|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Podłe zachowanie kobiet - zwłaszcza w miejscach publicznych
także zauważam takie sytuacje w w/w autobusach. najczęściej siedzą takie gimnazjalistki, tudzież licealistki rozwalone na tych siedzonkach jak na kanapie i myślą, że są fajne. strasznie mnie to irytuje jak zaczynają mnie oglądać od góry do dołu i staje się obiektem 'rozmów'. pamiętam sytuację jak siedziałam właśnie obok takich dziewczyn i weszła jakaś starsza pani z siatkami to wstałam i powiedziałam żeby usiadła a za chwile usłyszałam ' Boże, co za frajerka, skąd się takie jeszcze biorą'
![]() cóż. sytuacja z dzisiaj. stoje sobie w kolejce za dziewczyną jakąś, a za mną coś ala dwie 'emo girl' i dziewczyna stojąca przede mną tak się na nie spojrzała z politowaniem, a za chwile jedna z tych dziewcząt mówi do drugiej na cały głos ' ale sie gapi szmata'. właściwie to nie wiadomo co zrobić w takiej sytuacji, bo wydaje mi się, że zwrócenie uwagi to coś w rodzaju grochem o ściane i wiadomo czy jak coś powiem to mnie nie uderzy/opluje bo po takich osobnikach można się wszystkiego spodziewać. mam nadzieję, że chociaż część z tych osob w końcu z tego 'wyrośnie'. |
|
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Tak, po prostu ten chłopak był bardziej zadbany niż ja. Miał wszystko idealne. Był opalony, miał dopasowane firmowe ubrania, blond pasemka, włosy jakby przed chwilą wyszedł od fryzjera, cerę gładszą niż niejedna kobieta i oczęta wyglądające tak, jakby je potraktował co najmniej maskarą
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
a co wy na to? prosze o opinie 11-sto latka upodabnia się do swojej angielskie idolki
http://i27.tinypic.com/2a0j0jc.jpg http://i25.tinypic.com/16jko51.jpg http://i32.tinypic.com/2r4rlaf.jpg http://i32.tinypic.com/23mf81.jpg |
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: Sorry, z lekkiego szoku za szybko mi się kliknęło. Ja jestem po prostu przerażona.
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie ma strasznie dziecinną buzie.
![]() co jak co,wygląda młodziutko,ale nie na te swoje 11 lat
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
DODAM,IŻ:
skopiowane z kozaczek.pl ''Dziewczynka o wyglądzie lalki barbie-Sasha Bennington (11 lat) raz w tygodniu chodzi na natryskowe opalanie, regularnie przedłuża włosy, dokleja tipsy oraz codziennie rano nakłada makeup. Jak mówi, ma w tym swój cel... Chcę się upodobnić do swojej idolki Katie Price Jordan! Mam obsesje na jej punkcie. Chcę być modelką jak dorosnę, chcę być sławna i mieć pieniądze! - wyznaje dziewczynka. Jayne Harris, matka małej mówi: Kto krytykuje moją córkę jest po prostu zazdrosny! Chcę żeby moje dziecko było sławne, pomagam jej na przyszłość. Każda dobra matka by tak zrobiła... Przypadek 11 letniej lolity stał się na tyle głośny, że stacja BBC postanowiła nakręcić o tym dokument (chyba ku przestrodze)! Ekstremalne przypadki się zdarzają.'' |
|
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
No fajnie ii ? nie rozumiem was trochę... krytykujecie tu dziewczyny w moim wieku, nie biorąc pod uwagę tych normalnych. To ich życie, więc po co wchodzić w nie z butami. Np. ta dziewczynka. Matka pochwala jej decyzję więc to ich sprawa i nie rozumiem po co to komentować. Nie jeździjcie już tak po nas, zapewniam, ze nie wszystkie nastolatki są takie. A jeśli nawet, to jest tylko i wyłacznie ich sprawa. Pozdrawiam
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
Ja na takie osoby nie zwracam uwagi,zmienić nie zmienię,a niech robi co chce.Jak ktoś na nie patrzy to one są zadowolone,bo o to im chodzi,żeby były zauważone.
|
|
|
|
|
#401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po drugie, większość z nas chyba zdaje sobie sprawe z tego, że NIE WSZYSTKIE nastolatki są takie (i ja sama gorąco chcę w to wierzyć), a wątek dotyczy stricte tematu "zepsutych" nastolatek więc na taki właśnie temat się tu wypowiadamy... przecież nikt nie będzie wypisywał elaboratów o tym, jak to spotkał normalną nastolatkę w autobusie i jak się grzecznie zachowała. Ktoś zauważył problem "zepsutych" nastolatek, założył taki wątek i zaprasza do dyskusju. As simple as it is. Po trzecie i ostatnie, to nie jest "wyłącznie ich sprawa" jakie są, bo jeżeli ktoś publicznie zaczyna mnie zważawać w autobusie za to jak wyglądam, to zaczyna to też być moja sprawa. |
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nawiązuję do naszych nastolatek.jeśli chcesz poznac MOJĄ opinię zapoznaj się z moimi postami. CZYŻBYM UDERZYŁA W CZUŁY PUNKT? ![]() ps.napisałaś w twoim wieku?przeciez 11-to latki nie powinny przebywac tu na forum.I CO OZNACZA NICK Z DODATKIEM 69 ? |
|
|
|
|
|
#403 |
|
Konto usunięte
|
To jest PRZERAŻAJĄCE moim zdaniem.
Pół biedy jeszcze jakby ta mała bawiła się w swoją idolkę w zaciszu domowym, ale takie coś? I wychodzić z tym do ludzi?! To jest straszne! Ale najbardziej to mnie ta mamuśka przeraża. Nie mam słów poprostu. |
|
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam 11 lat, tylko 15 a co może oznaczać ten nick? liczba jak liczba, wiedziałam,ze zaraz ktoś mnie zjedzie, ale cóż, ja też mam prawo wyrazić swoje zdanie.
|
|
#405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patrząc na Twój wiek . . . może to i dobrze, że 69 to dla Ciebie wciąż "tylko" liczba . . .
|
|
|
|
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
Hm, może tak. Pisząc w nicku tą liczbę nie miałam nic z "tych rzeczy" na myśli, jeśli o to wam chodzi
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?
jak piszecie ze kazdy ma prawo wyrazic sowje zdanie to i ja (nie chce pisać nic złośliwie)
faktycznie te zdjecie 11 latki są okropne, ale czy uważacie ze lepiej wygląda 40-50 latka w mini, kazakach do ud na obcasie 15 cm, bluzce z dekoltem po pępek a opalona tak, że wygląda jakby cały dzien z solarium nie wychodziła? sama mam 15 lat i widze co sie dzieje, ale to nie dotyczy tylko nastolatek ale wszystkich, jestem mi tak samo zal tych nastolatek jak i tych starszych kobiet które wyglądaja jakby wybierały się pod latarnie, z tyłu liceum a z przodu muzeum... czy ubieranie mini to grzech dla 15 latki?nie wydaje mi się... |
|
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
oo Mirelka
właśnie, piszecie tu,że w waszych czasach nie było takiego czegoś... rozmawiałam z moją mamą i powiedziała mi,że takie zdzirowate laski były, są i będą...
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
tak dokładnie tak zawsze było i jest, ale to dotyczy dziewczyn/kobiet w każdym wieku, ale najważniejsze żeby nie oceniac książki po okładce...
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tez mam 15 lat i wydaje mi się, ze jestem normalna. Używam co jedynie tuszu, kremu podkłądu to tak moze raz na mc, włosów nie farbuje, ubieram się przyzwicie. Bo i nei lubie takich ubrań. Ale co najbardziej mnie irytuje to zacowanie takich zdzirek. Np teraz gdy byłam w 2 gim. Przyszły 1 klasistki. Co mnie przeraziło u nich? Że takie z metra cięte niektóre już zafarbowane, łażą z chłopakami conajmniej 2 lata starszymi i palą keidy tlyko się da. Oczywiście nie wspomne o ich strojcha, które opisywaliście dokładnie we wcześniejszych postacj. W dodatku jest taka pewna farbowana blondyna, wiaodmo zawsze brzuch na wierzchu, wymalowana, z fajką itd. Ma dopiero 14 lat a jest tak zniszczona od solarki, ze bym jej dała conajmniej 20 ale tlyko co jej wzrost troszke myli, bo ejst niziutka. Co meni jeszcze wkurza? To to, ze idziesz nrmalnie ulica a te zjeżdzają cię z góry na dół i to młodsze odemnie, nie wspomne, ze niższe też. A jaki mają dom?? Rodzice alb charują od rana do nocy nie wiedząc, ze córeczka do 22 na dworze popija wódke. Albo tacy, gdzie nie widzą tego, bo smai tacy są, matka nie pracująca, pipijająca, ojciec gdzies tam pracujący tez popijający. A co więcej znam dziewczyny gdzie rodzice akceptują to, że uprawia seks w tak młodym wieku...
|
|
#411 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomniałabym o chłopakach- oni też nieźle właśnei wpływają na dziewczyny. Ja poznałam ostatnio takie fajnego i wiadomo zaczełam z nim gadać itd, bo mi się spodobał. Takie bawienie się w kotka i myszke trwało hmm cały rok skzolny aż w końcu na koniec dał mi do zrozumienia, że on woli własnie takie zdziry. Bo dla niego to sie liczy... A jakbyście go poznali z zachowania to chłopak wzór- prawie 5,5 średnia, wysportowany, nie przeklina, nie pali. No i wyjście z tego ejst takie własnie by sie przypodobać to też własnie kimś takim się stać- a to ejst bez sensu. Bo nie warto tego robić by być ,,fajnym".
Inny przykład, kolega mając lat 13-14 nsił w portfelu prezerwatywy tłumacząc to w ten sposób ,,nigdy nie wiadomo co moze się zdarzyc". Matka jeog to zobaczyła i co zorbiła? zabrała mu portfel. Nic więcej. A ten się tlyko z tego śmiał. W dodatku wie, ze pali, pije to mu nie daje kasy, a on co robi? wyciąga od przyjaciół mówiac, ze później odda... Więc tutaj nie tlyko pokolenie małych ździr ale także i chłopacy też nei są lepsi..
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Przychodząc do gimnazjum byłam farbowana, używałam kosmetyków, a ubierałam się, według mnie, stosownie.
Nie paliłam, jednak z czasem to się zmieniło. Piłam? Od czasu, do czasu. Jak większość w tym wieku chciałam spróbować zakazanego. Teraz idę do liceum. Czy zmieniłam się? Nie. Nadal farbuję włosy, używam podkładów, pudrów i innych kosmetyków. Od czasu do czasu zdarzy mi się kogoś "zmierzyć", jednak nie po tym mnie oceniać. Mając zły humor wpadnie mi jakieś niemiłe słówko przy nieznajomych mi ludziach. Zdarzy mi się też przeklnąć. I też będziecie uważać, że jestem zdzirą? Pustą panienką? Moje zachowanie uważam za normalne i każdy jest sprawą indywidualną. A co do dziewczynki, robi co z siebie chce. Jednak po opakowaniu nie należy oceniać.. I proszę, nie odbierajcie mojego posta jako naskoczenie.. |
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
a wogóle zauważyłam ze wklejałyscie sobie link do fotki jakiejs dziewczyny...
przeciez tak nie można ![]() chciałybyście zeby o was tak gadali ![]() a co opisów w stylu nienawidzisz mnie to fajnie, słyszysz te brawa... sama takich sobie nie daje bo według mnie są tandetne, ale niektórzy chcą tym pokazać ze nie interesują ich twoje zdania na ich temat bo zna swoja wartość czy to grzech? ![]() a pisząc o tej 11 latce jako zdzirze to w pewien sposób pomagacie jej, bo ona chce za traką uchodzic i w ten sposób będzie mówić o niej więcej osób i będzie w centrum wydarzen
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
15 lat-to nie to samo co 11.wybacz. ![]() jednak uwazam,że to źle ,że matka tej dziewczynki próbuje przelac na nią swoje niespełnione ambicje i tym krzywdzi młodą psychikę. ja pisałam wczesniej sama jestem matką 13-to latka.uważam sie za tolerancyjną matkę,ale dla mnie postawa TEJ RODZINY-jest porażająca.nikt nie zastanawia sie,co bedzie z na później. p.s.jeśli opublikowała foty to mamy prawo wyrazić swoją opinię JA NIE WKLEIŁABYM TAKICH ZDJĘC. |
|
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Uh, przeczytałam cały ten temat, aż mnie oczy bolą.
))Ja chodziłam do małej podstawówki, właściwie wszyscy uczniowie się znali, mieliśmy dobry kontakt z nauczycielami.. W szóstej klasie czymś normalnym było granie na przerwie w gumę.. :P Właściwie mało która przejmowała się swym wyglądem... A teraz, czytając forum dla nastolatek, już dziesięciolatki przejmują się jakimiś błahymi rzeczami, typu "jestem płaska, kiedy urosną mi piersi, mogę nosić stanik?"... Ja w tym wieku nawet o tym nie myślałam... Po co tak szybko dorastać? Teraz gimnazjum - w mojej szkole nie widuję wielu plastikowych dziuniek.. A uczniów jest sporo (od A do J, w każdej klasie co najmniej 25 osób)... W roczniku 92 (ten, który teraz wyszedł z gima) zdarzały się takie dziewczyny.. Ich wygląd akurat malo mnie obchodził - nic mi do tego, że lubią różowy, mają kilometrowe tipsy, tleniony blond na głowie... raczej chodzi o zachowanie. Były wulgarne, fetne.. W moim roczniku też takie są - a co gorsza, w młodszych także! Już nie można na nikogo patrzeć, bo zaraz będą teksty 'co się gapisz, szmato?'.. Przekleństwa w co drugim zdaniu.. I po co to wszystko? Żeby zaszpanować? Przed kim? W sumie to ja współczuję tym dziewczynom. Obracają się w środowisku, w jakim się obracają, no cóż, ale co z osobami spoza ich środowiska? Każda inteligentna osoba traktuje z politowaniem te plastikowe barbi klnące na cały tramwaj.. Mój brat [po wakacjach - 3 klasa technikum] naśmiewa się z takich barbie, mówi, że takie po solarce całe pomarańczowe to wyglądają, jakby się bigosem wysmarowały. ) Ja jakiś rok temu miałąm obsesję na punkcie cieni do powiek. Myślałam, że będę wyglądać dzięki temu ładniej. ) No i razu pewnego posmarowałam sobie powieki błękitnym cieniem. I co? I mój siedemnastoletni wtedy braciszek i moja mama mnie wyśmiali. Stwierdzili, że wyglądam jak "stara mała".. Ja niby udawałam, że mam gdzieś to, co oni myślą, ale i tak poszłam do łazienki zmyć ten pseudo-fajny-makijaż i już nie używam tego cienia. :PCo jeszcze mnie śmieszy? Pokazówa, ile to dziunia nie potrafi wypić alkoholu. I takie chwalenie się, że "wypiłam 5 piw i nie mam kaca, a taka XX po dwóch rzygała".. I te żałosne opisy na fotce, że tylko właścicielka profilu jest super, a jak ktoś tak nie uważa, to znaczy, że zazdrości. Pff, nie wiem czego tu zazdrościć. Teraz gimnazjum mam dosłownie pod nosem, ale prawdopodobnie od października będę jeździć do centrum miasta na warsztaty dziennikarskie.. i już się boję tego, co spotkam w autobusach ) Choć znam "tapeciary", które są.. fajne.. no ale.. teraz rzadko co jeżdżę autobusami a i tak spotkałam się już z chamskim obgadywaniem.. rozumiem, żeby ktoś komentował kogoś wygląd po cichu, bo sama tak czasem robię, ale nie że śmiech na pół autobusu "taa jakie buty ubrała hahahah! spójrz na jej nos, jaki krzywy!" czy coś w tym stylu.. No sorry... Mam nadzieję, że to tylko w gimnazjum jest taki okres szpanu, lansu, buntu, a potem wszystko się normuje... hmm ale nie byłabym tego taka pewna :P ostatnio widziałam blondynkę, w miniówce, krótkiej bluzeczce, cyce na wierzchu, buty na dziesięciocentrymetrowych obcasach.. I co dopełniało tego widoku? Wózek z dzieckiem... No cóż, może ta kobieta chce się poczuć młodo, mimo iż ma sporo lat na karku, a jej lata świetnej młodości, hulanek i imprez, przeminęły z czasem, gdy urodziło się dziecko. |
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Mirelko jeśli chodzi o Twoją wypowiedź :
a co opisów w stylu nienawidzisz mnie to fajnie, słyszysz te brawa... sama takich sobie nie daje bo według mnie są tandetne, ale niektórzy chcą tym pokazać ze nie interesują ich twoje zdania na ich temat bo zna swoja wartość czy to grzech? ![]() To wybacz ale się nie zgodzę. Właśnie te tandetne opisy tego typu nie świadczą o tym że one mają gdzieś zdanie innych. Tak naprawdę chcą być postrzegane jako cwaniary i dlatego to piszą. A jak ktoś o nich źle napisze to syczą ze złości.
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Hmm chyba też czas na moją wypowiedź,bom nastolatką i czasem widzę takie,,małe zdziry"-opryskliwe, bardzo pewne siebie, wręcz agresywność bije od nich. Nie wiem na co, jeśli myślą,że więcej dzięki temu osiągną, to sie mylą,bo może i na krótką metę to podziała ale przecież życzliwość jest lepszą cechą niż bezczelność
.Wid zę i tapeciary z blond tlenionymi pasemkami , jakieś fluo kolory na włosach, bo w stroju to różnorodność, od emo po słodkie miniówki z różowymi paskami.Często też pojawiają się torebki LV,wydaje mi się,że podróbki.Nie oceniając jednak po stroju/makijażu czy innym dodatku do człowieka, widzę na podstawie dziewczyn z mojej dawnej szkoły- coraz młodsze dziewczynki są coraz bardziej pyskate, pewne siebie, oczywiście, ze pewnie ja w wieku 13 lat też troszkę przeklinałam, mialam jakieś pierwsze doświadczenia z makijażem, ale na koguta, jak mi sie zdarzyło zaklnąć to było- ,,cholera" , a malowałam sie po domu a nie na impre techno lub party z sheeshą i jakimś piwskiem z wódą.Wg mnie też ludzie niesprawiedliwie osądzają nastolatki,że wszystkie są bezmyślne, puste i gówniarskie, ale niestety coraz bardziej opinie przechylę się na szalę ,, gówniarzy" niż ,, podlotków"(którzy raczej kojarzą mi się z nastolatkami w pozytywnym znaczeniu),
|
|
#420 |
|
Raczkowanie
|
Boże, jak widzę takie gnojówki to mnie krew zalewa... Żadnych wartości moralnych, żadnej wiedzy, a mimo to uważają się za inteligentne i lepsze od innych i to mnie najbardziej wkurza. Szpanerki, cwaniary... Ostatnio przechodziłam koło dyskoteki i stała taka jedna 13-sto, może 14-stoletnia i chwaliła się kolegom, że się upiła. Podeszłam do niej i pytam się : Czym się chwalisz? Własną głupotą? I dostałam kulturalną i wyrafinowaną odpowiedź : Spier**** ! Pięknie... :/
Czy rodzice tego nie widzą?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

))
Po co tak szybko dorastać?