|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
No chyba jest bardzo nisko Na wizycie to w ogóle była główka do dołu, ale w tym tc moja gin nie zwraca uwagi na położenie, bo się jeszcze tysiąc razy zmieni. Haha 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
A nie masz wrażenia że chytre Chińczyki podniosły ceny ? Bo ja miałam kilka rzeczy na oku i ostatnio wchodzę na Ali a tam drożyzna że huhu bo niby jakieś urodzinowe promocje mają być a teraz te ceny i tak są jakby ciut wyższe 🙀 nawet jakieś gadżetu w stylu kocyka co był po 5$ teraz jest za 5.5 $ - niby mała różnica ale gdzie to promo ja się pytam 😋😋
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- W ogóle Dziewczyny dołączam do grupy twardych i bolących brzuchów 😐 całe popołudnie leżę bo mnie nawala konkretnie, Młoda kopie i się wierci 😤 jutro mam wizytę to zobaczymy co gin powie (chociaż to na NFZ więc się nie spodziewam szału) i jutro odbiór wyników glukozy 🙀 |
|
|
|
#4233 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Witam sie z glukozy! Nie ma to jak pyszny napoj z rana Póki co jest ok - oby do 9.30
|
|
|
|
#4234 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny,
![]() Mam dzisiaj dentyste na 8, ale tak mnie brzuch nawala - jelita, że ledwo siedzę... Chyba przełożę, bo nie da rady...
|
#4235 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie paliło mnie na szczęście i naprawdę jest całkiem nieźle. Miałam zwykła glukozę bo taka dawali w gabinecie (nie można było przyjść ze swoją).
Chyba gorsze od wypicia glukozy jest bycie na czczo ponad 12h Dziś znowu będę ubozsza o 6 fiolek krwi. Juz 4 pobrane na start, a teraz będą jeszcze 2.Norciu, Jak masz możliwość to przełożyć dentystę bo tylko się wymęczysz podwójnie ma fotelu. Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-03-29 o 07:47 |
|
|
|
#4236 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
ale ja szukam zawsze te co mają niższe ceny i do tego sklep proponuję kupony i tak ta kamerkę która normalnie kosztuje 100 zł udało się kupić za 54 zł Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
bez sensu się męczyć Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||||||
|
|
|
#4237 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedne kotałki, dobrze, że to już za nimi. Ja muszę zawieźć psa na usuwanie kamienia nazębnego i jednego kocura chyba też, bo jak mi ziewa koło nosa, to jakby bezdomny wygrzebywał się z kontenera z odpadkami organicznymi ![]() Cytat:
łaaaaaa, Emma, gratulacje! Cytat:
A co do glanów - ja na niejednym weselu w nich byłam, myślałam, że do własnego ślubu też założę, a tu proszę - obcas ponad 14 cm i żadnych glanów Mamuśką się nie martw, zauważyłam, że jednak lepiej ignorować takie próby przeforsowania różnych rodzicielskich pomysłów. Pogdera, pogdera, i co zrobi? No, będzie musiała odpuścić ![]() O Energy też słyszałam, że wiele tych atrakcji typu rollercoaster to jakieś dziwne koromysła, które strasznie szarpią i nie dają wrażenia takiej płynnej jazdy - wręcz przeciwnie. Niefajnie to brzmi, bo ja pamiętam swoje zagraniczne wojaże i tego typu karuzele - zawsze było gładko i bez obitych wnętrzności czy naciągniętych mięśni/ścięgien w odc. szyjnym. Blanko, bardzo dobra lista szpitalna, krótko i na temat, jest ok. Ze swoich doświadczeń szpitalnych mogę dorzucić z pewnością dobry krem nawilżający - ja miałam Steamcream, który kładłam i na twarz, i na całe ciało. I on uratował moją skórę. Przychylam się do stoperów - jak nie jęczenie pod nocach, to chrapanie. A jak leżałam na neurochirurgii to dochodziły jeszcze obłąkańcze krzyki rozpaczy i cierpienia. Masakra... Zrezygnowałabym z papuciów na rzecz gumowych klapek - szpital to siedlisko bakterii i zawsze staram się brać tylko to, co da się porządnie wyprać (a wręcz wygotować), takie papcie to jak dla mnie potem do wywalenia. I na koniec: dorzuciłabym coś do "ochrony" okolic intymnych, tj. chusteczki nawilżane do tych miejsc, Provag w żelu (no bo jednak te bakterie...). |
|||
|
|
|
#4238 |
|
Wtajemniczenie
|
Norciu jak czujesz się marnie, to lepiej zostań w domku.. szkoda się męczyć
Mój synuś wydaje mi się ciągle główka do góry, bo nigdzie indziej nie czuje kopnięć tylko w dole brzucha. Nie jest to jakieś uciążliwe, jedynie wtedy kiedy muszę kucnąć a jemu nie wygodnie i muszę natychmiast zmieni pozycje bo tak burzy ![]() Super rzeczy z Ali i te zaplanowane Norciu też ![]() Ja szaleje na grupach na fb, miałam nic nie kupować już, a złapałam kontakt z babeczka co ma super rzeczy, praktycznie nie chodzone i ciągle mi coś podsyła, a mi się kupka u niej zbiera i kwota za te zakupy też. Ale jak widzę rzeczy chodzone 2-3razy niektóre z metkami, to żal nie wziąć ..uff ustawcie mnie do pionu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam już tyle tych ciuszków że teraz tylko na większe rozmiary jakby mi coś wpadło w oczy to bym kupiła i jakieś sweterki bo mam ich mało Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stąd wczoraj kliknęłam sweter, spodnie i ogrodniczki w rozmiarze 68 i żadnego body mimo, że cenowo strasznie kusiły :P za zakupy dziewczyny! Super rzeczy z tego Ali
|
|
|
|
|
#4241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cami podeslesz mi linki do tych rzeczy na priv ? My zaraz jedziemy pod Elbląg po roslinki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale pozniej ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4243 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Camelitos podeślesz linka do tej kamerki?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny u mnie od rana pada śnieg
|
|||
|
|
|
#4244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Dzisiaj jeszcze znalazłam naprasowywanki piszą recenzje że po praniu się nie spieraja ![]() Patches for Kids Clothes Lovely Flower Animal Patch DIY Accessory A-level Washable Heat Transfer Iron Stickers Appliques http://s.aliexpress.com/Zr2e2ui2?fromSns=Copy to Clipboard Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-03-29 o 08:40 |
|
|
|
|
#4245 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też staram się brać już 68, ale gdzieś tam przy okazji wezmę 62, a to fajny bodziaki 56 omg nałóg się zrobił, a sobie chciałam kupić jakiś płaszczyk wiosenny ale stwierdziłam, z wina święta spadnie śnieg to pójdę w tym przejściowym, a potem już będzie ciepło A za to zaopatrzyłam syna Cytat:
bo doszłam do wniosku, że mam dużo spodenek z wzorami i muszę kupić teraz kilka kolorów body, ale bez nadrukow i wzorków. No i tak biorę różne odcienie szarego np Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sale 3os, na poporodowej są 2 os Ogólnie sama wzięłabym dodatkowo swój papier i sztućce, tak jak piszecie, ale wcale nie w każdym szpital jest tak źle u mnie czysto i pachnąco
|
|
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos, wyślij i mi linka do kamerki,plisss
Ja zamówiłam sukienkę z tymi uszami, ale rozm. 12 m Ja jeszcze leżę w łóżku z synkiem, ale chyba muszę się jakoś wyturlać to kawkę wypiję spokojnie ![]() Norciu, odpoczywaj. Mnie też ostatnio bolały jelita, chyba przez ucisk maluszka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnóstwo! stąd już jakiś czas temu przerzuciłam się na inne części garderoby i mam dokładnie taką samą sytuację - ostatnio patrzyłam i brakuje mi kilka szt czarnych i szarych body w 62 i 68
|
|
|
|
|
#4249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4251 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!
Cytat:
Cytat:
A moja mama, no cóż - chyba do niej powoli dociera, że już ma dorosłe dzieci, nie może im po prostu czegoś kazać i musi jeszcze to jakoś zaakceptować. Ja tam do niej urazy przez to zachowanie nie chowam, wkurzające i tyle, trochę nerwów pewnie mnie te Święta będą kosztowały, ale z drugiej strony się cieszę, że przyjedzie. Mam dla niej prezent, bo niedawno miała urodziny, na niedzielę szykuję tort. Z Tż ustaliliśmy, że jak się zacznie gadka o imieniu, to mam powiedzieć, że To z nim ma rozmawiać na ten temat. |
||
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, może którejś się przyda, ja zrobiłam taką listę jak Blanka pierwszy raz pisała, żeby zrobić na wszelki wypadek. Muszę powiedzieć, że jest dość kompletna, a to dlatego, że jak w poprzedniej ciąży leżałam w szpitalu, to niektóre rzeczy mąż nie wiedział, gdzie są, a niektóre sam uznał za niepotrzebne (po co mam się malować w szpitalu?
). Więc żeby się nie kłócić to ja mam wszystko spisane i jakby co, to wszystko szybko wrzucam przed wyjazdem do szpitala. Ehyyghyy, dobra, to lecę: 1.3 pary majtek+3 pary skarpet 2. Szlafrok 3.2 piżamy 4. Klapki+japonki pod prysznic 4.Ciuchy na powrót (chyba że się chce w tych samych,w których się przyjechało) 5. 2 ręczniki 6. Kosmetyczka higieniczna: *żel pod prysznic *szampon *odżywka *żel do mycia twarzy *balsam do ciała *krem do rąk (te produkty sobie kupiłam w wersji mini) *maszynka do golenia *spinka, gumka, wsuwki do włosów *szczotka do włosów *suszarka *antyperspirant *szczoteczka+pasta do zębów+nitka dent+płyn do płukania (taka jestem zbzikowana na punkcie zębów) *pilniczek do paznokci *wkładki higieniczne *papier toaletowy 7. Kosmetyczka make-up: *krem do twarzy *podkład/krem BB *puder *bronzer+róż+rozświetlacz *kredka *tusz do rzęs *cienie *korektor *płyn do demakijażu+ waciki/ chusteczki do demakijażu *pomadka ochronna (mi uciekła wcześniej) 8.Kubek+talerzyk+łyżeczka +widelec+łyżka+nóż+nóż do krojenia 9.Cukier+herbata+kawa(2w1 )+sól+pieprz +ściereczka kuchenna 10. Ładowarka do telefonu Dodatkowo: notatnik/kalendarz/organizer, jakieś pachnidło jak się chce, chusteczki higieniczne do torebki, drobne pieniądze (może będzie jakiś automat z przekąskami) 11. Karta ciąży, wszystkie wyniki badań, dokumenty itp. Edytowane przez Radena Czas edycji: 2018-03-29 o 10:06 |
|
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez Radena Czas edycji: 2018-03-29 o 09:47 |
|
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
dubel
Edytowane przez odowska Czas edycji: 2018-03-29 o 09:48 |
|
|
|
#4255 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sluchajcie ja za to w ogole nie mam sweterkow, musze chyba cos kupić dostanę wypłatę to pobuszuje na ali heheheheheWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak czytam o szpitalu, który opisalaś i przypomniał mi się ten w którym ja leżałam co prawda na badaniach, ale był wypas, jedzenie do wyboru, łazienka na 3 osoby dla pokoju, obok szpitala jeszcze taki mały mini park z ławeczkami, a że leżałam akurat w czerwcu to całe dni spędzałam z dziewczynami z sali na zewnątrz po pobraniach czy jakichś innych badaniach Normalnie jak wczasy, bo jak w menu zobaczyłam do wyboru kurczak na parze faszerowany ananasem czy kotlecik faszerowany marchewką i groszkiem, chyba to byłam w szoku to był szpital w Zabrzu akurat, więc może to Twoja okolica szkoda, że mam tam 100km chętnie pojechałabym tam rodzić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!!!!
Ovejta dali Ci zimną? Radena dzięki za listę! Wczoraj polozylam się po 23 ,dzisiaj wstałam jakas nieprzytomna.Deszcz leje. MalaGosia kciuki za wizytę!!## Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-29 o 10:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Póki co jest ok - oby do 9.30 
Dziś znowu będę ubozsza o 6 fiolek krwi. Juz 4 pobrane na start, a teraz będą jeszcze 2.
głupie uczucie..
nawet jakieś gadżetu w stylu kocyka co był po 5$ teraz jest za 5.5 $ - niby mała różnica ale gdzie to promo ja się pytam 
całe popołudnie leżę bo mnie nawala konkretnie, Młoda kopie i się wierci
jutro mam wizytę to zobaczymy co gin powie (chociaż to na NFZ więc się nie spodziewam szału) i jutro odbiór wyników glukozy
może na jakiś koncert mu pozwolę
spacery, lekkie porządki czy gotowanie mogę, ale bez przesady. Mały fikał i połykał wody
wstydliwe wyznanie - od kilku lat próbuję się rozliczyć przez internet, ale zawsze mam z czymś problem i tak kończy się na wycieczce po druki do US
Po mnie raczej nigdy nie było widać jakiej muzyki aktualnie słucham (bo to się zmieniało kilka razy), ale mój Tż to do ślubu szedł w glanach, także tego...

za zakupy dziewczyny! Super rzeczy z tego Ali

bo doszłam do wniosku, że mam dużo spodenek z wzorami i muszę kupić teraz kilka kolorów body, ale bez nadrukow i wzorków. No i tak biorę różne odcienie szarego np
dostanę wypłatę to pobuszuje na ali hehehehehe
chętnie pojechałabym tam rodzić