|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
U nas dużo śniegu i jeszcze pruszy.
Przez tą pogodę nie chce mi się nigdzie wychodzić. |
|
|
|
#3302 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry! 😊
Cytat:
Ja stanę "w obronie" fotelików, tzn nie jest tak, że baza to zawsze super większe bezpieczeństwo i ktoś kto używa fotelika bez bazy to na pewno robi gorzej... Trzeba patrzeć na testy, to raz, często fotelik ma taką samą ocenę z bazą jak i bez, a sporadycznie niestety to w bazie jest problem i z bazą jest wręcz gorsza ocena (choć to raczej nie u maxi cosi). W praktyce baza daje bezpieczeństwo też z tego powodu, że eliminuje błędy przy zapinaniu fotelika. Jednak wystarczy moim zdaniem minimum chęci, żeby się tego nauczyć i robić prawidłowo. Ja przed każdym dzieckiem musiałam sobie to przypomnieć po paru latach przerwy, jeszcze przed porodem szłam do auta z fotelikiem i próbowałam. Przekładamy pas przez fotelik, zapinany klamrę. Jedna część pasa do tyłu fotelika . Zero filozofii, po paru tygodniach robi się to z zamkniętymi oczami 😉 Jak się jeszcze dociśnie fotelik i dociągnie pas to jest już idealnie Nie mam zamiaru nikogo odwodzić od zakupu bazy, raczej pocieszyć tych co bazy nie kupują. Z wygodą też nie ma co dyskutować, jest to niezaprzeczalne. Dla mnie nie jest to jednak must have.
|
|
#3303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chodzi mi o kwestie właśnie błędnego zapięcia pasów w sensie gdzie był luz wiadomo że można się tego nauczyć ja broń Boże nie neguje kwestii posiadania lub nie posiadania bazy - to każdego indywidualna kwestia w moim mniemaniu bezpieczeństwo jest większe przy bazie pod kątem chociazby nie zastanawiania się nad opcja czy dobrze przypielam pasy, czy nie ma luzu oczywiście sprawdzam też kwestie o których piszesz zapomniałam o najważniejszym - nie wspomnę o czasie wspinania tego fotelika Po prostu napatrzylam się też jak moja siostra się męczy z fotelikiem i powiedziałam sobie ze nie ma takiej opcji w moim przypadku dla mnie akurat jest to must have Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-03-20 o 10:09 |
|
|
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
IMG_20180320_100537.jpg
To mówicie, że u Was śnieg... ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzucę zdjęcie na grupę Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-20 o 10:11 |
|
|
|
|
#3306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Pytanie z innej beczki ![]() Jaki wymiar powinna mieć kołderka dla dzidzi? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam,zaznaczę,że podjazd odśnieżony
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Blanka jak się dzisiaj czujesz? Sandam jak po glukozie? Vilandravalo jak Twoje wyniki? Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-20 o 10:18 |
|
|
|
#3308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tutaj resztki śniegu, ale brak słońca a ja jestem na baterie słoneczne i dzisiaj, tak jak wczoraj, mogłabym leżeć i nic nie robić ![]() A w piątek idę do fryzjera ![]() |
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cabriofix pasuje do bazy family fix tak jak i wiekszy fotelik my właśnie tak bedziemy kupowac
|
|
#3310 |
|
Rozeznanie
|
Hej. U mnie tez sniegu brak. Bylam u gin, szyjka ok, wody ok, dzidzia 750g i dzisiaj nie pokazala pani dr co ma miedzy nogami
lezy glowka w dol.Ide jeszcze na badania tsh. Glukoza ok. Potem do rodzinnego bo mowic nie moge. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam już dosyć zimy! Jeszcze kilka dni z temperatura na minusie i śniegiem i depresji dostanę :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owsianka Mniam tez dzis mialam. Kocham! Odkąd te nowe ekspresy weszły na rynek to wlasnie takie robia mieszanki jakies jakis kaw z mlekiem, kakao, herbata wszysko w jednym. Jednak nespresso to najstarsza marka z tych wszytskich ekspresów i oni sprzedaja tylko kawe bez zadnych dodatków. Jasne mozna kupic ekspres ze spieniaczem mleka ale to wtedy musisz mleko samodzielnie wlewać do maszyny. Ale oczywiscie nikogo ne namawiam bo to trzeba przemyśleć taki wybór. I tak jak pisałam gdybym miała dostęp do prawdziwej super jakościowo kawy i gdybym miała czas to pewnie zainwestowalabym w expres ciśnieniowy z wbudowanym młynkiem. Tylko to juz u mnie koszt około 1000£. Cytat:
Park masz koło domu? Teraz tylko na wiosnę czekac! U mnie słoneczko piekne tez ale śnieg leży od weekendu. Cytat:
Fryzjerowe tematy! Pochwal sie końiecznie jak wrócisz! Co masz zamiar robic??? Ja mam fryzjera we wtorek i nie wiem czy ścinać włosy czy nie... Od rana na nogach. Pojechałam do lekarza z tym moim gardłem bo w nocyznowu słabo spałam. Osłuchała, pozagladala i sprawdziła i mowi ze raczej wszystko ok. W ciazy przeziebienia sa dłuższe i cięższe dlatego ze nasze ciało roni wsyztsko zeby nie pozwolić zarazkom dostać sie do maluszka. Czyli mam kontynuować co robie do tej pory. A zaraz biegną na kolejne USG.. mam nadzieje ze dzis chłopczyk pokaże buźkę. |
|||
|
|
|
#3313 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3314 |
|
Rozeznanie
|
A no i przez 4 tyg przytylam pol kg
a juz sie balam ze bedzie wiecej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będę powoli wracać do jaśniejszych włosów zetniemy pewnie z 2-3cm tylkoCytat:
![]() ![]() jak wy to robicie? u mnie taki wynik jest wręcz niemożliwy |
||
|
|
|
#3316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry !
W końcu cos luźniej w pracy i nadrobiłam czesc postów , juz przed ostatni dzien wiec większość moich rzeczy juz przekazałam. Gratuluje kolejnych udanych wizyt 🙂. Juz widzę sporo po glukozie ja dopiero jutro mam dostać skierowanie . A wlasnie byłyście same na glukozie ? Zastanawiam sie, czy mogę autem jechać sama i wrócić czy potrzebuje kogoś zeby mnie zawiózł ? Wiadomo badania rano to tz w pracy ,a w sb jest duzo więcej ludzi i kolejki. U mnie zima sie zrobiła śniegu tyle to jeszcze nie było w tym roku, gdzie ta wiosna ? Liczyłam juz po tamtym pięknym weekendzie chować zimowe rzeczy , ale jednak sie nie zanosi. |
|
|
|
#3318 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Blanka jak sie czujesz? Jest lepiej?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja boje sie wejsc na wage.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3319 |
|
Raczkowanie
|
A dziękuję za pamięć, wyniki wszystkie mamy super
![]() Fotelik będę kupować bez bazy, ale koniecznie taki, który ma bez bazy 5 za bezpieczeństwo w ADAC. Co ciekawe, pan w sklepie mówił o jakimś modelu Cybexa, który ma lepszy wynik bez bazy, a przecież zwykle jest na odwrót. Póki co poluję na olx na używane wózki i ustaliłam sama ze sobą, że jakbym do końca maja nic ciekawego nie znalazła to kupię nowy i tyle ![]() Co do kołderek i poduszeczek itp., to ja nie kupuję - mały będzie spał pod pieluchą albo jak będzie zimno to pod kocykiem. Edytowane przez vilandravalo Czas edycji: 2018-03-20 o 12:29 |
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wracam do żywych. Czuję jeszcze ciężko na żołądku czy ogólnie we flakach ale zdecydowanie lepiej. Teraz uciekam na zakupy, a na obiad swojskie pierogi z kapusta i grzybami ![]() My nie kupujemy bazy do fotelika Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-20 o 12:35 |
|
|
|
#3321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kołderkę kupię dopiero na zimę przez pierwsze miesiące nie planuję przykrywać go niczym innym jak pieluszką czy później kocykiem
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
Ja kołderkę najwcześniej po 6 mc wcześniej mysle otulacz, rożek lub śpiworek jeszcze musze poczytać
napewno kupimy jakis lekki mały kocyk. Co do fotelika wybierzemy bez bazy z odpowiednimi atestami. |
|
|
|
#3323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest ścieżka i zaraz las parku nie mamy ale wolę tak swojsko z tym lasem ![]() Powodzenia na wizycie ! Dziewczyny przesyłam Wam moje słoneczko ! Wlasnie wyleguje sie na lozku z książką i korzystam z promieni czytam i sie totalnie relaksuje !Blanka, dobrze, że lepiej sie dzis czujesz u mnie na obiad dzisiaj rosół, wiec Patrycja - z racji na to że chorujesz, zapraszam ! Jezeli chodzi o łóżeczko yo ja kupie poki co taki komplecik podusia + taki kocyko coś - hubiworld sprzedaje takie komplety do łóżeczka. Potem bede weryfikowac, czy koldra jest niezbędna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Dorka , dzięki tak zrobię pewnie nie ma co ryzykować
nie zdawałam sobie sprawy nawet , ze takie reakcje rożne sa na to badanie.
|
|
|
|
#3326 |
|
Wtajemniczenie
|
Ze mną był Tż do ok 20min po wypiciu glukozy, później musiał już jechać do pracy, ale też nie chciałam być sama w momencie jej picia. Później poszłam do rodziców, ale nie odważyłabym się prowadzić samochodu, jednak było mi słabo i trochę kręciło w głowie
|
|
|
|
#3327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kochany mój, przy okazji udało mu się dostać od razu do dermatologa, więc 2w1 załatwiliśmy. Miał dłuższy weekend i chyba na to najbardziej się cieszył bo już dawno nie brał urlopu![]() ja zaraz po wstaniu muszę coś zjeść, bo głodna jestem a jeszcze tyle siedzenia to już w ogóle jestem osłabiona.
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-03-20 o 13:20 |
|
|
|
|
#3328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bylam u rodzinnego i dostalam antybiotyk. Ogólnie to sie czuje fatalnie. Chlopcy jeszcze w domu bo przeziebieni wiec mam armagedon w domu i nie daja mi odpoczac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm to na mnie w takim razie glukoza nie zrobiła żadnego wrażenia
byłam sama, nawet nie pomyślałam żeby wziąć męża tak szczerze. Już nie mówiąc, że spędziłam tam w sumie 3h, bo kolejka, a potem czekanie na pierwszy wynik i dopiero glukoza. Ale wiadomo różnie bywa. Najważniejsze, że już niektóre mamy z głowy ![]() Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też są ułożone główka do góry? To już druga wizyta i gin zawsze to zaznacza, ale mówi że ma czas i miejsce itd, że wszystko ok. Jak to jest u Was? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3330 |
|
Zadomowienie
|
Mój ostatnio w 20 tc tygodniu ułożony był w poprzek. Jutro w końcówce 23 tc zobaczę jaka przybrał pozycje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

Jak się jeszcze dociśnie fotelik i dociągnie pas to jest już idealnie 

a ja jestem na baterie słoneczne i dzisiaj, tak jak wczoraj, mogłabym leżeć i nic nie robić 

Ogólnie widzę, że Twoje były bardziej "bogate" niż te, na których ja byłam- więcej gratisów dostaliście.
lezy glowka w dol.
mam już dosyć zimy! Jeszcze kilka dni z temperatura na minusie i śniegiem i depresji dostanę :/