Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-15, 21:22   #2041
iwonka861
Rozeznanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

[quote=gwiazdeczka84;82292 07]Oj ja tak wlasnie mysle, ze nic nam nie powie, bo 2 maja to jednak niezbyt popularna data i moze nikogo by na ten dzien nie znalazl ale kto wie, zobaczymy. A tak w ogole to czy Wy tez macie w umowie, ze nie obejmuje ona dekoracji sali?? Ja sie bardzo zdziwilam jak to przeczytalam (niestety dopiero w domu), bo p. Andrzej mowil w sobote, ze jego dekoracja zawiera sie w cenie (a dekoracja calkiem ladna).

Niestety nie mam umowy, bo jest u Tż,ale rozmawialiśmy na temat dekoracji,jak dobrze pamiętam, to każda para zostawia dekorację, i można ją tylko odświeżyć, lub całkiem zmienić.Nie można jej zabierać
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 21:37   #2042
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Niestety nie mam umowy, bo jest u Tż,ale rozmawialiśmy na temat dekoracji,jak dobrze pamiętam, to każda para zostawia dekorację, i można ją tylko odświeżyć, lub całkiem zmienić.Nie można jej zabierać
Ja rozmawialam z p. Andrzejem i mowil, ze jesli nam sie podoba dekoracja, ktora on robi to jest to wliczone w cene, a jesli chcemy swoja to mozemy, ale oczywiscie za swoje pieniadze, dlatego zdziwilam sie gdy zbacyzlam na umowie, ze dekoracja nie jest zapewniana przez Dom Weselny i teraz chyba musze zadzwonic i spytac. A zabierac to ja jej nie chce chodzi mi tylko o to, zeby p.Andrzej w ogole ja zrobil

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 21:41   #2043
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieje,że nie bedę miała takich przykrych przygód z suknią,a salon wywiąze sie w umowy we właściwym czasie.Narazie nt mojego salonu Cymbeline w Lublinie mogę mówić tylko same superlatywy-panie w salonie są PRZEMIŁE ,rewelacyjnie doradzają,to własne one zaproponowały mi suknię,którą zamówiłam,a tak pewnie do tej pory nie wiedziałabym o jej istnieniu
A na jakiej ulicy jest ten salon? Moze i ja tam zakupie swoja kreacje w przyszlosci?

Stary 2008-07-15, 21:44   #2044
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka84 Pokaż wiadomość
Ja rozmawialam z p. Andrzejem i mowil, ze jesli nam sie podoba dekoracja, ktora on robi to jest to wliczone w cene, a jesli chcemy swoja to mozemy, ale oczywiscie za swoje pieniadze, dlatego zdziwilam sie gdy zbacyzlam na umowie, ze dekoracja nie jest zapewniana przez Dom Weselny i teraz chyba musze zadzwonic i spytac. A zabierac to ja jej nie chce chodzi mi tylko o to, zeby p.Andrzej w ogole ja zrobil
Wasz termin ślubu jest, jak na razie pierwszy w tym sezonie,więc możliwe,że on sam poniesie koszty dekoracji.Tydzień przed nami jest jakieś inne przyjęcie, więc my będziemy mieli dekorację, po tej parze, która będzie przed nami.Jeśli nam się spodoba, to ją zostawimy, czy też poprawimy, a jeśli nie, to zrobimy wszystko od podstaw
Stary 2008-07-15, 21:49   #2045
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Wasz termin ślubu jest, jak na razie pierwszy w tym sezonie,więc możliwe,że on sam poniesie koszty dekoracji.Tydzień przed nami jest jakieś inne przyjęcie, więc my będziemy mieli dekorację, po tej parze, która będzie przed nami.Jeśli nam się spodoba, to ją zostawimy, czy też poprawimy, a jeśli nie, to zrobimy wszystko od podstaw
Rozumiem dziekuje za wyjasnienie szczerze mowiac to jakos do mnie nie dociera ze mam wziac slub A tak w ogole to nie wiem jakie dania wybrac, te proponowane w umowie sa ok, ale nie chcialabym np ryby z warzywami i nie wiem co zamiast tego wziac... wiem, ze w ta sobote byly jakies wykwintne dania A Ty co bedziesz jadla w swoj wielki dzien? myslalas juz o tym? moze cos podpowiesz?

Stary 2008-07-15, 21:58   #2046
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
A na jakiej ulicy jest ten salon? Moze i ja tam zakupie swoja kreacje w przyszlosci?
Na Narutowicza ogólnie ta ulica to jakieś skupisko salonów z sukniami
Stary 2008-07-15, 22:01   #2047
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Na Narutowicza ogólnie ta ulica to jakieś skupisko salonów z sukniami
no to trzeba bedzie sie za pol roku wybrac i poogladac dziekuje za informacje

Stary 2008-07-15, 22:01   #2048
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
My też liczymy, że dekoracja zrobiona przez parę, która będzie miała wesele tydzien przed nami spodoba się nam i nie będzimy musieli robić jej od podstaw. A jeżeli nie, zrobimy sami a raczej z pomocą znajomych, którzy mam nadzieje nie odmówią

Cytat:
Rozumiem dziekuje za wyjasnienie szczerze mowiac to jakos do mnie nie dociera ze mam wziac slub A tak w ogole to nie wiem jakie dania wybrac, te proponowane w umowie sa ok, ale nie chcialabym np ryby z warzywami i nie wiem co zamiast tego wziac... wiem, ze w ta sobote byly jakies wykwintne dania A Ty co bedziesz jadla w swoj wielki dzien? myslalas juz o tym? moze cos podpowiesz?
Jeżeli o mnie chodzi, szczerze mówiąc pewnie niewiele przełknę w dzień swojego ślubu. Ale postawimy raczej na tradycyjne dania, a co dokładnie wybierzemy będę mogła powiedzieć za jakiś miesiąc po ustaleniu menu
Pozdrawiam

A i mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które maja podpisaną umowę z Olą. Czy macie w umowie jakis punkt dotyczący autokaru? W momencie gdy my rezerwowalismy salę, autokar z kościoła do domu weselnego wliczony był w cenę. Tylko nie pamiętam czy jest to w umowie, a nie mam jej u siebie:/ Jak to u Was jest??

Edytowane przez skrzatek24
Czas edycji: 2008-07-15 o 22:05 Powód: dopisek
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 22:16   #2049
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
My też liczymy, że dekoracja zrobiona przez parę, która będzie miała wesele tydzien przed nami spodoba się nam i nie będzimy musieli robić jej od podstaw. A jeżeli nie, zrobimy sami a raczej z pomocą znajomych, którzy mam nadzieje nie odmówią

Jeżeli o mnie chodzi, szczerze mówiąc pewnie niewiele przełknę w dzień swojego ślubu. Ale postawimy raczej na tradycyjne dania, a co dokładnie wybierzemy będę mogła powiedzieć za jakiś miesiąc po ustaleniu menu
Pozdrawiam

A i mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które maja podpisaną umowę z Olą. Czy macie w umowie jakis punkt dotyczący autokaru? W momencie gdy my rezerwowalismy salę, autokar z kościoła do domu weselnego wliczony był w cenę. Tylko nie pamiętam czy jest to w umowie, a nie mam jej u siebie:/ Jak to u Was jest??
U nas nie ma mowy o autokarze, teraz to sie zastanawiam nad ta umowa, bo nawet nie ma slowa o pokoju dla nowozencow, chlebie czy szampanie, a to mialo byc w cenie... martwie sie, zebysmy nie zostali jakos oszukani itp, bo my jestesmy tacy mlodzi i niedoswiadczeni, ze ja juz sama nie wiem czy dobrze robimy

Czy ktoras z Was korzystala z kamerzysty lub fotografa firmy PRO-MIX ?

Edytowane przez gwiazdeczka84
Czas edycji: 2008-07-15 o 22:44
Stary 2008-07-15, 22:58   #2050
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
U nas nie ma mowy o autokarze, teraz to sie zastanawiam nad ta umowa, bo nawet nie ma slowa o pokoju dla nowozencow, chlebie czy szampanie, a to mialo byc w cenie... martwie sie, zebysmy nie zostali jakos oszukani itp, bo my jestesmy tacy mlodzi i niedoswiadczeni, ze ja juz sama nie wiem czy dobrze robimy

Czy ktoras z Was korzystala z kamerzysty lub fotografa firmy PRO-MIX ?
W takim razie zadzownie tam jutro i zapytam czy ten autokar jest nadal aktualny
Myślę, że nie ma co się martwić na zapas. Niedawno rozmawiałam z koleżanką, która mieszka w Jabłonnie i okazało się, że właściciele Oli to znajomi jej teściów. Mówiła, żeby niczym sie nie martwić, bo sa naprawdę uczciwymi ludźmi i nie powinni robić żadnych problemów. Dla pocieszenia dodam, że na początku też bardzo sie bałam czy dobrze zrobiliśmy wynajmując tę salę. Nie znałam wtedy żadnych opinii na temat lokalu i w ogóle wszystko było niewiadomą.
Nie zamartwiaj się - zarezerwowaliście lokal i trzeba miec nadzieję, że to dobry wybór. Mam nadzieje, że po swoim weselu utwierdzę Cię w tym przekonaniu
Stary 2008-07-15, 23:02   #2051
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
W takim razie zadzownie tam jutro i zapytam czy ten autokar jest nadal aktualny
Myślę, że nie ma co się martwić na zapas. Niedawno rozmawiałam z koleżanką, która mieszka w Jabłonnie i okazało się, że właściciele Oli to znajomi jej teściów. Mówiła, żeby niczym sie nie martwić, bo sa naprawdę uczciwymi ludźmi i nie powinni robić żadnych problemów. Dla pocieszenia dodam, że na początku też bardzo sie bałam czy dobrze zrobiliśmy wynajmując tę salę. Nie znałam wtedy żadnych opinii na temat lokalu i w ogóle wszystko było niewiadomą.
Nie zamartwiaj się - zarezerwowaliście lokal i trzeba miec nadzieję, że to dobry wybór. Mam nadzieje, że po swoim weselu utwierdzę Cię w tym przekonaniu
Ja slyszałam same pozytywne opinie na temat Oli moja kolezanka robila tam wesele 3 maja tego roku i byla zachwycona. Ale tak to jest... ktos musi sie martwic skrzatku, a kiedy Wy bierzecie slub?

Stary 2008-07-16, 07:50   #2052
*kaalinaa*
Zadomowienie

Niebieska lwica widziałam zdjęcia z Waszego Wielkiego dnia. Pięknie razem wyglądacie. Jeszcze raz moje gratulacje

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 08:47   #2053
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
Ja slyszałam same pozytywne opinie na temat Oli moja kolezanka robila tam wesele 3 maja tego roku i byla zachwycona. Ale tak to jest... ktos musi sie martwic skrzatku, a kiedy Wy bierzecie slub?
My za 1,5 miesiąca, 30 sierpnia dokładnie

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008083001301330.png
Stary 2008-07-16, 08:57   #2054
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
My za 1,5 miesiąca, 30 sierpnia dokładnie

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008083001301330.png
A to juz niedlugo to koniecznie musisz opisac swoje wrazenia z wesela w Oli

Stary 2008-07-16, 10:52   #2055
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Niebieska lwica widziałam zdjęcia z Waszego Wielkiego dnia. Pięknie razem wyglądacie. Jeszcze raz moje gratulacje

wszystkim bardzo dziękuję

tak przy okazji tematu dekoracji przypomniało mi się jak nas chciała ta druga para załatwić. za dekorację kościoła nic nie płaciłam bo dzień wcześniej w kościele było bierzmowanie więc świeże kwiaty były już gotowe, nie musiała zawracać sobie tym głowy. bukiety zamawiałam u tej samej pani która zawsze stroi kościół. pani powiedziała, że para która ma ślub po mnie kupuje jeszcze od niej dodatkowy szpaler kwiatów przez kościół i bramę kwiatową przy wejściu. dała nam kontakt do tej pary żebyśmy mogli się z nimi skontaktować jeśli też chcemy te dodatki to wtedy rozłożymy koszty. mama panny młodej oczywiście chętnie by się z nami podzieliła kosztami, które wedle jej słów wynosiły 600 czy 800 zł (nie pamiętam dokładnie). uznaliśmy że to trochę sporo i nie potrzebujemy tego, więc mieliśmy tylko kwiaty z bierzmowania. tydzień temu moja siostra poznała córkę wspomnianej kwiaciarki i okazało się, że koszt tych dodatkowych kwiatów to nie 600 a 300 zł
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 11:49   #2056
kaska-buba
Raczkowanie

KAROLADA !!!!!!!!

słuchaj ja znam fajny i nie drogi zespół - nazywa się a-dax mają nawet stronę ale umieszczone tam piosenki nie oddają ich możliwości . Ja ich zamówiłam do siebie bo słyszałam ich u koleżanki potem u następnej i naprawdę wszyscy goście byli zadowoleni. biorą chyba 2100 za jeden dzień za dwa ok 3500. Podam Ci numer Tomek Włoch 606448280

kaska-buba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 11:53   #2057
kaska-buba
Raczkowanie

dodam jeszcze ze robią bardzo krótkie przerwy _ praktycznie cały czas grają i to wszystko - nowe, stare, no i oczywiście nie piją

kaska-buba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 12:23   #2058
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaska-buba Pokaż wiadomość
KAROLADA !!!!!!!!

słuchaj ja znam fajny i nie drogi zespół - nazywa się a-dax mają nawet stronę ale umieszczone tam piosenki nie oddają ich możliwości . Ja ich zamówiłam do siebie bo słyszałam ich u koleżanki potem u następnej i naprawdę wszyscy goście byli zadowoleni. biorą chyba 2100 za jeden dzień za dwa ok 3500. Podam Ci numer Tomek Włoch 606448280
Kasiu, a gdzie będziecie mieć wesele swoje? widzę w twoim suwaczku że 2009, super że nas jest tyle. co macie załatwione do tej pory? masz może jakiegoś kamerzyste godnego polecenia?bo nam w tym momencie brakuje tylko kamerzysty
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 12:33   #2059
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

W poniedziałek idę na pierwszą miarę sukni

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Kasiu, a gdzie będziecie mieć wesele swoje? widzę w twoim suwaczku że 2009, super że nas jest tyle. co macie załatwione do tej pory? masz może jakiegoś kamerzyste godnego polecenia?bo nam w tym momencie brakuje tylko kamerzysty
Ja będę miała p.Tomasza Widło

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 12:44   #2060
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Widzę, że teraz na czele jest kwestia przybierania sali. My (na szczęście) nie mamy tego problemu, bo sala jest przybrana na stałe ... uf.. uf... ale kościół to inna sprawa... trzeba się będzie może się dogadać z innymi osobami które w ten sam dzień mają ślub.
Odpisała mi pani z cukierni w sprawie tortów (a że ja się totalnie nie znam więc pisze do was ) "koszt tortu dla 100 osób waha sie w granicach 875zl do 1500zl" ile w Lublinie średnio trzeba za taki tort dla 100 os. zapłacić? No i jak myślicie ile wcześniej zainteresować się szukaniem ciast i owego... tortu ? hehe ta bezczynność mnie dobije już prawie skończyłam album dla rodziców... trzeba sobie znaleźć kolejne "ślubne" zajęcie
Stary 2008-07-16, 12:53   #2061
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Widzę, że teraz na czele jest kwestia przybierania sali. My (na szczęście) nie mamy tego problemu, bo sala jest przybrana na stałe ... uf.. uf... ale kościół to inna sprawa... trzeba się będzie może się dogadać z innymi osobami które w ten sam dzień mają ślub.
Odpisała mi pani z cukierni w sprawie tortów (a że ja się totalnie nie znam więc pisze do was ) "koszt tortu dla 100 osób waha sie w granicach 875zl do 1500zl" ile w Lublinie średnio trzeba za taki tort dla 100 os. zapłacić? No i jak myślicie ile wcześniej zainteresować się szukaniem ciast i owego... tortu ? hehe ta bezczynność mnie dobije już prawie skończyłam album dla rodziców... trzeba sobie znaleźć kolejne "ślubne" zajęcie
Mirra a tak z ciekawości (bo mam tort w cenie za os. ) gdzie się pytałaś? nie wiem, ale jakoś okropnie drogi ten Twój tort, z tego co pamiętam to wklejałaś kiedyś linka do jakiejś artystycznej cukierni z wawy, to cena stąd czy to Lubelska cukiernia?
ja wyslałam mejla do tej firmy dekoratorskiej wczoraj i do teraz nie doczekałam się odpowiedzi
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 13:10   #2062
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Mirra a tak z ciekawości (bo mam tort w cenie za os. ) gdzie się pytałaś? nie wiem, ale jakoś okropnie drogi ten Twój tort, z tego co pamiętam to wklejałaś kiedyś linka do jakiejś artystycznej cukierni z wawy, to cena stąd czy to Lubelska cukiernia?
ja wyslałam mejla do tej firmy dekoratorskiej wczoraj i do teraz nie doczekałam się odpowiedzi
Właśnie to odpisała Pani z tej cukierni z wa-wy. Mi też sie wydaje że jakoś drogo ale nie wiem jak to wygląda w cukierniach w Lublinie. Może dziewczyny co już zamawiały mi sprostują
Stary 2008-07-16, 13:37   #2063
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie to odpisała Pani z tej cukierni z wa-wy. Mi też sie wydaje że jakoś drogo ale nie wiem jak to wygląda w cukierniach w Lublinie. Może dziewczyny co już zamawiały mi sprostują
My za ciasta i tort dla 130 osob i tzw. goscińce czyli na wyjscie dla gosci dalismy cos kolo 1200 zl.

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 14:22   #2064
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
To bardzo drogo. Liczy się mniej więcej 10 dkg na osobę więc na 100 osób będziesz miała ok 10 kg tortu. W Lublinie średnio cena za tort wynosi ok 35 zł (mogą być niewielkie różnice w zależności od cukierni). Więc tort w Koziołkowym grodzie to wydatek rzędu 350-400 zł

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 14:56   #2065
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
To bardzo drogo. Liczy się mniej więcej 10 dkg na osobę więc na 100 osób będziesz miała ok 10 kg tortu. W Lublinie średnio cena za tort wynosi ok 35 zł (mogą być niewielkie różnice w zależności od cukierni). Więc tort w Koziołkowym grodzie to wydatek rzędu 350-400 zł
tak też myślałam chyba uganianie się za tortem pozostawię na przyszły rok Dziękuje za odpowiedz
Stary 2008-07-16, 15:05   #2066
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Dziewczyny które są na początku drogi z organizacją To taka ankieta dzięki której można odfajkowywać co już zrobione a co trzeba zrobić (ja sobie wydrukowałam i myślę nad zawieszeniem na lodówce hehe ) jak już wszystkie pozycje będą zapełnione to znak, że ślub już za pasem

Data ślubu _________
Szacunkowy budżet przeznaczony na ślub i wesele _________
Liczba gości na ceremonii ślubnej _________
Liczna gości na przyjęciu weselnym _________
Liczba gości przyjezdnych _________

1.PAPETERIA
Zaproszenia
Podziękowania za przybycie
Winietki stołowe
Tablica z rozmieszczeniem gości
Potwierdzenie przybycia

2.KWIATY
Wiązanka plus butonierka
Wiązanka plus butonierka dla świadków
Kwiaty na podziękowania dla rodziców

3.DEKORACJE – CEREMONIA ZAŚLUBIN
Bukiet pod ołtarz
Bukiety za (obok) Młodymi
Przypinki do ławek
Poduszka pod obrączki
Dekoracja samochodu
Woreczki z ryżem \ płatkami kwiatów
Wypuszczenie balonów helowych

4.DEKORACJE – PRZYJĘCIE WESELNE
Kompozycje na stołach gości (świeże kwiaty)
Kompozycja na stole Młodych

5.OPRAWA MUZYCZNA
Skrzypce
Zespół muzyczny

6.STYLIZACJE
Makijaż próbny do makijażu ślubnego
Makijaż ślubny
Manicure/pedicure Panna Młoda
Fryzjer – Panna Młoda
Fryzjer – Pan Młody
Suknia ślubna – Panna Młoda
Bielizna - Panna Młoda
Buty – Panna Młoda
Biżuteria – Panna Młoda
Garnitur – Pan Młody
Buty – Pan Młody

7.OBSŁUGA FOTO/VIDEO
Fotograf
Kamerzysta

8.TRANSPORT
Transport gości hotel – kościół – restauracja
Transport gości w nocy

9.NOCLEGI
Rezerwacja noclegu dla gości
Nocleg dla Młodych

10.PRZYJĘCIE WESELNE
Zamówienie i dostarczenie alkoholu
Zamówienie i dostarczenie tortu
Zamówienie i dostarczenie ciast
Zamówienie i dostarczenie owoców
Przypinki dla gości
Upominki dla gości
Organizacja poprawin

11.POZOSTAŁE
Księga Życzeń dla Młodej Pary
Koordynacja listy prezentów ślubnych
Księga dla rodziców Młodej Pary
Stary 2008-07-16, 15:06   #2067
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Więcej, będę mogła powiedzieć, po weselu Skrzatka, ale już teraz mogę powiedzieć, że będę jadła barszczyk z pasztecikami, podobno bardzo dobry, my nie chcemy jajek nadziewanych, a na liście są ich dwa rodzaje, więc wymyślimy coś zamiast ich, moja siostra jest po szkole gastronomicznej, więc nam pomoże.O rosołku słyszałam,że nie jest zbyt smaczny, że czuć go chemią,ale ostatnio moja koleżanka była na weselu w Oli i mówiła,że był oki.Nie mam pojęcia co będę więcej jadła,zapewne z miesiąc wcześniej,przed ślubem ustalimy menu z rodzicami Tż.A Ty masz już jakieś wymarzone menu?
Stary 2008-07-16, 15:23   #2068
Amira_2007
Rozeznanie

Miira fajny pomysł z ta ankietą Skorzystam za rok
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 15:32   #2069
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:

Pozdrawiam

Ja też niestety nie wiem, bo również nie mam umowy w domku.Jednak nie przypominam sobie, aby p. Andrzej cokolwiek na ten temat mówił.Ja tej umowy nawet za bardzo nie widziałam, bo podpisywali ją tatusiowie,a my poszliśmy do pokoju dla nowożeńców
Stary 2008-07-16, 18:35   #2070
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Więcej, będę mogła powiedzieć, po weselu Skrzatka, ale już teraz mogę powiedzieć, że będę jadła barszczyk z pasztecikami, podobno bardzo dobry, my nie chcemy jajek nadziewanych, a na liście są ich dwa rodzaje, więc wymyślimy coś zamiast ich, moja siostra jest po szkole gastronomicznej, więc nam pomoże.O rosołku słyszałam,że nie jest zbyt smaczny, że czuć go chemią,ale ostatnio moja koleżanka była na weselu w Oli i mówiła,że był oki.Nie mam pojęcia co będę więcej jadła,zapewne z miesiąc wcześniej,przed ślubem ustalimy menu z rodzicami Tż.A Ty masz już jakieś wymarzone menu?
Ja nie wiem, co chcemy jesc i co moge sobie zamarzyc, bo jest rubryka "roznica kosztow" i jak sobie wymarze niewiadomo co to jeszcze bede musiala doplacac wiec nie wiem... fajnie, ze mozemy sie tak wymienic doswiadczeniami nawet na temat rosolku mam nadzieje, ze bedzie dobry, bo ja go chyba zostawie, ale jak bedziecie po weselach to powiedzcie mi co bylo dobre a co nie, to mi na pewno bardzo pomoze

Cytat:
Dziewczyny które są na początku drogi z organizacją To taka ankieta dzięki której można odfajkowywać co już zrobione a co trzeba zrobić (ja sobie wydrukowałam i myślę nad zawieszeniem na lodówce hehe ) jak już wszystkie pozycje będą zapełnione to znak, że ślub już za pasem

Data ślubu _________
Szacunkowy budżet przeznaczony na ślub i wesele _________
Liczba gości na ceremonii ślubnej _________
Liczna gości na przyjęciu weselnym _________
Liczba gości przyjezdnych _________

1.PAPETERIA
Zaproszenia
Podziękowania za przybycie
Winietki stołowe
Tablica z rozmieszczeniem gości
Potwierdzenie przybycia

2.KWIATY
Wiązanka plus butonierka
Wiązanka plus butonierka dla świadków
Kwiaty na podziękowania dla rodziców

3.DEKORACJE – CEREMONIA ZAŚLUBIN
Bukiet pod ołtarz
Bukiety za (obok) Młodymi
Przypinki do ławek
Poduszka pod obrączki
Dekoracja samochodu
Woreczki z ryżem \ płatkami kwiatów
Wypuszczenie balonów helowych

4.DEKORACJE – PRZYJĘCIE WESELNE
Kompozycje na stołach gości (świeże kwiaty)
Kompozycja na stole Młodych

5.OPRAWA MUZYCZNA
Skrzypce
Zespół muzyczny

6.STYLIZACJE
Makijaż próbny do makijażu ślubnego
Makijaż ślubny
Manicure/pedicure Panna Młoda
Fryzjer – Panna Młoda
Fryzjer – Pan Młody
Suknia ślubna – Panna Młoda
Bielizna - Panna Młoda
Buty – Panna Młoda
Biżuteria – Panna Młoda
Garnitur – Pan Młody
Buty – Pan Młody

7.OBSŁUGA FOTO/VIDEO
Fotograf
Kamerzysta

8.TRANSPORT
Transport gości hotel – kościół – restauracja
Transport gości w nocy

9.NOCLEGI
Rezerwacja noclegu dla gości
Nocleg dla Młodych

10.PRZYJĘCIE WESELNE
Zamówienie i dostarczenie alkoholu
Zamówienie i dostarczenie tortu
Zamówienie i dostarczenie ciast
Zamówienie i dostarczenie owoców
Przypinki dla gości
Upominki dla gości
Organizacja poprawin

11.POZOSTAŁE
Księga Życzeń dla Młodej Pary
Koordynacja listy prezentów ślubnych
Księga dla rodziców Młodej Pary
Rewelacja!! Dziekuje, bardzo mi sie przyda

Cytat:
Ja też niestety nie wiem, bo również nie mam umowy w domku.Jednak nie przypominam sobie, aby p. Andrzej cokolwiek na ten temat mówił.Ja tej umowy nawet za bardzo nie widziałam, bo podpisywali ją tatusiowie,a my poszliśmy do pokoju dla nowożeńców
Moi rodzice w ogole nie widzieli sali, bo wyjechali i wszystko musialam zalatwiac z TZ...Zreszta jego rodzice tez nie widzieli samodzielnie podjelismy decyzje no ale z ta dekoracja to jestem ciekawa moj tz powiedzial, zebym sie nie martwila, bo skoro powiedzial, ze bedzie dekoracja to bedzie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości