Urodzone w 1989 :) cz. IV - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-15, 15:46   #3841
i_n_e_s
Zadomowienie

Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV

Layla gratulacje , mnie się prawo zawsze kojarzyło, a przynajmniej tak zawsze słyszałam, że idą tam osoby, których rodzice mają kancelarię, jak pracę i tak mają z góry załatwioną,więc pewnie trochę ciężko się wybić. Poza tym studia mi się wydają trochę ciężkie, nauka tych wszystkich praw itp.
A administracja szkoda, że tylko ten licencjat jest.

Aha i od razu mówię, żeby Em, Fuksja i Pamelija zrobiły dużo zdjęć podczas tych swoich wyjazdów zrobiły
Nawiązując do pytania Uhahanej u mnie pogoda beznadziejna:/
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 16:00   #3842
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
(minie.. jutro dostaniesz się na UE i przejdzie )
Coraz bardziej się boję.. Z jednej strony wiem, że to teoretycznie niemożliwe, żeby progi aż tak się podniosły, ale mogą wyniknąć jakieś niezaplanowane wydarzenia, źle mi policzą punkty czy coś..
A nie mam żadnej alternatywy i to mnie wkurza.

layla, po przemyśleniu wzięłabym na Twoim miejscu prawo, tylko nie napalaj się na nie zbytnio teraz.

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość
Piszesz o moim ulubionym filmie? Tym z Robertem R. i Bradem P. ?
Owszem.

Cytat:
Napisane przez uhahana Pokaż wiadomość
Zacznę od uniwersalnego tematu: jaka pogoda u Was? Bo u mnie szaro, buro, wietrznie i raczej do dupy ;/
U mnie też, ale ja się z tego cieszę.

Aa, a ja mam ochotę oglądnąć Presque rien. Widział ktoś?
http://youtube.com/watch?v=-9tRDlYPud8

blaque, nie oglądaj, wiem co o tym sądzisz.

EDIT: BTW, znam tę piosenkę od tak dawna i bardzo ją lubię, nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby ją interpretować w ten sposób, a teraz widzę, że wszystko, i tekst, idealnie pasują do trailera tego filmu.
Stary 2008-07-15, 16:30   #3843
uhahana
Zakorzenienie

Em nawet gdyby źle policzyli punkty, to od tego są odwołania, jeszcze jednak resztki sprawiedliwości zostają na tym świecie I to normalne, że się martwisz większość z nas już to przerabiała

Filmu nie oglądałam, ba, nawet o nim nie słyszałam, ale może być ciekawy, oby tylko teraz taka moda nie nastała na filmy o takiej tematyce. Wstyd się przyznać, ale dopiero dziś mam zamiar obejrzeć ściągnięte Brokeback Mountain, jakoś nigdy wcześniej nie było okazji albo czasu albo ochoty heh.

Chyba nigdy nie widziałam tylu filmów w tak krótkim czasie jak w te wakacje Z nadrabianiem zaległości to wiele wspólnego nie ma, bo nie lubię hitów tylko takie mniej znane, ale czas odchamiania nadszedł
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 16:35   #3844
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość

Aa, a ja mam ochotę oglądnąć Presque rien. Widział ktoś?
http://youtube.com/watch?v=-9tRDlYPud8

blaque, nie oglądaj, wiem co o tym sądzisz.

EDIT: BTW, znam tę piosenkę od tak dawna i bardzo ją lubię, nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby ją interpretować w ten sposób, a teraz widzę, że wszystko, i tekst, idealnie pasują do trailera tego filmu.
Więc lubimy ten sam film. Zawsze ryczę jak lecą tym helikopterami

Obejrzałam ten trailer i chyba ciekawie zapowiada się ten film chociaż śmieszy mnie widok całujących się chłopaków... Może jestem dziwna ale jakoś nie przemawiają do mnie takie związki...
krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 16:55   #3845
Nija_
Zakorzenienie

Znowu piszę z biblioteki mam tylko parę minut, ale

gratuluję wszystkim, które się dostały

a dla tych, które się niestety nie dostały i też <buziak>

fuksjaa A ja wiem co to za uczelna i prawdopodobnie będziesz studiować z moją koleżanką, ale nie wiem czy ona w końcu podjęła ostateczną decyzję. Zawaliła rozsz. biologię, a chciała studiować fizjoterapię na AM. Wiem, że złożyła do tej szkoły co Ty na filologię ang. (chyba nauczycielską), ale od czasu, kiedy mi powiedziała, że tam złożyła nie rozmawiałam z nią.

No, idę bo mi autobus odjedzie

Na stażu spoko, dali nas - 3 stażytski do jednego pokoju jeszcze z dwiema innymi stażystkami, one już od paru miesięcy tam pracują, a my w 3 od dzisiaj. Dzisiaj cały dzień przerzucałyśmy papiery, z przerwami na kawę, drugie śniadanie, coś słodkiego i kilka wyjść do toalety
Stary 2008-07-15, 17:42   #3846
Ywonula
Zadomowienie

uhahana nie pamiętam dokładnie ale coś około 70 zł... ;/ zobacze póxniej i powiem dokładnie ale jeśli chodzi o sprawnoć to narzekam i to bardzo ,ale być może dlatego że mieszkam w dzielnicy i tu ogólnie są kiepskie łącza

layla gratulacje i ja bym wybrała prawo, w sume to się nie znam ale prawo mi się kojarzy z Magdą M.

Jutro jade do katowic sama i jade tam (prosze się nie śmiać) pierwszy raz w życiu No niby byłam w silesii ale no wiecie... Jak nic nie napisze wieczorem jutro to znaczy, ze mnie porwali albo się zgubiłam
Stary 2008-07-15, 17:53   #3847
uhahana
Zakorzenienie

Ywonula jedziesz autem?
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

Stary 2008-07-15, 17:58   #3848
emememsik

Cytat:
Filmu nie oglądałam, ba, nawet o nim nie słyszałam, ale może być ciekawy, oby tylko teraz taka moda nie nastała na filmy o takiej tematyce. Wstyd się przyznać, ale dopiero dziś mam zamiar obejrzeć ściągnięte Brokeback Mountain, jakoś nigdy wcześniej nie było okazji albo czasu albo ochoty heh.

Chyba nigdy nie widziałam tylu filmów w tak krótkim czasie jak w te wakacje Z nadrabianiem zaległości to wiele wspólnego nie ma, bo nie lubię hitów tylko takie mniej znane, ale czas odchamiania nadszedł
TBM jest genialny. Gra Ledgera () i Gyllenhaala to prawdziwe mistrzostwo. Ryczałam na tym filmie jak głupia.
I ja myślę, że moda nie nastanie. Ten francuski jest z 2000 r. i chyba nawet nie ukazał się w polskiej wersji.
A tak w ogóle to przyszło mi do głowy, że strasznie podziwiam tych aktorów. Ja bym tak nie potrafiła. I to jeszcze zagrać to tak, żeby wiarygodnie wyglądało..

Co do filmów.. Ja najwięcej oglądałam tuż po zakończeniu roku szkolnego, w tym tygodniu przed maturami i potem między kolejnymi egzaminami. Ale jak widać, wyszło mi to na dobre.
Stary 2008-07-15, 18:17   #3849

Kopiuję mój post z maturzystek, bo może jak nie one, to wy mi pomożecie

Na stronie rekrutacji wyświetla mi się następująca informacja:
Cytat:
Jesteś na ścisłej liście rezerwowej. Prosimy o dostraczenie dokumentów w terminie do 2008-07-22. Brak dokumentów jest równoważny z rezygnacją z podjęcia studiów na tym kierunku / specjalności.
Myślałam, że osoby z listy rezerwowej mają termin składania papierów (jeżeli jednak by się dostali) później niż ci, którzy się dostali (22 lipca mają złożyć ci, którzy mają zielone światło na studia). Złożę dokumenty, nie wiedząc, czy będę w ogóle miała szanse studiować? To, że jestem na ścisłej liście rezerwowej oznacza, że, jeżeli złożę dokumenty, dostanę się? Dodam, że jestem na 69, 70 lub 71 miejscu (jest kilka osób z wynikiem takim, jak moim) a przyjmują 60, czyli przede mną około 10 osób.

A jeżeli jednak osoby nie zrezygnują albo zrezygnuje osiem i ja się już nie załapię, to mam tam jechać i odebrać dokumenty?
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 18:19   #3850
emememsik

Muszę wam to pokazać..
http://www.joemonster.org/filmy/9969...ne-z-zabawkami
Stary 2008-07-15, 19:15   #3851
uhahana
Zakorzenienie

Ville moim zdaniem tak właśnie jest, że masz niby dostarczyć dokumenty, a jak się nie dostaniesz, to Ci je zwrócą. Ale kurde, głupie to...

Em hahaha! Mogli wrzucić pieniążek i spróbować ją wyciągnąć tym, co służy do łowienia zabawek Skubana
Choose life.
'

Stary 2008-07-15, 19:49   #3852
emememsik

uhahana, mnie najbardziej zdziwiło to, że nie wzięła żadnego pluszaka. To po co ona tam wchodziła?
Stary 2008-07-15, 20:03   #3853
uhahana
Zakorzenienie

No rzeczywiście dziwne. Może się jej żaden nie spodobał
Choose life.
'

Stary 2008-07-15, 20:18   #3854
emememsik

Stary 2008-07-15, 20:24   #3855
uhahana
Zakorzenienie

Więc jak, koniec doła?

Tylko nie każ nam się dziwić
Choose life.
'

Stary 2008-07-15, 20:27   #3856
emememsik

No nie wiem, nie wiem, zastanowię się nad tym.

Wy nie musicie, ja podziwiłam się za was wszystkie. W ogóle to nienawidzę tych co zajmują się rekrutacją!!! Jak szesnasty to szesnasty, a nie że ja sobie wchodzę wieczorem piętnastego żeby sprawdzić, że na pewno tych wyników nie ma, a oni mi tu wyskakują z czymś takim..

Kurcze, eks jedzie tramwajem, jeszcze pół miasta, a ja chyba umrę zanim dojedzie i sprawdzi co z nim.
Stary 2008-07-15, 20:57   #3857
Ywonula
Zadomowienie

em gratulacje...

uhahana noooo autem to ja nie bo niedość że mam kiepską orientacje, a z ojcem nie chce jechać... ;/
Pociągiem.. I tak myśle bo pisze mi ze o 11:09 jestem w kato i zastanawiam sie czy zdąże to pozałatwiać do 14... W sumie chyba tak.. tylko zeby pociąg się nie spóźnił...

ville musisz dostarczyć, bo u mnie na uś było tak, że te osoby co miały taką sama ilość punktów, niezależnie od limitu miejsc są przyjmowane, więc myśle że to o to chodzi... Żeby się wyjaśniło ilu kandydatów z tym samym wynikiem chce iść, żeby nie mieli przesycenia

Wiecie, napisali mi że jestem w krk w przedziale 254-529 na liście rezerwowej i MUSZE dostarczyć do 7 dni oświadczenie czy dalej chce czekać na liscie.. jak nie dostarcze to papa. Tyle że tam nie ma żadnego wzoru ani nic...

A dodatkowo nie osiągnełam minimalnego progu 216,7, jestem poniżej 180pkt więc się okazuje żeby uzyskać max pkt musiałabym zdawać wszystko na rozszerzeniu czyli 4 rozszerzenia
Stary 2008-07-16, 08:29   #3858

Dziękuję za odpowiedź dziewczęta. Dostarczę te dokumenty, mam nadzieję, że rodzicom będzie się dobrze studiowało.
Muszę znaleźć te zdjęcia, bo podobno w domu jeszcze są te, które robiłam do dowodu.

Jeżeli wymagają kserokopii dowodu, to mam zrobić je z obydwu stron?
Stary 2008-07-16, 09:53   #3859
pamelija
Rozeznanie

GG do pamelija Wyślij wiadomość przez MSN do pamelija

To ja się żegnam
Życzcie mi świetnej pogony i rzadnych trzęsień ziemi, które były w okolicy..
Ines zdjęcia masz jak w banku
Fuksja no to niestety nie będziemy w tych samych miejscach, ani również blisko siebie..
Buziaki
pamelija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 10:04   #3860
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

pamelija, baw się dobrze!
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 10:15   #3861
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość

Tak, z dwóch )
Cytat:

Wiedziałam!!!!!!!!!!!!!!! !

Cytat:
Napisane przez Ywonula Pokaż wiadomość

Wiecie, napisali mi że jestem w krk w przedziale 254-529 na liście rezerwowej i MUSZE dostarczyć do 7 dni oświadczenie czy dalej chce czekać na liscie.. jak nie dostarcze to papa. Tyle że tam nie ma żadnego wzoru ani nic...

A dodatkowo nie osiągnełam minimalnego progu 216,7, jestem poniżej 180pkt więc się okazuje żeby uzyskać max pkt musiałabym zdawać wszystko na rozszerzeniu czyli 4 rozszerzenia
Czylo co ?? Ci co się dostali zdawali tyle rozszerzeń??

Cytat:
Napisane przez pamelija Pokaż wiadomość
To ja się żegnam
Ines zdjęcia masz jak w banku
Fuksja no to niestety nie będziemy w tych samych miejscach, ani również blisko siebie..
Buziaki
Udanego wypoczynku!!!!! I szczęśliwej podróży!!
krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 13:46   #3862
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość

Layla,
Cytat:

No i widzisz jak ładnie
Co do wyboru, to ja nie pomogę, bo to zupełnie nie moje dziedziny Ale jeżeli jest licencjat to tylko dlatego, że dwustopniowy system studiów został dopiero niedawno wprowadzony i jak dzienni studenci skończą licencjata to na pewno uruchomią magistra Na wielu uczelniach jest takie coś.
Cytat:
Napisane przez Independent Women Pokaż wiadomość
Gratuluję
Jeśli jesteś "tak blisko" dostania się na prawo to może nie rezygnuj Niektórzy by się dali pociąć za to. Ale z drugiej strony jeśli nie jest to Twoim marzeniem i powołaniem to może faktycznie lepiej i bezpieczniej wybrać tę administrację. Sama nie wiem co Ci doradzić. Zrób jak najlepiej
Cytat:
Napisane przez i_n_e_s Pokaż wiadomość
Layla gratulacje , mnie się prawo zawsze kojarzyło, a przynajmniej tak zawsze słyszałam, że idą tam osoby, których rodzice mają kancelarię, jak pracę i tak mają z góry załatwioną,więc pewnie trochę ciężko się wybić. Poza tym studia mi się wydają trochę ciężkie, nauka tych wszystkich praw itp.
A administracja szkoda, że tylko ten licencjat jest.
Cytat:

layla, po przemyśleniu wzięłabym na Twoim miejscu prawo, tylko nie napalaj się na nie zbytnio teraz.
Cytat:
Napisane przez Ywonula Pokaż wiadomość

layla gratulacje i ja bym wybrała prawo, w sume to się nie znam ale prawo mi się kojarzy z Magdą M.
dzięki Wam
na wyniki na prawie muszę czekać aż do 29 lipca.. chyba złożę na administrację żeby mieć spokój a potem ewentualnie wybiorę dokumenty.. tylko czy mi wydadzą? ten Urz robi problemy przy takich rzeczach, nie chcą wydawać dokumentów bez poświadczenia, że człowiek dostał się gdzie indziej.. ale w końcu to ten sam wydział to może jest inaczej.
no i dalej nie wiem, co wolę i tutaj już nikt mi chyba nie doradzi prawo kojarzy mi się z ogromem nauki, brak 'pleców' też za dobrze nie rokuje, znowu idąc na administrację mogłabym później żałować, ale wydaje mi się, że szanse na pracę byłyby większe.

Cytat:

Widzisz

Cytat:
Napisane przez pamelija Pokaż wiadomość
To ja się żegnam
Udanego wyjazdu

Wreszcie komputer mam naprawiony, wczoraj późnym popołudniem zawiozłam go do serwisu i już naprawili, mam nadzieję, że nigdy więcej nie będę musiała iść do tej wstrętnej kafejki

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 14:11   #3863
uhahana
Zakorzenienie

Layla ja tylko chciałam a temat tego wydawania dokumentów No bo oni przecież jak zrezygnujesz to MUSZĄ Ci je wydać, siłą na zajęcia przecież nikogo nie zaciągną. Jedyne, z czym mogły by być ewentualnie problemy, to że będą to przeciągać i kwestie takzwane czasowe, ale ja bym na Twoim miejscu jednak nie ryzykowała i póki co złożyła sobie na tą adminstrację, a później ewentualnie zrezygnowała.
Choose life.
'

Stary 2008-07-16, 14:41   #3864
laylaaa
Zakorzenienie

właśnie do nich dzwoniłam i dokumenty można donieść aż do 29 lipca, wtedy są też wyniki drugiej rekrutacji także mam dość dużo czasu na decyzję..

EDIT: na to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1308 poszła część mojej pierwszej wypłaty w Krakowie

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'

Edytowane przez laylaaa
Czas edycji: 2008-07-16 o 15:18
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 17:46   #3865

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
EDIT: na to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1308 poszła część mojej pierwszej wypłaty w Krakowie
Mnie dziś przelano na konto pierwszą stażową wypłatę, ale na myśl o tym, że musiałabym wyciągać pieniądze z bankomatu i coś kupować, robi mi się słabo. Już budzi we mnie się skąpstwo, które nie pozwoli wydać mi ani złotówki.

Znowu spałam w dzień Jednak zauważyłam, że podczas tej popołudniowej drzemki mam bardzo realistyczne sny. Realistyczne nie w sensie, że śni mi się, że idę po kanapkę, ale jakbym zasypiała między kolejnymi dniami, w którym wydarza się sytuacja, o której śnię.
Dziś mi się śniło, że byłam w Egipcie (pomijam to, że jakiś zimny był ten Egipt), teraz się czuję, jakbym wczoraj wysiadła z samolotu, cholera, co za sny...
Stary 2008-07-16, 17:47   #3866
emememsik

Dziękuję, że we mnie wierzyłyście.

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Tak.

layla, fajne zakupy, nie widziałam tych bluzek w Stradivariusie.

W ogóle to maturzystki robią listę kto gdzie i jak na studia, może też coś takiego stworzymy, żeby nam się wiecznie nie myliło?
Mogę się tym zająć, tylko piszcie co i jak.
miasto - uczelnia - kierunek
Stary 2008-07-16, 18:47   #3867
uhahana
Zakorzenienie

Em haha masz w sygnaturze 'tirówka' a ja zamiast pomyśleć od razu o tych paniach przy głównych krajowych trasach, to pomyślałam o 'ciężarówkach' czyli że tak mówią na siebie ciężarne lol

Jeżeli chodzi o listę, to na pewno się dopiszę, jak będę już pewna

EDIT: Layla fajne zakupy, najlepsze 2 pierwsze bluzki i sweterek
Choose life.
'

Stary 2008-07-16, 18:50   #3868
emememsik

uhahana, Ty się nie śmiej, ja najpierw też pomyślałam o kobietach w ciąży, walnęłam sobie na gygy taki opis a ex oburzony że mam go natychmiast zmienić i dopiero wtedy załapałam..
No ale cóż.. Jestem TiRówką, muszę jakoś z tym żyć.
Stary 2008-07-16, 18:52   #3869
uhahana
Zakorzenienie

Co lepsze, jesteś tirówką z wyboru

A w ogóle to coś cicho ostatnio siedzicie wszystkie, no kurde spokojniej tu, niż w roku szkolnym było, mnie się to nie widzi
Choose life.
'

Stary 2008-07-16, 19:44   #3870
Ywonula
Zadomowienie

To ja tylko powiem że jestem cała I nawet było spoko (widziałam fajne ciacha ale to nie na mojej uczelni )

Zgubiłam się tylko raz, ale na dobre mi to wyszło bo przechodziłam koło poczty, am usiałam na leg wpłacić

laylaaa podoba mi się ta bluzka z broszką szkoda że ja nie mam takich sklepów.. ;(

em ja też jak będe już do końca pewna to napisze, w sumie nie mam szans na ten kraków no ale... % nadzieji jest

Jutro ide pierwszy dzieńdo pracy. Trzymajcie kciuki

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości