![]() |
#1831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() |
#1832 |
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłam sama do urzędu pracy i zapytałam o ten staż w urzędzie skarbowym, bo obiecali mi, że do środy mnie powiadomią - tak czy nie. Ale dziś w UP babka mi powiedziała, że ta rekrutacja osób na staż w urzędzie skarbowym dalej trwa i ciągle kierują tam ludzi. Czyli nie mam większych szans. Skończyłam LO o profilu mat-fiz i dalej moje CV już świeci pustkami. A babka w skarbowym kazała mi wpisać do CV wszystkie kursy, certyfikaty itd. Pewnie czegoś takiego oczekują. Eh, nie mam szans. A zresztą, jakby mnie zechcieli to pójdę, ale bez większego entuzjazmu. Ekonomia, finanse, papierki, administracja to ostatnia rzecz, jaką chcę się w życiu zajmować.
Zapytam czy nie chcieliby mnie na staż u mnie, w miejskiej bibliotece, nie wiem czy tak można ![]()
#1833 |
Raczkowanie
|
Witam!Dziewczyny nie bijcie, że pewnie pytam o rzecz, która już była opisywana, ale nie sposób prześledzić całego wątku, a poza tym informacje są czasem sprzeczne. Moje pytanie jest następujace:
Otóż jestem absolwentką wyższej uczelni po magisterium i z tego, co wiem - przysługuje mi staż absolwentki (mam 24 lata). W tej chwili jednak znalazłam pracę na jakieś dwa, góra trzy miesiące. W związku z tym chciałabym zapytać, czy po takim okresie pracy przysługuje mi jeszcze staż? Jeśli nie, to czy jest jakaś forma zastepcza (słyszałam o czymś takim, jak przygotowanie do zawodu)? I czy te przepisy są regulowane tak samo we wszystkich urzędach w kraju? |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepisy są regulowane na podstawia ustawy, więc tak samo we wszystkich urzędach.
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, a ja mam takie pytanie:
czy można dwa razy pójść na staż? i odbyć go np u dwóch różnych pracodawców? czy na stażu np takim z urzędu można być tylko raz? |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie - kombinacje alpejskie. Cytat:
Wyjściem jest Twój tymczasowy meldunek w miejscowości Y ,rejestracja w tamtejszym urzędzie pracy etc. Cytat:
Łapiesz się. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli poniżej 12 mc to PUP musi to rozpatrzeć. Środki finansowe bywają często ograniczone i na pewno pierwszeństwo będą mieli ci, którzy nie byli WCALE. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "W zasadzie to staż z urzędu pracy z miejscowości X jest adresowany do klientów i pracodawców z miejscowości X. W sumie to z jakiej racji miałby korzystać z tych pieniędzy i osoby pracodawca spoza miejscowości X? Chyba, że masz znajomości... Wyjściem jest Twój tymczasowy meldunek w miejscowości Y ,rejestracja w tamtejszym urzędzie pracy etc." nie chodzi juz o same znajomosci, jest to pani u ktorej bylam na praktykach, do pracy mialabym 5 minut bo to zaraz niedaleko mnie, ale niestety dzielnica ta nalezy juz pod inny okreg dlatego pytam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zakorzenienie
|
a ja chyba odejde z przygotowania,bo mam dosc,wszytsko mi dano do zrozumienia,ze bedzie gorzej niz jest.Nie wiem czy mozna gdzies zgłosić,ze wykonuje wgóle cos innego ,co miałam na kartetce napisane czego bede sie uczyc
#1840 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak myślicie co robi się na stażu w radiu??
(takim sredniej wielkosci) Bo ja się właśnie staram o taki staż ale własciwie to nie wiem jakich obowiazków sie spodziewać... Chyba nie każą mi kawy robić, tylko coś ciekawszego co..? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Zakorzenienie
|
Nie zrozumiałaś mnie. Miałam na myśli to,że znajomości dużo by tu pomogły,aby załatwić staż poza obrębem zamieszkania.
Cytat:
Na ciekawsze rzeczy przyjdzie czas później ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
Jutro zaczynam staż w urzędzie skarbowym, trzymajcie kciuki
![]()
#1843 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Mam juz na koncie stypoendium za czerwiec - czyli ostani miesiac mojego stazu. Dostałam 15 zł (
![]()
![]() |
#1846 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrzebu - możesz wziąć wolne, chyba ze jestes na stażu krócej niż miesiąc. Mozesz sie jednak dogadac z kierownikiem - może Cie puści ![]() ![]()
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Przyczajenie
|
witam mam takie pytanie... jestem na stażu w urzędzie pracy z funduszy unijnych na 6 miesięcy i dziś się dowiedziałam ze pod koniec roku bedą staże z funduszu pracy.. a ja jeszcze bedę na stażu do konca listopada... czy jest taka możliwość żebym została na stażu w tym samym miejscu tylko ze z tego funduszu pracy??bardzo prosze o odpisanie i pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj miałam rozmowę kwalifikacyjną na staż. Z tym że firma do której chciałam iść jest w innym mieście :/ no i jedyne co mi pozostaje, to się przemeldować. Z tym, że w moim przypadku to raczej nie wchodzi w rachubę :/ tak więc pozostaje mi teraz szukać czegoś na miejscu.
#1852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dostałam propozycję stażu w przedszkolu na 3/4 etatu, w związku z tym mam pytanie czy moje wynagrodzenie za pracę na tym stażu będzie mniejsze niż te 650 zł netto? bo to jednak nie jest cały etat
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj się dowiedziałam, że jednak jest możliwe odbycie stażu w innym mieście niż się jest zameldowanym. z tym, że pracodawca musi wystąpić do urzedu pracy z rodzinnego miasta o zgode na ten staż. z tym, że ja mam teraz wątpliwości czy warto iść. Ja muszę za bilet miesięczny na pociąg wydać prawie 200 zł, z tego będę miała mało co... chyba poszukam na miejscu
#1855 |
Zakorzenienie
|
z tego co wiem,to UP zwraca pieniązki za przyjazd,jezeli kwota przekracza 50zł to reszte dopłaca,bo jak ja sie starałam o staz w innej miejscowości to tak mówili,ale poszczescił mi sie i na staz mam 5m drogi,
#1856 |
Zakorzenienie
|
no ja jutro idę złożyć podanie do jednej firmy do siebie. Tez słyszałam, ze zwraca, ale jeszcze dodatkowo musze 3 godziny dziennie tracić na dojazdy więc zrezygnowałam po bardzo długich przemyśleniach i rozmowach z TŻ-tem
![]()
#1857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest możliwa refundacja za dojazd. Dopytaj w urzędzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() więc rada dla wszystkich: możesz sobie wpisać śmiało w CV: kurs języka angielskiego, niemieckiego, patent żeglarza jachtowego, umiejętność obsługi programów typu microsoft excel, access, podstawowe umiejętności tworzenia www (bo wiesz, że <i> oznacza qrsywę, a <b> pogrubienie), jeśli masz prawo jazdy, to wpisz prawo jazdy, a jeśli masz prawo jazdy, to możesz dodać też, że masz kurs pierwszej pomocy, w dodatku dopisz, że szybko piszesz na klawiaturze, że potrafisz obsługiwać urządzenia biurowe - i to wszystko będzie prawda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;8262068] Nija - jeśli chcesz staż w skarbówce to wiesz, że nic tam groźnego Cię nie czeka. będziesz przerzucać papiery z lewej na prawą, coś-tam pisać, coś podawać, zanosić, przekreślać, wykreślać i zaznaczać. więc w CV możesz pisać bajki - i tak pewnie zrobiłaś, skoro Cię wzięli (
![]() więc rada dla wszystkich: możesz sobie wpisać śmiało w CV: kurs języka angielskiego, niemieckiego, patent żeglarza jachtowego, umiejętność obsługi programów typu microsoft excel, access, podstawowe umiejętności tworzenia www (bo wiesz, że <i> oznacza qrsywę, a <b> pogrubienie), jeśli masz prawo jazdy, to wpisz prawo jazdy, a jeśli masz prawo jazdy, to możesz dodać też, że masz kurs pierwszej pomocy, w dodatku dopisz, że szybko piszesz na klawiaturze, że potrafisz obsługiwać urządzenia biurowe - i to wszystko będzie prawda ![]() Ale i tak sie tych programów nie obsługuje w skarbówce ![]() Możesz napisać za to w liście motywacyjnym ze szybko się uczysz obslugi nowych programów - w US mają swoje programy tzn "dedykowane" - do wpisywania zeznań, deklaracji, aktów notarialnych itp.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.