PM 2018, cz. XI - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-04, 10:27   #3571
KinderCountry
Zakorzenienie

Dot.: PM 2018, cz. XI

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
No u mnie też tak będzie. Mojej "przyjaciółce" o której wam kiedyś opowiadałam (to ta niedoszła swiadkowa) wyśle zaproszenie chyba poczta... dziś na urodziny napisała mi tylko "wszystkiego najlepszego" eh... A ja miesiąc temu jej takie ładne życzenia napisałam...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Masz dzisiaj?
W takim razie wspaniałego ślubu i życia z mężem, sukcesów w pracy i ciąży na dzień po ślubie
Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Mama kupiła rajty z gatty rozm. 5 i właśnie w gatcie cześć majteczkowa jest specjalna albo jej nie ma.

Dziewczyny, o czym mogłam zapomnieć?

O poluzowaniu kucyka
Wszystko już pewnie masz

Wy się stresujecie ślubami, a ja póki co komunią. Tyle rzeczy niegotowych. Ostatnio mnie strasznie drażni, jak ktoś pyta o jakieś spotkanie, a ja że przez cały kwiecień nie dam rady, bo przeprowadzka i komunia i słyszę "No już nie przesadzaj, za dużo do roboty nie ma z tym". Chcę ich wszystkich widzieć przygotowujących dziecko do komunii i niech robią przy tym remont, pakują się na przeprowadzkę i szykują na własne wesele. Wtedy będę przewracać oczami, dlaczego nie mogą przyjechać mnie odwiedzić tylko 100km
Stary 2018-04-04, 10:32   #3572
pani_smith
Zakorzenienie

w moim gronie z poprawinami daje się zauważyć pewną prawidłowość - odbywają się tylko o ile wesele jest wyjazdowe i siłą rzeczy gościom trzeba zapewnić śniadanie. wtedy mają zazwyczaj formułę brunchu, ktoś tam zazwyczaj przygrywa, najwytrwalsi dopijają wódeczkę, ale generalnie mniej więcej 16-17 jest po wszystkim.
ci, którzy wesela robili na miejscu, tj. goście po imprezie wracali do siebie - absolutnie nie robili ciągu dalszego.

wpisujemy się w tą drugą grupę (nie ukrywam, że decydując o miejscu wesela, to było jedno z ważniejszych kryteriów) - nie unikniemy zaproszenia na "dojadanie" rodziny, którą w i ja, i stary mamy w 100% przyjazdową. ale w tym wypadku wszystko tak naprawdę zależy od ich harmonogramu podróży - moje wujostwo z zagranicy na bank zostanie kilka dni, ale moi kuzyni i wujki starego w poniedziałek idą do pracy, więc do poznania czy warszawy trzeba jeszcze w niedzielę wrócić.
przypuszczam więc, że wpadną do domu rodziców na kawę, pożegnać się i huzia (plus z rana, po zakończeniu imprezy musimy wszystko poprzewozić z miejsca wesela do rodziców i do siebie do domu, bo nie śpimy na miejscu. o ile firma kateringowa i dekoratorka uprzątną stoły, to trzeba opróżnić naszą garderobę, przewieźć kwiaty i resztki żarcia - to z pewnością też zajmie chwilę)

Cytat:
Napisane przez nikkus Pokaż wiadomość
Byłam też wczoraj na stoisku Visione i spodobały mi się jedne kotyle z paseczkiem T, perłowe, super obcas ale były za szerokie i dosyć twarde jak się założyło na nogi..ogólnie myślałam, że oczy mi wyjdą od tych wszystkich butow ale w każdych przymierzanych mi latała noga.. Cos czuję, że to będzie cięższy wybór niż z sukienką
święte słowa. mam dokładnie te same obawy
Cytat:
Napisane przez damgala Pokaż wiadomość
Wow. Ja w sobotę jadę na pierwszą przymiarkę i tu klops bo świętach 1,5 kg do przodu
nawet nie staję na wagę, mimo że się nie obżerałam. ale to pewnie chwilowe i zaraz po tym naddatku nie będzie śladu.
Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
To nie wynika z rozmiaru, tylko z materiału. Żadne rajty mi na tyłek nie wlaza, jak one mają sztywna górę
Kasia, a próbowałaś rajtuzy z Calzedonii?
nie mam pojęcia, jak u nich z zakresem rozmiarów, ale oni mają takie cieniutkie 20 den za ok. 20 zł (zawsze są w promocji - kup 5, zapłać za 4 czy jakoś tak). w różnych wersjach - z klinem, bez klina... w każdym razie to najmiękksze jakie miałam i są mocno rozciągliwe (u mnie problemem jest wzrost, bo mam 177 i jeśli chodzi o inne firmy to często muszę brać większy rozmiar, żeby były dłuższe. tylko że potem nie trzymają się na pupie i po 5 krokach czuję szew w kolanach - okropieństwo). do tego trzeba się mocno postarać, żeby je zaciągnąć (wywalam bo mi buty zafarbują, a nie dlatego, że są dziury) i w moim przypadku, mają kolor który idealnie stapia się z moją naturalną bladością.

@madz88 - uściski serdeczne. spełniaj marzenia, zdobywaj świat i niech cię dziś wszyscy obsypują kwiatami

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2018-04-04 o 10:34
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 10:34   #3573
broadwaydream
Wtajemniczenie

Mi pasuje ze jest śniadanie hotelowe z rana do 10tej co ucina poprawiny których nie chce
Stary 2018-04-04, 10:34   #3574
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
w moim gronie z poprawinami daje się zauważyć pewną prawidłowość - odbywają się tylko o ile wesele jest wyjazdowe i siłą rzeczy gościom trzeba zapewnić śniadanie. wtedy mają zazwyczaj formułę brunchu, ktoś tam zazwyczaj przygrywa, najwytrwalsi dopijają wódeczkę, ale generalnie mniej więcej 16-17 jest po wszystkim.
ci, którzy wesela robili na miejscu, tj. goście po imprezie wracali do siebie - absolutnie nie robili ciągu dalszego.

wpisujemy się w tą drugą grupę (nie ukrywam, że decydując o miejscu wesela, to było jedno z ważniejszych kryteriów) - nie unikniemy zaproszenia na "dojadanie" rodziny, którą w i ja, i stary mamy w 100% przyjazdową. ale w tym wypadku wszystko tak naprawdę zależy od ich harmonogramu podróży - moje wujostwo z zagranicy na bank zostanie kilka dni, ale moi kuzyni i wujki starego w poniedziałek idą do pracy, więc do poznania czy warszawy trzeba jeszcze w niedzielę wrócić.
przypuszczam więc, że wpadną do domu rodziców na kawę, pożegnać się i huzia (plus z rana, po zakończeniu imprezy musimy wszystko poprzewozić z miejsca wesela do rodziców i do siebie do domu, bo nie śpimy na miejscu. o ile firma kateringowa i dekoratorka uprzątną stoły, to trzeba opróżnić naszą garderobę, przewieźć kwiaty i resztki żarcia - to z pewnością też zajmie chwilę)

nawet nie staję na wagę, mimo że się nie obżerałam. ale to pewnie chwilowe i zaraz po tym naddatku nie będzie śladu.

nie mam pojęcia, jak u nich z zakresem rozmiarów, ale oni mają takie cieniutkie 20 den za ok. 20 zł (zawsze są w promocji - kup 5, zapłać za 4 czy jakoś tak). w różnych wersjach - z klinem, bez klina... w każdym razie to najmiękksze jakie miałam i są mocno rozciągliwe (u mnie problemem jest wzrost, bo mam 177 i jeśli chodzi o inne firmy to często muszę brać większy rozmiar, żeby były dłuższe. tylko że potem nie trzymają się na pupie i po 5 krokach czuję szew w kolanach - okropieństwo). do tego trzeba się mocno postarać, żeby je zaciągnąć (wywalam bo mi buty zafarbują, a nie dlatego, że są dziury) i w moim przypadku, mają kolor który idealnie stapia się z moją naturalną bladością.
Wysłali mi tamte rajty, zobaczymy. Jak to jeszcze nie będzie to, to podejdę do Calzedonii.

Stary 2018-04-04, 10:36   #3575
sovianka
Rozeznanie

My też nie planujemy takich typowych poprawin, na drugi dzień obiad z najbliższą rodziną

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

W domu oczywiście

sovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 10:38   #3576
Pola_1122
Raczkowanie

Też miałyście takie historie z zaproszeniami? Ja wczoraj zamówiłam próbne już z ostatniej strony "mąż i zona" wydają się najładniejsze i w dodatku jedne z tańszych - zobaczę co przyjdzie, mam czas na zamówienie tak mniej więcej do końca przyszłego tygodnia, wcześniejsze próbki mam z amelia wedding i z decorisu - byłam nawet w tamtejszym punkcie stacjonarnym i jestem mega rozczarowana
Niby to tylko zaproszenie ale jednak to pierwszy etap na drodze do ślubu i wesela i dla mnie ma duże znaczenie a większość z tych zaproszeń jest jakaś taka byle jaka...
Pochwalicie się sukienkami? i dajcie znać co myślicie o mojej - bo zaczynam mieć mieszane uczucia... https://www.maggiesottero.com/maggie...o/deirdre/9726
Pola_1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 10:41   #3577
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pola_1122 Pokaż wiadomość
Też miałyście takie historie z zaproszeniami? Ja wczoraj zamówiłam próbne już z ostatniej strony "mąż i zona" wydają się najładniejsze i w dodatku jedne z tańszych - zobaczę co przyjdzie, mam czas na zamówienie tak mniej więcej do końca przyszłego tygodnia, wcześniejsze próbki mam z amelia wedding i z decorisu - byłam nawet w tamtejszym punkcie stacjonarnym i jestem mega rozczarowana
Niby to tylko zaproszenie ale jednak to pierwszy etap na drodze do ślubu i wesela i dla mnie ma duże znaczenie a większość z tych zaproszeń jest jakaś taka byle jaka...
Pochwalicie się sukienkami? i dajcie znać co myślicie o mojej - bo zaczynam mieć mieszane uczucia... https://www.maggiesottero.com/maggie...o/deirdre/9726
Piękna sukienka!

Stary 2018-04-04, 10:42   #3578
sovianka
Rozeznanie

Cytat:
Suknia piękna <3 jednak ja osobiście będę celowała coś z obszerniejszym dołem, nie księżniczkę, ale jednak żeby jakaś objętość była

sovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 10:44   #3579
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Mi pasuje ze jest śniadanie hotelowe z rana do 10tej co ucina poprawiny których nie chce
uważam, że to opcja idealna

wróciłam
Stary 2018-04-04, 10:46   #3580
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaproszenia wybierałam kilka miesięcy. Ostatecznie jestem tylko trochę zadowolona, ale olewam to

Masz piękną i oryginalną suknię, sama bym chętnie taką założyła
Stary 2018-04-04, 10:48   #3581
broadwaydream
Wtajemniczenie

Ładna suknia, sama chciałam pierwotnie podobny styl ale po przymierzeniu okazało się że wyglądam jak zasznurowany baleron

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

A co do zaproszeń zupełnie mnie nie obchodziły bo dla mnie maja tylko formę informacyjną i i tak zawsze je wywalam. Finalnie wyszły bardzo ładnie ale to już kwestia gustu i projektu mojej mamy
Stary 2018-04-04, 11:00   #3582
pani_smith
Zakorzenienie

@pola_1122
bardzo mi się podoba, ale moja jest pod wieloma względami podobna (dół i dekolt na plecach mamy w zasadzie identyczne, choć zrezygnowałam z trenu). celowałam w taki przód, ale okazało się że muszę mieć jednak dekolt, bo mój biust wyglądał monstrualnie, co nie zmienia mojej opinii, że takie sukienki są śliczne

wróciłam
Stary 2018-04-04, 11:09   #3583
Pola_1122
Raczkowanie

dzięki Dziewczyny - ja się naprzymierzałam tych sukienek ponad 40 i byłam w 3 salonach! i wszystkie były jakieś takie... no nie wiem dziwne i nie dla mnie... a byłam tylko z mamą... i jak przymierzyłam tę to od razu poczułam, że coś dla mnie no a teraz wiadomo kminię czy to dobry wybór...

buty kupiłam i mam nadzieje, że będą pasowały - dokładnie takie: https://www.rylko.com/pl/produkt/0N2...136760,58.html

do tego wianek jakiś skromny, pani w salonie przykładała welon ale dla mnie przy trenie to już za dużo...

myślę, że do wesela złoto + biel/krem + zieleń będzie pasować, marzy mi się klimat taki rystykalny ale elegancki

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
@pola_1122
bardzo mi się podoba, ale moja jest pod wieloma względami podobna (dół i dekolt na plecach mamy w zasadzie identyczne, choć zrezygnowałam z trenu). celowałam w taki przód, ale okazało się że muszę mieć jednak dekolt, bo mój biust wyglądał monstrualnie, co nie zmienia mojej opinii, że takie sukienki są śliczne
no ja mam spory biust ale ta koronka idzie w taki sposób, że jakoś go wyszczupla i góra jest w delikatną łódkę, ale żeby to dobrze wyglądało muszę mieć podpiete włosy żeby było widać obojczyki chociaż na poczatku chciałam mieć rozpuczone. A też masz długi rękaw?
Stary 2018-04-04, 11:14   #3584
patisonowa
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki Dziewczyny - ja się naprzymierzałam tych sukienek ponad 40 i byłam w 3 salonach! i wszystkie były jakieś takie... no nie wiem dziwne i nie dla mnie... a byłam tylko z mamą... i jak przymierzyłam tę to od razu poczułam, że coś dla mnie no a teraz wiadomo kminię czy to dobry wybór...

buty kupiłam i mam nadzieje, że będą pasowały - dokładnie takie: https://www.rylko.com/pl/produkt/0N2...136760,58.html

do tego wianek jakiś skromny, pani w salonie przykładała welon ale dla mnie przy trenie to już za dużo...

myślę, że do wesela złoto + biel/krem + zieleń będzie pasować, marzy mi się klimat taki rystykalny ale elegancki

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

no ja mam spory biust ale ta koronka idzie w taki sposób, że jakoś go wyszczupla i góra jest w delikatną łódkę, ale żeby to dobrze wyglądało muszę mieć podpiete włosy żeby było widać obojczyki chociaż na poczatku chciałam mieć rozpuczone. A też masz długi rękaw?
Śliczna suknia i fajne buty, śpij spokojnie
Przy was będę wyglądać jak uboga krewna z tym moim minimalizmem

patisonowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 11:18   #3585
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Hej, wczoraj byliśmy w Makro po wino i napoje został nam w sumie tylko szampan, bo jakoś wielkiego wyboru tam nie było. Już nie mogę się doczekać, jutro do fryzjera idę

Blisko, blisko, coraz bliżej!
Cytat:
Cudowna suknia

Nie mogę się doczekać mojej drugiej przymiarki

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 11:24   #3586
Pola_1122
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Śliczna suknia i fajne buty, śpij spokojnie
Przy was będę wyglądać jak uboga krewna z tym moim minimalizmem

co do minimalizmu mierzyłam mnóstwo sukien, każda inny styl - też takich mega prostych, w tej się czułam bosko - http://violapiekut.com/pl/kolekcje-slubne/2017/29_otta

i prawie ja wybrałam, ale Pani w salonie i mama mi odradzały, że za prosta

minimalizm jest piękny - ja na swojej nie mam też żadnych brylancików, szkiełek i jest prosta, jedyne co to trochę koronki i tren, ale i tak go podepnę... koleżanki w pracy (brały śluby 15 lat temu i są po rozwodach) stwierdziły, że sukienka za prosta... ehhh

uważam, że mając minimalistyczną sukienkę dopiero można zrobić furorę i pięknie wyglądać!
Stary 2018-04-04, 11:40   #3587
pani_smith
Zakorzenienie

ja mam bez rękawka - góra mniej więcej jak na poprzednim zdjęciu sukni piekut, dół płynący jak u poli. z lekkiej gładkiej tkaniny - ozdóbek brak
ale za to moja druga sukienka jest w całości z koronki z naszytymi na całej długości kryształkami i w ogóle - trochę takie stare dobre Hollywood. rekompensuję sobie prostotę 1...
(niestety nie mam żadnego zdjęcia, doprosić się nie mogę)

@pola_1122
wytrzymasz w "10" całą imprezę czy planujesz jeszcze buta na zmianę?

wróciłam
Stary 2018-04-04, 11:46   #3588
Pola_1122
Raczkowanie

Cytat:
ja mam bez rękawka - góra mniej więcej jak na poprzednim zdjęciu sukni piekut, dół płynący jak u poli. z lekkiej gładkiej tkaniny - ozdóbek brak
ale za to moja druga sukienka jest w całości z koronki z naszytymi na całej długości kryształkami i w ogóle - trochę takie stare dobre Hollywood. rekompensuję sobie prostotę 1...
(niestety nie mam żadnego zdjęcia, doprosić się nie mogę)

@pola_1122
wytrzymasz w "10" całą imprezę czy planujesz jeszcze buta na zmianę?
masz dwie sukienki?

No pewnie, że wytrzymam, kupię sobie jeszcze jedne takie same ale np. kremowe, żeby były jak nie wiem, obcas złamie itp ja z tych co nigdy butów nie zmieniają na niższe czy baletki, lubie w wysokich mimo, że do najniższych nie należe...
Stary 2018-04-04, 11:48   #3589
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Masz dzisiaj?
W takim razie wspaniałego ślubu i życia z mężem, sukcesów w pracy i ciąży na dzień po ślubie

O poluzowaniu kucyka
Wszystko już pewnie masz

Wy się stresujecie ślubami, a ja póki co komunią. Tyle rzeczy niegotowych. Ostatnio mnie strasznie drażni, jak ktoś pyta o jakieś spotkanie, a ja że przez cały kwiecień nie dam rady, bo przeprowadzka i komunia i słyszę "No już nie przesadzaj, za dużo do roboty nie ma z tym". Chcę ich wszystkich widzieć przygotowujących dziecko do komunii i niech robią przy tym remont, pakują się na przeprowadzkę i szykują na własne wesele. Wtedy będę przewracać oczami, dlaczego nie mogą przyjechać mnie odwiedzić tylko 100km
Tak dziś 30

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 11:53   #3590
cichazabka
...

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Za to mój to chciał ale szczególnie nie naciskał. Jednak się okazało że poprawiny jakieś muszą być bo pokoje w których nocują goście nie ma możliwości zjedzenia śniadania a głodnych się nie wypuści więc pewnie coś tam zostanie zorganizowane. Tylko oczywiście teściowie milczą, tż zapomniał a ja się wkurzam.. Zresztą to ich rodzina ja im mówiłam. Ogólnie strasznie mnie czasami irytuja interesują się takimi pierdołami najpierw a potem "Sed nie ma hotelu gdzie będziemy spać" a jak mówiłam "mam czegoś szukać? Na ile osób?" To co każdy olewka bo "jest czas"
Jakbym słyszała rodzinę TŻ. Też było ciągle, że oni nie wiedzą, że się zobaczy. Wiedzieliśmy, że będą potrzebne noclegi więc szukaliśmy sali z miejscami noclegowymi, mamy 50 miejsc gratis, a oni sobie jednak uznali, że 14 osób (+dzieci) przyjadą na tydzień i będą spać gdzie indziej. I nie dość, że musiałam im ten nocleg znaleźć (i męczyć się z nimi, żeby podali liczbę osób i termin, bo przecież nie wiedzą czy będą chcieli przyjechać w sobotę czy niedzielę) to jeszcze prosić tatę, żeby to ogarnął.

Cytat:
w temacie kasy - ja też ciagle liczę pieniądze... i się spinam żeby wystarczyło;P
Temat kasy mnie denerwuje, bo wiem, że nie mamy odłożonej takiej kasy. Dodatkowo teść twierdzi, że chcą się dołożyć, ale nikt nie mówi ile i czy w ogóle.

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Ja zaproszenia wybierałam kilka miesięcy. Ostatecznie jestem tylko trochę zadowolona, ale olewam to

Masz piękną i oryginalną suknię, sama bym chętnie taką założyła
Ja się bawiłam z projektem zaproszeń, zrobiłam kilka, ale jak dostaliśmy wycenę z kilku drukarni to znalazłam na allegro zupełnie inne i zamówiliśmy je w kilka godzin . Do piątku powinny być. Już mi zwisa jak będą wyglądać, i tak wszyscy je oleją.
A Twoja suknia jest piękna, bardzo nietypowa.

Cytat:
Ja mierzyłam podobną ilość (w jednym salonie np. 14), byłam w 8 salonach i nadal nie wiem. Znaczy w jednym podobają mi się trzy i jedna chyba najbardziej, ale oczywiście to najdroższa suknia w tym salonie - Gala Artemia.

Jednak zostajemy o jeden dzień dłużej u teściów i chyba tu umrę.

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 12:00   #3591
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez cichazabka Pokaż wiadomość
Jakbym słyszała rodzinę TŻ. Też było ciągle, że oni nie wiedzą, że się zobaczy. Wiedzieliśmy, że będą potrzebne noclegi więc szukaliśmy sali z miejscami noclegowymi, mamy 50 miejsc gratis, a oni sobie jednak uznali, że 14 osób (+dzieci) przyjadą na tydzień i będą spać gdzie indziej. I nie dość, że musiałam im ten nocleg znaleźć (i męczyć się z nimi, żeby podali liczbę osób i termin, bo przecież nie wiedzą czy będą chcieli przyjechać w sobotę czy niedzielę) to jeszcze prosić tatę, żeby to ogarnął.

Temat kasy mnie denerwuje, bo wiem, że nie mamy odłożonej takiej kasy. Dodatkowo teść twierdzi, że chcą się dołożyć, ale nikt nie mówi ile i czy w ogóle.

Ja się bawiłam z projektem zaproszeń, zrobiłam kilka, ale jak dostaliśmy wycenę z kilku drukarni to znalazłam na allegro zupełnie inne i zamówiliśmy je w kilka godzin . Do piątku powinny być. Już mi zwisa jak będą wyglądać, i tak wszyscy je oleją.
A Twoja suknia jest piękna, bardzo nietypowa.

Ja mierzyłam podobną ilość (w jednym salonie np. 14), byłam w 8 salonach i nadal nie wiem. Znaczy w jednym podobają mi się trzy i jedna chyba najbardziej, ale oczywiście to najdroższa suknia w tym salonie - Gala Artemia.

Jednak zostajemy o jeden dzień dłużej u teściów i chyba tu umrę.
Ja mam urodziny teściowej w weekend a tak się mega cieszyłam że będę przez weekend leżeć :/

Najgorsze jest to że nie powinnam się przejmować a się przejmuję :/

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

U mnie zostało do rozdania "tylko" 50 zaproszeń

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 12:01   #3592
Pola_1122
Raczkowanie

@madz88
Wszystkiego co najlepsze! I spełnienia wszystkich marzeń - a jak już się spełnią to kolejnych!

@cichazabka
jeżeli chodzi o cenę to myślę, że już w przystępnej można coś znaleźć, mnie się udało moją sukienkę wybrać za połowę tego co zakładałam, a te najdroższe jakie mierzyłam, które oscylowały przy 10tys wcale a wcale nie były tego warte
PS. Piękna ta suknia!
Stary 2018-04-04, 12:08   #3593
cichazabka
...

Cytat:
!
@cichazabka
jeżeli chodzi o cenę to myślę, że już w przystępnej można coś znaleźć, mnie się udało moją sukienkę wybrać za połowę tego co zakładałam, a te najdroższe jakie mierzyłam, które oscylowały przy 10tys wcale a wcale nie były tego warte
PS. Piękna ta suknia!
Zakładałam do 3tys, ta kosztuje 4100. Ale jest wyszywana cyrkoniami swarovskiego czy czymś

Niestety syrenki, z tego co zauważyłam, są dość drogie i niewiele ich jest, zwykle kilka w salonie. Albo w rozmiarze 36, w który nie ma opcji żebym się wbiła

13.10
27.11
Stary 2018-04-04, 12:10   #3594
patisonowa
Wtajemniczenie

Pani_smith jestem ciekawa jak wygląda ta koronkowa, to chyba to co ja pierwotnie chciałam, ale ostatecznie skończę z czymś innym.

Madz, wszystkiego naj naj naj

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Ciepło się zrobiło i nie mam co na siebie zakładać, muszę się wybrać na jakieś porządne zakupy. I po oszczędzaniu hehe

patisonowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 12:11   #3595
Pola_1122
Raczkowanie

Cytat:
Zakładałam do 3tys, ta kosztuje 4100. Ale jest wyszywana cyrkoniami swarovskiego czy czymś

Niestety syrenki, z tego co zauważyłam, są dość drogie i niewiele ich jest, zwykle kilka w salonie. Albo w rozmiarze 36, w który nie ma opcji żebym się wbiła

co do rozmiarów przeżyłam mierząc suknie u piekutowej prawdziwą katorgę, noszę 36 a tam wieksosć tych sukien to chyba z modelek, 34 albo 32... w niektórych z długim rękawem ręki nie mogłam włożyć...
Stary 2018-04-04, 12:11   #3596
madz88
Zakorzenienie

Cytat:

@madz88 - uściski serdeczne. spełniaj marzenia, zdobywaj świat i niech cię dziś wszyscy obsypują kwiatami
O dobrze wiedzieć bo te z gatty są dla mnie za krótkie, te grube są ok ale cienkie to 5 par porwe zanim założę...

Dziękuję wszystkim za życzenia

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 12:14   #3597
cichazabka
...

Cytat:
co do rozmiarów przeżyłam mierząc suknie u piekutowej prawdziwą katorgę, noszę 36 a tam wieksosć tych sukien to chyba z modelek, 34 albo 32... w niektórych z długim rękawem ręki nie mogłam włożyć...
To wyobraź sobie mnie przy tych 36, jak noszę 42/44 w jednym salonie przy umawianiu pytałam czy mają większy rozmiar, żebym mogła coś przymierzyć to powiedziała, że pewnie. Przyszłam i baba mi powiedziała, że mogę sobie co najwyżej do siebie przyłożyć i zamówić, bo i tak nie wejdę, a skoro pytałam o "większy rozmiar" to myślała, że max 38.

13.10
27.11
Stary 2018-04-04, 12:16   #3598
pani_smith
Zakorzenienie

tak, będą dwie. przebiórkę zaplanowałam w okolicy podziękowań dla rodziców i tortu (żeby ta druga też na zdjęciach była ;D)

@patisonowa
sklep, w którym kupiłam sukienkę (i projektantka, bo to w sumie jedno i to samo) ma najgorzej zarządzanego fb, ig i stronę www. serio nie wierzę, że są w 21. wieku.
liczyłam że wrzucą foty sukienek (i tak mi zresztą mówili), bo przecież jak osioł nie mam ani 1, ale ostatnia aktywność jest chyba z 2013 i nie zanosi się, że ktoś tam się obudzi...

wróciłam

Czas edycji: 2018-04-04 o 12:23
Stary 2018-04-04, 12:21   #3599
pani_smith
Zakorzenienie

-

wróciłam

Czas edycji: 2018-04-04 o 12:23
Stary 2018-04-04, 12:21   #3600
Pola_1122
Raczkowanie

Cytat:
To wyobraź sobie mnie przy tych 36, jak noszę 42/44 w jednym salonie przy umawianiu pytałam czy mają większy rozmiar, żebym mogła coś przymierzyć to powiedziała, że pewnie. Przyszłam i baba mi powiedziała, że mogę sobie co najwyżej do siebie przyłożyć i zamówić, bo i tak nie wejdę, a skoro pytałam o "większy rozmiar" to myślała, że max 38.

no ale 42 czy 44 to są normalne rozmiary dziewczyn jakie można spotkać na polskich ulicach więc ja nie rozumiem tych mikrosukienek... na domiar złego jak się zapytałam czy ktokolwiek się mieści w te kiecki to babka zamiast mi odpowiedzieć, że nie mam się czym przejmować dosoliła mi, że jest wiele pm na których te sukienki wiszą...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości