PM 2018, cz. XI - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-03-30, 12:01   #3421
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88
Dot.: PM 2018, cz. XI

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Noo w kościele najgorzej.

Chociaż od dzieci w kościele bardziej mnie denerwują nieproszeni goście. Koleżance na ślub zwalił się do kościoła bezdomny- taki typowy obdartus, długie włosy, smród, 10 reklamówek. I zaczął coś grzebać w tych siatach rozkładając swoje skarby w ławce. I w czasie przysięgi wysypały mu się puszki z tych reklamówek i zaczął je zbierać trzaskając przy tym niemiłosiernie, wyobraźcie sobie wielki głuchy kościół i trzask tych puszek, a oni mówią przysięgę. Aż mi się płakać chciało z ich powodu.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Wiedząc, że idę na wesele 29 grudnia nie planowałabym imprezy na sylwestra. Chyba, że ktoś ma na to pieniądze, to raczej mu wszystko jedno. A czy ślub 29 czy 31 to i tak ledwo po świętach, dla każdego to będzie obciążenie.

A z restauracją to w mojej np by nie przeszło, bo mamy 10zł taniej na wesele w tygodniu, ale pomijając dni typu Boże Ciało, WNMP, sylwester
O matko i córko, czegoś takiego bym się nie spodziewała

Za to jestem pewna, że znajdą się osoby, które przyjdą na ślub nie z powodu sympatii do PM, a z czystej ciekawości

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-30, 12:04   #3422
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Nie było ochrzanu ☺
kochany ten twój stary (młody? ) oaza spokoju hihi
Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
I vice versa
U mnie na osiedlu pod stokrotką pojawił się mobilny bazarek - i koszyczki, i żonkile, a nawet bukszpan. Może przejdź się na spacer, akurat pogoda zachęca
ta jest!
a co do koszyczka to niestety planuje posiedzieć do 20-21 w fabryce ;/ tylko markety mi pozostają (zaraz zwalę temat na starego)

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2018-03-30 o 12:06
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-30, 12:14   #3423
KinderCountry
Zakorzenienie

A ja nie umiem się dziś zmobilizować do pracy. Oglądam filmiki, jak mój syn był dzidzią i razem mamy bekę

Wkurza mnie tż. On ma pamięć złotej rybki. Czasem z nim gadam np. o serniku, on idzie do kuchni, wraca a ja pytam
-To co, może chałwowy?"
-Co chałwowy?
-No sernik
-Ale co z nim

Nienawidzę tego, chyba moja cierpliwość jest na poziomie -20. Wczoraj mi powiedział
-pamiętaj, załatw z tą piwnicą, bo już ci o tym mówię 3 tydzień!

Piszę mu smsa, Piwnica załatwiona, odpowiedź "Jaka piwnica?"

Nie daję rady z nim czasem. Często.
Stary 2018-03-30, 12:28   #3424
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niebieska88 Pokaż wiadomość
O matko i córko, czegoś takiego bym się nie spodziewała

Za to jestem pewna, że znajdą się osoby, które przyjdą na ślub nie z powodu sympatii do PM, a z czystej ciekawości

U mnie na bank tak będzie plus pan żul, który przyjdzie wyżebrać flaszkę.

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-30, 12:41   #3425
adie94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
kochany ten twój stary (młody? ) oaza spokoju hihi

ta jest!
a co do koszyczka to niestety planuje posiedzieć do 20-21 w fabryce ;/ tylko markety mi pozostają (zaraz zwalę temat na starego)
Mój młody to młody 😀
Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość

A można ich wyprosić? Mam nadzieję, że u mnie żaden się nie wdrapie pod górę do kościóła

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-30, 12:53   #3426
KinderCountry
Zakorzenienie

U koleżanki przyszła grupka żuli, ale ojciec pana młodego zareagował od razu, powiedział im że mają robić w tył zwrot, bo tego pożałują

U wujka zaś, jak rzucali grosikami, zbiegła się grupka umorusanych dzieci i zaczęli to zbierać... Nie wiadomo, czy ich przegonić, czy dać 10zł żeby poszły, czy popłakać nad ich losem
Stary 2018-03-30, 13:07   #3427
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Cytat:
A ja nie umiem się dziś zmobilizować do pracy. Oglądam filmiki, jak mój syn był dzidzią i razem mamy bekę

Wkurza mnie tż. On ma pamięć złotej rybki. Czasem z nim gadam np. o serniku, on idzie do kuchni, wraca a ja pytam
-To co, może chałwowy?"
-Co chałwowy?
-No sernik
-Ale co z nim

Nienawidzę tego, chyba moja cierpliwość jest na poziomie -20. Wczoraj mi powiedział
-pamiętaj, załatw z tą piwnicą, bo już ci o tym mówię 3 tydzień!

Piszę mu smsa, Piwnica załatwiona, odpowiedź "Jaka piwnica?"

Nie daję rady z nim czasem. Często.

Cytat:

U nas na pewno zule będą robić bramy :/

Insta

PM 2018
Stary 2018-03-30, 13:53   #3428
pani_smith
Zakorzenienie

jeszcze są turyści!

moi ulubieni mistrzowie drugiego planu.
w czasie ślubu mojej przyjaciółki postanowili sobie wleźć i pozwiedzać kościół - wyobraźcie sobie przygrubego starego holendra w krótkich gaciach jak na ryby, kraciastej koszuli i sandałach-ortopedkach z obowiązkową beżową skarpą (nudziaki!? ), który się wgramolił na 2 plan pośrodku przysięgi... (pani fotograf robiła co mogła, ale kilka ujęć sromotnie zepsuł, stojąc jak wół w przejściu).
(w kościele, w którym brała ślub odbywają się też koncerty, wystawy i przedstawienia teatralne - facet się nie obciął, że może się tam odbywać jakaś msza poza coniedzielnym porządkiem. szybko się go staraliśmy spacyfikować, ale zamieszanie, to zamieszanie. pan ochroniarz "no german", pan turysta "no english" i wyszło z tego jedno wielkie "no no")

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-30, 16:05   #3429
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

U mnie na szczęście praktycznie nie ma szans na turystów

Insta

PM 2018
Stary 2018-03-30, 16:11   #3430
cichazabka
...

Cytat:

Mam nadzieję, że u mnie żul się nie trafi. Motocykliści powinni ich przegonić

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-30, 16:38   #3431
sovianka
Rozeznanie

Jeżeli chodzi o salę, to cena jest taka sama i w sylwestra i 29, nie potrafię podjąć decyzji, obie daty mają swoje wady i zalety, sylwester to taka znacząca data.....

Druga kwestia jest taka, że im więcej oglądam zdjęć sali, którą wybraliśmy, tym mniej ona mi się podoba, pierwszy raz jak do niej weszliśmy było "woooow", a teraz wydaje się taka zwyczajna, zauważam dużo wad, że np. będzie problem z ustawieniem stołów w sensowny sposób, bo sala jest taka asymetryczna, z jednej strony są filary, z drugiej nie itd., a po świętach mieliśmy już podpisywać umowy TŻ też się denerwuje, że mieszam mu w głowie i że jeździmy oglądać inne sale...

Co do dzieci, to mnie przeraża perspektywa, że tańczę pierwszy taniec, a pod dogami plączą się dzieci, albo jak idziemy do ołtarza, to dzieciaki wyskakują przed nas.....a wiem, że tak się zdarza, a najgorsze, że rodzice nie wezmą tego dziecka i nie zwrócą mu uwagi, tylko jeszcze się cieszą i robią mu zdjęcia

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez cichazabka Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że u mnie żul się nie trafi. Motocykliści powinni ich przegonić

Jak świadkowałam, jeden żul, biegł za samochodem młodych, pukał w szyby, wybiegał przed maskę, mało pod koła nie wpadł....
sovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-30, 17:32   #3432
girlandzia
:)

Nigdy nie miałam żadnych doświadczeń z żulami na ślubach oby tak dalej

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Według mnie połowa historii o dzieciach na ślubach jest wyolbrzymiona, albo ja po prostu mam wychowane dzieci i rodziców w swoim otoczeniu. Na weselach w rodzinie za każdym razem dzieci które były zajmowały się same sobą i oczywiście nie w sensie,że rodzice bajladno a dzieciaki robta co chceta, tylko zawsze się bandowały i bawiły wspólnie. Tak samo kwestia kościoła, nigdy nie było ryku dziecka zagłuszającego wszystko i wszystkich. Nie wiem może ja mam inne podejście,ale takie problemy to dla mnie nie problemy....

girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-30, 20:19   #3433
adie94
Zadomowienie

Za tydzień o tej porze będę hulać i tańcować 😊

Mam cielisty biustonosz, który teraz wygląda jak ecru przy mojej skórze. Dodatkowo widać ten jasny kolor przez górę sukni. Nigdzie nie mogę znaleźć body w kolorze opalonym 😞 może sobie rajstopy naciągne na biust

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-30, 21:10   #3434
damgala
Wtajemniczenie

Cytat:
Za tydzień o tej porze będę hulać i tańcować

Mam cielisty biustonosz, który teraz wygląda jak ecru przy mojej skórze. Dodatkowo widać ten jasny kolor przez górę sukni. Nigdzie nie mogę znaleźć body w kolorze opalonym może sobie rajstopy naciągne na biust

O majtki to dobry pomysł może już nerwy dają o sobie znać i wcale nie jest tak źle Adie? Jakoś sobie nie wyobrażam być tydzień przed ślubem choć wiem, że mnie też to czeka niebawem.

damgala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-30, 23:19   #3435
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Według mnie połowa historii o dzieciach na ślubach jest wyolbrzymiona, albo ja po prostu mam wychowane dzieci i rodziców w swoim otoczeniu. Na weselach w rodzinie za każdym razem dzieci które były zajmowały się same sobą i oczywiście nie w sensie,że rodzice bajladno a dzieciaki robta co chceta, tylko zawsze się bandowały i bawiły wspólnie. Tak samo kwestia kościoła, nigdy nie było ryku dziecka zagłuszającego wszystko i wszystkich. Nie wiem może ja mam inne podejście,ale takie problemy to dla mnie nie problemy....

Ja też mam takie wrażenie jak Ty. u mnie jak dziecko zaczynało płakać to rodzić ewakuował się natychmiastowo bo zazwyczaj stoją koło bocznych drzwi

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-31, 01:24   #3436
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Ja też mam takie wrażenie jak Ty. u mnie jak dziecko zaczynało płakać to rodzić ewakuował się natychmiastowo bo zazwyczaj stoją koło bocznych drzwi

Jak są ogarnieci rodzice, to tak robią

Ja niestety wiem, jak się potrafi rozedrzec mój chrzesniak w kościele Powiem jego rodzicom, żeby śmiało siadali z przodu, ale blisko bocznego wyjścia

Ogólnie to myślę, że te sprawy, którymi się zamartwiamy wyjdą dobrze, a wtopy wypadną tam, gdzie się tego zupełnie nie spodziewamy

Insta

PM 2018
Stary 2018-03-31, 07:25   #3437
MrsSeductive
Żona

Hej

Ja dziś do pracy

Stary 2018-03-31, 07:30   #3438
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Jak są ogarnieci rodzice, to tak robią

Ja niestety wiem, jak się potrafi rozedrzec mój chrzesniak w kościele Powiem jego rodzicom, żeby śmiało siadali z przodu, ale blisko bocznego wyjścia

Ogólnie to myślę, że te sprawy, którymi się zamartwiamy wyjdą dobrze, a wtopy wypadną tam, gdzie się tego zupełnie nie spodziewamy

Bo tak zazwyczaj jest

Dziewczyna na grupie już pisałam. Obraziłam się na sensatiano, odpisali mi na zamówienie dopiero po 3 tygodniach mimo że dostałam informację wcześniej że buty idą do realizacji. I dopiero teraz mi napisali że max obwody miga zrobić 24.5 A ja mam 27... po porodzie dziewczyn stwierdziłam że chyba mają rację (dziękuję ) i zamówiłam inne buty. Jak dotrą to wam pokaże.
Wczoraj zajęłam sie też tematem spinek do mankietów dla TZ, wysłałam zapytanie o wykonanie ich na zamówienie. Kolejny etap po świętach- kupić litery i koło na ściankę za nami.

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-31, 07:38   #3439
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
Bo tak zazwyczaj jest

Dziewczyna na grupie już pisałam. Obraziłam się na sensatiano, odpisali mi na zamówienie dopiero po 3 tygodniach mimo że dostałam informację wcześniej że buty idą do realizacji. I dopiero teraz mi napisali że max obwody miga zrobić 24.5 A ja mam 27... po porodzie dziewczyn stwierdziłam że chyba mają rację (dziękuję ) i zamówiłam inne buty. Jak dotrą to wam pokaże.
Wczoraj zajęłam sie też tematem spinek do mankietów dla TZ, wysłałam zapytanie o wykonanie ich na zamówienie. Kolejny etap po świętach- kupić litery i koło na ściankę za nami.

Ja też od nich nie zamawiam :/

Stary 2018-03-31, 11:07   #3440
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

dzień dooobry i na wstępie to Wesołych Świąt PeEmki czasem trzeba odpocząć od makaronu i dopchać się jajami, enjoy

Cytat:
Napisane przez damgala Pokaż wiadomość

Bardzo ładna kiecunia
dziękuję pięknie

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Kurde, jaki sen miałam w dzień ślubu zaczęli się wszyscy zjeżdżać, w tym osoby z rodziny niezaproszone w ogóle. Bałam się, że fotografka nie przyjedzie, ale przyjechała. I podczas zakładania sukni zorientowałam się, że przecież w ogóle niepomalowana jestem, makijażystka zapomniała albo coś. I ja zapomniałam do fryzjera pójść...
oddychaj głęboko, to tylko zły sen

Cytat:
Piękna!
dziękuję

Cytat:

A ja się ładnie trzymam, założyłam sobie nawet insta specjalnie pod trzymanie się i nie grzeszenie bardzo mi to pomaga! Jak któraś chce to zapraszam moja_io na instagramie

właśnie zafollowałam

ja starałam się schudnąć sama, nie szło mi coś, mimo że myślałam że wszystko robię dobrze, fit i w ogóle ah ah
poszłam do dietetyka i w końcu waga drgnęła i to na kaloryczności 1800.
okazało się, że jednak brakowało mi czegoś w diecie, na co sama bym nie wpadła kilka produktów wprowadzonych do diety dobrze na mnie podziałało, szczególnie zdrowe tłuszcze, których jadłam mało no ale wiadomo najgorzej z wytrwałością... i motywacją, żeby ciągle się pilnować

Cytat:
Napisane przez sovianka Pokaż wiadomość
Witam Kochane, czy mogę dołączyć?

Ślub bierzemy w grudniu tego roku, niedawno podjęliśmy taką decyzję, więc dopiero jesteśmy na początku organizacji wszystkiego, mamy wybraną salę, ale nie mamy jeszcze ostatecznie zaklepanej daty mamy dylemat, nie wiemy czy ślub brać 29 grudnia (sobota) czy w sylwestra, oba terminy są wolne, ale kompletnie nie umiemy podjąć decyzji, a na dniach musimy podpisać umowę :conf used:
hej, hej czyli jednak nie będę ostatnia, uff

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Za tydzień o tej porze będę hulać i tańcować ��
aaaa powodzenia!

Edytowane przez katiennn
Czas edycji: 2018-03-31 o 11:08
katiennn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-31, 11:13   #3441
MissCath
Zakorzenienie

Jak tam przygotowania do świąt? Dzisiaj gadałam z TZ-tem o ślubie - bo to już za dwa tygodnie. Jego w sumie też stresuje chyba najbardziej to, czy ktoś przypadkiem nie nawali z usługodawców.

Wciąż szukamy pomysłów na zabawy - mamy na pewno tylko test zgodności, chyba klasycznych oczepin nie będzie. Podpowiecie coś?

Stary 2018-03-31, 11:24   #3442
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Jak tam przygotowania do świąt? Dzisiaj gadałam z TZ-tem o ślubie - bo to już za dwa tygodnie. Jego w sumie też stresuje chyba najbardziej to, czy ktoś przypadkiem nie nawali z usługodawców.

Wciąż szukamy pomysłów na zabawy - mamy na pewno tylko test zgodności, chyba klasycznych oczepin nie będzie. Podpowiecie coś?

U mnie ni jak się przygotowujemy

Kurczę nie wiem co można z zabaw :/

Stary 2018-03-31, 11:29   #3443
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
właśnie zafollowałam

ja starałam się schudnąć sama, nie szło mi coś, mimo że myślałam że wszystko robię dobrze, fit i w ogóle ah ah
poszłam do dietetyka i w końcu waga drgnęła i to na kaloryczności 1800.
okazało się, że jednak brakowało mi czegoś w diecie, na co sama bym nie wpadła kilka produktów wprowadzonych do diety dobrze na mnie podziałało, szczególnie zdrowe tłuszcze, których jadłam mało no ale wiadomo najgorzej z wytrwałością... i motywacją, żeby ciągle się pilnować [COLOR=Silver]
Ja pod opieką dietetyczki jestem od 4 lat Aktualnie mam 1700, ale miałam wcześniej od 1800 do 1600). Waga nie drga dalej ale to mogą być inne problemy z jakimś hormonem jednak

Stary 2018-03-31, 11:42   #3444
patisonowa
Wtajemniczenie

Wesołych Świąt dziewczyny my w trasie, w tym roku święta u teściowej

patisonowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-31, 11:49   #3445
MrsSeductive
Żona

A ja w pracy

Stary 2018-03-31, 11:53   #3446
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Wesołych Świąt dziewczyny my w trasie, w tym roku święta u teściowej

My w tym roku śniadanie u moich rodziców, a potem o 13.45 jedziemy do mamy TŻ i zostajemy do wtorku. Zaproszenia będą szły w ruch i już czekam na komentarze "jak to bez osoby towarzyszącej?! Przecież ona ma chłopaka!" - chodzi o dziewczynę która ma 16 lat...

Stary 2018-03-31, 11:56   #3447
patisonowa
Wtajemniczenie

Cytat:
My w tym roku śniadanie u moich rodziców, a potem o 13.45 jedziemy do mamy TŻ i zostajemy do wtorku. Zaproszenia będą szły w ruch i już czekam na komentarze "jak to bez osoby towarzyszącej?! Przecież ona ma chłopaka!" - chodzi o dziewczynę która ma 16 lat...
Hehe, ja też pewnie będę pod ostrzałem pytań, zwlaszcza że jeszcze nie mamy nawet zaproszeń, a czas nagli

patisonowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-31, 12:10   #3448
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tak zazwyczaj jest

Te 3 tyg na odp to przegięcie, no i ja bym od nich oczekiwała szerszej informacji jak z tymi butami, bo bardzo nieklarownie to napisali. Ja żałuję, że u nich kupiłam, buty są ok, ale oni nie

Wesołych świąt dziewczyny

ADIE- stresujesz się????
Stary 2018-03-31, 12:30   #3449
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Te 3 tyg na odp to przegięcie, no i ja bym od nich oczekiwała szerszej informacji jak z tymi butami, bo bardzo nieklarownie to napisali. Ja żałuję, że u nich kupiłam, buty są ok, ale oni nie

Wesołych świąt dziewczyny

ADIE- stresujesz się????
Mam podobne zdanie, buty fajne, nawet jak wymagały interwencji szewca, ale oni już nie. Powinni serio poprawić obsługę klienta.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość

Ja mam identyczne zdanie, że połowa tych historii jest wymyślona albo przesadzona. Ja byłam na różnych weselach w swoim życiu, sama byłam na weselach jako dziecko i nie było żadnych cudów, jak tam opowiadają. O wiele większe problemy robiły nastolatki (np. kuzyn, który zepsuł keyboard) albo pijani dorośli. Oczywiście o ile takie dziecko do 3 lat będzie niewiele pamiętać z tego wszystkiego, o tyle serio dziwne jest dla mnie nieliczenie się z uczuciami starszych dzieci, zwłaszcza z bliskiej rodziny. Przykładowo - gdy moja chrzestna brała ślub, to miałam 8 lat. Jakbym usłyszała, że ona dzieci nie zaprasza, to bym chyba wtedy się łzami zalała i myślała, dlaczego nie chce mnie w takim ważnym dniu - a szczególnie dla małych dziewczynek to jest zawsze przecież takie wow, jak ciocia/kuzynka wychodzi za mąż.

Stary 2018-03-31, 12:31   #3450
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, odpowiedziałam im na tego maila, zobaczymy za ile tygodni dostanę odpowiedź ;p Może to i lepiej...

Adie ja cały czas myślałam że ty masz 2 kwietnia ślub, nie wiem czemu ;P A to w piątek. Jak stresik? W ogóle jak z wolnym? Tylko te 2 dni ustawowe czy wzięłaś bezpłatne?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości