Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-01, 21:18   #4441
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ale tu cisza fajnie tak odpocząć od neta co u Was słychać??

U mnie dzisiaj 100 dni do porodu i to nie prima aprilis

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

My jeszcze u rodziców oglądamy Everesta i będziemy się zaraz zbierać do domu. Objadlam się bardziej niż w Wigilię i padam ze zmeczenia
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-01, 21:19   #4442
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

My jeszcze u rodziców oglądamy Everesta i będziemy się zaraz zbierać do domu. Objadlam się bardziej niż w Wigilię i padam ze zmeczenia
Ja podobnie tyle że my jutro wracamy do domu ale już odpoczywam w łóżku

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-01, 21:57   #4443
asiaczek
Zakorzenienie

My byliśmy u moich rodziców. Wróciliśmy koło 18 i zaczęliśmy ogarniac syna do snu.Dzięki temu,że nie miał drzemki w dzień zasnął już o 19 i mamy z mężem calutki,długi wieczór dla siebie

Mam dzisiaj straszne parcie na siku. W kościele myślałam,że nie wytrzymam. Do tego Iga chyba cały czas kopie mnie w pęcherz,ale i tak się cieszę, bo ostatnio nie była tak aktywna

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-04-02, 07:27   #4444
norka93
Wtajemniczenie

Nie myślicie chyba, że wasza Fretka o Was zapomniała, co? Radosnych Świąt Wielkiej Nocy, moje Ciężarówki (mam nadzieję, że nikogo to nie urazi ) Spóźnione, ale szczere, no.. I mokrego Dyngusa!
Przyjechałam z mężem w rodzinne strony, więc pewnie odezwę się we czwartek. Buziaczki!

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-02, 09:51   #4445
KarolinaK
Zakorzenienie

Wesołych świat mamusie lipcowe!
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-02, 14:00   #4446
folinka
Zadomowienie

Ooo, jak tu cichutko ciągle. Pięknie świętujecie
U mnie może atmosfera jeszcze ciut świąteczna, ale dzień niemal jak co dzień - tż śpi po nocce, Lidusia ma drzemkę, ja i chłopcy się lenimy. Mam nadzieję, że przestanie padać, to chociaż spacer popołudniu zaliczymy.
Na obiad będzie mało świątecznie - wszyscy orzekli chórem, że chcą naleśniki więc niedługo się za nie biorę.

Doczytałam sobie zaległości. Przykro mi, że takie różne bóle Was dopadły. Oby szybko i bezpiecznie wszystko przeszło

fioletowe, ja rozumiem, żeby rodzinie nie mówić, ale naaaam?
A na serio skoro tak Ci lepiej, to jasne, a skoro już się przyznałaś, to trzymam mocne kciuki, żeby skończyło się na strachu. Ja w dwóch ciążach miałam dużo skurczy po 25 tc (tak do 40 dziennie), a i tak rodziłam po terminie!

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Camelitos do kiedy masz zamiar pracować? ja własnie nie umiem się określic, narazie nie bardzo widze powód żeby iść na wolne, te 6 tygodni przed terminem porodu to raczej na pewno zrezygnuje już z pracy, ale nie umiem się określić czy wcześniej.
Czy któraś jeszcze pracuje?
Tak, chyba jeszcze kilka z nas. Ja nieraz o mojej pracy wspominam
Będę pracować do 35/36 tc (koniec maja) zależy jak tam wezmę ostatnie pojedyncze dni urlopu, czy nie będę nic w kwietniu lub maju potrzebować.

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga zakupiłam pierwszy produkt dla maluszka . Trzy obrazki na ścianę.

Załącznik 7493036
No ba, zakup pierwsza klasa
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-02, 18:53   #4447
aniama6
Zadomowienie

Widzę że wszystkie swietuja porządnie, taka tu cisza i spokój. U nas święta pozytywnie, chociaż wczorajszy dzień bezruchu i obżarstwa nie wpłynal za dobrze na moje samopoczucie. Ale za to dziś długi spacer i samopoczucie od razu lepsze.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-02, 20:38   #4448
pozytywnaj
Zadomowienie

Święta święta i po świętach

Cięższa o 20kg objadłam się jak. prosię

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-02, 21:12   #4449
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Witam się właściwie po świętach

Wróciłam od rodziców tak jak pozytywnaj jestem objedzona, ciężka i wogole jakoś tak mi źle nie wchodzę na wagę bo nie chce przeżyć szoku

Wczoraj okupiłam te przygotowania świąteczne skurczami brzucha i bólem. Przeleżałam pół dnia, musiałam wsiąść nospe i paracetamol ale dzisiaj już lepiej.

Mam nadzieję że jesteście wypoczęte i wszystkie dobrze się czujecie. Przesyłam wam buziaki

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-02, 21:47   #4450
aaska92
Zadomowienie

Święta, święta i po świętach.
Niestety nasze plany z tż na ten czas niezrealizowane rozłożyło nas oboje, ale już powoli lepiej. Dobrze, że nasi rodzice mieszkają w miarę blisko to chociaż do nich udało nam się wstąpić.
W weekend zapowiadają ładną pogodę liczę, że już całkiem pozbędę się przeziębienia i zaliczę dłuższe spacery na lepsze samopoczucie bo od tego braku ruchu w ciągu ostatnich 3 dni też już się czuję taka ociężała.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-02, 22:31   #4451
monyaa108
Raczkowanie

hej dziewczyny, tez witam was poswiatecznie przejedzona. O ile trawienie mi nie szwankuje, to sie nameczylam z bolami i skurczami macicy czasem mnie az bole w nocy budzily, musialam duzo lezec bralam nospe i wtedy troche puszczalo.Jutro rano ide na planowa kontrole do endokrynloga. Spokojnej poświątecznej nocki
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-03, 04:15   #4452
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny! Święta minęły, były cudowne- spedzone z rodzicami a potem tesciami, wieczorami z dobrą książką. Bylo na prawde miło. No ale teraz jestem bezsenna. Czuję lekkie skurcze, Mały wierci się teraz dużo- chyba odreagowuje fakt, ze dużo siedzialam w jednym miejscu...
Czy ktos jeszcze nie spi?

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-03, 07:26   #4453
pozytywnaj
Zadomowienie

Dobry dzień Ja się przed chwilą obudziłam, ale córka mi coś kaszle Zapowiadają tydzień pogody, a tu pewnie będzie choroba. Ja dziś dojem kawałek ciasta do kawy i muszę przejść na dietę

Stary 2018-04-03, 07:28   #4454
MalaGosia88
Zakorzenienie

Ja wczoraj po obiedzie stanęłam na wagę... To był mój błąd .
Stary 2018-04-03, 07:37   #4455
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry
MalaGosia, ja dziś mam wizytę wiec tez mnie to czeka
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-03, 08:01   #4456
Elaaaa
Wtajemniczenie

Witajcie!

Widzę, że nie tylko u mnie problem z przejedzeniem

Sama wiele nie przygotowałam, ale od mamy przywiozłam torbę jedzenia.. uff dziś ma być przyjemny dzień, więc wybiorę się na spacer po mieście przy okazji może kupię jakieś wdzianko na wiosnę, bo w nic się nie mieszczę.. na wagę też lepiej nie staje

Stary 2018-04-03, 08:11   #4457
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Witajcie!

Sama wiele nie przygotowałam, ale od mamy przywiozłam torbę jedzenia.. uff dziś ma być przyjemny dzień, więc wybiorę się na spacer po mieście przy okazji może kupię jakieś wdzianko na wiosnę, bo w nic się nie mieszczę.. na wagę też lepiej nie staje

Ja nie planuje nic kupować na wiosne- bede w rozpiętym płaszczyku i skórze chodzić

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-03, 09:00   #4458
pozytywnaj
Zadomowienie

Ja chciałabym jakieś sukienki czy tuniki kupić ale gdzie....

Stary 2018-04-03, 09:05   #4459
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!

Też wczoraj o tym myslalam,ale doszlam do wniosku,ze jakoś sie przemecze w zimniejsze dni a jak bedzie ciepło to jakis oversize,jakos mi szkoda kase wydawać na 2 miesiące albo i nie.
Ja też sie witam po swietach nazarta,ale co ciekawe na tym samym etapie z Młoda wazylam tyle samo- 61 kg. Niestety w 35 tyg mialam 74 kg,musze sie powoli chyba pogodzic z tym,ze z Młodym też do takiej wagi dobije. A jak urodze w terminie to pewnie i wiekszej

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-03, 09:07   #4460
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Też wczoraj o tym myslalam,ale doszlam do wniosku,ze jakoś sie przemecze w zimniejsze dni a jak bedzie ciepło to jakis oversize,jakos mi szkoda kase wydawać na 2 miesiące albo i nie.
Ja też sie witam po swietach nazarta,ale co ciekawe na tym samym etapie z Młoda wazylam tyle samo- 61 kg. Niestety w 35 tyg mialam 74 kg,musze sie powoli chyba pogodzic z tym,ze z Młodym też do takiej wagi dobije. A jak urodze w terminie to pewnie i wiekszej

Też tyle miałam po obu ciążach... Więc teraz nie liczę na mniej

Stary 2018-04-03, 09:58   #4461
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej. U nas miala byc ladna pogoda a pada deszcz ja dzisiaj na kontrole do kardiologa.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-03, 10:20   #4462
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Ja nie planuje nic kupować na wiosne- bede w rozpiętym płaszczyku i skórze chodzić
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

właśnie zadowolona byłam, że święta były chłodne, bo mam taki płaszczyk grubszy oversize i jest super. Ale ten tydzień ma być już ciepły, niedziela nawet 22 u nas, a mamy taki rodzinny zlot u babci i nie wiem w co ja się zmieszczę mąż mi wczoraj powiedział, ze to źle wygląda jak mam rozpięta kurtkę czy skórę - przesadza?

nawet jakbym chciała kupić, to pewnie coś właśnie oversize żeby narzucić, potem po ciąży tak pewnie się przyda na jesień

też mi dobrze idzie zbieranie kg

u mnie mieszkanie posprzątane, pranie się pierze, obiad mamy, więc dziś to tyle
Stary 2018-04-03, 10:38   #4463
emma90
Wtajemniczenie

Witajcie
U mnie dzisiaj na śniadanie resztki sałatki jarzynowej po Świętach trochę przytyłam, ale myślę, że głównie to woda, bo czuje się mocno spuchnięta po tych cukrach przez dwa dni zjadłam tyle ciast i czekoladek, że głowa mała teraz po kilku dniach normalnego jedzenia dopiero zobaczę ile mi tłuszczyku zostało

Cytat:
właśnie zadowolona byłam, że święta były chłodne, bo mam taki płaszczyk grubszy oversize i jest super. Ale ten tydzień ma być już ciepły, niedziela nawet 22 u nas, a mamy taki rodzinny zlot u babci i nie wiem w co ja się zmieszczę mąż mi wczoraj powiedział, ze to źle wygląda jak mam rozpięta kurtkę czy skórę - przesadza?

nawet jakbym chciała kupić, to pewnie coś właśnie oversize żeby narzucić, potem po ciąży tak pewnie się przyda na jesień

też mi dobrze idzie zbieranie kg

u mnie mieszkanie posprzątane, pranie się pierze, obiad mamy, więc dziś to tyle
Tutaj też ma być aż tak ciepło sama się zastanawiam w co będę się ubierać, ale głównie dlatego, że mam same biurowe ciuchy do pracy w które a) już się nie mieszczę b) do latania po domu czy na spacery to nie bardzo :P
A rozpięty płaszczyk czy kurtka jak najbardziej tak
Stary 2018-04-03, 10:43   #4464
pozytywnaj
Zadomowienie

Mi też niby szkoda kasy, ale coś nosić trzeba.

Blanka jak tam?

Stary 2018-04-03, 10:53   #4465
Radena
Zadomowienie

Wiecie co,dzwonilam przed chwilą umówić sie na wizytę i w kwietniu tez nie bedzie mojego gina. Zapisałam sie do takiego u ktorego juz raz byłam, bede miec wtedy 26t1d,masakra,krzywą chyba w ostatniej chwili będę robić. Nie wiem czemu sie nie klocilam ostatnio z tym starym dziadem zeby mi i tak dał skierowanie. Jak ja nie lubie tak na ostatnią chwilę :-/
Więc Blanka, mogłabyś mi wpisać wizytę 24.04?

Stary 2018-04-03, 11:21   #4466
pola25
Zakorzenienie

Radena u.kogo bylas?

Witajcie!

Niestety mi też ciężko po swietach.Dobrze,ze nie jechaliśmy do rodziców,bo siostrzenica się pochorowala i.miala.wysoką gorączkę.
U teściów ok,ale trochę sir wynudzilam.
Zaczyna się akcja imię,teściowa powiedziala do męża,abysmy dali inne.imię,bo ona zna Malwine.pijaczke.Moj.syn podsluchal i.mi.uprzejmie o tym.doniosl.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-03, 11:33   #4467
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Radena u.kogo bylas?

Witajcie!

Niestety mi też ciężko po swietach.Dobrze,ze nie jechaliśmy do rodziców,bo siostrzenica się pochorowala i.miala.wysoką gorączkę.
U teściów ok,ale trochę sir wynudzilam.
Zaczyna się akcja imię,teściowa powiedziala do męża,abysmy dali inne.imię,bo ona zna Malwine.pijaczke.Moj.syn podsluchal i.mi.uprzejmie o tym.doniosl.
Chodziłam do Woldera,super jest ;-)

U nas aż takiej akcji nie było,tylko pytali czy wybrane,ale u nas to moze po porodzie sie zdecydujemy. Chociaz jak zaproponowalam mężowi imie Ireneusz to tez mi powiedział,ze nie,bo zna takiego pijaczyne,heh

Stary 2018-04-03, 11:35   #4468
porannarosa
Wtajemniczenie

Witam się i ja poświątecznie!

Święta spędziliśmy u teściowej, a wczoraj mąż podrzucił mnie do mojej Maminki i wrócił do domu sam. Odbierze mnie w przyszły weekend, więc czekają mnie 4 dni rozłąki .
Ostro trzymam dietę cukrzycową, więc przez całe Święta nie tknęłam nawet żadnych serniczków ani babeczek i czuje się świetnie! W końcu Święta bez zgagi

Zaraz zmykam do fryzjera, w końcu zetnę moje długie bezkształtne pióra

Miłego dnia ze słoneczkiem Wam życzę
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-03, 11:46   #4469
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez porannarosa Pokaż wiadomość
Witam się i ja poświątecznie!

Święta spędziliśmy u teściowej, a wczoraj mąż podrzucił mnie do mojej Maminki i wrócił do domu sam. Odbierze mnie w przyszły weekend, więc czekają mnie 4 dni rozłąki .
Ostro trzymam dietę cukrzycową, więc przez całe Święta nie tknęłam nawet żadnych serniczków ani babeczek i czuje się świetnie! W końcu Święta bez zgagi

Zaraz zmykam do fryzjera, w końcu zetnę moje długie bezkształtne pióra

Miłego dnia ze słoneczkiem Wam życzę

Super! ja właśnie po tym obżarstwie pierwszy raz poczułam jak zgaga jest nieprzyjemna

Przyszło moje zamówienie z hm z misiowym kombinezonem i ciuszki z wyprzedaży w kapphalu teraz muszę się bardziej skupić na sobie bo zaraz zrobi się ciepło, a ja nie będę miała w co się ubrać

Na 17:00 lecimy do szkoły rodzenia
Stary 2018-04-03, 11:50   #4470
dorka24
Rozeznanie

Cześć dziewuszki wracam do Was po świętach
Wróciliśmy od rodziców wczoraj wieczorem i jestem szczęśliwa że już u siebie. Trochę się męczyłam bo za dużo siedzenia i jedzenia i co chwilę coś mnie uciskało i niewygodnie mi było. O to twardnienie brzucha o którym Wam pisałam, zapytałam dzisiaj położną i mnie uspokoiła, że to nie są skurcze. Bo przez święta to w ogóle masakra, szczególnie w niedziele mnie męczyło a to mała tak szalała bo co chwilę coś jadłam i to smaki których nie znała no i cały dzień prawie siedzenie przy stole u moich rodziców i u teściów. Mimo że u siebie nie jestem jakoś mega aktywna to jednak częściej wstaję i się ruszam i lepiej się czuję.
A poza tym to mieliśmy wczoraj w drodze powrotnej dużo szczęścia. Sarny nam wybiegły na drogę, pierwsza zdążyła przebiec a drugą stuknęliśmy ale już było auto wyhamowane i tylko tablica odpadła. Trochę się wystraszyłam i dobrze że pas na dole trzymałam ręką, co prawda mąż nie hamował gwałtownie ale jednak zawsze wolę go trzymać. Za kilka kilometrów był cpn więc kupiliśmy ten plastik do montażu tablicy (bo się cały połamał), żeby zmienić już pod blokiem jak dojedziemy. A tu za kawałek policja stoi i oczywiście byliśmy pewni że nas zatrzymają, a oni nawet nie patrzyli tylko w aucie coś notowali .

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości