|
|
#4681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
moja koleżanka ktora własnie wszelkie rady i przekazuje poleca laktator koniecznie elektryczny i ona ma Lovi- dobry bo ma miękka część ktorą przystawia się do piersi, uzywała też madeli ale przez twarda przystawkę podrażnił jej piersi. więc ja myśle o ktorymś z nich, ale jak narazie dałam sobie ten zakup na po porodzie w razie potrzeby, jeszcze zobacze. Szumisia raczej nie planuje, ale być może jesli ktos bedzie o jakis wiekszy prezent pytał to sobie zażycze. W ogóle chyba sama nie będę za szybko zabawk kupować, ale to się okaże, bo jestem raczej zabawkową zakupoholiczką i jako że mam troche bliskich midzieci to zabawki do 11 rż mam obczajone
Edytowane przez aniama6 Czas edycji: 2018-04-06 o 15:06 |
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Ale mam nadrabiania! Ja czuję się znacznie lepiej, jestem dużo spokojniejsza, że jest wszystko ok psychika robi swoje.. Ja od rana na nogach, ale w oszczędnym trybie ![]() M. Naprawial płot, aby pies pod siatka nie uciekał, a ja siedziałam przy nim na krzesełku z kawka na sloneczku, bo pogoda piękna!! tyle co mu coś podałam, czy przytrzymalam. Bez szaleństw.. Biorę się za obiado-kolacje. Co do szumisia, my dostaniemy od cioci, ale miałam w planach kupić, nie chce trzymać przy dziecku telefonu, żeby go szum z niego usypial.. Z resztą nie mamy innego wolnego telefonu, a swojego nie oddam ![]() Jak się nie sprawdzi to sprzedam. Co do laktatoru, to nadal się skłaniam ku medeli. Któraś pytała o to, jak robię sznycle z indyka. Delikatnie rozbijam, nacinam z góry, ale nie głęboko. Doprawiam przyprawa do mięsa, pieprzem i solą. Ale bardzo delikatnie. Do bulki tartej dodaje curry. Obtaczam w jajku i tej bulce. Smażę na złoto Co do prania i prasowania, ja będę prac pod koniec maja/początek czerwca. Jak mi zdrowie nie pozwoli, to mama to zrobi, albo M.. Myśle nad kapsułkach lovely i płynie do płukania. Nie wiem czemu tekst mi się tak rozjechal... Z przerwami. No i skoro nikt nie ma nic przeciwko to biorę się powoli za zakładanie nowego wątku Kathy gratuluję wyniku glukozy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-06 o 16:03 |
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka miło,że pytasz.Twardnień raczej nie mam,tylko ten brzuch taki napięty,ale myślę,że to albo wzdęcia albo brzuszek rośnie. A jak Twoje samopoczucie?
Blanka u nas słonko dopiero od godziny,tak to szaro,buro. Dziewczyny jak wyniki obciążenia glukozą??? |
|
|
|
#4684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)U mnie słonecznie przez cały dzień, ale jest strasznie zimny wiatr, przez co siedzenie na zewnątrz nie jest już takie przyjemne..
|
|
#4685 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dużo słońca, ale zimny wiatr i jak się przed nim schowałam to mogłam się opalać
już mi fajnie piegi wyszły |
|
|
|
#4686 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka, dziekuje za przepis na sznycle !
U mnie nadal piękne słoneczko, chwile posiedzialam na balkonie. Dzisiaj jedziemy do teściów, to jutro kawka na ogrodzie juhuuu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka miałam pierwszy raz swędzenie brzucha ,a od 2-3 dni jest taki napięty i stwierdziliśmy z mężem,że mi znowu podrósł. W krótkim czasie 2 takie wzrosty brzucha i obwód to 93cm. A jak u Was?
Emma ja nie wychodzę,bo wiem,że zimno. Jutro ( o ile mąż wolne dostanie)jedziemy łóżko zamówić i obejrzeć tapety. Ja stwierdziłam,że codziennie o czymś czytam i wybieram na 100%. Jak trafi się okazja ,to zamawiam. Dzisiaj kojec /łóżeczko turystyczne-jest za duży wybór,niby wiem co chce,ale wiele tych rzeczy jest po prostu bardzo podobna... |
|
|
|
#4688 |
|
Wtajemniczenie
|
Apropo Loveli to w biedrze jest promocja na mleczko do prania 3 l w cenie 27 zł a kapsy za 14 zł
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-04-06 o 16:58 |
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit... Teraz do mnie dotarło co napisałam 94 mialo być 84...chciałabym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-06 o 17:09 |
|
|
|
|
#4690 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jutro się ważę to od razu się zmierzę
wydaje mi się ze po tych rewolucjach żołądkowych brzuch mi się zmniejszył, serio ![]() Ja dzis juz prawie skompletowalam zamówienie u Hubiego. Po weekendzie chyba kliknę. O 18.00 mamy mieć gosci a tz jeszcze nie ma, więc ogarnęłam szybko kuchnie i rozwiesilam pranie. Wiem, nie powinnam ale taki jedyny ruch w ciągu dnia nie powinien zaszkodzić
|
|
|
|
#4691 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja mam co jakiś czas taką napiętą skórę- jak częśto smaruję, to robi się taka bardziej elastyczna. Ale brzuch poszedł mi ostatnio bardzo do przodu. Aktualnie mam 98cm
A jestem jednak z tych szczuplejszych/ drobniejszych dziewczyn (zazwyczaj ). Na wadze mam 7kg na plusie...Wszystko zebrane w drugim trymestrze, bo w pierwsyzm nic nie przytyłąm.
|
#4692 |
|
Rozeznanie
|
To ja się przed chwilą zmierzyłam i mam 95 cm i też z tych szczupłych☺i 5,5 kg na plusie. Przez ostatni tydzień mam wrażenie że bardzo mi podrósł, nawet położna co tydzień mnie widzi i powiedziała że mi urósł☺
Blanka fajnie że wszystko dobrze, czekałam na info wczoraj od Ciebie , bo u mnie też się tak układa że na dole cały czas majstruje i nie jest to przyjemne. I też mi się wydaje że moja szczupła postura się mści, bo wszystko bardziej czuję. Od przyszłego czwartku zaczynamy szkołe rodzenia, nie mogę sie już doczekać, myślę że dużo się dowiemy. A co do odpowiedzialności rodziców, któraś pisała to moja teściowa nie powiedziała nam przed świętami że jest chora, przyjechaliśmy w piątek a ona kaszle jak gruźlik i mówi że nie jest chora bo była u lekarza i ją osłuchał ale dostała tabletki mieliśmy u nich nocować przez święta, ale uciekliśmy do moich rodziców 2km dalej Sent from my SM-J500FN using Wizaz Forum mobile app
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-04-06 o 18:27 |
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 94 cm
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4694 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie 56kg ( +7kg w tym ten 1kg poświąteczny) i 84cm w brzuchu - to jest ponad 20cm na plusie w obwodzie
przy mojej posturze mega widać myślałam, że taki brzuch będę miała w 8 miesiącu :P wszędzie mnie puszczają, otwierają kasy w lidlu czy rossmanie, dla mnie ten brzuch jest duży i widać, że lada dzień pępek wyjdzie na drugą stronę ![]() Z ciekawości mierzyłam się i pod biustem 71cm, nawet mam jeszcze jako tako talię, a najszersze miejsce to pod pępkiem
Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-04-06 o 19:00 |
|
|
|
#4695 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, aż mi się przypomina pierwsza ciąża, gdzie też wszystko miałam wcześniej, a teraz na wszystko : jeszcze daaaaleko. Oby mnie nie zastało
![]() Ja laktator mam zwykły ręczny, bo on był tylko tak przy nawałach. Raczej się nie będę rozstawać z maleństwem na początku. Butelki nie kupuję żadnej, bo w razie w apteki są, a mam nadzieję karmić piersią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4696 |
|
Raczkowanie
|
Ja butelki przy synku miałam z aventu i laktator ręczny też. Niestety nie mogłam karmić piersią więc butelki się przydały
teraz też będę mieć wszystko z aventu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
Czytam o waszych wymiarach i musiałam teraz wstać z łóżka i się zmierzyć. O matko i córko ja mam równe 100 cm
i niestety już 10 kg na plusie ( wg mojej wagi u gina pewnie mniej będzie). Coś czuję że będzie wielki słonik ze mnie a tu jeszcze 3 miechy. Co to będzie ......Co do butelek to przy pierwszej córce też miałam Avent i raczej zostanę przy nich też teraz, a laktator miałam ręczny który mi się nie przydał bo krótko karmiłam. Teraz też mam ręczny dostałam od bratowej. Jak się okaże bardzo potrzebny to zainwestuje w elektryczny. Temat misia szumisia traktuje bardziej jako gadżet nie jest na mojej liście priorytetów , może znajdę gdzieś okazyjnie to kupię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz po całym dniu wynik nie jest miarodajny, a poza tym każda z nas zaczyna z innego pułapu Dziewczyny czy macie już pępek po drugiej stronie? Kiedy Wam wyszedł w poprzednich ciążach? U mnie chyba niewiele brakuje, jest mocno naciągnięty |
|
|
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
Waga jest z rana niestety
ale obwód brzucha mierzony niedawno więc rano może być mniejszy.Co do pępka to ja przy pierwszej ciąży nie miałam wystającego i w tej jak na tą chwilę też się nie zapowiada. Chociaż jest naciągnięty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
W poprzedniej ciąży pępek się rozciągnął,ale nie był wystający.
Teraz też rozciągnięty,ale na razie na swoim miejscu ![]() Czy ktoś kupował kojec / łóżeczko turystyczne i może coś polecić? |
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tamtej ciąży miałam rozciągnięty a w tej już mi wystaje. Mąż się ze mnie śmieje.
Pola,ja miałam kojec BabyDesign i w sumie był ok. Nic się z nim nie działo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki miałaś?jakbyś mogła to wrzuć zdjęcie |
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-04-06 o 22:33 |
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://sklep.ukubusia.pl/mobile/pl/p...-PLAY-UP-/3240 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4706 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja też muszę się zorientować w lozeczkach turystycznych. Moja mama chce takie kupić do siebie do domu, ze jak przejdziemy, to Maly będzie mieć swoje miejsce... Na co zwracacie uwage? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, maminki!!
Nie będę się odnosić do innych postów, chociaż sobie całą masę pozaznaczałam, ale wybaczcie - padam na pysk. Dosłownie.... Dzięki za wsparcie z moją mamą - już myślałam, że wariuję i przesadzam, czasem to mi aż głupio, chociaż cały czas sama siebie przekonuję, że przecież nie po to patrzę na to, co jem, żeby mi ktoś surowe jajo nagle wciskał do ciasta o alkoholu już nic nie powiem. Kropeczko, z tym winem to świetny argument! Faktycznie, ani nas to zbawi, ani uszczęśliwi - parę łyków %.Odniosę się jeszcze do szumisiów, a potem wam napiszę, co przeżyłam wczoraj ja i mój dzieć A więc - ja widziałam je w cenie 100 zł, takie same łby, to nie może być? A też widziałam tańsze są takie gołębie szumiące, chyba robi je Motherhood (czy coś takiego) na licencji szumisiów. I kosztują ok. 80-90 zł. Więc to już coś. Ale dla mnie to takie gadżet, który może być albo niezbędny, albo totalne zbędny, więc mam zamiar którąś z babć poinformować, że mały sobie życzy jako pierwszy prezent po narodzinach. A wczoraj spędziłam ponad 4h na izbie przyjęć.... Od dwóch dni słabo czułam ruchy, a jak były to takie anemiczne i wydaje mi się, że zarejestrowałam ich dużo poniżej 10 na dobę. No to pojechałam, spanikowana z lekka. Położna próbowała zrobić mi KTG, co podobno jest bardzo trudne w tak młodej ciąży... więc tętno ciągle skakało i było słabo wyczuwalne... Co chwilę zapis znikał i lekarka stwierdziła, że ponieważ są zastoje 5-minutowe to mam wskazania do hospitalizacji. I muszę zostać na oddziale co najmniej do poniedziałku. Panika, szok i załamanie. Ale jeszcze USG - oczywiście okazało się, że mały szaleje, nie daje się zmierzyć ani zważyć, a wszystko jest w najlepszym porządku. Skonsultowałam to jeszcze z moim ginem i wzięłam wypis na żądanie. Może uznacie mnie za wyrodną matkę, ale chciałam dziecku oszczędzić stresu matki i szpitalnego żarcia, bo sama lekarka uznała, że z USG wynika, że wszystko jest w porządku,a zapis KTG szaleje, bo mały ma jeszcze dużo miejsca w brzuchu i się przemieszcza, stąd trudno wyłapać stałe tętno. Odnośnie słabych ruchów, bo któraś tu jeszcze o tym pisała. Nie wiedziałam tego, zostałam uświadomiona - mały zmienił pozycję na miednicową i dlatego 2 dni wcześniej czułam gwałtowne ruchy. Gramolił się po prostu. A że łożysko mam na przedniej ścianie - jestem mocno zamortyzowana. Tak więc niestety, ale intensywność kopniaków na tym etapie zależy od ułożenia dziecka. A co do samego dziecia. Słuchajcie, mój mały potwór waży już 1200g! Jest szalonym kręciołem i buntownikiem, na zbyt długie badanie KTG i USG, związane z ugniataniem brzucha, reagował bardzo gwałtownie i buntowniczo. Widziałam jednak jego buziaka dokładnie jak nigdy, widziałam też jak macha do nas rączką, a potem ciągnie za pępowinę i nie pozwala sprawdzić w niej przepływów. Nawet lekarka się wzruszyła |
|
|
|
#4708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do szumisiow to te same głowy tylko szumia a cale postaci maja jeszcze czujnik ruchu też widziałam ta gołębice ![]() Super że z Kazikiem wszystko ok! nie uważam że jesteś wyrodna - na Twoim miejscu zrobiłbym tak samo ![]() Duży już ten Twój dziec Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez mam lozysko na przedniej scianie. Ale w dzień czuje troche tych ruchow zazwyczaj jak siedze to sie tak rozpycha ze czuje ja az pod biustem Ale masz juz duzego maluszka ja wizyte mam dopiero 17.04 i juz doczekac sie nie moge ile moja wazy ![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sylwestra byłam po kolejnym krwawieniu na IP i też nie pozwoliłam się położyć ( i tak w 12tc niewiele można zrobić to leżałam w domu z lekami) ale już później w połowie stycznia miałam tę przyjemność.. i nigdy więcej przyjadę tam tylko do porodu ![]() i jaki dziudziuś duży
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

)
już mi fajnie piegi wyszły 

A jestem jednak z tych szczuplejszych/ drobniejszych dziewczyn (zazwyczaj 
mieliśmy u nich nocować przez święta, ale uciekliśmy do moich rodziców 2km dalej
i niestety już 10 kg na plusie ( wg mojej wagi u gina pewnie mniej będzie). Coś czuję że będzie wielki słonik ze mnie a tu jeszcze 3 miechy. Co to będzie ......
Jest szalonym kręciołem i buntownikiem, na zbyt długie badanie KTG i USG, związane z ugniataniem brzucha, reagował bardzo gwałtownie i buntowniczo. Widziałam jednak jego buziaka dokładnie jak nigdy, widziałam też jak macha do nas rączką, a potem ciągnie za pępowinę i nie pozwala sprawdzić w niej przepływów. Nawet lekarka się wzruszyła