Niedoczynność tarczycy - wątek zbiorczy! - część III - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-28, 20:51   #3841
Blue_Butterfly_
Zakorzenienie

Dot.: Niedoczynność tarczycy - wątek zbiorczy! - część III

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Czy godzina od wzięcia tabletki do wypicia jakiejs ziolowej herbaty wystarczy?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak. Mi moja endokrynolog powiedziała, że musi to być minimum 30 minut przed posiłkiem, a najlepiej godzina

'Build my world of dreams around you
I’m so glad that I found you...'

Blue_Butterfly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 08:12   #3842
smerffie
Zakorzenienie

Ja z kolei TSH mam niskie, ale ostatnio chodze jakas taka zmeczona i spiaca. No ok, moze i moglabym wiecej spac (srednio 7h), ale wczesniej tak nie mialam. Wlosy mi nie wypadaja wiadomo, ze cos tam leci i to jest naturalne, ale zdecydowanie jest tego malo

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 08:15   #3843
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
Ja z kolei TSH mam niskie, ale ostatnio chodze jakas taka zmeczona i spiaca. No ok, moze i moglabym wiecej spac (srednio 7h), ale wczesniej tak nie mialam. Wlosy mi nie wypadaja wiadomo, ze cos tam leci i to jest naturalne, ale zdecydowanie jest tego malo
Może to przesilenie wiosenne? Mój organizm zawsze dziwnie reaguje w tym czasie i wypadają mi włosy albo właśnie jestem senna.

Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 08:16   #3844
MissCath
Zakorzenienie

Mi się wydaje, że rzadko są książkowe objawy. Ja mam niby niedoczynność, a jedynie niepokojące były te zaburzenia miesiączkowania. Tak to wszystko ok, a włosy czy paznokcie mam bardzo mocne - dodatkowo niby powinnam mieć suche włosy, a tu mi wręcz się szybko przetłuszczają. Dlatego myślę, że te leczenie jest trudne, znalezienie dobrego lekarza tak samo.

Stary 2018-03-29, 08:38   #3845
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
Może to przesilenie wiosenne? Mój organizm zawsze dziwnie reaguje w tym czasie i wypadają mi włosy albo właśnie jestem senna.

Moze. A moze po prostu potrzebuje sie w koncu wyspac

INSTA
Stary 2018-03-29, 09:38   #3846
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że rzadko są książkowe objawy. Ja mam niby niedoczynność, a jedynie niepokojące były te zaburzenia miesiączkowania. Tak to wszystko ok, a włosy czy paznokcie mam bardzo mocne - dodatkowo niby powinnam mieć suche włosy, a tu mi wręcz się szybko przetłuszczają. Dlatego myślę, że te leczenie jest trudne, znalezienie dobrego lekarza tak samo.

Na początku też było u mnie lajtowo - "tylko" przybrałam na wadze. Ale im dłużej choruje, tym gorzej znoszę skutki za niskiej dawki leków lub jakiś wahań hormonalnych :/.

Włosy też mi się przetłuszczają, ale co z tego, końcówki są bardzo suche i wystarczy przejechać paznokciem i włos się rozdwaja. Paznokcie to w ogóle - raz są super, raz tragedia.

Stary 2018-03-29, 10:38   #3847
Gemmei01
Raczkowanie

Hej dziewczyny, miała któraś z was może problem z kołtuniącymi się, suchymi włosami? Bo ja kurcze juz nie wiem co mam z nimi robic. Używam codziennie odżywek i olejuje je 2 razy w tygodniu + endokrynolog mi zaleciła branie biotyny w sporych dawkach (15mg) a one nic (2 miesiące już biorę). Dzień w dzień muszą się od spodu splątać w niemalże dreda, już mam tego dość. Dodam, że ten problem pojawił się u mnie w momencie, gdy zaczęłam tyć i zaraz później zaczynałam przeprawę badania->endokryolog->stwierdzenie niedoczynności stąd też uznałam, że może to być związane z tarczycą.
Gemmei01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-03-29, 11:36   #3848
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gemmei01 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, miała któraś z was może problem z kołtuniącymi się, suchymi włosami? Bo ja kurcze juz nie wiem co mam z nimi robic. Używam codziennie odżywek i olejuje je 2 razy w tygodniu + endokrynolog mi zaleciła branie biotyny w sporych dawkach (15mg) a one nic (2 miesiące już biorę). Dzień w dzień muszą się od spodu splątać w niemalże dreda, już mam tego dość. Dodam, że ten problem pojawił się u mnie w momencie, gdy zaczęłam tyć i zaraz później zaczynałam przeprawę badania->endokryolog->stwierdzenie niedoczynności stąd też uznałam, że może to być związane z tarczycą.
Może jednak za dużo nakładasz na te włosy? Spróbuj ograniczyć ilość używanych kosmetyków.

Masz włosy proste? Kręcone?

Stary 2018-03-29, 19:45   #3849
Kamea2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
Może jednak za dużo nakładasz na te włosy? Spróbuj ograniczyć ilość używanych kosmetyków.

Masz włosy proste? Kręcone?

I może ograniczyć mycie. Ja myję 2 razy w tygodniu max. Gdybym myła codziennie to też pewnie miałabym wysuszone i skołtunione .
Kamea2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 21:06   #3850
sabalka007
Raczkowanie

Gemmei01, ja mam podobny problem z rozczesywaniem włosów, ale znalazłam specyfik, który mi pomaga to zrobić Używam olejku Pantene Pro-V do nakładania na mokre włosy, bez spłukiwania. Nie obciąża włosów, polecam Wypróbowałam wiele różnych zanim znalazłam ten. Mam bardzo duży kołtun po myciu.

Ponadto przez marzec przeprowadziłam test i nie brałam hormonu tarczycy. Zbyt często bolały mnie oczy i stwierdziłam, że dopóki nie będę nadmiernie senna, nie będę brała leku. Byłam za to na diecie eliminacyjnej. Bez glutenu, drożdży, kukurydzy i powiem Wam, że jestem zdziwiona wynikiem TSH.
Wyszedł mi wynik 4,1 za to norma jest do 4,8. Co prawda w górnej granicy, ale i tak nieźle jak na czas bez leków.
Jeszcze FT4 1,45 ng/dl, a norma wynosi 0,89 - 1,76.
Nie znam się na tym wskaźniku, ale może nie jest najgorzej.

Tylko cholesterol nie za dobrze wyszedł mi wynik 217, czyli 27 jednostek ponad normę. Od kilku lat mam podwyższony z uwagi na PCOS. Chyba czas już na jakiś lek, bo naprawdę nie jem jakoś tłusto z uwagi na to, że po tłustym jedzeniu jest mi niedobrze i mam inne nieprzyjemne dolegliwości, dlatego unikam.

Ciężko jest być na odpowiedniej diecie, żeby była dobra na wszystko
sabalka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 21:17   #3851
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabalka007 Pokaż wiadomość
Gemmei01, ja mam podobny problem z rozczesywaniem włosów, ale znalazłam specyfik, który mi pomaga to zrobić Używam olejku Pantene Pro-V do nakładania na mokre włosy, bez spłukiwania. Nie obciąża włosów, polecam Wypróbowałam wiele różnych zanim znalazłam ten. Mam bardzo duży kołtun po myciu.

Ponadto przez marzec przeprowadziłam test i nie brałam hormonu tarczycy. Zbyt często bolały mnie oczy i stwierdziłam, że dopóki nie będę nadmiernie senna, nie będę brała leku. Byłam za to na diecie eliminacyjnej. Bez glutenu, drożdży, kukurydzy i powiem Wam, że jestem zdziwiona wynikiem TSH.
Wyszedł mi wynik 4,1 za to norma jest do 4,8. Co prawda w górnej granicy, ale i tak nieźle jak na czas bez leków.
Jeszcze FT4 1,45 ng/dl, a norma wynosi 0,89 - 1,76.
Nie znam się na tym wskaźniku, ale może nie jest najgorzej.

Tylko cholesterol nie za dobrze wyszedł mi wynik 217, czyli 27 jednostek ponad normę. Od kilku lat mam podwyższony z uwagi na PCOS. Chyba czas już na jakiś lek, bo naprawdę nie jem jakoś tłusto z uwagi na to, że po tłustym jedzeniu jest mi niedobrze i mam inne nieprzyjemne dolegliwości, dlatego unikam.

Ciężko jest być na odpowiedniej diecie, żeby była dobra na wszystko
Miesiąc to za mało na efekty diety z tego co czytałam...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-03-29, 23:26   #3852
sabalka007
Raczkowanie

Tzn. ja dietuję regularnie, bo mam problemy żołądkowe po wielu produktach (nietolerancje), ale w tym miesiącu uczciwie podeszłam do tematu, dodałam zioła, no i odstawiłam lek. Nie mówię, że to jakiś wyczyn bo organizm do 3 miesiący oczyszcza się z hormonów, które dodatkowo otrzymywał, ale mimo wszystko cieszę się, z takiego wyniku. Dostałam jeszcze namiar na lekarza internistę, który jest zwolennikiem naturalnych metod leczenia i w niedługim czasie wybiorę się jeszcze do niego
Stary 2018-03-30, 06:20   #3853
MissCath
Zakorzenienie

Z dietą to jest też tak, że ciężko czasem złapać równowagę. Ograniczyłam solenie potraw, bo wiadomo, że szkodzi na ciśnienie itd. Ale z kolei teraz moja niedoczynność może właśnie wynika z niedoboru jodu i weź tu znajdź złoty środek.

Stary 2018-03-30, 08:29   #3854
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn. ja dietuję regularnie, bo mam problemy żołądkowe po wielu produktach (nietolerancje), ale w tym miesiącu uczciwie podeszłam do tematu, dodałam zioła, no i odstawiłam lek. Nie mówię, że to jakiś wyczyn bo organizm do 3 miesiący oczyszcza się z hormonów, które dodatkowo otrzymywał, ale mimo wszystko cieszę się, z takiego wyniku. Dostałam jeszcze namiar na lekarza internistę, który jest zwolennikiem naturalnych metod leczenia i w niedługim czasie wybiorę się jeszcze do niego
Cholesterol 217 wcale nie jest jakis wysoki. Normy od lat sa 'celowo' obnizane. Poza tym podwyzszony cholesterol przy niedoczynnosci jest normalny. Poczytaj chociazby w internecie o cholesterolu (przede wszytskim o tym, ze dieta ma minimalny wplyw na jego poziom we krwi). Leki to juz totalna ostatecznosc, a na pewno nie przy takim wyniku jak Twoj.

INSTA
Stary 2018-03-30, 10:34   #3855
malgos93
Rozeznanie

Ja ostatnio mam więcej energii ale widzę ile rzeczy nie zrobiłam przez ten stan kompletnego wyłączenia. Muszę zebrać się w garść.
Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Napisała do mnie dziewczyna o pewnej ginekolog w moim mieście. Ta doktor przyjmuje prywatnie i wysłała tamta dziewczynę do szpitala w którym pracuje na 2dniowe leżenie i komplet badań. Jak myślicie czy to może być prawda? Chętnie zrobiłbym sobie badania pod kątem całego organizmu (często boli mnie brzuch, mam problemy z infekcjami pęcherza i pochwy, hashimoto i niedoczynność). Chodziłam już do kilku ginekologow i nawet Ci z super opiniami potrafią mnie zlewac i pisać ten sam lek na wszystko.

malgos93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-03-30, 11:29   #3856
kuncia7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgos93 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio mam więcej energii ale widzę ile rzeczy nie zrobiłam przez ten stan kompletnego wyłączenia. Muszę zebrać się w garść.
Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Napisała do mnie dziewczyna o pewnej ginekolog w moim mieście. Ta doktor przyjmuje prywatnie i wysłała tamta dziewczynę do szpitala w którym pracuje na 2dniowe leżenie i komplet badań. Jak myślicie czy to może być prawda? Chętnie zrobiłbym sobie badania pod kątem całego organizmu (często boli mnie brzuch, mam problemy z infekcjami pęcherza i pochwy, hashimoto i niedoczynność). Chodziłam już do kilku ginekologow i nawet Ci z super opiniami potrafią mnie zlewac i pisać ten sam lek na wszystko.

Fajnie że już lepiej u ciebie
Takie kompleksowe badania szpitalne zawsze warto zrobić .
kuncia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-30, 11:53   #3857
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, to może być prawda.

Stary 2018-03-30, 18:33   #3858
sabalka007
Raczkowanie

@smerffie, na razie szukam przyczyny moich dolegliwości. Różnie bywa z tymi wynikami u jednych będzie podwyższony wynik i dobrze się czują, a inni mają nieprzyjemne objawy. Zresztą ja od gimnazjum (już z 8 lat) mam taki poziom cholesterolu (pcos, przy czym nie jestem gruba) i dopiero teraz czuję, że mam problem z wątrobą
Stary 2018-03-30, 20:30   #3859
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
@smerffie, na razie szukam przyczyny moich dolegliwości. Różnie bywa z tymi wynikami u jednych będzie podwyższony wynik i dobrze się czują, a inni mają nieprzyjemne objawy. Zresztą ja od gimnazjum (już z 8 lat) mam taki poziom cholesterolu (pcos, przy czym nie jestem gruba) i dopiero teraz czuję, że mam problem z wątrobą
Podwyższony cholesterol ni e musi być objawem problemów z wątrobą Naprawde lepiej doczytać trochę na ten temat niż od razu pakować w siebie leki

INSTA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-05, 09:35   #3860
malgos93
Rozeznanie

Cześć.
Jak zwykle liczę na wasze wsparcie.
Ostatnio suplementuje regularnie witaminę d3+ k2 mk7. Biore euthyrox w wersji 50. I jak biore ta witaminę to mam więcej energii i jestem w stanie dużo rzeczy zrobić. Ostatnimi czasy, rozpoczynam wiele spraw a niewiele z nich jest sfinalizowanych. Na mgle mózgowa poradziłam sobie książka - staram się czytać codziennie lub co drugi dzień.
Niestety mam problem ze snem. Nie mogę się położyć wcześniej niż 1-2. Wczoraj udało mi się zasnąć po północy ale miałam jakiś potworny bol głowy.
A jak już zasnę to śpię po 10h. Dzisiaj próbowałam to skrócic, ale jak tylko zamknęłam oczy to zaraz zasypiam.. Teraz na studiach mam w miarę luźno bo tylko co 2 tyg na rano. Niestety kończę magisterkę i przez to że wstaje o tej 10-12 to już pół dnia jestem do tyłu.
Od ponad tygodnia nie mogę załatwić też osk w związku z prawem jazdy (chce to skończyć bo psychicznie już mi źle że to tyle trwa) i z urzędem skarbowym. Załatwienie tych rzeczy jest trochę nieosiągalne przy moim późnym wstawaniu. Nawet jeśli będę spać krócej np do tej 7-8 to i tak w ciągu dnia będę musiała mieć drzemke bo w połowie zacznę się robić senna i kompletnie nie myśląca.
Co byście mi poradziły?

Stary 2018-04-05, 10:23   #3861
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.
Ostatnio suplementuje regularnie witaminę d3+ k2 mk7. Biore euthyrox w wersji 50. I jak biore ta witaminę to mam więcej energii i jestem w stanie dużo rzeczy zrobić. Ostatnimi czasy, rozpoczynam wiele spraw a niewiele z nich jest sfinalizowanych. Na mgle mózgowa poradziłam sobie książka - staram się czytać codziennie lub co drugi dzień.
Niestety mam problem ze snem. Nie mogę się położyć wcześniej niż 1-2. Wczoraj udało mi się zasnąć po północy ale miałam jakiś potworny bol głowy.
A jak już zasnę to śpię po 10h. Dzisiaj próbowałam to skrócic, ale jak tylko zamknęłam oczy to zaraz zasypiam.. Teraz na studiach mam w miarę luźno bo tylko co 2 tyg na rano. Niestety kończę magisterkę i przez to że wstaje o tej 10-12 to już pół dnia jestem do tyłu.
Od ponad tygodnia nie mogę załatwić też osk w związku z prawem jazdy (chce to skończyć bo psychicznie już mi źle że to tyle trwa) i z urzędem skarbowym. Załatwienie tych rzeczy jest trochę nieosiągalne przy moim późnym wstawaniu. Nawet jeśli będę spać krócej np do tej 7-8 to i tak w ciągu dnia będę musiała mieć drzemke bo w połowie zacznę się robić senna i kompletnie nie myśląca.
Co byście mi poradziły?

No skoro musisz coś wyjątkowo załatwić w urzędach, to po prostu wcześniej wstań, a potem zrób drzemkę. Czasem trzeba się zmusić.

Stary 2018-04-05, 10:44   #3862
smerffie
Zakorzenienie

Moj opis USG tarczycy:
"Wymiary tarczycy: Płat prawy: 15x17x48mm Płat lewy: 14x17x46mm Cieśń: 3mm Echogeniczność i struktura miąższu znacznie niejednorodna z obecnością hypoechogenicznych obszarów jak w przypadku zapalenia tarczycy bez ewidentnych zmian ogniskowych. Przepływy miąższowe prawidłowe. Okoliczne węzły chłonne bez zmian."

Nie wiem jaki mialam opis 2 lata temu, usylyszalam jedynie 'hashimoto'.

Czy takie wymiary to juz bardzo zle?

INSTA
Stary 2018-04-05, 10:55   #3863
Kamea2000
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.
Co byście mi poradziły?

A masz kogoś z kim mogłabyś pójść do tego urzędu, kto w razie czego by Ci tam pomógł np. podpowiedział co masz odpowiedzieć gdyby Cię naszła "mgła" albo później na spokojnie wytłumaczył co i jak?
Kamea2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2018-04-05, 12:33   #3864
malgos93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kamea2000 Pokaż wiadomość
A masz kogoś z kim mogłabyś pójść do tego urzędu, kto w razie czego by Ci tam pomógł np. podpowiedział co masz odpowiedzieć gdyby Cię naszła "mgła" albo później na spokojnie wytłumaczył co i jak?
Raczej sama to muszę załatwić.. Problem jest takiego typu, ze chciałabym spać po te 7-8 h, bo 10h to zdecydowanie za dużo.. A przy spaniu mniej i tak w ciągu dnia muszę iść spać.. Czy da się jakoś przestawić do normalnego trybu?
Stary 2018-04-05, 13:42   #3865
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej sama to muszę załatwić.. Problem jest takiego typu, ze chciałabym spać po te 7-8 h, bo 10h to zdecydowanie za dużo.. A przy spaniu mniej i tak w ciągu dnia muszę iść spać.. Czy da się jakoś przestawić do normalnego trybu?
A dlaczego nie mozesz polozyc sie spac wczesniej niz 1-2? Sprobuj polozyc sie wczesniej w wywietrzonym i cichym pokoju, nie ogladaj przed spaniem TV, kompa, telefonu (unikaj swiatla niebieskiego ktore zaburza produkcje melatoniny). Nastawiaj budzik np na 8-9 i wstan, nie rob drzemek w ciagu dnia. Przez kilka dni bedzie ciezko, ale pozniej organizm sie przestawi i bedzie Ci latwiej zasnac wczesniej.

Pomysl tez o innych suplementach (przed spaniem magnez (cytrynian, mleczan), cynk, mozesz dodac ashwaghandge albo GABA.

Pisalas ze bierzesz euthyrox 50, a jak u Ciebie z wynikami badan?

INSTA
Stary 2018-04-05, 14:24   #3866
malgos93
Rozeznanie

Cytat:
A dlaczego nie mozesz polozyc sie spac wczesniej niz 1-2? Sprobuj polozyc sie wczesniej w wywietrzonym i cichym pokoju, nie ogladaj przed spaniem TV, kompa, telefonu (unikaj swiatla niebieskiego ktore zaburza produkcje melatoniny). Nastawiaj budzik np na 8-9 i wstan, nie rob drzemek w ciagu dnia. Przez kilka dni bedzie ciezko, ale pozniej organizm sie przestawi i bedzie Ci latwiej zasnac wczesniej.

Pomysl tez o innych suplementach (przed spaniem magnez (cytrynian, mleczan), cynk, mozesz dodac ashwaghandge albo GABA.

Pisalas ze bierzesz euthyrox 50, a jak u Ciebie z wynikami badan?
Nie zasnę wcześniej niż 2 bo będę się przekręcać z boku na bok. A przestawiłam się na ten tryb bo ostatnio nie mogę zasnąć - miałam półpasiec i mnie bolał. A od wczoraj boli mnie głowa po lewej stronie na dole promieniując do brwi.
TSH lecząc się od listopada 2017 -> zbiłam o niecałą 1 i jestem na poziomie 3,63(badania miałam jakoś w lutym/marcu - kolejna wizyta końcówka czerwca).Mam też stwierdzone hashimoto.
Stary 2018-04-05, 14:34   #3867
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zasnę wcześniej niż 2 bo będę się przekręcać z boku na bok. A przestawiłam się na ten tryb bo ostatnio nie mogę zasnąć - miałam półpasiec i mnie bolał. A od wczoraj boli mnie głowa po lewej stronie na dole promieniując do brwi.
TSH lecząc się od listopada 2017 -> zbiłam o niecałą 1 i jestem na poziomie 3,63(badania miałam jakoś w lutym/marcu - kolejna wizyta końcówka czerwca).Mam też stwierdzone hashimoto.
TSH jeszcze jest za wysokie, co tez moze miec wplyw na takie problemy ze spaniem. Sprobuj: dzisiaj i jutro bedziesz sie przerwacac do 2, ale pojutrze organizm juz bedzie na tye zmeczony ze zasniesz wczesniej

INSTA

REKLAMA
Stary 2018-04-05, 14:43   #3868
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
TSH jeszcze jest za wysokie, co tez moze miec wplyw na takie problemy ze spaniem. Sprobuj: dzisiaj i jutro bedziesz sie przerwacac do 2, ale pojutrze organizm juz bedzie na tye zmeczony ze zasniesz wczesniej
To prawda. Też kiedyś chodziłam tak późno spać, a potem zmuszona sytuacją nauczyłam się zasypiać po 22 . Podniosło to komfort mojego życia, ale właśnie musiałam się trochę pomęczyć. Skoro nie śpisz tak od zawsze, to nie powinno być tak źle. Mnie wczoraj też bardzo bolała głowa, może było coś w powietrzu .

Stary 2018-04-05, 15:06   #3869
czekoladowoo
Zakorzenienie

Ja mam znowu inny problem. Zasnac zasne. Czasem z godzinę sie pokrece ale najgorzej że budzę sie w nocy. Czasem potrafie i z 5-6 razy

czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-05, 15:35   #3870
Laura Rose
Zakorzenienie

Też kiedyś chodziłam późno spać i miałam problemy z zasypianiem, ale udało mi się to zmienić

Budzenie w nocy to chyba kwestia stresu? Trzeba zluzować głowę.

Mnie wpienia, że nic nie poprawia mojego samopoczucia Ciągle czytam, że ktoś poczuł się lepiej po odstawieniu glutenu, nabiału, zmianie diety, różnych suplementach, wprowadzeniu aktywności, rozpoczęciu leczenia lewotyroksyną czy robiąc cokolwiek innego, a ja cuduję i nic. Na mnie branie witamin zupełnie nie działa, bo mój organizm ich nie wchłania. Marzę o tym, żeby w końcu dowiedzieć się dlaczego.

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości