|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Konto usunięte
|
Dot.: BIEDRONKA - produkty godne polecenia cz. XLV
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
One właśnie tak działają że trzeba odwrócić buteleczke i nasączyć korek i pachnie wtedy dopóki korek paruje...Ale mi to pasuje nie lubię duszacych zapachów cały czas... różne zapachy kupuje pasuje mi kazdy😏 spróbuj sobie niedrogi jak Ci nie będzie pasować to więcej nie kupisz i tyle
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2883 |
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj po 22 w Biedrze. Niektóre owoce przeceniane, było sporo towaru i w lodówkach i pieczywa. Zero kolejki do kasy (sklep do 22.30).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Konto usunięte
|
Tu takie smutne opowieści ... hmm, a ja wręcz przeciwnie nie spotkałam się z takim czymś, dużo osób mnie przepuszczało jak miałam 1-3 rzeczy.
Chyba najbardziej przyjemne jest jak nie raz chciałam przepuścić jakąś starszą babcie a ona mówiła "A dziękuje dziecko, ja mam mnóstwo czasu, dzieci,wnuki odchowałam, mogę poczekać". To chyba też zależy od regionu, zachowania i wychowania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Kocia i psia mama :)
|
Ja z punktu widzenia osoby siedzącej na kasie uwielbiam typków od najtańszego piwa i wina gdy stoją do mnie w kolejce. Stoją to określenie na wyrost
![]() I stoi taki, alkohol czuć od niego na kilometr, po kilku, kilkunastu minutach nadchodzi jego wyczekiwany moment na skasowanie najtańszego piwa a wtedy z pięknym uśmiechem oznajmiam, że mu go nie sprzedam ![]() Oczywiście jest jakieś ryzyko, że dostanę puszką lub czymkolwiek w twarz, albo, że mnie opluje. Nie są to wymysły o dinozaurach, na każdym rejonie Polski w którym pracowałam (2 zupełnie inne województwa, łącznie około 10 biedronek) takie rzeczy się zdarzały. Kasjerki dostawały w twarz, kiedyś nawet kasjer pracujący na sklepie przy wykładaniu towaru, po tym jak wcześniej nie sprzedał komuś alkoholu, dostał z gaśnicy. I powiem Wam, że dla mnie to otwieranie biedronek do 23 czy 22 gdzie ludzi (klientów) na sklepie nie ma już prawie w ogóle, ochrony nie ma a nas pracownic jest na sklepie 3 w porywach do 4 jest kompletnym brakiem szacunku od pracodawcy co do naszego bezpieczeństwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Raczkowanie
|
[1=9b3c663057ffbc82ae9019b 87931eb18768d1240;8226567 1]Tu takie smutne opowieści ... hmm, a ja wręcz przeciwnie nie spotkałam się z takim czymś, dużo osób mnie przepuszczało jak miałam 1-3 rzeczy.
Chyba najbardziej przyjemne jest jak nie raz chciałam przepuścić jakąś starszą babcie a ona mówiła "A dziękuje dziecko, ja mam mnóstwo czasu, dzieci,wnuki odchowałam, mogę poczekać". To chyba też zależy od regionu, zachowania i wychowania.[/QUOTE] Właśnie, też mi się zdarza proponować wejście przede mnie, zwłaszcza jak mam dużo zakupów i ktoś ma 1-2 rzeczy, ale nie lubię, gdy ktoś tego żąda! A co do panów trunkowych, to jeszcze zdarza się (jak mu sprzedają, a czasem ,,nie zauważają,, bycia pod wpływem), że mu brakuje i szuka pieniędzy po wszystkich kieszeniach ![]() Edytowane przez sikora39 Czas edycji: 2018-03-18 o 20:39 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś zawsze sama z siebie przepuszczalam kogoś kto był za mną i miał jedną czy dwie rzeczy, bo on szybciej zostanie obsłużony niż ja wyciągnę wszystko z wózka na taśmę. Ale od dłuższego czasu już tego nie robię, chyba, że ktoś poprosi. Dlaczego? Raz stal za mną pan z 4pakiem piwa (nie jestem pewna czy to było w B.czy w L.), a ja miałam zakupów na dwie-trzy siatki i mnóstwo drobnicy, więc zapytałam go "pan ma tylko piwo?" - "tak, tylko piwko" - "to proszę stanąć przede mną" i co? Gdzieś zza regału wyskakuje do niego jego żona z wielkim wózkiem wypełnionym po brzegi, zakupów na parę stów. Sama przestawiłam mu to piwo spowrotem za mnie. Od tego czasu przepuszczam tylko na prośbę albo osoby, które uznam za uprzywilejowane, takim sama proponuję (o kulach, zaawansowana ciąża itp.)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To się nadaje na wątek o idiotycznych (no w tym przypadku to raczej chamskich i nienormalnych delikatnie mówiąc) zachowaniach klientów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Rozeznanie
|
Kiedyś przepuściłam kobietę z jedną rzeczą(jakimś koszykiem)i to był mój błąd, bo okazało się, że nie było kodu, potem jak pani kasjerka znalazła inny kosz z kodem, to pani się kolor nie podobał, to tamta spowrotem po tamten kosz... Koniec końców kobieta go nie kupiła, bo cena jej nie odpowiadała... Straciłam wtedy dobre 10 min, a pani miała tylko 1 rzecz 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Zielony z olejkami eterycznymi.
A ja przepuszczam sama z siebie kobiety w ciąży i jak jestem sama z większymi zakupami, a ktoś z jakąś rzeczą stoi (ale dlatego, że w spokoju chce się wypakowac. Jeśli ktoś mnie poprosi i faktycznie mam czas to nie ma problemu. Ostatnio mnie babka w l. Zdenerwowała. Bo miałam dosłownie 2 rzeczy na szybko przed pracą,a ta przede mną się wepchala bo ona coś tylko chciała zapytać. Innym razem kobieta stwierdziła, że mam ją przepuścić bo ona to do lekarza się spieszy i już spóźniona jest . Oczywiście ja zignorowalam bo stałam tylko z deska do prasowania, a ona pełnym wózkiem z zakładkami. Sama pracuje w handlu i nic mnie tak na kasie nie denerwuj jak ludzie wpychaja się w kolejce. Chociaż u mnie w b. Jest dziwny zwyczaj, że nie ma kolejki a są tacy klienci którzy krzykiem wymuszają otwarcia kolejnej kasy żeby nie stać w kolejce. Oczywiście nie mówię o kolejkach na pół sklepu, a dwóch osobach przy kasie. I niestety u mnie w pracy też takie wymuszenie otwarcia następnej kasy bo komuś się nie chce poczekać tych 5 minut jest na poziomie dziennym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2896 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
Z tym że nigdy nie proszę o przepuszczenie, ale bardzo często ludzie sami z siebie przepuszczają, ja zresztą robię to samo jak mam większe zakupy. A Biedronka to żaden moloch, molochem są hipermarkety typu Auchan Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
masz calkowita racje!czesto biedry sa przy autostradach albo innych malo zaludnionych miejscach a po takim piatku czy sobocie to utarg w takim sklepie jest pewnie wiekszy niz w banku.. dokladnie, niektore biedronki sa wilkosciowo jak oiedlowe delikatesy
![]() |
#2898 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8226860 1]Watek o idiotycznych zachowaniach klientow dzisiaj odkopalam, ale nie wiem czy takie zachowania sie tam kwalifikuja, bo to co tutaj opisujemy to chamstwo i bezczelnosc a nie tylko glupota. Choc czasamj to klienci sa ok a ekspedient taki ze slow brakuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] U mnie najgorsze teksty są w Interze.. Nawet by mi do głowy nie przyszło że tak można się do kogoś odezwać
#2900 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tylko kurcze ekspedientki to tez niekiedy sie tak zachowuja, ze sie zakupow odechciewa. Jakis czas temu kupowalam w nowootwartej zabce batoniki to dziewczyna nie kasowala, tylko rzucala tymi batonikami oraz ogolnie mine miala jakby pracowala tam za kare. Ja wiem, ze to nie jest wdzieczna praca i naprawde wspolczuje kasjerkom ale czasami ich zachowania tez sa niezbyt fajne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez kasia2209 Czas edycji: 2018-03-19 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Konto usunięte
|
Mnie się zdarzyło w delikatesach osiedlowych stać za panem kupującym 4 Tatry mocne. Rzucił dwie garście miedzi dla kasjerki, długo jej zajęło liczenie, ale wyszło za mało. Wielka awantura na cały sklep, że sam przeliczał i nie jest za mało, pewnie kasjerka zgubiła lub chce go oszukać, proszę o kierownika, etc. Drugi raz przeliczone, wyszła ta sama kwota, nadal awantura.
Dziwię się, że kasjerka nie mogła od razu skasować za 3 puszki, 4 odstawić i oddać ewentualną resztę. Facet zaczął się w końcu domagać zniżki, bo tu często kupuje, bo mu się należy. Nic z tym nie zrobiła, coś ruszyło dopiero jak ktoś zniecierpliwiony z kolejki dorzucił się dla żula na to 4 piwo. W Biedronce nigdy coś takiego mi się nie przytrafiło, bardzo możliwe, że ze względu na ochronę w sklepie. Szczerze powiedziawszy to takie osiedlowe sklepy to dla mnie ostateczność, bo wcale nie cieszę się z większego wyboru, mięsa czy serów bym tam nie kupiła, jest dla mnie dalej niż Biedronka, ma sporo wyższe ceny i takie sceny to pewnie codzienność. |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Raczkowanie
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;82276201]
Dziwię się, że kasjerka nie mogła od razu skasować za 3 puszki, 4 odstawić i oddać ewentualną resztę. Facet zaczął się w końcu domagać zniżki, bo tu często kupuje, bo mu się należy. Nic z tym nie zrobiła, coś ruszyło dopiero jak ktoś zniecierpliwiony z kolejki dorzucił się dla żula na to 4 piwo. [/QUOTE] Stanę w obronie kasjerki ![]() Wielkie brawa dla zniecierpliwionego klienta, który dorzucił facetowi do piwa - upewniajmy roszczeniowych, awanturujących się niesłusznie chamów w ich przekonaniu, że się im należy. Wystarczy się pokłócić wystarczająco długo aby osiągnąć cel ![]() Edytowane przez Katarynka1 Czas edycji: 2018-03-19 o 13:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A to akurat nie był czteropak, po prostu 4 puszki, niespakowane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Raczkowanie
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;82281816]Też nie popieram dorzucania się piajczkom do alkoholu.
A to akurat nie był czteropak, po prostu 4 puszki, niespakowane.[/QUOTE] Aha, nie wiem czemu pomyślałam, że był to cały czteropak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
Można prosić o pisanie ot na szaro? Z góry dziękuję
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2907 |
Zakorzenienie
|
Podzielę się "niespodzianką" z Biedronki.
Śledzie w sosie pomidorowym (Amerigo) okazały się.... szprotkami ![]() Nie z ostatnich zakupów, kupowałam z dobry miesiąc temu, ale dopiero wczoraj otwarliśmy. W puszce inna ryba niż napisane (i namalowane ![]() Miał ktoś tak? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Za to złapałam dzisiaj w mojej biedronce łososia w sosie mango curry, nie polecam ![]() Mango nie czuć wcale, curry bardzo niewyraźnie, tylko na samym początku, później ginie. Ogólnie jakoś tak słabo przyprawiony, brakowało mu wszystkiego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u Ciebie w składzie były śledzie czy szprotki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.