|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Hiszpania Lloret de mar.. kto był?:>
Cytat:
obsesyjnie odliczam godziny
|
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie
|
#514 |
|
Przyczajenie
|
No a ja dopiero 20sierpnia
![]() juz bym chciałłłłłłłłłłłłłł!!!!!! !!!!![]() ale musze uzbroić się w cierpliwość
|
|
|
|
#515 | |
|
Rozeznanie
|
Wiika się spotkamy pewnie xD ja z meredith jade, z harctura ;p
Cytat:
ja już większość rzeczy mam (chyba)...chociaż cały czas za mną chodzi takie przeczucie, że na pewno czegoś zapomne... mam nadzieje, że nie będzie to paszport albo pieniądze w sumie znając mnie to wszystko jest możliwe
|
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
no z tego co tu wykminiłam to jadę z meredith91 i shenandoah
Dziewczyny, nawet będziemy w chyba w tym samym autokarze :P najważniejsze jest paszport i pieniądze - tak to wszystko kupisz
|
|
|
|
#517 |
|
Przyczajenie
|
shenandoah ty jedziesz do hotelu castella? To biuro z ktorego jedziesz jest jakies sprawdzone bo ja chbya tez z niego jade
?
|
|
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
haa. a ja właśnie wróciłam. ;}
świetnie było. ^^ te dyskoteki, te kluby, te sklepy, do których właściciele zapraszali w naszym ojczystym języku, ten najlepszy w mieście kebab na plaży, ten McDonald, w którym gadaliśmy ze sprzedawcami po Polsku, nasz hotelowy basen, plaża dniami i nocą... ah. <3 nie było żadnych złodzieji, nawet w hotelu, plaża niestety była żwirowa, ale to nie przeszkadzało w niczym. było nawet lepiej, bo żwir nie lepił się tak do wszystkiego jak piasek. w sklepach bardzo łatwo się było porozumieć mieszaniną polskiego, angielskiego i migowego. widziałam dużo znanych marek, jednak więcej było 'regionalnych' butików. można było sobie kupić wiele stylowych dodatków i ubrań. dla ciekawych: nie mówi się Lloret, tyklo Joret. ;P. nie zapomniałam niczego, pieniędzy nawet trochę przywiozłam. [wzięłam 200 euro, w tym na wycieczkę do Barcelony 30 euro]. Barca nie jest jakaś niesamowita, ale warto jechać. koniecznie trzeba zobaczyć katedrę "sagrada familia, czy coś", park Gaudiego, molo, ulicę la Rambla z targami kwiatowymi, owocowymi itd. i pójść na wyprzedaże do centrum handlowego nad morzem. Port też jest ciekawym miejscem. chętnie wrócęę do Lloret za rok. ;}
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
A z jakiego Biura podróży jechałaś??
|
|
|
|
#520 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A w jakim hotelu byłaś? |
|
|
|
|
#521 |
|
Przyczajenie
|
Hej ja jadę 5,08-16,08
ii troche czasu jeszcze z biura Orlando ... do Lloret de Mar hotel San Martii ![]() mam pytanko? czy wy wszyscy jedziecie w wiekszości sami? czy ze znajomymi bo ja jadę sama :P ale mam nadzieje ze szybko zapoznam sobie jakies dziewczyny ,gdyz jestem otwarta na ludzi ))) najlepiej zapoznac jzu w autokarze :P buziaki ![]()
|
|
|
|
#522 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z tym biurem to pierwszy raz, ale wiele osób z niego jedzie. słyszałam i wyczytałam wiele opinii, że są w porządku, opiekunowie ok i w ogóle...ale tak naprawde to czy dobre biuro czy nie, się okaże na miejscu hah ![]() a jak chcesz wiedzieć coś więcej to polecam np. grono, tam jest duużo tematów o lloret, hotelach i biurach można sobie nieźle poczytać ![]() Cytat:
![]() i podłączam się do pytania ANDyY o hotel ![]() a no właśnie hiszpańskiego się ucze i wiem, że Ll sie czyta jak J ale jakoś się przyzwyczaiłam i joret tak jakoś mi dziwnie brzmi xD
|
|
|
#523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo pytałam się Meksykanina który mówił po polsku, mieszka w Krakowie a pracował w Lloret bo craz slyszałam tak raz tak,a więc i wymowa Lloret i Joret jest dobra, tylko Lloret to po hiszpansku, a Joret po katalońsku, a w tym regionie używa się 2 języków ale fakt, częściej słyszało się "Joret" ![]() Ja również przywiozlam ze sobą euro z powrotem ![]() Na opisanie Barcelony brak słów Najpiękniejsze miasto jakie dotychczas widziałam![]() Pozdrawiam i życze miłego wspominania
|
|
|
|
|
#524 |
|
Przyczajenie
|
shenandoah a ty z jakiego biura jedziesz?
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
u mnie w przewodniku (bodajże) wymawia się ljoret
![]() 6 dni!! boże jak będzie wspaniale!!![]() a co do wycieczki bez koleżanek to na pewno nie będziesz "sama jedna sama" chociaż ja jak miałam 12 lat pojechałam sama i od tego czasu nigdy nie pojechałam sama nigdzie, aż do zeszłego roku, ale to było dawno, a Ty na bank dołączysz się do jakiś dziewczyn ;D albo co lepsze do chłopców
|
|
|
|
#526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdro
|
|
|
|
|
#528 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam też pytanie do tych, którzy już wrócili. Jak wygląda sprawa z wycieczkami? Czy na każdą wycieczkę znajdzie się przynajmniej 5 osób? Jak byłam rok temu na obozie to było za mało chętnych i odwołali, a nie chciałabym, żeby coś takiego powtórzyło się na obozie w Hiszpanii
|
|
|
|
|
#529 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
O widze ten sam termin i to samo biuro A Ty na jakie wycieczki fakultatywne sie wybierasz? Ja gardenland i ten water word czy jakos tak |
|
|
|
|
#530 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Jadę z biura FUNCLUB w terminie: od 27.07- 07.08 do Lloret de Mar , znajdzie się osoba , która również wyrusza w tych dniach na niezapomniane , gorące wakacje?
|
|
|
|
#531 |
|
Przyczajenie
|
Ja na pewno jadę z fakultatywnych do Portu Aventura, Water World, Girony i chyba pójdę na La Siestę.
A skąd jedziesz jeśli można wiedzieć? |
|
|
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
Heyo Ludzie xD. Ja jade na oboZ rekreacyjny z ALMATURA 08.08.2008-18.08.2008 do hotelu VILA GARBI ! i chcĘ wiedziec czy ktos tam byl lub jedzie. Chce tez wiedziec jak HoteL? Chodzi mi o Pokoje,lozka,personel i te rozne roznosci mam takze do wyboru kilka wycieczek fakultatynwnych oczywiscie jak zwukle nie umiem wybrac i licze na pomoc chodzi mi o to gdzie ktos na takiej byl i czy bylo fajnie
;P. Mam jeszcze pytanko co do dyskoteki TroPicS czy jakos tak xD czy sprawdzaja tam wszystkim paszporty ? Czy LLorent de Mar to wies gnie nie ma nic xD czy miastko w ktorym sa jakies sklepy xD. z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi o ile jakies beda xD |
|
|
|
#533 |
|
Raczkowanie
|
właśnie, zastanawiam się jakie tam są łóżka... takie z barierkami za głową i za stopami?;>
|
|
|
|
#534 |
|
Raczkowanie
|
Hah. no mozliwe xD ja to bym chciala takie 2 osobowe Mmm. pomazyc mozna xD
|
|
|
|
#535 |
|
Raczkowanie
|
ja właśnie nie chce takiego!!! bo jestem strasznie wysoka i będę musiała nogi podkurczać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
heh. nie no na pewno sa jakies lozka dopasowane ;P co tu tak cicho?
|
|
|
|
#537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wygodne, z kołdra letnią czyli jak prześcieradło hehe Ja na wycieczce byłam z Barcelonie i szczerze polecam W tropicsie jak za pierwszym razem kupowaliśy karnet trzeba było mieć paszporty, pewnego razu chyb za 4 wejsciem chcieli zebyśmy im pokazaly dokument, a my ze nie mamy i wnerwione, poszłysmy na koniec kolejki i weszłysmy normalnie można duzo pokombinowac a dziewczyny to wystarcza ładne oczy![]() Lloret to typowe miasteczko turystyczne, są Arabowie z tymi swoimi straganami, jak i miejscowe sklepiki z ubraniami z biżuterią, która przypadła mi do gustu jak i markowe sklepy
|
|
|
|
|
#538 |
|
Raczkowanie
|
hm. dzieki a mam pytanie ile taka bizuteria tam kosztuje? ja strasznie uwielbiam zakupy szczegolnie bizeturie kolczyki nie kolczyki czy takie rzeczy sa tam drogie?? czy napoje sa tam drogie i owoce?
|
|
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
no to dobrze, jest h&m ?
albo kappahl ?
|
|
|
|
#540 |
|
Przyczajenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

currently living in the Middle East, but my heart is in Poland 

można duzo pokombinowac a dziewczyny to wystarcza ładne oczy