Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-22, 10:21   #3541
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Dziewczyny na hm 20 % zniżki,wchodzi też na wyprzedaż!

Zamówiłam sobie glukozę cytrynową, mam plan ,aby pójść w najbliższy poniedziałek. Mój tato będzie u nas od poniedziałku i jakby co może pójść ze mną posiedzieć w labku.

RudyKot
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 10:33   #3542
Sandam13
Rozeznanie

Odechciewa mi się już jeść. Na śniadanie zjadłam 3 kanapki z chleba żytniego z sałata i pomidorem, do tego trochę twarogu chudego z rzodkiewką i zielona cebulką po godzinie cukier 158.. co robię źle? Co z tych składników jest zabronione? Na obiad chciałam zrobić żurek ale jak widzę te wyniki to już niewiem co mam jeść..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 10:35   #3543
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Odechciewa mi się już jeść. Na śniadanie zjadłam 3 kanapki z chleba żytniego z sałata i pomidorem, do tego trochę twarogu chudego z rzodkiewką i zielona cebulką po godzinie cukier 158.. co robię źle? Co z tych składników jest zabronione? Na obiad chciałam zrobić żurek ale jak widzę te wyniki to już niewiem co mam jeść..

Albo kup chleb dla diabetyków albo zmniejsz do 2 kanapek,dużo warzyw,bez masła. Pewnie chleb Ci wybija. A ta zielona cebulka to świeża czy z jakiegoś pojemnika?Piłaś coś do śniadania?
Stary 2018-03-22, 10:39   #3544
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Albo kup chleb dla diabetyków albo zmniejsz do 2 kanapek,dużo warzyw,bez masła. Pewnie chleb Ci wybija. A ta zielona cebulka to świeża czy z jakiegoś pojemnika?Piłaś coś do śniadania?
Kanapki były bez masła. Cebulka świeża wczoraj kupiona.. Do śniadania wypiłam inkę bo innej kawy nie piję. Ale wczoraj mierzyłam cukier po wypiciu inki i cukier miałam 78 także to chyba nie ma wpływu. O chlebie żytnim czytałam na internecie że jest polecany przy cukrzycy..

Stary 2018-03-22, 10:43   #3545
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Kanapki były bez masła. Cebulka świeża wczoraj kupiona.. Do śniadania wypiłam inkę bo innej kawy nie piję. Ale wczoraj mierzyłam cukier po wypiciu inki i cukier miałam 78 także to chyba nie ma wpływu. O chlebie żytnim czytałam na internecie że jest polecany przy cukrzycy..

Ale ten chleb może coś mieć w składzie,że wybija cukry m.in. karmel,miód,drożdze itd
Mój pierwszy pomiar cukru,chleb razowy z ziarnami,maciupeńka kanapka,po której byłam głodna 137!!Przeczytałam skład i tam właśnie był karmel. Zmiana chleba na ig była wybawieniem,najadałam się i cukry miałam w normie.

Koleżanka po bułeczce na zakwasie z ekopiekarni 170!!!

Nie załamuj się ,tylko szukaj innych rozwiązań
Moim zdaniem winowajcą jest chleb.

Pamiętaj ,aby dokładnie umyć ręcę ,wytrzeć,aby mokre nie były.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-22 o 10:46
Stary 2018-03-22, 10:45   #3546
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Czesc dziewczynki !!!
Aneka, aaska, monyaa super że po wizycie wszystko ok !!
Elu, super ze juz tak wyraznie czujesz ruchy !!!
Samdam cukier rzeczywiscie pofoglowal sobie dziś :/ sprobuj zmniejszyc porcje, poczytaj o ig dla danych produktów.
Dziekuje wszystkim za zyczenia ! Wczorajszy dzien byl bardzo udany! Bylismy na nowym pitbullu, ale niestety czegos mu brakowało - pewnie Vegi
Pizza pyszna, a potem w domi jeszcze odwiedzili nas sąsiedzi i chwile posiedzielismy padlam jak mucha do wyrka po calym dniu.
A dzis poszalalam w lidlu dziewczyny, zabijcie mnie. Kupilam cztery pary body, jednego pajaca, trzy pary spodenek, bluzeczke, skarpetki...... nie moglam sie powstrzymac, takie piękne. Rozmiary 62-68, spodenki wydaja mi sie dosyc duże, dlatego jedna pare wzielam 50-57. Pajaca tez wzielam na poczatek - rozmiar 56

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 10:47   #3547
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny na hm 20 % zniżki,wchodzi też na wyprzedaż!

Zamówiłam sobie glukozę cytrynową, mam plan ,aby pójść w najbliższy poniedziałek. Mój tato będzie u nas od poniedziałku i jakby co może pójść ze mną posiedzieć w labku.

RudyKot
Właśnie miałam o tej zniżce pisać! super okazje można upolować

A dzisiaj takie piękne słońce zaczynam 25tc! a na 17:00 idę z koleżankami z pracy świętować urodziny

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki !!!
Samdam cukier rzeczywiscie pofoglowal sobie dziś :/ sprobuj zmniejszyc porcje, poczytaj o ig dla danych produktów.
Dziekuje wszystkim za zyczenia ! Wczorajszy dzien byl bardzo udany! Bylismy na nowym pitbullu, ale niestety czegos mu brakowało - pewnie Vegi
Pizza pyszna, a potem w domi jeszcze odwiedzili nas sąsiedzi i chwile posiedzielismy padlam jak mucha do wyrka po calym dniu.
A dzis poszalalam w lidlu dziewczyny, zabijcie mnie. Kupilam cztery pary body, jednego pajaca, trzy pary spodenek, bluzeczke, skarpetki...... nie moglam sie powstrzymac, takie piękne. Rozmiary 62-68, spodenki wydaja mi sie dosyc duże, dlatego jedna pare wzielam 50-57. Pajaca tez wzielam na poczatek - rozmiar 56

Pochwal się zakupami Lidl ma piękne te kolekcje!
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 10:51   #3548
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Ale ten chleb może coś mieć w składzie,że wybija cukry m.in. karmel,miód,drożdze itd
Mój pierwszy pomiar cukru,chleb razowy z ziarnami,maciupeńka kanapka,po której byłam głodna 137!!Przeczytałam skład i tam właśnie był karmel. Zmiana chleba na ig była wybawieniem,najadałam się i cukry miałam w normie.

Koleżanka po bułeczce na zakwasie z ekopiekarni 170!!!
No chleb kupiłam w biedronce więc składu nie widziałam, idę poszukać czy kupię gdzieś u mnie chleb ig. Czyli razowy chleb też odpada..dzieki Ci Pola za porady sama bym tego chyba nie ogarnęła, a nie chce zaszkodzić tym cukrem dziecku dla świętego spokoju wolałabym nic nie jeść ale tak też nie można..

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Czesc dziewczynki !!!

Jeszcze zmniejszyć porcję? Przecież te kanapki mają wymiary 5x5cm, ja po tych 3 nie byłam pojedzona a co dopiero po 1 czy 2.. Tż mi zaproponował żeby wybrać się do dietetyka żeby mi menu ustalił, myślicie że to dobry pomysł?

Stary 2018-03-22, 10:54   #3549
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
No chleb kupiłam w biedronce więc składu nie widziałam, idę poszukać czy kupię gdzieś u mnie chleb ig. Czyli razowy chleb też odpada..dzieki Ci Pola za porady sama bym tego chyba nie ogarnęła, a nie chce zaszkodzić tym cukrem dziecku dla świętego spokoju wolałabym nic nie jeść ale tak też nie można..

Sandam nie ma problemu. Wiem,co przeżywałam 9 lat temu,jak byłam załamana i wyobrażałam sobie ,jaką krzywdę mogę dziecku zrobić,że na pewno się chore urodzi przez to ,że mam cukrzycę itd
Z perspektywy czasu,wiem,że nie warto,szkoda nerwów swoich i dziecka.Naprawdę można ustabilizować te cukry dietą,ale chwilę zajmie zorientowanie się ,co podnosi cukry.
W biedronkowym chlebie mogli pododawać jakiegoś syfu ,jakiś sztucznych dodatków i one podnoszą.

Dziewczyny z cukrzycą często mówią,że chodzą głodne.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-22 o 10:56
Stary 2018-03-22, 11:10   #3550
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Twaróg też mógł wywalić cukier, moja siostra prawie całkiem zrezygnowała z rzeczy mlecznych, bo miała potem szalone cukry
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 11:13   #3551
emma90
Wtajemniczenie

Rzeczywiście, bo w nabiale jest laktoza, a to przecież cukier. Ale skłaniam się ku teorii chleba - w biedronce wcale nie mają dobrego składu w ogóle nie jest tak łatwo znaleźć dobry chleb. Na szczęście są te dla diabetyków
Stary 2018-03-22, 11:13   #3552
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

a ten chlebek jest "czysto żytni" ? bo jak jest dodatek słonecznika czy cos podobnego to własnie tak moze wybijac
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 11:16   #3553
regularkate
Zadomowienie

Hej, tak czytam Was, czytam i nie mogę się zmobilizować, żeby zacząć się udzielać. Trudno się wbić przy tylu postach Rozpoczynamy dzisiaj z Magdusią 24 tydzień i czujemy się dobrze, choć wczoraj był ciężki dzień, smutny, byłam z tatą na mszy w rocznicę śmierci mamy... Magda chyba jednak coś czuła, że modlimy się za babcię, bo całą mszę mnie kopała.

W Zagłębiu dzisiaj piękne słońce, jestem zachwycona pogodą. A propos, mona położna nazywa się Pogoda, ale jeszcze jej nie znam i nie wiem, czy mnie zachwyci Trzeba się wybrać na spacer.

Zazdroszczę, że większość z Was już po krzywej. Ja jeszcze czekam na skierowanie, pewnie dostanę we wtorek. Ciekawe, czy można u mnie pić cytrynową lub z cytryną. Lubię słodkie, ale upiekłam we wtorek brownie i wyszedł mi taki ulepek, mimo że dałam mniej cukru niż w przepisie, że wszystko oddałam tacie i Tż. No ale jak Wy dałyście radę, to i ja dam

Śliczne rzeczy pokupowałyście! Aż się oczy świecą przy oglądaniu! Dla chłopców też da się znaleźć piękne ciuszki, jak widać, niepotrzebnie się martwiłyście, mamy synków

Monya, co do Twojej sytuacji to jestem pewna, że sobie doskonale poradzisz. Dla naszych dzieci jesteśmy w stanie przenosić góry, więc na pewno nie będzie takich przeciwności, których byś miała nie pokonać. Teraz masz chwilowy dołek, on minie. Głowa do góry

Zua, ja też przyłączam się do życzeń! Sto lat w szczęściu i ze ślicznym szkrabem przy boku

Jeszcze tylko dodam do mojego elaboratu, że co do wózka to chyba stanie u nas na Roanie Bass Soft. No tak mi się podoba, że już nie umiem patrzeć na żaden inny I spacerówka jest naprawdę elegancka. Cena trochę załamuje, ale czego się nie robi dla pierworodnej...

Życzę Wam pięknego i słonecznego dnia!

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 11:51   #3554
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Sandam nie ma problemu. Wiem,co przeżywałam 9 lat temu,jak byłam załamana i wyobrażałam sobie ,jaką krzywdę mogę dziecku zrobić,że na pewno się chore urodzi przez to ,że mam cukrzycę itd
Z perspektywy czasu,wiem,że nie warto,szkoda nerwów swoich i dziecka.Naprawdę można ustabilizować te cukry dietą,ale chwilę zajmie zorientowanie się ,co podnosi cukry.
W biedronkowym chlebie mogli pododawać jakiegoś syfu ,jakiś sztucznych dodatków i one podnoszą.

Dziewczyny z cukrzycą często mówią,że chodzą głodne.
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Twaróg też mógł wywalić cukier, moja siostra prawie całkiem zrezygnowała z rzeczy mlecznych, bo miała potem szalone cukry
Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
a ten chlebek jest "czysto żytni" ? bo jak jest dodatek słonecznika czy cos podobnego to własnie tak moze wybijac
Czy chleb był czysto żytni to niewiem, jest ciemny bez żadnych pestek i pisało że żytni więc pomyślałam że będzie dobry, ale widzę że nie.. Chudy twaróg czytałam że można, tym bardziej że zjadłam trochę..
Wiem że te cukry da się wyregulowac dietą, ale właśnie żeby dobrze poznać co można a czego nie to trzeba czasu, a gdzieś w tyle głowy mam że jeśli codziennie mam taki cukier to codziennie szkodzę małemu. Wczoraj nawet obiadu nie zjadłam bo już nie wiedziałam czy lepiej coś zjeść i znowu mieć cukier wysoki czy lepiej chodzić głodnej.. Płakać się chce z bezsilności, tym bardziej że zawsze lubiłam dużo jeść a teraz mam się ciągle ograniczac, liczyć, zastanawiać co mogę.. Jutro przypuszczam że u nas w przychodni ta pani diabetolog też mi za wiele nie pomoże bo znam lekarzy u nas..

Stary 2018-03-22, 11:51   #3555
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
kropka, dorka gratuluje zakupów- wyprawka z kotem i w koty sierściuchy rulez
ja uwielbiam koty więc nie może ich zabraknąć w wyprawce co prawda nie mam swojego ale od niemowlaka byłam wychowana z kotami

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 11:57   #3556
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny 😃
U mnie dziś piękne słońce.

Radena, Folinka powodzenia na wizytach 👍
Dzięki! Nawzajem

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Jejuuu, ja nie wiem czemu myślałąm że mam jutro wizytę! Ale zadzwoniłam i udało się przełożyć na jutro
Heh, to powodzenia na jutro!
I dla Ciebie dorka od razu

Cytat:
Dziewczyny kciuki za wizyty!!!

Ja się witam z kanapy.Mąż smaży naleśniki,a ja zamierzam odpoczywać.
Dzięki!
Mmm, mniam! Też mi dziś tż zrobił śniadanko - przepysznego omleta

Cytat:
Do lekarza udało mi się zapisać dopiero na jutro.
Ale byłam w Lidlu i kupiłam to co chciałam., ta bluza jest przecudowna niestety była jedna sztuka rozmiaru 50/56 mam nadzieję, że choć raz ją założymy.. Załącznik 7482831

Powodzenia!
I dla całej reszty martwiącej się o cukry też ale proszę nie zamartwiajcie się, dopóki lekarz nie powie, że jest o co.
A nawet jeśli to przecież dziewczyny piszą tu na okrągło, że nie taki diabeł straszny!
Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Ja też jestem daleko, daleko z wyprawką, trochę mnie przeraża jak oglądam już skompletowane zamówienia w aptece czy temat pieluch ciągle mi się wydaje, że mam czas... żeby nie było, że się gdzieś w 35 tc obudzę z ręką w nocniku
Noo jeszcze masz trochę czasu, ale na co czekać? 😊 Co Cię wstrzymuje?

Ja już Kochane po wizycie. Wszystko w miarę ok. Wyniki badań niezłe poza płytkami, które lecą już w dół, ale na to byłam już przygotowana. Beni rośnie prawidłowo, serduszko jak dzwon, macica dobrych rozmiarów. Za 3 tyg mam wizytę u hemataloga, a za 4 u położnej (Blanka, poproszę o wpisanie 19.04).

Natomiast jest inna bardzo dziwna sprawa. Wczoraj w pracy zaczął mi się jakiś dziwny ból w klatce piersiowej i plecach, aż się zwolniłam dwie godziny wcześniej, ale bardziej tak z ostrożności niż żeby był taki silny. Żadnych duszności ani nic takiego poza tym nie mam... W ogóle nie wiem, co o tym myśleć. Na 12 umówiłam się do rodzinnego. Położna też nie dopatrzyła się w tym nic groźnego, choć powiedziała, że gdyby się nasilało lub doszły inne objawy, to żebym pojechała do szpitala.
Na szczęście dziś mam tż w domu, więc wypoczywam.

Miłego dnia wszystkim 😚
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 11:59   #3557
pola25
Zakorzenienie

Folinka a może to refluks??Wizytę już za chwilę. Daj znać,co powiedział lekarz.

Regular pisz częściej!!! Im nas więcej,tym lepiej.
Stary 2018-03-22, 12:07   #3558
dorka24
Rozeznanie

Folinka dzięki może to kręgosłup albo tak jak pola pisze od żołądka, teraz wszystko podchodzi do góry, mnie czasami ciśnie w dołku jak za dużo naraz zjem albo siedzę dłużej zagubiona.
A mnie dzisiaj oświeciło że koło mnie jest lump , prawie codziennie koło niego przechodzę jak idę do sklepu. Nie ma za dużo ciuszków dla niemowlaków ale są po 2 zł za sztukę i udało się coś wybrać: bodziak w kotki i kaftanik na 56. Na ten rozmiar nie chce nic nowego kupować bo boję się że nie założę, więc będę używane.
20180322_120536.jpg
20180322_120614.jpg

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-03-22 o 12:12
Stary 2018-03-22, 12:16   #3559
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Emma masz dzis urodzinki ?
Sandam, nie wiedzialam jakiej wielkosci te kromeczki.... dietetyk na pewno pomoże, ale prawda jest taka, że większość produktów trzeba przetestowac na sobie...są produkty, o wysokim ig, ktorych jesc nie powinnaś - to jasne. Unikaj tez cukrów prostych. Z tym chlebem z karmelem to tez nie wiadomo na jaki trafisz w piekarni ja pieklam sobie sama chleb żytni na drożdżach, ale odkad wiem, że nie podbija mi cukru tez taki z piekarni to kupuję... a powiedz, skad masz glukometr i czy jest kalibrowany ? Sandam i na pewno nie chodź glodna ! Wyrzut glukozy z wątroby tez moze zaszkodzic dziecku, szczegolnie w nocy.
Regular - przeczytalam, że chcecie roana masz jakieś wielkie plusy dla wersji soft i jej przewagi nad zwyklym bassem ? Bo my tak sie zastanawialiśmy, i w sumie nie potrzebujemy chyba dopłacać za dodatkowy amortyzator.... nie bedziemy sie czuli jakos źle bez niego, a jednak cena to cena
Folinko, super, że Benio rosnie zdrowo ! I wypoczywaj, nie przemeczaj się
Ciuszki wstawie zaraz, na razie kawka, bo dopiero wróciłam do domu

Stary 2018-03-22, 12:20   #3560
aandra
Raczkowanie

Cytat:

Kochana, już lecę z pomocą 😁
Po pierwsze, chleb inny, w biedrze rzeczywiście dodają np. barwnik karmel lub inne swinstewka, jak dziewczyny piszą. Znajdź piekarnię, która ma chleb IG lub probody. U mnie idealny jest probody z putki i z auchan. Rano 3 kanapki z cienko masła, chuda wędlina i warzywa. Nabiał na pierwsze śniadanie nie jest wskazany bo po nocy powoduje skok cukru. Na drugie śniadanko już twarożek z warzywami spoko. Tak ok 2,5-3 h po pierwszym śniadaniu.
Napisz mi swojego maila albo zlapmy się na grupie na fb - wyślę Ci zasady i przepisy i menu na pare tygodni

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 12:22   #3561
asiaczek
Zakorzenienie

Jestem niemal calkowicie pewna, ze chleb w Biedronce ma mnóstwo dodatków. Takim częstym jest słód jęczmienny.

Folinka daj znac co lekarz powiedzial.

Ja kupilam w lidlu bluzeczke I pajacyk a w pepco tez pajacykz hm dzis przyszla do mnie bluzka I pajace bez stopek w r 68. Na razie sie wstrzymam z zakupami, bo te pierwsze rozmiary na pewno mam po synku a dopiero pozniej zaczely sie niebieskie ubrania w samochody

Stary 2018-03-22, 12:25   #3562
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Sandam, nie wiedzialam jakiej wielkosci te kromeczki.... dietetyk na pewno pomoże, ale prawda jest taka, że większość produktów trzeba przetestowac na sobie...są produkty, o wysokim ig, ktorych jesc nie powinnaś - to jasne. Unikaj tez cukrów prostych. Z tym chlebem z karmelem to tez nie wiadomo na jaki trafisz w piekarni ja pieklam sobie sama chleb żytni na drożdżach, ale odkad wiem, że nie podbija mi cukru tez taki z piekarni to kupuję... a powiedz, skad masz glukometr i czy jest kalibrowany ? Sandam i na pewno nie chodź glodna ! Wyrzut glukozy z wątroby tez moze zaszkodzic dziecku, szczegolnie w nocy.
Regular - przeczytalam, że chcecie roana masz jakieś wielkie plusy dla wersji soft i jej przewagi nad zwyklym bassem ? Bo my tak sie zastanawialiśmy, i w sumie nie potrzebujemy chyba dopłacać za dodatkowy amortyzator.... nie bedziemy sie czuli jakos źle bez niego, a jednak cena to cena

nie, koleżanka z działu składałyśmy się na prezent, bo chce nam dzisiaj postawić obiad. Ja mam 8 lipca i możliwe, że dzidziuś zrobi mi prezent

Kupiłam w hm kombinezon ten misiowy za 44zł i 2 śpioszki do spania (rozpinane po całości) po 16zł każdy
Stary 2018-03-22, 12:26   #3563
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Hej, tak czytam Was, czytam i nie mogę się zmobilizować, żeby zacząć się udzielać. Trudno się wbić przy tylu postach Rozpoczynamy dzisiaj z Magdusią 24 tydzień i czujemy się dobrze, choć wczoraj był ciężki dzień, smutny, byłam z tatą na mszy w rocznicę śmierci mamy... Magda chyba jednak coś czuła, że modlimy się za babcię, bo całą mszę mnie kopała.

W Zagłębiu dzisiaj piękne słońce, jestem zachwycona pogodą. A propos, mona położna nazywa się Pogoda, ale jeszcze jej nie znam i nie wiem, czy mnie zachwyci Trzeba się wybrać na spacer.

Zazdroszczę, że większość z Was już po krzywej. Ja jeszcze czekam na skierowanie, pewnie dostanę we wtorek. Ciekawe, czy można u mnie pić cytrynową lub z cytryną. Lubię słodkie, ale upiekłam we wtorek brownie i wyszedł mi taki ulepek, mimo że dałam mniej cukru niż w przepisie, że wszystko oddałam tacie i Tż. No ale jak Wy dałyście radę, to i ja dam

Śliczne rzeczy pokupowałyście! Aż się oczy świecą przy oglądaniu! Dla chłopców też da się znaleźć piękne ciuszki, jak widać, niepotrzebnie się martwiłyście, mamy synków

Monya, co do Twojej sytuacji to jestem pewna, że sobie doskonale poradzisz. Dla naszych dzieci jesteśmy w stanie przenosić góry, więc na pewno nie będzie takich przeciwności, których byś miała nie pokonać. Teraz masz chwilowy dołek, on minie. Głowa do góry

Zua, ja też przyłączam się do życzeń! Sto lat w szczęściu i ze ślicznym szkrabem przy boku

Jeszcze tylko dodam do mojego elaboratu, że co do wózka to chyba stanie u nas na Roanie Bass Soft. No tak mi się podoba, że już nie umiem patrzeć na żaden inny I spacerówka jest naprawdę elegancka. Cena trochę załamuje, ale czego się nie robi dla pierworodnej...

Życzę Wam pięknego i słonecznego dnia!

Regular a skąd Ty jesteś ze piszesz Zagłębie?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 12:28   #3564
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Sandam, aandra na pewno bardzo Ci pomoże. Przepisy są super i na pewno naprowadza Cie na dobrą drogę ❤

Stary 2018-03-22, 12:28   #3565
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dzięki! Nawzajem

Heh, to powodzenia na jutro!
I dla Ciebie dorka od razu

Dzięki!
Mmm, mniam! Też mi dziś tż zrobił śniadanko - przepysznego omleta

Powodzenia!
I dla całej reszty martwiącej się o cukry też ale proszę nie zamartwiajcie się, dopóki lekarz nie powie, że jest o co.
A nawet jeśli to przecież dziewczyny piszą tu na okrągło, że nie taki diabeł straszny!

Noo jeszcze masz trochę czasu, ale na co czekać? 😊 Co Cię wstrzymuje?

Ja już Kochane po wizycie. Wszystko w miarę ok. Wyniki badań niezłe poza płytkami, które lecą już w dół, ale na to byłam już przygotowana. Beni rośnie prawidłowo, serduszko jak dzwon, macica dobrych rozmiarów. Za 3 tyg mam wizytę u hemataloga, a za 4 u położnej (Blanka, poproszę o wpisanie 19.04).

Natomiast jest inna bardzo dziwna sprawa. Wczoraj w pracy zaczął mi się jakiś dziwny ból w klatce piersiowej i plecach, aż się zwolniłam dwie godziny wcześniej, ale bardziej tak z ostrożności niż żeby był taki silny. Żadnych duszności ani nic takiego poza tym nie mam... W ogóle nie wiem, co o tym myśleć. Na 12 umówiłam się do rodzinnego. Położna też nie dopatrzyła się w tym nic groźnego, choć powiedziała, że gdyby się nasilało lub doszły inne objawy, to żebym pojechała do szpitala.
Na szczęście dziś mam tż w domu, więc wypoczywam.

Miłego dnia wszystkim 😚
Dobrze, że Benio rośnie zdrów! Miewam sporadycznie takie bóle, bardziej jednak umiejscowione po którejś stronie żeber no i trudno mi wziąć wtedy głęboki oddech :/. Lekarz obstawiał, że to nerwobóle u mnie, bo kardiolog nie widział nic złego. Najczęściej muszę odpocząć, zwolnić i za parę godzin mija.
Co do wyprawki... trudno mi się zebrać chyba po prostu do kupy, mamy w domu trochę spraw na głowie do majówki... potem z kolei planowałam remont, więc też nie będę mieć pewnie głowy, nie zdziwię się jak dopiero w czerwcu zamknę temat ;-). Chociaż torbę planuję od 30 tc już mieć w pogotowiu
Stary 2018-03-22, 12:29   #3566
kitosa
Zadomowienie

Pola, Rudy Kot dziękuję za opinieDam znać co powiedziała okulistka Na swoim ginekologu nie polegam, bo straciłam do niego zaufanie po akcji braku UP On idzie na łatwiznę - cc. Rozważam rodzenie w Olsztynie.
Zua cieszę się, że urodziny udane! Też mam łowy z lidla Body na 50/56, pajac, bluzka i dresiki na 62/68. Mam książkę "Jeść zdrowiej". Czekam też na przesyłkę z allegro. Musiałam napisać do sprzedawcy, kiedy wyśle, bo czekam od wtorku, a on, że kompletuje właśnie i dziś wyśle
Sandam zmobilizowałaś mnie do samodzielnego mierzenia cukru. Polecę do teściowej po glukometr Normy to na czczo do 95, 1 h i 2 h do 140?
Stary 2018-03-22, 12:30   #3567
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Pola, Rudy Kot dziękuję za opinieDam znać co powiedziała okulistka Na swoim ginekologu nie polegam, bo straciłam do niego zaufanie po akcji braku UP On idzie na łatwiznę - cc. Rozważam rodzenie w Olsztynie.
Zua cieszę się, że urodziny udane! Też mam łowy z lidla Body na 50/56, pajac, bluzka i dresiki na 62/68. Mam książkę "Jeść zdrowiej". Czekam też na przesyłkę z allegro. Musiałam napisać do sprzedawcy, kiedy wyśle, bo czekam od wtorku, a on, że kompletuje właśnie i dziś wyśle
Sandam zmobilizowałaś mnie do samodzielnego mierzenia cukru. Polecę do teściowej po glukometr Normy to na czczo do 95, 1 h i 2 h do 140?
Ns czczo do 90

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 12:31   #3568
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:

Glukometr mam od mamy, bo ona dostała nowy to wzięłam sobie ten stary bo miała jeszcze sporo pasków, które do tego nowszego nie pasują. Ale mama cukier też ma od niedawna więc to nie jest jakiś 10 letni sprzęt.. Może to być wina glukometru? Może dostanę nowy od tej diabetolog..
Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Kochana, już lecę z pomocą
Po pierwsze, chleb inny, w biedrze rzeczywiście dodają np. barwnik karmel lub inne swinstewka, jak dziewczyny piszą. Znajdź piekarnię, która ma chleb IG lub probody. U mnie idealny jest probody z putki i z auchan. Rano 3 kanapki z cienko masła, chuda wędlina i warzywa. Nabiał na pierwsze śniadanie nie jest wskazany bo po nocy powoduje skok cukru. Na drugie śniadanko już twarożek z warzywami spoko. Tak ok 2,5-3 h po pierwszym śniadaniu.
Napisz mi swojego maila albo zlapmy się na grupie na fb - wyślę Ci zasady i przepisy i menu na pare tygodni

Dziękuję Ci dobra kobieto! Już piszę Ci wiadomość z moim mailem, będę wdzięczna za każdą wskazówkę! Nie wiedziałam że mogę liczyć na taką pomoc od Was. ogromnie Wam dziękuję za każdą wskazówkę, dzięki Wam może uda mi się przeżyć te kilka miesięcy z cukrzycą!

Stary 2018-03-22, 12:34   #3569
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Jestem niemal calkowicie pewna, ze chleb w Biedronce ma mnóstwo dodatków. Takim częstym jest słód jęczmienny.

Folinka daj znac co lekarz powiedzial.

Ja kupilam w lidlu bluzeczke I pajacyk a w pepco tez pajacykz hm dzis przyszla do mnie bluzka I pajace bez stopek w r 68. Na razie sie wstrzymam z zakupami, bo te pierwsze rozmiary na pewno mam po synku a dopiero pozniej zaczely sie niebieskie ubrania w samochody

a jak rozmiarówka z hm? bardzo sie rozciągają ciuszki? nie wiem jaki rozmiar wsiąść spodenek może od razu 68, najwyżej będę podwijać?

Stary 2018-03-22, 12:37   #3570
kitosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Ns czczo do 90

Dzięki!
Dziewczyny, czy Was też bolą pachwiny?
Mnie od kilku tygodni. Nie jest to duży ból, ale dyskomfort jest
I zgaga mnie męczy w nocy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości