|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Która z Was jeździ konno?
Cytat:
wiem co czujesz !!! ja jade do mojej kumpeli co ma konie powiedziala ze moge u niej jezdzic ona ma trudnego konia ![]() juz nie moge sie doczekac ale bedzie ciezko ale kocham konie wiec ![]() jak wroce do domu bo jestem teraz u tż-ta to napisze ci cwiczenia ale dobre jest wchodzenie po schodach i skakanka !!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
No ale to chyba nie Twoja wina? Przeiez konai nie trzeba mocno ścisnąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj wróciłam i już tęsknię za moimi koniskami
![]() jak znajde chwile to Wam zdjęcia pokaze bo mam duzo ![]()
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatni raz 19 czerwca w czerwcu jezdzilam 5 razy a w lipcu na razie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
mi tylko humor odebrało to, że mój ukochany koniś został sprzedany
![]() ![]() ![]()
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
o jejku wspolczuje
wiem co musisz czuc
![]() |
![]() |
#877 |
Raczkowanie
|
jak dla mnie ceny w niektórych stajniach są w ogole nieadekwatne do poziomu w jakim tam ucza jezdzic
![]() ![]() A teraz ide odpoczywac bo jestem nieziemsko zmeczona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmm no wiesz, wlasciciele pensjonatu tez musza miec jakis zysk z tego ze trzymaja ludziom konie - jakby nie patrzec to jest interes. U mnei w okolicy jest to koszt ok 500-900 zl miesziecznie (utrzymanie konia, w zaleznosci od standartow - myjka zewnetrzna/wewnetrzna, hala, padoki, trener na miejscu itd itp). Ja na szczescie mam dobry uklad i wychodze na zero ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
Strippi mam nadzieję, że uda Ci się usiąść na koniu jeszcze w tym miesiącu.
![]() Zagalopowałam dziś. ![]() ![]() ![]() Z okazji wizyty cioci w stajni wzięłam aparat. Niestety fotograf nie robił zoomów i ciocia na wszystkich zdjęciach jest maleńka, bo jeździła na drugim końcu maneżu. Ale ja mam krótkie nóżki na tych zdjęciach. >.< ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
mam dla Was 3 zdjątka na dobry początek
![]() edit: nie wiem czemu na ostatnim tak jakość padła ![]()
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
Pierwsze zdjęcie jest wspaniałe, piękne kolory. Szkoda, że koń ma kantar.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
az sie rozmarzylam... ja nie przestaje myslec o koniach przez 24 godz ;/ eh dzis kupilam sobie kolejny numer swiata koni z plyta dvd byl ![]() no i mam nowa gre dla dzieci i mlodziezy ![]() mam tez starsza gre racing horse tycoon - wkrecilam sie w nia :d Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Marwari śliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
śliczne fotki dziewuszki
![]() udzielacie się na jakiś końskich forach?? jesli tak to na jakich?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Raczkowanie
|
zmieniłam swój login z hooligirl1
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Ja z chęcią czytam Voltę.
Wróciłam wczoraj z urlopu, na którym miałam trzy jazdy. Ale może zacznę od początku. Uczę się jeździc konno już od ponad 8 lat. Z większymi przerwami, które wynosiły nawet po 2-3 lata. Uczyłam się w stajni pod Żywczem - "Mustang" w Łodygowicach, potem Jaroszówka - przy stadninie, Jaroszówka - "U babuni". Będąc na urlopie wsiadłam po ponad 3 letniej przerwie. Wykupiłam lonżę, ale po 10 minutach instruktorka stwierdziła, że nie ma mnie czego uczyc na lonzy i moje braki wynikają z niejeżdżenia. Zdziwiłam się bardzo, bo nawet cwiczebny wychodził mi nad wyraz dobrze. W ogóle miałam wtedy jakiś dobry dzień, a może klaczka na której jeździłam miała taki miękki kłus. Nie wybijała wcale. Następna jazda już bez lonży w zastępie. Zagalopowac się bałam, ale sama jazda sprawiała mi wielką frajdę. ![]() A teraz coś o instruktorce. Cudowna kobieta ![]() Szkoda że ta stajnia jest na Mazurach, a ja mieszkam w dolnośląskim. Jeżeli będziecie sie wybierac w okolice Giżycka to napiszcie pw - podam adres tej stajni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Raczkowanie
|
ja mam jazdę jutro i trochę się stresuję po ostatniej porażce. czeka mnie pewnie kłus anglezowany na innym koniu i nauka półsiadu. oby było jak najlepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem z Lubina mam nadzieje ze w tym miesiacu pojezdze powodzenia 3mam kciuki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
dzieki Strippi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ci zazdroszcze no mam nadzieje ze juz niedlugo pojezdze ![]() do jutra
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
"U babuni" - fajnie - instruktorka w porządku (Gosia), duży maneż, wyjazdy w teren (nie byłam), konie spokojne.
Przy stadninie - jeździłam dobrych kilka lat temu. Stadnina to było moje marzenie od dziecka. I na marzeniach się skończyło. Jazdy wówczas prowadziła na początku instruktorka, a potem dzieciaki z pobliskiego THK, które umiały niewiele więciej niż ja. (Oczywiście żadne uprawnień instruktorskich nie miało). Pamiętam jak dziewczyna uczyła mnie jak wygląda zebranie konia: że trzeba ciągnąc za pysk, żeby odpuścił w szyi i się wygiął. A przecież to wcale tak nie wygląda. Najpierw trzeba miec dobry dosiad, miec stabilna rękę i łydkę, umiec wykorzystac łydkę do dawania koniowi impulsu, żeby szedł bardziej od zadu i dopiero "zabrac się" do zbierania konia. Plus to konie - pełnej krwi angielskiej , chodzące w sporcie; kolejny to tereny: duże łąki, wyjazdy w pobliskie lasy. Minusy - ludzie (a w sumie dzieciaki), zawistni, wiecznie siedzący na ogrodzeniach wyśmiewający każde niepowodzenie, zły dosiad, nieradzenie sobie z koniem. Chcę pojechac w najbliższym czasie pojechac do "Babuni", i troszkę dalej jest jeszcze jedno gospodarstwo agroturystyczne ( tam gdzie są strusie) i zobaczyc jak tam jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a konie nie sa trudne? bo na jednym jak jezdzilam to nie reagowal na dawanie lydki...i szedl tylko jak sie go mocno trzymalo lydkami...z innymi konmi nie mialam takiego problemu...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
to zdjęcia mnie rozwala normalnie
![]() ![]()
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
haha czad :d super fotka
![]() |
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://free.of.pl/u/ubabuni/ Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2008-07-16 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
piękna
![]() Widze że większość z nas narzeka na dziewczyny wyśmiewające się z każdego naszego ruchu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwlaszcza ze to sa jakies gowniary ;/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
Strippi wybierasz się może w ten weekend na zawody do Jaroszówki? Co roku jest loteria fantowa, na której można wygrac konia pełnej krwi.
A mnie korci, żeby się przejechac do Krzeczyna. Bardzo mnie ciekawi ten gościu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
Strippi, ja juz po jezdzie. dzis podjelam trudną decyzje i zrezygnowalam z jazdy konnej calkowicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.