|
|
#4651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Ja nie chcę czekać już
chce mieć to wszystko przygotowane wcześniej tymbardziej że zapach farby musi wyjść z pokoju poza tym koleżanka miała termin na 20 kwietnia a urodziła 1... Nic nie miała poprane nawet nosidełka nie miała.. Dla mnie to jakiś hardkor :/ o tym czasie to już wszystko powinna mieć gotowe! Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nawet nic nie zostawiam na czerwiec, bo nie wiem jak będę czuła się w 9 miesiącu, nie będę mieć siły już na to wszystko
|
|
|
|
|
#4653 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Regular, Norka kciuki za glukoze!!!!
Bursztynku też mi jest bardzo ciężko. Brzuszek mi znowu urósł i strasznie się męczę,jeszcze 10,5 tyg! ![]() Patrycja przykro mi z powodu TŻ. Monya jak ciśnienie? |
|
|
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !
![]() Ja już od wczoraj dużo lepsze samopoczucie w końcu mogę coś więcej ruchu użyć bez żadnych dolegliwości. Mam pytanie odnośnie glukozy, za tydzień się wybieram. Tą glukozę same sobie kupiłyście? Bo wiem, że jest teraz dostępna jakaś cytrynowa. Tylko nie wiem , czy ją mam zakupić przed badaniem? A też chętnie zapoznam się z Waszą opinią na temat laktatorów, czy jest potrzebny od razu i jakie polecacie ręczny, czy elektryczny. |
|
|
|
#4656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mówili że nie może być cytrynowa zapytaj może najlepiej w labie Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wzięłam ze sobą cytrynę, ale nie było to tak dramatycznie niedobre,więc już nie kombinowałam.Polu dzięki, ja już w domu i po śniadaniu! Na razie, odpukać, czuję się świetnie. Może mam rewelacyjną tę trzustkę, kto wie ![]() Norka, jak tam??? Wiecie, nie chcę wchodzić między wódkę a zakąskę, bo mowa o laktatorach, ale przyszło mi też do głowy, czy jest sens wydawać 150-200 zł na misia szumisia, skoro biały szum można puścić choćby z telefonu? Masa jest tego na YT. A wydatków np. na pieluchy będzie na początku tyle,że cena szumisia na pewno zrobi różnice (dla kogoś, kto jednak trochę fundusze musi liczyć ). A widziałam, że niektóre z Was będą szumisia brać.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A zdecydowałam się na laktator elektryczny medela swing maxi ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
u mnie akurat jest na liście do zakupu, ale jakbym miała wybierać to prędzej kupiłabym laktator
|
||
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Regular no wole szumisia niż komórke kłaść koło dziecka, te wszystkie fale itp itd
|
|
|
|
#4660 |
|
Zadomowienie
|
Camelitos, a Ty pytałaś o laboratorium, gdzie chodzę - dziś wyjątkowo bylamna Kościelnej, bo tam mi zrealizowali skierowanie. Tak to mam badania w przychodni, gdzie przyjmuje gin, czyli Sobieskiego
A Ty gdzie chodzisz? Możesz na priv, jak wolisz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najbardziej liczę na jego pomoc w czasie nawału, jak i na początku aby rozkręcić laktację jak będą z tym problemy (nie wiem czy porób będzie sn czy cc). Jak mały będzie spał a mi w tym czasie piersi będą chciały wybuchnąć to mam nadzieję, że mi pomoże często spotkałam się z tym, że dziewczyny do szpitala już swój brały, ja jeszcze nie wiem ile będę miała w torbie miejsca. Później wiadomo, będę odciągać aby się wyrwać z domu do fryzjera czy na rzęsy
|
|
|
|
|
#4662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chodzę do Intermedu do Będzina bo raz ze tam przyjmuje moja gin a dwa mam pakiet z pracy i tam nie muszę nic płacić Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4663 | |
|
Zadomowienie
|
Emma, też mi się tak wydaje, że laktator może być zakupem 'pierwsiejszej' potrzeby niż szumiś.
Cytat:
![]() Camelitos, a faktycznie przypominam sobie, jak pisałaś o tym w 1szej części wątku. Koleżanka też tam chodziła do gina, choć akurat nie w ciąży, i była bardzo zadowolona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4664 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4665 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do proszkow i płynów to tez pewbie kupie cos Loveli. O szkodliwości plynow do plukania nie slyszalam.Cytat:
jezeli chodzi o ruchy, to pytalam o to gina w sroder. Od razu powiedzial, zer na tym etapie to ruchy moga byc, moze ich nie być, że w ogole nie nalezy sie tym przejmować więc nie martw sie Kochana, ja wiem, że łatwo to powiedzieć, bo ja sama sie martwie jak sie Mała nie rusza, ale na prawde staram sie myslec pozytywnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widze, że wchodzi kolejny temat rzeka, i temat obcy dla mnie - laktator ![]() Cytat:
Ja sie witam znad kawusi w piękna pogode. Wedle zaleceń- leżę dzisiaj rano przy aplikacji luteiny czulam, że znowu jakby cos bylo wyżej, więc liczę na to, że bedzie dobrze !Rozalka kopie mnie w nocy na swoim łożu sie wyspalam, nawet moja koteczka odkryła nowe ekstra miejsce do spania - nad moją głową na poduszce hahaha. Dzisiaj na obiad zeobie sznycle z indyka. Pierwszy raz odkad zaszlam w ciąże zjem kotleta w panierce. Rozklepie go na cienko to nedzie git BLANKO przypomnisz mi jak Ty robiłaś sznycelki ?Kropko, super, że wstawilas te linki. Moja kolezanka używa butelek tommitippe (?) Jakos tak. Bardzo sobie chwali, a tutaj ani razu o nich nie wspomnialyscie. Macie odmienne zdanie, czy po prostu sa drogie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam szumisia. Korzystałam też z telefonu, ale to było nie praktyczne. Nie miałam możliwości korzystania ze swojego tel.w tym czasie a gdy ktoś zadzwonił to szum się wyłączał. Druga sprawa to jakieś fale itp,ale od tego i tak nie da się uciec tak całkowicie. Najlepiej puszczać z komputera,tabletu, ale na wyjazdy na pewno łatwiej zabierać misia niż laptopa
![]() A laktator miałam od początku elektryczny. Najpierw nowy od znajomej aventu,ale się popsuł a potem Lovi Prolatcis. Ten drugi polecam szczególnie. Często go nie używałam,chociaż był taki czas, że próbowałam nim rozkręcić laktację. Jeśli się nie mylę to są na to takie serie po 7-5-3 minut na każdą pierś jednorazowo, więc ręcznym trochę się trzeba namachać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4668 |
|
Zadomowienie
|
Regular, Norka kciuki za glukozę
Blanka, Ovejita super, że lepiej się czujecie! Aśka ja za tydzień również planuję glukozę. Kupiłam w aptece zwykłą W przyszłym tygodniu zamawiam komodę i tapetę. Waham się nad poduszką ciążową, a noce mam tragiczne ![]() W poniedziałek do okulisty, ciekawe co powie na te moje oczy. Witam się na 100dniówce
W radości i w smutku mój dom jest w Twoich ramionach Edytowane przez kitosa Czas edycji: 2018-04-06 o 11:57 |
|
|
|
#4669 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja glukozę dostawałam w laboratorium - zwykłą, nie cytrynową. Generalnie chyba nawet nie można było mieć swojej ![]() Co do laktatorów to nam położna mówiła, żeby nie kupować od razu - w szpitalu mają laktatory do wypożyczenia. Najlepiej zorientować się jaki model w razie "w" mamy na oku (by potem nie szukać na wariata) i jak się okaże że jest taka potrzeba, to wówczas kupić. Dużo osób mówi mi, że lepiej zainwestować w certyfikowanego doradcę laktacyjnego niż laktator na start ![]() Cytat:
Generalnie podobno nie powinno się kłaść komórek przy Maluszkach, ale zastanawiam się, czy faktycznie jesteśmy w stanie tego uniknąć? Nawet jak Maluch śpi w naszej sypialni to my z Tż budzimy się budzikiem z telefonu. Siłą rzeczy telefon będzie gdzieś na parapecie czy szafce nocnej. Hmmm właśnie teraz przyszło mi do głowy, że muszę przekonać tż do zmiany jego budzika - bo obecny stawia na nogi chyba cały blok Jak Maluszek będzie spał, to nie chciałabym by go wybudzał takim budzikiem o 6.30 ![]() Cytat:
Co do okulisty to ja mam dylemat czy iść - podobno wzrok się pogarsza w ciąży, a potem wraca do "normalności" ![]() Jaką tapetę zamawiasz? |
|||
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Posortowalam te ubranka co wczoraj dostałam i bardzo dużo jest na rozm.50,a niektóre 62 wydają się maleńkie,więc pewnie i tak ich nie założę małej. I teraz mam zagwostkę czy je w ogóle prać czy schować w razie "W". One naprawdę muszą być po jakimś wcześniaku i tylko w takiej sytuacji chyba się przydadzą
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4671 |
|
Raczkowanie
|
Kciuki za glukozę dziewczyny
![]() Ja mam dobre wyniki krzywej tj. 82-139-95, przynajmniej jefno zmartwienie mniej
|
|
|
|
#4672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko że ja miałam niewielka wadę już przed ciąża i ona mi się nie zmieniła a że mam dofinansowanie z pracy na okulary to chce je zrobić przed pójściem na L4 Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale nie zdążyłam... Życie
|
|
|
|
|
#4674 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4675 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4676 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 100 dni! ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
mam już wybrane z okolic i nr zapisane bardzo chciałabym karmić piersią stąd to moje zafiksowanie w temacie ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
Zadzwonię w takim razie do labo i dopytam, a o tej cytrynowej to mi mówiła ginekolog, że teraz były babeczki i dają cytrynową i podobno całkiem niezła
![]() O Kitosa Już myślałam, że zostałam ostatnia do tego badania To raczej zaopatrzę się w laktator wcześniej w takim razie i elektryczny posprawdzam polecane przez Was firmy. Jeszcze może popytam położnej na wykładach. A co do zastępowanie szumisia telefonem to tego sobie nie wyobrażam. Na razie też o kupnie nie myślałam. Jak będzie mieć mały problem ze snem myślę najpierw zrobię test czy szum na niego działa , a miś jest teraz dostępny od ręki.
|
|
|
|
#4678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mnie w aptece babeczka dała nawet o taką nie prosiłam powiedziała że jest bardziej znosna niż zwykła Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4679 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Szumisia chyba nie kupuje. A laktator mam reczny po chlopcach jeszcze lovi, byl dobry i dawal rade jak bylo trzeba. Dzisiaj mala czuje bardzo nisko, az to takie dziwne ![]() Ja bede wszyatko prac i szykowac pod koniec maja, w razie gdyby chciala pojawic sie troche wczesniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4680 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Pola jak się czujesz?
Blanka odpoczywasz czy dajesz upust energii sprzątając/gotując? Jak się dzisiaj czujesz? Cytat:
Tylka ja się zastanawiam- czy jakaś firma jest lepsza od innej? Każda z nich ma te smoczki imitujące brodawkę, żeby Dzieć zachował odruch ssania. Medela jest wiodąca na rynku jeżeli chodzi o laktatory, ale takie najpopularniejsze, o których słyszy się to chyba Avent, albo? Mamy które już mają dzieci- macie jakieś złote rady? Bom zagubiona... Cytat:
Cytat:
Co do szumisia to nie zamierzam kupować ani oddtwarzać z telefonu. Nie widzę potrzeby. Jeżeli taka zainstnieje, wtedy rozważę zakup. Super! Gratuluję!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

w zależności jak się wyrobimy ze wszystkim
chce mieć to wszystko przygotowane wcześniej tymbardziej że zapach farby musi wyjść z pokoju 

Wzięłam ze sobą cytrynę, ale nie było to tak dramatycznie niedobre,więc już nie kombinowałam.

teraz to ja nie wiem, gdzie to pochować
Ubranka od 0 do 18 miesięcy.
Jak to za, no jak.. 
. Ake brzuszek to juz Man ogromny. Nowa sąsiadka z na przeciwka od razu pogratulowała. Cieszę sie ze przynajmniej widać ze ciążowy
. 3kg ale czuje znaczna różnice w plecach. Jak sie trochę poschylam to bolą.
za 100 dni!