|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Dziękuję dziewczyny
może któraś z Was miała w podobnym terminie usg (22+2) i wie jaka jest odpowiednia waga dla takiego wieku ciąży? Te 558 g to naprawdę dużo? Bo lekarz mi rzucił, że duże dziecko, szybko tyję (+5,5 kg od początku) i mam pomyśleć o zmianie diety....Cytat:
więc trzymam się męskiej wersji mimo wszystko ...
|
|
#4322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znam dziewczyny, które do połowy nic nie przytyły, a później w III trymestrze +17kg i odwrotnie może właśnie w najbliższych miesiącach przystopujesz |
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę,że Twoja waga też jest ok. Bez przesady!!! |
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wychodzi na to, że Mały normalnie przybiera...
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie!!!!!!
|
|
|
|
#4326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I chyba jest w normie. Dzieci są różne i różnie rosną. Gin zmierzy trochę inaczej i już masa się zmienia |
|
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam meble biale w połysku(lakier akrylowy) i nie jest tak tragicznie ze śladami, ale dużo łatwiejsze w utrzymaniu są np szafy pax białe w połysku a to chyba okleina.
Polu,nie przejmuj się mamą,bo pewnie nie warto. Wiem, że łatwo mówić, ale u mnie też jest podobnie. Gdy byłam w poprzedniej ciąży i siostra miała przyjechać pomóc mi sprzątać po malowaniu ścian to mama przeżywała, że przecież ona sama wszystko w 9.miesiącu robiła. I takich podobnych sytuacji było i jest mnóstwo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin ostatnio zmierzył niedokładnie
|
|
|
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mamy są różne moja też czasami się wymądrza, całą ciążę intensywnie pracowała, biegała i latała ciągle, stąd pewnie jestem wcześniakiem, ale mi też umie powiedzieć coś w tym stylu
|
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Pola, nie przejmuj się mama, babcia męża która mieszka z teściami stwierdziła jak jej teściowa powiedziała, że coś się zaczyna dziać i muszę uważać na siebie, że przeżywam, bo mi się robić nie chce i mi wygodnie na tyłku siedzieć haha 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uspokoiłam swoje obawy, dziękuję !
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Mojej mamie ze mną sączyły się wody nie pamiętam,w którym miesiącu,ale wcześnie to było.Mimo to ,latała do pracy. Urodziłam się po terminie ,ale z bardzo małą wagą urodzeniową ,chyba 2,5 kg.
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() Nie ma to,jak pełne zrozumienie
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Raczkowanie
|
Pola nie martw sie najblizsi Ci, ktorych kochamy potrafia zdenerwowac najbardziej! Dbaj o swoj komfort i dziecka to jest terz najwazniejsze
W poniedziałek byłam w Lodzi na echo serca Mareczka przy okazji bardzo doladne usg wszytskie pomiary. Z małym ok, u mnie znalezli miesniaka w macicy i troche za duzo wod plodowych. Poza tym mam niezmiennie podly nastroj, świeta sie zblizaja a on nadal milczy.... trudno mi sie z tym pogodzic. MalaGosia akurat moje usg wypadlo 22t2d, mały wazyl 585g i pani doktor mowila ze waga prawidlowa. Co do tematu mebli to mam kuchenne bialo srebrne i nic nie widac zreszta brud sie nie trzyma bo powloka jest z lakieru samochodowego - do kuchni polecam meble od 10 wygladaja jak nowea przy malym metrazu 30 m2 jasne kolory tworza wrazenie przestrzeni |
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Monya masz rację.
Najważniejsze,że z Mareczkiem wszystko dobrze.Co do ojca Mareczka, to daj czas,powinien się odezwać na święta. |
|
|
|
#4336 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę, ze tyjesz super ja 5kg na plusie chyba z miesiąc temu ![]() dzidziuś też idealny, lekarz przewrażliwiony jakiś ![]() Cytat:
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam fronty w połysku,blat matowy,czarny skorka pomaranczy
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Myślicie, że jak zaproponuje jutro M. Aby pomalować sufit to spojrzy na mnie jak na idiotke? 😂 😂 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Cieszę się, że u Twojego Marka też wszystko dobrze i serduszko bije jak dzwon Cytat:
chyba nie miał humoru ten mój doktorek bo po rozmowie z Wami stwierdzam, że Mały jest wymiarowy a ja tyję w granicach rozsądku... dobrze wiedzieć, że nie jest się samej z 5kilowym nadbagażem
|
|
#4341 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mąż spełnia moją zachcianke - chleb w jajku po świętach biore sie porządniej za swoje odżywianie....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Doktorek moze przewrazliwiony ale wszelkie tabele centylowe mowia ze dziecko masz jak najbardziej wymiarowe
|
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam do niej jakieś 70km i moja gin też odsyła do Rudy jak porodu są przedwczesne bardzo chwali ten szpital. Moja mama rodziła tam 29 lat temu i też go chwali ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie się położyłam i oglądam na wspolnej. Umylam Witraz że szkłem, postawiła pranie i wyczyścilam kominek. Od razu mi lepiej... Jak bym mogła zrobić to swoim tempem, to by mi te 3 rzeczy zajęły max 1,5godz. A nie cały dzień... No ale trudno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
według niej jestem niemiła dla koleżanek z pracy bo siedzę na L4 w domu A one za mnie pracują... A synek mojego kuzyna jest inny bo jest z tej całej cesarki. Według niej powinnam do 9 mc pracować i rodzić w bolach i mekach, A cesarka to wymysł naszych czasów bo kiedyś tego nie był! Mało ja odwiedzam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, ze chcemy aby M. Był przy porodzie to napewno tylko moja decyzja, zmuszam biedaka.. W ogóle to jest tylko i wyłącznie kobieca sprawa, mężczyzny nie powinno przy tym być, bo będzie miał obrzydzenie do mnie po porodzie 😂 M. Nie wytrzymał i zapytał babcie, jak bardzo musiała obrzydzic swojego pierwszego męża, że uciekł od niej 2 miesiące po porodzie i dlatego pewnie z autopsji wie o czym mówi. Normalnie kobietę zatkało. Jesteśmy głupi, że już kupujemy rzeczy dla małej,bo to na pecha i coś się napewno stanie a potem będę z płaczem ubranka chować do kartonów... Ahh będzie wesoło haha 😂 😂 😂 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja babcia jest pediatrą, więc mam luzy pod tym względem, sama od niej się uczę
ale wiadomo jakie tamto pokolenie ma zdanie/ opinię
|
|
|
|
#4350 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda gadać te nasze mamuśki, teściowe, babcie to zawsze muszą coś palnąć. Czasami mierzą wszystkich swoją miarą ale na szczęście mamy swoje rozumy i wiemy co dla nas dobre. Same decydujemy czego chcemy niejednokrotnie się to niestety nie podoba........ale najlepiej to olać szkoda zdrowia i życia na takie rzeczy.
Blanka z tym sufitem zawsze możesz spróbować zapytać a nóż widelec nie odmówi ciężarnej ( bo jak to stary zabobon mówi jak odmówi to go myszy zjedzą) 😉 Monyaa cieszę się że z Mareczkiem wszystko ok. A co do ojca dzieciątka to dajcie sobie trochę czasu może właśnie na dniach się odezwie. Głowa do góry po podpadniesz w depresję 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.

a czy przypadkiem wcześniej nie było mówione że będzie synek? 
więc trzymam się męskiej wersji mimo wszystko
...

moja też czasami się wymądrza, całą ciążę intensywnie pracowała, biegała i latała ciągle, stąd pewnie jestem wcześniakiem, ale mi też umie powiedzieć coś w tym stylu