|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
To bylo cieplutenkie
|
|
|
|
#3962 |
|
Rozeznanie
|
Pola kciuki za glukozę!
Ja zaraz jadę na przeszywanie mojej sukni ślubnej, ale jakoś tak średnio mi się chce, coś dziwnie gardło czuję chyba coś mnie złapalo.. Wogole czy to możliwe że przez tą dietę cukrzycową schudłam 1.5kg?? ![]() U nas pogoda dzisiej okropna szaro, buro i ponuro a jeszcze po południu mam wizytę. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
Powodzenia i trzymam mocno kciuki żeby wyniki yky super
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny moje stopy sa w oplakanym stanie. Chcialam sobi kuoic tą maske zluszczajaca na stopy ale zaczelam sie zastanawiac, czy mozna stosowac peelingi enzymatyczne podczas ciąży. Wiem ze kwasy aha i bha są niewskazane, ale nie wiem czemu. Przez uwrazliwienie cery czy dlatego, ze przenikają głębiej? No i jak yo sie ma do tych masek zluszczajacych na stopy? Help...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
Pola kciuki na glukozie. Ja dalej twierdze że moja była pyszniutka.
Co do II śniadań/podwieczorków to ja wzoruję się troche na diecie cukrzycowej -jak miałam stresa że moge mieć to troche poczytałam. oczywiście nie stosuje się ścisle że np owoce to o tej porze a produkty mleczne o tej, ale czas i jakość posiłkow tak- i narazie jest dobrze- minęly mi wilcze głody, chęć na słodycze. Generalnie jem 3 głowne posiłki-ale nie jakieś wielkie, 2 średnie i 2-3 malutkie. Te średnie to jogurt z owocami i orzechami, koktajl, 2 kanapki grahamki z twarożkiem, lub wędlina duzo warzyw, jakieś proste sałatki typu pomidor, cebula i kukurydza, jajko gotowane, omlet z 2 jajek, jajecznica z 2 jajek z warzywami. A te malutkie posiłki to owoc, lub 1 kanapka. Odkąd tak jem to zupelnie nie czuje się głodna i waga stoi od 2 tygodni. I też ćwicze tak 3-5x w tygodniu po 20-40 minut, ja po prostu wpisuje w youtuba ćwiczenia ciąża, ale dzieki Ovejita za linka- nie wpadłam na to żeby wpisać po angiesku haha. Już wiem co bedę cwiczyć do dzisiejszego meczu. O ile oczywiście wszystko będzie w porządku- dziś o 18 mam wizytę u lekarza tak,że intensywny dzień mnie czeka. |
|
|
|
#3966 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
pola powodzenia Miałam dzisiaj niezły sen, przerażają mnie te ciążowe wizje. Malutka zaczęła tak się ruszać że widać było już jak idzie nóżka i rączka i nagle znalazła sobie jakby dziurę w skórze i zaczęła się wyłaniać na zewnątrz, prawie cała wychodziła a ja ją na siłę wpychałam do środka. Zaczęłam krzyczeć z przerażenia ze tak nie powinno być, na to przyszła położna i co najlepsze powiedziała że to normalne, wsunęła ją do środka i jakoś ułożyła i nagle w mojej skórze już nie było dziury i mała w środku sobie fikała. Ehhh cieżkie te sny takie realne czasami.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-03-27 o 10:19 |
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
Witam, dziewczęta
![]() Udało mi się dziś przewertować sumiennie wszystkie posty, ale nie odniosę się do nich, bo post byłby prawie rozmiarów mojej magisterki albo i lepiej. W każdym razie bardzo Wam gratuluję wizyt - ależ te wasze dzieciaki to już wielkie są! Łączę się też w bólu, a raczej w bólach, pojawiających się ni stąd, ni zowąd i budzących niepokój i grozę Strasznie długo mnie nie było, ale dopadł mnie kolejny dołek hormonalny. Miałam takie ataki płaczu, jak nigdy w życiu a poczucie dojmującej samotności to mnie tak zżerało od środka, że miałam myśli najczarniejsze z możliwych. Coś potwornego... Powiedziałabym nawet, że ten ból duszy to zdecydowanie gorszy niż większość fizycznych dolegliwości ciążowych. Póki co jakoś żyję i staram się nie denerwować, nie stresować i nie smutać. Obecność tutaj powinna pomóc ![]() Bardzo dziękuję, że niektóre z was pamiętały o mnie - to bardzo, bardzo miłe, bo czasami wydaje mi się, że poza wami nikogo nie mam. Życzę wam wszystkim miłego dnia!
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dzis tak samo. Padało w nocy jest mokro i okropnie ciemno. Moje przeziębienie strasznie długo trzymało ale juz nareszcie przeszło. Natomiast wieczorami łapie mnie strasznie suchy kaszel którego nie mogę powstrzymać... Cytat:
Gratulacje! Najwazniesjze ze okolica taka jaka chcieliście i odremontowane! Ale ze z meblami . Myslisz ze w dwa uda sie Wam przeprowadzić. U mnie od złożenia oferty do otrzymania kluczy upłynęło równe 5 miesiący. Ja dzis jade do fryzjera . Pewnie jak zwykle zejdzie mu 4 godziny ale przynajmniej chwile odetchne od rozpakowywania. W piątek planujemy z Tz wypad do Ikea. Brakuje nam sporo mebli do domu. Musimy poszukać jakies komody do korytarza, pułki do szaf, potrzebuje toaletkę z krzesłem bo stara została w wynajmowanym domu, chcemy popatrzeć za mablami dla maluszka i jeszczez masa małych innych rzeczy. Aha i jeszczez chcemy jechać rozejrzeć sie za wózkiem.
|
||
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Summer
...
|
#3971 |
|
Rozeznanie
|
summer trzymaj się ciepło😚też mam często takie dołki tyle że trwają maks. jeden, dwa dni.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Witam sie z Wami z bardzo dobrą wiadomością. Znaleźliśmy mieszkanko😊a co najlepsze w naszej klatce 2 piętra niżej, także przeprowadzka to tylko zniesienie swoich rzeczy😊. Lokalizacja taka jak chcieliśmy, metraż też i jest wyremontowane, po młodych ludziach więc nowocześnie i zostawiają wszystkie meble. W piątek idziemy do notariusza podpisać umowę przedwstępną, po świętach załatwimy kredyt i przeprowadzka do końca maja☺Bardzo się cieszymy, bo od 2 lat szukaliśmy i zawsze coś nie grało a teraz to spadło nam z nieba. Warto było czekać. Marcelinka przynosi nam szczęście😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Dorka super
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurczę to niebezpieczne. Czesto masz takie samopoczucie? Rozmawiałaś o tym z lekarzem? Jest to czyms spowodowane czy to stres związany z ciąża??? |
|
|
|
|
#3974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Tak większy teraz wynajmujemy kawalerkę 34m, a nasze mieszkanko to 3 pokoje 66m będziemy się szukać z mężemWysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-03-27 o 10:20 |
|
|
|
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
Dorka, gratki! Ale wam fajnie, tyle nowego na raz, takie zmiany w życiu!
)Karolina, nie wiem, co na to odpowiedzieć. Tłumaczę to ciążą, ale też jest trochę tak, że czuję się samotna w tym nie do końca przyjemnym dla mnie stanie. Nie mam znajomych z dzieciakami, większość to single i dla nich, tj. dla mnie w zeszłym roku, zaraz się zacznie sezon motocyklowo-grillowo-alkoholowo-czilowy. Więc co im tam jakaś ciężarna. A dwa: tż bardzo dużo pracuje, więc wszystkie obowiązki związane z domem, wyprawką itd. są tylko i wyłącznie na mojej głowie. Przykro mi po prostu z tego powodu, a zarazem ciężko. No i tyle. Obym dociągnęła jakoś do tego lipca, bo czuję, że mały bardzo odczuwa te moje dołki. |
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
Znowu dopadła mnie zgaga fuj :/
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po.Przeżyłam.Mąż prawie cały czas był ze mną.Czułam się bezpiecznej.Kanapeczke mialam przygotowaną i.wciagnelam zaraz po.
Summer ściskam mocno.Bądź z nami codziennie,forum pomaga,myślę,że działamy na siebie pozytywnie,nie straszymy.Jesteśmy w takim stanie,że te spadki nastroju się zdarzają i jeśli przybierają to nie możemy ich.lekceważyć. |
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Dorka,super z tym mieszkaniem, udało się
![]() Summer och jak ja Cię rozumiem..jestem w bardzo podobnej sytuacji tylko niestety moja trwa już dłużej.Może złe myśli to w dużej mierze "zasługa" zbyt dużej ilości czasu na myślenie i smętnej pogody? Ja jak mam zawalony cały dzień jakimiś konkretnymi zajęciami to od razu mi lżej na duchu Pola,powodzenia na glukozie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3980 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj się niestety nie wyspałam i mam taki średni nastrój dołączam się do tych ze strasznymi snami jutro wizyta to może dlatego takie sny mnie dzisiaj nękałyPola też miałam ciepłe kciuki za wyniki, kiedy będą?Summer, Asiaczek Dorka gratulacje z okazji przeprowadzki super, że nie musicie remontować od razu wszystkiego
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Emma dzisiaj,może ok 14.
|
|
|
|
#3982 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pola doczytalam, że juz po oby wyniki byly dobre, nie stresuj sie ![]() Cytat:
Ja dzis ide na wizyte do diabetologa. Zamelduje potem co mówił. Dorka super, ze tak sie udalo z mieszkaniem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
Dorka gratuluję że się udało i że jesteście zadowoleni 😃 tak na prawdę to mogę wam tylko pozazdrościć, może u nas też się coś znajdzie tak nagle bo cały czas szukamy😂
Pola cieszę się że już po i że masz dobre samopoczucie 😘 czekamy na wyniki. Karolina powodzenia u fryzjera 😃 Summer mam nadzieję że wraz z wiosną twoje samopoczucie się poprawi i będzie tylko lepiej. Zaglądaj tutaj częściej to na prawdę pomaga, jak nie masz gdzie się wygadać to to jest dobre miejsce, zawsze znajdziesz tutaj zrozumienie i pocieszenie 😘 Zua udanej wizyty u diabetologia ✊ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Zua dzięki.U nich na glukometrze,na czczo 88,a na moim 70 to rzadkość.
Czekam.,co powie Twoj diabetolog.Ostatnio nie napisalas. Bursztynku narazie leżę,trochę osłabiona jestem. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-27 o 10:17 |
|
|
|
#3985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3986 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki, dzięki, dzięki. Może faktycznie lada moment zła passa się odwróci, bo ostatnio też spadają na nas ciągle nieprzewidziane wypadki i koteła musiałam powozić do weta, bo miał mały "wypadek". I jakoś tak się to wszystko skumulowało. Ale czasem jak mały zaczyna fikać a na moim brzuchu wybula coś kulistego (łepek albo dupcia), to znowu chce mi się żyć. Pola, fajnie, że jesteś już po. Teraz tylko oczekiwanie na wyniki, ale ty masz swój cukier cały czas pod kontrolą, więc chyba nie musisz się obawiać. ![]() Dzisiaj idę na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. Wy już chodzicie? Jak wrażenia? |
||
|
|
|
#3987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daj znać jak będzie! ![]() Idę kawę robić, co jest dzisiaj z tym ciśnieniem
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Summer ja miałam takie dolki w 1 ciąży,ciągle sama,mąż jak ni w pracy to na studiach,dobila mnie wiadomośc o cukrzycy,nie miałam praktycznie znajomych,bo niedawno się wprowadzilam.Doskonale Cię rozumiem!!!
Dorka super z tym.mieszkaniem? Blanka jak brzuch? Folinka smaczna była kielbaska? |
|
|
|
#3989 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Summer nie chodzę,u nas nie ma fajnej.
W 1 ciąży bylam.na 1-zajeciach,bo mi się rozwarcie zrobilo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

pola powodzenia 

pola kciuki za glukozę. Witam sie z Wami z bardzo dobrą wiadomością. Znaleźliśmy mieszkanko
a co najlepsze w naszej klatce 2 piętra niżej, także przeprowadzka to tylko zniesienie swoich rzeczy
. Myslisz ze w dwa uda sie Wam przeprowadzić. U mnie od złożenia oferty do otrzymania kluczy upłynęło równe 5 miesiący.
...
i mam taki średni nastrój
dołączam się do tych ze strasznymi snami
jutro wizyta to może dlatego takie sny mnie dzisiaj nękały
kciuki
za wyniki, kiedy będą?
super, że nie musicie remontować od razu wszystkiego