|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Nie mam cukrzycy!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moje wyniki 4.04/8,12/7,13 Ale niestety hemoglobina 11,1. Piję już buraka,ale poproszę męża,by mi ascofer kupił (brałam to z Dawidem). Gdzieś czytałam,że dla 2 trymestru 10,5 ,ale słabo się czuję. |
|
|
|
#4022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Termometr pewnie kupię w jakimś zestawie początkowym, a później pewnie będę miała większą wprawę
|
|
|
|
|
#4023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Emma,Camelitos dziękuję
Bierze któraś z Was ascofer? |
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Pola super wynik! Cudownie 😍 😍
A ja leżę.. Ale szlag jasny mnie trafia. Jestem zła, rozdrazniona z tego powodu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka leż , ja też więcej leże,wiem,że to dobijające.Jesteś osobą aktywną i jest Ci ciężko,ale postaraj się wytłumaczyć,że to dla dobra Ninki!!
Mi pomogło leżenie,macica już mi się raczej nie stawia.Dzisiaj ani razu. Blanka dziękuję.Cieszę się,że cukier ok.Tylko to żelazo... Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-27 o 16:43 |
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że to dla jej dobra, ale ciężko mi się przestawić..
Obiad chociaż dziś zrobiłam... Witraz że szkłem też umyje dziś, ale na siedząco.. Okien nie dotykam, pościeli tez nie będę przebierać.. M. to zrobi.. Ehhh Czuje się taka bezużyteczna.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka chwilę poodpoczywasz i może się ustablizuje.A jak dzisiaj ?
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko raz mnie bolał kręgosłup jak na okres.. Taki ucisk..
Z brzuchem dużo lepiej, ale wzięłam rano nospe profilaktycznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda...
Ale znów czytałam, że nospa działa na napięcie mięśniowe u dzieci :/ jeśli sie jej dużo w ciąży zażywa.. Już nic nie czytam, biorę tak jak mi gin każe i tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka masz rację z tą nospą,ale dopiero teraz zaczęłaś ją brać i jeśli Ci się uspokoi nie będziesz musiała. Myślę,że przez tak krótki czas ,ona nie zaszkodzi. W naszym wypadku,lepiej brać te tabsy,aby się to wyciszyło.
Ja się bardzo psychicznie posypałam,jak w 33 tyg miałam 1 cm rozwarcia. |
|
|
|
#4033 |
|
Raczkowanie
|
Hej - ho 😸 my dzisiaj świętujemy 100-dniówke, rety nawet nie wiem kiedy to tak zleciało szybko 🙀
summer doskonale Cię rozumiem (przynajmniej częściowo) bo w moim przypadku zaczął się sezon koncertowy a ja siedzę w domu z brzuchem i tylko się wkurzam😤 ostatnio się wykłóciłam z mężem że on też ma siedzieć na dupie bo w końcu ja sobie sama w ciążę nie zaszłam 😤 Mi ogólnie tydzień minął na opatrywaniu i dogladaniu bezzębnych kotów 🙀 (ale już jest ok) Co do snów to dzisiaj mi się śniło że żyliśmy w czasach Mieszka czy innego Piasta i urodziła nam się Jadwisia przyszła królowa Jadwiga 😉 Norka my raczej nie kupujemy termometra- będę sprawdzać łokciem. Trzymajcie się Dziewoje 😻 |
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę szczęśliwa, jak dociagne do 35tc..ehh potem niech się dzieje co się chce. Pociesza mnie tez to, że chyba mozna jak coś założyć jakoś szew, czy krążek? Passer?a moja gin jest z tych bardzo przerazliwionych i jak coś to będzie napewno szybko reagować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od fryzjera. Jak wyszła, z domu o 9 tak wrocilam i jest 16 jestem wykończona. Z wlosow jestem bardzo zadowolona ale króciutkie mi obciął. Tz wczoraj mówił ze powinnam sporo skrócić bo układanie długich po myciu strasznie duzo czasu mi zabiera. Wiec sa skrócone do ramion. Chyba z 15 cm. Ale kolor mi sie podoba.
Czy Was tez maluszki kopia w szyjkę macicy? Rany to az boli czasami. Bardzo niekomfortowe. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Ja nie wiem co to nospa. Nospe sie bierze jedynie w Polsce. Ze szlyszenia od Was wiem ze bierzecie ale na co to jest to nie mam pojecia. |
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka jestem tego samego zdania ,co Ty.
Karolina dużo skróciłaś, pokaż się. Mnie chyba tam nie kopie. Nospa działa rozkurczowo.A w UK co na przedwczesne skurcze? |
|
|
|
#4037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
beznadziejne uczucie.. musiałam zrezygnować z pracy, którą bardzo lubiłam i przykuć się do łóżka na długi czas. Teraz jest lepiej, ale też muszę się oszczędzać
|
|
|
|
|
#4038 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4039 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie wiem jak pomóc, bo mnie poki co omija wszystko Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiem wiem, mialam pokazac swoje, kurcze no jutro wstawie zdjecie aj promys.Po wizycie u diabetologa ok ! Cukry w porządku, waga podskoczyla o 4 kg ale jest ok. Afera sie zrobila w kolejce pod gabinetem bo sie okazało, ze ciezarne przyjmowane są poza kolejnością i oczywiscie dym wśród starszych osób ze jak to tak spodziewalam sie długiego czekania, a weszlam w miare szybko ![]() Dzisiaj w planach mecz, ale nie wiem ile dam rade obejrzeć, bo jakas zmeczona jestem... Co do termometru, to my pewnie kupimy. Nie jest to drogie, miejsca nie zawala, dlaczego nie ? Zsczynam powaznie rozgladac sie za ciuchami ciazowymi. Dobrze, że czasem cos sprzedają na grupach fb, ale oczywiscie jak cos fajniejszego to zaraz znika i zazwyczaj nie zdążę kupic jeszcze przydalyby mi sie jakies bluzki koszulindy, sweterek jaki i oczywiscie dżinsy.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
Zua super ze wszystko ok po wizycie 😃
Ja też jakaś zmęczona, byłam dzisiaj na zakupach musiałam kupić prezenty urodzinowe dla brata i siostry bo zobaczymy się w święta. Oczywiście przechodziłam obok Pepco no i nie wyszłam z pustymi rękami kupiłam 2 komplety, czapkę i skarpetki 😃 Jak wróciłam to wzięłam się za prasowanie (jak ja tego nie lubię😂 i pozmieniałam pościel. Wystarczy na dzisiaj. Zaraz się wykąpie i pewnie będę oglądać mecz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie lipcowe 2018 cz.III
To wstawie na chwile ale zmiana jest możecie mi wierzyć bo jak łapie w kitka to nie ma co łapać
. Ale takie bede robic kręcone bo z natury mam falowane. A na obiad mam takie cos ️. Chodził za mna juz od dłuższego czasu wiec dzis zrobiłam. Milion kalorii ale to za dietetyczny obiad wczorajszy równowaga musi byc.ImageUploadedByWizaz Forum1522180135.827970.jpg Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-03-27 o 21:49 |
|
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się po wizycie. Na szczeście u mnie nudno jak zwykle. Szyjka 4 cm, zamknięta, wprawdzie Pani Dr wspomniała że miekka, ale nic na ten temat nie mowiła. Moge pracować, ćwiczyć i na jakieś wyjazdy jeździc.
Wizyty już co 3 tygodnie i padło juz pytanie czy wybrałam szpital do porodu. Ma mi się dowiedzieć w ktorym możliwe jest ZZO . Ja też plan na dziś to mecz. Jestem wielką fanka piłki nożnej i jak tylko mogę jezdze na kibicować na zywo. W planie był też wyjazd do Rosji, a że jest jak jest, to za zaoszczedzone pieniądze kupimy wypasiony wózek i jeszcze pewnie z połowe wyprawki albo i cała. |
|
|
|
#4043 |
|
Raczkowanie
|
Witam
regularkate ja też jeszcze nie miałam krzywej, dopiero dziś dostałam skierowanie i robię za tydzień po świętach. To będzie 26 t.c. Naprawdę jak ten czas leci, za chwilę III trymestr! a dopiero co zaczynałyśmy wątek lipcowych mamuś, coraz bliżej do naszych dzieciaczków ![]() Jutro idę na USG, takie kontrolne, popodglądam sobie Lenkę i przy okazji idę do endokrynologa, bo mi trochę tsh skoczyło, więc pewnie zwiększy mi dawkę letroxu. Też od jutra mam brać żelazo, bo hemoglobina leci mi na łeb na szyję, a jeszcze na ostatniej była 13,9 i się gin dziwiła, że w ciąży taka dobra, no to już nie jest dobra ![]() aniama gratuluję, dobrze, że wszystko ok ![]() Jutro zamawiam na Allegro leżaczek bujaczek i podgrzewacz do butelek. I chyba jednak kupujemy z tż nowe łóżeczko, nie będziemy tamtego odnawiać, także też przeglądamy oferty na necie Edytowane przez Kathyyy91 Czas edycji: 2018-03-27 o 21:25 |
|
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
Co do tematu wyprawkowego to termometru do wody nie zamierzałam kupować, ale jeśli są takie co można i dziecku zmierzyć i wodę i temp powietrza to chyba kupię. Z jednej strony to niby zbędny gadżet ale z drugiej na początek to nie wiem jak ocenić czy woda dobra.
|
|
|
|
#4045 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dobry Wieczór!
aniama6 Super, że wizyta udana, takie nudno to ja lubię! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś pomarnowałam trochę czasu, bo wpadłam na pomysł zrobienia grafiki dla moich synków i spędziłam trochę czasu w programie graficznym. Wrzucę Wam próbki. Wiadomo, że to jakieś arcydzieła grafiki nie są A i donoszę z frontu imionowonadawczego: Moja mama ostatnio mi przysłała listę imion, które ona proponuje, oczywiście nie prosiliśmy o to, więc trochę mnie wkurzyła. Tż obstaje przy tym, które wybrał. Rzadko jest tak stanowczy, więc chyba mu zależy. Tyle, że dziś natknęłam się na imię, o którym pomyślałam, że to to właśnie to! Wiecie, takie styki mi się poprzestawiały i bęc. Jak mogłam wcześniej o tym nie pomyśleć! Tyle, że... no właśnie... jak mężowi zależy, to może tym razem powinnam odpuścić? A po drugie, jeśli myślałyście, że Ziemowit jest rzadko nadawanym imieniem, to to drugie imię miało w zeszłym roku około 10 razy mniej nadań
|
||||
|
|
|
#4046 |
|
Rozeznanie
|
Któraś jeszcze nie śpi? Ja siedzenie na wc i cały czas sikam (sorki za bezpośredniość) jak leżę to mała się tak wygina po prawej stronie że od razu mi się siku chce. Co chwilę gula na brzuchu, jak rozmasuje to miejsce to ucieka i za chwilę znowu😕
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie śpię.. Haha leżę i zastanawiam się czy nie zacząć czytać książki, ale boję się, że wtedy w ogóle nie pójdę spać.
No i zastanawiam się nad tym jakie ciasto zrobić na święta.. Chociaż tyle zrobię. Mam ochotę na coś z marcepanem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Ale aktualnie jest 23:52 i młoda nie szaleje jak zawsze! Muszę zapisać w kalendarzu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- A ciasto, jutro robię miodownika bo musi poleżeć żeby zmiekł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jeszcze nie śpię. Jak sobie poświecę monitorem albo telefonem wieczorem, to potem zawsze ciężko mi zasnąć. Jutro będę miała przekichane rano
dorka24 Mój też wybija gulę po prawej stronie, ale że Cię Młoda tak do łazienki gna, to bardzo współczuję. Myślałam, że jeszcze mamy trochę czasu to tego typu problemów. xXBlankaXx Ty się tam nie rozpędzaj z tymi ciastami, co? Co masz do czytania?
|
|
|
|
#4050 |
|
Zadomowienie
|
No to i ja się dołączę do nieśpiących 😂 młoda też przed chwilą dała koncert ale teraz jest spokojna. Z tego co widzę to większość z nas ma dzidziulka po prawej stronie. Moja też lubi się powypinać i czasami jest to trochę bolesne.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

beznadziejne uczucie.. musiałam zrezygnować z pracy, którą bardzo lubiłam i przykuć się do łóżka na długi czas. Teraz jest lepiej, ale też muszę się oszczędzać

Skąd się to wzięło, przecież tyle nie jem 
wiem wiem, mialam pokazac swoje, kurcze no jutro wstawie zdjecie aj promys.
. Ale takie bede robic kręcone bo z natury mam falowane.
️. Chodził za mna juz od dłuższego czasu wiec dzis zrobiłam. Milion kalorii ale to za dietetyczny obiad wczorajszy
równowaga musi byc.
Wg niektórych podziałów to już III trym, wg części za tydzień. Kiedy to zleciało?!