Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-16, 15:20   #601
Ywanka
Zadomowienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

A reszta przesyła pozdrowienia z pochmurnego Ostrowca

Katalinko miłej podróży poślubnej!
Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 21:04   #602
agat77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Katalinko - no to super . Czekamy na relację i zdjecia.
Ja dziś "zaklepałam" czesanie w Marcie .
Droga Ostrowczanko
Mam pytanko dotyczące Twoich gości. Przepraszam, być może zbyt osobiste, ale desperacko poszukuje miejsc do zakwaterowania moich gosci. Mam slub i wesele dokladnie w tym samym dniu co Ty i rozmawialam juz w sprawie pokoi z pania z Panoramy , a Wy zdaje sie tam wlasnie macie wesele. Ta pani powiedziala, ze najpierw musi ustalic z Wami jak duzo osob chcecie tam zakwaterowac i ma nam dac odpowiedz w piatek. Ta niepewnosc mnie dobija .W zwiazku z tym mam pytanie czy macie wielu gosci przyjezdnych i czy bylaby szansa na jakies 6-7 pokoi dla moich gosci. Wiem, ze w calym ich hotelu jest zdaje sie 40 pokoi.
Bede bardzo bardzo wdzieczna za informacje. Powoli trace juz nadzieje, a chcialabym zeby goscie zatrzymali sie w jakims fajnym miejscu...

Z gory bardzo dziekuje
agat77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 21:38   #603
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Zgadza się, to ja . Pani do nas dzwoniła i będziecie mogli zakwaterowac swoich gości - nam będzie potrzebne maksymalnie 30 miejsc (to już na 100% nam wystarczy).

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 08:09   #604
ewelka111
Raczkowanie

Dziewczyny, to która teraz będzie miała najwcześniej z nas ślub
Chyba teraz kolej Ostrowczanki i Agat, a może któraś ma wcześniejszą datę ślubu?
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 10:26   #605
agat77
Raczkowanie

Cytat:
Zgadza się, to ja . Pani do nas dzwoniła i będziecie mogli zakwaterowac swoich gości - nam będzie potrzebne maksymalnie 30 miejsc (to już na 100% nam wystarczy).
Bardzo, bardzo dziekuje Mam az 70 gosci do zakwaterowania. W Palacyku Tarnowskich daja mi 35 miejsc, w Pod Parowozem 18 i zostaje mi tych kilka osob, z ktorymi nie mialam co zrobic. Bardzo sie stresowalam. Jeszcze raz bardzo dziekuje, Kochana Ostrowczanko

Jeszcze zostal nam miesiac. Ja tez mam slub o 16ej w Michale. Zycze Wam wspanialego dnia I oczywiscie zamieszcze moja recenzje lokalu i moze jakies fotki jak tylko bedziemy po. Wszystkiego najlepszego, duzo szczescia Kochani!
Stary 2008-07-17, 10:26   #606
katalinka17
Zadomowienie

Dziewczyny chciałam wam wysłac na PW zdjęcia ze ślubu, włączam PW i co dalej?

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 10:30   #607
agat77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to która teraz będzie miała najwcześniej z nas ślub
Chyba teraz kolej Ostrowczanki i Agat, a może któraś ma wcześniejszą datę ślubu?
My z Ostrowczanka mamy 16go sierpnia. Na razie jestem w ferworze organizowania hoteli i dzis ide na moj pierwszy probny fryz na Ogrody. Zobaczymy jak pojdzie. Mam dopinane wlosy. Zobaczymy jak to wyjdzie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-17, 11:59   #608
aniaa22
Zakorzenienie

katalinko ja nie pomoge jak to zrobić ale tez prosze o fotki. może trzeba zdjęcia skopiować i wkleić?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 15:20   #609
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam wam wysłac na PW zdjęcia ze ślubu, włączam PW i co dalej?
Najprościej wrzuci zdjecia w fotosika lub podobną stronę i wysłac linki do zdjęc na PW. Do PW chyba nie można dodac załączników.

Agat - ślubujemy o tej samej godzinie, tylko ja w kościele w Denkowie.

Stary 2008-07-17, 16:39   #610
ewelka111
Raczkowanie

Agat a gdzie ty będziesz miała przyjęcie weselne

Katalinko jeśli nie uda Ci się pokazać nam zdjęć przez wizaż, to może byś wysłała na emaila Ja chętnie wyśle Ci swój adres na PW
Stary 2008-07-17, 22:18   #611
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Katalinko ślicznie - bukiet po prostu zachwycający i z was taka ładna para .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-18, 09:07   #612
Ywanka
Zadomowienie

Katlinko dziękuje za fotki. Ślicznie wyglądałaś!!!!
No i czekamy chociaż na kilak sł ow relacji!!!!
Stary 2008-07-18, 11:28   #613
aniaa22
Zakorzenienie

Dzięki Katalinko. Wyglądaliście świetnie a twój bukiet BARDZO mi się podoba
Stary 2008-07-21, 15:58   #614
agat77
Raczkowanie

gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Najprościej wrzuci zdjecia w fotosika lub podobną stronę i wysłac linki do zdjęc na PW. Do PW chyba nie można dodac załączników.

Agat - ślubujemy o tej samej godzinie, tylko ja w kościele w Denkowie.
Tak A ja w Michale
Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz odnosnie hotelu

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
Agat a gdzie ty będziesz miała przyjęcie weselne

Katalinko jeśli nie uda Ci się pokazać nam zdjęć przez wizaż, to może byś wysłała na emaila Ja chętnie wyśle Ci swój adres na PW
My mamy wesele w Pałacyku Tarnowskich.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-07-21 o 21:23 Powód: post pod postem
Stary 2008-07-21, 19:56   #615
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agat77 Pokaż wiadomość
My mamy wesele w Pałacyku Tarnowskich.
Aga77 masz taki sam zestaw jaki ja miałam Michał i Pałac Tarnowskich i godzina ślubu ta sama
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 08:39   #616
ewelka111
Raczkowanie

Katalinko zdjęcia już widziałyśmy, wyglądałaś prześlicznie, teraz napisz coś na temat przyjęcia czy sie udało, jak było Umieramy z ciekawości

Dziewczyny ja jestem już po weselu w Goździelinie, było bardzo fajnie. Sala jest bardzo ładna, wszystko nowe, czyste. Sala jest przedzielona pół do tańczenia i połowa części jadalnej. Ta ściana dzieląca to nie jest w całości zakryta, ma taką pustą wnękę przez którą dobrze widać część do tańczenie.
Jedzenie było przepyszne, ale wesele było z kucharką. Wiadomo, że jak jest z kucharką, to jedzenia jest dużo. Jedyny minus to-to, ze wjeżdża się tam przez prywatną posesje i na zewnątrz przed lokalem nie ma żadnych atrakcji (chodzi mi o ładne zagospodarowanie terenu).

Stary 2008-07-23, 22:01   #617
jenny21
Przyczajenie

Nie udzielama sie zbyt czesto na forum, ale dosyc czesto korzystalam z Waszych wskazowek i rad. Poczulam sie wiec zobligowana zeby podzielic sie moimi doswiadczeniami jako ze od soboty jestem juz mezatka. Wszystko udalo sie super, lepiej nawet niz myslalam. Nie jestem z Ostrowca takze wybaczcie jesli opisy beda nieprecyzyjne. A wiec po kolei:
Zaczne od fryzjera, bo od tego zaczely sie moje przygotowania w sobote: Agnieszka A z salonu za hotelem Gromada, wspominana juz przez Was na forum. Swietny fachowiec zarowno w doborze koloru jak i w wyborze fryzury slubnej, a co najwazniejesze fryzura byla baardzo trwala. Polecam.
Makijaz studio Glamour. Makijaz delikatny, dobrze dobrany ogolnie pozytyw. Na minus malowanie paznokci- lakier zaczal odpadac bardzo szybko.
Kwiaciarnia Adonis: Sliczne bukiety zarowno moj jak i swiadkowej, super dekoracja na samochod. Nie mialam wizji bukietu, zdalam sie calkowicie na pomyslowosc w kwiaciarni i nie zawiodlam sie. Obsluga tez bardzo sympatyczna. Przygotowali mi rowniez kwiatki do wpiecia we wlosy. Dekoracje na samochod zamawialismy dzien przed i tez dali rade.
Kosciol na Ogrodach: piekna msza, gosciom spoza Ostrowca bardzo sie podobal, byla to nasza trzecia parafia i wszystkie formalnosci zalatwilismy bez problemu. Dekoracje robi pani zakrystianka i naprawde wyglada ladnie.
Przyjecie w restauracji Venus. Ogolnie polecam, swietne jedzenie, sala tez ok. Mialam bardzo duzo przyjezdnych gosci, wiec wazne dla mnie bylo zeby byly pokoje do spania. Zamowilismy tez tort w tej restauracji i byl pieknie podany, bardzo lekki i smakowal gosciom. Obsluga mila. Minus- otoczenie hurtownii, ale podczas przyjecia nie ma to i tak znaczenia.
Gdybyscie mialy jakies pytania to chetnie odpowiem. Az szkoda, ze wszystko tak szybko minelo.
Dolaczam zdjecie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1231.JPG (29,3 KB, 103 załadowań)
jenny21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 22:59   #618
jenny21
Przyczajenie

I jeszcze zapomnialam o najwazniejszym o zespole. Gral u nas zespol Hawana z Ostrowca. Wszyscy goscie bawili sie super, przerwy nie za dlugie swietne prowadzenie imprezy. Momentami bylo tak, ze nikt nie siedzial przy stole bo wszyscy goscie bawili sie na parkiecie. Naprawde polecam.
Stary 2008-07-24, 06:03   #619
aniaa22
Zakorzenienie

jenny21 gratulacje wyglądałaś świetnie. fajnie że wszystko się udało. cieszę się też że jesteś zadowolona z fryzjerki bo też będę się tam czesać
Stary 2008-07-24, 08:00   #620
azakowana
Zakorzenienie

Jenny21 - śliczna panna młoda
Ale widzę, że tylko ja byłam zadowolona z paznokci wykonanych w Glamour. Teraz mi głupio, że tak mocno polecałam ten salon.
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 09:09   #621
Ywanka
Zadomowienie

jenny21 ślicznie wyglądałaś.
Stary 2008-07-24, 12:48   #622
katalinka17
Zadomowienie

Nareszcie dziewczyny jestem wolna i zdaję relację:

Fryzjer- czesałam sie u Marty, czesała mnie szefowa, z samą fryzurą wyrobiła się w godzinę, jestem mega zadowolona z wyglądu fryzury ( nawet klientkom czekającym bardzo się spodobała) która była taka jak chciałam, dziewczęca, romantyczna i nie dodająca lat- po prostu naturalna. Mało tego, fryzura mimo moich szaleństw na parkiecie wytrzymała 3 dni Na poprawiny zmieniłam nieco kształt fryzury podpinając już wszystkie kosmyki.
POLECAM

Makijaż- p. Ania Nowak, ma salon nad przychodnią Medyk, uwierzcie dziewczyny, malowałam się u niej na studniówkę i było git, teraz poszłam w ciemno, w dzień ślubu, nie robiąc wcześniej próbnego makijażu i jestem zachwycona Makijaż przetrwał bez poprawek (oprócz pudru sypkiego, bo mam tłustą cerę i musze nosek przypudrowywać). Miałam pięknie podkreślone oczy, nieskazitelną cerę do rana, wyglądałam zarazem naturalnie a jednak inaczeji choć do piękności nie należę to czułam się wyjątkowo.
POLECAM

Kwiaciarnia- Tara, jestem bardzo zadowolona, bukiet mimo, że w kolorystyce pomarańczu, której nie lubiłam, to bardzo mi się spodobał, z minuty na minutę coraz bardziej się w nim zakochiwałam. Mój i świadkowej spisał się na medal, bardzo trwały, obecnie go suszę. Dekoracja na samochód przepiękna, kolorowa, tak jak chciałam, skromna ale elegancka. Kosze dla rodziców piękne, mama była zachwycona!
Jedyne zastrzeżenie jakie mogę mieć, to do bukieciku na ołtarz, moim zdaniem taki nijaki,bezbarwny, zwykły. No i jeszcze panie biorą kaucję za przyssawki na auto 30zł)
Za bukiety moje, świadkowej, butonierki, przystrojenie auta, bukiet do konkursu, kosze dla rodziców zapłaciliśmy ponad 600zł.
POLECAM

Fotograf- Lula, o nim krótko, człowiek mega męczący, denerwujący, perfeksjonista na maxa, naprawdę sesja u niego była super męcząca, od sztucznego uśmiechu bolały mnie już policzki. Za to, efekty pracy świetne i nie żałuję, że jednak zdecydowaliśmy się na sesje w studio.
MOZNA SPROBOWAC

Kościół na Stawkach- Przepiękna msza, wspaniały ksiądz, dawka wzruszeń.
Przystrojenie elegancko, kościół sam w sobie kameralny, ale piękny. Tak się cieszę, że zdecydowaliśmy się na 3 kościół, bo w moim pewnie msza nie była by tak niezapomniana.
POLECAM

Sala Gościna, Boksycka, jesteśmy zadowoleni, sala pięknie przystrojona, jedzenie bardzo dobre,wszystkie potrawy smaczne, gorące, stół wiejski cieszył się wielkim powodzeniem, przepyszne rzeczy na nim się znajdowały.
Obsługa sprawna, nie mogę złego słowa powiedzieć.
Sala pięknie się prezentuje w świetle świec.
POLECAM

Muzyka- mieliśmy dj'a i to był strzał w dziesiątkę, wszyscy i starsi i młodsi bawili się świetnie, dodatkowe atrakcje - pokaz naszych zdjęć z dzieciństwa był bardzo wzruszający, ale też rozbawił do łez. Potem pokaz naszych wspólnych zdjęć też dobrze wyszedł. Było też karaoke, śmiechu co nie miara
SUPER!

spróbuję wkleić nowe zdjęcia na stronkę którą wam na PW podałam, przystrojenie auta itd

Mam nadzieję, że relacja wam usatysfakcjonuje

SYN
Stary 2008-07-24, 15:33   #623
Ywanka
Zadomowienie

Katalinko ciesze sie że wszystko Wam sie udało!!!
A mogłabyś wstawić fotkę z sesji u Luli?

Mam pytanie co do salonu fryzjerskiego u Marty.
Obcinała któraś tam włosy?
Jeśli tak to jakie wrażenie i która fryzjerka najfajniej obcina?
W ogóle to szukam fajnej fryzjerki, która zetnie mi włosy tak jak będę chciała.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 16:21   #624
ewelka111
Raczkowanie

Jenny21 ciesze się, że w jakimś tam stopniu Ostrowiecki wątek pomógł Ci przygotować się do ślubu. Na zdjęciu które wkleiłaś wyglądasz bardzo ładnie Gratulacje !!! Jak możesz to wklej zdjęcie swojej wiązanki, sądząc po stroiku do włosów to wiązanka pewnie była bardzo ładna.

Ywanka ja od kilku lat obcinam włosy właśnie w tym salonie Zawsze byłam bardzo zadowolona, zresztą jak pójdziesz to się przekonasz. Ja osobiście korzystam z usług Justynki, super obcina, lubi poszaleć z fryzurkami. Bardzo miła i sympatyczna dziewczyna
W salonie strzyże wiele dziewczyn (jak dobrze pamiętam to z 6) i według mnie wszystkie są dobre w tym co robią. Tak wiec do której byś nie trafiła na pewno będziesz zadowolona. Możesz zapisać sie do szefowej- Marty, lub do którejś z Agnieszek. Jak będziesz chciała sie zapisać to lepiej zrób to wcześniej, bo troszkę trzeba poczekać. Mam nadzieje, ze będziesz zadowolona z fryzurki

Katalinka mogła byś wkleić na wizaż zdjęcie stroika na autko?

Stary 2008-07-24, 17:57   #625
jenny21
Przyczajenie

Hej dziewczyny, dodaje zdjecie gdzie widac wiazanke oraz zdjecie z dekoracja samochodu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1272.JPG (39,6 KB, 129 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1157.JPG (62,2 KB, 88 załadowań)
Stary 2008-07-24, 18:34   #626
ewelka111
Raczkowanie

Fajne fotki, sukienkę miałaś bardzo ładną, fryzura super Ci pasowała, wiązanka taka romantyczna. Całość wygląda razem świetnie. Wszystko tak dobrze dobrane.

Bardzo mi się podoba dekoracja kościoła na Ogrodach, ach szkoda, że w moim kościele nie będzie takiej ślicznej dekoracji.....

Stary 2008-07-24, 18:48   #627
katalinka17
Zadomowienie

Co do Glamour to też średnio zadowolona jestem, zarówno z wykonania jak i trwałości. Raczej nie polecam.

SYN

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 19:01   #628
Ywanka
Zadomowienie

A mnie osobiście dekoracja kościoła na Ogrodach nie podoba sie - za dużo sztucznych kwiatów ale to rzecz gustu!

jenny21jeszcze raz powtórzę ze ślicznie wygalałaś a Twojego męża kojarzę ze szkoły!

ewelka111 dziękuje Ci za odpowiedz, chyba tam pójdę i sama wypróbuje!
Tak dla pewności zapytam czy to chodzi o ten salon na ulicy (zapomniałab nazwy) przed schodami do Rynku.
Stary 2008-07-24, 19:09   #629
katalinka17
Zadomowienie

Ewelko wkleiłam fotki auta, musze przyznac, że kwiaty dobrze sie trzymały mimo, że pędzilismy ponad 150 km/h

SYN
Stary 2008-07-25, 10:49   #630
ewelka111
Raczkowanie

Ywanka to chyba gadamy o dwóch różnych salonach, ten o którym Ci pisałam (tam czesały się również "nasze" dziewczyny do ślubu) - Studio fryzjerskie Marta znajduje sie na ulicy Czystej bodajże 4. Dokładniej mówiąc za hotelem Łysica, od strony Kilińskiego.
Tam przed schodami do rynku na Młyńskiej znajduje się studio paznokci i właścicielką jest też p. Marta, o której pisały dziewczyny, być może za bardzo zakręciłyśmy temat i coś źle zrozumiałaś. (Musze sie pochwalić,że udało mi się wkręcić tam na robienie paznokci do ślubu)

Katalinko gdzie wkleiłaś te fotki autka, bo ja jakoś nie mogę znaleźć (mam nadzieje, że nie fiksuje mi znów net)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości