|
|
#2041 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
[quote=gwiazdeczka84;82292 07]Oj ja tak wlasnie mysle, ze nic nam nie powie, bo 2 maja to jednak niezbyt popularna data i moze nikogo by na ten dzien nie znalazl
ale kto wie, zobaczymy. A tak w ogole to czy Wy tez macie w umowie, ze nie obejmuje ona dekoracji sali?? Ja sie bardzo zdziwilam jak to przeczytalam (niestety dopiero w domu), bo p. Andrzej mowil w sobote, ze jego dekoracja zawiera sie w cenie (a dekoracja calkiem ladna).Niestety nie mam umowy, bo jest u Tż,ale rozmawialiśmy na temat dekoracji,jak dobrze pamiętam, to każda para zostawia dekorację, i można ją tylko odświeżyć, lub całkiem zmienić.Nie można jej zabierać |
|
|
|
#2042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodzi mi tylko o to, zeby p.Andrzej w ogole ja zrobil
|
|
|
#2043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczerze mowiac to jakos do mnie nie dociera ze mam wziac slub A tak w ogole to nie wiem jakie dania wybrac, te proponowane w umowie sa ok, ale nie chcialabym np ryby z warzywami i nie wiem co zamiast tego wziac... wiem, ze w ta sobote byly jakies wykwintne dania A Ty co bedziesz jadla w swoj wielki dzien? myslalas juz o tym? moze cos podpowiesz?
|
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje za informacje
|
|
|
#2048 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pozdrawiam A i mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które maja podpisaną umowę z Olą. Czy macie w umowie jakis punkt dotyczący autokaru? W momencie gdy my rezerwowalismy salę, autokar z kościoła do domu weselnego wliczony był w cenę. Tylko nie pamiętam czy jest to w umowie, a nie mam jej u siebie:/ Jak to u Was jest?? Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2008-07-15 o 22:05 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#2049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy ktoras z Was korzystala z kamerzysty lub fotografa firmy PRO-MIX ?
2 maja 2009 Edytowane przez gwiazdeczka84 Czas edycji: 2008-07-15 o 22:44 |
|
|
|
|
#2050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że nie ma co się martwić na zapas. Niedawno rozmawiałam z koleżanką, która mieszka w Jabłonnie i okazało się, że właściciele Oli to znajomi jej teściów. Mówiła, żeby niczym sie nie martwić, bo sa naprawdę uczciwymi ludźmi i nie powinni robić żadnych problemów. Dla pocieszenia dodam, że na początku też bardzo sie bałam czy dobrze zrobiliśmy wynajmując tę salę. Nie znałam wtedy żadnych opinii na temat lokalu i w ogóle wszystko było niewiadomą. Nie zamartwiaj się - zarezerwowaliście lokal i trzeba miec nadzieję, że to dobry wybór. Mam nadzieje, że po swoim weselu utwierdzę Cię w tym przekonaniu
|
|
|
|
|
#2051 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja kolezanka robila tam wesele 3 maja tego roku i byla zachwycona. Ale tak to jest... ktos musi sie martwic skrzatku, a kiedy Wy bierzecie slub?
|
|
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
Niebieska lwica widziałam zdjęcia z Waszego Wielkiego dnia. Pięknie razem wyglądacie. Jeszcze raz moje gratulacje
|
|
#2053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008083001301330.png |
|
|
|
|
#2054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to koniecznie musisz opisac swoje wrazenia z wesela w Oli
|
|
|
#2055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystkim bardzo dziękuję tak przy okazji tematu dekoracji przypomniało mi się jak nas chciała ta druga para załatwić. za dekorację kościoła nic nie płaciłam bo dzień wcześniej w kościele było bierzmowanie więc świeże kwiaty były już gotowe, nie musiała zawracać sobie tym głowy. bukiety zamawiałam u tej samej pani która zawsze stroi kościół. pani powiedziała, że para która ma ślub po mnie kupuje jeszcze od niej dodatkowy szpaler kwiatów przez kościół i bramę kwiatową przy wejściu. dała nam kontakt do tej pary żebyśmy mogli się z nimi skontaktować jeśli też chcemy te dodatki to wtedy rozłożymy koszty. mama panny młodej oczywiście chętnie by się z nami podzieliła kosztami, które wedle jej słów wynosiły 600 czy 800 zł (nie pamiętam dokładnie). uznaliśmy że to trochę sporo i nie potrzebujemy tego, więc mieliśmy tylko kwiaty z bierzmowania. tydzień temu moja siostra poznała córkę wspomnianej kwiaciarki i okazało się, że koszt tych dodatkowych kwiatów to nie 600 a 300 zł
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
KAROLADA !!!!!!!!
słuchaj ja znam fajny i nie drogi zespół - nazywa się a-dax mają nawet stronę ale umieszczone tam piosenki nie oddają ich możliwości . Ja ich zamówiłam do siebie bo słyszałam ich u koleżanki potem u następnej i naprawdę wszyscy goście byli zadowoleni. biorą chyba 2100 za jeden dzień za dwa ok 3500. Podam Ci numer Tomek Włoch 606448280 |
|
|
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
dodam jeszcze ze robią bardzo krótkie przerwy _ praktycznie cały czas grają i to wszystko - nowe, stare, no i oczywiście nie piją
|
|
|
|
#2058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek idę na pierwszą miarę sukni
Cytat:
|
|
#2060 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że teraz na czele jest kwestia przybierania sali. My (na szczęście) nie mamy tego problemu, bo sala jest przybrana na stałe
... uf.. uf... ale kościół to inna sprawa... trzeba się będzie może się dogadać z innymi osobami które w ten sam dzień mają ślub. Odpisała mi pani z cukierni w sprawie tortów (a że ja się totalnie nie znam więc pisze do was ) "koszt tortu dla 100 osób waha sie w granicach 875zl do 1500zl" ile w Lublinie średnio trzeba za taki tort dla 100 os. zapłacić? No i jak myślicie ile wcześniej zainteresować się szukaniem ciast i owego... tortu ? hehe ta bezczynność mnie dobije już prawie skończyłam album dla rodziców... trzeba sobie znaleźć kolejne "ślubne" zajęcie
|
#2061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) gdzie się pytałaś? nie wiem, ale jakoś okropnie drogi ten Twój tort, z tego co pamiętam to wklejałaś kiedyś linka do jakiejś artystycznej cukierni z wawy, to cena stąd czy to Lubelska cukiernia?ja wyslałam mejla do tej firmy dekoratorskiej wczoraj i do teraz nie doczekałam się odpowiedzi
|
|
#2062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie wiem jak to wygląda w cukierniach w Lublinie. Może dziewczyny co już zamawiały mi sprostują
|
|
#2063 |
|
Rozeznanie
|
My za ciasta i tort dla 130 osob i tzw. goscińce czyli na wyjscie dla gosci dalismy cos kolo 1200 zl.
|
#2064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba uganianie się za tortem pozostawię na przyszły rok Dziękuje za odpowiedz
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny które są na początku drogi z organizacją
To taka ankieta dzięki której można odfajkowywać co już zrobione a co trzeba zrobić (ja sobie wydrukowałam i myślę nad zawieszeniem na lodówce hehe ) jak już wszystkie pozycje będą zapełnione to znak, że ślub już za pasem ![]() Data ślubu _________ Szacunkowy budżet przeznaczony na ślub i wesele _________ Liczba gości na ceremonii ślubnej _________ Liczna gości na przyjęciu weselnym _________ Liczba gości przyjezdnych _________ 1.PAPETERIA Zaproszenia Podziękowania za przybycie Winietki stołowe Tablica z rozmieszczeniem gości Potwierdzenie przybycia 2.KWIATY Wiązanka plus butonierka Wiązanka plus butonierka dla świadków Kwiaty na podziękowania dla rodziców 3.DEKORACJE – CEREMONIA ZAŚLUBIN Bukiet pod ołtarz Bukiety za (obok) Młodymi Przypinki do ławek Poduszka pod obrączki Dekoracja samochodu Woreczki z ryżem \ płatkami kwiatów Wypuszczenie balonów helowych 4.DEKORACJE – PRZYJĘCIE WESELNE Kompozycje na stołach gości (świeże kwiaty) Kompozycja na stole Młodych 5.OPRAWA MUZYCZNA Skrzypce Zespół muzyczny 6.STYLIZACJE Makijaż próbny do makijażu ślubnego Makijaż ślubny Manicure/pedicure Panna Młoda Fryzjer – Panna Młoda Fryzjer – Pan Młody Suknia ślubna – Panna Młoda Bielizna - Panna Młoda Buty – Panna Młoda Biżuteria – Panna Młoda Garnitur – Pan Młody Buty – Pan Młody 7.OBSŁUGA FOTO/VIDEO Fotograf Kamerzysta 8.TRANSPORT Transport gości hotel – kościół – restauracja Transport gości w nocy 9.NOCLEGI Rezerwacja noclegu dla gości Nocleg dla Młodych 10.PRZYJĘCIE WESELNE Zamówienie i dostarczenie alkoholu Zamówienie i dostarczenie tortu Zamówienie i dostarczenie ciast Zamówienie i dostarczenie owoców Przypinki dla gości Upominki dla gości Organizacja poprawin 11.POZOSTAŁE Księga Życzeń dla Młodej Pary Koordynacja listy prezentów ślubnych Księga dla rodziców Młodej Pary
|
#2067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale już teraz mogę powiedzieć, że będę jadła barszczyk z pasztecikami, podobno bardzo dobry, my nie chcemy jajek nadziewanych, a na liście są ich dwa rodzaje, więc wymyślimy coś zamiast ich, moja siostra jest po szkole gastronomicznej, więc nam pomoże.O rosołku słyszałam,że nie jest zbyt smaczny, że czuć go chemią,ale ostatnio moja koleżanka była na weselu w Oli i mówiła,że był oki.Nie mam pojęcia co będę więcej jadła,zapewne z miesiąc wcześniej,przed ślubem ustalimy menu z rodzicami Tż.A Ty masz już jakieś wymarzone menu?
|
|
|
|
|
#2068 |
|
Rozeznanie
|
Miira fajny pomysł z ta ankietą
Skorzystam za rok |
|
|
|
#2069 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2070 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec nie wiem... fajnie, ze mozemy sie tak wymienic doswiadczeniami nawet na temat rosolku mam nadzieje, ze bedzie dobry, bo ja go chyba zostawie, ale jak bedziecie po weselach to powiedzcie mi co bylo dobre a co nie, to mi na pewno bardzo pomoze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i wszystko musialam zalatwiac z TZ...Zreszta jego rodzice tez nie widzieli samodzielnie podjelismy decyzje no ale z ta dekoracja to jestem ciekawa moj tz powiedzial, zebym sie nie martwila, bo skoro powiedzial, ze bedzie dekoracja to bedzie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

ale kto wie, zobaczymy. A tak w ogole to czy Wy tez macie w umowie, ze nie obejmuje ona dekoracji sali?? Ja sie bardzo zdziwilam jak to przeczytalam (niestety dopiero w domu), bo p. Andrzej mowil w sobote, ze jego dekoracja zawiera sie w cenie (a dekoracja calkiem ladna).

chodzi mi tylko o to, zeby p.Andrzej w ogole ja zrobil
A tak w ogole to nie wiem jakie dania wybrac, te proponowane w umowie sa ok, ale nie chcialabym np ryby z warzywami i nie wiem co zamiast tego wziac... wiem, ze w ta sobote byly jakies wykwintne dania 

i wszystko musialam zalatwiac z TZ...Zreszta jego rodzice tez nie widzieli