![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Gdzie mieszkacie?
Witam wizażanki.Otóż ciekawi mnie,gdzie teraz mieszkacie-chodzi mi oto czy mimo studiów itp. nadal z rodzicami,czy wyprowadziłyście się już do jakiegoś własnego/wynajętego mieszkania?
Zakładam ten temat, bo nie sądzę ze w życiu jest jak w serialach,że kto studiuje czy ma powyżej 18 lat,mieszka sobie w apartamentowcu za 200 tys ![]() Nie chodzi mi tu p wyliczanke ja mieszkam w Krakowie,ja w Warszawie,tylko ciekawi mnie sytuacja mieszkaniowa młodych osób w Polsce. Ja mieszkam z rodzicami jeszcze bo chodzę do liceum,ale na studia mam zamiar wynając jakieś mieszkanie i się od nich wyprowadzic,tylko nie wiem czy podołam finansowo i tak dalej ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie mieszkacie?
Studiuje w tym samym miescie, w ktorym jest moj rodzinny dom. Nie widze wiec powodu, zeby sie wyprowadzac :P. Tym bardziej, ze po prostu, poki co nie oplacaloby sie to, mamy duzy dom, mozne powiedziec, ze rodzice mieszkaja osobno (oddzielna lazienka, kuchnia) i my osobno (tj. ja i 2 braci :P). Zupelnie mi to nie przeszkadza, co nie znaczy, ze do konca zycia tak zamierzam
![]() Edit: na pewno nie zamierzam wynajmowac mieszkania ![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2008-07-18 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja rowniez studiuje w miejscu zamieszkania.. mieszkam z mama i bratem. jakos mi to specjalnie nie przeszkadza
![]() jak bede miala pieniadze i warunki do tego zeby cos wyjanac to pewnie to zrobie ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
póki co studiuje i mieszkam z rodzicami. Mam zamiar się wyprowadzić po studiach inzynierskich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja do 18 roku zycia mieszkalam w Bytomiu
teraz mieszkam w Frankfurt am Main |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
i to jeszcze moja sąsiadka
![]() No ja mieszkam jeszcze z rodzicami i bratem. W małym ciasnym mieszkanku. Niestety. Ale może wkrótce coś się zmieni w tym względzie.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja wynajmuje razem z Tz domek jednorodzinny w Szczecinie
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
studiuje w miescie, w ktorym mieszkam od urodzenia, wiec sila rzeczy mieszkam z rodzicami i bratem. nie powinnam narzekac i poki co jest ok (ze wzgledu na rozne sprawy), jednak za jakis czas oczywiscie chcialabym sie wyprowadzic... czas pokaze co i jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Obecnie mieszkam z mężem w kawalerce, którą rodzice mu kupili zanim zostaliśmy małżeństwem, ale w przyszłym roku wyprowadzamy się do większego mieszkania, które kupiliśmy na kredyt. Przed ślubem mieszkałam cztery lata w akademiku, bo studiuję w innym mieście niż moi rodzice mieszkają.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do 19 mieszkalam z rodzicami potem wynajete pietro u staruszki(pol roku) , potem samodzielne mieszkane wynajete (rok) , potem wlasne m4(7 lat), obecnie wlasne M5 od 9 miesiecy). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
studiuje w mieście, w który mieszkam wiec mieszkam z rodzicami, chociaż marzy mi się już zamieszkanie z moim TŻ
![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja studiuje tu gdzie się urodziłam i mieszkam całe życie, więc mieszkam z rodzicami. Ale w tym roku chce zacząć pracować jak tylko się uda i może za rok wyprowadzić ![]() Przecież się nie wyprowadzę dwie ulice dalej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja co prawda studia już skończyłam niecały miesiąc temu, ale póki co nadal mieszkam z rodzicami. Z tej racji, że jeszcze nie znalazłam pracy. Ale myśle, że jak już znajdę nieźle płatną, to raczej się wyprowadze.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Mieszkam z rodzicami w dużym domu. Do tej pory studiowałam w swoim mieście, jednak od października wybieram się na II stopień na zaoczne i do pracy, ale mimo wszystko nie zamierzam się wyprowadzać. W domu jest bardzo dużo miejsca, z rodzicami mam cudowny kontakt. Dobrze mi jak jest.
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czyli z waszych postów wynika,że pełnoletnośc nie oznacza mieszkania samemu ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Na nasze realia to jeszcze długo nie będzie oznaczać.
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Mieszkam z TŻ w niewielkim, wynajmowanym mieszkaniu od prawie roku; kawalerka, z małą kuchnią i prysznicem. Wcześniej mieszkaliśmy razem w Jego rodzinnym domu, mieliśmy piękne i komfortowe piętro tylko dla siebie, obszerne, nowoczesne, no cud-miód
![]() A jednak za żadne skarby nie zamieniłabym tego wynajmowanego kawłka podłogi na mieszkanie z rodzicami (choć przepadam za rodzicami TŻ, bardzo często ich odwiedzamy, dzwonimy). Tu jestem u siebie, sama opłacam rachunki, mogę spać do 12, hasać nago po domu (no nie, nie robię tego, ale świadomość, że mogę, jest budująca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
popieram z calego serca mieszkanie na ciasnym ale wlasnym lub wynajmowanym z znajomymi niz z rodzicami po 20 r.ż |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Od 9 lat mieszkałam w wynajmowanych, obecnie przeprowadzam się na swoje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Od 4 lat mieszkam z TŻ-em w wynajmowanym mieszkaniu w dużym mieście w samym sercu Polski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam z rodzicami, studiuje w sąsiednim mieście ( ale to niedaleko ), 20 lat , singielka, nie pracuje więc sama sie nie utrzymam ...
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Studiuję w miejscu zamieszkania i mieszkam z rodzicami i bratem,bo niby po co miałabym się wyprowadzać?!jeszcze przyjdzie czas na taką samodzielność
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Rozumiem mieszkanie z rodzicami jak jest się singlem
![]() ![]()
![]() |
#27 |
DOMator
|
Teraz mieszkam z rodzicami i siostrą w dużym domu. Jest ok, ale to nie to samo co mieszkać samemu. Podczas studiów mieszkałam rok z chłopakiem w wynajętym mieszkaniu, potem z koleżanką wynajmowałysmy pokój u chłopaka, który też studiował rok wyzej, takie typowe studenckie mieszkanko przez które przewijali sie znajomi, nikt nie mówił, zebym posprzatała itp. Teraz w domu nie mam tego luzu, który mialam przez tych kilka lat, ale też nikt mnie nie kontroluje.
Prację, ale mieszkania u mnie są zbyt drogie, zeby cos wynająć, wolę wydać te pieniadze na wyjazdy, imprezy, czy cokolwiek innego niz płacić pół pensji za malutka norkę. W domu mam przynajmniej dużo przestrzeni i własny kąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
wynajmuje mieszkanie z przyjaciolkami, 70 km od domu, sama płace za wszystko, bo rodzice beda mi opłacac studia. od razu po maturze sie wyprowadziłam, tzn. jestem w trakcie przeprowadzki.
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
od października do czerwca mieszkam w akademiku, do domu mam ponad 200 km, a teraz mieszkam w komendzie psp i to jest ponad 700 km od domu...ale ważne że z TŻ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Studiuję w mieście oddalonym od mojego rodzinnego o 500 km, mieszkam z koleżanką w wynajętym mieszkaniu. Rodzice utrzymują mnie na czas studiów. Nie wyobrażam sobie sytuacji, żebym miała po studiach wrócić do mieszkania rodziców, wolę swobodę, którą daje mi mieszkanie po swojemu, mimo że mam dobre stosunki z rodzicami i w żaden sposób mnie nie ograniczają.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.