Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-20, 09:57   #3301
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

U nas dużo śniegu i jeszcze pruszy.

Przez tą pogodę nie chce mi się nigdzie wychodzić.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 09:58   #3302
folinka
Zadomowienie

Dobry! 😊

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
ja w sumie po tych warsztatach jak zobaczyłam co i jak to też uważam że ta baza musi być i już

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Co masz na myśli? Ciekawa jestem zawsze takich argumentów 😊

Ja stanę "w obronie" fotelików, tzn nie jest tak, że baza to zawsze super większe bezpieczeństwo i ktoś kto używa fotelika bez bazy to na pewno robi gorzej... Trzeba patrzeć na testy, to raz, często fotelik ma taką samą ocenę z bazą jak i bez, a sporadycznie niestety to w bazie jest problem i z bazą jest wręcz gorsza ocena (choć to raczej nie u maxi cosi). W praktyce baza daje bezpieczeństwo też z tego powodu, że eliminuje błędy przy zapinaniu fotelika. Jednak wystarczy moim zdaniem minimum chęci, żeby się tego nauczyć i robić prawidłowo. Ja przed każdym dzieckiem musiałam sobie to przypomnieć po paru latach przerwy, jeszcze przed porodem szłam do auta z fotelikiem i próbowałam. Przekładamy pas przez fotelik, zapinany klamrę. Jedna część pasa do tyłu fotelika . Zero filozofii, po paru tygodniach robi się to z zamkniętymi oczami 😉 Jak się jeszcze dociśnie fotelik i dociągnie pas to jest już idealnie
Nie mam zamiaru nikogo odwodzić od zakupu bazy, raczej pocieszyć tych co bazy nie kupują. Z wygodą też nie ma co dyskutować, jest to niezaprzeczalne. Dla mnie nie jest to jednak must have.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 10:03   #3303
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dobry!

Co masz na myśli? Ciekawa jestem zawsze takich argumentów

Ja stanę "w obronie" fotelików, tzn nie jest tak, że baza to zawsze super większe bezpieczeństwo i ktoś kto używa fotelika bez bazy to na pewno robi gorzej... Trzeba patrzeć na testy, to raz, często fotelik ma taką samą ocenę z bazą jak i bez, a sporadycznie niestety to w bazie jest problem i z bazą jest wręcz gorsza ocena (choć to raczej nie u maxi cosi). W praktyce baza daje bezpieczeństwo też z tego powodu, że eliminuje błędy przy zapinaniu fotelika. Jednak wystarczy moim zdaniem minimum chęci, żeby się tego nauczyć i robić prawidłowo. Ja przed każdym dzieckiem musiałam sobie to przypomnieć po paru latach przerwy, jeszcze przed porodem szłam do auta z fotelikiem i próbowałam. Przekładamy pas przez fotelik, zapinany klamrę. Jedna część pasa do tyłu fotelika . Zero filozofii, po paru tygodniach robi się to z zamkniętymi oczami Jak się jeszcze dociśnie fotelik i dociągnie pas to jest już idealnie
Nie mam zamiaru nikogo odwodzić od zakupu bazy, raczej pocieszyć tych co bazy nie kupują. Z wygodą też nie ma co dyskutować, jest to niezaprzeczalne. Dla mnie nie jest to jednak must have.
Pewnie chodzi mi o kwestie właśnie błędnego zapięcia pasów w sensie gdzie był luz wiadomo że można się tego nauczyć ja broń Boże nie neguje kwestii posiadania lub nie posiadania bazy - to każdego indywidualna kwestia w moim mniemaniu bezpieczeństwo jest większe przy bazie pod kątem chociazby nie zastanawiania się nad opcja czy dobrze przypielam pasy, czy nie ma luzu oczywiście sprawdzam też kwestie o których piszesz zapomniałam o najważniejszym - nie wspomnę o czasie wspinania tego fotelika

Po prostu napatrzylam się też jak moja siostra się męczy z fotelikiem i powiedziałam sobie ze nie ma takiej opcji w moim przypadku dla mnie akurat jest to must have

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-03-20 o 10:09
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 10:06   #3304
zUa_tysica
Wtajemniczenie

IMG_20180320_100537.jpg
To mówicie, że u Was śnieg... ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 10:09   #3305
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Załącznik 7479266

ale super,u nas pruszy
wrzucę zdjęcie na grupę

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-20 o 10:11
Stary 2018-03-20, 10:12   #3306
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 7479266

Wow jak pięknie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Pytanie z innej beczki

Jaki wymiar powinna mieć kołderka dla dzidzi?

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 10:16   #3307
pola25
Zakorzenienie

Wrzuciłam,zaznaczę,że podjazd odśnieżony

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Blanka jak się dzisiaj czujesz?

Sandam jak po glukozie?

Vilandravalo jak Twoje wyniki?

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-20 o 10:18
Stary 2018-03-20, 10:28   #3308
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 7479266

chce mieszkać u Ciebie tutaj resztki śniegu, ale brak słońca a ja jestem na baterie słoneczne i dzisiaj, tak jak wczoraj, mogłabym leżeć i nic nie robić

A w piątek idę do fryzjera
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 10:57   #3309
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Ja byłam na spotkaniu na początku marca, i większość gratisów była taka sama. Ale u nas firmą fotelikową było besafe i anex. Na fotelik maxi cosi przydałąby się taka zniżka Ogólnie widzę, że Twoje były bardziej "bogate" niż te, na których ja byłam- więcej gratisów dostaliście.

Dziewczyny czy wybierając fotelik i bazę isofix patrzycie też pod kątem kolejnych fotelików? Bo nie każdy fotelik pasuje do danej bazy isofix... Więc mamy z mężem rozkminę Zastanawiamy się nad Maxi Cosi Cabriofix a Pebble, gdzie Pebble pasuje do tej samej bazy to kolejny fotelik...

Cabriofix pasuje do bazy family fix tak jak i wiekszy fotelik my właśnie tak bedziemy kupowac
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 10:57   #3310
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej. U mnie tez sniegu brak. Bylam u gin, szyjka ok, wody ok, dzidzia 750g i dzisiaj nie pokazala pani dr co ma miedzy nogami lezy glowka w dol.
Ide jeszcze na badania tsh. Glukoza ok.
Potem do rodzinnego bo mowic nie moge.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 11:20   #3311
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Załącznik 7479266

Przyślij wiosnę do mnie mam już dosyć zimy! Jeszcze kilka dni z temperatura na minusie i śniegiem i depresji dostanę :/

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 11:33   #3312
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo to ciekawe, bo zawsze myślałam że tam jest taka chemiczna mieszanka bo na tych opakowaniach do kapsułek sa takie obrazki ze latte, albo cos innego (to myslalam że id razu takie wychodzi ). Ja jednak zostanę przy tradycyjnym sposobie, bo lubię sobie kupić jakieś kawy sama, zawsze w ziarnach i miele przed zaparzeniem - myślę że ten najprostszy delonghi lub podobnu saeco spełni moje wymagania

Sandam to juz zaraz !!!!! Powodzenia dziś na krzywej Kochana !!

Elu, super, że zdrowiutki synuś !

Camelitos, rzeczywiscie dostałas duzo tych gratisów na warsztatach. U nas było duzo mniej. Moj voucher na maxi cosi przepadl, nikt go nie chciał
Jezeli chodzi o bazę to my nie mamy, wiec pozostaje nam przypinanie pasami. Nie ubolewamy nad tym jakoś szczególnie. Ludzie sobie radzą, to czemu my mielibyśmy sobie nie poradzić
Mam zamiar jeszcze trochę pospac, ale pewnie sie nie uda.... dzis ma sniadanko..... owsianka Karolinka mnie zainspirowała ostatnim zdjeciem

Owsianka Mniam tez dzis mialam. Kocham!

Odkąd te nowe ekspresy weszły na rynek to wlasnie takie robia mieszanki jakies jakis kaw z mlekiem, kakao, herbata wszysko w jednym. Jednak nespresso to najstarsza marka z tych wszytskich ekspresów i oni sprzedaja tylko kawe bez zadnych dodatków. Jasne mozna kupic ekspres ze spieniaczem mleka ale to wtedy musisz mleko samodzielnie wlewać do maszyny.
Ale oczywiscie nikogo ne namawiam bo to trzeba przemyśleć taki wybór. I tak jak pisałam gdybym miała dostęp do prawdziwej super jakościowo kawy i gdybym miała czas to pewnie zainwestowalabym w expres ciśnieniowy z wbudowanym młynkiem. Tylko to juz u mnie koszt około 1000£.

Cytat:
Załącznik 7479266

Park masz koło domu? Teraz tylko na wiosnę czekac!
U mnie słoneczko piekne tez ale śnieg leży od weekendu.

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
chce mieszkać u Ciebie tutaj resztki śniegu, ale brak słońca a ja jestem na baterie słoneczne i dzisiaj, tak jak wczoraj, mogłabym leżeć i nic nie robić

A w piątek idę do fryzjera

Fryzjerowe tematy! Pochwal sie końiecznie jak wrócisz! Co masz zamiar robic??? Ja mam fryzjera we wtorek i nie wiem czy ścinać włosy czy nie...

Od rana na nogach. Pojechałam do lekarza z tym moim gardłem bo w nocyznowu słabo spałam. Osłuchała, pozagladala i sprawdziła i mowi ze raczej wszystko ok. W ciazy przeziebienia sa dłuższe i cięższe dlatego ze nasze ciało roni wsyztsko zeby nie pozwolić zarazkom dostać sie do maluszka. Czyli mam kontynuować co robie do tej pory. A zaraz biegną na kolejne USG.. mam nadzieje ze dzis chłopczyk pokaże buźkę.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 11:40   #3313
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej. U mnie tez sniegu brak. Bylam u gin, szyjka ok, wody ok, dzidzia 750g i dzisiaj nie pokazala pani dr co ma miedzy nogami lezy glowka w dol.

Gratki! I zdrówka
Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

Odkąd te nowe ekspresy weszły na rynek to wlasnie takie robia mieszanki jakies jakis kaw z mlekiem, kakao, herbata wszysko w jednym. Jednak nespresso to najstarsza marka z tych wszytskich ekspresów i oni sprzedaja tylko kawe bez zadnych dodatków. Jasne mozna kupic ekspres ze spieniaczem mleka ale to wtedy musisz mleko samodzielnie wlewać do maszyny.
Ale oczywiscie nikogo ne namawiam bo to trzeba przemyśleć taki wybór. I tak jak pisałam gdybym miała dostęp do prawdziwej super jakościowo kawy i gdybym miała czas to pewnie zainwestowalabym w expres ciśnieniowy z wbudowanym młynkiem. Tylko to juz u mnie koszt około 1000£.

Fryzjerowe tematy! Pochwal sie końiecznie jak wrócisz! Co masz zamiar robic??? Ja mam fryzjera we wtorek i nie wiem czy ścinać włosy czy nie...

Od rana na nogach. Pojechałam do lekarza z tym moim gardłem bo w nocyznowu słabo spałam. Osłuchała, pozagladala i sprawdziła i mowi ze raczej wszystko ok. W ciazy przeziebienia sa dłuższe i cięższe dlatego ze nasze ciało roni wsyztsko zeby nie pozwolić zarazkom dostać sie do maluszka. Czyli mam kontynuować co robie do tej pory. A zaraz biegną na kolejne USG.. mam nadzieje ze dzis chłopczyk pokaże buźkę.
Powodzenia i zdrowiej też
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 11:44   #3314
Patrycja28100
Rozeznanie

A no i przez 4 tyg przytylam pol kg a juz sie balam ze bedzie wiecej

Stary 2018-03-20, 11:50   #3315
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

W planach mam je rozjaśnić, od lat była blondynką, a ostatnio pofarbowałam się na brąz i już mi się znudził będę powoli wracać do jaśniejszych włosów zetniemy pewnie z 2-3cm tylko

Cytat:
A no i przez 4 tyg przytylam pol kg a juz sie balam ze bedzie wiecej

jak wy to robicie? u mnie taki wynik jest wręcz niemożliwy
Stary 2018-03-20, 11:54   #3316
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
W planach mam je rozjaśnić, od lat była blondynką, a ostatnio pofarbowałam się na brąz i już mi się znudził będę powoli wracać do jaśniejszych włosów zetniemy pewnie z 2-3cm tylko

Szczerze to nie wiem bo podrodze duzo slodkiego bylo

Stary 2018-03-20, 12:17   #3317
aaska92
Zadomowienie

Dzien dobry !

W końcu cos luźniej w pracy i nadrobiłam czesc postów , juz przed ostatni dzien wiec większość moich rzeczy juz przekazałam.

Gratuluje kolejnych udanych wizyt 🙂. Juz widzę sporo po glukozie ja dopiero jutro mam dostać skierowanie . A wlasnie byłyście same na glukozie ? Zastanawiam sie, czy mogę autem jechać sama i wrócić czy potrzebuje kogoś zeby mnie zawiózł ? Wiadomo badania rano to tz w pracy ,a w sb jest duzo więcej ludzi i kolejki.

U mnie zima sie zrobiła śniegu tyle to jeszcze nie było w tym roku, gdzie ta wiosna ? Liczyłam juz po tamtym pięknym weekendzie chować zimowe rzeczy , ale jednak sie nie zanosi.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 12:23   #3318
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Blanka jak sie czujesz? Jest lepiej?
Cytat:
Ooooo my tez musimy zrobic pranie tapicerki i nabic klime....ciagle przypominacie mi o jakiś dodatkowych wydatkach
Ostatnio Rudykot cos wspiminala o przeglądzie futrzaków przed narodzinami a mi sie lampka zapalila, ze ja też muszę ze swoimi do weta

Moja kotka ostatnie miesiace byla pod kontrola wet, wiec poki co jest ok. W czerwcu bede ja jeszcze odrobaczac i sprawdzać czy czegos w miedzyczasie nie zlapala. Ona glownie w domu siedzi wiec mam nadzieje ze duzo tego nie bedzie...
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dobry! 😊

Co masz na myśli? Ciekawa jestem zawsze takich argumentów 😊

Ja stanę "w obronie" fotelików, tzn nie jest tak, że baza to zawsze super większe bezpieczeństwo i ktoś kto używa fotelika bez bazy to na pewno robi gorzej... Trzeba patrzeć na testy, to raz, często fotelik ma taką samą ocenę z bazą jak i bez, a sporadycznie niestety to w bazie jest problem i z bazą jest wręcz gorsza ocena (choć to raczej nie u maxi cosi). W praktyce baza daje bezpieczeństwo też z tego powodu, że eliminuje błędy przy zapinaniu fotelika. Jednak wystarczy moim zdaniem minimum chęci, żeby się tego nauczyć i robić prawidłowo. Ja przed każdym dzieckiem musiałam sobie to przypomnieć po paru latach przerwy, jeszcze przed porodem szłam do auta z fotelikiem i próbowałam. Przekładamy pas przez fotelik, zapinany klamrę. Jedna część pasa do tyłu fotelika . Zero filozofii, po paru tygodniach robi się to z zamkniętymi oczami 😉 Jak się jeszcze dociśnie fotelik i dociągnie pas to jest już idealnie
Ja uwazam, ze pasy i baza sa rowne pod katem bezpieczenistwa jezeli sa montowane prawidlowo. Bo baze tez mozna zle zamontowac! My kupujemy fotelik, ktory ma opcje bazy- przyszlosciowo, bo teraz nie mamy isofixu wiec nie bedziemy wydawac kasy na baze. Nie przeraza mnie montaz fotelika pasami... mysle ze to kwestia przyzwyczajenia.
Cytat:
Załącznik 7479266

O jaaa! U mnie -1 i zalegajacy snieg... gdzie ta wiosna???

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Wow jak pięknie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Pytanie z innej beczki

Jaki wymiar powinna mieć kołderka dla dzidzi?

Czy wszystkie od razu kupujecie kolderki? Ja nie planuje kupowac teraz. Maly bedzie spać albo bez przykrycia albo w otulaczu. Koldre zamierzam kupic na chlodniejsze miesiace jak Maly bedzie tez troszeczke starszy. Wtedy tez bede miala wieksze pojecie co mu pasuje a co nie i dostosuje naakrycie do niego...

Cytat:

Patrycja super! To tez masz juz duże Male w brzuszku! Jestem ciekawa jak moj urósł od ostatniego badania.

Cytat:

U mnie na odwrot- bylam kiedys blond, dlugo bylam brunetka i teraz znow mam blond. I mi nadal dziwnie w tych wlosach...

Ja boje sie wejsc na wage....

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 12:27   #3319
vilandravalo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

Vilandravalo jak Twoje wyniki?
A dziękuję za pamięć, wyniki wszystkie mamy super bałam się tej glukozy, bo dali mi prawie pełny półlitrowy kubek plastikowy jak na piwo w ogródkach latem, a my tu niepełne 50kg

Fotelik będę kupować bez bazy, ale koniecznie taki, który ma bez bazy 5 za bezpieczeństwo w ADAC. Co ciekawe, pan w sklepie mówił o jakimś modelu Cybexa, który ma lepszy wynik bez bazy, a przecież zwykle jest na odwrót.

Póki co poluję na olx na używane wózki i ustaliłam sama ze sobą, że jakbym do końca maja nic ciekawego nie znalazła to kupię nowy i tyle

Co do kołderek i poduszeczek itp., to ja nie kupuję - mały będzie spał pod pieluchą albo jak będzie zimno to pod kocykiem.

Edytowane przez vilandravalo
Czas edycji: 2018-03-20 o 12:29
vilandravalo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 12:33   #3320
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wracam do żywych. Czuję jeszcze ciężko na żołądku czy ogólnie we flakach ale zdecydowanie lepiej.

Teraz uciekam na zakupy, a na obiad swojskie pierogi z kapusta i grzybami

My nie kupujemy bazy do fotelika

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-03-20 o 12:35
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 12:54   #3321
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Blanka jak sie czujesz? Jest lepiej?

Moja kotka ostatnie miesiace byla pod kontrola wet, wiec poki co jest ok. W czerwcu bede ja jeszcze odrobaczac i sprawdzać czy czegos w miedzyczasie nie zlapala. Ona glownie w domu siedzi wiec mam nadzieje ze duzo tego nie bedzie...

Ja uwazam, ze pasy i baza sa rowne pod katem bezpieczenistwa jezeli sa montowane prawidlowo. Bo baze tez mozna zle zamontowac! My kupujemy fotelik, ktory ma opcje bazy- przyszlosciowo, bo teraz nie mamy isofixu wiec nie bedziemy wydawac kasy na baze. Nie przeraza mnie montaz fotelika pasami... mysle ze to kwestia przyzwyczajenia.

O jaaa! U mnie -1 i zalegajacy snieg... gdzie ta wiosna???

Czy wszystkie od razu kupujecie kolderki? Ja nie planuje kupowac teraz. Maly bedzie spać albo bez przykrycia albo w otulaczu. Koldre zamierzam kupic na chlodniejsze miesiace jak Maly bedzie tez troszeczke starszy. Wtedy tez bede miala wieksze pojecie co mu pasuje a co nie i dostosuje naakrycie do niego...

Patrycja super! To tez masz juz duże Male w brzuszku! Jestem ciekawa jak moj urósł od ostatniego badania.

U mnie na odwrot- bylam kiedys blond, dlugo bylam brunetka i teraz znow mam blond. I mi nadal dziwnie w tych wlosach...

Ja boje sie wejsc na wage....

Mam teraz +6 a się łudziłam, że tyle to ja przytyję na majówkę w maju czy czerwcu to pewnie będzie wynik ponad 10kg..

Kołderkę kupię dopiero na zimę przez pierwsze miesiące nie planuję przykrywać go niczym innym jak pieluszką czy później kocykiem
Stary 2018-03-20, 12:56   #3322
aaska92
Zadomowienie

Ja kołderkę najwcześniej po 6 mc wcześniej mysle otulacz, rożek lub śpiworek jeszcze musze poczytać napewno kupimy jakis lekki mały kocyk.

Co do fotelika wybierzemy bez bazy z odpowiednimi atestami.
Stary 2018-03-20, 12:57   #3323
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Dzien dobry !

Gratuluje kolejnych udanych wizyt 🙂. Juz widzę sporo po glukozie ja dopiero jutro mam dostać skierowanie . A wlasnie byłyście same na glukozie ? Zastanawiam sie, czy mogę autem jechać sama i wrócić czy potrzebuje kogoś zeby mnie zawiózł ? Wiadomo badania rano to tz w pracy ,a w sb jest duzo więcej ludzi i kolejki.
Ja wczoraj byłam z mężem, nie wiedziałam jak zareaguje mój organizm, a do przychodni, w której robię badania trzeba dojechać. I dobrze że był, bo dwa razy zasłabłam - ciemno przed oczami i gorąco więc jak najbardziej się przydał czułam się bezpieczniej choć to przychodnia i są pielęgniarki. U mnie w przychodni dziewczyny z krzywą idą od razu jako pierwsze na 8:00 bo babeczka musi do 11 się wyrobić bo odbierają próbki do badań, więc nie czeka się w kolejce. Może Ty też masz pierwszeństwo u siebie, więc idź w sobotę z tż w razie czego

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 13:00   #3324
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Karolinko, tam przy placu zabaw to zaczyna sie juz taki "przedlasek" jest ścieżka i zaraz las parku nie mamy ale wolę tak swojsko z tym lasem
Powodzenia na wizycie !

Dziewczyny przesyłam Wam moje słoneczko ! Wlasnie wyleguje sie na lozku z książką i korzystam z promieni czytam i sie totalnie relaksuje !

Blanka, dobrze, że lepiej sie dzis czujesz u mnie na obiad dzisiaj rosół, wiec Patrycja - z racji na to że chorujesz, zapraszam !

Jezeli chodzi o łóżeczko yo ja kupie poki co taki komplecik podusia + taki kocyko coś - hubiworld sprzedaje takie komplety do łóżeczka. Potem bede weryfikowac, czy koldra jest niezbędna.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 13:02   #3325
aaska92
Zadomowienie

Dorka , dzięki tak zrobię pewnie nie ma co ryzykować nie zdawałam sobie sprawy nawet , ze takie reakcje rożne sa na to badanie.
Stary 2018-03-20, 13:09   #3326
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Dorka , dzięki tak zrobię pewnie nie ma co ryzykować nie zdawałam sobie sprawy nawet , ze takie reakcje rożne sa na to badanie.
Ze mną był Tż do ok 20min po wypiciu glukozy, później musiał już jechać do pracy, ale też nie chciałam być sama w momencie jej picia. Później poszłam do rodziców, ale nie odważyłabym się prowadzić samochodu, jednak było mi słabo i trochę kręciło w głowie
Stary 2018-03-20, 13:14   #3327
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Ze mną był Tż do ok 20min po wypiciu glukozy, później musiał już jechać do pracy, ale też nie chciałam być sama w momencie jej picia. Później poszłam do rodziców, ale nie odważyłabym się prowadzić samochodu, jednak było mi słabo i trochę kręciło w głowie
Mój wziął sobie urlop na tą okoliczność kochany mój, przy okazji udało mu się dostać od razu do dermatologa, więc 2w1 załatwiliśmy. Miał dłuższy weekend i chyba na to najbardziej się cieszył bo już dawno nie brał urlopu
ja zaraz po wstaniu muszę coś zjeść, bo głodna jestem a jeszcze tyle siedzenia to już w ogóle jestem osłabiona.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-03-20 o 13:20
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 13:15   #3328
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Karolinko, tam przy placu zabaw to zaczyna sie juz taki "przedlasek" jest ścieżka i zaraz las parku nie mamy ale wolę tak swojsko z tym lasem
Powodzenia na wizycie !

Dziewczyny przesyłam Wam moje słoneczko ! Wlasnie wyleguje sie na lozku z książką i korzystam z promieni czytam i sie totalnie relaksuje !

Blanka, dobrze, że lepiej sie dzis czujesz u mnie na obiad dzisiaj rosół, wiec Patrycja - z racji na to że chorujesz, zapraszam !

Jezeli chodzi o łóżeczko yo ja kupie poki co taki komplecik podusia + taki kocyko coś - hubiworld sprzedaje takie komplety do łóżeczka. Potem bede weryfikowac, czy koldra jest niezbędna.

Ojej jak milo

Bylam u rodzinnego i dostalam antybiotyk. Ogólnie to sie czuje fatalnie. Chlopcy jeszcze w domu bo przeziebieni wiec mam armagedon w domu i nie daja mi odpoczac.

Stary 2018-03-20, 13:17   #3329
Elaaaa
Wtajemniczenie

Hmm to na mnie w takim razie glukoza nie zrobiła żadnego wrażenia byłam sama, nawet nie pomyślałam żeby wziąć męża tak szczerze. Już nie mówiąc, że spędziłam tam w sumie 3h, bo kolejka, a potem czekanie na pierwszy wynik i dopiero glukoza. Ale wiadomo różnie bywa. Najważniejsze, że już niektóre mamy z głowy

Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też są ułożone główka do góry? To już druga wizyta i gin zawsze to zaznacza, ale mówi że ma czas i miejsce itd, że wszystko ok. Jak to jest u Was?

Stary 2018-03-20, 13:22   #3330
aaska92
Zadomowienie

Mój ostatnio w 20 tc tygodniu ułożony był w poprzek. Jutro w końcówce 23 tc zobaczę jaka przybrał pozycje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości