|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Anglia :)
|
|
|
|
#4892 |
|
Raczkowanie
|
he he tak jest - nastepnym razem jak sie bedziesz przeprowadzac to juz tirem !!! - mi to wlasnie grozi
Ostatnio w Polsce musialam wybrac lazienke, podlogi i drzwi do pokoi i uwierz mi to jest 1000 razy gorsze niz meblowanie
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Simply witamy goraco
![]() Dune dziekuje zaraz tam zerkne. A co do przepisu wyglada smakowicie - i chyba sie skusze Dobranoc dziewczyny pewnie zerkne tu w weekend na chwile. Miłych snów Owocnych zakupów |
|
|
|
#4894 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Sysunia i wzajemnie
|
#4895 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co zrobic? Ale z tá pietruszká to dobry pomysl. Moze bede miala ogródek to sobie zasieje kiedys jakies warzywka Cytat:
|
|
|
#4896 |
|
Zadomowienie
|
Mmm, jak dobrze, ze dzisiaj piatek - jak nie bedzie padalo, to pojade sobie po poludniu pojezdzic konno, a potem czeka na mnie gora prasowania
Na szczescie lubie prasowac, wiec nie jest to az takie straszne, gorzej, ze przez te wszystkie wyjazdy mieszkanie mam tragicznie zapuszczone i czeka mnie weekend ze scierka w rece... No moze tylko jutro wyrwe sie na jakies male zakupy... trzeba sie rozejrzec za sukienka na poprawiny
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
#4897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4898 |
|
BAN stały
|
Witam.
![]() Mnie/Nas dzisiaj albo jutro czeka sprzątanie chaty,bo w tym tygodniu nasza kolej.Wiecie co??? Mamy kransoludki w chacie,normalnie ze 3 paczek podpasek mi zagineło,a mam teraz @. Poprostu wypiły redbula,rozwineły skrzydełka i odleciały.
|
|
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4900 |
|
Raczkowanie
|
atka niezle
![]() vedma masz slub 13 wrzesnia ??
|
#4901 |
|
BAN stały
|
lorelei ciesze się,że Ci humor poprawiłam.
Vedmo,chyba nic więcej mi nie zagineło.Kase wczoraj schowałam gdzie indziej,bo jak brałam do PL to mi zostało i przywiozłam spowrotem. Nie mam pojęcia co się stało z moimi podpaskami. Zużyć ich nie mogłam,bo po przyjeżdzie z urlopu nie miałam @,dostałam dopiero teraz we wtorek. Nie chce nikogo oskarżać ale dziwna i śmierdząca sprawa.No chyba,że ja mam taką skleroze i je gdzieś schowałam,choć zawsze po wypakowaniu wkładam do szuflady.
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
luno ja robie to samo tyle ze bez czosnku i fasoli a zamiast oregano dodaje rozmaryn. Smak wychodzi identyczny jak sos knorra w słoiczku kurczak po hiszpańsku
a ja dzisiaj na przekór pogodzie poszłam na zakupy i to udane Później wrzucę na ubraniowy wątek zdjęcia.. A teraz ... do pracy ![]() vedmo zazdroszczę Ci tych koni... Szkoda ze mnie nie stac na taką przyjemność. Udanych zakupów życzę
|
|
#4903 |
|
Zadomowienie
|
atka83 a ja szukam od miesiąca moich nowych spodni River Island. Przeszukałam cały dom, łącznie ze strychem i nigdzie nie ma
Kurcze zła jestem, bo trochę kosztowały i nie zdążyłam się nawet nimi nacieszyć ![]() A może to te białe ślimaki co polują nocą i mają kły jak wampiry? ![]() Bo w krasnoludki jakoś nie wierzę
|
#4904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale macie przygody dziewczyny.. Ja wiem ze Wam do smiechu nie jest dziewczyny, sorki ale mnie rozbawilyscie
|
|
|
#4905 |
|
Raczkowanie
|
A wiecie ze River Island sale dzis zaczal - wlasnie sobie spodnie kupilam takie same jak mam tylko rozmiar miejsze
stare ( no nie takie stare 2 miesiace maja i 4 razy na sobie je mialam) za duze .Z tym zapadaniem sie pod ziemie to ja cos wiem ... non stop cos mi ginie co prawda czesc sie odnajduje, ale...
|
#4906 | |
|
BAN stały
|
kuseczko,to witam w klubie.Poszukiwani żywi lub martwi.
Być może tak jak piszesz,że sprawcami są wampiryczne białe ślimaki. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam was podgladam, bo jakos ciezko tu cos napisac, za szybko tematy zmieniacie
U mnie smieci nie ma na ulicy, czyli tu strajków nie było ![]() SimplyDivine witam na Wizazu ![]() A ja sama mieszkam i jest super, chociaz fajnie by było z kims pomieszkac, ale nie cały czas Wiecie dziewczyny w jakim sklepie mozna kupic rolety, ale takie które mozna przykleic, a nie przykrecac do sciany Bo chce miec na drzwiach na ogródek.Atka z tymi podpaskami a może slimaki pozyczyły ![]() a jakie ja jazdy mam z Landlordem Wczoraj byłam u polskiej fryzjerki i za ściecie z pofarbowaniem odrostów wzieła mi tylko 20 funtów Jestem bardzo zadowolona.Olka super ze uwazasz ze w ciemniejszych mi lepiej Swietne masz to zdjecie z ucieczka przed fala
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu wozicie
![]() ja kiedys belle woziłam, jak mi zostawało coś z polskich zbiorów ![]() A zawsze mnie dziwi, czemu sie tak na mnie przy kasie patrza, jak biore po 4 rodzaje podpasek i tamponów![]() A nastroje zmienne jak pogoda w Anglii |
|
|
|
#4910 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Używam takich w granatowych opakowaniach ze siateczką i skrzydełkami. ![]() Też mam takie nastroje ostatnio. ![]() A no Tak czy siak jutro ide do miasta to będe musiała sobie jakieś kupić.Jakieś polecacie???? ![]() Myslicie,że ślimaki też mają okres??? Zmijka,fajnie masz mieszkasz sama luz blues.Jeszcze troche i my się wyniesiemy do naszego flata.O roletach nie mam zbytnio pojęcia.A co się dzieje z Twym ladlordzikiem. To fajnie,że jesteś zadwolona z nowego imagu. ![]() Byliśmy z tz-tem na spacerku wieczornym.Teraz wróciliśmy,fajnie jest cieplutko.Tu mi się podoba,że życie wieczorem tętni życiem,puby się zapełniają,muzyczka leci.Fajni bramkarze nawet gdzie niegdzie stoją. Między innymi che mieć fotke pod pomnikiem,muzeum Tytanica oraz jest takie miejsce,gdzie statek stoi sobie na ulicy,taki drewniany.Fajnie oświetlone są miejsca,można robić foteczki.
|
|
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli pozyzyly to oddzarza, oby nie zuzyte
![]() Ja polecam takie rózwowe, ale one sa normal, ale firmy nie pamietam wypróbuj pare to znajdziesz tutaj swoje ![]() Takiego tematu to tu jeszcze nie było ![]() No zycie nocne w centrum jest tutaj troche inne niz w PL. a co do Landlorda to mi oiecał, zanim sioe wprowadziłam, ze wymeni mi wykładzine, a ze moja koleżanka mieszka u góry to jej tez zaproponował zmiane wykładziny, no i przyszli ze sklepu zmierzyli, wybralismy sobie kolory, no i nam dzwoni, ze w pon beda nam zakładali, ze mamy byc w domu. wiec kolezanka po 14 zaraz po pracy czekała. meble poprzestawiałysmy. Ja wrociłam z pracy przed 17 a tu ich nie ma. poszłysmy do sklepu i facet mowi, ze nasz LL sie juz nie odezwal (chyba jak zobaczył ile to bedzie kosztować ) i ze go widział w sobote, ale ten do niego nie wszedł.Wiec dzwonie do niego, odbiera zona i mnie przeprasza, ze byli zajeci i ze w sobote przyjedzie jej mąż po czynsz i ze mam mu jeszcze smsa wysłać, zeby nie zapomniał (taki wał, że wyslew srode poszłysmy z kolezanka do sklepu, w Holandans & Barrets, ogladałam sobie jakies tam tabletki i mi kolezanka mówi: "patrz nasz LL", a ja "gdzie?" A on jak nas zobaczył, to szybko odłożył co miał w ręce i wyszedł szybkim krokiem ![]() Normalnie przed nami uciekał ![]() ogolnie mnie to zszokowało, ale i rozbawiło. |
|
|
|
#4912 |
|
Raczkowanie
|
zmijka to malo fajnie co
![]() Ja wynajmuje od znajomej i w sumie umowilsmy sie ze wszystkie wieksze remonty bedziemy pokrywac razem. Chcialam wymienic wykladzine w dwoch pokojach to sie skrzywila... pomyslalam sobie ok wymienie sama. Pojechalismy do jednego z tych duzych sklepow - carpetright czy jakos, niby tak tanio, a oni nam tam cene !! Poszlismy do malego sklepu zaraz kolo mnie i dostalismy za polowe ceny £265 z przywiezieniem i ulozeniem ! Jak masz nie duzy pokoj to moze ci sie uda kupic jakis ostatni kawalek z rolki i bedzie taniej, sprobuj porozmawiac jeszcze z landlordem - oni zawsze tak kombinuja niestety ![]() atka ja Ci zadnych nie polece od 3 lat w sumie nie mam okresu
|
#4913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Nienawidze prasowac i najczesciej prasuje na bierzaco, jak czegos potrzebuje.Podpinam sie pod pytanie, tez musze zmienic u siebie.
|
|
#4914 |
|
BAN stały
|
Żmijko,mam nadzieje że chociaż oddzadzą,ale nie żużyte.
No to faktycznie dziwnie zachowuje się Wasz landlord.Może faktycznie za drogo mu było,ale żeby az uciekać pred wami.Poszukam tutaj swoich podpasek. ![]() dune,takiej to dobrze.Nie miec okresu.Eh. ![]() Chate posprzataliśmy,śniadanie zjedzone.Zaraz idziemy się kąpać,a potem ruszamy do miasta,bo musimy iść do banku.I jak dobrze pójdzie to pojedziemy po nasze nowe autko. Wczoraj lekko posprzeczałam się z tż-tem,a dzisiaj dostałam bukiet róż. ![]() sysuniu,opowiem ci coś,wkońcu obiecałam zdawać relacje na ten temat Tż ostatnio się kąpał,a ja się go pytam.Gdzie masz kase(bo szłam do sklepu,a ja drobnych nie miałam) Tż: w portfelu Ja: Tż: nie powiem,bo zabierzesz mi pierscionek. ![]() Nie wiem czemu miałabym ci go zabrać Tż: No niewiem. I taka była jego dziwna gadka.
|
|
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie techniczne. Jak sie wrzuca link w wypowiedz, ale tak zeby ukryc go pod jakims slowem, np klik i jak kilkamy to to jest link.
Ale zagmatwalam ale moze ktos mnie zrozumie ![]() Np Zmijka ma tak w podpisie - klikaj codziennie, wlasnie o takie cos mi chodzi, nie wiem jak to sie robi.
Love is our resistance Edytowane przez Mahora Czas edycji: 2008-07-19 o 13:34 Powód: dopisek |
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
mahora ja ci nie pomogę niestety
dzień zakupowy uważam za udany na szczęście mam już podarki (słowo jak w średniowieczu) dla wszystkich bliskich w PL więc teraz o sobie będę myślała A wyjazd już za 3 tygodnie (najpierw napisałam dni- oj chciało by sie ) Miasto docelowe lotu- Poznań- pozdrowię go pięknie od Ciebie zmijko ![]() a podpaski.... co za różnica i tak na końcu w śmieciach ladują
|
|
#4917 |
|
Zadomowienie
|
O rety, ledwo żyję
Pakowaliśmy się do Polski, przy okazji zaczęłam robić porządki I tak nie skończyłam dziś wszystkiego, drobne porządki zostawiłam na jutro. Jestem baaaardzo zmęczona a coś czuję, że czeka mnie jeszcze nieprzespana noc Odezwę się później
|
#4918 |
|
Raczkowanie
|
Kuseczka ach nic mi nie mow odkladam porzadki i odkladam - pewnego dnia zle sie to skonczy
Zazdroszcze Wam dziewczyny wyjazdu do Polski w sumie sama niedawno wrocilam, ale chetnie jeszcze bym tam zawitala. Tak sie wlasne zastanawiam czy aby z siostra nie poleciec na pare tygodni na poczatku wrzesnia. Propo giftow dla rodziny zobaczcie co dzis siostrze kupilam... co prawda to nie watek ubraniowy - wybaczcie ![]() http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...MEWA:IT&ih=019
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
śmieszne te butki
Swoją drogą ten ebay to świetna sprawa, czasem idzie coś fajnego upolować... Szkoda tylko że ja nie mam nerwów do tego by siedzieć i coś szukać... No i te ich rozmiary... Czasem na mnie 12 a czasem 14 dobra, a jak w ogóle dziwna numeracja to w 8 się mieszcze...
|
|
#4920 |
|
Raczkowanie
|
no niestety z ta rozmiarowka to ciezko bywa... amerykanska, angielska i jeszcze chinska
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

. Musze sobie na kartce zapisywac 

byłabyś pierwsza
co zrobic? Ale z tá pietruszká to dobry pomysl. Moze bede miala ogródek to sobie zasieje kiedys jakies warzywka 

Poprostu wypiły redbula,rozwineły skrzydełka i odleciały.
Zużyć ich nie mogłam,bo po przyjeżdzie z urlopu nie miałam @,dostałam dopiero teraz we wtorek. 
Ale macie przygody dziewczyny..
Bo chce miec na drzwiach na ogródek.
i tamponów