Mamusie majowe 2018 cz. 9 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-27, 08:22   #2431
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 9

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Znowu się obudziłam ze swędzeniem rąk

Lady, May i Niud kciuki za wizyty

Ja biorę na czczo, rano zaraz jak wstanę, potem dopiero idę myć buzię, mierzyć cukier i robić śniadanie. Za tyle czasu raczej się już rozpuści ten tardyferon, a herbatę do śniadania pije normalnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Chyba tez tak musze robic ze przed albo po sniadaniu/kolacji, bo gin mi powiedziala ze do sniadania i do kolacji mam brac a nie wiedzialam ze ta herbata moze wplynac jakos.

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 08:23   #2432
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Wzajemnie.

Domima ja dokladnie za 3 tygodnie zobaczę takie coś. Ty już wtedy pewnie bedziesz tulic Lenke.

Piękny wam zrobiłam tu rozjazd w terminach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 08:23   #2433
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetmedi25 Pokaż wiadomość
na pewno wszystko będzie dobrze.
Z racji wyjścia ze szpitala zrobili mi dokładne USG. Córcia cały czas ładnie ustawiona główkowo przez co trudniej oszacować wagę ale waży już coś między 1600-1700 <3, ilość wód super. Wszystkie parametry w normie )
A w żebra po prawej będzie mnie kopać bo tam ma nóżki
Wszystko jest dobrze Teraz tylko cieszyć się wolnością od SPA.

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Kupiliśmy w Ikei wanienke , lampkę nad łóżeczko i kilka pie.rdółek do domu typu wazony na kwiaty , świeczki
Chciałam jeszcze takie pudełeczka do komody , żeby włożyć np skarpetki czy czapeczki ale nie mogliśmy znaleźć a takie chodzenie już nie dla mnie.
Trochę mi szkoda bo już nie będę miała na razie okazji jechać do Ikei ale cóż.
Może gdzieś na necie wiecie gdzie znaleźć fajne pudełeczka
Ja też niby jadę po konkrety, ale pierdółki oczywiście muszą być.
Ja skarpetki czy inne duperelki trzymam w organizerach na buty, obcięłam górę, żeby mieć lepszy dostęp

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Hej, jestem po wizycie.Leżenie poskutkowało, szyjka się nie skróciła w ciągu dwóch tygodni. Zrobiło mi się rozwarcie na 1 cm.Ciągle mam się oszczędzać i duzo leżeć. Mała ma ok 1730 g. Reszta jak wrócę do domu,
Córcia pięknie rośnie, ale teraz dbaj o Was i wypoczywaj.

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
podczytuję Was dziś cały dzień żeby być na bieżąco co u kogo - ale wkur mnie dziś okropnie to, ze coś porobię to zaraz brzuch ciągnie i twardy się robi, do tego wszystko trzeba powoli i tępo słonicy mieć.... a ja z tych co na miejscu nie wysiedzą i nie wyleżą a zawsze coś do roboty jest.
Jak są objawy brzuszkowe to nie ma zmiłuj, leżeć i odpoczywać!

Cytat:
Byłam z mlodym u lekarza i generalnie najprawdopodobniej wirus. Myslalam ze już bedzie lepiej, ale gdzie tam przyszła 16 i skok temperatury. Masakra. Niby do tygodnia może sie utrzymywać. Przez to ja rozbita, moje jedzenie tez rozregulowane, bo młody ciagle chce mieć mnie przy sobie. Zasnął wtulony we mnie.
Jednak wirusisko synka dopadło. Dużo zdrówka dla niego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180318_191830_HDR.jpg (96,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180318_174835.jpg (97,6 KB, 39 załadowań)

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 08:27   #2434
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Gratuluję donoszonej ciąży, nic tylko rodzić

Lady, may - mocne kciuki za Wasze wizyty.

No niestety cukrzycą i ja jestem obciążona bo babcia miała. Po porodzie podłóg, a potem i tak dieta ( z małymi grzeszkami ) i w końcu ćwiczenia.

Ja tez bym chciała zachować pewne przyzwyczajenia z tej cc ale kto wie jak będzie ... i ćwiczenia tez mi się marzą tylko ja ...nienawidzę ćwiczeń fizycznych... Eh

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Tak, to dziś...

Będzie dobrze

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jakoś ostatnio nie mam weny na forum dzisiaj Tż wziął uż więc w planie mamy obejrzeć wózki, zrobić zakupy i ogarnąć chałupę. Do tego zrobić obiad a wieczorem zajęcia ze szkoły rodzenia

Czytam na bieżąco co u Was i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

tule mocno mocno

Stary 2018-03-27, 08:28   #2435
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wrocilam w sumie malo co sie dowiedzialam, szyjka sie jakos trzyma Antek wazy coś kolo 2300, wszystkie przeplywy oki Kolejna wizyta 17.04
Jak to mało, najważniejsze wieści, że wszystko dobrze! Synuś rośnie zdrowo a szyjka trzyma. Głowa do góry!

Cytat:
Echs młodemu właśnie rośnie temperatura, za długo był zdrowy... W sam raz na święta i jutrzejszy mój rajd po lekarzach...
Ojej, szybkiego powrotu do zdrowia dla syna.

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Właśnie ja mam taki humor, że nic tylko siąść i płakać. Jakaś taka aura dziwna, pewnie dziewczynom też się udzieliło.
Mam nadzieję, że dzisiaj już lepszy humorek

domii Wylewaj żale, nam to nie przeszkadza. Czasem trzeba się wygadać. Taki jest ten nasz stan i te nasze zmienne samopoczucia. No ale u Ciebie jeszcze dochodzą dodatkowe aspekty - starsza lokatorka i dzieci podrzutki. Trzymaj się dzielnie!

2014

Stary 2018-03-27, 08:30   #2436
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 08:32   #2437
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Nie napisałam, że trzymam kciuki dziś za wizyty

Domima z ciśnieniem średnio na jeża, zbijam jak mogę lekami i jakoś w górze normy się trzymam mniej więcej - czasem mniej, czasem więcej
Chyba tą Waszą cukrzycę bym jednak wolała

Groszkens a jaka sytuacja z wózkiem - typujecie bez zmian? Do nas dojechał signature wreszcie i jutro będzie macanko, już bym chciała mieć to klepnięte
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-03-27, 08:34   #2438
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 08:34   #2439
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Magdalenka ale masz ładnie w tej komodzie
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 08:34   #2440
may_mummy
Raczkowanie

Dzień dobry wam ale ponuro dziś.

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Kurcze musze cos wymyslic na zajaczka dla rodzicow, rodzenstwa i chlopakow od szwagra. Co roku kupujemy sobie po jakims drobiazgu. Dla szwagierki myslalam wziac w ikei moze jakis serwetnik + serwetki, ona lubi takie rzeczy. A tak to mam pustke w glowie.

To kupujecie sobie prezenty na Wielkanoc? Nie wiedziałam, że tak się robi 😁 tzn w moim rejonie nie ma czegoś takiego 😁
Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Taaaak masz rację, ale jestem gapa i jej nie pogratulowałam (ANKA cieszę się, że wszystko u Was w porządku )
Aaaaa cały dzień do kitu, jak chodziłam to mi się kręciło w głowie i niewiele co byłam w stanie zrobić, jak się położyłam to spałam od razu i cały dzień na straty... tylko jeść wstawałam...
Jeszcze nam się auto zepsuło, co dobiło zarówno mnie i Męża mechanicy zajęci... nooo lipa ogólnie, a dziś zapowiada się nie lepiej...

Niemniej jednak życzę wszystkim zdrówka dla Was i rodzin, lepszego samopoczucia, miłego dnia i trzymam kciuki za wyniki badań z dzisiejszych labo i za wizyty

Oj a teraz przed świętami to chyba warsztaty zawalone 😔
Dzięki za kciuki 😚
Cytat:
Współczuję ja na szczęście od kilku dni <90

Toś mnie pocieszyła... tzn. do tej pory byłam świadoma, że w ciągu 10-15 lat po cukrzycy ciążowej u ok. połowy pacjentek stwierdza się wystąpienie cukrzycy typu 2, ale zależy to od stylu życia, wagi i można jako tako na to wpłynąć dbając o zdrowy styl życia... u mnie w rodzinie nikt nie ma takich problemów, choć mama przy okazji moich pomiarów sobie zbadała, potem w labo i coś ma właśnie podwyższone na czczo

Może wy się orientujecie bardziej w kwestii cukrzycy - moja babcia ma cukrzycę od ponad 20 lat jakoś i my z siostrą też czekamy aż nas to dopadnie, natomiast na początku ciąży gdy wypisywałam choroby genetyczne w rodzinie i powiedziałam, że u babci cukrzyca się uaktywniła po 50stce to lekarz mi powiedział że nie ma w tym kierunku zagrożenia bo jej cukrzyca jest nabyta a nie wrodzona. Orientujecie się czy faktycznie nie ma się czym aż tak martwić? Cukrzycy ciążowej nie mam...
Cytat:
Napisane przez Fryga777 Pokaż wiadomość
Tak zerkłam na tp i się dopiero zorientowałam, że z nas jestem trzecia w kolejce...
Jak Domima urodzi to mi się dopiero stres załączy
Na innym forum z kwietnia już trzy urodziły i już mnie to rusza, ale to kwietniowe, a my jak ruszymy to dopiero będzie
Na fb w grupie majowych mam, w której jestem już 4 dziewczyny urodziły 😁😁 to dopiero masakra.
Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dzień dobry bardzo

Ta zmiana czasu jest dla mnie nie do ogarnięcia - nie umiem się odnaleźć .. Eh ..
Kciuki za wizyty - Ladymama i May

Blaira - faktycznie zamilkła całkiem - jak tam u położnej ?

Groszku - a jak u Ciebie? Wszystko dobrze ? ❤️

Ku pokrzepieniu serc wrzucam piękna foteczke
Załącznik 7488041

😱😱😱😱😱😱😱😱😱
Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Na czwarte piętro? 😁 ja na moje drugie mam już powoli zadyszkę
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

Ja skarpetki czy inne duperelki trzymam w organizerach na buty, obcięłam górę, żeby mieć lepszy dostęp

Komódka super

Groszek udanych zakupów ❤

Ja w międzyczasie wcinam śniadanie - ostatnio pochłaniam dżemy, gdzie raczej jadłam je może raz na rok albo nawet dwa a na 10:30 wizyta i pierwsze KTG 😁
Dzięki dziewczyny za kciuki

may_mummy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 08:34   #2441
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez may_mummy Pokaż wiadomość
Też czekam na maila, te pampersy rozdają od któregoś konkretnego tygodnia ciąży?
Któraś już też pisała, że od 34 tc rozpoczętego. Ja dostałam e-mail wczoraj (33+3)

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
]A zapomnialam Wam napisac wczoraj na spotted wyczytalam, ze w moim szpitalu jest zakaz uzywania mokrych chusteczek spotkala sie któraś z Was z czyms takim???
Pierwszy raz o czymś takim słyszę Za to u mnie od października kategoryczny zakaz odwiedzin do końca kwietnia - wstępnie Nawet dla tatusia dziecka, to dopiero przeginka. Synu trzymaj się dzielnie do maja i mam nadzieję, że wtedy zniosą.

St0kr0tka
O jaki już duży synuś. Ty jesteś moja "terminówka", więc sobie zawsze mogę wyobrazić ile mój synuś teraz waży, czyli w czwartek 2,5 kg będzie miał na pewno No i pięknie, że już główką do dołu. Troszkę będzie męczące, że musisz jeździć na to ktg, ale czego się nie robi dla synusia

2014

Stary 2018-03-27, 08:34   #2442
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnie dwa dni bralam 32j, wczoraj mialam 99 wynik na czczo, dzis 97... Nie wiem juz sama czy zwiekszac juz dzis na te 34 czy chociaz 3 dni czekac na danej dawce. A szkoda gadac
Niby wszystko w porzadku u nas, ale troche mnie gin zestresowala z tym ktg, bo mowila ze co 3 dni pozniej co 2 a pozniej codziennie, ale gdybym miala dzien ze synek za malo sie rusza albo za duzo(?) to jechac dodatkowo.

Udanych zakupow Grosia czemu nie masz weny na forum? Co sie dzieje?

O kurde to średnio z tym ktg - u mnie nie było tak często z tego co pamietam ... i teraz się zastanawiam czy to twoja lekarka wrażliwa i tak sprawdza czy to mój lekarz beznadziejnie luzacko podchodzi do tematu ...
Moja diablo mówiła ze do 30j to jest mało insuliny - dobrze ze masz wizytę już tuż tuż - a tak swoją droga to niezle Ci wywindowało te cukry tak nagle - chodzi mi o te na czczo oczywiście ...

Stary 2018-03-27, 08:36   #2443
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
O właśnie gdzieś mi umknął twój post ...
miałam pytać o Syna - On jest 2015? tak w ogóle to jest mega przystojniaczek śliczny - myśle ze będzie łamacz serc oj będzie
A Ty jak się trzymasz ogarniasz się jakos przy tej całej chorobie ?

Dziękuję, syn jest z listopada 2014.

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8249071 6]Nie napisałam, że trzymam kciuki dziś za wizyty

Domima z ciśnieniem średnio na jeża, zbijam jak mogę lekami i jakoś w górze normy się trzymam mniej więcej - czasem mniej, czasem więcej

Groszkens a jaka sytuacja z wózkiem - typujecie bez zmian? Do nas dojechał signature wreszcie i jutro będzie macanko, już bym chciała mieć to klepnięte [/QUOTE]

Współczuję cisnienia, ja mierze caly czas, póki co jest ładne ale jak skacze to panikuje.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 08:37   #2444
DomimaZet
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8249071 6]Nie napisałam, że trzymam kciuki dziś za wizyty

Groszkens a jaka sytuacja z wózkiem - typujecie bez zmian? Do nas dojechał signature wreszcie i jutro będzie macanko, już bym chciała mieć to klepnięte [/QUOTE]

Eee nie mów tak pięknie o tej cukrzycy bo to tez nic fajnego oby to ciśnienie Ci trochę odpuściło- trzymam za to kciuki
Kochana a jak puchata ? Ta ranka nadal widoczna ?

Stary 2018-03-27, 08:38   #2445
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnie dwa dni bralam 32j, wczoraj mialam 99 wynik na czczo, dzis 97... Nie wiem juz sama czy zwiekszac juz dzis na te 34 czy chociaz 3 dni czekac na danej dawce. A szkoda gadac
Niby wszystko w porzadku u nas, ale troche mnie gin zestresowala z tym ktg, bo mowila ze co 3 dni pozniej co 2 a pozniej codziennie, ale gdybym miala dzien ze synek za malo sie rusza albo za duzo(?) to jechac dodatkowo.

Udanych zakupow Grosia czemu nie masz weny na forum? Co sie dzieje?

Moja koleżanka pod koniec ciąży też codziennie na ktg jeździła, taki urok

W sumie to nic się nie dzieje, dni mi przeciekają przez palce. Jakoś tak nie mogę się wstrzelić w rozmowę i w sumie to chyba nie mam nic do powiedzenia za bardzo 😂

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-03-27, 08:38   #2446
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde to średnio z tym ktg - u mnie nie było tak często z tego co pamietam ... i teraz się zastanawiam czy to twoja lekarka wrażliwa i tak sprawdza czy to mój lekarz beznadziejnie luzacko podchodzi do tematu ...
Moja diablo mówiła ze do 30j to jest mało insuliny - dobrze ze masz wizytę już tuż tuż - a tak swoją droga to niezle Ci wywindowało te cukry tak nagle - chodzi mi o te na czczo oczywiście ...

Też mnieCię szookuje ta ilosc ktg, w poprzedniej ciąży nie miałam zadnego przed terminem, potem dopiero na patologii.
Teraz możliwe, że będę musiala pare razy pojsc, ale nic jeszcze nie mówiła gin na ten temat.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
Stary 2018-03-27, 08:39   #2447
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
tak je wrzucam żebyście choć trochę odczuły mój oddech na Waszych plecach ❤️

Jeszcze następny weekend proszę zostawić na ciążę i pyszne śniadanie a potem niech się dzieje wola nieba

A taka ładna miłość...

Stary 2018-03-27, 08:40   #2448
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Ja dzis na wizycie miałam pobierany gbs i coś jeszcze (nie pamiętam co). Jutro idę do laboratorium powtórzyć badania m.in. Toxo i cytomegalie i we wtorek mam przyjść znowu.
Grosiu wpisz mnie zatem na 03.04 na wizytę 😘
Mała główką w dół dalej. Waży 1643g, myślałam że to mało, ale porównałam wagę starszej na tym etapie i starsza miała 1679g więc praktycznie ta sama waga.
Na żylaki mam brać diohespan. Nie bolą mnie, ani nie mam nóg spuchnietych, ale lepiej odciążyć żyły. Dodatkowo mam brać jakiś rutinoscorbin lub Wit c.
CC 13.05 lub 20.05 w zależności od wagi dziecka. Niby to nic takiego, ale nie podoba mi się ten 13.05...
Waga córci normalna jak najbardziej, trzymam kciuki za pomyślne wyniki badań. Matko jak to już wszystko realnie wygląda jak się patrzy na te daty waszych CC.

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Oglądacie majdanów dziś?
Oglądałam

Cytat:
Jestem Kobietki ...
Nie nadrobiłam bo jakos opadłam dzisiaj z sił - ostatnio szalałam to teraz mocy zero ...
Przed południem spotkałam się z koleżankami - kaweczka zawsze spoko - No a potem jak dotarłam do domu to cukier mi zaczął szaleć ...
Ryczałam znowu bo Mała niewiele się ruszała i już podpadłam w dołek niedawni dopiero sprzedała mi kilka kopów ale tyle znowu moich nerwów ze szok - wiecznie coś ...

Zdrówka Dziewczyny dla Dzieciaczków - Niud, Brunetka no i Edzka - dla Hubcia również jeszcze raz ❤️

Współczuje złych nastrojów ta końcówka plus hormony - masakra ... za dużo już tego trochę ... ☹️
Ale już bliżej niż dalej - No - zwłaszcza ja - zostały mi 3 tygodnie do terminu ... Qazsew -
Najpierw miły dzionek a potem stresik przez córcię. Może odpoczywała, ważne, że się odezwała
Domima, jak to już nie daleko do spotkania z Lenką

2014

Stary 2018-03-27, 08:40   #2449
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Ja po pierwszej ciąży ćwiczyłam w domu na stepie i później trochę ćwiczeń w parterze ze tak powiem aaaallleeee jak mi Syn nie chciał spać nawet na 20min to nie miałam kiedy - a jak mąż wracał to ja do garów - obiadki i inne pie.rdo.lety i o ćwiczeniach mogłam zapomnieć ... teraz lepiej nie będzie niestety ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-03-27, 08:43   #2450
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

Ale masz porządek u mnie ciuszki nie wyprane leżą w większości w workach na strychu

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
tule mocno mocno

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

No właśnie nie wiem, zaraz będę dzwonić do sklepów czy jest już flex i pojedziemy macać

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Treść usunięta
Jest taka opcja, trzeba wypróbować

A taka ładna miłość...

Stary 2018-03-27, 08:45   #2451
edzka1104
Zakorzenienie

Domima pytalas jeszcze jak ogarniam przy tej chorobie mlodego. Nijak, mlody chce zebym ciagle przy nim byla nawet jak bajki ogląda. W domu balagan masakra, obiady na szybko. Oby tylko mnie nie wzięło.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
Stary 2018-03-27, 08:46   #2452
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, syn jest z listopada 2014.

Współczuję cisnienia, ja mierze caly czas, póki co jest ładne ale jak skacze to panikuje.

Aaaa No właśnie taki „ starszak „ mi się wydaje do mojego i dlatego tak się dopytuje ...

Stary 2018-03-27, 08:47   #2453
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po pierwszej ciąży ćwiczyłam w domu na stepie i później trochę ćwiczeń w parterze ze tak powiem aaaallleeee jak mi Syn nie chciał spać nawet na 20min to nie miałam kiedy - a jak mąż wracał to ja do garów - obiadki i inne pie.rdo.lety i o ćwiczeniach mogłam zapomnieć ... teraz lepiej nie będzie niestety ...

Ja przed ciążą dużo schudłam, najpierw ćwiczyłam w domu z MelB, potem doszedł orbitrek, bieżnia i fitness. Nie wiem jak będzie z maluszkiem, ale koleżanka którą widziałam w weekend 3 miesiące po porodzie ma -18 kg po prostu

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Domima pytalas jeszcze jak ogarniam przy tej chorobie mlodego. Nijak, mlody chce zebym ciagle przy nim byla nawet jak bajki ogląda. W domu balagan masakra, obiady na szybko. Oby tylko mnie nie wzięło.
Ty masz szpital w domu to jasne że nie będzie sterylnie i obiady gotowe. Ja nie robię nic a obiadów nie ma

A taka ładna miłość...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-03-27, 08:47   #2454
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze następny weekend proszę zostawić na ciążę i pyszne śniadanie a potem niech się dzieje wola nieba

Zaciskam zaciskam .. choćby nie wiem co ❤️

Stary 2018-03-27, 08:48   #2455
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2018-03-27, 08:50   #2456
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
D
My z mezem dzisiaj znow wybywamy na Rzeszow, dostanie w koncu nowa pompe insulinowa. Bardzo sie ciesze bo ta ktora ma teraz juz jest stara i jest duze ryzyko ze w kazdej chwili moze sie popsuc
No i super, że wymienią, będziecie spokojniejsi!

Cytat:
Dzień dobry.
Kolejna noc z gorączka syna za mną, na szczęście nie rosła już tak mocno wiec mam nadzieję, że idzie ku lepszemu.
Niud

Domima nie ma co się martwić, jakby co.Lenka jest już donoszona. Ja czekam na ten 37tc.

Dzisiaj zaczynam 35tc.

za wszystkie dzisiejsze wizyty.
Gratuluję 35 tc No i miejmy nadzieję, że synek wraca do zdrowia.

Cytat:
Jeszcze nam się auto zepsuło, co dobiło zarówno mnie i Męża mechanicy zajęci... nooo lipa ogólnie, a dziś zapowiada się nie lepiej...
Uuu, oby jednak jak najszybciej udało się naprawić! Ja bez auta to jak bez ręki. Każde z nas ma swój, ale jak się któreś popsuje to wiadomo, że tż musi mieć czym dojechać do pracy i wtedy ja jestem bez.

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
dzisiaj przyjeżdża do mnie siostra, później muszę zacząć ogarniać się na jutrzejszą wizytę ( w końcu motywacja, żeby pomalować paznokcie )
Miłego dnia! Mnie salon urody czeka jutro przed czwartkową wizytą

Cytat:
Napisane przez Fryga777 Pokaż wiadomość
Tak zerkłam na tp i się dopiero zorientowałam, że z nas jestem trzecia w kolejce...
Jak Domima urodzi to mi się dopiero stres załączy
Na innym forum z kwietnia już trzy urodziły i już mnie to rusza, ale to kwietniowe, a my jak ruszymy to dopiero będzie
Ja to siebie widzę tak w połowie kolejki i nawet mi to pasuje

Cytat:
Treść usunięta
Boli nadal?

Cytat:
Ku pokrzepieniu serc wrzucam piękna foteczke
Załącznik 7488041
O ja! To już za chwilę Lenka będzie w Twoich ramionach

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Co robiłaś? Ja też rano byłam, 160zl zostawiłam :sciana: wczoraj posiewy 80zl :sciana:
Ja dzisiaj skromnie, bo 110 zł - tradycyjnie mocz+ morfo, ale coś czuję, że jutro znowu pójdę z moczem do dwóch labów
+ toxo (po raz drugi), HBS (po raz drugi) i USR (po raz drugi).

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to bardzo mi przykro jak czytam o waszych dolegliwościach i zmartwieniach. Aż czasem mi głupio pisać, że ja mam energii za milion osób, że nie ciągnie mnie brzuch jak zrobię 7 km w ciągu dnia, że nie wiem co to zadyszka :O Trzymam za was kciuki, żebyście jakoś dotrwały bo to już naprawdę w zasadzie końcówka, zaraz Święta więc przeleci, zaczną się cieplejsze dni, kończenie ogarniania dzieciowych fatałaszków i dopinanie toreb...
Czemu głupio? Ciesz się, że jesteś w takim świetnym stanie! Ja odkąd nie wymiotuję od 26 tc też czuję się jak nowo narodzona. A od 6-26 tc to był koszmar. Gdyby nie kopniaki synka po żebrach to bym nie wiedziała, że tam mieszka teraz. Ale tak mnie obił, że aż miejsce znieczulone

2014

Stary 2018-03-27, 08:51   #2457
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

O matko wiem co cZujesz... ja to mam na codzień ze zdrowym Mlodzianem wiec wiem co przechodzisz .. oby jak najszybciej H wyzdrowiał

Stary 2018-03-27, 08:53   #2458
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2018-03-27, 08:53   #2459
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Jakoś ostatnio nie mam weny na forum dzisiaj Tż wziął uż więc w planie mamy obejrzeć wózki, zrobić zakupy i ogarnąć chałupę. Do tego zrobić obiad a wieczorem zajęcia ze szkoły rodzenia
Udanego oglądania i miłego dnia a później prosimy o relację.

Cytat:
tak je wrzucam żebyście choć trochę odczuły mój oddech na Waszych plecach ❤️
Czujemy i to bardzo, bo będziesz otwierała rozpakowywanie

2014

Stary 2018-03-27, 08:54   #2460
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Eee nie mów tak pięknie o tej cukrzycy bo to tez nic fajnego oby to ciśnienie Ci trochę odpuściło- trzymam za to kciuki
Kochana a jak puchata ? Ta ranka nadal widoczna ?

Wiem, wiem nie zazdroszczę
Tylko jak wywali cukier w kosmos to do szpitala jechać nie trzeba i kroić na cito

A puchata bez zmian czyli chyba dobrze, jak nic się z tym strupkiem nie dzieje. Gonią jak wariatki ostatnio, bo nowe meble więc hurra plac zabaw i gdzieś ten pazur musiał się zaplątać

Grosze też mam niemoc i obiady takie jemy, że wstyd się przyznawać
Kompletnie mi ta końcówka nie idzie, właśnie sobie przypomniałam że pościel wyprałam i leży mokra w pralce już chyba z pół godziny
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości