|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podłe zachowanie kobiet - zwłaszcza w miejscach publicznych
chyba sie nie zrozumiałysmy
mówie ze Polska to nie Amryka jak linki do kozaczka czy programy w mtv[quote=TmargoT;8255131]zacytowałas moją wypowiedż,a ja nie mam nic wspólnego z krytyką młodzieńczego szaleństwa.wróć do moich starszych postów,a przekonasz sie o moim zdaniu. nie kaz mi brac odpowiedzialnośći za słowa innych Cytat:
a mycha miała na myśli ze ogólnie w wątku krytykujecie dziewczyny w jej/ moim wieku a nie odnośnie tych fotek, znaczy ja tak to odczytałam
|
|
|
|
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
Boże! A ja dziś widziałam pewną dziewczynkę 10-letnią ( znam jej wiek, bo jest o niej głośno w naszym miasteczku ) ubraną jak panna lekkich obyczajów i... całującą się na ławce z jakim chłopakiem ( jakieś 14, 15 lat ) mało tego całującą się, jęczała jak łoś !
|
|
|
#453 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm szczerze mówiąc to nie spotykam się zbyt często z takim zjawiskiem u mnie w mieście,może dlatego że mieszkam w dośc małej miejscowosci
Chyba żyję w jakiejś błogiej nieświadomości,bo jakos nie rzuciła mi się w oczy żadna ''zdzira'',ale to chyba tylko wynik tego,że im więcej osob tym więcej 'zdzirek'![]() Swoją drogą ja w gimnazjum miałam okres buntu,ale raczej to był bunt przeciw niektórym wartościom moralnym,nie przedkładało to się jakoś specjalnie na mój wygląd Teraz będąc w liceum, zauważam że duzo takich 'dziwnych dziewczyn' jest w rocznikach wyżej...Tyle samo w zasadzie co w moim roczniku.Chociaż czytając wasze historie o 13 w pełnym makijażu zaczynam sobie zdawac sprawę że jednak w młodszych rocznikach jest więcej takich osob.Może to rozdzielanie na roczniki wynika z tego że wizażują głownie osoby w przedziałach wiekowych od 18-20 kilka lat i składają winę na te mlodsze ... Młodzież zawsze była zła i zdegenerowana(wg.starszyc h) dlatego,że dojrzalsze osoby nie chcą się pogodzic ze zmianami wartosci u swoich dzieci,poprostu w ich czasach niektóre zjawiska nie występowały i nie moze im sie to w glowie pomiescic ![]() Myślę ,że nasze dzieci ,na które my obecnie narzekamy,będą narzekac rownież na swoje pociechy I tak kółko się kręci...![]() Coś co dla nas jest nie do pomyślenia,za jakiś czas dla naszych dzieci będzie zupełnie normalne(niestety)...Tak dzieje się na przestrzeni wieków,kiedyś szczytem rozpusty było ubranie spódnicy krótszej niż do kostek,dziś dla nas jest to zupełnie normalne ![]() Tak samo będzie z zachowaniem tych dzieci,będa dorastac coraz szybciej i niektóre fundamentalne wartości ulegną przedawnieniu. Taka mam katastoficzna wizje
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakazany roc and roll,pocałunki w parku,czy bikini. "dzieci kwiatów "zrobiły wielką rewolucje w społeczeństwie.już inaczej patrzy się na pewne wartości moralne. moja mama np.zbuntowała się i w wieku 15 lat pomalowała sobie henną włosy na czarno (z naturalnego blondu).wtedy był to szok,uciekała z domu na potańcówki.jak kazda nastolatka miała okres buntu,ale czy była zła?myślę,że nie ja równiez byłamn zbuntowana nastolatką z dwoma dziurkami w uchu i trwałą na włosach.czy byłam zła?nie. wystarczy troszke tolerancji,oraz najważniejsze to szczypta samokrytyki i szacunku do swojej osoby. najgorsze co mnie szokuje dziś to wszechobecna sexualność.nie zebym była pruderyjna,ale za mało zostawia się wyobraźni,a za duzo wystawia na widok publiczny. kiedys liczyła sie piosenka,głębia przekazu płynaca ze słow.a dziś,im bardziej sexowne wdzianko i balecik "trzęsących się dupeczek"tym popularniejsza NUTA. |
|
|
|
|
|
#455 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?
To zależy do wychowania.
Bo znam doskonale takie dziewczyny, której mamy zrobią wszystko by wspiąć je na sam szczyt, np. baletu, fotomodelek itp. Farbują im włosy, robią tipsy itp i nawet isę nei pytają czy one etgo chcą... Poprostu robią. I wciskają im, że to jest dla nich dobre. A potem takie się robią, czyli barbie, a na dodatek puszczalskie, a z czasem do tego dochodzi huligaństwo. Znam takie przypadki. nawet duuużo ![]() ja tu oczywiście nie krytkuje matek. Ale wg mnie ich wina też tutaj leży. przynajmniej troszeczke.... Bo nie powinno się pozwalać na wszytsko. Sama mam 15 lat. I gdy moja mama się na coś nie zgadza odrazu się denerwuje.... Ale potem wiem, że za jakiś czas będę jej dziękować, bo ona dobzre wei co robi.
|
|
|
#456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#457 |
|
Rozeznanie
|
No i fajnie, Ty wyraziłaś swoje, a ja swoje. Wiek nie ma nic do rzeczy, sama nie jestem dużo starsza.
|
|
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
Hmm nie wiem skąd to sie bierze u tych dziewczynek - chyba wynosza to z patologicznych domów
nie mowie ze zawsze ale czesto Ostatnio koledzy z klasy pokazali mi taki filmik ze juz od pol roku chodzi mi to po glowie : stoi 5 chlopakow a przed nimi kleczy 14 latka i chyba nie musze mowic co robi oni nagrywaja ja na komorke a ona sie usmiecha,cieszy Coraz czesciej slysze o 13 latkach ktore maja juz taki bagaz doswiadczen seksualnych ze przerasta to chyba doswiadczone prostytutki. Czasem to wina starszych kolezanek, chec zaimponowania , wkupienia sie w towarzystwo chlopakow Najgorsze jest to że one nie widza w tym nic zlego , chwalą sie tym ! Ja mam 17 lat a nigdy nie ubralabym sie tak jak one ! Zgrzane malolatki na imprezach saczace wodke z papierosem w reku , lub slynna moda na lesbijki w klubie Dzis akurat nawinal mi sie pod reke artykul z angory o Jakies 16 latce ktora namowila swoja 13 letnia przyjaciolke do sexu za pieniadze ( a tylko dlatego ze z tej mlodszej smiali ssie w klasie , 1 gimnazjum, ze jeszcze nie jest rozdziewiczona)Oczywiscie jej starsza kolezanka nie widzi w tym nic zlego
|
|
#459 |
|
Raczkowanie
|
przeraża mnie sytuacja Polski ;].
Te DZIECI puszczające się po krzakach ,buntujące się 3nastki i lale osiedlowe bijące kogos bo im się nudzi. ;] eehhh porażka.
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny tracą dziewictwo w wieku 13 lat...
co się będzie działo za poł wieku?
|
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem co się ostatnio dzieję może teraz zbytnio nie nawiąże do tematu "zbuntowanych nastolatek" ale przechodząc przykula moją uwagę matka z dzieckiem -mialo ono kolo 7lat a już mialo komórke gdzie ja takiej się dorobilam huhu niedosyć ,ze dziecko ciągle telefonem rzucalo o asfalt to matka zero reakcji zajęta przegladaniem się w lusterku ...myśle ,ze problem narasta wraz z czasem
I skąd sie bierze ?matka na moje oko miala 18lat
|
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
women101 prowadzenie sie nie których lasek nie powinno nas dotyczyć( chociaż 17 latka z dzieckiem to nie powinien być normalny widok )ale ich rodziców ale strasznie mnie bulwersuje jak idzie smarkacz 12 lat i ma komórkę taką co ja mogę tylko o niej pomarzyć że w ogóle ma komórkę to jest szok i strasznie mnie denerwują panienki szydzące wzrokiem i śmiejące sie z kogoś bo jest inaczej ubrany it
Edytowane przez Agula 88 Czas edycji: 2009-03-15 o 21:58 |
|
|
|
|
#463 |
|
Rozeznanie
|
Czyżby zazdrość? Nie no, dla mnie to już jest naprawdę przesada. Ja mam dziesięcioletnią siostrę i nie wyobrażam sobie, żeby miała ona nie mieć własnej komórki. Już pomijając fakt, że własne telefony ma większość jej rówieśników, komórka po prostu się przydaje. A jeżeli rodzice mają pieniądze, to dlaczego nie mieliby kupić dziecku dobrego telefonu?
|
|
|
|
|
#464 |
|
Raczkowanie
|
Witam, nawiazujac do komorek u malych dzieci ... mysle ,ze nie jeden rodzic docenil ten wynalazek ,to bardzo przydatne ,pozwala na kontakt z dzieckiem w ciagu dnia np w razie naglych wypadkow (dziecko rownierz wie ,ze zawsze ma "rodzicow pod reka" nawet gdy sa w pracy ) .Osobiscie bylam troche sceptycznie nastawiona ,gdy moj bratanek poprosil o komorke na 8 urodziny "bo wszyscy w klasie juz maja" pozniej okazalo sie ,ze telefon to byl trafiony prezent.
A wracajac do tematu ,wydaje mi sie ze to o czym piszecie tzn utrata dziewictwa w ieku 13 lat ,to sa jakies nieliczne i skrajne patologiczne przypadki.Osobiscie z zadnym sie nie spotkalam.Mysle ,ze takie zachowania rozpoczynaja sie w raz z pojsciem do gimnazjum ,a wiec ok 14/15 lat (chec zaimponowania nowym znajomym , poczucie doroslosci,interesowanie sie swoja seksualnoscia,bunt) .Oczywiscie mam na mysli nieduzy procent gimnazjalistow ,nie opisuje wszystkich.Mam nadzieje ,ze wciaz takie zachowania sa w mniejszosci... |
|
|
|
|
#465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I jestem z tego dumna ![]() dokładnie. U mnie pod blokiem biegają dzieci z telefonami a nawet 7 lat nie mają. ;/
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
no ok, telefon jest potrzebny dziecku, chocby i w sumie glownie po to, aby skontaktowac sie z rodzicem
ale PO CO dziecku najnowszy telefon ze wszystkimi bajerami?? wystarczylby zdecydowanie zwykly, sluzacy jedynie do rozmow i smsow ale oczywiscie niektorzy rodzice, musze nakupowac najlepsze rzeczy, potem rowiesnicy sa zazdrosni i nie chca zwyklych komorek i tez chca miec lepsze
|
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
co Wy się tak uparłyście na ten telefon
![]() to nawet dobrze że w dzisiejszych czasach (kiedy za rogiem czają się pedofile i przestępcy ) 10 latek ma telefon ,którym w każdym momencie może zadzwonić po pomoc
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo w sumie tak to mozna odebrac. jesli tak, to ja wyjasnilam w moim wczesniejszym poscie co sadze o telefonie.
|
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
Nie, nie do Ciebie
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak,ktoś cię napada,a ty oczywiście zadzwonisz po pomoc.
|
|
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj przechodząc obok placu zabaw zobaczyłam na ławce dziewczynkę w wieku na oko 6-7 lat, która była tam z babcią (chyba), siedziała na ławce, wyciągnęła z różowej torebki lusterko i błyszczyk, po czym wprawnym ruchem pomalowała usta, schowała wszystko z powrotem do torebki i pobiegła hustać się na huśtawce. Niby nic takiego, ale zastanowiło mnie to zjawisko, kim ona będzie w przyszłości, może będzie zwykłą dziewczyną a może jej rozwój podąży w kierunku opisywanego w tym wątku zjawiska...
|
|
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
faktycznie bardzo zabawne
przecież chyba widzisz że coś się dzieje ktoś za Tobą idzie to oczywiste że sięgasz po telefon i dzwonisz po pomoc ![]() ![]() No chyba że Ty jesteś taka dzielna że sama sobie radzisz
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie widze nic złego w nowinkach technicznych.ale jak czesto powtarzam liczy sie umiar.choć moj syn miał od 7-mego roku zycia telefon kom.to zawsze był dostosowany do jego potrzeb. dzis jest nastolatkiem i ma model muzyczny.nie jest to aparat za 1000 zł,ale za 1/3 ceny. zawsze uważam,że nie ilość posiadanych rzeczy świadczy o człowieku,ale wychowanie go w poczuciu,ze kolega/koleżanka biedniejsza nie jest gorsza jako człowiek. szacunek do przedmiotów i częściowe oszczędzanie z kieszonkowego uczy człowieka szacunku do pieniadza. |
|
|
|
|
|
#474 |
|
BAN stały
|
Zgadzam się z opiniami, że to głównie ze strony mediów idzie taka "moda" >>jeśli można to tak nazwać<<
Rozumiem, że czternastolatki mają potrzebę ładnego ubrania się, ale nie do końca zdają sobie sprawę co to znaczy. W tym wieku może im się wydawać, że im skąpiej się ubierają tym ładniej. No i wiadomo, chcą dodać sobie lat, bo 14 to "obciach". Ja tak to widzę, ale nie wiem jak to wygląda w życiu, bo szczerze powiedziawszy nie zwracam na to szczególnej uwagi. Ale kiedy idę przez miasto i widzę takie wytapetowane buźki, które bez tego całego ciapania byłyby takie ładne - żal mi trochę... ![]() pozdrawiam. |
|
|
|
|
#475 |
|
BAN stały
|
A jeśli mowa o telefonie to nie widzę w tym nic złego - o ile nauczymy dziecko oszczędnie korzystać z telefonu.
Myślę, że dziecko, które chodzi do szkoły powinno posiadać telefon choćby dlatego, aby skontaktować się z rodzicem w sprawie wcześniejszego wyjścia ze szkoły czy innej tego typu sytuacji. Co do tego, aby dziecko miało nowy model telefonu - czemu nie, jeśli umie szanować sprzęt, nie wywyższa się lepszą rzeczą no i jeśli wie, że telefon nie rzecz, którą wymienia się jak przysłowiowe rękawiczki. |
|
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
Tyle ,że to dziecko traktowalo ten telefon jak zwykla zabawkę plastikową a mamusia tylko podnosila z ziemi oczywiście zapatrzona w siebie jak wspomnialam zero zainteresowania myśle ,ze to dziecko nawet nie wiedzialo czemu ten telefon ma slużyć
|
|
|
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
Dokladne,w tym wypadku jeszcze bardziej narazi dziecko znasz starsza osobę ,ktora napada dziecko bez powodu a tak jak widzi malucha " z wypasiona komórą,ktory sie bawi" to wiadomo ,ze wygra silniejeszy i zwykle się to kończy tragedią
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Mhm tak,a tym samym zmuszasz go do szybszego ataku.
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
albo do ucieczki
|
|
#480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro rodziców stan na dobry telefon i chcą sprawic dziecku pryzjemność chociażby na urodizny to dlaczego nie, dlatego ze ktos starszy będzie mu zazdroscił ze sam takiego nie ma![]() Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

mówie ze Polska to nie Amryka jak linki do kozaczka czy programy w mtv

Chyba żyję w jakiejś błogiej nieświadomości,bo jakos nie rzuciła mi się w oczy żadna ''zdzira'',ale to chyba tylko wynik tego,że im więcej osob tym więcej 'zdzirek'
05.06.2015