Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-15, 15:24   #4831
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

Niuniuniau dzięki , pij wapno, smaruj fenistilem i kup pastylki antyalegriczne- takiei z owadem są dobre (jedne z nowszych nie działają usypiająco, jakby co to w domu sprawdzę, ale to coś w rodzaju allertecu ale lepsze.

pa !

Buziaki dziewczyny
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 15:30   #4832
atka83
BAN stały

dorinko,to takie rzeczy z twoim tz,ale to super że jest wszystko jak należy. Czasami trzeba potrząsnąc,by coś zrozumieli.Powodzenia na subie,wszystkiego dobrego raz jeszcze.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 15:53   #4833
ButterBear
Zakorzenienie

Wróciłam, ale naprodukowałyście

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja nie wiem wiem tylko, że ja na pewno jestem na końcu
Niekoniecznie. ja też nic nie planuję więc na pewno mnie prześcigniesz

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Niuniuniau dzięki , pij wapno, smaruj fenistilem i kup pastylki antyalegriczne- takiei z owadem są dobre (jedne z nowszych nie działają usypiająco, jakby co to w domu sprawdzę, ale to coś w rodzaju allertecu ale lepsze.

pa !

Buziaki dziewczyny
Dorinko, to jeszcze ja!! Powodzenia w tym wielkim dniu Żeby już było bez nieprzyjemnych niespodzianek, tylko same cudowne chwile warte zapamiętania... no i żeby stresów nie było Buziaki

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 15:59   #4834
Poemi
Zakorzenienie

Już mnie coś trafia, chcę z powrotem mój kolczyk! Znalazłam studio i intensywnie goję sobie ucho.
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 16:04   #4835
niuniuniau
Zadomowienie

Poemi nie strasz mnie. A jak długo Ci się złuszcza ten naskórek?
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 16:18   #4836
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Poemi nie strasz mnie. A jak długo Ci się złuszcza ten naskórek?
Szczerze mówiąc nie pamiętam... Ale chyba "całość" zamykała się w tygodniu. Na pocieszenie powiem Ci, że po wszystkim miałam bardzo ładną świeżą skórę
Stary 2008-07-15, 16:55   #4837
pollynema
Zadomowienie

Aaa pojawił się nieoczekiwanie TŻ na necie i właśnie z nim piszę, omatko, ale mi go brakuje... ale cieszę się okrutnie, że mam go chociaż tak na chwilę.

dop.
uwaga będę krzyczeć...

TŻ przyjeżdża do mnie na weekend 15-17 sierpień!!!! Aaaaa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-15, 17:07   #4838
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pollynema Pokaż wiadomość
Aaa pojawił się nieoczekiwanie TŻ na necie i właśnie z nim piszę, omatko, ale mi go brakuje... ale cieszę się okrutnie, że mam go chociaż tak na chwilę.
A ja za to nie zobaczę się dzisiaj z TŻ-em . Przysłali mu zdjęcie z fotoradaru. Najlepsze jest to, że to z wtorku, a jak jechaliśmy w niedzielę to radar był już zamalowany . W mieście wyczyścili już, ale za to malują w okolicach... Tylko czemu tak późno?
Stary 2008-07-15, 17:27   #4839
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ale Ci zazdroszczę mógł nie pisac tylko zrobić niespodziankę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 18:26   #4840
pollynema
Zadomowienie

Cytat:
hehe miał zamiar, ale sie wypaplał przez przypadek, nie dosłownie, ale ja bardzo kumata dziewczynka jestem
Stary 2008-07-15, 18:55   #4841
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
TŻ mi kiedyś powiedział, że się zaręczymy. Nawet konkretniej określił kiedy to będzie. I bardziej mi zależało na tym żeby dotrzymał słowa niż na zaręczynach, teraz zaręczyn nie chcę w ogóle, ale szlag mnie trafia, że TŻ coś mi obiecał i nie dotrzyma
Też tak miałam. Gdy TŻ był w Anglii, powiedział kiedyś przez telefon, że chciałby, żebyśmy się zaręczyli po jego powrocie do kraju (czyli w wakacje 2006). Wrócił i doopa. Nic. Ani widu ani słychu. W końcu wkurzyłam się i stwierdziłam, że w ogóle nie chcę jego oświadczyn. Nawet, gdy zaprosił mnie do Krakowa na spektakl teatralny, ostrzegłam go tylko, żeby przypadkiem nie przyszlo mu to do głowy, bo ja nie chcę.
Mimo moich "gróźb" odważył się, ja się zgodziłam, choć nie był to optymalny moment.

Cytat:

dop.
uwaga będę krzyczeć...

Cytat:
A ja za to nie zobaczę się dzisiaj z TŻ-em .
Też się z nim nie zobaczę, gra w piłkę. Zrobił sobie chyba dzień wolny od komórki, bo ciężko sie z nim skontaktować

Cytat:
T. mi zrobił kiedyś taką niespodziankę. Po ponad dwóch miesiącach rozłąki, w listopadzie (wyjechał do M. w lipcu, w sierpniu ja byłam u niego na dwa tygodnie). Ja byłam na uczelni, chodziłam sobie po korytarzu. Patrzę - jakiś chłopak strasznie z tyłu podobny do mojego TŻ. Stanęłam jak wryta. Gdy się odwrócił, jak uciekłam, żeby nie robić z siebie idiotki, że gapię się na obcego chłopa Poszłam do sali, ale cały czas o nim myślałam. Dostałam nagle sms od T. z pytaniem, czy mam teraz czas, bo chiałby ze mną pogadać (w domyśle: przez telefon) Wybiegłam na korytarz i go zobaczyłam. Maksymalnie dziwne uczucie Dzika radość, niedowierzanie, trochę złości, że mnie zrobił w balona

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-15, 19:11   #4842
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Też tak miałam. Gdy TŻ był w Anglii, powiedział kiedyś przez telefon, że chciałby, żebyśmy się zaręczyli po jego powrocie do kraju (czyli w wakacje 2006). Wrócił i doopa. Nic. Ani widu ani słychu. W końcu wkurzyłam się i stwierdziłam, że w ogóle nie chcę jego oświadczyn. Nawet, gdy zaprosił mnie do Krakowa na spektakl teatralny, ostrzegłam go tylko, żeby przypadkiem nie przyszlo mu to do głowy, bo ja nie chcę.
Mimo moich "gróźb" odważył się, ja się zgodziłam, choć nie był to optymalny moment.
A ja jestem taka wredna przekora, że gdyby doszło co do czego to powiedziałabym TŻ-owi, że może sobie wsadzić pierścionek i że jest dla mnie niedobry, poryczałabym się, kilka dni byłabym nie do zniesienia, a potem powiedziałabym "przeproś mnie i daj pierścionek"... Przez to byłabym jeszcze bardziej wkurzona i w końcu bym go oddała a TŻ-a odprawiła na jakiś czas z mojego życia za popsucie mi tego dnia . Więc lepiej żeby był dobry dla mnie!

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Też się z nim nie zobaczę, gra w piłkę. Zrobił sobie chyba dzień wolny od komórki, bo ciężko sie z nim skontaktować
Mojemu padła jedna komórka i teraz ma jakąś starą, ale też się psuje i ciągle zawiesza i dodzwonić się do niego to cud. Tak więc można powiedzieć, że dzisiejszy dzień bez komórki uskutecznia już od dłuższego czasu
Stary 2008-07-15, 19:31   #4843
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jestem taka wredna przekora, że gdyby doszło co do czego to powiedziałabym TŻ-owi, że może sobie wsadzić pierścionek i że jest dla mnie niedobry, poryczałabym się, kilka dni byłabym nie do zniesienia, a potem powiedziałabym "przeproś mnie i daj pierścionek"... Przez to byłabym jeszcze bardziej wkurzona i w końcu bym go oddała a TŻ-a odprawiła na jakiś czas z mojego życia za popsucie mi tego dnia . Więc lepiej żeby był dobry dla mnie!
Ale po co to wszystko?? Nie lepiej odstawić na bok takie teatralne fochy i po prostu cieszyć się chwilą?

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 19:34   #4844
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
W
- od dzisiaj jestem magister lemoorka Zabrakło mi 9 setnych do 5 na dyplomie Ale za to jaka radość,że tak wysoka średnia

- po wyjściu z obrony dzownią z firmy, na której mi zależało i ...dostałam pracę w wymarzonym stanowisku, w wymarzonej firmie i dobrym dojazdem

- żre się z Tz na każdym kroku, chyba ślub wisi na włosku Zamiast obiadu woli jeść słodycze. Wrrrrrrrrr
Gratulacje podwójne Lemoorko
Stary 2008-07-15, 19:43   #4845
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Ale po co to wszystko?? Nie lepiej odstawić na bok takie teatralne fochy i po prostu cieszyć się chwilą?
Wtedy bynajmniej nie będę zadowolona.
Stary 2008-07-15, 20:17   #4846
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

nemuś super niespodziankę ci TZ zrobił

kochane napewno beda jakies zgrzyty to chyba normalne. narazie jest sielanka, wszytsko dla nas takie nowe zreszta mieszkamy razem dopiero od czwartku

a ja czekam na TZ. o 21 zakonczył prace i go podwiąza wiec pewnie niedługo powienin byc.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 20:18   #4847
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Wtedy bynajmniej nie będę zadowolona.
Wiesz co... Powiem Ci szczerze, że nie wierzę . Zbyt często wspominasz (na szaro bo na szaro, ale jednak) o zaręczynach... Za często ten temat przewija się w waszych rozmowach (z tego co opisujesz wynika, że głównie z twojej inicjatywy).
Teraz moim zdaniem się asekurujesz... Że Ci na tym nie zależy, że nie chcesz, ze powiesz "nie"... Według mnie za dużo swoich myśli temu poświęcasz, zupełnie niepotrzebnie. To jest naprawdę ważny w życiu moment i chyba warto na niego czekać... A już psucie go jakimś teatralnym nastawieniem "na nie" jest zupełnie pozbawione sensu. To jednak tylko moje zdanie.
Z tego co piszesz wynika, że masz naprawde fajnego TŻ, widać, że on Cię kocha. Jeśli do tej pory Ci się nie oświadczył, to na pewno nie jest tak, że on tego nie chce... Raczej nie ma takiej możliwości, sama pisałaś że finansowo nie układa mu się najlepiej. Ja to doskonale rozumiem, bo w sumie mamy dosyć podobną sytuację. O ślubie rozmawiamy od dawna, wiemy już mniej więcej kiedy będzie i TŻ chce już nawet rezerwować salę, ale oficjalnego "wyjdziesz za mnie" jeszcze nie było... Powód banalny - kasa. Wolę spędzić z TŻ wspaniałe wakacje w Chorwacji niż już nosić na palcu ten kawałek złota... Co prawda jest to ważne, symboliczne złoto, ale... co się odwlecze to nie uciecze.

Na pewno nie będę odstawiać cyrków, że "teraz to ja już nie chcę", bo wiem że to siła wyższa opóźnia ten ważny moment... I całyu czas twierdzę, że fajnie jest to mieć jeszcze przed sobą .

To się rozpisałam, ale chciałam napisać co na ten temat myślę

Stary 2008-07-15, 20:36   #4848
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co... Powiem Ci szczerze, że nie wierzę . Zbyt często wspominasz (na szaro bo na szaro, ale jednak) o zaręczynach... Za często ten temat przewija się w waszych rozmowach (z tego co opisujesz wynika, że głównie z twojej inicjatywy).
Teraz moim zdaniem się asekurujesz... Że Ci na tym nie zależy, że nie chcesz, ze powiesz "nie"... Według mnie za dużo swoich myśli temu poświęcasz, zupełnie niepotrzebnie. To jest naprawdę ważny w życiu moment i chyba warto na niego czekać... A już psucie go jakimś teatralnym nastawieniem "na nie" jest zupełnie pozbawione sensu. To jednak tylko moje zdanie.
Z tego co piszesz wynika, że masz naprawde fajnego TŻ, widać, że on Cię kocha. Jeśli do tej pory Ci się nie oświadczył, to na pewno nie jest tak, że on tego nie chce... Raczej nie ma takiej możliwości, sama pisałaś że finansowo nie układa mu się najlepiej. Ja to doskonale rozumiem, bo w sumie mamy dosyć podobną sytuację. O ślubie rozmawiamy od dawna, wiemy już mniej więcej kiedy będzie i TŻ chce już nawet rezerwować salę, ale oficjalnego "wyjdziesz za mnie" jeszcze nie było... Powód banalny - kasa. Wolę spędzić z TŻ wspaniałe wakacje w Chorwacji niż już nosić na palcu ten kawałek złota... Co prawda jest to ważne, symboliczne złoto, ale... co się odwlecze to nie uciecze.

Na pewno nie będę odstawiać cyrków, że "teraz to ja już nie chcę", bo wiem że to siła wyższa opóźnia ten ważny moment... I całyu czas twierdzę, że fajnie jest to mieć jeszcze przed sobą .

To się rozpisałam, ale chciałam napisać co na ten temat myślę
Piszę o tym żeby nawiązywać do tematyki wątku i traktuję to jako ciekawostkę, a w rozmowach z TŻ-em temat wcale nie przewija się często i raczej wychodzi z rozmów o znajomych. Równie często rozmowiamy o tym co by było gdybym jeździła na wózku (TŻ by mi kupił sportowy żebym mogła sobie śmigać), gdybym miała zrosnięte palce u stóp (były by tak samo ładne tylko nie mogłabym nimi ruszać indywidualnie), gdybym sparaliżowała sobie rękę przez sen (mam mieć zdrowotną poduszkę i nie spać na ręce) . Dwa razy już mi się oświadczano i myślę, że wściekłość jest bardzo prawdopodobną moją reakcją . A poza tym im dłużej obcuję z rodziną TŻ-a tym mocniej utwierdzam się w przekonaniu, że nie chcę być jego żoną. Na dzień dzisiejszy mam nadzieję, że TŻ nie wpadnie na żaden głupi pomysł.
Stary 2008-07-15, 20:41   #4849
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Lemoorko, gratuluję serdecznie cieszę się, że Ci się tak w życiu ułożyło. choć tego magistra, to każdy był pewien, prawda?

Madziu, widze że i Wam dobrze idzie. super! a jaką pracę będziesz miała?

i nie pożyczyłam Dorince najlepszego..ale ona pewnie wie..

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-15, 20:45   #4850
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wiesz co do konca sama nie wiem co bede robiła. wiem tylko, ze w TZ firmie bede pracowała (cos w kwiatkach pewnie). to jest jakas duza firma co robi rzeczy i wysyła w swiat
TZ jest tam operatorem maszyn, ja bede wiedziała jak juz dostane mój numer Sofi (nasz NIP). bedziemy z nami tez pracowała TZ siostra

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 20:50   #4851
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
wiesz co do konca sama nie wiem co bede robiła. wiem tylko, ze w TZ firmie bede pracowała (cos w kwiatkach pewnie). to jest jakas duza firma co robi rzeczy i wysyła w swiat
TZ jest tam operatorem maszyn, ja bede wiedziała jak juz dostane mój numer Sofi (nasz NIP). bedziemy z nami tez pracowała TZ siostra
ach, no to mam nadzieję, że nie będzie za ciężko i nam się pochwalisz

ps. Poemi, nawiązujesz do tematu wątku z tymi zaręczynami ? a czy my w wątku o tym rozmawiamy ?

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 20:55   #4852
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
ps. Poemi, nawiązujesz do tematu wątku z tymi zaręczynami ? a czy my w wątku o tym rozmawiamy ?
No w temacie jak byk o pierścionku jest .
Stary 2008-07-15, 21:05   #4853
pollynema
Zadomowienie

Powiem Wam coś.. Mój TŻ rozgląda się po Anglii za pierścionkiem zaręczynowym
Hiehie...

ale ze swoim dobrym kumplem, bo on szykuje dla swojej panny małe co nieco
Stary 2008-07-15, 21:07   #4854
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Wam coś.. Mój TŻ rozgląda się po Anglii za pierścionkiem zaręczynowym
Hiehie...

ale ze swoim dobrym kumplem, bo on szykuje dla swojej panny małe co nieco
to może... przy okazji... kto wie

Stary 2008-07-15, 21:08   #4855
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

dop.
uwaga będę krzyczeć...

Wow, to super pewnie straaaasznie Ci miło teraz i się cieszysz
Ja uwielbiam takie okazywanie, że komuś zależy...tak od siebie... jeśli wiesz o co mi chodzi
No nic, super, że przyjeżdza

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
ach, no to mam nadzieję, że nie będzie za ciężko i nam się pochwalisz

No to jest właśnie dość śmieszne w temacie jak byk, że na wątku same baby, które narzekają, że TŻ się ociągają... a w środku? a pierścionkach i zaręczynach ani huhu hihihi...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 21:11   #4856
pollynema
Zadomowienie

Cytat:
to może... przy okazji... kto wie
Hehe oj to raczej nie możliwe. Tak jak pisałam, znamy się lata, ale jesteśmy razem dopiero niecały miesiąc
Stary 2008-07-15, 21:12   #4857
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No to jest właśnie dość śmieszne w temacie jak byk, że na wątku same baby, które narzekają, że TŻ się ociągają... a w środku? a pierścionkach i zaręczynach ani huhu hihihi...
Właśnie tak tu trafiłam. Wlazłam na ślubny dział by się dowiedzieć w czym na ślub... Potem stwierdziłam, że dobrze poznać zwyczaje ślubne, a potem zobaczyłam wątek i pomyślałam "co za desperatki" i z ciekawości wlazłam... I czytałam, czytałam, czytałam i doszłam do wniosku, że miło tu
Stary 2008-07-15, 21:15   #4858
natj
Rozeznanie

Szlak mnie trafia;
jutro lecę do TŻ i zamiast się cieszyć to już jestem tym zmęczona.
Od rana jestem na nogach, masę załatwień w Krk, w domu biegiem pakować się, oczywiście mam nadbagaż i chciałam żeby tż mi pomógł to rozplanować.
Jedyne co zrobił to pogorszył mi humor. Najpierw mówi jedno potem drugie a na koniec że zdziwiam.
Już ładnie łosio przeprosił, no ale i tak padam ze zmęczenia.

Głupie samoloty!
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 21:18   #4859
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
Szlak mnie trafia;
jutro lecę do TŻ i zamiast się cieszyć to już jestem tym zmęczona.
Od rana jestem na nogach, masę załatwień w Krk, w domu biegiem pakować się, oczywiście mam nadbagaż i chciałam żeby tż mi pomógł to rozplanować.
Jedyne co zrobił to pogorszył mi humor. Najpierw mówi jedno potem drugie a na koniec że zdziwiam.
Już ładnie łosio przeprosił, no ale i tak padam ze zmęczenia.

Głupie samoloty!
Nadbagaż... Mama codziennie się o to martwi . Pomyśl, że jutro już będziesz z TŻ-em i postaraj się wrzucić na luz
Stary 2008-07-15, 21:19   #4860
pollynema
Zadomowienie

Cytat:
Swoja drogą miałam się pytać... dlaczego wróciła stara nazwa z 'wymuszone zaręczyny'? Było ładniej bez tego... Poza tym żadna z nas tu TŻ nie zmusza do niczego

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości