|
|
#4441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
My jeszcze u rodziców oglądamy Everesta i będziemy się zaraz zbierać do domu. Objadlam się bardziej niż w Wigilię i padam ze zmeczenia
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy u moich rodziców. Wróciliśmy koło 18 i zaczęliśmy ogarniac syna do snu.Dzięki temu,że nie miał drzemki w dzień zasnął już o 19 i mamy z mężem calutki,długi wieczór dla siebie
![]() Mam dzisiaj straszne parcie na siku. W kościele myślałam,że nie wytrzymam. Do tego Iga chyba cały czas kopie mnie w pęcherz,ale i tak się cieszę, bo ostatnio nie była tak aktywna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4444 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie myślicie chyba, że wasza Fretka o Was zapomniała, co?
Radosnych Świąt Wielkiej Nocy, moje Ciężarówki (mam nadzieję, że nikogo to nie urazi ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spóźnione, ale szczere, no.. I mokrego Dyngusa! Przyjechałam z mężem w rodzinne strony, więc pewnie odezwę się we czwartek. Buziaczki!
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych świat mamusie lipcowe!
|
|
|
|
#4446 | ||
|
Zadomowienie
|
Ooo, jak tu cichutko ciągle. Pięknie świętujecie
![]() U mnie może atmosfera jeszcze ciut świąteczna, ale dzień niemal jak co dzień - tż śpi po nocce, Lidusia ma drzemkę, ja i chłopcy się lenimy. Mam nadzieję, że przestanie padać, to chociaż spacer popołudniu zaliczymy. Na obiad będzie mało świątecznie - wszyscy orzekli chórem, że chcą naleśniki Doczytałam sobie zaległości. Przykro mi, że takie różne bóle Was dopadły. Oby szybko i bezpiecznie wszystko przeszło ![]() fioletowe, ja rozumiem, żeby rodzinie nie mówić, ale naaaam? ![]() A na serio skoro tak Ci lepiej, to jasne, a skoro już się przyznałaś, to trzymam mocne kciuki, żeby skończyło się na strachu. Ja w dwóch ciążach miałam dużo skurczy po 25 tc (tak do 40 dziennie), a i tak rodziłam po terminie! Cytat:
![]() Będę pracować do 35/36 tc (koniec maja) zależy jak tam wezmę ostatnie pojedyncze dni urlopu, czy nie będę nic w kwietniu lub maju potrzebować. Cytat:
|
|
#4447 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że wszystkie swietuja porządnie, taka tu cisza i spokój. U nas święta pozytywnie, chociaż wczorajszy dzień bezruchu i obżarstwa nie wpłynal za dobrze na moje samopoczucie. Ale za to dziś długi spacer i samopoczucie od razu lepsze.
|
|
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Święta święta i po świętach
![]() Cięższa o 20kg objadłam się jak. prosię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
Witam się właściwie po świętach
Wróciłam od rodziców tak jak pozytywnaj jestem objedzona, ciężka i wogole jakoś tak mi źle nie wchodzę na wagę bo nie chce przeżyć szoku Wczoraj okupiłam te przygotowania świąteczne skurczami brzucha i bólem. Przeleżałam pół dnia, musiałam wsiąść nospe i paracetamol ale dzisiaj już lepiej. Mam nadzieję że jesteście wypoczęte i wszystkie dobrze się czujecie. Przesyłam wam buziaki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4450 |
|
Zadomowienie
|
Święta, święta i po świętach.
Niestety nasze plany z tż na ten czas niezrealizowane rozłożyło nas oboje, ale już powoli lepiej. Dobrze, że nasi rodzice mieszkają w miarę blisko to chociaż do nich udało nam się wstąpić. W weekend zapowiadają ładną pogodę liczę, że już całkiem pozbędę się przeziębienia i zaliczę dłuższe spacery na lepsze samopoczucie bo od tego braku ruchu w ciągu ostatnich 3 dni też już się czuję taka ociężała.
|
|
|
|
#4451 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, tez witam was poswiatecznie przejedzona. O ile trawienie mi nie szwankuje, to sie nameczylam z bolami i skurczami macicy czasem mnie az bole w nocy budzily, musialam duzo lezec bralam nospe i wtedy troche puszczalo.Jutro rano ide na planowa kontrole do endokrynloga. Spokojnej poświątecznej nocki
|
|
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny! Święta minęły, były cudowne- spedzone z rodzicami a potem tesciami, wieczorami z dobrą książką. Bylo na prawde miło. No ale teraz jestem bezsenna. Czuję lekkie skurcze, Mały wierci się teraz dużo- chyba odreagowuje fakt, ze dużo siedzialam w jednym miejscu...
Czy ktos jeszcze nie spi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
Dobry dzień
Ja się przed chwilą obudziłam, ale córka mi coś kaszle Zapowiadają tydzień pogody, a tu pewnie będzie choroba. Ja dziś dojem kawałek ciasta do kawy i muszę przejść na dietę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj po obiedzie stanęłam na wagę... To był mój błąd
.
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
MalaGosia, ja dziś mam wizytę wiec tez mnie to czeka
|
|
|
|
#4456 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Widzę, że nie tylko u mnie problem z przejedzeniem ![]() Sama wiele nie przygotowałam, ale od mamy przywiozłam torbę jedzenia.. uff dziś ma być przyjemny dzień, więc wybiorę się na spacer po mieście przy okazji może kupię jakieś wdzianko na wiosnę, bo w nic się nie mieszczę.. na wagę też lepiej nie staje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
Ja chciałabym jakieś sukienki czy tuniki kupić ale gdzie....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też sie witam po swietach nazarta,ale co ciekawe na tym samym etapie z Młoda wazylam tyle samo- 61 kg. Niestety w 35 tyg mialam 74 kg,musze sie powoli chyba pogodzic z tym,ze z Młodym też do takiej wagi dobije. A jak urodze w terminie to pewnie i wiekszej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4461 |
|
Rozeznanie
|
Hej. U nas miala byc ladna pogoda a pada deszcz
ja dzisiaj na kontrole do kardiologa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4462 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mąż mi wczoraj powiedział, ze to źle wygląda jak mam rozpięta kurtkę czy skórę - przesadza? ![]() nawet jakbym chciała kupić, to pewnie coś właśnie oversize żeby narzucić, potem po ciąży tak pewnie się przyda na jesień ![]() też mi dobrze idzie zbieranie kg ![]() u mnie mieszkanie posprzątane, pranie się pierze, obiad mamy, więc dziś to tyle
|
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
U mnie dzisiaj na śniadanie resztki sałatki jarzynowej po Świętach trochę przytyłam, ale myślę, że głównie to woda, bo czuje się mocno spuchnięta po tych cukrach przez dwa dni zjadłam tyle ciast i czekoladek, że głowa mała teraz po kilku dniach normalnego jedzenia dopiero zobaczę ile mi tłuszczyku zostało ![]() Cytat:
A rozpięty płaszczyk czy kurtka jak najbardziej tak
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Zadomowienie
|
Mi też niby szkoda kasy, ale coś nosić trzeba.
Blanka jak tam? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co,dzwonilam przed chwilą umówić sie na wizytę i w kwietniu tez nie bedzie mojego gina. Zapisałam sie do takiego u ktorego juz raz byłam, bede miec wtedy 26t1d,masakra,krzywą chyba w ostatniej chwili będę robić. Nie wiem czemu sie nie klocilam ostatnio z tym starym dziadem zeby mi i tak dał skierowanie. Jak ja nie lubie tak na ostatnią chwilę :-/
Więc Blanka, mogłabyś mi wpisać wizytę 24.04? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Radena u.kogo bylas?
Witajcie! Niestety mi też ciężko po swietach.Dobrze,ze nie jechaliśmy do rodziców,bo siostrzenica się pochorowala i.miala.wysoką gorączkę. U teściów ok,ale trochę sir wynudzilam. Zaczyna się akcja imię,teściowa powiedziala do męża,abysmy dali inne.imię,bo ona zna Malwine.pijaczke.Moj.syn podsluchal i.mi.uprzejmie o tym.doniosl. |
|
|
|
#4467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas aż takiej akcji nie było,tylko pytali czy wybrane,ale u nas to moze po porodzie sie zdecydujemy. Chociaz jak zaproponowalam mężowi imie Ireneusz to tez mi powiedział,ze nie,bo zna takiego pijaczyne,heh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja poświątecznie!
Święta spędziliśmy u teściowej, a wczoraj mąż podrzucił mnie do mojej Maminki i wrócił do domu sam. Odbierze mnie w przyszły weekend, więc czekają mnie 4 dni rozłąki .Ostro trzymam dietę cukrzycową, więc przez całe Święta nie tknęłam nawet żadnych serniczków ani babeczek i czuje się świetnie! W końcu Święta bez zgagi Zaraz zmykam do fryzjera, w końcu zetnę moje długie bezkształtne pióra ![]() Miłego dnia ze słoneczkiem Wam życzę |
|
|
|
#4469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super! ja właśnie po tym obżarstwie pierwszy raz poczułam jak zgaga jest nieprzyjemna ![]() Przyszło moje zamówienie z hm z misiowym kombinezonem i ciuszki z wyprzedaży w kapphalu ![]() Na 17:00 lecimy do szkoły rodzenia |
|
|
|
|
#4470 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewuszki
wracam do Was po świętachWróciliśmy od rodziców wczoraj wieczorem i jestem szczęśliwa że już u siebie. Trochę się męczyłam bo za dużo siedzenia i jedzenia i co chwilę coś mnie uciskało i niewygodnie mi było. O to twardnienie brzucha o którym Wam pisałam, zapytałam dzisiaj położną i mnie uspokoiła, że to nie są skurcze. Bo przez święta to w ogóle masakra, szczególnie w niedziele mnie męczyło a to mała tak szalała bo co chwilę coś jadłam i to smaki których nie znała no i cały dzień prawie siedzenie przy stole u moich rodziców i u teściów. Mimo że u siebie nie jestem jakoś mega aktywna to jednak częściej wstaję i się ruszam i lepiej się czuję. A poza tym to mieliśmy wczoraj w drodze powrotnej dużo szczęścia. Sarny nam wybiegły na drogę, pierwsza zdążyła przebiec a drugą stuknęliśmy ale już było auto wyhamowane i tylko tablica odpadła. Trochę się wystraszyłam i dobrze że pas na dole trzymałam ręką, co prawda mąż nie hamował gwałtownie ale jednak zawsze wolę go trzymać. Za kilka kilometrów był cpn więc kupiliśmy ten plastik do montażu tablicy (bo się cały połamał), żeby zmienić już pod blokiem jak dojedziemy. A tu za kawałek policja stoi i oczywiście byliśmy pewni że nas zatrzymają, a oni nawet nie patrzyli tylko w aucie coś notowali .
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

fajnie tak odpocząć od neta 

Radosnych Świąt Wielkiej Nocy, moje Ciężarówki (mam nadzieję, że nikogo to nie urazi
) 

Spóźnione, ale szczere, no.. I mokrego Dyngusa!
Buziaczki!

. Trzy obrazki na ścianę. 

Zapowiadają tydzień pogody, a tu pewnie będzie choroba. Ja dziś dojem kawałek ciasta do kawy i muszę przejść na dietę

ja dzisiaj na kontrole do kardiologa. 
przez dwa dni zjadłam tyle ciast i czekoladek, że głowa mała
teraz po kilku dniach normalnego jedzenia dopiero zobaczę ile mi tłuszczyku zostało
.