Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-23, 16:18   #3751
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Emma dziękuję. Śliczne włoski,śliczny brzusio,śliczna Ty!!!A włosy ,jakie grube!
Mieszkanko cudowne,uwielbiam biel.
Bursztynku oooo jak Ci się fajnie trafiło z tymi ciuszkami.

Co do obiadu,to mąż i syn nie lubią ryb,tylko jak jesteśmy w Chorwacji to jedzą takie świeżo złowione,więc dzisiejszy łosoś jest dla mnie! Mąż jest niewymagający,co do jedzenia, no ale ryb nie przełknie.
My często jemy indyka,kurczaka rzadko, do spagheti tylko z karkówki, innego rodzaju mięsa raczej nie.

Co do porządku,to tak,jak pisałam jestem bałaganiarą,a raczej jesteśmy bałaganiarzami,ale w bałaganie siedzieć nie lubię.
Syn,zresztą ja też nie toleruje żyłek. Jak byłam dzieckiem miałam odruch wymiotny,jak poczułam.

Właśnie robi się łosoś na parze,mam nadzieję,że mi przypasuje!

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-23 o 16:21
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-23, 16:20   #3752
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Emma dziękuję. Śliczne włoski,śliczny brzusio,śliczna Ty!!!A włosy ,jakie grube!

Bursztynku oooo jak Ci się fajnie trafiło z tymi ciuszkami.

Co do obiadu,to mąż i syn nie lubią ryb,tylko jak jesteśmy w Chorwacji to jedzą takie świeżo złowione,więc dzisiejszy łosoś jest dla mnie! Mąż jest niewymagający,co do jedzenia, no ale ryb nie przełknie.
My często jemy indyka,kurczaka rzadko, do spagheti tylko z karkówki, innego rodzaju mięsa raczej nie.
Syn,zresztą ja też nie toleruje żyłek. Jak byłam dzieckiem miałam odruch wymiotny,jak poczułam.
Pola w jakie okolice jeździsz do Chorwacji? nie wiem czy tylko ja mam takie średnie odczucia co do niej? sto razy bardziej mi się podobała Hiszpania ale może po prostu trafiłam na średnie miejsce?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-23, 16:24   #3753
pola25
Zakorzenienie

Camelitos byłam w Igrane,Promajnie i Podacy. Połączenie morza i gór,jest też egzotycznie-roślinność,palmy.To są miejscowości bliżej Dubrownika-ok 100km.
Jak pojechałam po raz pierwszy byłam oczarowana.Dla mnie to bajka.
W Hiszpani nie byłam.
W zeszłym roku pojechała moja siostra i mi powiedziała,że już wie ,dlaczego tak kocham ten kraj.
Stary 2018-03-23, 16:24   #3754
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Krótko i na temat Bardzo dobrze

Dziewczynki, ciężko mi ocenić "markowość" tego mojego, bo nie jest to znana firma jak jakiś Bosch czy coś w ten deseń, ale naszukałam się długo i jestem przeszczęśliwa z nim Najtańszy też nie był. Mam taki odkurzacz z mopem 2 w 1
https://www.bisselldirect.co.uk/bissell-vac-steam-1132e
Tu z polskiej strony, powinien być taki sam...
https://www.bissell.pl/produkty/czys...132n-vac-steam
To był "wyprawkowy" zakup dla Lidki!
Ma minusy też, jest ciężkawy i nie zastąpi całkowicie normalnego odkurzacza w domu (trudno dotrzeć do kątów czy pod meble), ale ratuje mi życie i tak W czasie jak Lidka raczkowała, obśliniała wszystko i wkładała do buzi, a do tego było blw i upuszczanie połowy jedzenia na podłogę, to myłam co drugi dzień zwykle, szczęśliwa, że jest to szybkie, jest odkażone i czysto, a przy tym bez chemii! Miotła stała praktycznie zapomniana w kącie, bo naraz się odkurza i myje.
Czas raczkowania chłopców i to wieczne mycie podłogi wspominam ciężko, najpierw z płynem, potem wodą, żeby lepiej brud i chemię sciągnąć... I tak ciągle strach, że zjadają tony zarazków z podłogi na zabawkach... Ja mam takie zapędy do przesadnej sterylności, ale staram się zachować złoty środek, bo przesada w żadną stronę nie jest tu zdrowa. I Lidka jadła dosłownie z podłogi jak coś upuściła, zresztą ja i chłopcy wtedy też i nie było żadnych pleśniawek, aft (w przeciwieństwie do chłopców w niemowlęctwie) czy innych chorób
kitosa, po tym wręcz szybciej schnie, bo podłoga jest ciepła!
O! Dzięki za info o tym mope 😁 też taki chcę

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
My mamy już od lat podział że on odkurza i myje podłogi, a ja kurze i łazienka. Teraz nie chce żebym cokolwiek robiła, ale ja nie co tydzień ale co dwa robię swoje bo szczególnie kurze są niedokładnie powycierane. Ale nauczyłam się odpuszczać szczególnie jak się źle czuję. No miałam takie zapędy jak moja mama że tylko ja najlepiej potrafię i musi być idealnie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja się już od paru lat nauczyłam nie przejmować aż tak jak coś jest niedokładnie sprzatniete. Bardzo doceniam, że mój prowadzi dom na równi ze mną, bo nie mogę tego nazwać, że mi pomaga w domu. On tak samo jak ja (a czasem nawet więcej) robi wszystko to, co w domu jest do zrobienia, sprzątanie, pranie, gotowanie itp. Tylko prasowanie robi tylko on, ja nie lubię bardzo 😋 bardzo to jest wspaniałe, że jest taki chętny do prac domowych. I nawet jeśli czasami widzę, że coś jest nie tak, jak ja bym zrobiła to już nauczyłam się nie denerwować. Czasem coś poprawię, ale tak, żeby nie widział

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
folinka dzięki odpowiedź o mopie! Zastanawiałam nad takim jakimś za dwie/trzy stówki, ale to chyba bez sensu, bo faktycznie może być często wykorzystywany - tak jak piszesz i pewnie padłby szybko. eh...

Ja się Wam przyznam, że aż tak się nie przejmuję bałaganem w domu. Trochę nadmiar rzeczy mi przeszkadza, ale pracuję nad tym. Myłam betonową wylewkę na kolanach po budowie w całym domu, a potem też po układaniu płytek na dole i wystarczy mi chyba do końca życia. Uznaję płaski mop za wystarczająco dobre rozwiązanie A już mopujący Tż to najlepsze rozwiązanie. Fakt, że czasem mam wrażenie, że ja dokładniej sprzątam, ale co z tego? A odnośnie dzieci - to badania pokazują, że trochę brudku im nie szkodzi, a wręcz przeciwnie.
O to jest mi bliższe podejście
Lubie mieć porządek, ale czasem wolę odpuścić sprzątanie i skupić sie na czymś przyjemniejszym. Ogólnie pilnuje tylko, żeby rzeczy nie leżały na wierzchu (to chyba jedyna sprawa, która nie przeszkadza mojemu mężowi, a mnie tak). Lubię jak jest wizualnie niezagracone 😊
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Nowa/stara ja na żywo kolor jaśniejszy i trochę cieplejszy

Fajne włosy! A ten wystrój <3

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Wiadomo, że dzieci nie mogą być sterylne wychowywane, u mnie do takiego porządku, jeszcze daleko oj daleko.
Po prostu przy dwóch psach sierść jest wszędzie, dosłownie wszędzie w takich ilościach, że aż mi słabo. Teraz niestety taki okres, że gubią sierść

Eh.. M. właśnie pojechał niespodziewanie w trasę, bo kolega który miał dziś jechać dostał jelitowki...
Będzie w niedzielę z samego rana, ale potem dopiero pojedzie w piątek, więc też fajnie!

W temacie jedzenia jeszcze dodam, ja uwielbiam gotować, ale mam sprawę bardzo utrudniona, a dokładnie mój mąż je tylko piers z kurczaka i piers z indyka..
Ewentualnie udka z kurczaka..
Z ryb tylko dorsza i śledzie.
Takie rzeczy jak schab,karkówka,mięso mielone wieprzowe, gulaszowe i inne nie przechodzą mu przez gardło..
Nic co jest tłuste i ma jakieś żyłki też.
Tak go mamusia nauczyła.. A teraz ja dostaje nerwicy przez to.

Więc kotlety robię z piersi, gulasz z piersi, mielone? Kupuje mielona piers z kurczaka..
Ewentualnie z indykiem wymyślam.
Raz na rok zje kartkówkę, ale musi być idealnie po wycinania z tłuszczu i żyłek.

Taki komunikat dla mam chłopców, nie róbcie tego błędu, bo was synowe kiedyś zagryza 😂

O tak! Mamusie, nie róbcie wszystkiego za synkow, łącznie z wycinaniem każdego tluszczyku z mięsa 😁

Ja dzisiaj byłam pół dnia z siostrą w Ikei i kupiłam w końcu takie ☠☠☠☠☠☠☠ki, których mi ciągle brakowało. Kupiłam też karnisze i firanki do dzieciowego, małż będzie zaskoczony, ale gadałam o tych karniszach już pół roku i nic się nie zadziało, więc wzięłam sprawy w swoje ręce 😁

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-23, 16:25   #3755
pola25
Zakorzenienie

Stary 2018-03-23, 16:31   #3756
aandra
Raczkowanie

Haha wycenzurowało mi p.i.e.r.d.o.ł.k.i XD 😂

Stary 2018-03-23, 16:33   #3757
pola25
Zakorzenienie

Andra teściowa pojechała?
Stary 2018-03-23, 16:33   #3758
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Odo to widzę że u Ciebie jest podobnie jak i i mnie my jemy wszystko (prawie) ale często bez mięsa wolimy bardziej np pierogi, krokiety czy naleśniki i inne potrawy bezmiesne pierogi nasze najukochansze ruskie chociaż ostatnio też uwielbiam z bobem

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Super przypominasz mi koleżankę z pracy od mojego męża

To możliwe, że pracujemy razem Śląsk jest mały

za miłe słowa

Pola pięknie tam rzeczywiście podobnie jak w Hiszpanii muszę w końcu odwiedzić Chorwację, najlepiej w takie rejony gdzie nie ma za dużo turystów ( i Polaków )
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-23, 16:34   #3759
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Andra teściowa pojechała?
Tak, costam wspominałam w przelocie, że w środę rano pojechała 😁

Stary 2018-03-23, 16:34   #3760
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Pola ale kusisz tym zdjęciem. Piękne widoki aż chce się już gdzieś wyjechać do cieplejszego klimatu. Pomarzyć jak na razie mi zostało 😥

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-23, 16:36   #3761
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dorka, dobrze ze po wizycie wszystko ok !!!
Kitosa my też z mężem jakoś sie omijamy w łóżku hehe i krzywa super
Blanka oj Blanka musisz troche poodpoczywac. Mam nadzieje, że nie będzie potrzebna ta torba do szpitala moj mąż w ogole nie sprząta, wiec to wszystko spada na mnie.
Ja juz po obiadku, zjedlismy pulpety od mojej mamy, pyyyyyyycha!!!
Emma wygladasz prześliczne ! Ja ide dopiero na 18, wiec wstawie Wam pewnie dopiero jutro w dobrym świetle

Skoki oglądamy
Bylam w sh, kupilam dwa pajace i bluzeczke - zaplacilam niecale 5 zl
Rozalka dziś ma jakiegoś leniuszka i jakos tak słabo fika, a ja juz sie martwię.... wiem, że czasem są takie dni, ale chcialabym czuc ją zawsze wyraźnie jak usiade czy sie poloze, a tu takie o bezsensowne powody do zmartwień

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-23, 16:56   #3762
pola25
Zakorzenienie

Kitosa my też raczej niestety nie robimy i robić nie będziemy,chyba,że od 37 tyg,ale mówimy sobie,że odbijemy sobie, później.

Andra to dobrze,kamień z serca!

Zua napij się coli.

Emma tam ,gdzie my jesteśmy,jest mało Polaków,sporo Słoweńców( bardzo ich lubię, w zeszłym roku poznaliśmy super rodzinkę,utrzymujemy kontakt do tej pory), Chorwaci też bardzo sympatyczni ( z Aną-synową właścicielki, też mam cały czas kontakt).

Wciągnęłam ,a raczej pożarłam łososia z ryżem ,sałata+pomidorki+oliwki+ feta+vineg.
Bosz,jakie to było dobre,jeszcze bym zjadła
Stary 2018-03-23, 16:59   #3763
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
To możliwe, że pracujemy razem Śląsk jest mały

za miłe słowa

Pola pięknie tam rzeczywiście podobnie jak w Hiszpanii muszę w końcu odwiedzić Chorwację, najlepiej w takie rejony gdzie nie ma za dużo turystów ( i Polaków )
Raczej nie bo mój mężu pracuje w Krakowie

Stary 2018-03-23, 17:10   #3764
aandra
Raczkowanie

Widzę, że dzisiaj łosoś króluje 😁 ja wyciagnelam w Ikei z pilawem z kaszą gryczaną, mniam!

Stary 2018-03-23, 17:13   #3765
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Raczej nie bo mój mężu pracuje w Krakowie

Firma, w której pracuję ma siedzibę w Krakowie i czasami tam bywam ogólnie branża IT

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Widzę, że dzisiaj łosoś króluje 😁 ja wyciagnelam w Ikei z pilawem z kaszą gryczaną, mniam!

Łosoś najlepszy robicie smaka!
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-23, 17:13   #3766
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość

To było to ,czego mi było trzeba. Już mi się wszystko znudziło.Na jutro też mam łososia
Stary 2018-03-23, 17:24   #3767
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Po spacerze nie, bo od razu po wejściu do domu wycieramy łapki.. Więc chociaż tyle.
Walczymy z sierścia.

No to nie jest tak, że on nie może, on po prostu nie chce, tu teściowa sama się przyznaje, że to jej porażka bo od dziecka mu podawała tylko kurczaka, bo to takie dobre czyste mięsko .. No i teraz jest tego skutek. U nich w domu je się wszystko, tylko M. Nie dotknie nic prócz kurczaka i indyka a i mięso z kebaba toleruje bardzo 😂
Ja nie jestem święta, bo sama nie lubię tłustego mięsa,tłustych zylastych szynek itp. No ale jak wycinam z mięsa wszystko przed pieczeniem czy smażeniem. I zostaje czyste mięso...
No ale trudno, już nawet z nim nie walczę, jak mam ochotę na kartkówkę z worka to sobie robię, a jemu do tego worka dorzucam piers z kurczaka i po problemie

Ja nie mówię, że obiad bez mięsa to nie obiad, bo zjem, lubię na słodko (chociaż na słodko jak jem, to szybko jestem glodna) , czy pierogi z kapusta i grzybami, albo makaron z sosem i warzywami, krokiety itp ale to tak raz w tyg, po prostu mięso mi smakuje
Ale np. Oboje nie przepadamy za ziemniakami i jemy je raz - dwa na dwa tygodnie..
Tak to kasze, ryz, makarony itp.

Emma pięknie wyglądasz!! 😍

No jak kebaby jakoś mu wchodzą, to chyba mógłby czasem powalczyć i zjeść razem z Tobą tę karkówkę Wiesz co, już któryś raz się spotykam z taką sytuacją, że rodzina jadła wszystko a syn miał gotowane oddzielne obiady i teraz w dorosłości też trochę "wybrzydza". Czemu te matki takie coś robiły?

Cytat:
Odo to widzę że u Ciebie jest podobnie jak i i mnie my jemy wszystko (prawie) ale często bez mięsa wolimy bardziej np pierogi, krokiety czy naleśniki i inne potrawy bezmiesne pierogi nasze najukochansze ruskie chociaż ostatnio też uwielbiam z bobem
Oo, bo widzisz, ja dziś razem z tymi jagodami wyciągnęłam z zamrażarki sklepowej też bób mrożony (kolejna zachcianka?), a Ty mi tu o pierogach z bobem. Można prosić przepis? A może masz jakiś przepis na ciasto pierogowe z innej mąki niż biała pszenna (ona jest u mnie trochę na cenzurowanym )

Cytat:

Co do porządku,to tak,jak pisałam jestem bałaganiarą,a raczej jesteśmy bałaganiarzami,ale w bałaganie siedzieć nie lubię.

Właśnie robi się łosoś na parze,mam nadzieję,że mi przypasuje!
Czyli chłopaki po prostu lubią rybki najlepszej jakości. Ja w dzieciństwie miałam odruch wymiotny przy kożuchu z mleka. blee A dla niektórych to przysmak...
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-23, 17:24   #3768
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

To było to ,czego mi było trzeba. Już mi się wszystko znudziło.Na jutro też mam łososia
Ale robicie smaka na tego łososia , ja dzisiaj miałam tylko żurek. Ale za to jutro się objem na imprezie u koleżanki. Każda ma coś zrobić dobrego więc będzie wiele pyszności.
Ja robię sałatkę z brokuła, prażonego słonecznika, ogórka zielonego i dipu czosnkowego.

Stary 2018-03-23, 17:30   #3769
pola25
Zakorzenienie

Odowska francuskie pieski kg

Bursztynku jakis makaron/ryz do tej salatki???
Stary 2018-03-23, 17:36   #3770
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
No jak kebaby jakoś mu wchodzą, to chyba mógłby czasem powalczyć i zjeść razem z Tobą tę karkówkę Wiesz co, już któryś raz się spotykam z taką sytuacją, że rodzina jadła wszystko a syn miał gotowane oddzielne obiady i teraz w dorosłości też trochę "wybrzydza". Czemu te matki takie coś robiły?
Bo mieso w kebabie jest cieniutkie i bardzo wypieczone, a karkówka jest gruba i soczysta 😂

Ahh.. Ja już daje spokój.. Niech je co chce.

No u nich to tak wyglądało, teściowie jedzą wszystko, a on tego cycka w z kurczaka maltretuje już tyle lat..
Przy każdej możliwej okazji teściowej dogryzam w tym temacie haha 😂

Ja właśnie pochłaniam 3kiwi i śliwke..ale śliwki jeszcze muszą poczekać na swoje 5min bo są twarde i kwaśne.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-23, 17:37   #3771
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Odowska francuskie pieski kg

Bursztynku jakis makaron/ryz do tej salatki???
Nie, ja nie dodaje do niej nic więcej ale myślę że można spróbować coś dorzucić

Stary 2018-03-23, 17:45   #3772
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nowa/stara ja na żywo kolor jaśniejszy i trochę cieplejszy

ślicznie wyglądasz
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-23, 17:48   #3773
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja w ogóle wpadłam jakiś czas temu na pomysł i sobie przygotowuje obiady, żeby przez pierwsze 2-3tyg jak mała już się urodzi nie stać przy garach w kuchni
Przynajmniej mi się nie nudzi jak M. Jest w trasie..

Stary 2018-03-23, 18:01   #3774
pola25
Zakorzenienie

Blanka ja też nie walczę,nie to nie.Pewne rzeczy jem tylko ja np jarmuż,fete,twarog itd Teraz w ciąży jestem egoistka,co do jedzenia,ważne,abym ja byla zadowolona.
Dobry pomysł z tymi.obiadami.Ja liczę ,ze mąż będzie ze mną przez 2-tyg i damy radę ze wszystkim.Potem.moja.mama przyjedzie.Będziemy najwyzej.na zupach jechac i sezonowym.warzywach i.owocach.

Czy też macie napieta skórę na brzuchu?

Po obiedzie cukier 81,albo.ten glukometr jest niehalo.albo nie mam już problemow z cukrem.
Niedługo się dowiem.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-23 o 18:03
Stary 2018-03-23, 18:10   #3775
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka ja też nie walczę,nie to nie.Pewne rzeczy jem tylko ja np jarmuż,fete,twarog itd Teraz w ciąży jestem egoistka,co do jedzenia,ważne,abym ja byla zadowolona.
Dobry pomysł z tymi.obiadami.Ja liczę ,ze mąż będzie ze mną przez 2-tyg i damy radę ze wszystkim.Potem.moja.mama przyjedzie.Będziemy najwyzej.na zupach jechac i sezonowym.warzywach i.owocach.

Po obiedzie cukier 81,albo.ten glukometr jest niehalo.albo nie mam już problemow z cukrem.
Niedługo się dowiem.
U nas M. Też będzie w domu 2-3tyg po porodzie, ale on mistrzem kuchni nie jest więc wolę sama o to zadbać 😂

Trzymam kciuki za cukier! Glukometr jest napewno sprawy!

Stary 2018-03-23, 18:23   #3776
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Niedługo się dowiem.
Dobre wieści z tym cukrem 😃 i bardzo dobre podejście do tego że masz być zadowolona o to chodzi 😉

U mnie decydujemy wspólnie co na obiad więc jemy razem to samo więc oboje jesteśmy zadowoleni z posiłków. Mój mąż jest wszystko żerny więc nie mam z nim problemu a po porodzie na pewno on o mnie dobrze zadba, nie najgorzej gotuje.

Stary 2018-03-23, 18:41   #3777
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki, na pewno zrobię kiedyś to ciasto bo wygląda pysznie

Cytat:
Camelitos byłam w Igrane,Promajnie i Podacy. Połączenie morza i gór,jest też egzotycznie-roślinność,palmy.To są miejscowości bliżej Dubrownika-ok 100km.
Jak pojechałam po raz pierwszy byłam oczarowana.Dla mnie to bajka.
W Hiszpani nie byłam.
W zeszłym roku pojechała moja siostra i mi powiedziała,że już wie ,dlaczego tak kocham ten kraj.
A to widzisz ja byłam w okolicach Splitu i tam nie dość że sporo Polaków to jakoś mnie nie urzekło to miejsce

Cytat:
Oo, bo widzisz, ja dziś razem z tymi jagodami wyciągnęłam z zamrażarki sklepowej też bób mrożony (kolejna zachcianka?), a Ty mi tu o pierogach z bobem. Można prosić przepis? A może masz jakiś przepis na ciasto pierogowe z innej mąki niż biała pszenna (ona jest u mnie trochę na cenzurowanym )
Odo Robiłam kiedyś z mąki żytniej ale to już nie ten smak co z pszennej ale też były dobre Z tego przepisu: http://vegancorner.pl/zytnie-pierogi-ruskie/
A jeśli chodzi o farsz: Bób ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i obrać z łupinek. Zmiksować blenderem na gładką masę. Cebulę obrać i posiekać wysmażyć na oleju, aż cebula się zeszkli, po czym dodać do zmiksowanego bobu i wymieszać. Przyprawić solą, pierzem i cząbrem. Dla osób lubiących boczek ta sama wersja tylko można jeszcze razem z cebulką przysmarzyć boczek

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

[QUOTE=emma90;82412506]Firma, w której pracuję ma siedzibę w Krakowie i czasami tam bywam ogólnie branża IT[COLOR="Silver"]

Mój pracuje w branży elektronicznej
Stary 2018-03-23, 18:51   #3778
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku.mój też dobrze gotuje,powiedziałabym,że lepiej ode.mnie.

Camelitos im.nizej ,tym.ladniej.Bardziej egzotycznie i mniej Polaków,bo to.już za daleko.
Stary 2018-03-23, 18:55   #3779
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Bursztynku.mój też dobrze gotuje,powiedziałabym,że lepiej ode.mnie.

Camelitos im.nizej ,tym.ladniej.Bardziej egzotycznie i mniej Polaków,bo to.już za daleko.
Pewnie masz rację jak się kiedyś jeszcze wybierzemy to z pewnością w tame rejony
Stary 2018-03-23, 19:17   #3780
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Wrzucam moje dzisiejsze zakupki ciuszki prosto z Kanady 😃IMG_20180323_191515.jpgIMG_20180323_191415.jpgIMG_20180323_191317.jpg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości