Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-25, 22:35   #3871
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Takie ciekawostki wyczytuję.IMG_20180325_223218.JPGIMG_20180325_223205.JPG

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-25, 23:04   #3872
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

A co do ciekawostek, to zapomniałam wam napisać że ostatnio poznałam kobitkę która teraz na dniach będzie rodzić drugie dziecko. Nie było by w tym nic dziwnego ale wybrała sobie poród domowy. Ma już opłacone 2 położne i dodatkowo wzięła sobie doule do wsparcia psychicznego. Ma oczywiście wybrany szpital w razie "w". Powiem szczerze że ja bym się nie odważyła za żadne skarby. Ogólnie jest ona bardzo specyficzna taka "pro natura" ale bardzo miła i wygadana. Nie decyduje się też na żadne szczepienia, pierwsze dziecko też nie było szczepione.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-25, 23:05   #3873
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja bym się w życiu na poród domowy nie zdecydowala..
To jest dla mnie proszenie się o tragedię.
A o szczepieniach, a raczej nie szczepieniach się nawet nie wypowiadam, że o nie chce znów jakiś kontrowersji wywołać.. Ale cieszę się, że coś robią w tym kierunku, kary i odmowa przyjęć do publicznych przedszkoli...
Lekarze już też się stawiają.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-03-25 o 23:11
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-25, 23:44   #3874
norka93
Wtajemniczenie

Blanko, jakby nie patrzeć, to wypowiedziałaś się. Wiedz, że jestem za szczepieniami, ale nie takimi 5w1 czy coś.
Kiedy dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak np. Ospa Party, to załamałam ręce.
Dzięki facebookowej ogólnej grupie lipcówek 2018, dowiedziałam się o istnieniu firmy Kunert, która produkuje wózki, a tam model Libero, którego stelaż (możliwość wyboru kół piankowych albo pompowanych) z kołami (zapewne lżejszymi piankowymi) waży JEDYNIE 7 kilogramów, a gondola 4 kilogramy, co daje nam piękny wynik 11 kg. Długość gondoli wew. to 82 cm. Przeczytałam specyfikacje, itd. i powiem szczerze, że jestem zdumiona, bo wygląda na porządny wózek. Folinko, Nadziejo Nasza zerknęłabyś na opis tego wózka i powiedziała co myślisz o nim?

Stary 2018-03-26, 00:13   #3875
ovejita
Wtajemniczenie

Blanka, za jutrzejszą wizytę. Nie martw się na zapas, bo klucie w pochwie zazwyczaj nic nie znaczy tj. normalne w ciazy. A szyjka zazwyczaj skraca się bezobjawowo. Z wiadomych przyczyn przewertowalam dość mocno ten temat. No ale jutro się pewnie o tym przekonasz id gin

Norciu, myślę że w kilku punktach warto by podsumować przewijaki i dodać opis na stronę główną )

Co do porodu domowego to ja bym się nie zdecydowała. Ryzyko komplikacji mnie przeraża - zbyt wiele spraw może pójść nie tak. Jeśli dziecko potrzebowałoby natychmiast pomocy to nie wybaczylabym sobie jeśli nie mogłabym jej zapewnić.
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 00:18   #3876
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Blanka, za jutrzejszą wizytę. Nie martw się na zapas, bo klucie w pochwie zazwyczaj nic nie znaczy tj. normalne w ciazy. A szyjka zazwyczaj skraca się bezobjawowo. Z wiadomych przyczyn przewertowalam dość mocno ten temat. No ale jutro się pewnie o tym przekonasz id gin

Norciu, myślę że w kilku punktach warto by podsumować przewijaki i dodać opis na stronę główną )

Co do porodu domowego to ja bym się nie zdecydowała. Ryzyko komplikacji mnie przeraża - zbyt wiele spraw może pójść nie tak. Jeśli dziecko potrzebowałoby natychmiast pomocy to nie wybaczylabym sobie jeśli nie mogłabym jej zapewnić.
Ovejito, tylko właśnie zastanawiam się jak podsumować przewijaki, to wiemy tyle, że są miękkie (te nadają się do przewijaków DIY) oraz usztywniane, te z kolei powlekane ceratką, na którego można założyć frotte, ale preferuje się przeważnie zwyklę tetrową pieluchę.
Też bym sobie nie wybaczyła, gdyby coś niemowlęciu się stało.. Gdyby było w szpitalu, zareagowaliby na miejscu, a ja przyjechałam za późno, itd.

Stary 2018-03-26, 00:32   #3877
asiaczek
Zakorzenienie

Cześć. Znowu Was zaniedbałam, ale chyba hormony ciążowe mnie wykańczają i jakoś smutno mi było
Mój synek miał kilka dni złego humoru, do tego dopadł go chyba bunt dwulatka. Odstawia takie cyrki, że momentami mam ochotę wyjść i go zostawić. Od dłuższego czasu chodzi też późno spać i dzisiaj po zmianie czasu dopiero zasnął:/ dodatkowo wczoraj na wieczór dobiła mnie pewna smutna wiadomość i już w ogóle humor mi siadł.
Ostatnio bolał mnie brzuch bardzo nisko, niemal w kroczu,głównie przy zginaniu. Początkowo myślałam,że to wzdęcia,ale teraz już nie jestem pewna. Na szczęście mi przeszło. Za to Igusia ostatnio trochę mniej się ruszała a dziś ze wzgl.na to,że mieliśmy aktywny dzień to praktycznie jej nie czułam. Dopiero teraz zjadłam banana i wypiłam colę i "się odezwała", ale też malutko. Cóż, jeszcze jutro poobserwuję sytuację i najwyżej pojadę do lekarza sprawdzić czy wszytko jest w porządku.
Dziś był fajny dzień. Poszliśmy do kościoła,potem pojechaliśmy na obiad do knajpki, wstąpiłam do hm kupić sobie jeansy ciążowe a po powrocie do domu i drzemce syna rozpaliśmy ognisko i zjedliśmy kiełbaski w międzyczasie wykorzystałam fakt, że mąż był w domu a ja nie byłam zmęczona i umyłam wszystkie zabawki synka. Dało mi to do myślenia, że jest ich za dużo i min.połowę muszę schować i wyjąć za jakiś czas.

A co do szczepionek to niestety bardzo się ich boję i wierzę w to, że niektóre dzieci mogą źle na nie reagować. Ale syna szczepiliśmy obowiązkowymi+rota+pneumo koki. Mamy na razie odroczoną jedną szczepionkę ze względu na alergię i już się boję sierpnia,bo wtedy kończy się odroczenie i pewnie trzeba będzie zaszczepić.

A poród w domu?? Nie... jedynym plusem byłoby dla mnie tylko to,że nie byłoby rozłąki z rodziną na te kilka dni

Stary 2018-03-26, 00:59   #3878
folinka
Zadomowienie

Noo, to rozumiem, coś ruszyło tutaj

Blanka, na pewno wszystko będzie dobrze jak zawsze

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
No i jeszcze wpadlismy na pomysł, że może wózek "rok po roku" bo w sumie to planujemy nie czekać zbyt długo z kolejną ciąża. Miała któraś z Was może? Albo słyszała o takim czy warto?

Oj, nie czytałaś dokładnie Heh, spoko, tak jak pisałam, pewnie mało którą z Was to interesowało, ale napomknęłam o moim wyborze, a w ogóle parę razy pisałam o moich rozmyślaniach wózkowych. Ja kupuję Mountain Buggy Duet. Można go używać w wersji dla jednego dziecka z koszykiem z boku tak jak w Bugaboo Donkey, a cena przez pół.
Jak dla mnie warto! Choć wiele tu zależy od Twoich konkretnych wymagań co do wózka.
Szukaliśmy czegoś wygodnego dla dzieci, z niezłą amortyzacją, wygodnego w prowadzeniu, wąskiego i z przestrzenią ładunkową
Cytat z mojego postu: "Blanka, możesz mi wpisać Mountain Buggy Duet, choć nie wiem, czy komuś mój wybór się przyda. Może na przyszłość To jedyny wózek "jeden obok drugiego" o szerokości normalnej pojedynczej spacerówki. Wygląd nie jest jego atutem, za to jest stosunkowo lekki, na pompowanych kołach, genialny w manewrowaniu i podbijaniu i ma dużo drobnych fajnych gadżetów."
Co jeszcze mi się w nim bardzo podoba, a raczej w firmie, to łatwość dokupienia dodatkowych akcesoriów czy części, jeśli coś się zepsuje, nie ma strachu, że cały wózek będzie niezdatny do użytku.
Na początku chciałam długo tzw. tandem (czyli jeden za drugim), a MB całkowicie odrzuciłam, ale w miarę poszukiwań ciągle myśl o nim wracała i te fantastyczne opinie o nim wszędzie
Ilość jego zalet jest tak powalająca, że niewielkie wady przestają się liczyć. Ja mówię, że zawsze musisz z czegoś zrezygnować, tzn. kosmicznie trudno znaleźć wózek, który spełni każdą Twoją potrzebę, a tym bardziej, gdy szukasz podwójnego...
Chyba że chciałabyś jakiś typowo miejski czy bardziej spacerowy wózek, to co innego...
Ale znowu wjazd na krawężnik, tzw. podbijanie to w wózkach takich miejskich jeden za drugim męka, a przecież krawężniki w mieście to norma
Tak Ci piszę o tych jeden za drugim, bo poza wyjątkami to one tylko mają opcję być pojedynczym lub podwójnym.
Od lat chorowałam jeszcze na Phil&Teds, ale jak zaczęłam teraz w ciąży na serio szukać, to odpadł zupełnie ze względu na praktyczny brak kosza - jedno dziecko siedzi "w koszu" jak ja to nazywam, tzn. ma tam nogi. Do tego torby też nie ma za bardzo jak powiesić, bo by dziecku po głowie latała. I przede wszystkim nie podobało mi się ułożenie noworodka i starszaka - to że ten starszak ma na nosie praktycznie brata/siostrę i w ogóle, że tak nisko siedzi i to dodatkowe siedzisko jest tak bardzo ograniczone w regulacji - ani je położyć, ani podnieść do pionu jakoś bardziej.
City Select ma moc zalet, ale jedną ogromną wadę dla mnie - kubełkowe siedziska. Długo był moim faworytem, choć te kubełki mnie bolały strasznie. Jednak jest to miejski wózek (jak zresztą nazwa wskazuje) czyli na trawę na placu zabaw już ciężko wjechać albo zjechać z asfaltowej ścieżki w parku na taką wydeptaną, o podbijaniu nie wspominając - próbowałam w sklepie z Lidką i 10 kg lalką, tragedia.
Ja nigdy nie byłam jakoś uczulona na to podbijanie, choć wiem, że są mamy, które bardzo na to zwracają uwagę (ba, nawet na mojej liście wózkowej w ogóle tego nie ma), nie przeszkadzało mi specjalnie jeśli trzeba było postawić nogę na poprzeczce między tylnymi kołami, żeby podbić wózek, no ale w podwójnym jeden za drugim to już inna bajka... Żeby go podbić, jeśli w ogóle się da, to trzeba się na nim niemal położyć i wszystkich sił użyć.
Heh, rozpisałam się, nic nowego Jak coś jeszcze byś chciała wiedzieć to pytaj!

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Pamiętam, że przeglądałam tematy wyprawkowe i chyba zraziło mnie to, że nie wszystkie tematy da się ładnie podsumować, czyżby to jakieś zboczenie? Pamiętam, że ostatnim razem poruszałam temat przewijaka - jest sens to podsumowywać czy każda, która chciała zanotowała sobie z boku co i jak?
Wybaczamy! Nie masz przecież żadnych obowiązków w tym względzie Nie martw się tymi podsumowaniami, powalcz ze zboczeniem Jak się da to rób (o pieluszkach czy wózkach było rewelacyjnie), jak nie to nie i heja do przodu
Jak dla mnie to przewijaki możemy już odpuścić, chyba że będą chętne...

Cytat:
Same pyszności, Dziewczyny! A propos wagi, mam liczyć od wagi początkowej czy liczyć też to, co przybrałam po schudnięciu w czasie choroby. Zaczynałam z wagą 61, schudłam do 58 i rano jest 63,5.
Raczej się od tej początkowej liczy, czyli 61 u Ciebie, czyli przytyłaś tyle co nic...

Cytat:
Takie ciekawostki wyczytuję.Załącznik 7486796Załącznik 7486801
Hmm, skąd to?
No to fakt, powodów kolki może być mnóstwo, a może nie być żadnego, a kolka i tak będzie... To długi temat...
Nie podoba mi się to o kapaniu z butelki... Nie jestem specjalistką butelkową, no ale jednak czasem moim dzieciom zdarzało się z butelki zjeść. Są zwykle ze 4 rozmiary smoczków z danej firmy. Inny może pasować dziecku 3 tyg, a inny 2 lub 3 mies, a takie i takie może mieć kolki.
Są jeszcze jakieś inne sposoby na bank, żeby określić, czy smoczek dziecku pasuje opierające się bardziej na obserwacji w czasie karmienia, ale szczegółów w tej chwili nie pamiętam.

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
A co do ciekawostek, to zapomniałam wam napisać że ostatnio poznałam kobitkę która teraz na dniach będzie rodzić drugie dziecko. Nie było by w tym nic dziwnego ale wybrała sobie poród domowy. Ma już opłacone 2 położne i dodatkowo wzięła sobie doule do wsparcia psychicznego. Ma oczywiście wybrany szpital w razie "w". Powiem szczerze że ja bym się nie odważyła za żadne skarby. Ogólnie jest ona bardzo specyficzna taka "pro natura" ale bardzo miła i wygadana. Nie decyduje się też na żadne szczepienia, pierwsze dziecko też nie było szczepione.

Ciekawe!
Ciężko mi powiedzieć, czy bym się zdecydowała, gdybym miała taką opcję. Jako opcję mam na myśli to, że ciąża i poród są zupełnie bez żadnych zagrożeń i gdyby moje poprzednie porody przebiegły bez absolutnie żadnych komplikacji. Na pewno nie zdecydowałabym się na pierwszy poród w domu. U mnie to w ogóle odpadało w przedbiegach z powodu niskich płytek krwi... O negatywach i strachu też ciężko nie myśleć.
Ale była to dla mnie kusząca myśl. Te porody domowe są takie spokojne...

Nie wiem, gdzie mi cytaty się zapodziały. Miałam coś jeszcze na pewno

norciu kochana, niestety nic mądrego specjalnie do powiedzenia nie mam o tym wózku. Dla mnie niemal wszystkie te czołgi częstochowskie są tak strasznie na jedno kopyto zrobione, są wizualnie strasznie podobne, jest kilka kształtów, które ciągle się powtarzają. I chodzi tu nie tylko o stronę wizualną, ale o fakt, że one często są faktycznie robione na tych samych podzespołach. Ale pewnie wiele detali może jednak decydować o wygodzie użytkowania. Z mojego punktu widzenia nie ma różnicy czy to będzie Adamex, Bebetto czy Kunert, bo żadnego z nich nie używałam. Być może miałabym ciut więcej zaufania to takiej firmy jak Tako, którą znam od kilkunastu lat jako wiodącą, ale może się okazać, że warto zaryzykować i taki Kunert byłby fantastyczną a tańszą alternatywą.
Po pierwszym dziecku jedno na pewno powtarzało mi się w poszukiwaniach wózkach - skupiałam się dużo bardziej na kwestii spacerówki niż gondoli. Dużo też zależy od tego, czy liczysz się z wymianą wózka na mniejszą spacerówkę później.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 02:09   #3879
aandra
Raczkowanie

Folinka, o rany, bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź 😘 dopiero dzisiaj zaczęłam zastanawiać się nad podwójnym wózkiem, więc pewnie rzeczywiście umknął mi Twój poprzedni wpis ciekawy ten mountain, na zdjęciach nie wygląda jednak na wąski model. Rzeczywiście jest szerokości standardowego wozka? Wpadła mi w oko jeszcze Emmaljunga Super Viking ale na żywo jeszcze nie widziałam.

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 05:34   #3880
folinka
Zadomowienie

Jak tam śpicie grzecznie wszystkie?
Lidusia nie... A że dałam jej ze dwa razy mleko w nocy ostatnio jak nie mogła spać (raz 5 rano, raz 21 po godzinie snu) , to teraz mam za swoje, bo marudzi i chciałaby znowu.
Przykład jakie dzieciaki są sprytne - kilka dni temu jak przebudziła się w nocy i poszedł do niej tatuś, to bez problemu wypiła kilka łyków wody i poszła spać.
Chyba już będzie spać na szczęście teraz... Benio też nie śpi 😊 - kopie mnie daleko po lewej stronie, niemal przy biodrze, choć przed spaniem kopał po prawej, wiercipołek mój mały.

Ja zaglądam do Was, żeby oko nie spadło zanim się upewnię, że Lidusia śpi.
Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Folinka, o rany, bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź 😘 dopiero dzisiaj zaczęłam zastanawiać się nad podwójnym wózkiem, więc pewnie rzeczywiście umknął mi Twój poprzedni wpis ciekawy ten mountain, na zdjęciach nie wygląda jednak na wąski model. Rzeczywiście jest szerokości standardowego wozka? Wpadła mi w oko jeszcze Emmaljunga Super Viking ale na żywo jeszcze nie widziałam.

Proszę
Heh, no nie wiem, czym miałabym Cię przekonać... Tak, nie jest szerszy niż przeciętna duża spacerówka, bo siedziska nie wychodzą poza szerokość kół. Wizualnie na pewno musi wydawać się szerszy, bo w końcu są tam dwa siedziska. W necie jest dużo zdjęć, gdzie ludzie porównują szerokość np zestawiając wózki tyłami, np w tej recenzji zresztą bardzo fajnej i obszernej
http://domowa.tv/mountain-buggy-duet...ek-dla-dwojki/
Poza tym takie są zdjęcia od producenta np.
3dc4075326ef3fed01aa2091a569d9c8.jpg

Emmaljungi, wiem, że też mają swoich gorących wielbicieli Tego modelu nie znam, nie przekonuje mnie przede wszystkim fakt, że to biedne dziecko siedzące za gondolą, ma tą gondolę prawie na nosie. Moje dzieci marudziły wystarczająco jeżdżąc przodem do mnie, bo chciały dużo świata widzieć (niedawno pisałam o tym u Lidki), nie wyobrażam sobie jazdy w taki sposób Z moich wymagań to jeszcze problem z koszem i ciekawe czy podbijanie dałoby radę ze starszakiem siedzącym tak nisko i daleko z przodu
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 08:36   #3881
odowska
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny! Melduję, że wszystko gra. Jeszcze się nie wykopałam z zachcianek
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 08:45   #3882
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Czesc Wam! Witam sie po untensywnym weekendzie! Bylam na zakupach ze znajomymi w sobote, obkupilam sie w pepco i znalazlam kilka fajnych rzeczy na wyprzedazy w smyku. Po czym dostalam dwa waorki ciuchow- wiekszosc na duże dziecko od 74cm, ale barfzo mnie to cieszy, bo sama robie zakupy tylko do 68
Blanka, trzymam kciuki za wizyte! O ktorej masz? Ja mam o 11... dowiem sie jak tam moje wyniki z krzywej...

Miłego dnia!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 09:20   #3883
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Poluś ja jestem z Tychów.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Nie martw się na zapas, na szczęście jutro masz wizytę i wszystko sprawdzi twoja gin na pewno jest ok

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Tak jak piszesz książka powinna nam pomóc

Bursztynku czyżby spacer odbył się po Paprocanach?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 09:31   #3884
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość

Też obstawiam Paprocany
Witam się po weekendzie, w piątek po wizycie u diabetologa wiem że nic niewiem, dostałam nowy glukometr i cukier mam idealny nawet po słodkościach, staram się trzymać jakiejś tam diety ale zdarzają mi się grzeszki ale skoro cukier jest po nich dobry to czemu nie?
Wczoraj byliśmy w Auchanie i kupiłam spodnie dla małego, jak je zobaczyłam to przepadłam.
Dzisiaj w planach mycie okien ale niewiem czy znajdę w sobie energię po bezsennej nocy.. IMG_20180326_092531.jpg

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 09:35   #3885
emma90
Wtajemniczenie

w poniedziałek

Wczoraj mieliśmy znów fajny dzień byliśmy na obiedzie na rynku w Gliwicach i ogólnie też trochę pochodziliśmy, a później praktycznie do wieczora spędziliśmy czas z moimi rodzicami

Blanka, Norka jakie porcje nie zjadłabym chyba całej :P ja jem dużo, ale w małych porcjach i częstych

Aandra, Folinka też dużo słyszałam o Emmailungach, bardzo dobry wózek i szwedzki
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 09:47   #3886
Elaaaa
Wtajemniczenie

Witam się w poniedziałek!

Ja ogarnęłam mieszkanie już z rana, pomyłam podłogi teraz czekam aż wyschną

Lecę potem do paczkomatu
A przy okazji rozejrzeć się za jakimś nowym koszyczkiem na święconkę

Miłego dnia!

Stary 2018-03-26, 09:55   #3887
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość

Lecę potem do paczkomatu

Miłego dnia!

Co zamówiłaś? też muszę dzisiaj odebrać przesyłkę z paczkomatu z książkami o maluchach Mam „Księgę ciąży” i zamówiłam do tego polecaną „Księgę dziecka” i „Po prostu piersią”
I u nas dzisiaj będą myte podłogi, bo w weekend nie zabraliśmy się za większe porządki
Stary 2018-03-26, 09:57   #3888
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Lecę potem do paczkomatu

Miłego dnia!

Apropo świat dzisiaj mama mi wysłała fotkę że mi zrobiła na świeta dekoracje IMG_20180326_095648.jpg

Stary 2018-03-26, 10:05   #3889
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Co zamówiłaś? też muszę dzisiaj odebrać przesyłkę z paczkomatu z książkami o maluchach Mam „Księgę ciąży” i zamówiłam do tego polecaną „Księgę dziecka” i „Po prostu piersią”
I u nas dzisiaj będą myte podłogi, bo w weekend nie zabraliśmy się za większe porządki
Tym razem dwie bluzki ciążowe takie klasyczne biała w paski i granatowa mam wrażenie że wszystkie mam takie krótkie i za chwilę jak tylko podniosę ręce, czy się schyle to mi wszystko wychodzi

U nas to samo, leń nas ogarnął i nie posprzątaliśmy, dziś więc trzeba było..

Jejuu ja też się miałam wziąć za czytanie tego typu książek ..
Czytałaś już te "Księgę ciąży?"
Cytat:
Apropo świat dzisiaj mama mi wysłała fotkę że mi zrobiła na świeta dekoracje Załącznik 7487016

Super ja też dziś znalazłam moje drobne wielkanocne dekoracje na stół 😊 może ciut za wcześnie żeby wystawiać, ale święta te są tak krótkie, że mogą być wcześniej

Stary 2018-03-26, 10:06   #3890
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Tym razem dwie bluzki ciążowe takie klasyczne biała w paski i granatowa mam wrażenie że wszystkie mam takie krótkie i za chwilę jak tylko podniosę ręce, czy się schyle to mi wszystko wychodzi

Super ja też dziś znalazłam moje drobne wielkanocne dekoracje na stół może ciut za wcześnie żeby wystawiać, ale święta te są tak krótkie, że mogą być wcześniej

No ja sobie dzisiaj wystawie jak odbiorę od mamy a co

Stary 2018-03-26, 10:26   #3891
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Super ja też dziś znalazłam moje drobne wielkanocne dekoracje na stół 😊 może ciut za wcześnie żeby wystawiać, ale święta te są tak krótkie, że mogą być wcześniej

Tak, kupiłam ją jeszcze w listopadzie ona fajnie opisuje miesiąc po miesiącu jak co się zmienia u nas i u dziecka, sporo też jest o odżywianiu w ciąży, aktywności i o porodzie. Ostatnich rozdziałów jeszcze nie czytałam, bo staram się to robić na bieżąco

Z górami też jest u mnie problem, wyglądam już w większości jak gość spod budki z piwem męczę na okrągło kilka ciążowych koszulek a dzisiaj się zmierzyłam i w najszerszym miejscu w brzuchu ( u mnie nadal jeszcze ciut pod pępkiem) mam 84cm idę na rekord
Stary 2018-03-26, 11:04   #3892
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Tak Paprocany 😃 jesteś z okolicy?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Apropo świat dzisiaj mama mi wysłała fotkę że mi zrobiła na świeta dekoracje Załącznik 7487016

Ale śliczne, kolorowe 😃 zdolna mama

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 11:08   #3893
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak Paprocany jesteś z okolicy?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Ale śliczne, kolorowe zdolna mama

Dzięki dzięki z Sosnowca do Tychów niedaleko byłam tam dwa razy na Paprocanach fajna okolica

Stary 2018-03-26, 11:09   #3894
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry

Miałam straszna noc, śniło mi się, że poszłam do lekarza, była inna pani doktor, i ona podczas robienia usg twierdziła, że w brzuchu pusto,nie ma żadnego dziecka i sobie coś uroilam.
Tak bardzo w tym śnie płakałam jak jeszcze nigdy w życiu.. Potem druga czas snu, że przyszła moja gin zaczęła mnie badać, stwierdziła, że ciąża żywa na usg, ale mma już rozwarcie na 5cm..a gdzie tam do lipca i muszę leżeć, wstawać tyko do WC..
Powiedziałam o tym M. A on na mnie tak krzyczał, że pewnie wymyślam, aby nic nie robić i leżeć całymi dniami...

Obudziłam się i się naprawdę popłakałam..

Aaa pomyliłam godziny wizyt, mam Wizytę na 13.50

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 11:13   #3895
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Miałam straszna noc, śniło mi się, że poszłam do lekarza, była inna pani doktor, i ona podczas robienia usg twierdziła, że w brzuchu pusto,nie ma żadnego dziecka i sobie coś uroilam.
Tak bardzo w tym śnie płakałam jak jeszcze nigdy w życiu.. Potem druga czas snu, że przyszła moja gin zaczęła mnie badać, stwierdziła, że ciąża żywa na usg, ale mma już rozwarcie na 5cm..a gdzie tam do lipca i muszę leżeć, wstawać tyko do WC..
Powiedziałam o tym M. A on na mnie tak krzyczał, że pewnie wymyślam, aby nic nie robić i leżeć całymi dniami...

Boże jakie okropne sny!
Mnie się dzisiaj śnił nasz ślub tylko że żadnego z gości nie znałam..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 11:25   #3896
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

jejku ale sny, dobrze, że to nie jest prawda
Stary 2018-03-26, 11:54   #3897
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry,
Odowska, jak dobrze, że się odezwałaś Już od kilku dni zastanawiałam się, co tam u Ciebie

Kropka, Blanka za wizyty

Co do snów w ciąży to ja się nie wypowiadam Mam praktycznie same jakieś sny akcji lub wojenne..
Miałam też kilka ciążowych snów, ale niestety też pesymistyczne...dlatego staram się je wypierać z pamięci
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 11:55   #3898
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, chyba zaraz dostanę wlewu z nerwów,no zaraz padne.

Zmieniłam sobie profilowe na nakładkę, że nie popieram zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej..

Właśnie wrzuciłam z podwórka sąsiada, a dokładnie mój tata go wyrzucił..
Wiedziałam, że jest on jaki jest, ale teraz to po prostu pokazał jakim jest kretynem.

Zadzwonił do drzwi, otworzyłam a ten do mnie z ryjem, że mam w tej chwili zmienić te profilowe odszczekac to, że popieram czarny protest, że będę się smażyć za to w piekle (on i jego rodzina są bardzo bardzo wierzący wręcz chyba fanatycznie) że mam się nie zbliżać do jego dzieci 😂 że ciekawe ile przed tą obecną ciąża wyszkrobalam chorych albo niechcianych dzieci, bo się pewnie dupcze od 16 roku życia (no tutaj z wiekiem trafił &#128514
I tutaj wkroczył mój tata bo akurat wrócił z piwnicy zwabiony krzykami.. No co za czubek..
Nawet nie miałam szans mu czegoś odpowiedzieć bo nie zdążyłam
Ale normalnie jestem wściekła, ale też rozbawiona cała sytuacja w pewnym sensie...

On ma szczęście, że M. Pojechał w trasę i go w domu nie ma..

Blanka co za okropny sąsiad !!!! Ja juz dawno jestem za czarnym protestem, ale nie ustawiam sobie nic na fb. Śledzę tylko to co sie dzieje na grypach i wśród ludzi. Zawsze sobie mysle o tym, że gdyby ta ustawa weszla rok temu jak bylam w cp, to zanim by mnie zoperowali, to by czekali az pęknie mi jajowod i dostane krwotoku- bo przeciez wczesniej by nie mogli. To takie straszne co chcą zrobić kobietom, ciezko mi w ogóle o tym myslec i mam ochote wydrapac oczy wszystkim tym, którzy są tak bardzo "pro życie" a tak na prawde nie wiedzą o co chodzi w calym proteście....
Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Moja glukoza 90-160-70. Więc jest w porządku. hemoglobina 13,4, Tsh 0,9, mocz w porzadku. Tak że jest co swiętować. Chyba na spacer pójde z tej okazji.
Super wyniki !!
Cytat:

Ja tez bym sie nie zdecydowala na porod domowy. Jestem straszną panikara, wiec nie wyobrazam sobie takiej sytuacji. Juz w mojej glowie teorzy sie pie.rdyliard mysli co by mogło pójść nie tak....

Dziewczynki, zaniedbalam Was w weekend. Jakoś tak sie czilowalam... jezeli chodzi o moją wizyte u gryzjera, to ogolnie nie wyszło tak jak chcialam - niestety chyba zabobony na temat farbowania włosów w ciazy są po części prawdziwe - nie zlapal rozjasniacz tak jak powinien cos tam udalo sie zrobić, ale nie jest to ten efekt o który chodziło, wiec nawet nie ma sie czym chwalić
W weekend bylismy u teściów i otworzyliśmy sezon ogniskowy przyjechali nasi sąsiedzi, miło spedzilismy czas.
Dzisiaj rano bylam na pobraniu krwi. Kolejka w labie ogromna, ale na szczęście do rejestracji wszyscy mnie przepuscili - jakas kobitka sie za mną wystawiła, ze czemu ja stoje w kolejce jak ja powinnam poza kolejnością sie rejestrować. Miło mi sie zrobiło dzisiaj robilam morfologie mocz tsh crp glukoza i jakies h cos tam cos tam zwiazane z cukrem
Dzis na obiad jedziemy z mężem na pizze, którą wygralam w konkursie na fb, juhuuuu

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 12:40   #3899
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Blanka trzymam kciuki za wizytę, ale jakos tak mam przekonanie że wszystko u Ciiebie będzie dobrze,że to normalne fizjologiczne ciążowe objawy. Choć nie powiem jak mnie ze 2 razy zaklulo w brzuchu i miałam takie spięcia to mialam wizję skracajacej się szyjki i nakazu leżenia. A dla mnie to naprawde czarna wizja, mam jeszcze tyle planów, wyjazdów itp. Zresztą niechodzenia do pracy też sobie nie wyobrażam.
Też mam czesto głupie sny przed wizytą, równiez jak czekalam na wynik harmony to sniło mi się że żadnego DNA dziecka nie znaleźli i diagnoza ciąża urojona. Nawet wczoraj przed glukozą miałam jakieś koszmary. Ciekawe co dziś mnie czeka-jutro mam wizytę i niby nic stresującego się nie spodziewam, ale pewnie głupie sny będą.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-26, 12:55   #3900
ane3kaa
Zakorzenienie

Blanka ja przed każda wizyta mam jakieś głupie sny ;p

Dziewczyny czy któraś z Was jeszcze wymiotuje ?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości