|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Dziewczyny na hm 20 % zniżki,wchodzi też na wyprzedaż!
Zamówiłam sobie glukozę cytrynową, mam plan ,aby pójść w najbliższy poniedziałek. Mój tato będzie u nas od poniedziałku i jakby co może pójść ze mną posiedzieć w labku. RudyKot |
|
|
|
#3542 |
|
Rozeznanie
|
Odechciewa mi się już jeść. Na śniadanie zjadłam 3 kanapki z chleba żytniego z sałata i pomidorem, do tego trochę twarogu chudego z rzodkiewką i zielona cebulką po godzinie cukier 158..
co robię źle? Co z tych składników jest zabronione? Na obiad chciałam zrobić żurek ale jak widzę te wyniki to już niewiem co mam jeść.. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pierwszy pomiar cukru,chleb razowy z ziarnami,maciupeńka kanapka,po której byłam głodna 137!!Przeczytałam skład i tam właśnie był karmel. Zmiana chleba na ig była wybawieniem,najadałam się i cukry miałam w normie. Koleżanka po bułeczce na zakwasie z ekopiekarni 170!!! Nie załamuj się ,tylko szukaj innych rozwiązań Moim zdaniem winowajcą jest chleb. Pamiętaj ,aby dokładnie umyć ręcę ,wytrzeć,aby mokre nie były. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-22 o 10:46 |
|
|
|
|
#3546 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczynki !!!
Aneka, aaska, monyaa super że po wizycie wszystko ok !! ![]() Elu, super ze juz tak wyraznie czujesz ruchy !!! Samdam cukier rzeczywiscie pofoglowal sobie dziś :/ sprobuj zmniejszyc porcje, poczytaj o ig dla danych produktów. Dziekuje wszystkim za zyczenia ! Wczorajszy dzien byl bardzo udany! Bylismy na nowym pitbullu, ale niestety czegos mu brakowało - pewnie Vegi ![]() Pizza pyszna, a potem w domi jeszcze odwiedzili nas sąsiedzi i chwile posiedzielismy padlam jak mucha do wyrka po calym dniu.A dzis poszalalam w lidlu dziewczyny, zabijcie mnie. Kupilam cztery pary body, jednego pajaca, trzy pary spodenek, bluzeczke, skarpetki...... nie moglam sie powstrzymac, takie piękne. Rozmiary 62-68, spodenki wydaja mi sie dosyc duże, dlatego jedna pare wzielam 50-57. Pajaca tez wzielam na poczatek - rozmiar 56 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3547 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super okazje można upolować ![]() A dzisiaj takie piękne słońce ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3548 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z perspektywy czasu,wiem,że nie warto,szkoda nerwów swoich i dziecka.Naprawdę można ustabilizować te cukry dietą,ale chwilę zajmie zorientowanie się ,co podnosi cukry. W biedronkowym chlebie mogli pododawać jakiegoś syfu ,jakiś sztucznych dodatków i one podnoszą. Dziewczyny z cukrzycą często mówią,że chodzą głodne. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-22 o 10:56 |
|
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
Twaróg też mógł wywalić cukier, moja siostra prawie całkiem zrezygnowała z rzeczy mlecznych, bo miała potem szalone cukry
|
|
|
|
#3551 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzeczywiście, bo w nabiale jest laktoza, a to przecież cukier. Ale skłaniam się ku teorii chleba - w biedronce wcale nie mają dobrego składu
w ogóle nie jest tak łatwo znaleźć dobry chleb. Na szczęście są te dla diabetyków
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten chlebek jest "czysto żytni" ? bo jak jest dodatek słonecznika czy cos podobnego to własnie tak moze wybijac
|
|
#3553 |
|
Zadomowienie
|
Hej, tak czytam Was, czytam i nie mogę się zmobilizować, żeby zacząć się udzielać. Trudno się wbić przy tylu postach
Rozpoczynamy dzisiaj z Magdusią 24 tydzień i czujemy się dobrze, choć wczoraj był ciężki dzień, smutny, byłam z tatą na mszy w rocznicę śmierci mamy... Magda chyba jednak coś czuła, że modlimy się za babcię, bo całą mszę mnie kopała.W Zagłębiu dzisiaj piękne słońce, jestem zachwycona pogodą. A propos, mona położna nazywa się Pogoda, ale jeszcze jej nie znam i nie wiem, czy mnie zachwyci Trzeba się wybrać na spacer. Zazdroszczę, że większość z Was już po krzywej. Ja jeszcze czekam na skierowanie, pewnie dostanę we wtorek. Ciekawe, czy można u mnie pić cytrynową lub z cytryną. Lubię słodkie, ale upiekłam we wtorek brownie i wyszedł mi taki ulepek, mimo że dałam mniej cukru niż w przepisie, że wszystko oddałam tacie i Tż. No ale jak Wy dałyście radę, to i ja dam ![]() Śliczne rzeczy pokupowałyście! Aż się oczy świecą przy oglądaniu! Dla chłopców też da się znaleźć piękne ciuszki, jak widać, niepotrzebnie się martwiłyście, mamy synków Monya, co do Twojej sytuacji to jestem pewna, że sobie doskonale poradzisz. Dla naszych dzieci jesteśmy w stanie przenosić góry, więc na pewno nie będzie takich przeciwności, których byś miała nie pokonać. Teraz masz chwilowy dołek, on minie. Głowa do góry Zua, ja też przyłączam się do życzeń! Sto lat w szczęściu i ze ślicznym szkrabem przy boku Jeszcze tylko dodam do mojego elaboratu, że co do wózka to chyba stanie u nas na Roanie Bass Soft. No tak mi się podoba, że już nie umiem patrzeć na żaden inny I spacerówka jest naprawdę elegancka. Cena trochę załamuje, ale czego się nie robi dla pierworodnej... Życzę Wam pięknego i słonecznego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3554 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem że te cukry da się wyregulowac dietą, ale właśnie żeby dobrze poznać co można a czego nie to trzeba czasu, a gdzieś w tyle głowy mam że jeśli codziennie mam taki cukier to codziennie szkodzę małemu. Wczoraj nawet obiadu nie zjadłam bo już nie wiedziałam czy lepiej coś zjeść i znowu mieć cukier wysoki czy lepiej chodzić głodnej.. Płakać się chce z bezsilności, tym bardziej że zawsze lubiłam dużo jeść a teraz mam się ciągle ograniczac, liczyć, zastanawiać co mogę.. Jutro przypuszczam że u nas w przychodni ta pani diabetolog też mi za wiele nie pomoże bo znam lekarzy u nas.. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co prawda nie mam swojego ale od niemowlaka byłam wychowana z kotami
|
|
|
#3556 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
I dla Ciebie dorka od razu Cytat:
Mmm, mniam! Też mi dziś tż zrobił śniadanko - przepysznego omleta Cytat:
I dla całej reszty martwiącej się o cukry też ale proszę nie zamartwiajcie się, dopóki lekarz nie powie, że jest o co.A nawet jeśli to przecież dziewczyny piszą tu na okrągło, że nie taki diabeł straszny! Cytat:
Ja już Kochane po wizycie. Wszystko w miarę ok. Wyniki badań niezłe poza płytkami, które lecą już w dół, ale na to byłam już przygotowana. Beni rośnie prawidłowo, serduszko jak dzwon, macica dobrych rozmiarów. Za 3 tyg mam wizytę u hemataloga, a za 4 u położnej (Blanka, poproszę o wpisanie 19.04). Natomiast jest inna bardzo dziwna sprawa. Wczoraj w pracy zaczął mi się jakiś dziwny ból w klatce piersiowej i plecach, aż się zwolniłam dwie godziny wcześniej, ale bardziej tak z ostrożności niż żeby był taki silny. Żadnych duszności ani nic takiego poza tym nie mam... W ogóle nie wiem, co o tym myśleć. Na 12 umówiłam się do rodzinnego. Położna też nie dopatrzyła się w tym nic groźnego, choć powiedziała, że gdyby się nasilało lub doszły inne objawy, to żebym pojechała do szpitala. Na szczęście dziś mam tż w domu, więc wypoczywam. Miłego dnia wszystkim 😚
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka a może to refluks??Wizytę już za chwilę. Daj znać,co powiedział lekarz.
Regular pisz częściej!!! Im nas więcej,tym lepiej. |
|
|
|
#3558 |
|
Rozeznanie
|
Folinka dzięki
może to kręgosłup albo tak jak pola pisze od żołądka, teraz wszystko podchodzi do góry, mnie czasami ciśnie w dołku jak za dużo naraz zjem albo siedzę dłużej zagubiona.A mnie dzisiaj oświeciło że koło mnie jest lump , prawie codziennie koło niego przechodzę jak idę do sklepu. Nie ma za dużo ciuszków dla niemowlaków ale są po 2 zł za sztukę i udało się coś wybrać: bodziak w kotki i kaftanik na 56. Na ten rozmiar nie chce nic nowego kupować bo boję się że nie założę, więc będę używane. 20180322_120536.jpg 20180322_120614.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-03-22 o 12:12 |
|
|
|
#3559 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma masz dzis urodzinki ?
![]() Sandam, nie wiedzialam jakiej wielkosci te kromeczki.... dietetyk na pewno pomoże, ale prawda jest taka, że większość produktów trzeba przetestowac na sobie...są produkty, o wysokim ig, ktorych jesc nie powinnaś - to jasne. Unikaj tez cukrów prostych. Z tym chlebem z karmelem to tez nie wiadomo na jaki trafisz w piekarni ja pieklam sobie sama chleb żytni na drożdżach, ale odkad wiem, że nie podbija mi cukru tez taki z piekarni to kupuję... a powiedz, skad masz glukometr i czy jest kalibrowany ? Sandam i na pewno nie chodź glodna ! Wyrzut glukozy z wątroby tez moze zaszkodzic dziecku, szczegolnie w nocy. Regular - przeczytalam, że chcecie roana masz jakieś wielkie plusy dla wersji soft i jej przewagi nad zwyklym bassem ? Bo my tak sie zastanawialiśmy, i w sumie nie potrzebujemy chyba dopłacać za dodatkowy amortyzator.... nie bedziemy sie czuli jakos źle bez niego, a jednak cena to cena ![]() Folinko, super, że Benio rosnie zdrowo ! I wypoczywaj, nie przemeczaj się ![]() Ciuszki wstawie zaraz, na razie kawka, bo dopiero wróciłam do domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po pierwsze, chleb inny, w biedrze rzeczywiście dodają np. barwnik karmel lub inne swinstewka, jak dziewczyny piszą. Znajdź piekarnię, która ma chleb IG lub probody. U mnie idealny jest probody z putki i z auchan. Rano 3 kanapki z cienko masła, chuda wędlina i warzywa. Nabiał na pierwsze śniadanie nie jest wskazany bo po nocy powoduje skok cukru. Na drugie śniadanko już twarożek z warzywami spoko. Tak ok 2,5-3 h po pierwszym śniadaniu. Napisz mi swojego maila albo zlapmy się na grupie na fb - wyślę Ci zasady i przepisy i menu na pare tygodni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem niemal calkowicie pewna, ze chleb w Biedronce ma mnóstwo dodatków. Takim częstym jest słód jęczmienny.
Folinka daj znac co lekarz powiedzial. Ja kupilam w lidlu bluzeczke I pajacyk a w pepco tez pajacyk z hm dzis przyszla do mnie bluzka I pajace bez stopek w r 68. Na razie sie wstrzymam z zakupami, bo te pierwsze rozmiary na pewno mam po synku a dopiero pozniej zaczely sie niebieskie ubrania w samochody![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
składałyśmy się na prezent, bo chce nam dzisiaj postawić obiad. Ja mam 8 lipca i możliwe, że dzidziuś zrobi mi prezent ![]() Kupiłam w hm kombinezon ten misiowy za 44zł i 2 śpioszki do spania (rozpinane po całości) po 16zł każdy |
|
|
|
|
#3563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3564 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandam, aandra na pewno bardzo Ci pomoże. Przepisy są super i na pewno naprowadza Cie na dobrą drogę ❤
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wyprawki... trudno mi się zebrać chyba po prostu do kupy, mamy w domu trochę spraw na głowie do majówki... potem z kolei planowałam remont, więc też nie będę mieć pewnie głowy, nie zdziwię się jak dopiero w czerwcu zamknę temat ;-). Chociaż torbę planuję od 30 tc już mieć w pogotowiu
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
Pola, Rudy Kot dziękuję za opinie
On idzie na łatwiznę - cc. Rozważam rodzenie w Olsztynie.Zua cieszę się, że urodziny udane! Też mam łowy z lidla Body na 50/56, pajac, bluzka i dresiki na 62/68. Mam książkę "Jeść zdrowiej". Czekam też na przesyłkę z allegro. Musiałam napisać do sprzedawcy, kiedy wyśle, bo czekam od wtorku, a on, że kompletuje właśnie i dziś wyśle![]() Sandam zmobilizowałaś mnie do samodzielnego mierzenia cukru. Polecę do teściowej po glukometr
|
#3567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3568 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ogromnie Wam dziękuję za każdą wskazówkę, dzięki Wam może uda mi się przeżyć te kilka miesięcy z cukrzycą!![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, czy Was też bolą pachwiny? Mnie od kilku tygodni. Nie jest to duży ból, ale dyskomfort jest ![]() I zgaga mnie męczy w nocy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

co robię źle? Co z tych składników jest zabronione? Na obiad chciałam zrobić żurek ale jak widzę te wyniki to już niewiem co mam jeść.. 

w ogóle nie jest tak łatwo znaleźć dobry chleb. Na szczęście są te dla diabetyków 

Trzeba się wybrać na spacer.
I spacerówka jest naprawdę elegancka. Cena trochę załamuje, ale czego się nie robi dla pierworodnej... 
ciągle mi się wydaje, że mam czas... żeby nie było, że się gdzieś w 35 tc obudzę z ręką w nocniku 

ogromnie Wam dziękuję za każdą wskazówkę, dzięki Wam może uda mi się przeżyć te kilka miesięcy z cukrzycą!