|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ploty i pogaduchy Truskawkomaniaków i Truskawkoholików
W zakupch doszłam już do ściany
![]() ![]() http://us.strawberrynet.com/productD...x?ProdId=55502 Czy któraś/Kamisio miała z tym do czynienia? Chodzi mi o rozmiar ![]() ![]() EDIT: A może lepszy będzie ten: http://pl.strawberrynet.com/productD...x?ProdId=78300 Co do rozmiaru, chyba byłby odpowiedni. Ale jaki materiał - naturalne włosie czy syntetyk? Ta kwestia interesuje mnie także w odniesieniu do Diora.
#4382 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ja dziś przeglądałam moje zbiory z dzieciństwa...Oj, było mnóstwo okazów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Drugie miejsce- Spis Lalek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4384 | |||
Zakorzenienie
|
cierpliwosci
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() widzialam na tru tego diora - myslalam, zeby mamie sprezentowac, wiec tez chetnie poznam opinie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zadomowienie
|
Ale żeśćie nasmarowały przez te 36 godzin
![]() dostałem Glosswear'y, całe i zdrowe, kolory piekne ![]() ![]() ![]() ![]()
#4386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zostalismy tylko my chyba, wiec ja zmykam spac a Ty nadrabiaj zaleglosci ![]() napisz do kitajcow, ze smierdzacego nie chcesz ![]() ![]() a i dziewczyny pisaly, ze one wcale nie chca dawac koloru i tylko tak ladnie wygladaja w opakowaniach ![]() Dobranocka wszystkim ( o ile jesczze ktos poza Kamisiem sie tu ukrywa) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chise, ta fotka jeszcze ladniejsza od poprzedniej!! ![]() Cytat:
![]() a Joy rzeczywiscie nie grzeszy inteligencja, jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby odpowiedzial tak jak trzeba na jakiegos mojego mejla ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4388 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reese jak tam efekty? ktore to juz zawijanie? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() http://www.temptalia.com/dior-impres...tion-fall-2008 Cytat:
![]() ![]() Dziewczynki, zrobilam fotki swojemu blyszczykowi Diora na ustkach, wrzuce zaraz na zdobyczach jak ktos zainteresowany
![]() |
#4389 | |
Zakorzenienie
|
I jak? Jesteś zadowolona ze sklepisza?
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Własnie wróciłam z kina - Seks w wielkim mieście. Faaaajnie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() O nie-e. Bo to niesprawiedliwe. Zrobiłam jakąś godzinę temu zdjęcie. Byłoby idealne do avatara, ale niestety, ja durnaja zostawiłam kabelek do aparatu na stancji. Jak przywioze, to wrzucę się. I też będe należeć do rodziny. Od razu przypomina mi się Lilo&Stitch - "Ohana to znaczy rodzina, a z rodziny nikogo się nie wyklucza". Genialna bajka. ![]() Cytat:
I właśnie dlatego twierdzę, że dzieci są genialne ![]() Ja się dopiero rozkręcam.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Zakorzenienie
|
Hola! Ja nie śpię
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To prawda, miało się za dużo czasu, nie było netu i Wizażu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja brałem wersje klasyczną a nie shimmer i konsystencja jest ok, dość kryjąca jak na błyszczyk, wiec wszysko mi pasuje akurat, wczoraj miały test ![]() ![]()
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że tym razem nie każesz mi pisać o kolorze majtek ![]() Zestresowałam się tym zabawianiem ![]() ![]() OOOO WIEM!!! Widzieliście to?? Nowości z MACa na Styczeń... Ładne takie... http://www.temptalia.com/mac-chill-f...minary-details
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() <pokryjomu klika w linka> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
I całe szczęście ![]() Nie wiem, czy ktoś z nas miał okazję oglądać kolorówkę Nivei. Ja miałam tę wątpliwą przyjemność wczoraj. I jestem rozczarowana. Jakaś taka bieda... A Kamisio, korzystając z okazji - szukam podkładów na rozpoczęcie kariery wizażowej(jak szumnie to brzmi...). I chcę kupić jak najmniej, myślałam o ok. trzech kolorach. Takie coby i do tłuściochowych i mniej tłuściochowych cer, najlepiej trwałe jak do ślubnego makijażu (na bazę)...co byś polecał? Najlepiej na Tru, oczywiście... ![]()
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi się błyszczyk Frozen Dream i cieniutek Apres-ski
![]() Idę lulać, bo już padam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też lecę. Dobranoc.
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak jak napisałaś wybierz 4 kolory z każdego tak zebyś mogła mieszać je bez problemów miedzy sobą, ja z reguły biore w takim schemacie: jasny bez z zótym tonem, sredni beż z zółtym tonem, średni beż z rózowym tonem i jakiś opalony kolorek, z wyjątkiem porcelanowo rózowych skór z takiej czwórki wymieszasz kolor dla każdego, i więcej zótych albo zóto beżowych tonów do nacodzien czy na sluby sie lepiej sprawdzają, ale to juz pewnie wiesz z konkretnych podkładów to sam nie wiem co ci polecić, myśle ze musisz sie zdać na siebie i swój gust, duzo osób chwali Double wear EL (mnie osobiscie on srednio leży) ciekawy na codzień jest Forever Dior (dla mnie za lekki) ja lubie Teint Idole Ultra na którym sporo osób wiesza psy, a w moich rękach leży idealnie, z tych lżejszych nawilżających to niezły jest Color Clone HR albo troche bardziej kryjący Sublimine w kremie Givenchy, albo Vitalumiere Chanel (bardzo duzo osób go chwali, dla mnie sredni) wiem ze nie chcesz wydac za dużo ale 2x4 podkłady to minimum, kup mniej błyszczyków czy tańsze cienie albo kredki w nich za 20zł można znależc coś fajnego, ale podkłady musisz mieć do kazdego koloru i kazdej faktury skóry, podkład i korektor musi być idealny, ja nigdy na nich nie oszczędzam - uwierz mi warto ![]() a co do baz pytasz o tonery (bazy kolorowe) czy bazy utrwalające makijaż?
![]() |
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do tonerów mam dwa ActiMine Givenchy różową i niebieską, różową polecam z czystym sumieniem jest swietna, ponieważ większośc podkładów mam w zółty bez bo takich o wiele częsciej sie uzywa, ale czasami trzeba miec też coś bardzie różowego wtedy kłade to baze i na to zótawy podkład i wszystko pieknie się róznoważy, rózowa jest tez swietna do sesji do tworzenia porcelanowych skór, czy dla starszych pań w celu ozywienia ![]() ![]()
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
Kamisio, jesteś wielki, jak już zostanę sławną i bogatą wizażystką to pamiętaj, że miałeś w tym swój udział
![]() Dzięki, że Ci się chciało ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do kosmetyków pytaj smiało ![]()
![]() |
#4404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kończyłam szkołę, ale w sumie dość idiotycznie wiem, że w baroku kobiety miały suknie na wiklinowych rogówkach, ale o tym, że na składzie warto mieć więcej beżowych podkładów niż różowawych nikt mi nie powiedział... ![]() W sierpniu jadę też na kurs do Wawy, do Selectu. Może będę wiedzieć więcej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekwe na kogo tam trafisz w selectcie ![]()
![]() |
#4406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie tego się obawiałam. Jak coś to będę próbować dalej, chociaż chyba nigdy nic nie wiadomo z tymi szkołami... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zadomowienie
|
znajdz kogoś dobrego we wrocku i weż kilka prywatnych lekcji, wtedy kurs ma naprawde wymierne efekty, widze to po swoich kursantkach i szkolnych i prywatnych, przy pracy sam na sam instruktor widzi kazde niedociągnięcie, odrazu koryguje, poztym cały program jest dostosowany do ciebie, na kursach zawsze uwaga dzieli sie na kilka par więć nie pracuje sie az tak dokładnie, myśle ze na prywatnych lekcjach wiedza przyswajana jest 3razy szybciej - pod warunkiem ze kursantka sumiennie cwiczy po kazdym bloku zajęć
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz, a na takie rozwiązanie to bym nie wpadła... Ale teraz pytanie - czy mam szukać kogoś, kto uczy w takiej jakiejś szkole, czy raczej wizażysty/tki pracującej na swoim? Myślałam, że jak już zrobię ten kurs, złożę CV do Sephory, tam podobno wysyłają na jakieś szkolenia (ale o tym też różne rzeczy słyszałam) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do szkoleń sephory to raczej szkolenia typu co mamy z marki X, Y czy Z, i dlaczego to jest lepsze niz konkurencji, jak sprzedawać marki własne, czy generalnie może o wizazu tez coś bęzie ale bardziej w odniesieniu do kolekcji, a pozatym sprzedaz, sprzedaż i sprzedaż ![]()
![]() |
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w sumie racja... A jeszcze spytam, jak to jest, że związujesz się z jakąś marką. Powiedzmy zostajesz wizażystą Lancome albo MACa. To jest tak, że idziesz na takie pranie mózgu, dostajesz certyfikat i jesteś chodzącą reklamą? A jak tak to gdzie można coś takiego złapać? Osobiście baaaardzo bym chciała, żeby MAC zrobił mi pranie mózgu, a jakbym jeszcze dostała w ramach tego zniżkę 50%... ![]() Jestem zafascynowana tą marką, jak zresztą widać ![]() Bijemy rekordy offtopowania w offtopowym wątku. ![]() Idę spać... dobranoc ![]() ![]()
![]() Blog Edytowane przez martaboy Czas edycji: 2008-07-17 o 02:18 Powód: rekordy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.