|
|
#31 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tenis Ziemny
Cytat:
Musiałabym spróbować, żeby móc się na ten temat wypowiadać. W każdym razie dzięki za rady
|
|
|
|
|
#32 |
|
BAN stały
|
Dot.: Tenis Ziemny
Ale zawsze mozesz poszukac jakiegoś betonowego kortu - przy uczelniach często takie bywają.
Tam bez skrępownia możesz poprobować przebijanie piłki
|
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
Tenis!!!
Od dziś zaczęłam grać w tenisa na korcie przy hotelu w okolicznym mieście, uważam ze to super dyscyplina! Ciągle w biegu! Godzina tenisa to 450 spalonych kalorii! Nie dość ze można grać, śmiać się, świetnie sie bawić to jeszcze chudnąć! Nogi mnie bolą jak oszalałe, a grałam ok 1.5h! Polecam wszystkim! O tym korcie dowiedziałam sie całkiem niedawno, nie miałam pojęcia ze w okolicy są jakieś korty. U was pewnie jest podobnie ;p Naprawdę polecam wszystkim, których nudzi bieganie czy jazda na rowerze stacjonarnym! Grając w Tenisa nie można sie nudzić!
A wy Wizażanki? Grywacie w tenisa?
|
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
Dot.: Tenis!!!
Co to nikt nie gra w tenisa?
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
ja grywałam w tamte lato
no fajny fajny po czasie brzuch bolli więc raczej chudnie, fajna zabawa ...tyle, że ja nie mam rakiet... ![]() i szkoda że te korty co ja mam to takie kulawe, a nie na hali jakiejś , porządniejsze...
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
ja gralam kilka lat moge sie tu anwet pochwalic ,ze bylam zawodniczka..no ale niestety moje kolana tego nie wytrzymaly i musialamzrezygnowac ok 6 miechow temu ;(( teraz moge tyklko tak rekreacyjnie grywac....ehh no ale zawsze cos bo kocham ten sport...
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczelam grac w zeszle wakacje, i w te wakacje kontynuuje nauke
Powoli mi idzie, ale minimalne postepy widac, bo TZ juz sie tak nie denerwuje Bardzo mi sie spodobala ta dyscyplina sportu, i na szczescie, w moim rodzinnym miasteczku, gdzie spedzam wakacje, kort jest niedrogi, wiec mozna szalec
|
|
|
|
#38 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
niedrogi? ile za godzine sobie życzą? |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
3 lub 5 zl (za godzine), w zaleznosci od tego czy jest sie uczniem czy nie
A czasem w ogole nie biora
|
|
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
Woooooooow! U mnie 30zł za godzine :| myślałam, że to nie dużo a tu prosze...
Troche z chłopakiem oszukujemy i zostajemy 1.5godziny, nikt nas nie pilnuje więc co :p najwyżej powiem ze nie mamy zegarka :p |
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Witam!!
Też uwielbiam tenisa,z dziesięć lat myślałam o zapisaniu się i wreszcie, z okazji obchodzonego w tym roku ćwierćwiecza, znalazłam sobie trenera i partnera do gry. Mam treningi już od pół roku, nawet nieźle mi idzie - jeśli nie liczyć antytalentu do serwisów oraz wybitnie podwórkowych smeczy
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba lubimy podobne sporty jak u Ciebie stoi pływanie i taniec?![]() Tak więc - będąc dużo młodszą trenowałam trochę tenis, rok rocznie jeździłam na obozy sportowe o profilu tenisowym ze szkoły tenisowej, a od kilku lat udaje mi się pójść na kort raz na jakiś czas (czyt. raz na rok )...głównie przez cenę wynajęcia kortu (wiadomo, student pieniążkami nie grzeszy )Chciałam więc podpytać Warszawianki grające w tenis, czy nie orientujecie się, gdzie w Warszawie można niedrogo kort wynająć? nie musi być jakiś super extra, póki co nie mam specjalnych wymagań oprócz tych cenowych oczywiście najlepiej w obrębie Warszawy, z w miarę porządnym dojazdem. Rakietę i piłki mam swoje.Juncia - pogrywasz czasami w Warszawie? jeśli tak, to czy mogę zapytać gdzie? Pozdrawiam
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taniec - kocham! Tanczylam w kilku zespolach (raczej amatorskich), a parkiet (w klubach) to moj drugi dom ;p (no moze przesadzam - trzeci ;p). Plywanie - zodiakalna rybka, wiec wiadomo ;p poza tym zanim wyjechalam do Warszawy mieszkalam w miescie w poblizu jezior, wiec nie sposob nie lubiec plywac W Warszawie jeszcze nigdy nie gralam, z racji tego, ze moim jedynym dotychczasowych partnerem jest moj TZ, ktory niestety w czasie roku akademickiego zostaje w moim rodzinnym miescie. Z nikim innym nie probowalam, zreszta nawet nie mam sprzetu swojego. No i ceny pewnie tez wysokie, chociaz nie orientuje sie, ile konkretnie. Ja wlasnie wrocilam z kortu tak w ogole. Calkiem przyjemnie mi sie dzis gralo, i nawet minimalne postepy widze.
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:P do tych 4 dyscyplin dorzucę jeszcze z mojej strony siatkówkę i rower - to zestaw moich 6 ulubionych dyscyplin, choć uwielbiam każdą formę ruchu![]() Ahh, zazdroszczę w takim razie grającego TŻta, mi by się przydał taki trener oj i to baardzo! Rzeczywiście, jak przeglądam stronki w necie, to opłaty za kort w warszawie są niestety wysokie że już o lekcjach z trenerem nie wspomnę!Tak jeszcze przy okazji wspomnę, że wymyśliłam sobie ostatnio obóz sportowo-tenisowy dla dorosłych, może miałabyś ochotę się wybrać? Zaraz stworzę podobny wątek na fitnessie, ciekawe czy będzie odzew...moi znajomi się porozjeżdżali, a ci, co zostali, są jacyś nieruchliwi
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gralam nawet w gimnazjum. Jezdzic na rowerze takze lubie Ogolnie mozna powiedziec, ze sportowa dusza ze mnie Chociaz wszystkie te dyscypliny uprawiam amatorsko dla przyjemnosci i lepszego samopoczucia.Oboz sportowy u mnie odpada. Po pierwsze kasa, po drugie, nie chce zostawiac TZ, ktorego nie widze przez caly rok akademicki (nie liczac weekendu raz na miesiac) Tak wiec tkwie w tej malej mojej miescince i karmie sie miloscia hehehe
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka miłosna:P ale rozumiem, jak najbardziej - korzystajcie z tego czasu razem!![]() ciekawe, czy ktoś byłby chętny na taki obóz ![]() ja również wszystkie dyscypliny uprawiam amatorsko, choć z uwielbieniem ![]() Pozdrawiam serdecznie
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogole, to profesjonalny trener to by sie chyba zalamal widzac moja gre. Czasami tak beznadziejnie mi idzie ze szok ;p
|
|
|
|
#48 |
|
BAN stały
|
Mi na razie też beznadziejnie idzie :p
ale nie od razu Rzym zbudowano
|
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
aha, i ci panowie co tam "pracują" (a głównie grillują sobie kiełbaskę
), nie przykładają specjalnej wagi do czasu gry - na ogół jestem tam z kwadrans dłużej
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie - lokalizacja i ceny super (jeśli to jeszcze aktualne oczywiście ). Dzięki!Właśnie - może jakaś wizażanka-warszawianka miałaby ochotę czasami pograć w takim razie??? ja jestem początkująca, choć niby tam wiem co i jak, ale ostatnio grałam baardzo dawno temu co Wy na to?Juncia, Elizaaaaa - nie martwcie się, nie jesteście jedyne trzeba ćwiczyć i tyle mi też by się trener przydał pewno w piłkę nie trafię przy najbliższej okazji...
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja też zamierzam zacząć grać, ale najpierw muszę kupić sobie jakąś niedrogą rakietę ... co polecacie ??
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam za słowo!!
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
lubie, ale nie ma z kim grac.
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli jesteś z Warszawy np., to zapraszam! bo moja partnerka się wykrusza do 22 września
![]()
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj gralam godzinke, i chyba jakis postep zrobilam bo TZ w pewnym momencie zaczal mi bic brawo
hehe i powiedzial, ze zrobilam wrazenie na nim hehe od razu podniosla sie moja samoocena, i zaczelam wszystko psuc hehehe ;p
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, orientujecie się może czy, i ile, mozna schudnąć uprawiając regularnie tenis? Właśnie mam zamiar zacząć się uczyć, i jeżeli możecie, to powiedzcie mi coś na ten temat
![]() Pozdrawiam, B.
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
W tenisa gram od zawsze z racji tego ze moj tata byl zawodnikiem ligowym. Wczesniej mnie wkurzalo takie "ganianie z rakieta na korcie". Teraz tak pokochalam ta dyscypline ze kazda wolna chwile spedzam grajac w tenisa. Moim najwiekszym problemem jest przyzwyczajenie dloni do rakiety po dluzszej przerwie w graniu. Wtedy robia mi sie starszne pryszcze u podstawy palcow.
Aha i zauwazylam u siebie lekka dysproporce w umiesnienu prawego i lewego ramienia ![]() Ogolnie goraco polecam, swietna, elitarnaa i chyba jedyna w ktorej kobiety graja w spodniczkach!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

są bardzo, ale to bardzo niemile widziane 

Mistrza ze mnie nie bedzie, ale cwiczyc trza