|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Ale obiad już robię ja, nie będę cały dzień na kanapie siedzieć.
Ale kulturalnie bez wysiłku, ziemniaki z maselkiem, sznycle z indyka i sałatka z ogórków kiszonych cebulki i majonezu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak robisz sznycle u mnie znowu nalesniki z serem,kiwi i lody malinowe popołudniu dla siebie machne łososia,mąż jakiegoś kotleta,a syn to nie wiem... |
|
|
|
|
#3723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łososia też bym zjadla ![]() Sznycle? Kupuje w biedronce sznycle z indyka już krojone, lekko rozbijam, żeby nie było za cienkie na i am z góry delikatnie doprawiam pieprzem, czosnkiem i przyprawa do indyka delikatnie, żeby nie zabić smaku mięsa. Potem do bułki tartej dodaje łyżeczkę curry, i paniruje w jajku i tej bulce. Pieke na złoto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Tam miało być, że nacinam z góry
słownik pisze co chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3727 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka mnie zaciekawiła sałatka, ogórki, cebulka i majonez - tak o wszystko w kostkę, przyprawić i już ?
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogórki kiszone szybko i pysznie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale smaka robicie dziewczyny
![]() Wróciłam niedawno do domu, cała głodna i odgrzałam warzywa na patelni teraz wcinam ciastko na deser, które upiekłam dwa dni temu i kawkę
|
|
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
Oj to nie fajnie 😥 mam nadzieję że już lepiej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Emma jak fryzurka?Co to za ciasto??
Bursztynku co porabiasz? Zaraz skoki. Kto ogląda???? |
|
|
|
#3732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A włosy są jasne A w temacie skoków to nie mam TV już wiele lat i bardzo dobrze się z tym czuję
Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-03-23 o 14:57 |
|
|
|
|
#3734 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos
![]() Emma przepis prosimy
|
|
|
|
#3736 |
|
Zadomowienie
|
No to super 😘
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
folinka dzięki odpowiedź o mopie! Zastanawiałam nad takim jakimś za dwie/trzy stówki, ale to chyba bez sensu, bo faktycznie może być często wykorzystywany - tak jak piszesz i pewnie padłby szybko. eh...
Ja się Wam przyznam, że aż tak się nie przejmuję bałaganem w domu. Trochę nadmiar rzeczy mi przeszkadza, ale pracuję nad tym. Myłam betonową wylewkę na kolanach po budowie w całym domu, a potem też po układaniu płytek na dole i wystarczy mi chyba do końca życia. Uznaję płaski mop za wystarczająco dobre rozwiązanie |
|
|
|
#3738 |
|
Wtajemniczenie
|
proszę
https://filozofiasmaku.blogspot.com/...wkami-bez.html |
|
|
|
#3739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro własne wybieram się do tej samej koleżanki na baby shower, skladalysmy się z innymi dziewczynami na elektryczna nianie i matę edukacyjną, więc będzie mieć przydatne prezenty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowa/stara ja
na żywo kolor jaśniejszy i trochę cieplejszy ![]() |
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3742 |
|
Rozeznanie
|
Piękny kolor
![]() Ja wypilam przed chwila koktajl bananowy, az 3 szklanki 😨 Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
emma90 piękna Ty i cudny brzuszek! Po tym jakie ciuszki i kocyki wklejałaś, to wystój Twojego domu mnie nic nie zdziwił
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu przy dwóch psach sierść jest wszędzie, dosłownie wszędzie w takich ilościach, że aż mi słabo. Teraz niestety taki okres, że gubią sierść ![]() Eh.. M. właśnie pojechał niespodziewanie w trasę, bo kolega który miał dziś jechać dostał jelitowki... Będzie w niedzielę z samego rana, ale potem dopiero pojedzie w piątek, więc też fajnie! W temacie jedzenia jeszcze dodam, ja uwielbiam gotować, ale mam sprawę bardzo utrudniona, a dokładnie mój mąż je tylko piers z kurczaka i piers z indyka.. Ewentualnie udka z kurczaka.. Z ryb tylko dorsza i śledzie. Takie rzeczy jak schab,karkówka,mięso mielone wieprzowe, gulaszowe i inne nie przechodzą mu przez gardło.. Nic co jest tłuste i ma jakieś żyłki też. Tak go mamusia nauczyła.. A teraz ja dostaje nerwicy przez to. Więc kotlety robię z piersi, gulasz z piersi, mielone? Kupuje mielona piers z kurczaka.. Ewentualnie z indykiem wymyślam. Raz na rok zje kartkówkę, ale musi być idealnie po wycinania z tłuszczu i żyłek. Taki komunikat dla mam chłopców, nie róbcie tego błędu, bo was synowe kiedyś zagryza 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
Piękne masz włosy
![]() A ja dziś barszczyk z uszkami na obiad , a potem będę myśleć może gotowane jabłka z ryżem, albo makaronem. Na razie mnie coś nie moc ogarnęłam od wczoraj chcę ogarnąć chyba za dużo cały dzień latałam dziś też do teraz ,ale już jednak organizm mówi stop i czas trochę poleżeć. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Blanka Wezmę pod uwagę radę, ale u mnie jest akurat na odwrót mąż zje wszystko, nie wybrzydza. Za to ja z szynki żadnej skórki i tłuszczyka nie zjem, mięso też bez żyłek i parę potraw mi przez gardło nie przejdzie np. wątróbka i to nie, że mama mnie tak nauczyła, ale tak mam brat je normalnie. A ja to nie dam rady i choćbym chciała nie da się, w gardle mi stoi i tyle.
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śmiać mi się chce Blanka, bo my co się zgadamy, to mamy odmienne zdania. Jak tak piszesz, czego Twój mąż jeść nie może, to też jakoś to nie byłoby dla mnie problemem. My indyka jemy od święta (dosłownie w najbliższym czasie planuję na Wielkanoc), z mięs - ryby. Wołowinę to kotom kupuję. Ale coś czuję, że u Was jednak obiad bez mięsa to nie obiad, co? Wg tego my tylko raz czy dwa razy w tygodniu obiad jemy i to z rybą |
|
|
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma wow!
Jest efekt i jaka cudowna duża kuchnia, marzenie.. to domek czy macie takie przestronne mieszkanie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Walczymy z sierścia. No to nie jest tak, że on nie może, on po prostu nie chce, tu teściowa sama się przyznaje, że to jej porażka bo od dziecka mu podawała tylko kurczaka, bo to takie dobre czyste mięsko .. No i teraz jest tego skutek. U nich w domu je się wszystko, tylko M. Nie dotknie nic prócz kurczaka i indyka a i mięso z kebaba toleruje bardzo 😂 Ja nie jestem święta, bo sama nie lubię tłustego mięsa,tłustych zylastych szynek itp. No ale jak wycinam z mięsa wszystko przed pieczeniem czy smażeniem. I zostaje czyste mięso... No ale trudno, już nawet z nim nie walczę, jak mam ochotę na kartkówkę z worka to sobie robię, a jemu do tego worka dorzucam piers z kurczaka i po problemie Ja nie mówię, że obiad bez mięsa to nie obiad, bo zjem, lubię na słodko (chociaż na słodko jak jem, to szybko jestem glodna) , czy pierogi z kapusta i grzybami, albo makaron z sosem i warzywami, krokiety itp ale to tak raz w tyg, po prostu mięso mi smakuje ![]() Ale np. Oboje nie przepadamy za ziemniakami i jemy je raz - dwa na dwa tygodnie.. Tak to kasze, ryz, makarony itp. Emma pięknie wyglądasz!! 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-23 o 16:12 |
|
|
|
|
#3749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my jemy wszystko (prawie) ale często bez mięsa wolimy bardziej np pierogi, krokiety czy naleśniki i inne potrawy bezmiesne pierogi nasze najukochansze ruskie chociaż ostatnio też uwielbiam z bobem Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Super przypominasz mi koleżankę z pracy od mojego męża Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
marzy mi się coś większego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

słownik pisze co chce. 

teraz wcinam ciastko na deser, które upiekłam dwa dni temu i kawkę