|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II
Dziewczyny widze ze pojawil sie temat winka na weselu
oraz wiejskiego stolu.W poprzednia sobote bylismy na weselu znajomego,do obiadku pilam winko i przy nim juz zostalam(zeby nie mieszac i zeby bylo delikatnie nie upilam sie ale na drugi dzien czulam sie gorzej jak ci co pili wodeczke z umiarem.U nas winko chyba bedzie(jak juz to tylko biale,jest lzejsze ale najwiekszym powodzeniem cieszyl sie wiejski stol:bimberek(rewelacja ,ogorek i chleb ze smalcem,nie wspominajac juz o wlasnych wyrobach wedliniarskich!!!
|
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Puchatek, M śliczna
ciekawe ile mi wyjdzie wszystko, dobrze że mam jeszcze dużo czasu to mogę trochę zaczerpnąć informacji od was: co ?jak? i gdzie? |
|
|
|
#363 |
|
Zadomowienie
|
ceny kamizelek:
prayżanka 310 zł fantazujsz 250 zł katarzyna różnie widziała po 190 zł i po 220 chyba co do wydatków: - suknia 2780 zł - buty 70zł - bielizna i rajstopy jeszcze brak - biżuteria (tylko branzoletka) - podarowana od cioci i wujka - welonu nie będe miała - etola (chyba) - obrączki po moich rodzicach (zostaje tylko zwężenie)
|
#364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od tego tu jesteśmy, żeby sobie pomagać
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
a co z fryzjerem. makijażem paznokciami...?
Ja np. bardzo będę chciała sobie zagęścić włosy i przedłużyć ciekawe ile to kosztuje i gdzie można to profesjonalnie zrobić |
|
|
|
#366 |
|
Rozeznanie
|
[quote=fenomenka84;8225386
Puchatek M. Welon w końcu kupiłam na allegro, prosty bez żadnych ozdób,taki jak chciałam , zapłaciłam jedyne 24.90 teraz czekam na paczkę Fenomenka-super welonik,ja tez o takim mysle i na taki wlasnie tez sie zdecyduje ,musze tylko zadzwonic do Paryzanki zeby mi nie szyly taki jaki wczesniej uzgadnialysmy bo gladki(mgielka)o wiele bardziej mi sie podoba!
Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2008-10-13 o 00:02 |
|
|
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
Fryzura próbna- 50zł
Fryzura- 80zł Farbowanie- 150zł Cieniowanie- 45zł Makijaż- 100zł Tipsy- 110zł Solarium- 160zł Wyszczuplanie- 8x95zł= 760zł Nie zagęszczam ani nie przedłużam i nie wiem ile to kosztuje. Za obrączki zapłaciliśmy 1267zł
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
- fryzejr 60zł (ale to zalezy gdzie bo np w awangardzie 80-90zł)
- makijaż 70zł - paznokcie 25-32 (mam swoje mocne długie wiec tylko malowanie lub ozdabianie) co do przedłużania włosów. moja fryzjerka mi to zaproponowała. koszt 110-120zł
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wiejskiego stolu jestem jak najbardziej na tak , na poczatku razem z Tz nie chcielismy go miec , jednak zmienilismy zdanie jak bylismy na weselu na ktorym byl super sprawa i rzeczy z niego szly o wiele lepiej niz ze stolu ![]() a co do upiększania Awangarda - próbna około 70 , weselna podobnie Makijaz- próbny 30 zl, weselny 70 paznokcie - również mam swoje mocne i w miarę długie wiec tipsów robić nie będę, tylko jakoś je ozdobie ( i tu chyba ze własnym zakresie bo jestem po kursie, nie wiem tylko jak sobie poradzę robiąc lewa ręka) i solarium tez mi odpada- nigdy nie byłam i jakos mi tam nie spieszno
|
|
#370 |
|
Rozeznanie
|
U nas nie będzie wiejskiego stołu. Będzie tylko swojska kiełbasa.
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
to mało bo powiem że kiedyś to kosztowało jakieś 500- 800 zł (przedłużanie)
|
|
|
|
#372 |
|
Rozeznanie
|
Jezeli chodzi o wydatki na slub to nie sa one male,wszystko zalezy od tego na ile mozemy sobie pozwolic.Ja tam bardzo nie oszczedzalam ale tez i bez wariacji
)!Suknia z dodatkami(halka,welon,pon czoszki2 pary,bielizna)+buciki(z Rylko-wygodniutkie),bizuteria= 3.500PLN Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2008-10-13 o 00:03 |
|
|
|
#373 |
|
Rozeznanie
|
A jakie macie menu?
U nas na obiad krem z borowików z groszkiem ptysiowym, roladki damy dworu(cielęce), ziemniaczki z masełkiem i koperkiem, 3 surówki i lody na deser ![]() Do tego 5 ciepłych dań, 12 przystawek, ciasta i owoce. Na poprawiny żurek z jajkiem i kiełbasą, udka z pieczarkami, frytki i 3 surówki. Przystawki, ciasta i owoce.
|
#374 |
|
Wtajemniczenie
|
w sumie to nie wiem bo ja to jeszcze mam czas , ale myślałam nad obiadem: rosołek z kluseczkami albo flaczki, na drugie : opiekane ziemniaczki dewolaj albo filet z indyka i trzy surówki.
Napewno będzie strogonow, i dalej to nie wiem...
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
To u mnie ceny kształtują się tak:
-suknia 2100zł -welon 100zł -buty 194zł -fryzura 45zł plus próbna (jeszcze nie wiem ile za próbną) -kuracja odżywiająca do włosów- 45 zł -makijaż 70zł (plus próbny) -biżuteria 30zł (będę mieć tylko kolczyki) -obrączki 1100zł -paznokcie- jeszcze nie wiem, liczę ok 100zł -bukiet robi teściowa to tyle co na kwiatki i dodatki wydamy -bielizna- jeszcze nie mam
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
U nas też będzie strogonow
Poza tym: sałatka gyros, barszcz z pasztacikami, filet na grzance, ryba po grecku, kluski śląskie z polędwicą w sosie, jajka w szynce na sałatce, sałatka z pieczarek, prosiaczek, pólmiski wędlin, 3 rodzaje śledzi i reszty nie pamiętam
|
#377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No tak zapomnialam jeszcze o upiekszaniu: fryzurka-120zl pazurki-100zl makijaz-85zl i oczywiscie obraczki 1350-cena tylko za robocizne i diamenciki-u mnie 3 u mojego mezczyzny 1(mielismy wlasne zloto od przyszlej tesciowej+troszke mojego).Sliczne!!
|
|
|
|
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
Nasze menu:
bulion z koldunami poledwica wieprzowa w ziolach,sos borowikowy ziemniaki opiekane zestaw surowek Zakaski mozzarella z pomidorami roladka zkurczaka szynka z musem chrzanowym tymbaliki z indyka kurczak w galarecie sandacz faszerowany kompozycja sledziowa pieczywko Dania gorace: szaszlyk wieprzowy ryz pikantny eskalopki z indyka na grzance warzywa gotowane barszcz z krokietem Ciasta Tort Owoce Kawka,herbatka ![]() hhhhhhmmm...ale sie pysznie zrobilo? ![]() Troche malo tradycyjnie,ale mielismy ochote sprobowac jakies "nowosci"nie ciagle to samo jesc na weselach ,zreszta bigos czy flaki to sama moge sobie w domku ugotowac.Zreszta naszym weselem obalamy wiele konwenasow i przyzwyczajen-poprostu u nas bedzie inaczej,bo tak nam sie podoba.(nie urazajac nikogo !
|
|
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
my menu ustalamy dopiero w sierpniu wiec nie moge się niczym pochwalić
![]() u nas doriso tez nie tak całkiem tradycyjnie. począwszy od koloru sukni, braku welonu i bukietu, kończąc na pierwszym tańcu i braku oczepin i braku kamerzysty aha zpomniałam o liście gości na wesle przez którą niejednej osobie z mojej rodziny mina zrzedła bo byli w 100% przekonani ze bedą ![]() najwązniejsze żeby nam się podobało
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
U nas tez nie bedzie bigosu ani flaków
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
a na jakiej sumie mnie więcej się " zamykacie"
|
|
|
|
#382 |
|
Rozeznanie
|
|
#383 |
|
Wtajemniczenie
|
bigos raczej nie ( chociaż bardzo lubię) flaczki Tż uwielbia także będzie do wyboru jeszcze rosołek nie wiem nie zastanawiała się jeszcze nad tym tak głęboko
|
|
|
|
#384 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
my tez jeszcze nie mamy menu - w koncu to dopiero październik
ale tez mam ochotę spróbować czegoś nowego bo gdzie sie nie jeździ zawsze to samo ![]() u nas tez nie będzie kamerzysty bardzo nam się nie podobają te ckliwie nagrane i zmontowane kasety, brata narzeczona przynosi kamerę i tyle![]() kurde tak czytam i czytam i już sie doczekac nie moge chociaz powiem Wam ze niczym sie tak nie denerwuje jak pogoda ![]() a co do łacznej sumy, nie liczyłam jeszcze dokładnie ale mniej niz podała Puchatek
|
#386 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co się orientuję to normalna suma za wesele z poprawinami
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
tak sobie właśnie licze i wychodzi mi jakieś 18 tyś . ale to wszystko łącznie ze strojem, upiększaniem itp
uffff troszke tego sie nazbierało ale i tak nie jest źle
|
|
#388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokladnie Juz wczesniej wiedzielismy ze nasze pomysly moga nie wszystkim sie podobac ale niestety wszystkich i tak nie jestesmyw stanie zadowolic wiec uznalismy ze zrobimy to po swojemu ) Dlugo by popwiadac co bedzie inaczej w sumie to chyba tylko biala suknia,welon i bukiet(choc tez bardzo fantazyjny beda tradycyjne![]() ale jak najbardziej podpisuje sie pod madziadominik ze ma byc tam jak nam sie podoba bo to w koncu NASZ DZIEN!!! |
|
|
|
|
#389 |
|
Rozeznanie
|
U nas tez nie bedzie wiejskiego stolu,nie pasuje nam za bardzo do charakteru naszej imprezy ale ogolnie jestem na tak w przypadku gdy ktos taki robi,fajna sprawa i jedzenie faktycznie bardzo ladnie schodzi w polaczeniu z bimberkiem )!
|
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
u nas też nie będzie wiejskiego stołu. zresztą u nas w lokalu wędliny są wyrobem własnym więc nie ma nic kupnego. prawie jak wiejski stół
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.

oraz wiejskiego stolu.