![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Totalnie zagubiona
Z góry przepraszam jeśli podobny tenat był poruszany.
Mam problemy sercowego i chciałabym aby ktoś spirala na nie z boku. Otóż.. Mam 27 lat a mój partner 40. Jest wykształcony, inteligentny. Na początku było nam cudownie. Pokazywał miłość,widzislam że mu zależy. I wcale nie chodzi o dawanie prezentów, owszem dostaje prezenty ale tylko i wyłącznie ze względu na okazję. Zdarzało się że opowiadał o swoich byłych, czasami mówił o ich lozko wychodzi sprawach - nie podawał nazwisk itp. Hmmm teoretycznie miał 3 partnerki, ale według mnie nieco więcej. I mam wątpliwości czy wszystkie faktycznie kochał. Ni y przeżył rozstanie z ostatnią, ale coś nie daje mi spokoju. Nieważne. Chciałam się skupić na tym, że kiedyś pisząc smsy nieco dałam się ponieść emocjom i wygarnelam mu zazdrość o przeszłości. On troszeczkę mnie sprowokowal... Oczywiście powiedzmy że sobie wybaczylismy. Ale.. Następnego dnia już pierwszy się nie odezwał. Czuć było chłód, powiedział co prawda że był wkurzony ale raczej mnie kocha. Ale jest inaczej. Wtedy czułam że mu zależy. Ale od tego feralnego dnia w lutym jest jakoś dziwnie. W czasie spotkan jest czuły, trzyma za rękę, mówi kochanie, itp. Ostatnio zdradził mi sekret związany ze swoim ojcem, a mówił że tego nie zrobi. W jego oczach widzę jakieś uczucie... Dodam że mamy aktualnie duży stres związany z jego zdrowiem, a to też może zmienić faceta. Ale ten dziwny chłód jest od tej "kłótni"... Co robić dziewczyny?? To jest moja pierwsza prawdziwa miłość taka na zawsze. ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Dodam jeszcze że wrócił po 4 dniach nieobecności i chciał aby czekała na niego na lotnisku. I była z nim do wieczora, a potem poszliśmy do jego znajomych żeby mnie poznali... Jestem w kropce. Dlatego chcę aby ktoś spojrzał na to z innej perspektywy. Mam straszne wyrzuty sumienia, po co ja to zrobiłam? Ale stało się. A może ja miałam rację i dlatego go to ruszyło... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Totalnie zagubiona
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
1) Po co on Ci opowiadał o sprawach łóżkowych jego i jego byłych? Sama go o to pytałaś czy to on zaczął temat sam z siebie? 2) Każdy inaczej przeżywa rozstanie. Poza tym w ich związku mogło się od dawna już psuć, dlatego zakończenie tego związku i pozbieranie się po nim nie musiało zabrać dużo czasu. 3) Czym Cię sprowokował i co dokładnie takiego mu "wygarnęłaś"? 4) Powiedział, że "raczej Cię kocha" a wcześniej miłość okazywał Ci na co dzień, tak? No dziwnie to wygląda. 5) To w końcu jest czuły, czy chłodny, bo nie rozumiem? 6) Ile czasu jesteście razem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jesteśmy razem prawie 6 miesięcy. W czasie spotkań jest ok... I widać że go ciągnie do mnie. Chcę żebym była. Ale nie dzwoni tak często, właściwie nie pyta jak się czuje - jeśli ja powiem że czuję się źle. Fakt, mamy teraz ważniejsze sprawy bo czeka go poważna operacja i właściwie cały nasz związek to szpital...
![]() O byłych opowiadał sam, nie wiem czemu. ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- PS. Mam wrażenie że z poprzednią partnerka był tylko dla seksu... Ale to jest tylko moje wrażenie. Poza tym on jest silnie związany ze swoją mama i przypuszczam że szuka poniekąd takiej kobiety jak ona, ale też nie wiem czy moje przypuszczenia są słuszne. Ona teraz z nim mieszka, jest z nim wszędzie - on jest naprawdę bardzo chory. I rozumiem jej troskę. Jest naprawdę fajna kobieta. Wczoraj rozmawialiśmy - powiedział że być może on się zmienia bo czeka go zabieg, a poza tym jesteśmy w normalnym związku i nie musi być tak jak na początku. No może ma rację. Czeka nas związek na odległość. Najpierw operacja za granicą i miesiąc tam musi zostsc, a potem on będzie przez kilka/kilkanaście tygodni Nad morzem - a to już całkiem blisko ![]() Mam wrażenie że los znowu że mnie zakpil... ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Przeprosiłam i idziemy dalej. Ale mam wrażenie że z mniejszym zaangażowaniem z jego strony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
40 letni byk o mentalności pryszczatego nastolatka znalazł sobie młodą naiwną - tak to wygląda.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem - on mieszka z matką?
Co to znaczy że jest z nim wszedzie? Mówisz ze jest obłożnie chory a jakos na seks pewnie ma siłę - nie rozumiem, za mało szczegółów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Tak mieszka bo miał udar i ma chore serce. Na sex nie ma zbyt dużo siły. Dlatego jest z mamą bo z kim? Ja jestem z nim zbyt krótko aby się wprowadzić. Pomagam jak mogę. Mieszkał sam ale do czasu choroby.
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Jest z nim u lekarzy, bo on am problem z mowa także, jedzie z nim na operację. Po prostu mu pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Z jakiego powodu z nim w ogóle jesteś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Kocham go. Niezależnie od wszystkiego. Po prostu kocham. I mam wrażenie że to taka miłość na zawsze, niezależnie od tego czy będziemy nadal razem czy nie. To jest najgorsze. A może nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Co z tego, ze Ty go kochasz skoro on Ciebie nie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ale sobie wybrałaś obiekt miłości
![]() książe z bajki poprostu Ale jak to sie stało, ze się w nim zakochałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 Czas edycji: 2018-03-21 o 06:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Z powodu choroby nie zostawia się partnera - to niedojrzale.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Przeciez tu nie jego choroba jest problemem, ale to jak sie wobec Ciebie zachowuje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
To jest dziwne... Chcę żebym była z nim codziennie, bo za dwa tygodnie operacja i miesiąc będzie za granicą. Przytula się do mnie, itp.chcę żebym była z nim do rana, ale nie uprawiany sexu bo jest zbyt słaby więc nie chodzi o seks. Gdyby nie chciał mnie widzieć to nie chciałby abym była z nim codziennie,bo po co? Używa słów kochanie, malutka itp. Tak wiem że to są słowa tylko ale wypowiada je tak naturalnie. Może to stres przed operacja... On się do tego jawnie nie przyzna. Ja jak mam problem to reż myślę tylko o tym a nie o tym co dzieje się dookoła. Ja już nie wiem co robić.. Może niech los zdecyduje. Wszystkie jest dziwne..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A co ma robić, jak jest za słaby? Ty chociaż przyjdziesz i mu czas zleci. To nie jest przejaw żadnych uczuć wyższych tylko wygodnictwo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Wszystko jest możliwe. Czeka nas miesiąc separacji - wpadnę do niego na pewno ale nie będzie mnie przy nim codziennie. Potem on będzie nad morzem żeby się regenerowac, i czeka nas związek na odległość przez jakiś czas. Słowa można rzucać na wiatr, ale jego odruchy w stosunku do mnie wydają się być naturalne, szczerze. Jego twarz się zmienia kiedy na mnie patrzy, tego raczej udawać nie można. Chyba... Były takie sytuacje że nie chciał się spotkać bo był słaby itp i mówił o tym wprost.
Związek może się rozpasc przez taką rozlake albo rozpasc bo się odwidzi... ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- To nie jest tak że latamcaly czas wokół niego jak jest słaby. Sam też robi mi herbatę, jedzenie jak jest w lepszej formie. Jak jestem u niego to spędzamy normanie że sobą czas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A nad morze jedzie sam czy z kims? Czemu Ty z nim nie jedziesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Nie jadę, poniewaz mój pracodawca nie da mi urlopu. Mogę jedynie wziąć zwolnienie lekarskie i tak pewnie zrobie. Operacja była jedna wielka niewiadomą. On będzie tam z mamą pewnie ok. 2 miesięcy może więcej.
Po operacji kardiochirurgiczneji i po tych przejściach lepiej żeby nie był sam, rodzeństwa nie ma. A mamusia jest nadopiekuncza... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dlugo sie znaliscie przed choroba? Ile jestescie razem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Od sierpnia jesteśmy razem. Znaliśmy się wcześniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Sluchaj jak dla mnie to bez sensu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Związek z chorym człowiekiem? Kurcze jak ja bym chciała wejść w jego głowe i dowiedzieć się co czuje. Niby podczas spotkań jest ok...
Czuje też że ważniejsza dla niego jest mamusia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Życie znowu zakpilo że mnie... Muszę wszystko poukładać sobie w głowie... I zaczynasz układaćswoj świat od nowa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Czyli jestescie razem dopiero 6 miesiecy, a od miesiaca sie psuje. Facet opowiada Ci szczegoly o swoich bylych, spedza wiekszosc czasu z matka, (rozumiem ze jest powaznie chory ale zwiazku to wy w takim trojkacie po prostu nie zbudujecie) ale chce zebys czekala na niego na lotnisku, patrzy na Ciebie i czasem zrobi Ci herbate....
no nie wiem, przepraszam Cie ale jakos nie brzmi to wszystko az tak cudownie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Niemajętny facet po udarze ok 40, niemogący nawet uprawiac seksu, mieszkający z matką, złapał młodą dziewczyne - dla niego to praktycznie cud...
normalne kobiety w tym wieku zapewne nie zwracają na niego uwagi która jest w niego zapatrzona..no ja sie mu ne dziwie ze lubi z Toba posiedziec i ze sie w Ciebie wpatruje..ale to nie jest oznaka ze Cie kocha.. Jak dla mnei jestes niesamowicie naiwna - ja rozumiem miłosc, ale pomyśl jak bedzie wyglądac Twoje życie z nim za 5 lat. co Ty w nim widzisz? Co w nim takiego cudownego? Że mówi do Ciebie kochanie? Nie bylas nigdy w zwiazku? Pytam serio. Bo zachwycasz sie tym że mówi do Ciebie kochanie i czule an Ciebie patrzy -to jest dla Ciebie wystarczające by przy nim trwać... serio uwazasz że to wystarczajace? Az mi troche Ciebie szkoda ![]() Edytowane przez MeganEagle Czas edycji: 2018-03-22 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8238067 6]Wydaje mi się, że dziewczyna ma bardzo niskie poczucie własnej wartości i dlatego tkwi w tym związku...[/QUOTE]
Możlwie - podaje jako uzasadnienie jego miłości takie trywialne rzeczy, że az mi sie smutno robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.