|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
cześć dziewczyny
![]() mam do Was pytanie. niedługo wystapię w roli świadkowej. Panna młoda pyta się mnie jaki mi zamówić bukiet, ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia ![]() podpowiedzcie mi proszę, jakie kwiaty, jaki kolor pasowałby do prostej, eleganckiej, blękitnej sukni? dodam, że oczy mam niebieskie. Czy w bukiecie powinien powtarzać się kolor niebieski lub błękitny czy raczej już nie? aha, dodatki mam srebrne. chodzi o bizuterię, buty, kopertówkę. Zdjęcia sukienki niestety nie mam, ale będę wdzięczna za wszelkie porady |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
A może Biel + troszke niebieskiego(jesli panna młoda bedzie w bieli)
lub ecru +niebieski( jesli bedzie w sukni koloru ecru) |
|
|
|
#1143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj przykładowe bukiety dla druhen, które miały niebieskie suknie.
|
|
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Niebieski może byc tylko jako niewielki akcent tak jak w tym przypadku
|
|
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
cieszę się, ze choć troszkę mogłam pomóc. A może wybierz sie razem z panna młodą do florystki.weź ze soba sukienke, w która będziesz ubrana.razem na pewno coś wymyslicie
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, sama będę miała taki tylko z czerwonych róż
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Przyczajenie
|
Kasiaar piękne te dwa bukieciki
Ewaleno, może Ty masz jakieś pomysły na dekoracje z użyciem kłosów zboża, myślalam o sercu z kłosów za parą młodą. Ślub w sierpniu więc tematycznie pasowałoby do pory roku Dziewczyny będę bardzo wdzięczna za jakieś porady, bo slub juz tuż tuż (23 sierpień) więc muszę zamowić jakieś materiały do dekoracji
|
|
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie bardzo podobają się takie serca jak na zdjęciach - ich kolorystyka i zastosowane kwiaty oddadzą charakter konkretnego ślubu. |
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle, ze Ewalena ma racje.Jednak jesli zdecydujesz sie na dekoracje z kłosami to znalazłam cos takiego
|
|
|
|
#1156 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje Wam dziewczyny za porady, faktycznie przemyśle może jeszcze te kłosy w bukiecie. W restauracji będą pasować bo jest ona stylizowana na dworek, dużo drewna w środku. Nie będę może więc na siłę starała się dopasować bukiet do wystroju sali. Jaki byście w takim razie bukiet proponowały?
Wcześniej myslałam o storczykach, bądź liliach w takim ciemnym pudrowym różu, z dodatkiem kremowych róż. Jestem wysoka 172 cm i szczupła, mam ciepły odcień karnacji i włosy w podobnym kolorze do tej modelki na zdjęciu, które wczesniej zamieściłam (może o ton lub dwa jasniejsze)
|
|
|
|
#1157 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie.Chciałabym się podzielić z Wami moim wyborem bukietu ślubnego a oto jego zdjęcie i mojeje sukni ślubnej-nadmienie iż jest ona koloru ecru wpadająca w wanilię.Co sądzicie o moim wyborze bukietu?Strzał w dziesiątke czy porażka.Prawde mówiąc to chciałam bukiet ze storczyków ale pani w kwiaciarni powiedziała że w sierpniu storczyki nie kwitną aż do końca września a jeśli nawet gdzieś je znajdzie w hurtowni to będzie bardzo dużo kosztować taki bukiet.Pozdrawiam
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
im bukiet bardziej prosty tym lepiej. Wyraziste kwiaty o duzych prostych główkach nie zgubią sie w "gąszczu" sukni. |
|
|
|
|
#1159 |
|
Przyczajenie
|
przejrzałam dokładnie obydwa wątki dotyczące bukietów i dalej nie mam pojecia jak powinien wyglądać mój
![]() sukienka będzie mniej więcej w tym stylu: typ 4.jpgtyp 6.jpg zmiany dotyczą tego, że nie będzie to bolerko a sukienka z rękawami (rozszerzanymi lekko) i odkrytymi ramionami. Włosy chciałabym mieć upięte w kok. W planach jest też dłuuuuugi welon (równy z trenem). Jestem średniego wzrostu, z obcasem wyjdzie ok. 1.70, dość szczupła (noszę rozmiar 36). Jedyne co wiem, to fakt, że bukiet powinien mieć bordowe akcenty - pan młody będzie ubrany w czarny smoking z bordowym pasem i muszką. Będę bardzo wdzięczna za rady. |
|
|
|
#1160 | |
|
Przyczajenie
|
cudeńko!
Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-07-31 o 23:46 Powód: proszę nie pisać post pod postem! |
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))) cudoooo
|
|
#1162 |
|
Raczkowanie
|
no i chyba przy nim zostanę, ale dzięki za rady
|
|
|
|
#1163 |
|
Przyczajenie
|
jak te kwiatki sie nazywaja, chce miec podobne tylko w bordzie lub czerwieni do sukni typu bajkowej - lissa ferery - ksiezniczka
|
|
|
|
#1164 |
|
Przyczajenie
|
W sumie to masz racje i raczej chyba kolorek kalii raczej powinien być pomarańczowy aby pasował do mojej sukni.Ale jeszcze zobacze może w innych kwiaciarniach popytam może mi doradzą lepiej niż w tej w której byłam.pozdrawiam
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie
Ja również poproszę o pomoc. Już powoli mam wyobrażenie na temat swojego wygladu ślubnego. Bardzo w dobrze odpowiednich butów czy biżuterii pomagają mi właśnie wizażanki. Mam jednak spory problem z wyborem bukietu. Dziewczyny podsyłają fantastyczne strony z pięknymi kwiatami...i szczerze mówiąc trochę się w tym wszytkim pogubiłam. Na dole wklejam zdjęcie mojej sukienki ślubnej(jest jeszcze niedopasowana i nie będzie tak napompowana na górze). Jest bardzo lekka i zwiewna (z muślinu). Jestem bardzo niska-mam 155cm. Mam ciemną cerę. Brązowe oczy. Ciemne włosy, krótkie jak na zdjęciu. Nie uda mi się ich zapuścić Zresztą chyba nawet bym nie chciała. Nie będę miała welonu. Jesli się uda, to wepnę kwiat we włosy,ale fryzjerka czarno to widzi, bo włosy chociaż geste-są proste i ten kwiat moze się w nich nie utrzymać. Narzeczony natomiast ma ok 176cm wzrostu, włosy długie i kręcone-=związane. Garnituru jeszcze nie ma -ale będzie to raczej kolor grafitowy (może cemno-szary wpadający w czerń.)Chciałabym poprzez bukiet "wydłużyć" sylwetkę. Dość dobrze wyglądam i czuję się w zimnych kolorach: fiolet, lila,róż, fuksja, granat, kolor czerwieego wina, ale nie wiem czy przy tej skromnej sukience nie zdecydować się po prostu na kolor biały + zieleń. Proszę poradźcie, jaki bukiet najbardziej by do mnie i do mojej skromniutkiej sukienki pasował? A może wybrać tylko 1 kwiat? P.S. Ślub we wrześniu |
|
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
[ Mam taki dylemat....może to troszkę nie na temat, ale w końcu chodzi też o dekorację z kwiatów, tyle że na samochód a więc bukiet ślubny już wybrałam (wklejam fotkę niżej) będzie od ciut zmieniony, ale ogólnie chodzi o kolorystykę. Zastanawiam się nad kolorystyką dekoracji samochodu, bardzo podoba mi się ten zestaw na zdjęciu ale w jakim kolorze miałby być żeby pasował i do bukietu i do sukienki, która jest śnieżnobiała?? Myślę, że jeśli sukienka jest biała to szarfy też powinny być białe, a stroik zielony i ecru pasuje do białego, a może coś z pomarańczem, jak w wiązance?? Zdjęcie przedstawia dekorację z białej szarfy i stroików ecru-zielony...czy według Was ten zestaw pasuje?? Czy może inna kombinacja?? wszelkie kolory dozwolone, byle by tylko ładnie wszystko pasowało. POZDRAWIAM
|
#1167 |
|
Przyczajenie
|
To może i ja wkleję pare bukiecików: ukochane storczyki
|
|
|
|
#1168 |
|
Przyczajenie
|
Lilie
|
|
|
|
#1169 |
|
Przyczajenie
|
Bukiety z kaliami:
|
|
|
|
#1170 |
|
Przyczajenie
|
Różności
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

, sama będę miała taki tylko z czerwonych róż 

Wcześniej myslałam o storczykach, bądź liliach w takim ciemnym pudrowym różu, z dodatkiem kremowych róż. Jestem wysoka 172 cm i szczupła, mam ciepły odcień karnacji i włosy w podobnym kolorze do tej modelki na zdjęciu, które wczesniej zamieściłam (może o ton lub dwa jasniejsze)