|
|
#3571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PM 2018, cz. XI
Cytat:
W takim razie wspaniałego ślubu i życia z mężem, sukcesów w pracy i ciąży na dzień po ślubie Cytat:
![]() Wszystko już pewnie masz ![]() Wy się stresujecie ślubami, a ja póki co komunią. Tyle rzeczy niegotowych. Ostatnio mnie strasznie drażni, jak ktoś pyta o jakieś spotkanie, a ja że przez cały kwiecień nie dam rady, bo przeprowadzka i komunia i słyszę "No już nie przesadzaj, za dużo do roboty nie ma z tym". Chcę ich wszystkich widzieć przygotowujących dziecko do komunii i niech robią przy tym remont, pakują się na przeprowadzkę i szykują na własne wesele. Wtedy będę przewracać oczami, dlaczego nie mogą przyjechać mnie odwiedzić tylko 100km
|
|
|
|
#3572 | |||
|
Zakorzenienie
|
w moim gronie z poprawinami daje się zauważyć pewną prawidłowość - odbywają się tylko o ile wesele jest wyjazdowe i siłą rzeczy gościom trzeba zapewnić śniadanie. wtedy mają zazwyczaj formułę brunchu, ktoś tam zazwyczaj przygrywa, najwytrwalsi dopijają wódeczkę, ale generalnie mniej więcej 16-17 jest po wszystkim.
ci, którzy wesela robili na miejscu, tj. goście po imprezie wracali do siebie - absolutnie nie robili ciągu dalszego. wpisujemy się w tą drugą grupę (nie ukrywam, że decydując o miejscu wesela, to było jedno z ważniejszych kryteriów) - nie unikniemy zaproszenia na "dojadanie" rodziny, którą w i ja, i stary mamy w 100% przyjazdową. ale w tym wypadku wszystko tak naprawdę zależy od ich harmonogramu podróży - moje wujostwo z zagranicy na bank zostanie kilka dni, ale moi kuzyni i wujki starego w poniedziałek idą do pracy, więc do poznania czy warszawy trzeba jeszcze w niedzielę wrócić. przypuszczam więc, że wpadną do domu rodziców na kawę, pożegnać się i huzia (plus z rana, po zakończeniu imprezy musimy wszystko poprzewozić z miejsca wesela do rodziców i do siebie do domu, bo nie śpimy na miejscu. o ile firma kateringowa i dekoratorka uprzątną stoły, to trzeba opróżnić naszą garderobę, przewieźć kwiaty i resztki żarcia - to z pewnością też zajmie chwilę) Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie mam pojęcia, jak u nich z zakresem rozmiarów, ale oni mają takie cieniutkie 20 den za ok. 20 zł (zawsze są w promocji - kup 5, zapłać za 4 czy jakoś tak). w różnych wersjach - z klinem, bez klina... w każdym razie to najmiękksze jakie miałam i są mocno rozciągliwe (u mnie problemem jest wzrost, bo mam 177 i jeśli chodzi o inne firmy to często muszę brać większy rozmiar, żeby były dłuższe. tylko że potem nie trzymają się na pupie i po 5 krokach czuję szew w kolanach - okropieństwo). do tego trzeba się mocno postarać, żeby je zaciągnąć (wywalam bo mi buty zafarbują, a nie dlatego, że są dziury) i w moim przypadku, mają kolor który idealnie stapia się z moją naturalną bladością. @madz88 - uściski serdeczne. spełniaj marzenia, zdobywaj świat i niech cię dziś wszyscy obsypują kwiatami
Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2018-04-04 o 10:34 |
|||
|
|
|
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi pasuje ze jest śniadanie hotelowe z rana do 10tej co ucina poprawiny których nie chce
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3575 |
|
Rozeznanie
|
My też nie planujemy takich typowych poprawin, na drugi dzień obiad z najbliższą rodziną
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- W domu oczywiście Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3576 |
|
Raczkowanie
|
Też miałyście takie historie z zaproszeniami? Ja wczoraj zamówiłam próbne już z ostatniej strony "mąż i zona" wydają się najładniejsze i w dodatku jedne z tańszych - zobaczę co przyjdzie, mam czas na zamówienie tak mniej więcej do końca przyszłego tygodnia, wcześniejsze próbki mam z amelia wedding i z decorisu - byłam nawet w tamtejszym punkcie stacjonarnym i jestem mega rozczarowana
Niby to tylko zaproszenie ale jednak to pierwszy etap na drodze do ślubu i wesela i dla mnie ma duże znaczenie a większość z tych zaproszeń jest jakaś taka byle jaka... Pochwalicie się sukienkami? i dajcie znać co myślicie o mojej - bo zaczynam mieć mieszane uczucia... https://www.maggiesottero.com/maggie...o/deirdre/9726 |
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz piękną i oryginalną suknię, sama bym chętnie taką założyła
|
|
|
|
#3581 |
|
Wtajemniczenie
|
Ładna suknia, sama chciałam pierwotnie podobny styl ale po przymierzeniu okazało się że wyglądam jak zasznurowany baleron
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- A co do zaproszeń zupełnie mnie nie obchodziły bo dla mnie maja tylko formę informacyjną i i tak zawsze je wywalam. Finalnie wyszły bardzo ładnie ale to już kwestia gustu i projektu mojej mamy
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
@pola_1122
bardzo mi się podoba, ale moja jest pod wieloma względami podobna (dół i dekolt na plecach mamy w zasadzie identyczne, choć zrezygnowałam z trenu). celowałam w taki przód, ale okazało się że muszę mieć jednak dekolt, bo mój biust wyglądał monstrualnie, co nie zmienia mojej opinii, że takie sukienki są śliczne
|
|
|
#3583 | |
|
Raczkowanie
|
dzięki Dziewczyny - ja się naprzymierzałam tych sukienek ponad 40 i byłam w 3 salonach! i wszystkie były jakieś takie... no nie wiem dziwne i nie dla mnie... a byłam tylko z mamą... i jak przymierzyłam tę to od razu poczułam, że coś dla mnie no a teraz wiadomo kminię czy to dobry wybór...
buty kupiłam i mam nadzieje, że będą pasowały - dokładnie takie: https://www.rylko.com/pl/produkt/0N2...136760,58.html do tego wianek jakiś skromny, pani w salonie przykładała welon ale dla mnie przy trenie to już za dużo... myślę, że do wesela złoto + biel/krem + zieleń będzie pasować, marzy mi się klimat taki rystykalny ale elegancki ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przy was będę wyglądać jak uboga krewna z tym moim minimalizmem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mogę się doczekać mojej drugiej przymiarki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i prawie ja wybrałam, ale Pani w salonie i mama mi odradzały, że za prosta minimalizm jest piękny - ja na swojej nie mam też żadnych brylancików, szkiełek i jest prosta, jedyne co to trochę koronki i tren, ale i tak go podepnę... koleżanki w pracy (brały śluby 15 lat temu i są po rozwodach) stwierdziły, że sukienka za prosta... ehhh uważam, że mając minimalistyczną sukienkę dopiero można zrobić furorę i pięknie wyglądać! |
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam bez rękawka - góra mniej więcej jak na poprzednim zdjęciu sukni piekut, dół płynący jak u poli. z lekkiej gładkiej tkaniny - ozdóbek brak
ale za to moja druga sukienka jest w całości z koronki z naszytymi na całej długości kryształkami i w ogóle - trochę takie stare dobre Hollywood. rekompensuję sobie prostotę 1... ![]() (niestety nie mam żadnego zdjęcia, doprosić się nie mogę) @pola_1122 wytrzymasz w "10" całą imprezę czy planujesz jeszcze buta na zmianę?
|
|
|
#3588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No pewnie, że wytrzymam, kupię sobie jeszcze jedne takie same ale np. kremowe, żeby były jak nie wiem, obcas złamie itp ja z tych co nigdy butów nie zmieniają na niższe czy baletki, lubie w wysokich mimo, że do najniższych nie należe...
|
|
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3590 | ||||
|
...
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Do piątku powinny być. Już mi zwisa jak będą wyglądać, i tak wszyscy je oleją. A Twoja suknia jest piękna, bardzo nietypowa. ![]() Cytat:
Jednak zostajemy o jeden dzień dłużej u teściów i chyba tu umrę. |
||||
|
|
|
|
#3591 | |
|
Żona
|
Cytat:
Najgorsze jest to że nie powinnam się przejmować a się przejmuję :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- U mnie zostało do rozdania "tylko" 50 zaproszeń ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Raczkowanie
|
@madz88
Wszystkiego co najlepsze! I spełnienia wszystkich marzeń - a jak już się spełnią to kolejnych! @cichazabka jeżeli chodzi o cenę to myślę, że już w przystępnej można coś znaleźć, mnie się udało moją sukienkę wybrać za połowę tego co zakładałam, a te najdroższe jakie mierzyłam, które oscylowały przy 10tys wcale a wcale nie były tego warte PS. Piękna ta suknia! |
|
|
|
|
#3593 | |
|
...
|
Cytat:
Niestety syrenki, z tego co zauważyłam, są dość drogie i niewiele ich jest, zwykle kilka w salonie. Albo w rozmiarze 36, w który nie ma opcji żebym się wbiła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani_smith jestem ciekawa jak wygląda ta koronkowa, to chyba to co ja pierwotnie chciałam, ale ostatecznie skończę z czymś innym.
Madz, wszystkiego naj naj naj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Ciepło się zrobiło i nie mam co na siebie zakładać, muszę się wybrać na jakieś porządne zakupy. I po oszczędzaniu hehe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję wszystkim za życzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3597 | |
|
...
|
Cytat:
w jednym salonie przy umawianiu pytałam czy mają większy rozmiar, żebym mogła coś przymierzyć to powiedziała, że pewnie. Przyszłam i baba mi powiedziała, że mogę sobie co najwyżej do siebie przyłożyć i zamówić, bo i tak nie wejdę, a skoro pytałam o "większy rozmiar" to myślała, że max 38. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
tak, będą dwie. przebiórkę zaplanowałam w okolicy podziękowań dla rodziców i tortu (żeby ta druga też na zdjęciach była ;D)
@patisonowa sklep, w którym kupiłam sukienkę (i projektantka, bo to w sumie jedno i to samo) ma najgorzej zarządzanego fb, ig i stronę www. serio nie wierzę, że są w 21. wieku. liczyłam że wrzucą foty sukienek (i tak mi zresztą mówili), bo przecież jak osioł nie mam ani 1, ale ostatnia aktywność jest chyba z 2013 i nie zanosi się, że ktoś tam się obudzi...
Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2018-04-04 o 12:23 |
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
-
Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2018-04-04 o 12:23 |
|
|
|
|
#3600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

szczęśliwa Panna Młoda 

. Do piątku powinny być. Już mi zwisa jak będą wyglądać, i tak wszyscy je oleją.