|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Ja sie wlasnie rozpuscilam na maxa... oj jakie wasze dzidzie sa cudowne!!!! ogladalismy je z TZem, chyba zaczal tez sie wciagac w forum
![]() A to zdjecie z Rusalkowa Lenka na brzuszku taty.. och ach i w ogole brakuje slow, takie slodkie ![]() Anisiu kurde, kobito, no ja tez chce miec taki brzuch po porodzie... ale teraz to uda mi strasznie spuchly wiec na pewno w zadne spodnie nei wejde sprzed porodu, trzeba bedzie troche poczekac i popracowac na pewno ![]() Ja przylaczam sie d stekajacych, ktore chca juz miec woje zidzie przy sobei ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Wklejam to, co na odchowalni... oto moja Wiktoria Urszula
u mnie z karmieniem troche cieżko, bo nie mam sutków.. tj. są wklęsłe ale jakoś sobie radzimy.... mimo to potrafię małą przystawić na 30minut a potem jeszcze odciągnąć sporo... dzisiejszy rekord odciągnięcia to 90ml z jednej piersi... ogólnie to strasznie mi szybko robią się pełne ![]()
#243 |
Zakorzenienie
|
tak, jestem zadowolona
![]() ![]() też się pokażę po ciąży, a co. tak patrzę na to zdjęcie - jak ona się tam zmieściła ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
witaj Maladt, cudna córcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
ej no centralnie o 17 odciagnełam mleko z piersi a teraz juz czuje ze mega pełna... ja tego nie przezyje
#246 |
Zakorzenienie
|
MaladT sliczna masz corcie ale jaka papusia z niej jest, takie policzki tlusciutkie, cudo
![]() Co do kupy to u mnie bylo podobnie, bo urodzilam sobie hemoroida.. tez sie balam ja robic ale szlam i mimo ze nie czulam zwieraczy pozwalalam na to by szlo bez mojego wsparcia. Ponoc obilam sobie pecherz stad zero czucia na siku, przez kilka dni szlam do lazienki na zasadzie aha mialam sie wysiusiac, bo parcia na pecherz nie czulam teraz juz wszystko wrocilo powoli do normy, takze mysle Mala ze za kilka dni bedzie lepiej.. Najlepiej jak sobie po kazdym skorzystaniu z wc zrobisz maly prysznic i dobrze osusz.. musisz sie wietrzyc wtedy szybciej bedzie sie goic. Rozumiem ze masz szwy wewnetrzne? Bo MOnia pisala ze nie bylas nacieta, wiec musialas deko popekac.. :/ Madziu, normalnie respect ![]() ![]()
#247 |
Zakorzenienie
|
ja nie odciagam, pozwalam synkowi regulowac moja laktacje, jak mam mega bimbaly to budze dziecko na karmienie
#248 |
Zakorzenienie
|
no tak tylko ta moja to jak ma ochote to je a jak nie to jezykiem sobie odpycha sie od cyca... mam lekkie pękniecie ale chyba cos tam nie tego bo boli
![]()
#249 |
Zakorzenienie
|
MaladT, Jowiszku - sliczne macie corcie
![]() ![]() Dolegliwosci poporodowe widze dokuczaja...Ehhh - ale warto bylo nie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewuchy!
My wrocilismy wczoraj ze szpitala. Wszystko u nas dobrze, maly ma tylko cos z biderkiem- cos mu strzela i jutro ide do lekarza. Nie mam czasu nic naskrobac, bo dzis pol dnia zalatwialismy rozne sprawy, teraz sie rodzinka zwalila na pol wieczora i dopiero teraz zasiadlam zeby poczytac i zobaczyc nowinki. Gratuluje wszystkim mamusiom. Mam nadzieje, ze nie przechodzily takiego porodu jak ja. Co doszpitala, poloznych i lekarzy to byli na prawde super! Tylko sie upewnilam, ze nie powinno sie im za nic placic, bo powinni wykonywac swoja prace jak najlepiej potrafia i w moim przypadku tak robili. Zalaczam kilka fotek Boryska- 11.07.2008 3600g, 60cm i 10pkt urodzony SN. |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
ver_ona synek jak marzenie! gratuluje!
![]()
#252 |
Zakorzenienie
|
Sosnowa to ładnie je, a z cyca długo ciągnie ? moja jadła teraz przed 13., najpierw cycek ledwo 20 min. w półśnie, potem 40 ml butli. teraz śpi, planuję ją obudzić za góra godzinę na kolejne karmienie. bo moje dziecko trzeba budzić wyobraźcie sobie. w nocy nastawiam budzik na 2gą, potem ok. 6tej bo nie ufam jej już, raz przespała ponad 5godz. bez żarcia.[/quote
JOWISZKU MOżE TWOJEJ DZIDZI WYSTARCZY NA NOC TYLE MLEKA I NIE MUSISZ JEJ BUDZIć Z TEGO CO WIEM DZIECI NIE POTRZEBUJA W NOCY TYLE CO W DZIEń A żE śPI TO CHYBA DOBRZE BO I TY SIE WYśPISZ W DZIEń JAK NAJBARDZIEJ MOżESZ BUDZIć ALE W NOCY NIECH SIę UCZą SPAć A 5 GODZIN W NOCY BEZ PICIA TO NIE Aż TAK DłUGO MOJA SZWAGIERKA TEż TAK DAWAłA W NOCY NA żąDANIE TYLE ILE CHCIAł DZIECKO BYłO Aż ZA GRóBE A NAWET Z LEKKą NADWAGą TAKA KLUSKA I LEKARKA KAZAłE JEJ OGRANICZAć GO W PICIU A W NOCY JAK JUż TO OSZUKIWAć WODA LUB HERBATKą BO WNOCY SIE WSZYSTKO ODKłADA NA TłUSZCZYK TO TYLKO TAKA MOJA RADA żEBY NIE BUDZIC W NOCY DO KARMIENIA |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Czesc.
Mam pytanie do mamkarmiacych tylko piersia. Co ile wasze maluchy chca jesc? I jak dlugo? U nas to roznie bywa, zauwazylam, ze w nocy je dluzej, a w ciagu dnia czasem 20-30min wystarcza. Moj maluszek ssie caly czas i robi sobie przerwy 3-5sek, czyli tak jak powiedziala polozna- taki jest rytm jedzenia maluszka. Czy waszym malcom sie ulewa? bo Boryskowi tylko ze 2-3 razy i bardzo zadko tez odbija. Co do kupki, to u mnie nie bylo z tym problemu, az musialam biec do w-c i myslalam, ze nie zdaze. Moze to za sprawa owocow bo jadlam pozeczke czarna, a pozniej maliny i chyba to zadzialalo. Mam jeszcze jedno pyt. dot jedzenia- tego co Wy spozywacie? Bo ja raczej wszystko jem i na razie jest ok, nie mamy problemow(i oby nie zapeszyc!) |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A dzis wielki dzien! Odpadl w koncu Pepek i jest taka mala ranka ktora wkrotce sie zagoi.. Poczulam sentyment do tego kikuta, bo sobie uswiadomilam ze to byla czesc laczaca mnie z nim w brzusiu ![]() echh gupi gupek ze mnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Jowiszku
![]() ![]() ![]() Anisiu ja Ci się wcale nie dziwię ![]() ![]() ![]() Ściskam Was mamusie, niedługo do Was dołączę ![]()
#256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieci karmione na piersi raczej nie maja otylosci jesli nawet są grubsze to gdy zaczana chodzic szybko to zgubią-pewnie to nie do konca rgula ale tak piszą, mówią... ![]() pozdrawiam mamy i dzieciatka ![]()
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
agi_kn tak zgadzam się z tobą widomo że tygodnowe a nawet kilku tygodniowe dzieci nie przespią 6-7 godzin ale te 3-5 godzin to bezproblemu chodzi mi oto żeby nie budzic dziecka z zygarkiem w ręku co 3 godziny bo jak chce pospać gdzieś 4,5 -5 godzin to niech śpi
i wiadome jest że nadwaga nie jest u miesięcznych dzieci tylko już po pół roczku do roczku i takie dzieci z nadwagą ciężko im zacząć chodzenie a i na samej piersi wiadomo że nadwagi nie będzie miło ale tak jak niektóre dziewczyny dawają najpierw pierś a potem jeszcze dokarmiaja butelką i właśnie ze sztucznego dokarmiania w nocy odkłada się tłuszczyk mam nadzieję że mnie rozumiesz acha dopajać można takie maleństwa wodą lub są specjalne herbatki ale te dzieci które są na stucznym mleku ( tzn nie karmione piersią )to wiem od lekarki |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do herbatek to wiem,że są specjalne, ale na noc nie sa wskazane zalezy zreszta jak kto co lubi ![]() Pozniej dobrze jak zolądeczek sobie odpocznie od jedzonka ![]() pozdrawiam
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co kochane, wlasnie rozwiewacie mi wszystkie watpliwosci i wszelkie zapytania dotyczace karmienia
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | ||||
Zadomowienie
|
Anisia a ty nie rodziłas w Pyskowiach? bo tak czytam o pepusiu a tam dzieci wychodza juz z obcietym kikutkiem.
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Jowiszku! Róznie nam to wychodzi. Czasem chwyci pierś na 5 min., czasem posiedzi z 20... Ale raczej rzadko. Teraz będziemy starali się ten czas wydłużyć...
A Ty zamierzasz przejść na naturalne całkiem? Ja bardzo bym chciała, ale kurcze boję się... że jestem za mało konsekwentna. Kurna, szwy mi się rozeszły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
![]()
kochane chcialam sie poradzic jak ubierac dziecko do snu, u mnie na razie pogoda pod psem wiec wkladam malemu cienkie body i zamykam w spiworku letnim, spocony nie jest wiec trudno zgadnac czy mu jest ok,ale czytam na gazecie a tam bobasy takie rozneglizowane, ze moj to jak na syberie wyprawiony w takim zestawie, pozdrawiamy
ps. ja juz na szczescie zagojona w kroku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Sosnowa Moja mała też różnie chwyta ale karmię konsekwentnie od początku cyckiem - jutro idziemy na kontrolę to wam napisze jak z wagą. Anka je czasem 5 minut ale potem szybko się budzi - jak poje tak z 30 to śpi nawet 3 godziny - co na nią to dużo. Małą dokarmiali pierwszą noc w szpitalu sztucznie bo ja po cesarce nie miałam siły i miała okropne kolki. Pozatym mleko matki przez pierwsze 3 miesiące to jedyne źródło przeciwciał dla dziecka - trzeba karmić ile sie da bo to jego jedyna obrona
![]() Anka1900 ja moja małą ubieram w pajacyk i nakrywam kocykiem i jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Echhh jak to miło wejść na Wasze forum i pooglądać te małe CUDA!!! ![]() ![]() ![]() Normalnie zakochałam się w Waszych Mlekopijcach!!!! Jesteście niezastąpioną skarbnicą wiedzy, więc czytam Was i chłonę wszystkie widomości dotyczące pielęgnacji, karmienia i opieki nad maluszkami. ![]() A czy macie jakieś wieści od Wersty? Doczytałam, że już jest po porodzie i zastanawiam się czy już wszystko ok i jak się obie dziewczyny czują??? Jeśli mogę prosić to dajcie znaka na forum co tam słychać. Buziaki!
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak sobie radzicie z purkaniem malenstwa, dzis w nocy armagedon mialam, maly by wisial tylko na cycu, potem jak trawil mleczko to purkal okrutnie w pieluche i plakal, kolka to nie byla, ale widocznie krecilo go mocno w jelitkach ze tak zalosnie plakal pol nocy.. troche sie zdolowalam bo nie umialam mu pomoc.. chyba mnie dopada tzw. baby blues..
![]() |
#266 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do purkania to moja tez tak ma je potem jak kupke robi to sie na buźce cała czerwona robi jakby nie umała kupki wypchnac ![]()
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! A jak z Waszym poporodowym krwawieniem... Bo ja tak "na bieżąco" już bardzo niewiele krwawie. W zasadzie jest to już takie jasnobrązowe krwawienia. Tylko raz za czas (raz na dzień) pojawia się trochę (nie jakoś dużo) świeżej krwi, albo krwi ze śluzem... I tak się zastanawiam, czy to ok...
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
ja też już mało krwawię, czasem po cycku mocniej ale wtedy przynajmniej wiem, że trochę possała skoro macica zareagowała
![]() ja przystawiam ją co ok. 3 godz., w nocy tylko rzadziej bo ją dobudzić jest trudno. ssie ok. 20 min. ja staram się przejść tylko na naturalne bo mieszany system jest zbyt upierdliwy. teraz ją karmiłam po 12stej, wymusiłam w tym półśnie 30 min. na cycu, z butli dopiła tylko 10ml więc coś tam possała mam nadzieję. czekam właśnie na moich rodziców ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
doczytałam o Joli
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Witamy , witamy, jestesmy juz w domku.
zaleglosci nadrobimy potem, a teraz sie zaprezentujemy ![]() Oto nasza dlugo wyczekiwana niespodzianka-Edward Jak nazbieram sil, napisze wiecej o porodzie-to byla bardzo dluga przygoda, ale bylo warto. Maly jest przekochany. Pozdrawiamy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.