Pokolenie "małych zdzir"..? - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-17, 19:09   #451
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Podłe zachowanie kobiet - zwłaszcza w miejscach publicznych

Cytat:
Napisane przez byliczka Pokaż wiadomość
No to właśnie jest Ameryka
chyba sie nie zrozumiałysmy mówie ze Polska to nie Amryka jak linki do kozaczka czy programy w mtv

[quote=TmargoT;8255131]zacytowałas moją wypowiedż,a ja nie mam nic wspólnego z krytyką młodzieńczego szaleństwa.wróć do moich starszych postów,a przekonasz sie o moim zdaniu.
nie kaz mi brac odpowiedzialnośći za słowa innych .
Cytat:
Napisane przez mycha6969 Pokaż wiadomość
ok wklejam jeszcze raz twoją odpowiedź poniżej

ja podałam link o 11-to latce,a ty odpisałaś,że
" krytykujemy dziewczyny w TWOIM WIEKU".
czyżby był tu ukryty podtekst,bo ja stara i nie rozumiem.
zacytowałam twoją wypowiedz bo chciałam odniesc sie do niej ale tez do innych wizazanek
a mycha miała na myśli ze ogólnie w wątku krytykujecie dziewczyny w jej/ moim wieku a nie odnośnie tych fotek, znaczy ja tak to odczytałam
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 19:17   #452
Wandolina
Raczkowanie

Boże! A ja dziś widziałam pewną dziewczynkę 10-letnią ( znam jej wiek, bo jest o niej głośno w naszym miasteczku ) ubraną jak panna lekkich obyczajów i... całującą się na ławce z jakim chłopakiem ( jakieś 14, 15 lat ) mało tego całującą się, jęczała jak łoś !
Wandolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 22:43   #453
*Claire*
Wtajemniczenie

Hmm szczerze mówiąc to nie spotykam się zbyt często z takim zjawiskiem u mnie w mieście,może dlatego że mieszkam w dośc małej miejscowosci Chyba żyję w jakiejś błogiej nieświadomości,bo jakos nie rzuciła mi się w oczy żadna ''zdzira'',ale to chyba tylko wynik tego,że im więcej osob tym więcej 'zdzirek'
Swoją drogą ja w gimnazjum miałam okres buntu,ale raczej to był bunt przeciw niektórym wartościom moralnym,nie przedkładało to się jakoś specjalnie na mój wygląd Teraz będąc w liceum, zauważam że duzo takich 'dziwnych dziewczyn' jest w rocznikach wyżej...Tyle samo w zasadzie co w moim roczniku.Chociaż czytając wasze historie o 13 w pełnym makijażu zaczynam sobie zdawac sprawę że jednak w młodszych rocznikach jest więcej takich osob.

Może to rozdzielanie na roczniki wynika z tego że wizażują głownie osoby w przedziałach wiekowych od 18-20 kilka lat i składają winę na te mlodsze ...

Młodzież zawsze była zła i zdegenerowana(wg.starszyc h) dlatego,że dojrzalsze osoby nie chcą się pogodzic ze zmianami wartosci u swoich dzieci,poprostu w ich czasach niektóre zjawiska nie występowały i nie moze im sie to w glowie pomiescic

Myślę ,że nasze dzieci ,na które my obecnie narzekamy,będą narzekac rownież na swoje pociechy I tak kółko się kręci...

Coś co dla nas jest nie do pomyślenia,za jakiś czas dla naszych dzieci będzie zupełnie normalne(niestety)...Tak dzieje się na przestrzeni wieków,kiedyś szczytem rozpusty było ubranie spódnicy krótszej niż do kostek,dziś dla nas jest to zupełnie normalne

Tak samo będzie z zachowaniem tych dzieci,będa dorastac coraz szybciej i niektóre fundamentalne wartości ulegną przedawnieniu.

Taka mam katastoficzna wizje

*Claire* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 22:56   #454
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Claire* Pokaż wiadomość
Hmm szczerze mówiąc to nie spotykam się zbyt często z takim zjawiskiem u mnie w mieście,może dlatego że mieszkam w dośc małej miejscowosci Chyba żyję w jakiejś błogiej nieświadomości,bo jakos nie rzuciła mi się w oczy żadna ''zdzira'',ale to chyba tylko wynik tego,że im więcej osob tym więcej 'zdzirek'
Swoją drogą ja w gimnazjum miałam okres buntu,ale raczej to był bunt przeciw niektórym wartościom moralnym,nie przedkładało to się jakoś specjalnie na mój wygląd Teraz będąc w liceum, zauważam że duzo takich 'dziwnych dziewczyn' jest w rocznikach wyżej...Tyle samo w zasadzie co w moim roczniku.Chociaż czytając wasze historie o 13 w pełnym makijażu zaczynam sobie zdawac sprawę że jednak w młodszych rocznikach jest więcej takich osob.

Może to rozdzielanie na roczniki wynika z tego że wizażują głownie osoby w przedziałach wiekowych od 18-20 kilka lat i składają winę na te mlodsze ...

Młodzież zawsze była zła i zdegenerowana(wg.starszyc h) dlatego,że dojrzalsze osoby nie chcą się pogodzic ze zmianami wartosci u swoich dzieci,poprostu w ich czasach niektóre zjawiska nie występowały i nie moze im sie to w glowie pomiescic

Myślę ,że nasze dzieci ,na które my obecnie narzekamy,będą narzekac rownież na swoje pociechy I tak kółko się kręci...
w kazdym stuleciu dzieci buntowały się przeciwko rodzicom.
zakazany roc and roll,pocałunki w parku,czy bikini.
"dzieci kwiatów "zrobiły wielką rewolucje w społeczeństwie.już inaczej patrzy się na pewne wartości moralne.

moja mama np.zbuntowała się i w wieku 15 lat pomalowała sobie henną włosy na czarno (z naturalnego blondu).wtedy był to szok,uciekała z domu na potańcówki.jak kazda nastolatka miała okres buntu,ale czy była zła?myślę,że nie

ja równiez byłamn zbuntowana nastolatką z dwoma dziurkami w uchu i trwałą na włosach.czy byłam zła?nie.

wystarczy troszke tolerancji,oraz najważniejsze to szczypta samokrytyki i szacunku do swojej osoby.

najgorsze co mnie szokuje dziś to wszechobecna sexualność.nie zebym była pruderyjna,ale za mało zostawia się wyobraźni,a za duzo wystawia na widok publiczny.
kiedys liczyła sie piosenka,głębia przekazu płynaca ze słow.a dziś,im bardziej sexowne wdzianko i balecik "trzęsących się dupeczek"tym popularniejsza NUTA.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 00:14   #455
NiColQa14
Wtajemniczenie

GG do NiColQa14
Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?

To zależy do wychowania.
Bo znam doskonale takie dziewczyny, której mamy zrobią wszystko by wspiąć je na sam szczyt, np. baletu, fotomodelek itp. Farbują im włosy, robią tipsy itp i nawet isę nei pytają czy one etgo chcą... Poprostu robią. I wciskają im, że to jest dla nich dobre. A potem takie się robią, czyli barbie, a na dodatek puszczalskie, a z czasem do tego dochodzi huligaństwo. Znam takie przypadki. nawet duuużo
ja tu oczywiście nie krytkuje matek. Ale wg mnie ich wina też tutaj leży. przynajmniej troszeczke.... Bo nie powinno się pozwalać na wszytsko.
Sama mam 15 lat. I gdy moja mama się na coś nie zgadza odrazu się denerwuje.... Ale potem wiem, że za jakiś czas będę jej dziękować, bo ona dobzre wei co robi.
Stary 2008-07-18, 00:16   #456
Katarzyna xD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caipirinha Pokaż wiadomość
Łoooo, ale mi pojechałaś. Normalnie się w sobie zamknę. Nie wiem czy wiesz, ale to bardzo częsta odpowiedź krytykowanych osób - "masz jakieś kompleksy?" Cóż, ja po prostu wypowiadam się głównie tam, gdzie się z czymś nie zgadzam. Cały Twój post, mówił jakie to "zue" są takie dziewczyny i jak bardzo Ty się od nich różnisz. Czepiasz się dziewczyn, które palą dla szpanu, chociaż sama być to robiła, gdyby nie jakieśtam wydarzenie. Może w ich życiu żadne takie wydarzenie nie miało miejsca, więc nie powinnaś tak ich krytykować - takie moje zdanie.
Yyy po prostu chciałam wyrazić swoje zdanie na ten temat, ale widzę, że tu nie warto się wypowiadać bo każda 15 zostanie objechana.

Jeśli ktoś nie popełnia samobójstwa, nie znaczy, że wybrał życie. On tylko nie potrafi się zabić.
Katarzyna xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 00:36   #457
caipirinha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katarzyna xD Pokaż wiadomość
Yyy po prostu chciałam wyrazić swoje zdanie na ten temat, ale widzę, że tu nie warto się wypowiadać bo każda 15 zostanie objechana.
No i fajnie, Ty wyraziłaś swoje, a ja swoje. Wiek nie ma nic do rzeczy, sama nie jestem dużo starsza.

caipirinha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 10:21   #458
malwinac
Zadomowienie

Hmm nie wiem skąd to sie bierze u tych dziewczynek - chyba wynosza to z patologicznych domów
nie mowie ze zawsze ale czesto
Ostatnio koledzy z klasy pokazali mi taki filmik ze juz od pol roku chodzi mi to po glowie :
stoi 5 chlopakow a przed nimi kleczy 14 latka i chyba nie musze mowic co robi oni nagrywaja ja na komorke a ona sie usmiecha,cieszy

Coraz czesciej slysze o 13 latkach ktore maja juz taki bagaz doswiadczen seksualnych ze przerasta to chyba doswiadczone prostytutki.
Czasem to wina starszych kolezanek, chec zaimponowania , wkupienia sie w towarzystwo chlopakow
Najgorsze jest to że one nie widza w tym nic zlego , chwalą sie tym !

Ja mam 17 lat a nigdy nie ubralabym sie tak jak one !
Zgrzane malolatki na imprezach saczace wodke z papierosem w reku , lub slynna moda na lesbijki w klubie
Dzis akurat nawinal mi sie pod reke artykul z angory o Jakies 16 latce ktora namowila swoja 13 letnia przyjaciolke do sexu za pieniadze ( a tylko dlatego ze z tej mlodszej smiali ssie w klasie , 1 gimnazjum, ze jeszcze nie jest rozdziewiczona)Oczywiscie jej starsza kolezanka nie widzi w tym nic zlego

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 22:31   #459
czarna180
Raczkowanie

GG do czarna180

przeraża mnie sytuacja Polski ;].
Te DZIECI puszczające się po krzakach ,buntujące się 3nastki i lale osiedlowe bijące kogos bo im się nudzi. ;] eehhh porażka.

czarna180 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 23:11   #460
nataluska175
Zadomowienie

dziewczyny tracą dziewictwo w wieku 13 lat...
co się będzie działo za poł wieku?

nataluska175 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 23:25   #461
women101
Zadomowienie

GG do women101

Ja nie wiem co się ostatnio dzieję może teraz zbytnio nie nawiąże do tematu "zbuntowanych nastolatek" ale przechodząc przykula moją uwagę matka z dzieckiem -mialo ono kolo 7lat a już mialo komórke gdzie ja takiej się dorobilam huhu niedosyć ,ze dziecko ciągle telefonem rzucalo o asfalt to matka zero reakcji zajęta przegladaniem się w lusterku ...myśle ,ze problem narasta wraz z czasem I skąd sie bierze ?matka na moje oko miala 18lat
women101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 00:28   #462
Agula 88
Zakorzenienie

women101 prowadzenie sie nie których lasek nie powinno nas dotyczyć( chociaż 17 latka z dzieckiem to nie powinien być normalny widok )ale ich rodziców ale strasznie mnie bulwersuje jak idzie smarkacz 12 lat i ma komórkę taką co ja mogę tylko o niej pomarzyć że w ogóle ma komórkę to jest szok i strasznie mnie denerwują panienki szydzące wzrokiem i śmiejące sie z kogoś bo jest inaczej ubrany it

Edytowane przez Agula 88
Czas edycji: 2009-03-15 o 21:58
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 02:08   #463
caipirinha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agula 88 Pokaż wiadomość
ale strasznie mnie bulwersuje jak idzie smarkacz 12 lat i ma komórkę taką co ja mogę tylko o niej pomarzyć że w ogóle ma komórkę to jest szok
Czyżby zazdrość? Nie no, dla mnie to już jest naprawdę przesada. Ja mam dziesięcioletnią siostrę i nie wyobrażam sobie, żeby miała ona nie mieć własnej komórki. Już pomijając fakt, że własne telefony ma większość jej rówieśników, komórka po prostu się przydaje. A jeżeli rodzice mają pieniądze, to dlaczego nie mieliby kupić dziecku dobrego telefonu?

caipirinha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 09:25   #464
maja sullivan
Raczkowanie

Witam, nawiazujac do komorek u malych dzieci ... mysle ,ze nie jeden rodzic docenil ten wynalazek ,to bardzo przydatne ,pozwala na kontakt z dzieckiem w ciagu dnia np w razie naglych wypadkow (dziecko rownierz wie ,ze zawsze ma "rodzicow pod reka" nawet gdy sa w pracy ) .Osobiscie bylam troche sceptycznie nastawiona ,gdy moj bratanek poprosil o komorke na 8 urodziny "bo wszyscy w klasie juz maja" pozniej okazalo sie ,ze telefon to byl trafiony prezent.

A wracajac do tematu ,wydaje mi sie ze to o czym piszecie tzn utrata dziewictwa w ieku 13 lat ,to sa jakies nieliczne i skrajne patologiczne przypadki.Osobiscie z zadnym sie nie spotkalam.Mysle ,ze takie zachowania rozpoczynaja sie w raz z pojsciem do gimnazjum ,a wiec ok 14/15 lat (chec zaimponowania nowym znajomym , poczucie doroslosci,interesowanie sie swoja seksualnoscia,bunt) .Oczywiscie mam na mysli nieduzy procent gimnazjalistow ,nie opisuje wszystkich.Mam nadzieje ,ze wciaz takie zachowania sa w mniejszosci...
maja sullivan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 10:35   #465
czarna180
Raczkowanie

GG do czarna180

Cytat:
Napisane przez women101 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co się ostatnio dzieję może teraz zbytnio nie nawiąże do tematu "zbuntowanych nastolatek" ale przechodząc przykula moją uwagę matka z dzieckiem -mialo ono kolo 7lat a już mialo komórke gdzie ja takiej się dorobilam huhu niedosyć ,ze dziecko ciągle telefonem rzucalo o asfalt to matka zero reakcji zajęta przegladaniem się w lusterku ...myśle ,ze problem narasta wraz z czasem I skąd sie bierze ?matka na moje oko miala 18lat
dlatego ja mam 18 i jestem jeszcze dziewicą.. I jestem z tego dumna

Cytat:
Napisane przez nataluska175 Pokaż wiadomość
dziewczyny tracą dziewictwo w wieku 13 lat...
co się będzie działo za poł wieku?
dokładnie. U mnie pod blokiem biegają dzieci z telefonami a nawet 7 lat nie mają. ;/

czarna180 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 10:48   #466
Afra86
Zakorzenienie

no ok, telefon jest potrzebny dziecku, chocby i w sumie glownie po to, aby skontaktowac sie z rodzicem

ale PO CO dziecku najnowszy telefon ze wszystkimi bajerami??

wystarczylby zdecydowanie zwykly, sluzacy jedynie do rozmow i smsow

ale oczywiscie niektorzy rodzice, musze nakupowac najlepsze rzeczy, potem rowiesnicy sa zazdrosni i nie chca zwyklych komorek i tez chca miec lepsze
Stary 2008-07-19, 12:28   #467
malwinac
Zadomowienie

co Wy się tak uparłyście na ten telefon
to nawet dobrze że w dzisiejszych czasach (kiedy za rogiem czają się pedofile i przestępcy ) 10 latek ma telefon ,którym w każdym momencie może zadzwonić po pomoc

Stary 2008-07-19, 12:34   #468
Afra86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwinac Pokaż wiadomość
to nawet dobrze że w dzisiejszych czasach (kiedy za rogiem czają się pedofile i przestępcy ) 10 latek ma telefon ,którym w każdym momencie może zadzwonić po pomoc
to bylo rowniez do mnie ?
bo w sumie tak to mozna odebrac.
jesli tak, to ja wyjasnilam w moim wczesniejszym poscie co sadze o telefonie.
Stary 2008-07-19, 12:55   #469
malwinac
Zadomowienie

Nie, nie do Ciebie

Stary 2008-07-19, 13:10   #470
pink69
Zakorzenienie

Cytat:

Tak,ktoś cię napada,a ty oczywiście zadzwonisz po pomoc.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 13:20   #471
czarownica jaga
Wtajemniczenie

Wczoraj przechodząc obok placu zabaw zobaczyłam na ławce dziewczynkę w wieku na oko 6-7 lat, która była tam z babcią (chyba), siedziała na ławce, wyciągnęła z różowej torebki lusterko i błyszczyk, po czym wprawnym ruchem pomalowała usta, schowała wszystko z powrotem do torebki i pobiegła hustać się na huśtawce. Niby nic takiego, ale zastanowiło mnie to zjawisko, kim ona będzie w przyszłości, może będzie zwykłą dziewczyną a może jej rozwój podąży w kierunku opisywanego w tym wątku zjawiska...
czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 13:50   #472
malwinac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość

faktycznie bardzo zabawne
przecież chyba widzisz że coś się dzieje ktoś za Tobą idzie to oczywiste że sięgasz po telefon i dzwonisz po pomoc

No chyba że Ty jesteś taka dzielna że sama sobie radzisz

Stary 2008-07-19, 13:52   #473
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afra86 Pokaż wiadomość
no ok, telefon jest potrzebny dziecku, chocby i w sumie glownie po to, aby skontaktowac sie z rodzicem

ale PO CO dziecku najnowszy telefon ze wszystkimi bajerami??

wystarczylby zdecydowanie zwykly, sluzacy jedynie do rozmow i smsow

ale oczywiscie niektorzy rodzice, musze nakupowac najlepsze rzeczy, potem rowiesnicy sa zazdrosni i nie chca zwyklych komorek i tez chca miec lepsze
tak jest ten świat stworzony,że wraz z cywilizacją zmieniają się gusta.
ja nie widze nic złego w nowinkach technicznych.ale jak czesto powtarzam liczy sie umiar.choć moj syn miał od 7-mego roku zycia telefon kom.to zawsze był dostosowany do jego potrzeb.
dzis jest nastolatkiem i ma model muzyczny.nie jest to aparat za 1000 zł,ale za 1/3 ceny.
zawsze uważam,że nie ilość posiadanych rzeczy świadczy o człowieku,ale wychowanie go w poczuciu,ze kolega/koleżanka biedniejsza nie jest gorsza jako człowiek.
szacunek do przedmiotów i częściowe oszczędzanie z kieszonkowego uczy człowieka szacunku do pieniadza.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 14:21   #474
Kissabble
BAN stały

Zgadzam się z opiniami, że to głównie ze strony mediów idzie taka "moda" >>jeśli można to tak nazwać<<
Rozumiem, że czternastolatki mają potrzebę ładnego ubrania się, ale nie do końca zdają sobie sprawę co to znaczy.
W tym wieku może im się wydawać, że im skąpiej się ubierają tym ładniej.
No i wiadomo, chcą dodać sobie lat, bo 14 to "obciach". Ja tak to widzę, ale nie wiem jak to wygląda w życiu, bo szczerze powiedziawszy nie zwracam na to szczególnej uwagi.
Ale kiedy idę przez miasto i widzę takie wytapetowane buźki, które bez tego całego ciapania byłyby takie ładne - żal mi trochę...

pozdrawiam.
Kissabble jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 14:28   #475
Kissabble
BAN stały

A jeśli mowa o telefonie to nie widzę w tym nic złego - o ile nauczymy dziecko oszczędnie korzystać z telefonu.
Myślę, że dziecko, które chodzi do szkoły powinno posiadać telefon choćby dlatego, aby skontaktować się z rodzicem w sprawie wcześniejszego wyjścia ze szkoły czy innej tego typu sytuacji.

Co do tego, aby dziecko miało nowy model telefonu - czemu nie, jeśli umie szanować sprzęt, nie wywyższa się lepszą rzeczą no i jeśli wie, że telefon nie rzecz, którą wymienia się jak przysłowiowe rękawiczki.
Kissabble jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 14:29   #476
women101
Zadomowienie

GG do women101

Tyle ,że to dziecko traktowalo ten telefon jak zwykla zabawkę plastikową a mamusia tylko podnosila z ziemi oczywiście zapatrzona w siebie jak wspomnialam zero zainteresowania myśle ,ze to dziecko nawet nie wiedzialo czemu ten telefon ma slużyć
Stary 2008-07-19, 14:31   #477
women101
Zadomowienie

GG do women101

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość

Dokladne,w tym wypadku jeszcze bardziej narazi dziecko znasz starsza osobę ,ktora napada dziecko bez powodu a tak jak widzi malucha " z wypasiona komórą,ktory sie bawi" to wiadomo ,ze wygra silniejeszy i zwykle się to kończy tragedią
Stary 2008-07-19, 14:35   #478
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie bardzo zabawne
przecież chyba widzisz że coś się dzieje ktoś za Tobą idzie to oczywiste że sięgasz po telefon i dzwonisz po pomoc

No chyba że Ty jesteś taka dzielna że sama sobie radzisz
Mhm tak,a tym samym zmuszasz go do szybszego ataku.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 14:42   #479
malwinac
Zadomowienie

albo do ucieczki

Stary 2008-07-19, 16:11   #480
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caipirinha Pokaż wiadomość
Czyżby zazdrość? Nie no, dla mnie to już jest naprawdę przesada. Ja mam dziesięcioletnią siostrę i nie wyobrażam sobie, żeby miała ona nie mieć własnej komórki. Już pomijając fakt, że własne telefony ma większość jej rówieśników, komórka po prostu się przydaje. A jeżeli rodzice mają pieniądze, to dlaczego nie mieliby kupić dziecku dobrego telefonu?
popieram czy tylko dorośli mogą miec fajny telefon skoro rodziców stan na dobry telefon i chcą sprawic dziecku pryzjemność chociażby na urodizny to dlaczego nie, dlatego ze ktos starszy będzie mu zazdroscił ze sam takiego nie ma

Cytat:
Napisane przez czarownica jaga Pokaż wiadomość
Wczoraj przechodząc obok placu zabaw zobaczyłam na ławce dziewczynkę w wieku na oko 6-7 lat, która była tam z babcią (chyba), siedziała na ławce, wyciągnęła z różowej torebki lusterko i błyszczyk, po czym wprawnym ruchem pomalowała usta, schowała wszystko z powrotem do torebki i pobiegła hustać się na huśtawce. Niby nic takiego, ale zastanowiło mnie to zjawisko, kim ona będzie w przyszłości, może będzie zwykłą dziewczyną a może jej rozwój podąży w kierunku opisywanego w tym wątku zjawiska...
sama jak byłam mała lubiłam nosci plastikowe torebki i różowe szminki z tych całych kolorowych zestawów i co w tym złego
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości