Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-27, 07:53   #3961
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ciekawe czemu dali Ci ciepła.. Żeby się wszystko wymieszalo?, bez sensu :/

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
To bylo cieplutenkie
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 07:57   #3962
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Witam się po wypitej glukozue!!!!Zimna bylaby znosniejsza
Pola kciuki za glukozę!
Ja zaraz jadę na przeszywanie mojej sukni ślubnej, ale jakoś tak średnio mi się chce, coś dziwnie gardło czuję chyba coś mnie złapalo.. Wogole czy to możliwe że przez tą dietę cukrzycową schudłam 1.5kg??
U nas pogoda dzisiej okropna szaro, buro i ponuro a jeszcze po południu mam wizytę.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 08:06   #3963
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Powodzenia i trzymam mocno kciuki żeby wyniki yky super

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 08:14   #3964
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dziewczyny moje stopy sa w oplakanym stanie. Chcialam sobi kuoic tą maske zluszczajaca na stopy ale zaczelam sie zastanawiac, czy mozna stosowac peelingi enzymatyczne podczas ciąży. Wiem ze kwasy aha i bha są niewskazane, ale nie wiem czemu. Przez uwrazliwienie cery czy dlatego, ze przenikają głębiej? No i jak yo sie ma do tych masek zluszczajacych na stopy? Help...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 08:22   #3965
aniama6
Zadomowienie

Pola kciuki na glukozie. Ja dalej twierdze że moja była pyszniutka.
Co do II śniadań/podwieczorków to ja wzoruję się troche na diecie cukrzycowej -jak miałam stresa że moge mieć to troche poczytałam. oczywiście nie stosuje się ścisle że np owoce to o tej porze a produkty mleczne o tej, ale czas i jakość posiłkow tak- i narazie jest dobrze- minęly mi wilcze głody, chęć na słodycze. Generalnie jem 3 głowne posiłki-ale nie jakieś wielkie, 2 średnie i 2-3 malutkie.
Te średnie to jogurt z owocami i orzechami, koktajl, 2 kanapki grahamki z twarożkiem, lub wędlina duzo warzyw, jakieś proste sałatki typu pomidor, cebula i kukurydza, jajko gotowane, omlet z 2 jajek, jajecznica z 2 jajek z warzywami.
A te malutkie posiłki to owoc, lub 1 kanapka. Odkąd tak jem to zupelnie nie czuje się głodna i waga stoi od 2 tygodni.
I też ćwicze tak 3-5x w tygodniu po 20-40 minut, ja po prostu wpisuje w youtuba ćwiczenia ciąża, ale dzieki Ovejita za linka- nie wpadłam na to żeby wpisać po angiesku haha. Już wiem co bedę cwiczyć do dzisiejszego meczu. O ile oczywiście wszystko będzie w porządku- dziś o 18 mam wizytę u lekarza tak,że intensywny dzień mnie czeka.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 08:57   #3966
dorka24
Rozeznanie

Cześć dziewczyny pola powodzenia Miałam dzisiaj niezły sen, przerażają mnie te ciążowe wizje. Malutka zaczęła tak się ruszać że widać było już jak idzie nóżka i rączka i nagle znalazła sobie jakby dziurę w skórze i zaczęła się wyłaniać na zewnątrz, prawie cała wychodziła a ja ją na siłę wpychałam do środka. Zaczęłam krzyczeć z przerażenia ze tak nie powinno być, na to przyszła położna i co najlepsze powiedziała że to normalne, wsunęła ją do środka i jakoś ułożyła i nagle w mojej skórze już nie było dziury i mała w środku sobie fikała. Ehhh cieżkie te sny takie realne czasami.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-03-27 o 10:19
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 09:03   #3967
summer_overture
Zadomowienie

Witam, dziewczęta

Udało mi się dziś przewertować sumiennie wszystkie posty, ale nie odniosę się do nich, bo post byłby prawie rozmiarów mojej magisterki albo i lepiej.

W każdym razie bardzo Wam gratuluję wizyt - ależ te wasze dzieciaki to już wielkie są! Łączę się też w bólu, a raczej w bólach, pojawiających się ni stąd, ni zowąd i budzących niepokój i grozę

Strasznie długo mnie nie było, ale dopadł mnie kolejny dołek hormonalny. Miałam takie ataki płaczu, jak nigdy w życiu a poczucie dojmującej samotności to mnie tak zżerało od środka, że miałam myśli najczarniejsze z możliwych. Coś potwornego... Powiedziałabym nawet, że ten ból duszy to zdecydowanie gorszy niż większość fizycznych dolegliwości ciążowych. Póki co jakoś żyję i staram się nie denerwować, nie stresować i nie smutać. Obecność tutaj powinna pomóc

Bardzo dziękuję, że niektóre z was pamiętały o mnie - to bardzo, bardzo miłe, bo czasami wydaje mi się, że poza wami nikogo nie mam.

Życzę wam wszystkim miłego dnia!

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 09:06   #3968
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ciekawe czemu dali Ci ciepła.. Żeby się wszystko wymieszalo?, bez sensu :/

U mnie też tak dają, zalewają gorącą wodą z czajnika i czekają jak chwilę ostygnie... fuj
Stary 2018-03-27, 09:07   #3969
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Pola kciuki za glukozę!
Ja zaraz jadę na przeszywanie mojej sukni ślubnej, ale jakoś tak średnio mi się chce, coś dziwnie gardło czuję chyba coś mnie złapalo.. Wogole czy to możliwe że przez tą dietę cukrzycową schudłam 1.5kg??
U nas pogoda dzisiej okropna szaro, buro i ponuro a jeszcze po południu mam wizytę.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

U mnie dzis tak samo. Padało w nocy jest mokro i okropnie ciemno.
Moje przeziębienie strasznie długo trzymało ale juz nareszcie przeszło. Natomiast wieczorami łapie mnie strasznie suchy kaszel którego nie mogę powstrzymać...

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynypola kciuki za glukozę. Witam sie z Wami z bardzo dobrą wiadomością. Znaleźliśmy mieszkankoa co najlepsze w naszej klatce 2 piętra niżej, także przeprowadzka to tylko zniesienie swoich rzeczy. Lokalizacja taka jak chcieliśmy, metraż też i jest wyremontowane, po młodych ludziach więc nowocześnie i zostawiają wszystkie meble. W piątek idziemy do notariusza podpisać umowę przedwstępną, po świętach załatwimy kredyt i przeprowadzka do końca majaBardzo się cieszymy, bo od 2 lat szukaliśmy i zawsze coś nie grało a teraz to spadło nam z nieba. Warto było czekać. Marcelinka przynosi nam szczęście

Gratulacje! Najwazniesjze ze okolica taka jaka chcieliście i odremontowane! Ale ze z meblami . Myslisz ze w dwa uda sie Wam przeprowadzić. U mnie od złożenia oferty do otrzymania kluczy upłynęło równe 5 miesiący.

Ja dzis jade do fryzjera . Pewnie jak zwykle zejdzie mu 4 godziny ale przynajmniej chwile odetchne od rozpakowywania. W piątek planujemy z Tz wypad do Ikea. Brakuje nam sporo mebli do domu. Musimy poszukać jakies komody do korytarza, pułki do szaf, potrzebuje toaletkę z krzesłem bo stara została w wynajmowanym domu, chcemy popatrzeć za mablami dla maluszka i jeszczez masa małych innych rzeczy. Aha i jeszczez chcemy jechać rozejrzeć sie za wózkiem.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 09:08   #3970
MalaGosia88
Zakorzenienie

Summer ...
Stary 2018-03-27, 09:08   #3971
dorka24
Rozeznanie

summer trzymaj się ciepło😚też mam często takie dołki tyle że trwają maks. jeden, dwa dni.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Witam sie z Wami z bardzo dobrą wiadomością. Znaleźliśmy mieszkanko😊a co najlepsze w naszej klatce 2 piętra niżej, także przeprowadzka to tylko zniesienie swoich rzeczy😊. Lokalizacja taka jak chcieliśmy, metraż też i jest wyremontowane, po młodych ludziach więc nowocześnie i zostawiają wszystkie meble. W piątek idziemy do notariusza podpisać umowę przedwstępną, po świętach załatwimy kredyt i przeprowadzka do końca maja☺Bardzo się cieszymy, bo od 2 lat szukaliśmy i zawsze coś nie grało a teraz to spadło nam z nieba. Warto było czekać. Marcelinka przynosi nam szczęście😆

Stary 2018-03-27, 09:09   #3972
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dorka super ! Większy metraż?
Stary 2018-03-27, 09:12   #3973
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Witam, dziewczęta

Udało mi się dziś przewertować sumiennie wszystkie posty, ale nie odniosę się do nich, bo post byłby prawie rozmiarów mojej magisterki albo i lepiej.

W każdym razie bardzo Wam gratuluję wizyt - ależ te wasze dzieciaki to już wielkie są! Łączę się też w bólu, a raczej w bólach, pojawiających się ni stąd, ni zowąd i budzących niepokój i grozę

Strasznie długo mnie nie było, ale dopadł mnie kolejny dołek hormonalny. Miałam takie ataki płaczu, jak nigdy w życiu a poczucie dojmującej samotności to mnie tak zżerało od środka, że miałam myśli najczarniejsze z możliwych. Coś potwornego... Powiedziałabym nawet, że ten ból duszy to zdecydowanie gorszy niż większość fizycznych dolegliwości ciążowych. Póki co jakoś żyję i staram się nie denerwować, nie stresować i nie smutać. Obecność tutaj powinna pomóc

Bardzo dziękuję, że niektóre z was pamiętały o mnie - to bardzo, bardzo miłe, bo czasami wydaje mi się, że poza wami nikogo nie mam.

O kurczę to niebezpieczne. Czesto masz takie samopoczucie? Rozmawiałaś o tym z lekarzem? Jest to czyms spowodowane czy to stres związany z ciąża???
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 09:15   #3974
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Gratulacje! Najwazniesjze ze okolica taka jaka chcieliście i odremontowane! Ale ze z meblami . Myslisz ze w dwa uda sie Wam przeprowadzić. U mnie od złożenia oferty do otrzymania kluczy upłynęło równe 5 miesiący.

Ja dzis jade do fryzjera . Pewnie jak zwykle zejdzie mu 4 godziny ale przynajmniej chwile odetchne od rozpakowywania. W piątek planujemy z Tz wypad do Ikea. Brakuje nam sporo mebli do domu. Musimy poszukać jakies komody do korytarza, pułki do szaf, potrzebuje toaletkę z krzesłem bo stara została w wynajmowanym domu, chcemy popatrzeć za mablami dla maluszka i jeszczez masa małych innych rzeczy. Aha i jeszczez chcemy jechać rozejrzeć sie za wózkiem.
Kupujemy bezpośrednio od właścicieli bez pośredników, oni znaleźli dla siebie nowe mieszkanko i też tak będą chcieli się wprowadzić do końca maja. Uzyskanie kredytu to maks. miesiąc wiec bez problemu.☺

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Dorka super ! Większy metraż?
Tak większy teraz wynajmujemy kawalerkę 34m, a nasze mieszkanko to 3 pokoje 66m będziemy się szukać z mężem

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-03-27 o 10:20
Stary 2018-03-27, 09:18   #3975
summer_overture
Zadomowienie

Dorka, gratki! Ale wam fajnie, tyle nowego na raz, takie zmiany w życiu! )

Karolina, nie wiem, co na to odpowiedzieć. Tłumaczę to ciążą, ale też jest trochę tak, że czuję się samotna w tym nie do końca przyjemnym dla mnie stanie. Nie mam znajomych z dzieciakami, większość to single i dla nich, tj. dla mnie w zeszłym roku, zaraz się zacznie sezon motocyklowo-grillowo-alkoholowo-czilowy. Więc co im tam jakaś ciężarna. A dwa: tż bardzo dużo pracuje, więc wszystkie obowiązki związane z domem, wyprawką itd. są tylko i wyłącznie na mojej głowie. Przykro mi po prostu z tego powodu, a zarazem ciężko. No i tyle. Obym dociągnęła jakoś do tego lipca, bo czuję, że mały bardzo odczuwa te moje dołki.

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-03-27, 09:22   #3976
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Kupujemy bezpośrednio od właścicieli bez pośredników, oni znaleźli dla siebie nowe mieszkanko i też tak będą chcieli się wprowadzić do końca maja. Uzyskanie kredytu to maks. miesiąc wiec bez problemu.☺

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Tak większy☺teraz wynajmujemy kawalerkę 34m, a nasze mieszkanko to 3 pokoje 66m😊 będziemy się szukać z mężem

Wow, to duża zmiana, super ! Szybkiej przeprowadzki
Stary 2018-03-27, 09:25   #3977
Camelitos
Wtajemniczenie

Znowu dopadła mnie zgaga fuj :/

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 09:38   #3978
pola25
Zakorzenienie

Ja już po.Przeżyłam.Mąż prawie cały czas był ze mną.Czułam się bezpiecznej.Kanapeczke mialam przygotowaną i.wciagnelam zaraz po.

Summer ściskam mocno.Bądź z nami codziennie,forum pomaga,myślę,że działamy na siebie pozytywnie,nie straszymy.Jesteśmy w takim stanie,że te spadki nastroju się zdarzają i jeśli przybierają to nie możemy ich.lekceważyć.
Stary 2018-03-27, 09:39   #3979
asiaczek
Zakorzenienie

Dorka,super z tym mieszkaniem, udało się

Summer och jak ja Cię rozumiem..jestem w bardzo podobnej sytuacji tylko niestety moja trwa już dłużej.Może złe myśli to w dużej mierze "zasługa" zbyt dużej ilości czasu na myślenie i smętnej pogody?
Ja jak mam zawalony cały dzień jakimiś konkretnymi zajęciami to od razu mi lżej na duchu

Pola,powodzenia na glukozie.

Stary 2018-03-27, 09:45   #3980
emma90
Wtajemniczenie

Dzisiaj się niestety nie wyspałam i mam taki średni nastrój dołączam się do tych ze strasznymi snami jutro wizyta to może dlatego takie sny mnie dzisiaj nękały

Pola też miałam ciepłe kciuki za wyniki, kiedy będą?

Summer, Asiaczek mamy w sobie burzę hormonalną stąd zdarzają się takie dołki

Dorka gratulacje z okazji przeprowadzki super, że nie musicie remontować od razu wszystkiego
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 09:49   #3981
pola25
Zakorzenienie

Emma dzisiaj,może ok 14.
Stary 2018-03-27, 09:57   #3982
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Tiul z allegro, jest tego milion, ja wzięłam taki 15cm/9m

Dziekuje !!!! Nie pogniewasz sie, jak też porobie takie pompony ?
Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Hej! Dziękuję za kciuki! Wszystko ok, wyniki glukozy w porzadku, toxo tak samo! Szyjka dluga, twarda, Maly waży 940g i wg Pani doktor kształt głowy po mężu 😅

Blanka, dobrze ze jest ok, odpoczywaj, leż- wszystko będzie ok. Ty i Twoja lekarka jestescie zaalarmowane, więc teraz obserwujecie i możecie szybko zareagowac jeżeli cos (tfu tfu tfu)mialoby sie dziać.

Kropka super !!!
Cytat:
Pola doczytalam, że juz po oby wyniki byly dobre, nie stresuj sie
Cytat:
Witam, dziewczęta

Ech, czytalam Twojego posta i tak widziałam siebie, że hoho..... pisz tu do nas

Ja dzis ide na wizyte do diabetologa. Zamelduje potem co mówił.
Dorka super, ze tak sie udalo z mieszkaniem

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 10:09   #3983
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dorka gratuluję że się udało i że jesteście zadowoleni 😃 tak na prawdę to mogę wam tylko pozazdrościć, może u nas też się coś znajdzie tak nagle bo cały czas szukamy😂

Pola cieszę się że już po i że masz dobre samopoczucie 😘 czekamy na wyniki.

Karolina powodzenia u fryzjera 😃

Summer mam nadzieję że wraz z wiosną twoje samopoczucie się poprawi i będzie tylko lepiej. Zaglądaj tutaj częściej to na prawdę pomaga, jak nie masz gdzie się wygadać to to jest dobre miejsce, zawsze znajdziesz tutaj zrozumienie i pocieszenie 😘

Zua udanej wizyty u diabetologia ✊

Stary 2018-03-27, 10:12   #3984
pola25
Zakorzenienie

Zua dzięki.U nich na glukometrze,na czczo 88,a na moim 70 to rzadkość.
Czekam.,co powie Twoj diabetolog.Ostatnio nie napisalas.

Bursztynku narazie leżę,trochę osłabiona jestem.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-27 o 10:17
Stary 2018-03-27, 10:19   #3985
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Zua dzięki.U nich na glukometrze,na czczo 88,a na moim 70 to rzadkość.
Czekam.,co powie Twoj diabetolog.Ostatnio nie napisalas.

Bursztynku narazie leżę,trochę osłabiona jestem.
No to odpoczywaj 😘

Stary 2018-03-27, 10:21   #3986
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Ja już po.Przeżyłam.Mąż prawie cały czas był ze mną.Czułam się bezpiecznej.Kanapeczke mialam przygotowaną i.wciagnelam zaraz po.

Summer ściskam mocno.Bądź z nami codziennie,forum pomaga,myślę,że działamy na siebie pozytywnie,nie straszymy.Jesteśmy w takim stanie,że te spadki nastroju się zdarzają i jeśli przybierają to nie możemy ich.lekceważyć.
Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Dorka,super z tym mieszkaniem, udało się

Summer och jak ja Cię rozumiem..jestem w bardzo podobnej sytuacji tylko niestety moja trwa już dłużej.Może złe myśli to w dużej mierze "zasługa" zbyt dużej ilości czasu na myślenie i smętnej pogody?
Ja jak mam zawalony cały dzień jakimiś konkretnymi zajęciami to od razu mi lżej na duchu

Pola,powodzenia na glukozie.

Dzięki, dzięki, dzięki.
Może faktycznie lada moment zła passa się odwróci, bo ostatnio też spadają na nas ciągle nieprzewidziane wypadki i koteła musiałam powozić do weta, bo miał mały "wypadek". I jakoś tak się to wszystko skumulowało. Ale czasem jak mały zaczyna fikać a na moim brzuchu wybula coś kulistego (łepek albo dupcia), to znowu chce mi się żyć.

Pola, fajnie, że jesteś już po. Teraz tylko oczekiwanie na wyniki, ale ty masz swój cukier cały czas pod kontrolą, więc chyba nie musisz się obawiać.

Dzisiaj idę na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. Wy już chodzicie? Jak wrażenia?

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-03-27, 10:30   #3987
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki, dzięki, dzięki.
Może faktycznie lada moment zła passa się odwróci, bo ostatnio też spadają na nas ciągle nieprzewidziane wypadki i koteła musiałam powozić do weta, bo miał mały "wypadek". I jakoś tak się to wszystko skumulowało. Ale czasem jak mały zaczyna fikać a na moim brzuchu wybula coś kulistego (łepek albo dupcia), to znowu chce mi się żyć.

Pola, fajnie, że jesteś już po. Teraz tylko oczekiwanie na wyniki, ale ty masz swój cukier cały czas pod kontrolą, więc chyba nie musisz się obawiać.

Dzisiaj idę na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. Wy już chodzicie? Jak wrażenia?
Zaczynamy za tydzień daj znać jak będzie!

Idę kawę robić, co jest dzisiaj z tym ciśnieniem
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 10:33   #3988
pola25
Zakorzenienie

Summer ja miałam takie dolki w 1 ciąży,ciągle sama,mąż jak ni w pracy to na studiach,dobila mnie wiadomośc o cukrzycy,nie miałam praktycznie znajomych,bo niedawno się wprowadzilam.Doskonale Cię rozumiem!!!

Dorka super z tym.mieszkaniem?

Blanka jak brzuch?

Folinka smaczna była kielbaska?
Stary 2018-03-27, 10:58   #3989
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
W ogóle patrzcie co dziś zjadłam na obiad haha wstyd.. Ale było pyszne Załącznik 7486791

Jak to pysznie wyglada

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 11:04   #3990
pola25
Zakorzenienie

Summer nie chodzę,u nas nie ma fajnej.

W 1 ciąży bylam.na 1-zajeciach,bo mi się rozwarcie zrobilo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości