|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Xantia, olunek, dziękuję za odpowiedzi
|
#4742 | ||||
|
Konto usunięte
|
juleczko, fotki Matiego śliczne, ależ z niego słodziak!!!
A z tą drzemką, to musisz spróbować. Ja tez juz w te wakacje chciałam Maksa na jedna drzemkę przestawić, ale że poszłam do pracy, to odłożę to na wrzesień. nie znoszę gumek, piguły odstawiłam kilka miesięcy wstecz... i nie stosujemy niczego. Cytat:
wtedy muszę wstać, położyc go, dać pieluszkę, zasmoczkowac i dziecko śpi dalej.Cytat:
to musiało byc świetne. ![]() ale Ci się zrymowało. No to najlepszego dla TŻ-ta Twego. Cytat:
![]() Cytat:
...a ja raz na ruski rok to piję martini ze spritem.
|
||||
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, znów Was pomęcze pytaniami. Czy Wy też byłyście tak ospałe i otumanione na początku ciąży? Normalnie chyba zaraz zejdę z tego świata. Najchętniej to bym się połozyła spac i obudziła za 7 miesięcy.
Koszmar. A z jedzeniem drugi. Choćbym zdychała z głodu to i tak nie tknę czegoś na co w danej chwili nie mam ochoty. Jak mam jazdę na banany (których normalnie nie lubię) to przez dni wcinam tylko banany. Kiedy to się skończy?
|
|
#4744 |
|
Zadomowienie
|
lea
passionfruit, ja też tak miałam ze spaniem , około 5 miesiąca mi trochę przeszło, ale w dzień drzemałam codziennie raz do końca ciąży Trzymaj się , im dalej tym lepiej
|
#4745 |
|
Konto usunięte
|
passionfruit, ja też tak miałam ze spaniem,
Z jedzeniem nie miałam żadnych problemów, jadłam wszystko tak jak wcześniej, w każdej ilości, .. jedynie częściej (czytaj: co wieczór), miałam ochotę na ciepły rosół.
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
passionfruit
![]() ja miałam powera od początku, ale mogłabym jeść ciągle owoce i chlebek z masłem ![]()
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
lea nie wiem do kiedy, az podłaczą nam nowego neta.
|
|
|
|
#4748 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla męża. Mój też ma dziś urodziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Alkoholu też nie piję. Tak samo jak Ty, raz na ruski rok jakiegoś drinka. Na weselach też nie piję. Cytat:
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8251238] nie znoszę gumek, piguły odstawiłam kilka miesięcy wstecz... i nie stosujemy niczego. [/quote] Czyli pewnie trafnie zostałaś wytypowana do kolejnej ciąży ![]() Cytat:
Jadłam normalnie. Mamy jechać do komisu pooglądać samochody. Do wieczora.
|
|
#4749 |
|
Konto usunięte
|
ewa.nea. to pochwal się tu zaraz za jakim modelem się rozglądacie.
![]() my wreszcie znaleźliśmy nasz samochodzik... chyba już wreszcie jutro będzie zarejestrowany. Życzę owocniejszych (czyt: szybszych) niż nasze, poszukiwań i trafionego zakupu. |
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
ewa a co to są butelki przed slubem
??Juleczka Adrian tez łazi po chałupie ale musze co chwilke patrzec czy nie robi sobie kuku np włazac nałózeczko i na kompa nie siade bo zaraz przyłazi i włazi na kanape musze zajmowac sie czyms w kuchni ale ile czasu mozna obiad robic |
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
ewa, owocnych poszukiwań
kanciu, no ja mam z kolei problem z Matim w kuchni niby nie mam małej ani dużej kuchni, ale Mati włazi na piekarnik, próbuje wejść do zmywarki, chce grzebać w koszu na śmieci no i ostatnio wspinał się na krzesło, które ostatecznie się na niego zwaliło . Masakra jakaś... W pokojach to przynajmniej jest bardziej miękkie podłoże , bo na płytkach to mam cykora. Acha, i pozwoliłam mu upaść/przewrócić się kilka razy przez kilka dni przy wstawaniu lub próbie zejścia do siadu przy meblach i mój mały cwaniak już opracował swoje techniki upadku na pupę lub schodzenia na kolanka . A na kanapę to jeszcze nie włazi bo są dość wysokie a on nie ma o co nogi zahaczyć
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Adrian w kuchni to wstaje przy meblach i idzie wzdłuż az do piekarnika, sciany z oknem przez lodówkę, pozniej przechodzi na taborety, stół, drzwi i opuszcza lokal
![]() a wyrznał na kafle jak dałam mu arbuza i soku naciekło, on chciał isc, wpadł w poslizg i właczył syrene |
|
|
|
#4753 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wpadł w poślizg! |
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
lea skrót myslowy
no a poslizg az zahuczał biedny syn ![]() ps. przypomniało mi sie wczoraj poszłam z małym do galerii zeby kuknąc w SMyku na skarpetki abs. Zrobilismy kóleczko po sklepie a on wyhaczył takiego duzego łosia pluszowego. Pokazuje tym swoim chudym paluchem i drze sie "aaa" "aaa" no to ide do łosia zeby sobie zobaczył. Adrian chciał łosiowi zrobic tuli tuli ( robi tak ostatnio z pluszakami, tuli sie do nich) no to ja juz lekki zonk ło mamo siara na pół sklepu bo wyrodna matka nie chce dziecku kupic łosia za 300 zł ja spokojnym głosem mowie, ze łoś nalezec będzie do innej dzidzi i ze ma swoje zabawki w domu. Dałamsmoka w rozpłakana paszcze i opusciłam biegiem lokal az sie boje co bedzie jak on zacznie chodzic
|
|
|
|
#4755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kancia, sory nie moglam sie powstrzymac. Swoja droga Blanka tez teraz robi wszytskiemu "tuli tuli", ostatnio tak tulila mokrego mopa BTW az sie boje co bedzie jak sie z Apusiem spotkaja, takie tuli tuli
|
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia u nas jest gorzej Pola robi tuli tuli wszystkim dzieciom w piaskownicy niektóre reaguje dość dziwnie - Poli to nie przeszkadza
![]() Pola chodzi ale jeszcze ją takei rzeczy nie interesują w sklepie ufff
|
|
#4757 |
|
Konto usunięte
|
Kanciu, powinnaś oberwać.
.. jak to tak można dziecku łosia odmówić?? ![]() ale generalnie przechlapane. Maks jeszcze niczego nigdzie nie chciał, oby mu tak zostało. W innym wypadku będziemy musiały dzieciaki w domu zostawiać i same na zakupy. Pati, Maks tez wszystkich tuli. ale tu dzisiaj cisza... a ja chyba muszę dzisiaj do 20:00 siedzieć.
|
|
|
|
#4758 |
|
Wtajemniczenie
|
oj cisza cisza....
Werka też nie ma materialnych zachcianek, ale ma ciągle potrzebę zabawy z mamą. Kiedyś potrafiła się sama ze 40minut bawić... ach... gdzie te czasy. Teraz potrzebuje ciągle nowych bodźców. Się rozwija czy co??? Powiem Wam w sekrecie,że do pracy mi się chce po trochu .Właśnie się przyczołgała do krzesła i głaszcze mnie po nodze i jak do niej nie iść?
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Będziemy tęsknić!
![]() Dziś znów się widziałam z Amelką i Julią. Poszłyśmy sobie na piwko nad jezioro . Genialnie wzięłam aparat fotograficzny, ale jak się nad jeziorem okazało, nie włożyłam baterii ![]() A wczoraj to w ogóle nic nie pisałam wieczorem, bo poszłam spać razem z Alą i spałam do rana . Dziś za to nie wiem co mam robić ![]() No i wreszcie, wczoraj dotarł mój Cylinder od Hadrysia!! Jest po prostu BOSKI!! Piękny, rewelacyjny, elegancki... No same ochy i achy!!
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez będę
Kancia bez wizażu to jak ptak bez skrzydeł ![]() oh jak poetycko Biankaa no będzie się działo chociaz Adrian raczej tak do zabawek niz do ludzi
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia bez skrzydeł
![]() A co tu taka cisza?? Nikt nic nie pisze?? Ja wymyśliłam obchody chrztu w następujący sposób: Chrzest właściwy, czyli ceremonia w kościele na 11.00 - będzie trwać do około 12.00. Potem pojedziemy do fotografa na profi-foty a po sesji na obiad i ciasto do restauracji. O 18.00 przwidziałam koniec imprezy, bo Ala idzie się kąpać i spać
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was wieczornie
kanciu ![]() Fajnie, ze wkońcu ta umowę podpisujecie I gratki za nowe umiejętności Apusia ![]() juleczko ja na brzuszek jak coś to daję Hani Sab-simplex ![]() Matko nie zapomne tych kolek przez pierwsze 4 miesiące ![]() Xantia foty Hadrysia juz mi tu ![]() miniu w poniedziałek niestety do Was nie przyjedziemy, bo teściowa ma 50 urodziny. Miała to robić w sobotę - wzięłam sobie specjalnie wolne na ten dzień i jednak robi w poniedziałek W sumie też mam wolne, ale mieliśmy inne plany na ten poniedziałek - spotkanie z minia, a potem mieliśmy jechać do Wisły na 2 dni, bo oboje mamy wolne, a we wtorek to mamy 2 rocznicę ślubu No i musimy zmienić te plany Tak jakby nie szło tych urodzin zrobić w sobotę Dziś pracowałam do 14:00, potem pojechaliśmy na grilla do moich i niedawno wróciliśmy. Ale sie objadłam ![]() Aha zapomniałam Wam chyba powiedzieć, że byłam ostatnio w Lidlu na zakupach i tam są w sprzedaży takie wagi osobowe, szklane, elektroniczne, więc wzięłam i zważyłam Hanie i waży 9,8kg A w domu ją zmierzyłam i ma 76cm![]() We wtorek idziemy na szczepienie świnka-odra-różyczka
|
#4763 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja dla odmiany żegnam Panie.
Już po gościach, Werka grzecznie poszła kąpu-kąpu i spać o 19.30, a my jeszcze posiedzieliśmy. Gościnne to moje dziecko rozbawiła towarzystwo do łez, a komplementom nie było końca. Wszyscy jednak orzekli, że do TAty podobna co mnie nie martwi, bo to córusia tatusia będzie jak nic. Spokojnej nocki.PApatki!!!
|
#4764 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy za wszystkie miłe słowa
Juleczko Kanciu dla Apusia zdolniachy ![]() Lea Katia fajnie, że wypad na jezioro się udał Xantia no to cieszymy się razem z Tobą z Hydrysia Barwa najlepszości dla TŻ Dzisiaj znowu się chwalę Oliwcia zrobiła pierwsze kroczki przy pomocy jeździka-pchacza ![]() Serdeczne życzenia dla Apusia i Maksa (spóźnione ale z serducha)
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnej nocy!! EDIT: A Hadrysia Cylinder może jutro wrzucę jakiegoś fotosa!!
|
|
#4766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() edit: Iwka Oliwcia też córunia tatunia, jak tylko go zobaczy to mało ze skóry nie wyskoczy i zaraz drze dzioba tym swoim tatatatata.... Zmykam spać, kolorowych snów kochane
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
No to można przyjąć, że jesteśmy w większości
ps. wygońcie mnie spać
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8252941]ewa.nea. to pochwal się tu zaraz za jakim modelem się rozglądacie.
![]() my wreszcie znaleźliśmy nasz samochodzik... chyba już wreszcie jutro będzie zarejestrowany. Życzę owocniejszych (czyt: szybszych) niż nasze, poszukiwań i trafionego zakupu. Na samochodach się nie znam, ale chciałabym cordobę. Małż nie wiem co, bo co chwilę zmienia zdanie. Ale są dwa "ale" - po 1. były szef musi oddać mojemu małżowi zaległe pieniądze, a po 2. musimy sprzedać obecne auto. Podsumowując - pewnie nie nastąpi to do końca wakacji ![]() Przychodzą znajomi i dzień przed ślubem tłuką Ci butelki pod drzwiami domu ![]() Cytat:
Wyjmuje je z wiaderka, rzuca po kuchni, a potem zbiera.
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Jurto idę na wieczór panieński, a chłopaków zostawiam w domu. A teraz zmykam wyściskać urodzinowo mojego małża
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

i to podobno norma w OLSztynie z usg, cytologią i badaniem piersi. W styczniu płaciłam 90zł i taka podwyższka mnie zaskoczyła.

nie uznaję parapetówek, pępkowych i innych takich byle pretekstow do zabawy. Generalnie my z Tztem jestesmy dziwni ludzie tzn dla nas jestesmy normalni, dla innych dziwni. Nie pijemy alkoholu wcale, nie przepadamy za głosna muzyką i tłumami ludzi 

.
i na kompa nie siade bo zaraz przyłazi i włazi na kanape musze zajmowac sie czyms w kuchni ale ile czasu mozna obiad robic

. Genialnie wzięłam aparat fotograficzny, ale jak się nad jeziorem okazało, nie włożyłam baterii
. Dziś za to nie wiem co mam robić