Pokolenie "małych zdzir"..? - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-16, 23:02   #421
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: Podłe zachowanie kobiet - zwłaszcza w miejscach publicznych

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
ja nie mówie ze ich nie obchodzi opinia innych tylko chcą pokazac ze ich nie obchodzi, tylko irytuje mnie ze piszecie tak tylko o nastolatkach a wsród kobiet w kazdym wieku znajdują sie takie "zdziry"
MIRELKO-obruszasz się,ale nie masz podstaw.tu jest temat POKOLENIE MAŁYCH...
a nie pokolenie starych bab.
jeśli bolą cię komentarze krytykujące "stare maleńkie" ,to poszukaj wątku o starych babach i tam się wypowiedz.
nikt nie krytykuje mastolatek za delikatny makijarz,czy spódniczkę mini,ale za wizerunek z okładek playboya,czy zachowanie kryminalistek.nie o wygląd tylko chodzi,ale i o zachowanie.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-16, 23:29   #422
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
jeśli bolą cię komentarze krytykujące "stare maleńkie" ,to poszukaj wątku o starych babach i tam się wypowiedz.
nikt nie krytykuje mastolatek za delikatny makijarz,czy spódniczkę mini,ale za wizerunek z okładek playboya,czy zachowanie kryminalistek.nie o wygląd tylko chodzi,ale i o zachowanie.
przeczytałam cały wątek i piszecie ze prawie kazada nastolatka w tych czasach tak się zachwouje, ubiera... a ja znam wieele osób w tym wieku które odbiegają od od nastolatek przedstawionych przez was...
wiem, ze duzo takich barbie jest, było i będzie...
uwazam ze chwalenie się tym ile sie wypiło czy z kim sie nie spało jest bulwersujące i głupie, ale niewiem czego spodziewała się wandolina podchodzac do jakiejs głupiej dziewczyny i wcinajac się w rozmowe i obrazając ją, mozecie powiedziec ze jestem tak samo głupia, ale gdyby do mnie podeszła jakas kobieta i niewiem po co wcięła się w moją rozmowe, a mało tego obraziła mnie to zareagowałabym podobnie (jak prawie kazdy)
a wizerunek barbie to ich sparawa (choć na metamorfozach jest wątek w którym 22 letnia dziewczyna robi z siebie barbie)
a ja chciałam pokazac ze takie głupie pomysły maja kobiety w różnym wieku ( w tym również nastolatki)
a przyszłam tu bo skrytykowałyscie myche za to ze wyraziła swoje zdanie
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-16, 23:43   #423
Katarzyna xD
Zadomowienie

Ja również mam 15 lat ;] i w dziewczynach mniej więcej w moim wieku wnerwia mnie to co pisałyście, czyli tapeta, solarium, tlenione włosy i odkrywanie jak największej ilości części ciała ;/ ale ok takie maniury spotyka się juz prawie na każdym kroku. Jednak chyba najbd wkurza mnie chęć lansowania sie przed innymi rzeczami typu papierosy, alkohol itp. Mam takie dwie koleżanki palą i jedna z nich uczęszcza na biby i się jara, że ona umie skręta zrobić, maryche paliła itp. A mnie to wkurza ;/ Uważają się za dorosłe i myślą, że są cool ;/ Ja też od czasy do czasu pije - nie to, że gdzieś w piwnicach, tylko na jakichś urodzinach trochę winka, ale to rzadko. I moi rodzice o tym wiedzą. Oczywiście, że nie pozwalają mi pić w dużych ilościach ale okazyjnie to tak. A powracając do palenia to miałam kiedyś z tymi laskami zapalić i przyznaje się bez bicia. Chciałam to zrobić dla szpanu, żeby poczuć się dorosło. Na szczęście nastąpiły pewne sytuacje w moim życiu i całkowicie zmieniłam decyzję. Uważam, że w tym wieku jest to głupie i nieodpowiedzialne.

Jeśli ktoś nie popełnia samobójstwa, nie znaczy, że wybrał życie. On tylko nie potrafi się zabić.
Katarzyna xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 01:34   #424
caipirinha
Rozeznanie

Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?

Cytat:
Napisane przez moya07 Pokaż wiadomość
A co więcej znam dziewczyny gdzie rodzice akceptują to, że uprawia seks w tak młodym wieku...
A co mają zrobić? Nie wypuszczać z domu?

Cytat:
Napisane przez Wandolina Pokaż wiadomość
Boże, jak widzę takie gnojówki to mnie krew zalewa... Żadnych wartości moralnych, żadnej wiedzy, a mimo to uważają się za inteligentne i lepsze od innych i to mnie najbardziej wkurza. Szpanerki, cwaniary... Ostatnio przechodziłam koło dyskoteki i stała taka jedna 13-sto, może 14-stoletnia i chwaliła się kolegom, że się upiła. Podeszłam do niej i pytam się : Czym się chwalisz? Własną głupotą? I dostałam kulturalną i wyrafinowaną odpowiedź : Spier**** ! Pięknie... :/
To tak, jakbyś podeszła do zdziczałego, rozwścieczonego psa, próbowała go uspokoić, a potem zdziwiła się, że ugryzł.

Cytat:
Napisane przez Katarzyna xD Pokaż wiadomość
Ja również mam 15 lat ;] i w dziewczynach mniej więcej w moim wieku wnerwia mnie to co pisałyście, czyli tapeta, solarium, tlenione włosy i odkrywanie jak największej ilości części ciała ;/
A co Tobie przeszkadza, że ktoś tak wygląda? Każdy ma prawo wyglądać tak, jak chce, trochę tolerancji. Rozumiem krytykować zachowanie, ale jak dziewczyna chce mieć ciemną karnację, jasne włosy i mocny makijaż, to co komu do tego?

Cytat:
Jednak chyba najbd wkurza mnie chęć lansowania sie przed innymi rzeczami typu papierosy, alkohol itp. Mam takie dwie koleżanki palą i jedna z nich uczęszcza na biby i się jara, że ona umie skręta zrobić, maryche paliła itp. A mnie to wkurza ;/ Uważają się za dorosłe i myślą, że są cool ;/
Z tego się na szczęście wyrasta. ;]

Cytat:
A powracając do palenia to miałam kiedyś z tymi laskami zapalić i przyznaje się bez bicia. Chciałam to zrobić dla szpanu, żeby poczuć się dorosło. Na szczęście nastąpiły pewne sytuacje w moim życiu i całkowicie zmieniłam decyzję. Uważam, że w tym wieku jest to głupie i nieodpowiedzialne.
No właśnie. W Twoim życiu nastąpiły "pewne sytuacje", a w ich życiach nie. I dlatego Ty masz być od nich lepsza?

caipirinha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 07:45   #425
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem krytykować zachowanie, ale jak dziewczyna chce mieć ciemną karnację, jasne włosy i mocny makijaż, to co komu do tego?
To niech potem się nie dziwią, że uważa się takie "lachony" za puste barbie... bo.. no sorry ale przecież wygląd też świadczy o człowieku.. I co jak co, ale w mojej głowie wytworzył się taki stereotyp, że wymalowane i wypacykowane dziewczyny (nie tylko blondynki, teraz przecież panuje też moda na czarne włosy) to zwyczajne pustaki... i coraz bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu, bo jakoś nigdy nie widziałam dziewczyny z minióweczce, kozaczkach, blond szopie na głowie, pomarańczowej od solarki, która zachowywałaby się tak jak każda zwyczajna nastolatka. Wręcz przeciwnie - te barbie chodzą w grupkach i same sobie pracują na taką opinię..
Jak jakaś szara myszka chce się przemienić w "plastikowego lachona", to proszę bardzo, tylko niech się potem nie dziwi, że ludzie na nią patrzą z politowaniem.. no ale w końcu sama chciała wyglądać jak Doda..
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 09:07   #426
kropka75
Zakorzenienie

Ciekawy temat...

Ja już starej daty jestem, więc patrząc na dzisiejszą młodzież po prostu mocno się dziwię. I strach mnie bierze, że może kiedyś urodzę córkę i ona będzie taka, jak panienki, które spotykam na ulicy.

Makijażu mają więcej niż ja, kolory skóry i włosów jakby lustra nie miały, mini szerokości paska, biusty na wierzchu... Niby minęło raptem naście lat od czasu, gdy ja miałam 13-15, ale "postęp" nastąpił gigantyczny... Gdy ja kończyłam podstawówkę, dziewczyny nie farbowały włosów, używało się jakiejś perłowej pomadki, ewentualnie kredki do oczu, to wszystko. Farbowanie było zarezerwowane dla LO, podobnie obcasy. Dopiero w szkole średniej byłyśmy na tyle dorosłe...

O zachowaniu to już nawet nie mówię, bo czasem strach słuchać. Język z rynsztoka, popisy kto ile wychlał, kto już zapalił i co, kto z kim spał, ile razy, w głowie się nie mieści...

Szkoda mi tamtych czasów, żal że minęły i nigdy nie wrócą. A obecna "cywilizacja" nic dobrego nie przyniesie, co jak co, ale to jest pewne jak w szwajcarskim banku.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2008-07-17 o 10:01
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 09:14   #427
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Podpisuję się i... jeszcze jedna uwaga - żyjemy w społeczeństwie, zbiorowości ludzkiej, w której powinny panowac jakieś, chociaz podstawowe zasady i reguły, żeby WSZYSTKIM jakoś się żyło, dlatego niestety nie jest tak, że będę robiła co mi się podoba, jak mi się podoba i gdzie mi się podoba, a wszystkim wara do tego, bo będąc społeczeństwa poddajemy sie pod jego osąd, czy nam się to podoba czy nie.

Ew. wyjechac na bezludna wyspę można i wtedy róbta co chceta.
Stary 2008-07-17, 09:37   #428
byliczka
Zakorzenienie

Słuchajcie nic nam do tego, bo jak chcą wyglądać jak chodzące lalki barbie to proszę bardzo. Ale niektóre obrończynie opisanych osób burzą się nie wiedząc w ogóle o co chodzi! My nie czepiamy się tutaj tak właściwie ich wyglądy bo generalnie większości to zwisa. Nie chodzi nam o wygląd tylko o ich ZACHOWANIE! O to że wydaje im się że są lepsze od innych, nad wyraz dorosłe i mają monopol na obgadywanie każdej dziewczyny która wygląda jak człwoiek a nie jak chodząca reklama solarium, utleniacza i podkładu w jednym!
Stary 2008-07-17, 09:40   #429
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez byliczka Pokaż wiadomość
Słuchajcie nic nam do tego, bo jak chcą wyglądać jak chodzące lalki barbie to proszę bardzo. Ale niektóre obrończynie opisanych osób burzą się nie wiedząc w ogóle o co chodzi! My nie czepiamy się tutaj tak właściwie ich wyglądy bo generalnie większości to zwisa. Nie chodzi nam o wygląd tylko o ich ZACHOWANIE! O to że wydaje im się że są lepsze od innych, nad wyraz dorosłe i mają monopol na obgadywanie każdej dziewczyny która wygląda jak człwoiek a nie jak chodząca reklama solarium, utleniacza i podkładu w jednym!
Wyglądać, jak piszesz, niech sobie wyglądają, ale za tym wyglądem idzie zwykle okreslone zachowanie, do któego to już można się barrdzo przyczepić...
Stary 2008-07-17, 09:43   #430
byliczka
Zakorzenienie

No dokładnie o tym samym mówię.

http://www.kozaczek.pl/plotka2.php?idp=10318 TmargoT ta dziewczynka bije tą którą wkleiłaś na łeb na szyję! Bożż ta dziewczynka jeszcze sama nie ma piersi i nie wie jakie jej urosną i już chce operację. Patrząc na jej matkę ciężko się dziwić.
Stary 2008-07-17, 10:05   #431
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:

http://www.kozaczek.pl/plotka2.php?idp=10318 TmargoT ta dziewczynka bije tą którą wkleiłaś na łeb na szyję! Bożż ta dziewczynka jeszcze sama nie ma piersi i nie wie jakie jej urosną i już chce operację. Patrząc na jej matkę ciężko się dziwić.
to już jest patologia, pogoń za sławą, ale 12 lat i operacja? matka ma nie pokoleji w głowie.

---------------------------

wiem, to nie do tematu; http://i38.tinypic.com/2gvkh1x.jpg
Stary 2008-07-17, 11:04   #432
shonya
Raczkowanie

Wiele tu uwag, że młode dziewczyny się buntują, biorą przykład ze starszego rodzeństwa, robią na złość rodzicom. Mam ponad 20 lat i szczerze powiem - kiedy ja miałam 13-17 lat, nie było tak wielu przypadków 'młodych zdzir'. Teraz, kiedy patrzę na te młode dziewczyny, żal mi ich trochę - bo niewielu z nich uda się osiągnąć w życiu coś więcej. Nie mówię tutaj o każdej (zastrzegam, bo widziałam w tym wątku tendencje do 'czepiania się'). Mam sąsiadkę, to nawet moja dalsza kuzynka. Ma 15 lat. Wpadła na pomysł przed zakończeniem roku szkolnego, żeby uczcić koiec klasy drugiej bodajże jakoś hucznie. I wyszło im, bo postanowiły zawiadomić szkołę o wymyślonej bombie.
Przeraża mnie, że owe dziewczyny myślą "co by tu zrobić, żeby nas zauwyżyli". Nie boją się konsekwencji, a jak ktoś już zwróci uwagę, to zostanie wyzwany takimi określeniami że szczęka opada. Ja o osobach z mojego rocznika mogę powiedzieć jedno - nie dotknęło nas to. Mówię głównie o znajomych ze szkoły. Poszłam do gimnazjum katolickiego, gdzie spódnica przed kolano była zakazana, najmniejszy makijaż czy jakakolwiek estrawagancja również (kolczyk w nosie, dwa w uchu, itp). Nie mówiąc o używkach. Było nas w pierwszych klasach wtedy około 60. Z czystym sumieniem mówię, że tylko dwie osoby z całego towarzystwa, po wyjściu z gimnazjum zmieniły się już nie w małe zdziry, tylko trochę większe. Mówię to, żeby pokazac, ze wiele tak naprawdę zależy od szkoły. Jeżeli szkoła daje wolną rękę młodzieży, to oni z tego korzystają, zresztą trudno się dziwić.
Patrząc teraz na moje koleżanki ze szkolnej ławki jestem wdzięczna rodzicom, że posłali mnie do takiej szkoły. To dziś tylko raz użyłam pudru i tuszu do rzęs (na studniówkę :P ), jakoś nie mam potrzeby makijażu. Nie twierdzę, że jest on zły. Ale na codzień nie miałam okazji brac z nikogo przykładu, czy i ile się malować.
Trudno tu obwiniać kogokolwiek. Jedynie za kilka lat, te młodziutkie zdziry, mogą mieć pretensje same do siebie
shonya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 11:55   #433
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

wy naprawde wierzycie w te głupoty wypisywane na tych stronach? przeciez tam jest mniej niz 10% prawdy przeciez nie mozna przeprowadzic takiej operacji 12latce
Stary 2008-07-17, 12:12   #434
Katarzyna xD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caipirinha Pokaż wiadomość

No właśnie. W Twoim życiu nastąpiły "pewne sytuacje", a w ich życiach nie. I dlatego Ty masz być od nich lepsza?
yyy a kto powiedział, że jestem lepsza od nich? tylko wyrażam swoje zdanie a ty wszystkich, nie tylko mnie krytykujesz. moze masz jakies kompleksy czy co -.-" każdy ma prawo wyrazić własne zdanie.

Jeśli ktoś nie popełnia samobójstwa, nie znaczy, że wybrał życie. On tylko nie potrafi się zabić.
Katarzyna xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 12:33   #435
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
wy naprawde wierzycie w te głupoty wypisywane na tych stronach? przeciez tam jest mniej niz 10% prawdy przeciez nie mozna przeprowadzic takiej operacji 12latce
Ale tu chodzi o samą chęć jej przeprowadzenia,co dla mnie już jest szczytem kretynizmu.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 12:34   #436
byliczka
Zakorzenienie

Mirelkaaa jak już pisałam w każdej plotce jest cień prawdy, a to co w USa się wyrabia to przechodzi ludzkie pojęcie. Więc wszystko jest możliwe
Stary 2008-07-17, 12:52   #437
moya07
Zakorzenienie

Cytat:

eee.... Ja widze pewną różnice między obojętnością do tej sprawy a nie zgadzaniem się by tego nie robiło dziecko..;/

Wydaję mi się, ze można jakoś zaaragować na coś co się stało i nie pozwolić by się to dalej toczyło. Tak smao jakby np. twoja córka zapaliła fajke, ty byś zapewne zaaragowałą obojętnie, no bo co masz zrobić, nie wypuszczac z domu? Jednak są inne metody na takie rzeczy... Jka raz coś siestało nie oznacza, ze bd to się juz ciągneło dalej..
Stary 2008-07-17, 13:01   #438
mycha6969
Raczkowanie

[quote=TmargoT;8243187]nikt cię nie zjechał.napisałaś,że jestes w jej wieku.stąd moje pytanie.
15 lat-to nie to samo co 11.wybacz.

nie napisałam dosłownie ze jestem w jej wieku, przeczytaj dokładnie

mycha6969 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 13:03   #439
byliczka
Zakorzenienie

Wystarczy przykład matki Christiane F. z książki My dzieci z dworca ZOO. Ona uważała że skoro koleżanki jej córki chodzą w wieku 12- 13 lat do najnowocześniejszej dyskoteki w Europie to dlaczego miała by swojej córce zabronić. Nie zauważyła jak ta przychodziła naćpana do domu. Bo przecież dla każdej matki, jej dziecko jest aniołem i nie wierzy w nic złego. To myśle też jest przyczyną. Rodzice po prostu najzwyczajniej w swiecie akceptują takie zachowanie bo boją się utracić kontakt z dzieckiem.

Czy nie wypuszczać z domu? Zależy w jakich okolicznościach i ile ma lat.
Stary 2008-07-17, 13:21   #440
pink69
Zakorzenienie

Cytat:

Pilnować i kontrolować co robi dziecko w czasie wolnym,także w internecie.
Ba! Szczególnie w internecie,bo nóż mi się w kieszeni otwiera jak wchodzi 13-letnie dziecko i pyta o tytuł piosenki,tyle,że znajduje się ona w prymitywnym internetowym pornosie.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 13:36   #441
byliczka
Zakorzenienie

Dobrze Pink gada, wódki jej dać!
Stary 2008-07-17, 13:45   #442
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Ale tu chodzi o samą chęć jej przeprowadzenia,co dla mnie już jest szczytem kretynizmu.
Cytat:
Mirelkaaa jak już pisałam w każdej plotce jest cień prawdy, a to co w USa się wyrabia to przechodzi ludzkie pojęcie. Więc wszystko jest możliwe
a może poprostu tak ja oceniają i uważają, ze właśnie tego chce, ale co by to była za matka, która mówi własnemu dziecku zeby zrobiła sobie piersi
Cytat:
Wystarczy przykład matki Christiane F. z książki My dzieci z dworca ZOO. Ona uważała że skoro koleżanki jej córki chodzą w wieku 12- 13 lat do najnowocześniejszej dyskoteki w Europie to dlaczego miała by swojej córce zabronić. Nie zauważyła jak ta przychodziła naćpana do domu. Bo przecież dla każdej matki, jej dziecko jest aniołem i nie wierzy w nic złego. To myśle też jest przyczyną. Rodzice po prostu najzwyczajniej w swiecie akceptują takie zachowanie bo boją się utracić kontakt z dzieckiem.

Czy nie wypuszczać z domu? Zależy w jakich okolicznościach i ile ma lat.
no to pomysl ile tak książka ma juz lat, a to mówi samo przez siebie, ze tak jest od zawsze
Stary 2008-07-17, 13:51   #443
byliczka
Zakorzenienie

Od zawsze matki nie chciały widzieć co złego robi jej dziecko a nie od zawsze młode gówniary zachowywały się jak by były Paniami Świata i nosiły du*y wyżej niż głowy. Po to dałam ten przykład

A jeśli nie wierzysz co matka może z dzieckiem robić obejrzyj sobie czasem na MTV Tiara Girls- księżniczki piękności. Przekonasz się szybciej niż Ci się wydaje.
Stary 2008-07-17, 13:56   #444
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
eee.... Ja widze pewną różnice między obojętnością do tej sprawy a nie zgadzaniem się by tego nie robiło dziecko..;/

Wydaję mi się, ze można jakoś zaaragować na coś co się stało i nie pozwolić by się to dalej toczyło. Tak smao jakby np. twoja córka zapaliła fajke, ty byś zapewne zaaragowałą obojętnie, no bo co masz zrobić, nie wypuszczac z domu? Jednak są inne metody na takie rzeczy... Jka raz coś siestało nie oznacza, ze bd to się juz ciągneło dalej..
E no co Ty, lepiej machnąć ręką.. przecież i tak córka będzie to robiła więc po co wysilać się i strzępić język?
Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Pilnować i kontrolować co robi dziecko w czasie wolnym,także w internecie.
Ba! Szczególnie w internecie,bo nóż mi się w kieszeni otwiera jak wchodzi 13-letnie dziecko i pyta o tytuł piosenki,tyle,że znajduje się ona w prymitywnym internetowym pornosie.

byliczka miałam to samo napisać..
Wystarczy spojrzeć na konkursy piękności w roli głównej z 11 latkami..
Stary 2008-07-17, 15:35   #445
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Od zawsze matki nie chciały widzieć co złego robi jej dziecko a nie od zawsze młode gówniary zachowywały się jak by były Paniami Świata i nosiły du*y wyżej niż głowy. Po to dałam ten przykład

A jeśli nie wierzysz co matka może z dzieckiem robić obejrzyj sobie czasem na MTV Tiara Girls- księżniczki piękności. Przekonasz się szybciej niż Ci się wydaje.
oglądałam masz racje ale to nie Ameryka
Stary 2008-07-17, 17:14   #446
byliczka
Zakorzenienie

Gdzie? U nas w Polsce? Czy chodzi Ci o linki z kozaczka podane??
Stary 2008-07-17, 17:30   #447
Mirelkaaa
Zakorzenienie

jak to do mnie to chodzi mi o linki i o programy na mtv
Stary 2008-07-17, 17:42   #448
byliczka
Zakorzenienie

No to właśnie jest Ameryka
Stary 2008-07-17, 17:57   #449
caipirinha
Rozeznanie

Cytat:
Ale niektóre obrończynie opisanych osób burzą się nie wiedząc w ogóle o co chodzi! My nie czepiamy się tutaj tak właściwie ich wyglądy bo generalnie większości to zwisa. Nie chodzi nam o wygląd tylko o ich ZACHOWANIE!
Wizażanki nie są jednością, jedne krytykują - tak jak piszesz - zachowanie, ale są też takie, które skupiają się na wyglądzie.

Cytat:
yyy a kto powiedział, że jestem lepsza od nich? tylko wyrażam swoje zdanie a ty wszystkich, nie tylko mnie krytykujesz. moze masz jakies kompleksy czy co -.-" każdy ma prawo wyrazić własne zdanie.
Łoooo, ale mi pojechałaś. Normalnie się w sobie zamknę. Nie wiem czy wiesz, ale to bardzo częsta odpowiedź krytykowanych osób - "masz jakieś kompleksy?" Cóż, ja po prostu wypowiadam się głównie tam, gdzie się z czymś nie zgadzam. Cały Twój post, mówił jakie to "zue" są takie dziewczyny i jak bardzo Ty się od nich różnisz. Czepiasz się dziewczyn, które palą dla szpanu, chociaż sama być to robiła, gdyby nie jakieśtam wydarzenie. Może w ich życiu żadne takie wydarzenie nie miało miejsca, więc nie powinnaś tak ich krytykować - takie moje zdanie.

Cytat:

No tak, gdybym przyłapała moją córkę na paleniu to rzeczywiście nic bym nie zrobiła. Dlatego nie mam zamiaru mieć dzieci, wiem że się do tego nie nadaję. Może i nie powinnam wypowiadać się w kwestii wychowywania, ale ja widzę to z trochę innej perspektywy, niż niektóre Wizażanki. Widzę, że zakazy nic nie dają, rozmowy zazwyczaj też nie. Jak ktoś chce pić, palić, imprezować to będzie to robił mimo zakazów i próśb rodziców... Niektórzy nawet nie mają pojęcia, to jakich wkrętów i przekrętów jest zdolna młodzież. Ale to już offtop, więc przepraszam. Jest gdzieś za wizażu temat o wychowywaniu nastolatków? ^^

caipirinha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 17:59   #450
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
przeczytałam cały wątek i piszecie ze prawie kazada nastolatka w tych czasach tak się zachwouje, ubiera... a ja znam wieele osób w tym wieku które odbiegają od od nastolatek przedstawionych przez was...
wiem, ze duzo takich barbie jest, było i będzie...
uwazam ze chwalenie się tym ile sie wypiło czy z kim sie nie spało jest bulwersujące i głupie, ale niewiem czego spodziewała się wandolina podchodzac do jakiejs głupiej dziewczyny i wcinajac się w rozmowe i obrazając ją, mozecie powiedziec ze jestem tak samo głupia, ale gdyby do mnie podeszła jakas kobieta i niewiem po co wcięła się w moją rozmowe, a mało tego obraziła mnie to zareagowałabym podobnie (jak prawie kazdy)
a wizerunek barbie to ich sparawa (choć na metamorfozach jest wątek w którym 22 letnia dziewczyna robi z siebie barbie)
a ja chciałam pokazac ze takie głupie pomysły maja kobiety w różnym wieku ( w tym również nastolatki)
a przyszłam tu bo skrytykowałyscie myche za to ze wyraziła swoje zdanie
zacytowałas moją wypowiedż,a ja nie mam nic wspólnego z krytyką młodzieńczego szaleństwa.wróć do moich starszych postów,a przekonasz sie o moim zdaniu.
nie kaz mi brac odpowiedzialnośći za słowa innych .
[quote=mycha6969;8251160]
Cytat:
nikt cię nie zjechał.napisałaś,że jestes w jej wieku.stąd moje pytanie.
15 lat-to nie to samo co 11.wybacz.

nie napisałam dosłownie ze jestem w jej wieku, przeczytaj dokładnie
ok wklejam jeszcze raz twoją odpowiedź poniżej
Cytat:
Napisane przez mycha6969 Pokaż wiadomość
No fajnie ii ? nie rozumiem was trochę... krytykujecie tu dziewczyny w moim wieku, nie biorąc pod uwagę tych normalnych. To ich życie, więc po co wchodzić w nie z butami. Np. ta dziewczynka. Matka pochwala jej decyzję więc to ich sprawa i nie rozumiem po co to komentować. Nie jeździjcie już tak po nas, zapewniam, ze nie wszystkie nastolatki są takie. A jeśli nawet, to jest tylko i wyłacznie ich sprawa. Pozdrawiam
ja podałam link o 11-to latce,a ty odpisałaś,że
" krytykujemy dziewczyny w TWOIM WIEKU".
czyżby był tu ukryty podtekst,bo ja stara i nie rozumiem.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości