|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
Ale oczywiście życzę smacznego i gratuluję otwarcia sezonu 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuu macie nowy sprzęt? Zjadłabym polska kiełbasę z grilla. Moze jutro sie wybiorę do polskiego sklepu. Zgłodniałam . U mnie dzis sałatka z łososiem, jajkami, fasolka i pomarańczami. I grzanki serowe.
|
|
|
|
|
#3933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Twoje menu też brzmi bardzo smakowicie! Dokładnie mąż przełożył moje słowa na czyny. Nie mógł coś dziś spać, wybraliśmy szybko przez neta nowy sprzęt, pojechał i kupił co trzeba, położy się spać jeszcze wieczorem, a ja na konto grilla zrezygnowałam z zaplanowanego na dziś basenu. Czyli nie ma to jak obżarstwo zamiast sportu
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-03-26 o 18:18 |
||
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki dziewczyny narazie jestem dobrej myśli, dopiero zacznę panikować, jak na następnej wizycie coś się pogorszy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje kolejnych udanych wizyt
Taka piękna pogoda się w weekend zrobiła, że tu nie zaglądałam praktycznie wcale. Widziałam jakieś pytanie odnośnie wymiotów. Mi się zdarza, ale rzadko i to tylko po śniadaniu i jak jakiś mocny zapach mnie podrażni, fusy od kawy w ekspresie jak czyszczę albo kosz na śmieci. Zgrusia Twoja księżniczka super rośnie już kawał dziewczynki jest.
|
|
|
|
#3936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale czad!
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka a co ginekolog powiedziała o.wynikach glukozy?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też w chwilach mocnego suszenia popijam sobie Radlera 0%, jakaś chętka na alkohol pojawiła się u mnie dopiero z 2 tyg temu. Chociaż mąż kiedyś robił sobie wino grzane i tak pachniało w całym domu, że myślałam, że wskoczę do kufla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3939 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ważne, że rosną zdrowo 😊 ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
Ja za winkiem prawdziwym trochę tęsknię czasem. Nie piję już alkoholu prawie dwa lata, końcem kwietnia robiłam test w ciąży z Lidką. Raz się napiłam w okolicach poczęcia Benia 😂 Piwa mi prawie w ogóle nie brakuje. Te 0% tylko do grilla czasem właśnie.
|
|
#3940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też za nim nie przepadam, ale w takich sytuacjach jak najbardziej bardzo lubię napić się lampki wina i czasami mi jej brakuje, już nawet kupowałam takie 0% i nie najgorsze są ale to nie to
|
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Że jeśli będę miała znów spadek, to mam kupić sobie glukometr i mierzyć cukier i że za 3-4tyg zleci mi znów zbadanie glukozy na czczo, aby sprawdzić ile wynosi.
A teraz to jesc przynajmniej 5 posiłków dziennie, żeby nie dopuszczać do uczucia głodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odebrałam dzisiaj wyniki glukozy: Na czczo: 81.58 Po 1 godz.: 145.19 Po 2 godz.: 124.82 Więc wychodzi na to wszystko w normie |
|
|
|
|
#3943 |
|
Wtajemniczenie
|
Camelitos, super wyniki!
![]() Dziewczyny co do jedzenia - co jecie w ciągu dnia na 2 sniadanie/ podwieczorek? Ja zwykle staram sie jakies owoce/jogurt/ orzechy (a czasem wiadomo czekolada, paluszki etc ) ale już mi zie nudzi i nie mam pomysłów co by tu sobie przygotować - zależy mi żeby było i smacznie i zdrowo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Naleśniki
️. Musze znaleść chętnego do zrobienia. Taka sałatka jajek mi sie juz nie chciało gotować wiec jest bez Ale Dressing zrobiłam sama. A grzanki w koncu z pomidorem i mozzarella...ImageUploadedByWizaz Forum1522088339.367354.jpg |
|
|
|
#3946 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
super wyniki! ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
rano ( czy koło południa ) wcinam najczęściej banany, jogurt naturalny z granolą lub śledzie/ ryby wędzone, a latem fajne owocowe koktajle. A na podwieczorki głównie coś mniejszego, ale ostatnio zdarzyły się i parówki później kolacja, a jak po niej jestem głodna to przed snem też jeszcze coś przekąszę
|
|||
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina daj.przepis!!
Co do 2 śniegiem śniadania,to co na co mam ochotę,jogurt z granila i duża ilością suszonych owocow/koktajl/coś słodkiego/zupa |
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
A tam jest tylko sałata, bazylia, czerwone pomarańcze, awokado, losos wędzony na ciepło i fasolka szparagowa + vinaigrette (musztarda, miód, ocet winny, czosnek, oliwa z oliwek, sol pieprz).
|
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3950 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma, Ty wygladasz slicznie w tych włosach ! Ja chcialam triche jasniej a wyszlo no cóż, ciemniej.... jutro zrobie zdjecie w dziennym świetle to Wam wstawie, ale nie ma na co patrzeć ;/
Blanka, no to musisz sie oszczedzac !!!! Ale Ninka juz duża, rzeczywiscie kawal baby !! ![]() Aandra o matko, ale sliczne te pompony !!!!! Skad zamawialas ten piękny tiul ? Chyba nie mowilas. Folinko, wlasnie wstawilam zdjecie tego hainekena na grupe fb, pierwszy raz go zobaczylam w Polsce i aż mi sie oczy zaswiecily ze szczęścia !!! Blanka - kupić glukometr ? :/ przeciez to drogi sprzęt.... Camelitos super wyniki !!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3952 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Dziękuję za kciuki! Wszystko ok, wyniki glukozy w porzadku, toxo tak samo! Szyjka dluga, twarda, Maly waży 940g i wg Pani doktor kształt głowy po mężu 😅
Blanka, dobrze ze jest ok, odpoczywaj, leż- wszystko będzie ok. Ty i Twoja lekarka jestescie zaalarmowane, więc teraz obserwujecie i możecie szybko zareagowac jeżeli cos (tfu tfu tfu)mialoby sie dziać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3954 | ||
|
Zadomowienie
|
Melduje się główny ogniomistrz
Już w łóżku, odzyskałam zapach cywilizowanego człowieka Ech, poskakałam przy tym grillu zaczynając od skręcenia go z tż najpierw, pomyłam na koniec i zmęczona jestem, ale to takie dobre zmęczenie ![]() aandra, wczoraj trafiłam jeszcze na taki artykuł... http://www.sklep-tosia.eu/sklep/article/i/428/pn/8 Fajnie szczegółowo porównane, a przy tym opisane Emmaljunga i City Select. Zresztą ten sklep tosia jak i bobowózki to moje od lat ulubione strony internetowe do obczajania wózków, czasem fotelików, itp. bardzo dokładnie opisują sprzęty. Cytat:
Podwieczorków nie jadam, bo mamy takie mniej więcej pory jedzenia stałe ze względu na dzieci (szkołę mają zawsze od 9 do 15) 8 śniadanie 15:30 obiad 18-19 kolacja Więc bardziej jadam dwa drugie śniadania ostatnio, bo jedno to już mi zwykle za rzadko/za mało Ale jedno jest małe raczej typu sam owoc czy jedna kanapkaCytat:
![]() Gratki
|
|
#3955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam odpisać, przepraszam
![]() Robię ćwiczenia takie o https://www.youtube.com/watch?v=GSKw35zMQzg Robię je swoim tempem, bo przy skracającej się szyjce - nie chcę ryzykować. Ale lekarz powiedział, że mogę co nieco się poruszać, więc jako tako staram sie zadbać o formę .Wieczorem wyszliśmy z Tż jeszcze na spacer, ale uszy mi zmarzły tak że hej ![]() Cytat:
![]() Pani doktor jest miszczem - "kształ głowy po mężu" A u nas właśnie legła w gruzach koncepcja tego łóżeczka 2w1 o wymiarach 120x60, które wstawiałam ostatnio . Okazuje się, że jak chcemy dostawkę przy naszym łóżku, to między łóżkiem a szafą mamy maks. 64 cm szerokości i łóżeczko się nie zmieści. I chyba będziemy się rozglądać za łóżeczkiem-dostawką 90x40 cm. Szkoda, bo już myślałam, że temat łóżeczka mamy załatwiony.Tż coś przebąkuje, żeby może kupić zwykłe łóżeczko i wstawić je w naszej sypialni, ale nie tuż przy łóżku. Problem w tym, że ja tak się napaliłam na dostawkę, że chyba nie odpuszczę
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
ale to dobrze, bo ja mam bardzo wysokie czoło i nikomu takiego nie życzę 😅 mój mąż ma gęstą czarną brodę i wszyscy śmieją sie ze Mały urodzi sie z brodą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po wypitej glukozue!!!!Zimna bylaby znosniejsza
|
|
|
|
#3958 |
|
Wtajemniczenie
|
Pola, powodzenia! Trzymany kciuki!
|
|
|
|
#3959 |
|
Wtajemniczenie
|
Pola trzymam kciuki za dobre wyniki. I zgadzam sue- ciepla jest oblesna...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3960 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

. U mnie dzis sałatka z łososiem, jajkami, fasolka i pomarańczami. I grzanki serowe.

narazie jestem dobrej myśli, dopiero zacznę panikować, jak na następnej wizycie coś się pogorszy...
już kawał dziewczynki jest.
ale czad! 

️. Musze znaleść chętnego do zrobienia. Taka sałatka jajek mi sie juz nie chciało gotować wiec jest bez Ale Dressing zrobiłam sama. A grzanki w koncu z pomidorem i mozzarella...
super wyniki! 
. Okazuje się, że jak chcemy dostawkę przy naszym łóżku, to między łóżkiem a szafą mamy maks. 64 cm szerokości i łóżeczko się nie zmieści. I chyba będziemy się rozglądać za łóżeczkiem-dostawką 90x40 cm. Szkoda, bo już myślałam, że temat łóżeczka mamy załatwiony.