|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Byki, byczki- łączmy się!
Oto co znalazłam na jednej stronce
![]() Byk 21 kwietnia - 21 maja Szczęśliwy dzień - piątek, liczba - sześć, kolory - fiolet i błękit, kamienie - szafir i turkus. Znak żeński. Żywioł - ziemia. Byk to harmonia, rozsądek i materializm. Jest tradycjonalistą, egocentrykiem. Typ statyczny, zrównoważony. Spokojny, nie lubi zmian, rewolucji, nie szuka nowych idei Czasem powolny, flegmatyczny, posiada jednak takie zalety jak wytrwałość, pracowitość i systematyczność. Jest bardzo cierpliwy. Działa z rozmysłem - nigdy spontanicznie. Nie znosi sprzeciwu i kwestionowania jego opinii, którą uważa zawsze za niepodważalną. Bardzo uparty. Celem życia Byka jest posiadanie. Liczy się przede wszystkim stan majątkowy. Kocha pieniądze i w tej dziedzinie ma ogromne powodzenie. Takimi też ludźmi się otacza. Jego przyjaźń nie jest bezinteresowna - nie lubi ludzi pechowych, unika ich. Typowy sybaryta. Lubi używać życia, kocha wystawność, komfort, dobre jedzenie. Miewa skłonności do nadużywania dóbr gastronomicznych, a także tendencje do okrągłych, pełnych kształtów. Jest przy tym zwykle dobroduszny. Typ negatywny bywa leniwy i bierny, wygodnicki i próżny, uparty do przesady. Czasem bywa bezwzględny. Byk posiada dobry smak. Kobieta ubiera się gustownie, bardzo dba o mieszkanie, jest praktyczna i gospodarna. Osoby spod tego znaku mają predyspozycje do działania konstruktywnego: tworzenia, budowania, projektowania. Sprawdzają się jako architekci i rolnicy. Także artyści - szczególnie w muzyce. W miłości ma powodzenie u płci przeciwnej - Bykiem rządzi planeta Wenus. Stały w uczuciach, wierny. Jest dobrym partnerem dla osób niezrównoważonych - działa kojąco. W erotyce delikatny, łagodny, subtelny. Dominuje strona fizyczna, choć uczucie Byka jest zwykle głębokie i namiętne. Kobieta-Byk jest w miłości zawsze trochę wyrachowana, nie rzuca się w nią na oślep. Ale jest też bardzo kobieca, a jako żona - wierna i przykładna, dbająca o harmonię ogniska domowego, choć zazdrosna. Największym wrogiem Byka jest fałszywa duma, która może wiele popsuć w jego szczęściu osobistym. Najbardziej udane są związki Byka ze Skorpionem, Koziorożcem, Rybami lub innym Bykiem. Bywa szczęśliwy z Rakiem, Lwem i Wagą, ale ma z nimi wiele cech konfliktowych. Natomiast zdecydowanie nie powinien się Byk wiązać z Bliźniętami, Panną, Strzelcem i Wodnikiem. Dzieci to typowe łakomczuchy, nieustannie wyłudzające słodycze. Czasem powolne, choć dokładne i staranne. Byk powinien pokonywać w sobie wrodzony materializm, a także starać się zrozumieć uczucia innych ludzi. Zdrowie Byka charakteryzuje duża wytrzymałość. Jest silny. Choroby, które go najczęściej nękają to: zaburzenia wątroby, nerek i trzustki, których konsekwencją mogą być żółtaczka, cukrzyca, astma, reumatyzm i artretyzm. W diecie powinien zwrócić uwagę na dostateczną ilość sodu, a szczególnie siarczanu sodu. Jednym z najbogatszych jego źródeł jest seler, a także jabłka, szpinak, buraki, rzodkiewki, sałata rzymska, truskawki i... granaty.
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie ostatnio bardzo kręci różowy ;D |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
a mnie fioletowy
ale zielony również
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie właśnie niebieski, a dokładniej błękitny
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajna godzina ci sie jeszcze trafiła ja 05.05. ale 18.10 w Warszawie w Instytucie Matki i Dziecka
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi w szkole pan zawsze wmawiał ze ja 05.05.85 jestem zreszta nie wyglądam na swoje 27 lat a jak młodego na Kolonie odstawiałam to dziewczynka myslała ze ja kolonistka jestem
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
ja też na swoje 19 nie wyglądam
przeważnie dają mi tak 15-16
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe, te byczyce to chyba tak mają, że młodo wyglądają
Mi też nie dają 27 lat a jakieś 19 Ale w naszym wieku to już powoli komplement zaczyna być
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
ja mam 17,a daja mi zazwyczaj 18-19 ;/
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Grunt to dobrze się czuć a ile lat nam dają to juz mniej ważne
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a wy lubicie sobie długo pospać czy raczej ranne ptaszki jestescie?
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka dni mnie nie było a już tak wątek się rozrósł
Ja np jestem bardzo punktualna. Czy inne byczki też?? Co do koloru to ja lubie niebieski i brązowy a szczególnie ich połączenia Pozdrawiam
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brązowy to jak byłam młodsza to bardzo lubiłam teraz czerwień i niebieski czasem takis inny kolorek się wkradnie do garderoby a ja raczej jestem rannym ptaszkiem nie bardzo mi sie chce długo spac kłade sie późno i wstaje rano
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
A macie problemy z zaśnięciem wieczorem?? Bo ja mam, ale rano i tak moge wstać wcześnie bez problemu.
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z kolei jestem ranny ptaszek, do tego wieczorna sowa i dzienny leniwiec z nie wyspania
A z punktualnością tak jak u Was, czyli punktualność zawsze. A jak u Was jest z dotrzymaniem danego słowa? np jeśli obiecasz koleżance pożyczyć płytę, a akurat sama masz ochotę jej posłuchać, to czy pożyczasz czy nie? Bo ja mam tak, że jak komuś coś obiecam to choćby się waliło i paliło słowa dotrzymać muszę
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
a ja mogę siedzieć całą noc,ale wstać o 5 rano to ledwie ledwie.a spóźniam się zawsze to u mnie normalka xD
|
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
ja zawsze dotrzymuje słowa
ale nie lubie pozyczac swoich rzeczy ![]() ja lubie spać ale też bez problemu rano wstaje z zasypianiem róznie - jak za duzo mysle to nie zasne ![]() jestem punktualna zawsze ![]() a moje kolory to : fiolet szary brąz granat ![]() a ja wyglądam na swój wiek :P
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem zdarza sie ze jestem za dobra i potem dostaje po d..... |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem z natury dobra. Potrafie poświecić bardzo wiele żeby pomóc komuś szczególnie bliskiej mi osobie. A słowa dotrzymuje zawsze.
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
kraven a ty pochodzisz z Tarnowa czy z Bydgoszczy?
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podpisuje się pod tym rękami i nogami. No może nie pod całością ale tak 85 % odzwierciedla mój charakterek A swoją drogą nie wiedziałam Teresko, że jesteś byczkiem Pozdrawiam wszystkie świetne dziewczyny spod tego znaku i super seksownych facetów byków Znam takich wielu więc wiem, co mówię. Co do partnerstwa to też się zgadzam miałam związek z wodnikiem i to była totalna klapa za to z rybką ( moim kochanym Grzesiem) jestem już rok czasu i z pewnością ten związek tak szybko się nie zakończy Jedyne z czym się nie zgadzam to to że byki są zrównoważone. Ja jestem totalną wariatką i to właśnie inni działają na mnie uspokajająco i hamują mój temperamencik to chyba wszystko co chciałam napisać. Tak w ogóle to witam Was wszystkie Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do waszej byczej społeczności Pozdrawiam serdecznie Buuuuuuuziaki
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna Mamba witaj
teraz jestem z barankiem ( też Grześ) wspaniały facet i kochany mąż
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim razie gratuluję serdecznie męża Kto wie, może za dwa trzy lata też powiemy sobie z Grześkiem "tak"???? Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie Buziaki
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Pochodze z Tarnowa a studiuje w Bydgoszczy
![]() A mój TŻ jest spod znaku Panny i fantastycznie się dogadujemy. Byłąm kiedyś z Bliźniakiem i to była kompletna pomyłka, a zawsze podświadomie w szkole czy na imprezach ciągnęł mnie do koziorożców.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2008-07-19 o 18:51 Powód: Dopisek |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

a teraz jakoś tak czerwony sie przy mnie kręci
ja 05.05. ale 18.10 w Warszawie w Instytucie Matki i Dziecka