|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Emma dziękuję. Śliczne włoski,śliczny brzusio,śliczna Ty!!!A włosy ,jakie grube!
Mieszkanko cudowne,uwielbiam biel. Bursztynku oooo jak Ci się fajnie trafiło z tymi ciuszkami. Co do obiadu,to mąż i syn nie lubią ryb,tylko jak jesteśmy w Chorwacji to jedzą takie świeżo złowione,więc dzisiejszy łosoś jest dla mnie! Mąż jest niewymagający,co do jedzenia, no ale ryb nie przełknie. My często jemy indyka,kurczaka rzadko, do spagheti tylko z karkówki, innego rodzaju mięsa raczej nie. Co do porządku,to tak,jak pisałam jestem bałaganiarą,a raczej jesteśmy bałaganiarzami,ale w bałaganie siedzieć nie lubię. Syn,zresztą ja też nie toleruje żyłek. Jak byłam dzieckiem miałam odruch wymiotny,jak poczułam. Właśnie robi się łosoś na parze,mam nadzieję,że mi przypasuje! Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-23 o 16:21 |
|
|
|
#3752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy tylko ja mam takie średnie odczucia co do niej? sto razy bardziej mi się podobała Hiszpania ale może po prostu trafiłam na średnie miejsce? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos byłam w Igrane,Promajnie i Podacy. Połączenie morza i gór,jest też egzotycznie-roślinność,palmy.To są miejscowości bliżej Dubrownika-ok 100km.
Jak pojechałam po raz pierwszy byłam oczarowana.Dla mnie to bajka. W Hiszpani nie byłam. W zeszłym roku pojechała moja siostra i mi powiedziała,że już wie ,dlaczego tak kocham ten kraj. |
|
|
|
#3754 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lubie mieć porządek, ale czasem wolę odpuścić sprzątanie i skupić sie na czymś przyjemniejszym. Ogólnie pilnuje tylko, żeby rzeczy nie leżały na wierzchu (to chyba jedyna sprawa, która nie przeszkadza mojemu mężowi, a mnie tak). Lubię jak jest wizualnie niezagracone 😊 Fajne włosy! A ten wystrój <3 Cytat:
Ja dzisiaj byłam pół dnia z siostrą w Ikei i kupiłam w końcu takie ☠☠☠☠☠☠☠ki, których mi ciągle brakowało. Kupiłam też karnisze i firanki do dzieciowego, małż będzie zaskoczony, ale gadałam o tych karniszach już pół roku i nic się nie zadziało, więc wzięłam sprawy w swoje ręce 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Raczkowanie
|
Haha wycenzurowało mi p.i.e.r.d.o.ł.k.i XD 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Andra teściowa pojechała?
|
|
|
|
#3758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śląsk jest mały za miłe słowa ![]() Pola pięknie tam muszę w końcu odwiedzić Chorwację, najlepiej w takie rejony gdzie nie ma za dużo turystów ( i Polaków )
|
|
|
|
|
#3759 |
|
Raczkowanie
|
Tak, costam wspominałam w przelocie, że w środę rano pojechała 😁
|
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
Pola ale kusisz tym zdjęciem. Piękne widoki aż chce się już gdzieś wyjechać do cieplejszego klimatu. Pomarzyć jak na razie mi zostało 😥
|
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorka, dobrze ze po wizycie wszystko ok !!!
![]() Kitosa my też z mężem jakoś sie omijamy w łóżku hehe i krzywa super ![]() Blanka oj Blanka musisz troche poodpoczywac. Mam nadzieje, że nie będzie potrzebna ta torba do szpitala moj mąż w ogole nie sprząta, wiec to wszystko spada na mnie. Ja juz po obiadku, zjedlismy pulpety od mojej mamy, pyyyyyyycha!!! Emma wygladasz prześliczne ! Ja ide dopiero na 18, wiec wstawie Wam pewnie dopiero jutro w dobrym świetle ![]() Skoki oglądamy Bylam w sh, kupilam dwa pajace i bluzeczke - zaplacilam niecale 5 zl Rozalka dziś ma jakiegoś leniuszka i jakos tak słabo fika, a ja juz sie martwię.... wiem, że czasem są takie dni, ale chcialabym czuc ją zawsze wyraźnie jak usiade czy sie poloze, a tu takie o bezsensowne powody do zmartwień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Kitosa my też raczej niestety nie robimy i robić nie będziemy,chyba,że od 37 tyg,ale mówimy sobie,że odbijemy sobie, później.
Andra to dobrze,kamień z serca! Zua napij się coli. Emma tam ,gdzie my jesteśmy,jest mało Polaków,sporo Słoweńców( bardzo ich lubię, w zeszłym roku poznaliśmy super rodzinkę,utrzymujemy kontakt do tej pory), Chorwaci też bardzo sympatyczni ( z Aną-synową właścicielki, też mam cały czas kontakt). Wciągnęłam ,a raczej pożarłam łososia z ryżem ,sałata+pomidorki+oliwki+ feta+vineg. Bosz,jakie to było dobre,jeszcze bym zjadła |
|
|
|
#3763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że dzisiaj łosoś króluje 😁 ja wyciagnelam w Ikei z pilawem z kaszą gryczaną, mniam!
|
|
|
#3765 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie branża IT---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
robicie smaka!
|
||
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To było to ,czego mi było trzeba. Już mi się wszystko znudziło.Na jutro też mam łososia
|
|
|
|
|
#3767 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A może masz jakiś przepis na ciasto pierogowe z innej mąki niż biała pszenna (ona jest u mnie trochę na cenzurowanym Cytat:
Ja w dzieciństwie miałam odruch wymiotny przy kożuchu z mleka. blee A dla niektórych to przysmak...
|
|||
|
|
|
#3768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ja dzisiaj miałam tylko żurek. Ale za to jutro się objem na imprezie u koleżanki. Każda ma coś zrobić dobrego więc będzie wiele pyszności. Ja robię sałatkę z brokuła, prażonego słonecznika, ogórka zielonego i dipu czosnkowego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Odowska francuskie pieski kg
Bursztynku jakis makaron/ryz do tej salatki??? |
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahh.. Ja już daje spokój.. Niech je co chce. No u nich to tak wyglądało, teściowie jedzą wszystko, a on tego cycka w z kurczaka maltretuje już tyle lat.. Przy każdej możliwej okazji teściowej dogryzam w tym temacie haha 😂 Ja właśnie pochłaniam 3kiwi i śliwke..ale śliwki jeszcze muszą poczekać na swoje 5min bo są twarde i kwaśne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie wyglądasz
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle wpadłam jakiś czas temu na pomysł i sobie przygotowuje obiady, żeby przez pierwsze 2-3tyg jak mała już się urodzi nie stać przy garach w kuchni
![]() Przynajmniej mi się nie nudzi jak M. Jest w trasie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka ja też nie walczę,nie to nie.Pewne rzeczy jem tylko ja np jarmuż,fete,twarog itd Teraz w ciąży jestem egoistka,co do jedzenia,ważne,abym ja byla zadowolona.
Dobry pomysł z tymi.obiadami.Ja liczę ,ze mąż będzie ze mną przez 2-tyg i damy radę ze wszystkim.Potem.moja.mama przyjedzie.Będziemy najwyzej.na zupach jechac i sezonowym.warzywach i.owocach. Czy też macie napieta skórę na brzuchu? Po obiedzie cukier 81,albo.ten glukometr jest niehalo.albo nie mam już problemow z cukrem. Niedługo się dowiem. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-23 o 18:03 |
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc wolę sama o to zadbać 😂Trzymam kciuki za cukier! Glukometr jest napewno sprawy! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie decydujemy wspólnie co na obiad więc jemy razem to samo więc oboje jesteśmy zadowoleni z posiłków. Mój mąż jest wszystko żerny więc nie mam z nim problemu a po porodzie na pewno on o mnie dobrze zadba, nie najgorzej gotuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3777 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i tam nie dość że sporo Polaków to jakoś mnie nie urzekło to miejsce ![]() Cytat:
Robiłam kiedyś z mąki żytniej ale to już nie ten smak co z pszennej ale też były dobre Z tego przepisu: http://vegancorner.pl/zytnie-pierogi-ruskie/A jeśli chodzi o farsz: Bób ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i obrać z łupinek. Zmiksować blenderem na gładką masę. Cebulę obrać i posiekać wysmażyć na oleju, aż cebula się zeszkli, po czym dodać do zmiksowanego bobu i wymieszać. Przyprawić solą, pierzem i cząbrem. Dla osób lubiących boczek ta sama wersja tylko można jeszcze razem z cebulką przysmarzyć boczek ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- [QUOTE=emma90;82412506]Firma, w której pracuję ma siedzibę w Krakowie i czasami tam bywam ogólnie branża IT[COLOR="Silver"]Mój pracuje w branży elektronicznej
|
|||
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynku.mój też dobrze gotuje,powiedziałabym,że lepiej ode.mnie.
Camelitos im.nizej ,tym.ladniej.Bardziej egzotycznie i mniej Polaków,bo to.już za daleko. |
|
|
|
#3779 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zadomowienie
|
Wrzucam moje dzisiejsze zakupki ciuszki prosto z Kanady 😃IMG_20180323_191515.jpgIMG_20180323_191415.jpgIMG_20180323_191317.jpg
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

nie wiem czy tylko ja mam takie średnie odczucia co do niej?
Bardzo dobrze 

. Ale nauczyłam się odpuszczać szczególnie jak się źle czuję. No miałam takie zapędy jak moja mama że tylko ja najlepiej potrafię i musi być idealnie

Śląsk jest mały
za miłe słowa 
robicie smaka!
A może masz jakiś przepis na ciasto pierogowe z innej mąki niż biała pszenna (ona jest u mnie trochę na cenzurowanym
, ja dzisiaj miałam tylko żurek. Ale za to jutro się objem na imprezie u koleżanki. Każda ma coś zrobić dobrego więc będzie wiele pyszności.