|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
k_asiaczku, to znowu jakaś nowa dieta? czy II faza SB? a i Skarbie, powiedz mi jeszcze jedną rzecz. Jak byłaś na mż, to jadłaś ziemniaki/makaron/ryż/kaszę/ciemny chleb?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Rozeznanie
|
ja właśnie przyrządzam na obiadek fasolkę (zieloną gotowaną) i jajko sadzone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
Już po śniadankach
![]() Jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem Jogurt naturalny Marzenko- mój cel to 50kg ![]() A na obiadek robię kalafiora ![]()
![]() |
#1144 |
Wtajemniczenie
|
Ale szybkie jestescie.
![]()
#1145 |
Wtajemniczenie
|
Coś mi się wydaje, że dzisiaj na obiad znowu będą placki z cukinii. Chyba się od nich uzależniłam
![]() Waga się pewnie przykurzyła już, bo dawno z niej nie korzystałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
o widze, że o jedzonku mowa
![]() to w takim razie, ja znowu siedzę w kuchni i robię gorącą czekoladę, mniaaami ![]() mam ochote na coś słodkiego, ale próbuję sobie robić zgodnego z sb, żeby w efekcie nie skończyło się to spacerkiem, do żabki po batonika, np. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1148 |
Rozeznanie
|
o! ja też poproszę o przepis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zadomowienie
|
i ja i ja
![]() vielleicht ja dzisiaj też mam kalafiora ![]() ![]()
#1150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jadłam wszystko chociaż głównie opierałam się na jogurtach ![]()
![]() |
#1151 |
Konto usunięte
|
A ja odkrywam moc swiezych ziół, świetnie smakują do wiesniaka i sałatek.
Mięta, rzezucha, szczypiorek, bazylia :d Choruje też na kiełki ale uprawe zaczne dopiero, gdy dostane nasionka zamowione na allegro ![]() SBD to samo zdrowie !!! ![]() Na obiad dziś ryba w serze i fasolka szparagowa z duża ilością pietruszki ![]() U mnie na blogu jest przepis na placki z cukinii ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo dziewczyny!
Cieszę się, że znalazłam tą dietę i się zdecydowałam ją stosować. Ja po 40 dniach schudłam 5 kg, a mój TŻ po 19 dniach tyle samo, ale faceci już tak mają...
#1153 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dokładnie, faceci tak mają. Moj mąż wystarczy ze przestanie jesc kolacje późno w nocy, a odrazu chudnie w oczach, z drugiej strony tak samo szybko przybiera na wadze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Raczkowanie
|
Hey Dziewczynki!
![]() Ja tu od razu z zapytaniem o kilka rzeczy ![]() a) można jeść flipsy kukurydziane (w składzie jest tylko kasza kukurydziana)? b) czym mogę zastąpić margarynę do ciasta, bo po nocy mi się śniła szarlotka i zamierzam zrobić? c) jeśli jem bardzo dużo owoców, to źle? Niestety nie potrafię sobie odmówić… k_asiaczek, KarmazynowyKamyk – gratulacje!!! ![]() ![]() Marzenko – ja też ostatnio robie gorącą czekoladę ![]() Nowe Plażowiczki – witam serdecznie, Monika jestem ![]() Dziś zamierzam kupić hula-hop, bo tamto było pożyczone i musiałam w końcu oddać ![]() ![]() Na śniadanie było jogurt jogobella light z otrębami i 5śliwek. Może być? ![]() :edit: Cykada - przeglądałam Twojego bloga i spodobał mi się przepis na racuchy ![]() ![]() ![]() Racuchy owsiane z serkiem waniliowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zadomowienie
|
Kaszkiecik Lover co do flipsów kukurydzianych to nie mam zielonego pojęcia, wiec nie pomogę
![]() a gorącą czekoladę to tak grzesznie czy jakiś specjalny SB przepis? ![]() czy Wy traktujecie je jako oddzielny posiłek?
Szczęśliwa. Edytowane przez Ska Czas edycji: 2008-07-18 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
waga wadze nierowna niestety, wiec najlepiej wazyc sie caly czas na tej samej - to najlepsze rozwiazanie. ja mam elektroniczna, a jak zwazylam sie kiedys u taty na mojej starej mechanicznej, to pokazywala 3 kg mniej. ja wlasnie pije czerwona herbatke, zjadlam przed chwila chudy twarozek i 10 migdalow. bylam w lesie na ponad godzinnym marszobiegu, samego biegu zaliczylam ze 40-45 minut. za godzine biore sie za dalsze cwiczenia w domu, a ok 16 bede jadla gotowana piers z kurczaka i do tego jakies warzywka.
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No więc tak: 1 spora cukinia (biała lub zielona, lub mix. Moze byc obrana lub nie- z nieobranej wyjda placki bardziej chrupiace, z obranej beda sie lepiej kleic do smazenia) jajko/a (ja na duza cukinię biorę 2 mąka (ja robie z razowa) - tyle, żeby calosc po wymieszaniu miala konsystencje jak na placki ziemniaczane albo lepiej troche gestsza- beda sie lepiej trzymac. papryka, cebulka i co tam kto chce (np pieczarki, chuda kielbaska itp), pokrojone w kostke przyprawy- ja daje troszke soli, czosnek i prowansalskie, ale co kto lubi. Wymieszac i smazyc na zloty kolor Mozna jesc same, do mieska, z sosem jogurtowym itp Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Wtajemniczenie
|
Ja zrobilam kiedys pyszne placuszki z cukini, ale byla tam marchew. No ale mozna z niej zrezygnowac.
![]() Na grubej tarce tarlam cukinie (plus marchew), dodalam platkow owsianych i jajko, troche soli i pieprzu. Wyszly super chrupiace i slodkie.
#1159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale trudno ![]() ![]() wymyśliłam sobie dobry obiadek ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oto przepis: Składniki: 2 białka, 8 tabletek słodziku, 4 łyżeczki kakao (bez cukru), 200ml mleka. Przygotowanie: W blaszanym garnuszku ubij 2 białka na sztywną pianę, dodaj kakao, dokładnie wymieszaj. Dolej mleko, wrzuć słodzik, postaw na niedużym ogniu i mieszaj. Gdy zrobi się gorące przelej np. do kubka. co do kakaa - ja piję sobie jak mam ochote na coś słodkiego ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
Cykada, rozumiem Cię z tym słodzikiem
![]() ![]() ![]() o! i ja też na Twojego bloga wejdę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8264479]Mozna zalać mlekiem i zostawić na godzine lub dłużej albo opcjonalnie zalać goracym mlekiem i zostawić na chwile pod przykryciem. Chodzi o to zeby płatki napęczniały
![]() mniam ![]() ![]() Ja też staram się słodzik rzucić... Przestałam słodzić nim kawę, juz się przyzwyczaiłam... Teraz tylko wrzucam go do BBB i wieśniaka z kakao.
#1163 |
Zadomowienie
|
Marzenko dziękuję
![]() w weekend sobie zaszaleję! i po raz trzeci spróbuję: wczoraj wypiłam godzinę przed snem gorzkie kakao z mlekiem 0,5% ( b. syci) - grzech? czy Wy traktujecie je jako oddzielny posiłek?
#1164 |
Raczkowanie
|
ninaad - dziękuję za info
![]() ![]() [1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8264479]Mozna zalać mlekiem i zostawić na godzine lub dłużej albo opcjonalnie zalać goracym mlekiem i zostawić na chwile pod przykryciem. Chodzi o to zeby płatki napęczniały ![]() Aha, dziękuję ![]() ![]() Zmykam robić obiad, dziś zielona fasolka ![]() O! Zapomniałam napisać coś od siebie względem czekolady - ja daję pół litra mleka 0,5%, kilka tabletek słodzika, sporo kakao odtłuszczonego i kilka kostek gorzkiej czekolady. Jak mi się chce, to ubijam pianę z jednego białka i dolewam do reszty, żeby się wymieszało. Wychodzi pyszna, starcza na ok. 2 duże kubki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1159 - jak dla mnie to nie był grzech ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Rozeznanie
|
O jejku, jejku. Właśnie skończyłam sprzątać!
![]()
#1167 |
Zakorzenienie
|
A ja od kilku dni jakiś apetyt mam większy, teraz zjadłam omlet z 2 jaj (ze szczypiorkiem i papryką +ogórek małosolny), kromkę razowca i zagryzam jabłkiem... To mój trzeci dziś posiłek.
Pierwszy - 2 kromki chleba razowego, serek homog. naturalny, szklanka soku pomidorowego drugi - czereśnie, mały jogurt owocowy light Jak wyglądają te 3 posiłki?
#1168 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jednak nie moge sie przemóc, tak samo jak do wszelakich napojów z kwasami i mocno przetworzonych wędlin ( ale to i tak na SB zabronione ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8264810]Jak to mowią "Od czegos trzeba umrzec ![]() Ja jednak nie moge sie przemóc, tak samo jak do wszelakich napojów z kwasami i mocno przetworzonych wędlin ( ale to i tak na SB zabronione ![]() aah, Twój blog jest cudny! jutro sobie zrobię na obiadek tego kalafiora "Wariacja kalafiorowa" mniaaami będzie ![]() a kochana, czym można zastąpić siemię lniane, w muffinach? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Następny "posiłek" to będzie pewnie sok pomidorowy, bo jadę na zakupy,
a kolacja - twarożek z orzechami ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.