|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Raczkowanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
Xawiera ja również od razu pomyślałam o pionach, miałam podobny pomysł, ale niestety rury do wody musiałabym ciągnąć przez całą długość domu, a do kanalizacyjnych w ogóle nie było dojścia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
w ikei w katalogach i w ogóle w sklepie są ciekawe pomysły
![]() do małego mieszkanka również się znajdą, np. łóżka z przyczepionym blatem i pudłami na np. ubrania oraz na pościel. |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
BAN stały
|
pokój - jak urządzić ? proszę o pomoc
Witam
![]() Szykuje mi się remont pokoju - wymiana parkietu, malowanie ścian, kupno jakiś nowych dodatków, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, dlatego proszę Was o pomoc. Mam także parę swoich pomysłów, mam nadzieję, że razem uda nam się zrobić z tego pokoiku przytulny kącik. W 1 załączniku kształt i wymiary pokoju. W 2 mój dotychczasowy układ mebli. W moim pokoju znajduję się regał, szafa (tyle, że moja fronty ma niebieskie), biurko pod komputer oraz kanapa. Jest ona podobna do tej w załączniku, ale zrobiona z czarnego materiału, poduszki natomiast ma kremowe (jak tylko będę miała możliwość dodam zdjęcie). Mam też do dyspozycji szafę z 5 załącznika. Moim największym problemem jest kolor ścian ![]() Na ścianie po prawej stronie drzwi chciałabym namalować jakiś szablon. Natomiast nad biurkiem chciałabym namalować kwadrat kontrastowego koloru a w nim powiesić antyramy (coś na wzór ostatniego załącznika). Również zastanawiam się nad kolorem paneli, jasne czy ciemne? I dodatki - dywan, może jakieś pudła, firanki.. Liczę na Was, najbardziej potrzebuję pomocy w wyborze koloru ścian ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
BAN stały
|
Dot.: pokój - jak urządzić ? proszę o pomoc
Zapomniałam dodać fotki kanapy
![]() I przy okazji: myślę nad takim dywanikiem, ale jakie kolory? ten z załącznika pasuje mi do kanapy ![]() na 3 zdjęciu szablon, który chciałabym na ścianę przy drzwiach na 4 tapeta na pionowy pas za kanapą, co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Zmiany w życiu, zmiany w pokoju - prośba o pomoc
Cytat:
poogladaj tez wnetrza na tej stronie. moze wpadnie cos w oko. a i podłoge bym zmienila na cos bez wzorkow. a moze spokojne linoleum i maly dywanik na srodku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Przyczajenie
|
Metamorfoza pokoju dla mojego chłopaka
Mam pomóc swojemu 17 letniemu chłopakowi w "zaprojektowniu" nowego wyglądu pokoju. Niedawno , postanowil ze swoim bratem postawić ściankę działową i podzielić swój wspóny pokój na 2 mniejsze o wymiarach 3,5m x 2,5m.
1. On totalnie niz zna się na barwach ![]() Stąd moje pytanie: Jak dobrać kolory, aby ten mały pokój optycznie się powiększył? Czy zastosować jakieś paski itp.? 2. Kolorystyka dywanu ma byc podobna do ścian aby pokój się powiększył optycznie? 3. Wpominał cos o fototapecie, ja mu odradzałam (wydaje mi się ze nie pasuje do małego pokoju)-co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Zakorzenienie
|
a moglabys jeszcze dodac zdjecia pokoju (kilka z roznych perpspektyw)inapisac jakie lubisz kolory w jakim stylu chcialabys urzadzic pokoj? i ile jestes w stanie przeznaczyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Konto usunięte
|
Zakładałam wątek, ale któryś z moderatorów podpiął go pod mieszkania do wynajęcia
![]() Czeka mnie malowanie pokoju, bo ściany są w dosyć opłakanym stanie. Planuję jakąś zmywalną farbę, ale mam problem z kolorem. Meble są z brw w kolorze wanilia/wiśnia i nie wiem jaki kolor można w to jeszcze wkomponować. Dodaję zdjęcia, bo ta przy okazji może pomożecie mi coś w nim przestawić ? Na ścianie gdzie wisi obraz palmy w antyramie marzy mi się takie drzewo bonsai albo inny malunek z szablonu. Ogólnie rzecz biorąc w planach mam jeszcze wymianę tapczanu na coś mniej zobowiązującego i w miare taniego. (już wybrałam w kolorze jasny beż i brąz/krem) Chciałabym żeby ściany i dodatki utrzymane były w podobnej kolorystyce. Pokój może w stylu studio ? Podstawę meblowania stanowią meble załączone reszta może odpaść :P Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc. Zdjęcia -> http://www.wizaz.pl/forum/showpost.php?p=7951352&po stcount=35 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...2&postcount=36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, macie jakies fotki pokoi z czarnymi meblami? bo mam czarne meble i chce je trohce przerobic.. np. zrobic jasne fronty itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
BAN stały
|
zdjęć niestety nie mogę dodać
![]() moim ulubionym kolorem jest różowy, ale raczej nie będzie pasował to czarno-kremowej kanapy.. myślałam o czymś w kremowym kolorze, brązach, delikatnym żółtym, elementy czerni jeśli chodzi o sumę którą mogę wydać to oprócz pieniędzy na panele, farby czy tapety planuje ok. 300zł na dodatki typu mały dywan, pudełka, ramki czy inne takie, choć jeśli coś mi się spodoba mogę wydać więcej |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Rozeznanie
|
szukam inspiracji do urzadzenia pomieszczen w stylu indyjski, japonski\chinskim. cokolwiek macie poprosze
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Rozeznanie
|
Jak w stylu chinskim to zobacz stronę mebli Vox fajne figurki iświetna ceramika
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Rozeznanie
|
Promyczku super masz kształt pokoju strasznie podoba mi się ten koncik na kanapę
![]() Wydaje mi się że pomysł z tapetą i jescze szablon to za dużo albo tapeta na jednej ze ścian albo szblon , pomysł z antyramami super ![]() Wklejam linka tutaj możesz się pobawić z kolorami : http://www.para.pl/strefa-koloru/pro...e-kolorow.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
BAN stały
|
myślę, że fronty idzie przemalować też już nad tym myślałam, ale jaki kolor?
pokój nie należy do największych, więc czy czarna tapeta będzie tu pasować? |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Rozeznanie
|
Zrezygnuj z tapety ewentualnie tą ścianę na której chcesz szablon pomaluj na inny kolor bądz na inny odcien tego koloru którym pomalujesz pokój.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
żona
|
Metamorfoza mojego pokoju
![]() PRZED: |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
żona
|
i PO
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Rozeznanie
|
Mnie się bardzo podoba
![]() ![]()
#3140 |
Rozeznanie
|
PaLLitQa napisze tylko tyle >>>>
![]() Dla mnie boomba!!!!! ![]() ![]()
#3141 |
Konto usunięte
|
Rewelacja
![]() A ten wzorek na ściania to sama rysowałaś, bo widziałam gdzies bo na szablonach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
bomba! naprawde swietny pokoik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
żona
|
dziekuje dziewczyny
![]() Nika szablon kupiłam w internecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Rozeznanie
|
bardzo ladna zmian pokoju <yes>
Poszukuję tego na zdjeciu tylko wiekszym bo tu malo widac szczegoly a chcialam to sobie zrobic na scianie. pomozcie |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zadomowienie
|
Masz bardzo fajną lampę, mam na myśli tą na suficie. Na zdjęciu widać tylko mały fragment.
Możesz powiedzieć, gdzie kupiłaś?
#3146 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
żona
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3148 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |
żona
|
Cytat:
z tej strony kupiłam ![]() tancerka bardzo ładna metamorfoza, strasznie mi sie podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.