| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-04-10, 12:01 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-04 
				 | Allure Chanel

sa jakies na forum? moja milosc do tego zapachu zaczela sie jakies dwa i pol roku temu, uzywalam non-stop. potem bylam w ciazy i wszystkie perfumy poszly w odstawke bo mnie zaraz bolala glowa. zaraz po porodzie powrot do allure. Uwielbiam , kocham go. nie jest jednak zbyt trwaly na mnie w ciagu dnia musza byc poprawki. czasem na wieczor zdradzam go z flowerbomb. ale tylko na troche. wszystkie inne zapachy przy nim blakna wszelkie proby w perfumeriach i tak potwierdzaja moj wybor   | 
|     |   | 
|  2008-06-16, 09:37 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: NRW 
				 | 

Dot.: Allure Chanel

Allure to ukochane perfumy mojej przyjaciolki.nie moge sie zgodzic ,ze sa nie trwale-ona je dobrze czuje na sobie caly bozy dzien-psika rano okolo 5 razy,ja tez je raz wyprobowalam i zapach na mnie tez dobrze lezal-ja jednak wole Madmoissele-jest sto razy ladniejsza.Pamietaj ze na milosc nie ma lekarstwa.

| 
|     |   | 
|  2008-06-16, 11:49 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Ja też jestem ciekawa - czy jakieś flaszki Chanel Allure podczytują z ukrycia nasze forum   Ujawnijcie się, hallloooooo  Zapraszamy ! | 
|     |   | 
|  2008-06-16, 12:12 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Islandia 
				 | 

Hej mi tez ten zapach bardzo sie podoba jednak jeszcze go nie zakupilam. Mi tez sie wydaje ze zapach nie jest az taki trwaly,ale u mnie nawet najwieksze killery trzymaja sie max 4 godziny i musze dopsikac. W sumie to od niedawna zakochalam sie w tym zapachu a zwlaszcza ta wanilia mmmmmmmmmm. Moze w nastepnym miesiacu sobie sprawie 35ml.

| 
|     |   | 
|  2008-06-16, 14:48 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

póki co jest na mojej wish liście, ale muszę go jeszcze posprawdzać

| 
|     |   | 
|  2008-07-13, 15:11 | #6 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

psikanie 5 razy? Strasznie duzo jak dla mnie. Kocham ten zapach, jest nieziemsko trwaly, ale dla mnie wystarczy 1 psikniecie. Posiadam EDP i nawet to jedno psikniecie wydaje mi sie za duzo    | 
|     |   | 
|  2008-07-13, 15:39 | #7 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

Na mnie jest dosyć trwały, ale teraz cieszę się, że powstrzymałam się od zakupu pod wpływem impulsu. Przy całościowym testowaniu okazało sie, że wyłazi z niego drażniąca metaliczna nuta, niestety.

| 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2008-07-13, 21:39 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: "zawsze tam gdzie Ty" ;) 
				 | 

Lubię go, mam go (właśnie mi się kończy), na pewno "na zimę" zakupię ponownie

| 
|     |   | 
|  2008-07-13, 22:15 | #9 | 
| Zakorzenienie | 

Miałam Allure EDP i dosć szybko się go pozbyłam.Nie wiem czemu,ale pachniał na mnie płasko,jak budyń waniliowy ale w złym tego słowa znaczeniu,syntetycznie.Ni  e układał się ładnie(chociaż generalnie większość szaneli  mi pasuje i fajnie leży). Był całkiem trwały. | 
|     |   | 
|  2008-07-14, 10:58 | #10 | 
| Wtajemniczenie | 

Moja znajomość z Allure zaczęła się dość dawno (studenckie czasy), wtedy nie podobał mi się. Zachęcona opiniami na Wizażu sięgnęłam po ten zapach ponownie- testy podczas wizyt w perfumerii, zakup kilku próbek- edt. No i stało się- zapach dołączył do listy "muszę mieć". Dojrzałam do niego.  Niedawno kupiłam używkę na Allegro- wersję perfumowaną. Zapach jest cudowny, kobiecy, ciepły i bardzo trwały. Pasuje do mnie, pięknie się rozwija. Czuję go przez cały dzień.  Dla innych też bardzo przyjemny w odbiorze, co dodatkowo mnie cieszy.   
				__________________ Poszukiwałam korka do Mystery NC. Znalazłam na All- korek z prawie pełnym flakonem  | 
|     |   | 
|  2008-07-14, 16:30 | #11 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Z calym szacunkiem dla milosniczek Allurow, szczerze mowiac nie rozumiem zachwytow nad "nowymi" Chanelami: Allure, Mademosielle i Chance (we wszytskich odmianach). Starym szanelom przynajmniej nie mozna odmowic wyjatkowosci. Klasyczna Coco albo no.5 albo 19stka - wszytskie sa niepowtarzalne, charakterne. A tu? Owszem, piekne stylowe flakony i czuc ze kompozycje stworzono z wysokiej jakosci skladnikow ale ta baza! Moze jestem dziwna, ale dla mnie to jest po prostu baza-nuda, wszystko niemilosiernie usrednione i "bogate". Najwyrazniej wg Chanel przepis na masowa elegencje jest jeden: paczula i wetiweria plus roza i jasmin. Tada! Pakujemy w szklo, Keira na plakaty i gotowe. No dajcie spokoj, mozna by sie przeciez posilic o odrobine choc oryginalnosci. Prada i Stella udowodnily przeciez, ze moze byc elegancko, pieknie ale INACZEJ. | 
|     |   | 
|  2008-07-14, 18:10 | #12 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  ,wysnuwa  sz trochę niebezpieczne teorie (i niekoniecznie związane z tematem rozmowy tj. Allure  )które ktoś może również źle odebrać.i poczuć sie urażony.Szczególnie jeżeli chodzi o podkreślone zdanie. Dla mnie bazy perfum Chanel są jak najbardziej wyjątkowe,układają się w sposób elegancki właśnie i inny.Chodzi tak o starsze jak i nowsze kompozycje-baza jest właśnie tym elementem który w nieprzekonywającym mnie Allure lubiłam. | |
|     |   | 
|  2008-07-14, 18:14 | #13 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Burn, pisalam o PERFUMACH, nie o osobach ktore je lubia (tym rozni sie ta sytuacja od poprzedniej) Nie krytykowalam czyjegos zdania, tylko perfumy jako takie. Jestem zmeczona tym tematem, nie chcialam nikogo urazic i juz.

| 
|     |   | 
|  2008-07-14, 18:16 | #14 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  -po prostu pomyślałam o analogicznej sytuacji ostatnio i tak wniosek mi się nasunął. Ale nie ważne   | |
|     |   | 
|  2008-07-14, 20:15 | #15 | 
| spin doctor Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Ja uwielbiam właśnie te "najnowsze" dzieci Chanel(Allure, Mademoiselle i Chance) ze względu na charakterystyczną wspólną nutkę  Uważam je za wyjątkowo kobiece. Są po prostu moje i już    | 
|     |   | 
|  2008-07-14, 20:39 | #16 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2008-07-14, 22:03 | #17 | 
				 | 

Skoro o Chance mowa to przyłączam się do achów i ochów. Mam obie wersje chance - bardzo je lubię   | 
|     |   | 
|  2008-07-14, 22:29 | #18 | 
				 | 

Ja z kolei kocham Allure i tylko Allure. Do starszych Chanel chyba po prostu nie doroslam, a Mademoiselle i Chance sa dla mnie bez wyrazu, nic w nich nie ma oryginalnego, zapach bez duszy. Ale to moja opinia i na szczescie co osoba to inny gust    Pozdrowienia dla wszystkich Chanelomaniakow | 
|     |   | 
|  2008-07-14, 22:31 | #19 | |
| Noc żywych, dzikich tru(p)skawek Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Kraków/Lublin 
				 | 

Cytat: 

__________________ "Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest | |
|     |   | 
|  2008-07-15, 18:10 | #20 | 
				 | 

Ale wymieniono też inne. Chyba nic takiego się nie stało? | 
|     |   | 
|  2008-07-15, 23:09 | #21 | 
| Noc żywych, dzikich tru(p)skawek Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Kraków/Lublin 
				 | 

Oczywiście, że nie   Ale jeśli jest oddzielny wątek o Allure, oddzielny ogólnie o Chanel i prawdopodobnie oddzielny wątek o Chance to wolałabym, żeby przemyślenia nt. tych zapachów znajdowały się w odpowiednich wątkach   
				__________________ "Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest | 
|     |   | 
|  2008-07-16, 07:23 | #22 | 
				 | 

Mam jeszcze pytanie do miłośniczek Allure-wolicie wersję edp czy edt?  Ja mam obie -edp jest słodsza, ale według mnie edt nieco ładniej się rozwija. | 
|     |   | 
|  2008-07-16, 11:12 | #23 | 
| Wtajemniczenie | 

Wersja edp jest cięższa, trwalsza. Wersja edt jest zwiewna, bardziej świeża, delikatniejsza, także trwała.  Ja kocham obie   
				__________________ Poszukiwałam korka do Mystery NC. Znalazłam na All- korek z prawie pełnym flakonem  | 
|     |   | 
|  2008-07-16, 19:52 | #24 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2008-07-31, 14:48 | #25 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................ 
				 | 

Szczęśliwe posiadaczki Allure EDP proszę o odpowiedź, czy na butelce mają wygrawerowany kod?  Ja na testerze EDT 100 takowy mam, a sprzedawca mówi, że Allure i Coco M mają kody tylko na kartonikach. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi więc to samo pytanie postawiłam w wątku "oryginał czy podróbka". | 
|     |   | 
|  2008-07-31, 18:08 | #26 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2008-07-31, 18:33 | #27 | |
| BAN stały Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 a i jeszcze odkopałam w przepastnej szufladzie ze wspomnieniami kosmetycznymi starą pustą buteleczkę po mademoiselle 100 ml edp też oryginalną bo kupioną partę ładnych lat temu u samego żródła we Francji - i też nie ma kodu na butelce Sama mialam dylemat i nawet napisałam zapytanie o te kody w wątku "oryginał czy podróbka " bodajże, ale nie doczekałam się żadnej weryfikacji więc przeprowadziłam śledztwo na ten temat w perfumeriach warszawskich . I dowiedziałam się ,że kody na edp chanel sa wprowadzone od jakichś trzech lat i to tez nie na wszystkich. A od czego to zależy - nikt nie udzielił mi takiej odpowiedzi. | |
|     |   | 
|  2008-07-31, 19:43 | #28 | 
				 | 

Ja na swojej sześcioletniej flaszce mam na dnie wygrawerowaną nazwę zapachu, markę, pojemność, żadnych numerów. Jestem pewna, że są oryginalne.

| 
|     |   | 
|  2008-08-01, 05:55 | #29 | 
				 | 

To dziwne, bo na wszystkich moich flaszkach Chanel-Allure, Coco, Chance i No5(a miałam i mam ich sporo  ) kupowanych w różnych miejscach-zarówno perfumeriach jak i allegro zawsze był na dole wyryty 4 cyfrowy kod(trzeba dokładnie się przyjrzeć bo nie jest widoczny na pierwszy rzut oka). Ale to chyba nie jest dyskusja na ten wątek   | 
|     |   | 
|  2008-08-01, 13:18 | #30 | 
| Wtajemniczenie | 

Mój flakon Allure edp 35 ml też ma wygrawerowany numer    
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Perfumy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.