Anglia :) - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-17, 23:20   #4891
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei
Dot.: Anglia :)

Cytat:
Napisane przez dune321witaszek Pokaż wiadomość
Och gratuluje !!! Wiem co czujesz ...
Powodzenia w zakupach

Dziekuje .

Zakupy to fajna rzecz ale juz mnie glowa boli od tych pralek, lodowek, stolikow, zaslon . Tyle tego ze nie pamietam na drugi dzien co chcialam . Musze sobie na kartce zapisywac .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 23:34   #4892
dune321witaszek
Raczkowanie

GG do dune321witaszek

he he tak jest - nastepnym razem jak sie bedziesz przeprowadzac to juz tirem !!! - mi to wlasnie grozi

Ostatnio w Polsce musialam wybrac lazienke, podlogi i drzwi do pokoi i uwierz mi to jest 1000 razy gorsze niz meblowanie
Stary 2008-07-17, 23:39   #4893
Sysunia_d
Zakorzenienie

Simply witamy goraco

Dune dziekuje zaraz tam zerkne.

A co do przepisu wyglada smakowicie - i chyba sie skusze

Dobranoc dziewczyny pewnie zerkne tu w weekend na chwile. Miłych snów

Owocnych zakupów
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 23:44   #4894
dune321witaszek
Raczkowanie

GG do dune321witaszek

Dzieki Sysunia i wzajemnie
Stary 2008-07-18, 10:47   #4895
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

A dzis na kolacje zrobie sobie smażoną kiełbase bo mam zajawke
zajawke dawno tego slowa nie slyszalam

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
: hahaha: a czemu by nie spróbować? byłabyś pierwsza

możesz podać?

pomidorówka nawet jedzona 3 razy dziennie- na śniadanie obiad i kolecje- tyle że koniecznie z polską śmietaną i pietruszką śmietana w polskim sklepie a pietruszka się hoduje w ogródku tylko sałatę ślimaki mi zjadły
Ojj bidulka... no glodne slimaczki byly co zrobic? Ale z tá pietruszká to dobry pomysl. Moze bede miala ogródek to sobie zasieje kiedys jakies warzywka
Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
olka podaję przepis oryginalny; ja dodałam więcej czosnku i generalnie zrobiłam nieco większą porcję
Składniki:
duża pierś z kurczaka(bez skóry)
4 łyżki oliwy ( w wersji polskiej: oleju rzepakowego)
średnia cebula
średnia zielona papryka
puszka pomidorów
puszka czarnej fasoli (czarnej nie było, więc zmaieniłam na czerwoną)
łyżka mielonej czerwonej papryki
1/2 łyżki suszonego oregano

1. Pokrój pierś kurczaka na 4 części. Przez 12 minut obsmażaj je na 2 łyżkach oliwy na średnio rozgrzanej patelni, przewracając na obie strony. Przełóż kurczaka na talerz.

2. Na pozostałych łyżkach oleju podsmażaj przez ok. 5 min. drobno posiekaną cebulę, czosnek oraz pokrojoną na niewielkie kawałki zieloną paprykę. Pod koniec dodaj mieloną paprykę, posyp oregano.

3. Dorzuć na patelnie pomidory (z sosem) oraz fasolę
4. Kiedy płyn na patelni zacznie wrzeć, wrzuć na nią ponownie kawałki kurczaka. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj potrawę jeszcze przez ok.20 minut., do czasu aż kurczak będzie zupełnie miękki.

smacznego
Zabrzmialo smacznie
Stary 2008-07-18, 11:28   #4896
Vedma
Zadomowienie

Mmm, jak dobrze, ze dzisiaj piatek - jak nie bedzie padalo, to pojade sobie po poludniu pojezdzic konno, a potem czeka na mnie gora prasowania Na szczescie lubie prasowac, wiec nie jest to az takie straszne, gorzej, ze przez te wszystkie wyjazdy mieszkanie mam tragicznie zapuszczone i czeka mnie weekend ze scierka w rece... No moze tylko jutro wyrwe sie na jakies male zakupy... trzeba sie rozejrzec za sukienka na poprawiny
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-18, 12:35   #4897
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Mmm, jak dobrze, ze dzisiaj piatek - jak nie bedzie padalo, to pojade sobie po poludniu pojezdzic konno, a potem czeka na mnie gora prasowania Na szczescie lubie prasowac, wiec nie jest to az takie straszne, gorzej, ze przez te wszystkie wyjazdy mieszkanie mam tragicznie zapuszczone i czeka mnie weekend ze scierka w rece... No moze tylko jutro wyrwe sie na jakies male zakupy... trzeba sie rozejrzec za sukienka na poprawiny
Mmm..Vedmo jesli lubisz prasowac moze zechcesz poprasowac za mnie?
Stary 2008-07-18, 12:46   #4898
atka83
BAN stały

Witam.

Mnie/Nas dzisiaj albo jutro czeka sprzątanie chaty,bo w tym tygodniu nasza kolej.Wiecie co??? Mamy kransoludki w chacie,normalnie ze 3 paczek podpasek mi zagineło,a mam teraz @. Poprostu wypiły redbula,rozwineły skrzydełka i odleciały. Nie wiem jakim cudem zostały mi tylko 2 paczki maxi na noc i jedna mała,skoro przywiozłam tych małych ze 4 paczki.Nie wiem,albo je gdzieś wcisnełam,choć wątpie bo zawsze do szuflady wypakowywałam odrazu,a wczoraj przeryłam cały pokój albo ktoś mi zajumał jednym słowem.,Chyba zaczne zakluczać jak będe schodzić na dół do kuchni czy living roomu,bo jak jedziemy na zakupy to zamykamy na klucz,jak jesteśmy w domu to nie.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-18, 13:14   #4899
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość

Poprostu wypiły redbula,rozwineły skrzydełka i odleciały.

ale mi humor poprawilas - reklam sie pewnie naogladaly .

No ale sytuacja nieciekawa, nic wiecej nie zginelo??
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-18, 13:43   #4900
dune321witaszek
Raczkowanie

GG do dune321witaszek

atka niezle

vedma masz slub 13 wrzesnia ??
Stary 2008-07-18, 14:02   #4901
atka83
BAN stały

lorelei ciesze się,że Ci humor poprawiłam. Vedmo,chyba nic więcej mi nie zagineło.Kase wczoraj schowałam gdzie indziej,bo jak brałam do PL to mi zostało i przywiozłam spowrotem. Nie mam pojęcia co się stało z moimi podpaskami. Zużyć ich nie mogłam,bo po przyjeżdzie z urlopu nie miałam @,dostałam dopiero teraz we wtorek. Nie chce nikogo oskarżać ale dziwna i śmierdząca sprawa.No chyba,że ja mam taką skleroze i je gdzieś schowałam,choć zawsze po wypakowaniu wkładam do szuflady.
Stary 2008-07-18, 15:01   #4902
olka_222
Zakorzenienie

luno ja robie to samo tyle ze bez czosnku i fasoli a zamiast oregano dodaje rozmaryn. Smak wychodzi identyczny jak sos knorra w słoiczku kurczak po hiszpańsku

a ja dzisiaj na przekór pogodzie poszłam na zakupy i to udane Kupiłam sobie spódniczkę, spodenki krótkie jeansowe i filtr do twarzy lancome Później wrzucę na ubraniowy wątek zdjęcia.. A teraz ... do pracy

vedmo zazdroszczę Ci tych koni... Szkoda ze mnie nie stac na taką przyjemność. Udanych zakupów życzę
Stary 2008-07-18, 17:40   #4903
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

atka83 a ja szukam od miesiąca moich nowych spodni River Island. Przeszukałam cały dom, łącznie ze strychem i nigdzie nie ma Kurcze zła jestem, bo trochę kosztowały i nie zdążyłam się nawet nimi nacieszyć
A może to te białe ślimaki co polują nocą i mają kły jak wampiry?
Bo w krasnoludki jakoś nie wierzę
Stary 2008-07-18, 18:25   #4904
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
atka83 a ja szukam od miesiąca moich nowych spodni River Island. Przeszukałam cały dom, łącznie ze strychem i nigdzie nie ma Kurcze zła jestem, bo trochę kosztowały i nie zdążyłam się nawet nimi nacieszyć
A może to te białe ślimaki co polują nocą i mają kły jak wampiry?
Bo w krasnoludki jakoś nie wierzę
Ale macie przygody dziewczyny.. A z tymi podpaskami z redbulem to myslalam ze padne Ja wiem ze Wam do smiechu nie jest dziewczyny, sorki ale mnie rozbawilyscie
Stary 2008-07-18, 18:46   #4905
dune321witaszek
Raczkowanie

GG do dune321witaszek

A wiecie ze River Island sale dzis zaczal - wlasnie sobie spodnie kupilam takie same jak mam tylko rozmiar miejsze stare ( no nie takie stare 2 miesiace maja i 4 razy na sobie je mialam) za duze .

Z tym zapadaniem sie pod ziemie to ja cos wiem ... non stop cos mi ginie co prawda czesc sie odnajduje, ale...
Stary 2008-07-18, 21:38   #4906
atka83
BAN stały

kuseczko,to witam w klubie.Poszukiwani żywi lub martwi. Być może tak jak piszesz,że sprawcami są wampiryczne białe ślimaki.

Cytat:
Napisane przez Lovely_Girl Pokaż wiadomość
Ale macie przygody dziewczyny.. A z tymi podpaskami z redbulem to myslalam ze padne Ja wiem ze Wam do smiechu nie jest dziewczyny, sorki ale mnie rozbawilyscie
No niestety wcieło mi popdaski,albo ja mam skleroze i mniej przywiozłam,bo tylko 4 a nie 6.Już sama nie wiem,zgłupiałam poprostu.
Stary 2008-07-18, 23:19   #4907
Zmijka
Zakorzenienie

Ja tam was podgladam, bo jakos ciezko tu cos napisac, za szybko tematy zmieniacie

U mnie smieci nie ma na ulicy, czyli tu strajków nie było

SimplyDivine witam na Wizazu

A ja sama mieszkam i jest super, chociaz fajnie by było z kims pomieszkac, ale nie cały czas
Wiecie dziewczyny w jakim sklepie mozna kupic rolety, ale takie które mozna przykleic, a nie przykrecac do sciany Bo chce miec na drzwiach na ogródek.

Atka z tymi podpaskami
a może slimaki pozyczyły

a jakie ja jazdy mam z Landlordem

Wczoraj byłam u polskiej fryzjerki i za ściecie z pofarbowaniem odrostów wzieła mi tylko 20 funtów Jestem bardzo zadowolona.
Olka super ze uwazasz ze w ciemniejszych mi lepiej
Swietne masz to zdjecie z ucieczka przed fala
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-18, 23:24   #4908
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość

No niestety wcieło mi popdaski,albo ja mam skleroze i mniej przywiozłam,bo tylko 4 a nie 6.Już sama nie wiem,zgłupiałam poprostu.

My jesteśmy dobre , że podpaski z Polski wozimy

Zmijka tyle tematów ile zmiennych nastrojów
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-18, 23:33   #4909
Zmijka
Zakorzenienie

a czemu wozicie
ja kiedys belle woziłam, jak mi zostawało coś z polskich zbiorów
A zawsze mnie dziwi, czemu sie tak na mnie przy kasie patrza, jak biore po 4 rodzaje podpasek i tamponów

A nastroje zmienne jak pogoda w Anglii
Stary 2008-07-18, 23:48   #4910
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zmijka Pokaż wiadomość
a czemu wozicie
ja kiedys belle woziłam, jak mi zostawało coś z polskich zbiorów
A zawsze mnie dziwi, czemu sie tak na mnie przy kasie patrza, jak biore po 4 rodzaje podpasek i tamponów
A nastroje zmienne jak pogoda w Anglii
Woże,bo tu takich always'ów których używam nie ma,albo ich nie widze.Inne mi nie pasują. Używam takich w granatowych opakowaniach ze siateczką i skrzydełkami.

Też mam takie nastroje ostatnio.

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
My jesteśmy dobre , że podpaski z Polski wozimy
A no Trza robić zapasy,jakby w Anglii jakaś bida była i nie było podpasek. Tak czy siak jutro ide do miasta to będe musiała sobie jakieś kupić.Jakieś polecacie????

Myslicie,że ślimaki też mają okres???

Zmijka,fajnie masz mieszkasz sama luz blues.Jeszcze troche i my się wyniesiemy do naszego flata.O roletach nie mam zbytnio pojęcia.A co się dzieje z Twym ladlordzikiem. To fajnie,że jesteś zadwolona z nowego imagu.

Byliśmy z tz-tem na spacerku wieczornym.Teraz wróciliśmy,fajnie jest cieplutko.Tu mi się podoba,że życie wieczorem tętni życiem,puby się zapełniają,muzyczka leci.Fajni bramkarze nawet gdzie niegdzie stoją. Żałuje,że aparatu nie wziełam,porobilibyśmy zdjęcia w paru fajnych miejscach.No,ale jutro mamy w planach iść tam znowu. Między innymi che mieć fotke pod pomnikiem,muzeum Tytanica oraz jest takie miejsce,gdzie statek stoi sobie na ulicy,taki drewniany.Fajnie oświetlone są miejsca,można robić foteczki.
Stary 2008-07-19, 00:15   #4911
Zmijka
Zakorzenienie

Jesli pozyzyly to oddzarza, oby nie zuzyte

Ja polecam takie rózwowe, ale one sa normal, ale firmy nie pamietam wypróbuj pare to znajdziesz tutaj swoje

Takiego tematu to tu jeszcze nie było

No zycie nocne w centrum jest tutaj troche inne niz w PL.

a co do Landlorda to mi oiecał, zanim sioe wprowadziłam, ze wymeni mi wykładzine, a ze moja koleżanka mieszka u góry to jej tez zaproponował zmiane wykładziny, no i przyszli ze sklepu zmierzyli, wybralismy sobie kolory, no i nam dzwoni, ze w pon beda nam zakładali, ze mamy byc w domu. wiec kolezanka po 14 zaraz po pracy czekała. meble poprzestawiałysmy. Ja wrociłam z pracy przed 17 a tu ich nie ma. poszłysmy do sklepu i facet mowi, ze nasz LL sie juz nie odezwal (chyba jak zobaczył ile to bedzie kosztować ) i ze go widział w sobote, ale ten do niego nie wszedł.
Wiec dzwonie do niego, odbiera zona i mnie przeprasza, ze byli zajeci i ze w sobote przyjedzie jej mąż po czynsz i ze mam mu jeszcze smsa wysłać, zeby nie zapomniał (taki wał, że wysle) i ze pogada w sobote o tym dywanie.
w srode poszłysmy z kolezanka do sklepu, w Holandans & Barrets, ogladałam sobie jakies tam tabletki i mi kolezanka mówi:
"patrz nasz LL",
a ja "gdzie?"
A on jak nas zobaczył, to szybko odłożył co miał w ręce i wyszedł szybkim krokiem
Normalnie przed nami uciekał

ogolnie mnie to zszokowało, ale i rozbawiło.
Stary 2008-07-19, 08:35   #4912
dune321witaszek
Raczkowanie

GG do dune321witaszek

zmijka to malo fajnie co
Ja wynajmuje od znajomej i w sumie umowilsmy sie ze wszystkie wieksze remonty bedziemy pokrywac razem. Chcialam wymienic wykladzine w dwoch pokojach to sie skrzywila... pomyslalam sobie ok wymienie sama. Pojechalismy do jednego z tych duzych sklepow - carpetright czy jakos, niby tak tanio, a oni nam tam cene !! Poszlismy do malego sklepu zaraz kolo mnie i dostalismy za polowe ceny £265 z przywiezieniem i ulozeniem !
Jak masz nie duzy pokoj to moze ci sie uda kupic jakis ostatni kawalek z rolki i bedzie taniej, sprobuj porozmawiac jeszcze z landlordem - oni zawsze tak kombinuja niestety

atka ja Ci zadnych nie polece od 3 lat w sumie nie mam okresu
Stary 2008-07-19, 11:45   #4913
Mahora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
Dziekuje .

Zakupy to fajna rzecz ale juz mnie glowa boli od tych pralek, lodowek, stolikow, zaslon . Tyle tego ze nie pamietam na drugi dzien co chcialam . Musze sobie na kartce zapisywac .
Mialam to samo w tamtym roku, z 'dzielonego' domu wprowadzalam sie do wlasnego mieszkania - pustego z wyjatkiem wbudowanej szafy w sypialni. Teraz tez tira bym potrzebowala do przeprowadzki

Cytat:
Napisane przez Lovely_Girl Pokaż wiadomość
Mmm..Vedmo jesli lubisz prasowac moze zechcesz poprasowac za mnie?
Mialam to samo zaproponowac. Nienawidze prasowac i najczesciej prasuje na bierzaco, jak czegos potrzebuje.

Cytat:
Napisane przez Zmijka Pokaż wiadomość
Wiecie dziewczyny w jakim sklepie mozna kupic rolety, ale takie które mozna przykleic, a nie przykrecac do sciany Bo chce miec na drzwiach na ogródek.
Podpinam sie pod pytanie, tez musze zmienic u siebie.
Stary 2008-07-19, 11:58   #4914
atka83
BAN stały

Żmijko,mam nadzieje że chociaż oddzadzą,ale nie żużyte. No to faktycznie dziwnie zachowuje się Wasz landlord.Może faktycznie za drogo mu było,ale żeby az uciekać pred wami.Poszukam tutaj swoich podpasek.

dune,takiej to dobrze.Nie miec okresu.Eh.

Chate posprzataliśmy,śniadanie zjedzone.Zaraz idziemy się kąpać,a potem ruszamy do miasta,bo musimy iść do banku.I jak dobrze pójdzie to pojedziemy po nasze nowe autko. Wczoraj lekko posprzeczałam się z tż-tem,a dzisiaj dostałam bukiet róż.

sysuniu,opowiem ci coś,wkońcu obiecałam zdawać relacje na ten temat

Tż ostatnio się kąpał,a ja się go pytam.Gdzie masz kase(bo szłam do sklepu,a ja drobnych nie miałam)
Tż: w portfelu
Ja: no,ale gdzie masz portfel???
Tż: nie powiem,bo zabierzesz mi pierscionek.
Nie wiem czemu miałabym ci go zabrać
Tż: No niewiem.

I taka była jego dziwna gadka.
Stary 2008-07-19, 13:32   #4915
Mahora
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie techniczne. Jak sie wrzuca link w wypowiedz, ale tak zeby ukryc go pod jakims slowem, np klik i jak kilkamy to to jest link.
Ale zagmatwalam ale moze ktos mnie zrozumie

Np Zmijka ma tak w podpisie - klikaj codziennie, wlasnie o takie cos mi chodzi, nie wiem jak to sie robi.

Edytowane przez Mahora
Czas edycji: 2008-07-19 o 13:34 Powód: dopisek
Mahora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 20:02   #4916
olka_222
Zakorzenienie

mahora ja ci nie pomogę niestety

dzień zakupowy uważam za udany na szczęście mam już podarki (słowo jak w średniowieczu) dla wszystkich bliskich w PL więc teraz o sobie będę myślała A wyjazd już za 3 tygodnie (najpierw napisałam dni- oj chciało by sie ) Miasto docelowe lotu- Poznań- pozdrowię go pięknie od Ciebie zmijko

a podpaski.... co za różnica i tak na końcu w śmieciach ladują a tak na poważnie to ja używam ciemnozielonych ze skrzydełkami always'ów tyle tylko że potrafią obetrzeć a w cieplejsze dni tylek odparzyć...
Stary 2008-07-19, 20:09   #4917
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

O rety, ledwo żyję Pakowaliśmy się do Polski, przy okazji zaczęłam robić porządki I tak nie skończyłam dziś wszystkiego, drobne porządki zostawiłam na jutro. Jestem baaaardzo zmęczona a coś czuję, że czeka mnie jeszcze nieprzespana noc
Odezwę się później
Stary 2008-07-19, 21:16   #4918
dune321witaszek
Raczkowanie

GG do dune321witaszek

Kuseczka ach nic mi nie mow odkladam porzadki i odkladam - pewnego dnia zle sie to skonczy

Zazdroszcze Wam dziewczyny wyjazdu do Polski w sumie sama niedawno wrocilam, ale chetnie jeszcze bym tam zawitala. Tak sie wlasne zastanawiam czy aby z siostra nie poleciec na pare tygodni na poczatku wrzesnia.
Propo giftow dla rodziny zobaczcie co dzis siostrze kupilam... co prawda to nie watek ubraniowy - wybaczcie

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...MEWA:IT&ih=019
Stary 2008-07-19, 21:23   #4919
olka_222
Zakorzenienie

śmieszne te butki

Swoją drogą ten ebay to świetna sprawa, czasem idzie coś fajnego upolować... Szkoda tylko że ja nie mam nerwów do tego by siedzieć i coś szukać... No i te ich rozmiary... Czasem na mnie 12 a czasem 14 dobra, a jak w ogóle dziwna numeracja to w 8 się mieszcze...
Stary 2008-07-19, 21:32   #4920
dune321witaszek
Raczkowanie

GG do dune321witaszek

no niestety z ta rozmiarowka to ciezko bywa... amerykanska, angielska i jeszcze chinska rozmiar rozmiarowi nie rowny

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości