jaka fryzura do kręconych włosków? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-15, 13:28   #1
XblondiiiX
Przyczajenie

jaka fryzura do kręconych włosków?

Chciałabym żebyście mi podpowiedziały jaka fryzura będzie dla mnie najlepsza.
Otóż mam długie kręcone blond włosy, są gęste, ale cienkie i suche, jak każde kręcone przeważnie... Chciałabym taką fryzurę, w której włosy będą wyglądały na mniej spuszone i dłuższe (długość rozprostowanych [np po umyciu] prawie do łokcia, niestety kiedy się zakręcą wyglądają na duuużo krótsze). Nie chcę obcinać włosów, tylko zrobić z nimi coś, zeby wyglądały lepiej i współgrały z moją okrągłą twarzą. Nawet grzywka wchodzi w rachubę, ale niezbyt gęsta, nie za krótka ze względu na loczki i nie owalna, jak coś to boczna.
Na co dzień nie prostuję włosków, robię to bardzo żadko, bo nie chcę niszczyć, i tak same w sobie są suche. Poza tym lubię moje loczki, bo czynią mnie oryginalną

Bardzo proszę o pomoc. Dołączam zdjęcie swoich włosów.
Z góry dzięki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jaaa.jpg (27,2 KB, 96 załadowań)
XblondiiiX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 14:37   #2
201704240951
Konto usunięte

Dot.: jaka fryzura do kręconych włosków?

Daj normalne zdjęcie ;]
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 16:19   #3
kaska222
Moderator

Masz sliczne loczki,nie znam takiej metody zebys miala dluzsze,moze zainwestuj rozne maseczki do wlosow i witaminy zeby wlosy szybciej rosly jest o tym obszerny watek na fryzjerskim pielegnacja wlosow.Jesli masz suche zainwestuj szampony przeznaczone dla wlosow suchych podobno dobry jest z Kerastase
https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=199 -link do pielegnacij wlosow suchych i zniszczonych
Zacznij uzywac jedwabiu do wlosow zeby sie nie puszyly tak i napewno pomoze im troche jak koncowki zetniesz

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 20:25   #4
XblondiiiX
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaska222 Pokaż wiadomość
Masz sliczne loczki,nie znam takiej metody zebys miala dluzsze,moze zainwestuj rozne maseczki do wlosow i witaminy zeby wlosy szybciej rosly jest o tym obszerny watek na fryzjerskim pielegnacja wlosow.Jesli masz suche zainwestuj szampony przeznaczone dla wlosow suchych podobno dobry jest z Kerastase
https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=199 -link do pielegnacij wlosow suchych i zniszczonych
Zacznij uzywac jedwabiu do wlosow zeby sie nie puszyly tak i napewno pomoze im troche jak koncowki zetniesz
dziękuję za porady zazwyczaj używam maseczek i różnych kosmetyków nawilżających, szamponów do suchych włosów, ale jeszcze nie znalazłam takiego dosyć dobrego, wiec wypróbuję ten polecony przez Ciebie
a masz może jakiś pomysł na fryzurkę?
pozdrawiam i jescze raz dziękuję
XblondiiiX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 21:01   #5
Agula 88
Zakorzenienie

Powiem tak opierając na tym zdjęciu twierdze że twoje włosy należą do jednych z najładniejszych włosów jakie widziałam zakochana jestem w lokach a takie jak twoje rzadko sie zdarza widzieć przeważnie jest to wysuszony pudel używaj maseczek na kręcone włosy są takie które pomagają uzyskać lepszy skręt i zapuszczaj im dłuższe tym lepiej i nie rób grzywki.
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 21:13   #6
tulipanna.
Zakorzenienie

Twoje loki są piękne

Zapraszam do lektury wątków:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=161343
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ania+kreconych
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości