|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
Ja to nie wiem,co to ludzi obchodzi,po co to komentują. My sobie kupiliśmy samochód i też są komentarze,a czemu taki,a nie inny... na esotiq wyprzedaże,kupiłam koszule-będzie do karmienia i majteczki!! |
|
|
|
|
#4502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mój błąd ze nie popatrzyłam na pierwszą stronę
|
||
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pola mnie tez ludzie pierwsze co to pytają czy juz imię mamy i jakie. Ja mowie otwarcie ze mamy ale nie zdradzimy az do porodu. I więcej nikt nie pyta. Moja siostra tez nikomu ne mówiła bo nie chcieli poznać płci az do porodu i przy pierwszym i drugim dziecku. Ja płeć zdradzam wszystkim za to imię to moj sekret poki co .Jedyne co to osoby o tym imieniu ktore wybraliśmy nie znam ani ja ani Tz. Także nie mamy zadnych uprzedzen bo jak wiadomo imiona kojarzą sie znacznie z osobowością osob ktore maja juz tak na imię. Ani u mnie w rodzinie czy znajomych ani w rodzinie i znajomych Tz’ta nie ma nikogo o tym imieniu. Poza tym ja zawsze wiedziałam ze nie nadam imienia mojemu dziecku ktore juz w rodzinie istnieje. To tak zeby było wiadomo o kim mowa
|
|
|
|
|
#4506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szyjki, to lekarz mówił o ewentualnym założeniu szwu czy coś? Trzymam mimo wszystko kciuki, aby oszczędny tryb życia wystarczył będzie dobrze!!Ja niestety od 2godzin znów odczuwam twardniejacy brzuch ale na szczęście narazie bez dyskomfortu czy bólu. Co do imienia, uważam, że to jest tylko i wyłącznie wybór rodziców i nikomu innemu nic do tego. Myśmy na temat naszego wyboru na szczęście nic nie usłyszeli niemiłego, ale na takie komentarze bym odpowiedziała, jeśli osoby już mają dzieci, że mieli swoje 5min na wykazanie się, a tez jakiś cudownych nie wybrali A tych co dzieci nie mają, to niech się biorą do roboty i się wykażą pomysłowością. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Co do łożeczka i wyprawce do niego to zdecydowaliśmy się na takie.
Kokon, rożek, ochraniacze na poręcz łóżeczka, kocyk i poduszka motylek ciemno szare minky i serduszka takie jak właśnie jest kocyk i ta poduszka. Do tego na łóżeczku będą zawieszone cotton Balls szaro, różowe. Łóżeczko będzie nam pasować kolorem do mebli w sypialni a dodatek szarości do łóżka, które jest szare. e652adc547a89f50615ee010441f.jpegFB_IMG_1522578154684.jpgFB_IMG_1522785896095.jpgFB_IMG_1522597728821.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a te ochraniacze są konieczne? Pytam bo widzę wśród wieku znajomych ze ich nie posiadają Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu z pełnych ochraniaczy rezygnuje, a te mi się bardzo podobają jako dodatek wizualny "dla oka" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Ktos ostatnio pytał na temat szyjki na Facebooku. U mnie to wcale szyjki nie sprawdzają... i jak postanowiłam sobie zbadać sama szyjkę to ja jej wcale nie czuje... wczesniej badałam do określenia dni płodnych wiec mniej więcej wiem jaka miałam w czasie normalnego cyklu. Teraz ona jest tak wysoko ze nawet jej palcem nie dosięgam juz. Dało mi to do myślenia ale staram sie ufać lekarzowi i jesli mowi ze nie ma takiej potrzeby to chyba nie ma.
Twardnienie brzucha to nie wiem co to znaczy... ja czasem czuje maluszka jak naciska a czasem wcale go nie czuje tylko takie twarde miejsce tam gdzie jest, wiec biore to jako oznakę jego obecności chyba... |
|
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jest wysoko to chyba dobrze ![]() Co do twardnienia brzucha, tego się nie da z niczym pomylić, czuć dyskomfort i twardy cały brzuch, normalnie czujesz cała macice, jak balon.. Ja np moment twardnienia odczuwam jak pompujacy się balon. I potem czuć kamień, że nawet palca nie wbijasz w skórę.. ![]() Dziewczyny, kończy się wątek powoli. Czy ja mam zakładać nowy? Jesteście zadowolone z prowadzenia wątku? Czy może któraś chce przejąć?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Szczerze mówiąc to ja te ochraniacze na poręcz łóżeczka pierwszy raz spotkałam właśnie na stronie tej babeczki gdzoe zamawiam to wszystko ![]() Może faktycznie yo popularne nie jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wybór, kiedy zamawiacie? ![]() Myślałam nad zamówieniem łóżeczka i skręcenia go od razu, jakoś po majówce. Wtedy powinien się skończyć się nasz mini remont w mieszkaniu i na razie stałoby łożzeczko z materacem w folii oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wózek jak najpóźniej, myślę że w czerwcu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak ta szyjke Wam sprawdzają? Przez usg dopochwowe czy manualnie? A taki brzuch mam delikatnie zawsze nadęty. Troche tak czuje jak małe wzdęcie. Ale nie jest tak twardy jak mówisz. Biore to raczej za normalny objaw ciazy. Bo wzdęć od jedzenia nie mam raczej ani problem z zaparciem sie ani razu nie powtórzył juz. Jedno co mnie cieszy to chyba włosy mi sie nic a nic nie przetłuszczają. Ciagle sa suche. Moge ich 4 dni nie myc i ani troche nie widać za sa nieświeże. Wczesniej myłam zawsze co 2 dni teraz 4 nawet 5 (nie do pomyślenia)i wcale nie widać ze musza byc myte. Czy to faktycznie moze byc spowodowane ciąża??? Fryzjer mówił ze moga zmienic strukturę po porodzie ale o ciazy raczej nie wspominał. |
|
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dopiero teraz włosy wróciły jako tako do stanu sprzed ciąży, nie przetluszczaja się i nie wypadają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najpierw manualnie, ale delikatnie bardzo, rzadko z wziernikiem, a potem dopochwowo - i tak mam na każdej, jednej wizycie od początku ciąży później podglądamy dzidziusia przez brzuch i to też zawsze, ale niestety nie mierzy go z każdej strony co wizytę. Tylko pomiar główki i ogólny ogląd na dziecko czy symetrycznie rośnie
|
|
|
|
|
#4521 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!
Cytat:
![]() xXBlankaXx Jeśli tylko prowadzenie wątku Cię nie męczy, to nie mam nic przeciwko, żebyś to dalej robiła! monyaa108 Śniłaś mi się dzisiaj, tylko w moim śnie czekałaś nie na synka, ale na córeczkę Elżbietkę ![]() Dziewczyny, a o tym mówieniu imienia przed czy po porodzie, to chyba wszystko jedno. Nie wiem, jak jest w innych krajach, ale w Polsce można imię zmienić zdaje się do 6 miesięcy od nadania. To daje rodzince jeszcze dużo czasu do gderania |
|
|
|
|
#4522 |
|
Raczkowanie
|
Witam po świętach. Mam ostatnio słabsze dni :/ biodra tak mnie bolą że ledwo chodzę,a w domu prawie 3 latek więc mam co biegać ;( widzę że temat imion, u nas miał być Kamil ale mężowi się przypomniało że ma kuzyna o tak imieniu i nie wypada żeby w jednej rodzinie były 2 osoby o tym samym imieniu i nazwisku
będzie Rafał, niestety szwagier całe świata muaisl powtarzać że on ma kumpla Rafała i to straszny lekkoduch. Moje mordercze spojrzenia chyba wkoncu zadziałały bo po kawie przestał komentować pokazałam teściowej zdjęcia małego z ostatniego usg i cały 2 dzień świąt straszył nas ze to na pewno będzie wcześniak jak mój mąż, według niej mąż jest wczesniakiem bo to od getyki zależy... chyba już zapomniała że w 8 mc ciąży spadła ze schodów na brzuch i mąż ledwo to przeżył... lepiej straszyć...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4523 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dzisiaj
![]() Ovejita pora teraz wrzucić na całkowity luz i myślę że będzie wszystko ok. Jesteś pod kontrolą więc na pewno będzie szybka reakcja gdy tylko będzie taka potrzeba. Pola u mnie te bóle cały czas są ( mówię o tych pod żebrem z prawej strony) raz mniej raz więcej, ale jak na razie nie sieje paniki, myślę że dociągnę do wizyty. Blanka zakładaj śmiało następne wątki ![]() Acha śliczne to łóżeczko i wyprawka do niego. Co imion jestem za tym aby nie mówić wcześniej, szkoda nerwow. Miłego dnia wam życzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4524 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Blanka o ile nie męczy Cię prowadzenie wątku, to jestem jak najbardziej za tym, żebyś to kontynuowała! Cytat:
), mierzy i wyznacza wagę. U mnie jedynie co mnie niepokoi, to ze Maly jest zawsze o tydzień wiekszy niż z UG- czyli ze duże dziecko. Ale lekarz mowi, zeby sie tym nie przejmowac.Cytat:
Cytat:
Jeżeli mężowi uda sie dostac w tym tygodniu urlop, to jedziemy oglądać wozki do innej hurtowni! Poki co siedzi mi w glowie ten wozek espiro next- jest ladny, ma fajne funkcje. Liczę na to, że gdzieś będę mogła posprawdzac, jak sie wpina gondole i spacerowke. Jedynie co jest takie srednie w tym wózku, to stosunkowo krotka gondola i cena... kosztuje ok. 2100... a jeszcze trzeba fotelik i adaptery kupić... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4525 |
|
Wtajemniczenie
|
Normalnie śmiać mi się chce
stoję w kolejcw do pobierania krwi i przychodzi dziewczyna nagle zatrzymuje się i wszystkim komunikuje że jest w ciąży i że chce wejść bez kolejki. Przychodnia prywatna i tu nie ma czegoś takiego jak pierwszeństwo bo ciąża. Nagle łapie się za kręgosłup i jęczy jak to jej ciężko bo ona jest w ciąży. Koło mnie stoi dziewczyna też w ciąży z brzuchem takim że szok i pyta tamtej w którym jest miesiącu a ona na to że w 6 tygodniu no myślałam że padne ta babeczka koło mnie mówi że ona też jest w ciąży i że w 8 miesiącu i że tutaj trzeba czekać w kolejce a ta taka akcje jej urządzila że co ona sobie wyobraża bo ona jest w ciąży, bo ja kręgosłup boli.. No ludzie ja wiem ze niektórym ciąża mózg zabiera ale ta to już poleciała po całości Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-04-04 o 09:00 |
|
|
|
#4526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam dzisiaj pierwsze sniadanie na dworze ![]() ![]() ![]() Chcialam dodać zdh, ale na aplikacji pokazuje mi, ze ta funkcja jest zablokowanaa (???) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też laboratorium prywatne, kolejka z 15 osób, w tym 3 kobiety w widocznej ciąży, a wpada taka, wymachuje teczką z Pregny i żąda przepuszczenia ... Też w 6 tc wtedy była bo się pochwaliła
|
|
#4528 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z rodziny to nasz typ zna tylko mój brat, bo oni rodzą 2 msc po nas i najprawdopodobniej tez chłopczyk. Podczas spotkania zdradzili się, jakie oni mają typy to im zasugerowalismy by dla chłopca szukali innego imienia, bo tamto juz zajęte ![]() Cytat:
Cytat:
No i zastanawiam się czy na wszelki wypadek nie skonsultować tego z kimś jeszcze - być może pójdę do tego drugiego lekarza i od razu zrobiłby mi wymaz czy na pewno nie ma jakiejś bezobjawowo infekcji. Cytat:
Cytat:
![]() Od razu możesz mi dopisać wizyty 17 kwietnia i 2 maja ![]() Najpierw na fotelu (delikatnie, bez wziernika) sprawdza twardość i konsystencję, a na usg mierzy długość i sprawdza czy zamknięta. Mi włosy wypadały przed ciążą i wypadają nadal. Na szczęście ciągle rosną nowe baby hair, wiec nie widać tego ze ich ubywa ale boję się że po ciąży to będę lysa ![]() Cytat:
Co do tych 6 msc na zmiane imienia to na szczęście chyba większość ludzi o tym nie wie ![]() Cytat:
Cytat:
Nie forsuj się i odpoczywaj ![]() Co do wózków to za wolne męża Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeden z moich typów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Blanka jak masz siły, to pewnie ze prowadź ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4530 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po świętach
u mnie minely spokojnie, w domu. W sumie jak zwyczajne dni. Dziś u mnie studniówka a jutro krzywa cukrowa brrr u mnie w lab nie można ani cytryny dodać ani kupić glukozy smakowej tylko zwykłą także będzie ciekawie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

mój błąd ze nie popatrzyłam na pierwszą stronę
moze czegos nie zarejestrowałam, ale naprawdę czułam się i czuje rewelacyjnie - mam dużo energii, dlatego przymus leżenia tak bardzo jest uciążliwy.
.

będzie dobrze!!

za wybór, kiedy zamawiacie? 

też laboratorium prywatne, kolejka z 15 osób, w tym 3 kobiety w widocznej ciąży, a wpada taka, wymachuje teczką z Pregny i żąda przepuszczenia
za wolne męża
Jeden z moich typów