![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmniejszenie piersi cz.2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Konsultacje już za 19 dni a ja się zaczynam bać przy rejestracji miałam wymiary 32 CM od obojczyka do sutka i 17 CM od dołu piersi do sutka ale sporo schudłam i obecnie 29 CM i 15 CM i boję się że to za mało.Może wiecie jakie muszą być minimalne wymiary żeby się zakwalifikować na operację.? Będę bardzo wdzięczna za pomoc
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Pocieszam się tylko tym że gdyby mnie w Bielsku-Białej nie zakwalifikowali to pozostanie mi czekać do kwietnia 2021 w lecznej i mam nadzieję że skoro już mnie tam wcześniej zakwalifikowali to po zmianie wymiarów nie odprawia mnie z kwitkiem.Ale wolałabym Bielsko raz że pewnie szybciej i na miejscu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Serio w Łęcznej 3 lata ????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Zmniejszenie piersi cz.2
Dziewczyny czas czekania na zabieg w Łęcznej zależy od lekarza. Już pisałam wcześniej moja koleżanka była na konsultacji w lutym tego roku i termin ma na listopad 2019r.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Kania76 a u jakiego lekarza była? Rozmiar biustu Jaki? Wiesz może?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Dr. Wasilewska rozmiar 80H
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Kobietki po operacji a mogła bym zobaczyć jej było przed i jej jest dziś? Ahhh spać nie mogę tak mi się marzy mniejszy biust 😕
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
W lecznej konsultacja listopad 2017 a operacja kwiecień 2021 więc tak naprawdę 3,5 roku .😁Dlatego szukałam gdzie można szybciej.
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Ja byłam u dr Mądrego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Ile się czeka na konsultacje? Wiecie może jaki jest przybliżony czas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Zmniejszenie piersi cz.2
To wszystko zależy do jakiego lekarza się zapiszesz. Najlepiej dodzwonić się do Łęcznej i poprosić o jak najszybszy termin konsultacji do obojetnie jakiego lekarza i potem ten lekarz będzie dalej ciebie prowadził.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Kania76 Czas edycji: 2018-03-22 o 05:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Iza_rut jak mogę zobaczyć Twoja galerię?
---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Dziewczyny, ja w tej chwili karmię piersią (4.5 miesiąca ) planuje tak do 6. Nie wiecie czy jest jakiś czas od zakończenia karmienia do zrobienia redukcji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Lusia a kiedy byłaś na 1 konsultacji ,dzwoniłam do szpitala im Orłowskiego . Pierwszy wolny termin na konsultacje to luty 😮
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=AnnPr;82362116]Iza_rut jak mogę zobaczyć Twoja galerię?[COLOR="Silver"]
Wchodzisz na mój profil czyli klikasz iza_rut, albumy ze zdjęciami sa po prawej stronie |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny kiedy można kupić taki stanik już nie sportowy
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Coś słyszałam że można taki bez fiszbin nosić ale do takich się nie mieszczę wrrr chce taki z fiszbinami. Mogę już? Jestem 6 tyg po 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Miaustra- byłam rok temu jakoś zimą/wczesną wiosną. Udalo mi sie szybko, nie wiem od czego to zalezy...
Dziewczyny, ortopeda nie robil Wam problemow z wystawieniem zaswiadczenia? Ja chyba pojde prywatnie. Obawiam sie, ze na NFZ moga nie byc chetni do pomcy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Przyczajenie
|
[QUOTE=iza_rut;82382756]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Lusia_em, którego maja masz zabieg? Ja mam 18 maja w Orłowskim u dr Dębskiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
O, to bedziemy razem!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=AnnPr;82387591]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Iza_rur nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę. Duzo czasu zajęło Ci podjęcie decyzji o operacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
Przeglądam to forum od kilku dni i coraz poważniej myślę o redukcji piersi. Mam 37 lat, od szkoły podstawowej duży biust i kiedyś o niczym tak nie marzyłam jak o zmniejszeniu piersi. Ale byłam młoda, nie mogłam sobie pozwolić na prywatny zabieg. Niedawno natrafiłam na informację o refundacji przez NFZ. Mam rozmiar 75 G-H. Mieszkam blisko Warszawy. Szczerze mówiąc nie odczuwam dużego bólu kręgosłupa, ale już wżynające się ramiączka tak (biustonosz dobrze dobrany przez brafitterkę, ale ciężar piersi jednak robi swoje) no i oczywiście ogromny dyskomfort posiadania dużych piersi - przy uprawianiu sportu, spaniu, dobieraniu ubrań. No i grawitacja działa, więc coraz bardziej opadają. Chciałabym poddać się operacji zmniejszenia biustu. Czy któraś z Was ma doświadczenia z warszawskimi lekarzami? Mogłabym też jechać do Łęcznej, 160 km to nie problem, ale czytam, że tam czeka się 3 lata. No i jaki powinnam zrobić pierwszy krok - lekarz pierwszego kontaktu i skierowanie do ortopedy? Czy lepiej do psychiatry i umotywować decyzję dyskomfortem i kompleksami? Edytowane przez kasiaz13 Czas edycji: 2018-03-25 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Lusia-em redukcja będzie z rozmiaru f. Kiedy masz umowionego anestezjologa, robisz badania w szpitalu czy poza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Robie we własnym zakresie. Z anestezjologiem jest problem, bo bede jechała az z Gdyni. I staram sie namowic Pania Dr zeby pokazala moje wyniki lekarzowi a ja sie z nim spotkam dzien przed operacja... Ale nie wiem czy mi sie uda
![]() Dziewczyny, odchudzacie/odchudzalyscie sie przed operacja? Ja chcialabym zrzucic 5-6kg ale podobno to wplywa na wyniki badan... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlaczego wpływa na wyniki badań?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Jeśli planujesz tylko 5-6kg schudnąć to chyba nie ma wpływu na wyniki, może w przypadku dużej nadwagi i szybkiego chudniecia to może chwilowo mieć wpływ na pogorszenie, kiedy organizm musi przyjąć ten spalony tłuszcz ale po czasie to będę napewno lepsze. Napewno lepiej schudnąć przed operacją , lepiej się wszystko goi, ja to zaniedbałam teraz muszę bardzo powoli tracić wagę żeby nowym cycuszką nie zaszkodzić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny, ja tez czytam Wasz watek od kilku dni. Od wielu lat zastanawiałam sie nad operacja zmniejszenia biustu. Ale dopiero mój ginekolog ( podczas badania piersi - mam niewielki guzek i wszystko wskazuje na to ze jest niegrozny " łagodna dysplazja sutka ") zapytał mnie czy myślałam o zmniejszeniu biustu. I to był ten moment w którym uświadomiłam sobie, ze to nie moja fanaberia ! I podjęłam ta decyzje. Mogę sobie pozwolić na prywatna operacje. Stwierdziłam, ze jeżeli mam taka możliwość to zrobię ta operacje prywatnie, szkoda mi czekać na termin na NFZ - wystarczająco długo juz mecze sie z tym biustem. Zdecydowałam sie na Laguna Estetica w Gdyni. Ma bardzo dobre opinie. 10 kwietnia idę na konsultacje do dr Darii Dobaczewskiej. Czy moze o niej słyszalyscie? W internecie ma same dobre opinie. Ale wolałabym jeszcze z kimś porozmawiać na jej temat ze zrozumiałych względów. Nadmienię jeszcze ze jestem w trakcie badan : mammografia i usg - to ze względu na ten guzek. Mój onkolog powiedział, ze jeżeli wszystko sie potwierdz to nie ma żadnych przeciwwskazań do operacji a nawet mozna sie pokusić o wycięcie guzka przy operacji zmniejszenia biustu. czyli 2 pieczenie przy jednym ogniu. No i mam do Was zasadnicze pytanie : czy przyjmiecie mnie do swojego grona mimo tego ze operacje tobie prywatnie ?
Edytowane przez MartaSobi Czas edycji: 2018-03-27 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Moja mama chodzi do dr Darii Dobaczewskiej, czesto w poczekalni widujemy panie po operacji biustu. Z tego co z nimi rozmawialam sa zawsze zadowolone
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.