|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Folinko, Blanko - trochę mnie uspokoilyscie z tym wyjazdem ! W pazdzierniku mamy trzecią rocznice ślubu, chcialabym gdzies pojechać ! Jak bedzie kasa to wsiadamy w auto i tyle
![]() Co do ślubu, to my wszystko oplacalismy sami. Ja wyszlam z założenia, że moi rodzice poświęcili mi bardzo duzo pieniedzy i uwagi, wyslali mnie na studia, a w domu za wesolo nigdy nie było, bo tylko tata pracował, a mama mnie wychowywala. Nie chcialam, żeby fundowali Nam wesele. Rodzice męża dużo kady wylozyli na szwagierke wczesniej, więc im tez odwiedziliśmy przyjemności dokladania nam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka wyglądają smacznie,narobilas mi.smaka na cos słodkiego,dobrze,ze mam lody w,zamrazalce.
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co do wesela i ślubu powiem jak było u nas
![]() Ogólnie na początku plan był taki, że skromny cywilny i obiad dla najbliższych.. A za rok - dwa ślub kościelny z weselem, aż odłożymy kasiore. Ale i moi rodzice i teściowie stwierdzili, że oni i tak i tak albo robią nam wesele, albo dostaniemy 10tys od każdych w kopercie.. Na nasze studia złotówki nie dali, im też wesela rodzice sponsorowali, stać ich na to i tyle, decyzje mamy podjąć sami. Stwierdziliśmy, że skoro i tak i tak te pieniądze nam dają, to robimy wesele i ślub kościelny od razu. Mieliśmy wesele na ok. 60 osób i to był najpiękniejszy dzień w moim życiu. Wesele było z motywem jesiennym w kolorach pomarańczowo - czerownyn. Świeczniki z dyni, jarzebiny i kasztanow na stołach, jesienny tort, zaproszenia w klimacie. Ja miałam we włosach kwiaty czerwono pomarańczowe goździki i jarzebine, bukiet też jesienny Ahh jak ja bym chciała jeszcze raz!Ogólnie jestem zdania, że jeśli rodziców stac i chcą sfinansować wesele dziecka to nic złego ![]() Sama jeśli będę miała fundusze to pomogę /zrobię wesele córce. No i u nas rodzice się nie wtracali, byli zaangażowani, ale na zasadzie, że pytali co i jak, czy w w czymś pomoc, ale nie próbowali nic robić pod siebie, to nasze wesele. Tesciowa jedynie odwalila akcje z winetkami dzień przed weselem, myślałam, że się wściekne.. No ale już wybaczylam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-28 o 14:18 |
|
|
|
#4145 |
|
Zadomowienie
|
Patrycja, ja też właśnie czytałam, że nie można moczyć nóg w ciąży. i W sumie ani kąpieli ani pryszniców gorących brać. Kąpiele sobie faktycznie odpuściłam, bo raz jak brałam to zrobiło mi się słabo, a z prysznicem to staram się lać chłodniejszą wodę niż zwykle, już nie wychodzę czerwona spod wody.
Wiecie co, nawet nie zauważyłam, że już jestem w 6 miesiącu ciąży chciałam sprawdzić ile mi dni do końca zostało na necie, a tu mi pokazało 6 miesiąc. Jakoś mnie to zszokowało ![]() Myślę, czy iść z Młodą na spacer, bo potem muszę wnieść wózek. Niby tylko 4 schodki, ale później czuję ten brzuch
|
|
|
|
#4146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- A nie możesz wciągnąć tyłem na dwóch kołach?
|
|
#4147 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ostatecznie to Wasz dzień i takie gorsze momenty trzeba puszczać mimo uszu i cieszyć się chwilą Cytat:
Pola, Blanka oszczędzajcie się |
||
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie uwielbiam gorące kąpiele, teraz kąpię się w troche chłodniejszej wodzie,nad czym bardzo ubolewam
jak tylko dojdę do siebie po porodzie to się wyparze w wannie za wszystkie czasy 😍 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4149 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze Wam pokażę moje łupy dla dzieci z ostatniej wyprzedaży nexta. Właśnie mi przyszła paczka
![]() Bluza i getry w rzeczywistości są w zbliżonym kolorze. Na drugim zdjęciu tył getrów. A butki szare są większe od granatowych, choć chyba wydają się mniejsze, bo stoją dalej. I już Was nie absorbuję dziś moją osobą Odpoczęłam i czas zbierać się do pracy...DSC_0048.JPGDSC_0049.JPGDSC_0050.JPGDSC_0051.JPG
|
#4150 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wybaczcie, że tak ni z gruchy, ni z pietruchy, ale niektóre z Was wydawały się dobrze zorientowane w tych sprawach. Próbuję wypełnić PITa elektronicznie, ale muszę zaznaczyć opcję przychodu z więcej niż 1 stosunku pracy (żeby mi się koszty uzyskania przychodu podwyższyły i zgadzały). Ale jak słowo daję, oglądam ten formularz od godziny i albo jestem ślepa, albo tej opcji nie ma?
Czy ktoś się zna i pomoże, który to numer rubryki? Albo mi to wyjaśni, czemu tego nie widzę?
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ja mam jeszcze pytanie o skarpetki... Waszym zdaniem orzydatne bardzo? Ile na początek?? Ja mam 6 par, cienkich i 6 par trochę grubszych, ale też nie jakoś strasznie ciepłych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-28 o 14:27 |
|
|
|
|
#4152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do krzywej to ja pójdę chyba jutro, jeśli dam radę wytrzymać bez jedzenia przeraża mnie fakt, że trzeba być 12h na czczo. Brzmi nierealnie ![]() W sumie to bardziej niż na krzywej zależy mi na TSH. Uświadomiłam sobie, że muszę zbadać tarczycę, bo minęło 6 tygodni od ostatniego badania, a w sumie miałam badać po 4 tyg Cytat:
![]() Ale we wrześniu pomyślimy nad wyjazdem z Maluszkiem ![]() Folinko, sto lat dla synka! Zazdroszczę tortu ![]()
|
||
|
|
|
#4153 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
i żadne tradycje mnie nie przekonały jak i to że rodzice chcieli już tyle włożyli we mnie kasy że dla mnie to było nie do pomyślenia żeby mi wesele opłacali tym bardziej że już pracowałam odkładam kasę i daliśmy radę sami że wszystkim a wesele małe nie było Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Blanka, średnio, zwłaszcza dla letniego dziecka. Czasem bardziej przydatne na łapki, jeśli dziecko się drapie lub w zimie dawałam na ręce zamiast wiecznie spadających i niewygodnych rękawiczek ![]() Góra 5-6 par na początek, choć to też sprawa indywidualna, bo zależy jakie masz ubranka. Ech, i wieczne utrapienie z tymi skarpetkami jest żeby trafić wygodne, żeby ani nie zjeżdżały, ani nie uciskały...
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-03-28 o 14:33 |
|
|
|
|
#4155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I fakt, trzeba patrzeć, żeby nie uciskaly bo to nie dobrze. Zostawię to co mam, jak coś to albo nie będę używać, albo dokupie. Na łapki będę się bardzo starać aby nic nie zakładać.. Mam do tego bardzo mieszane uczucia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4157 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
drugich dziadków dziecko będzie miało 300km od nas i tam się wybieramy w sierpniu a z końcem września czy w październiku do Grecji ) nie ma najmniejszego problemu stąd nie boję się wyjazdów z małym dzieckiem za granicę. Myślę, że wszędzie byle z głową a w Polsce też jest wiele pięknych miejsc i warto je pozwiedzać---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
z gotowaniem jak u mnie a pieczenie to inna sprawa - bardzo lubię, ale to pewnie z mojej miłości do słodkości ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę Grecji Napewno jak mała będzie miała rok to chcemy jechać do znajomych do Anglii w odwiedziny ale to daleka przyszłość. 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też tak myślałam aby ubierać latem same body + skarpetki jak mu będzie w stopy zimno mam na razie ok 5par i nie będę już dokupywać I mam takie same odczucia do niedrapków
|
|
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka,piękne torty
![]() Ja w maju robię tort na urodziny syna, ale dla mnie to osobiście wielkie wyzwanie bo tort musi być wegański i bezglutenowy a i z owocami nie poszaleję. Nie nastawiam się, że mały zje dużo, ale jeśli sobie zażyczy swojego urodzinowego tortu to nie powiem mu "nie", bo dodałam np jajko ![]() Co do skarpetek.. ja będę raczej ubierała w ciepłe dni np do body czy legginsow bez stopek. Z początku one faktycznie zwykle spadają (dlatego dobrze mieć ubrania ze stopami), ale różnie się dziecko ubiera i na pewno kilka par warto mieć. My z mężem od wielu lat pod koniec listopada jeździmy na weekend w różne miejsca w Polsce. Z synem też to praktykujemy. Temperatura nigdy nie była przeszkodą, zwłaszcza gdy synek leżał w gondoli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4161 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinko piekne torty i łupy !!!
![]() Emma, my może w przyszlym roku skoczymu gdzies za granicę. Teraz jeszcze nie damy rady :/ Podjadam rzodkiewki, zawsze coś xD Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4162 | ||||
|
Raczkowanie
|
Zua, no co Ty, rób tylko musisz sie pochwalić!
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajna zabawa z robieniem ich, nie zajmuje długo Nie było mnie cały dzień wczoraj tutaj! Chciałam umówić szkołę rodzenia w szpitalu, w którym chcę rodzić i nie ma już miejsc! może któraś ma jakieś doświadczenie ze szkołami w Wawie?Wczoraj byliśmy na bezpłatnych warsztatach "Mamo to ja" było bardzo ciekawie. Inne trochę tematy niż na bezpiecznym maluchu więc jak coś to polecam oba No i... wygrałam adapter do pasów (który właśnie mieliśmy kupić przed wyjazdem na święta i nad morze) oraz bujaczek fisher price Dzisiaj idę na kolację z koleżankami, więc za chwilę lecę się szykować
|
||||
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Folinko śliczne ciuszki,ja się czaje na tego nexta.
Andra udanej zabawy! Nie zjem teraz loda,bo młody mnie ubiegl.Męża poproszę to mi po pracy kupi. Co do wyjazdów zagranicznych,to się nie boję,bo znam język.My planujemy wrzesień/październik Chorwacje.Pierwotnie miało być polskie morze,ale są bardzo wysokie ceny i nie dam tyle kasy za taki brak pogody ,wolę się wygrzac w sloncu,lepiej mi.na psychikę zrobi. Za rok myślę o Włoszech,może Kampania lub Toskania.Plan jest na końcówkę maja,bo jest taniej,a pogoda idealna. Dobijajace to leżenie,nawet spalam z tych nudów. |
|
|
|
#4164 |
|
Wtajemniczenie
|
Aandra ale super z adapterem i bujaczkiem !!! Gratulacje !
Ja właśnie wsunelam zupe kalafiorowo-brokułowa mniam. Prosta, smaczna ![]() Zaraz jedziemy z mężem ogladac pralkę. Znajomi chcą sprzedac za nieduże pieniądze, a my planujemy zmienić, więc moze uda się ją kupić ![]() Zastanawiam sie tez nad menu wielkanocnym. Co Wy robicie ciekawego ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do koncertów to teraz jest wysyp tych na które chciałam iść i to aż do jesieni praktycznie coś fajnego się szykuje O kotach pisała parę stron temu, że z okazji wiosennego przeglądu zdrowia załapały się na czyszczenie zębów i wróciły biedniejsze o niemal połowę dentystka usunęła im łącznie kilkanaście (mamy zdiagnozowany FORL a koty mam płaskonose więc te zęby i tak były kiepskie) teraz kociaste mają się świetnie- nawet chrupki jedzą jak zawsze więc jest ok ps. kocham Pratchetta )
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam kaczkę to mama przygotuję..M. Zrobi cwikla z chrzanem.. No i zrobię ciasto. Na śniadanie wielkanocne jedziemy do teściów, na obiad schodzimy na dół do rodziców. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Zua ja.wyjątkowo nie zrobię nic.
|
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
My na śniadanie idziemy do teściów, potem na obiad do rodziców a w drugi dzień znów do teściów, więc ja przygotowuje tylko muffinki marchewkowe i babkę,którą mogę ja zjeść na diecie. Żadnych sałatek nie robię, bo i tak matki robią i później nie ma kto tego zjeść
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4169 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam bardzo za pocieszenie i podzielenie się Waszymi opiniami. My początkowo chcieliśmy zrobić wesele sami ale moja mam jest tak wychowana że rodzice robią wesele, więc umówiłyśmy się że ona tylko zapłaci za salę, resztę płacimy sami typu orkiestra, fotograf itd.. Od teściów broń Boże nie oczekiwałam pomocy finansowej, bo oni to z tych którzy całe życie jadą na kredytach. Bardziej chodzi mi o jakiekolwiek zainteresowanie czy jeszcze coś zostało do zrobienia, potrzebowaliśmy porad bo ja na weselu byłam jako małe dziecko więc nie znam tradycji itd. Co byliśmy u nich w lutym to jedyne pytanie jakie padało na temat ślubu, to kiedy oni dostaną zaproszenie. Jakby to było najważniejsze, a ja latał na okrągło po fotografach itd żeby zaklepać termin, tu chodziliśmy na te konieczne rzeczy do kościoła i nie było do tego głowy.. Każdy wiedział o ślubie dużo wcześniej więc zaproszenie było tylko formalnością.. Naprawdę brak mi słów czasem, tym bardziej że bratu tż i siostrze zrobili całe imprezy a tu nawet nie zapytają czy nie potrzebujemy pomocy w czymkolwiek trochę to takie nie fair. O tekście o tym że kasy nie mają, bo syna żenią już nawet nie wspomnę.
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4170 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
może na jakiś koncert mu pozwolę A koty bezzębne (przynajmniej częściowo) bo FORL i nie było co ratować u Białej Baby- teraz jest im lepiej, przynajmniej w paszczach mają porządek |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

chciałam sprawdzić ile mi dni do końca zostało na necie, a tu mi pokazało 6 miesiąc. Jakoś mnie to zszokowało

wogole mam wrażenie że wcześniej więcej widziałam na tym usg niż teraz, lekarz pokazywał nam nosek i usta ale ja kompletnie nic nie widziałam prócz kręgosłupa.. Po przymiarce sukni jestem nawet zadowolona, mimo gorsetu prawie nic nie widać wyglądam tylko na małą nadwagę na brzuchu.. Może wyślę sobie od mamy zdjęcie to wstawię na fb.. Kierowców mamy też załatwionych, więc zostało kupić jakieś symboliczne pamiątki dla gości i albumy na zdjęcia dla rodziców z podziękowaniami.. Wogole może to nie jest dobre miejsce na takie żale ale jest mi trochę przykro, że moi rodzice pomagają wszystko załatwiać, tata kolegów jako kierowców, mama chce dołożyć do imprezy na sali a w sumie zapłacić większość , szuka gdzie tort zamówić, stara się żeby wszytko było jak najlepiej, a rodzice tż kompletna olewa, czekali tylko na zaproszenie i są na weselu po prostu gośćmi.. Nie pytają czy wszystko załatwione, czy trzeba w czymś pomóc, a nawet ostatnio jego mama zażartowała, że nie ma na coś tam kasy, bo przeciez robi synowi wesele.. Ahh szkoda gadać, teściów się nie wybiera.. Rodzina z jego strony, nawet nie potwierdziła swojej obecności, mamy się chyba domyślać kto przyjdzie a kto nie.. Trochę mnie to drażni, bo to taka trochę olewka, my musimy zapłacić za konkretną ilość osób a nie mamy pewności ile ludzi będzie. Ale koniec już smętów.

Czy ktoś się zna i pomoże, który to numer rubryki? Albo mi to wyjaśni, czemu tego nie widzę? 
Też chyba poczekam do po świętach.
A poza tym jeszcze jedna kapela, którą strasznie bym chciała zobaczyć. Śmiałam się, że i tak pojedziemy, urodzę pod sceną najwyżej, to Bruno będzie chrzestnym