Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-07, 19:24   #3721
Fortuna1
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez ciemnowlosa Pokaż wiadomość
Woow brzmi cudnie, czekam z niecierpliwością na zdjecia

Ja też się pochwalę, bo poczyniłam dziś zakup wózkowy: całkiem przypadkiem mąż znalazł używany wózek w super stanie i dziś po niego pojechaliśmy Cieszę się, bo to pierwsza rzecz kupiona dla dzidzi, wiec zrobiło się tak jakoś hm... poważnie Chyba po raz pierwszy poczułam tak materialnie, że dziecko pojawi się w naszej rodzinie naprawdę - śmieszne uczucie
Jaki wózek kupiliscie?

Sarahxoxo no niezła reakcja a do kiedy planujesz pracować?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-04-07, 19:27   #3722
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Sarahxoxo no niezła reakcja a do kiedy planujesz pracować?
Ludzie z reguly maja dziecko rok, dwa, trzy po slubie, wiec chyba myslal, ze jak juz tyle lat minelo od mojego slubu to albo nie chcemy albo nie mozemy miec dzieci

Do konca czerwca planuje pracowac. Uwielbiam swoja prace i jesli tylko zdrowie na to pozwoli to bardzo bym chciala zostac do konca czerwca.

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-07, 19:59   #3723
lupinka
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Drocia mysle, ze program podobny, chociaz moga byc jakies roznice dot. samego szpitala itp. ale skoro czy weekendowe czy w tygodniu wychodzi lacznie tak czy tak zwykle po ok. 16 godzin to mysle, ze to standard

Smutek dzieki, bol gardla zelzal, ale wydaje mi sie, ze musze i tak przejsc kolejne fazy tj. kaszlu i kartaru jak to przy przeziebieniu. Objawy dokuczliwe, ale samopoczucie o wiele lepsze, to dzisiaj sporo sprzatamy i gotujemy z mezem, reaktywowalismy balkon, nic tylko korzystac z tej pogody a Ty, czym sie kurujesz?

Gratulacje zakupow! tez myslimy o malym odswiezeniu mieszkania przed przemeblowaniami dla dziecka, ale to piesn przyszlego miesiaca, czekamy na urlop meza.

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-07, 21:02   #3724
Smutek88
Raczkowanie

Lupinka ja dziś cały dzień przeleżałam w łóżku i płukanie gardło i zmusilam się do wypicia mleka z masłem miodem i czosnkiem Eh paskudztwo ale mam nadzieje Ze pomoze i jutro bedIe lepiej :/
Smutek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 05:33   #3725
ciemnowlosa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sarahxoxo Pokaż wiadomość
Ludzie z reguly maja dziecko rok, dwa, trzy po slubie, wiec chyba myslal, ze jak juz tyle lat minelo od mojego slubu to albo nie chcemy albo nie mozemy miec dzieci

Do konca czerwca planuje pracowac. Uwielbiam swoja prace i jesli tylko zdrowie na to pozwoli to bardzo bym chciala zostac do konca czerwca.
Hehe uspilas czujność szefa

Z reguły tak właśnie jest, że albo dziecko pojawia się w małżeństwie do dwóch lat po ślubie, albo dopiero po 10 czy nastu latach, kiedy para się dorobi, kupi mieszkanie/dom, samochod, odłoży jakies pieniądze itp itd...

Przynajmniej ja widzę taka zależność wsrod swoich znajomych i rodziny

Wozek adamex barletta, oglądaliśmy wcześniej w sklepie i zastanawiałam się właśnie nad tym i anex sport. No i udało się znaleźć ładna barlette jeśli chodzi o kolor to średnio mi leży, bo jest beżowo brązowy, a ja wolałam coś w szarościach, no ale aż tak nie wybrzydzalam bo wózek naprawdę stan super, a kosztował 1tys. zł mniej niż w sklepie.
Z resztą sama Ekspedientka w sklepie z wózkami mówiła, że z takich wózków korzysta się max. do roku, a niektórzy rodzice wracają po mała spacerówkę nawet już po pół roku... Szaleństwo żeby tyle wydawać na nowy wózek który posłuży zaledwie 6 miesięcy

Fotelik dokupimy osobno nowy maxi Cosi, adaptery dostaliśmy gratis z wózkiem
ciemnowlosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 06:42   #3726
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarahxoxo Pokaż wiadomość

Piątka ! Też mam taki plan chcę zakończyć rok szkolny i później ciążowe wakacje

My od środy zaczynamy robienie łazienki (od podstaw), zacznie się brud i masakra

izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 11:04   #3727
lupinka
Zadomowienie

Smutek - trzymaj sie i zdrowka zycze tez myslalam o tym mleku z dodatkami, od dziecka mam problem zeby to wypic, ale teraz skoro nie moge lekow, bylabym chyba sklonna sprobowac... jesli tylko pomoze

Ciemnowlosa - fajny wozek, wizualnie mi sie podoba, bo narazie tylko do tego aspektu ograniczaja sie moje poszukiwania ale z niego w razie czego tez zrobisz spacerowke, one sa zazwyczaj 2w1 lub nawet 3w1, prawda?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-08, 11:14   #3728
Smutek88
Raczkowanie

Łupinka chyba coś pomaga paskudne ale obudziłam się w nocy wypiłam jeszcze pol kubka i dzisiaj jest lepiej katar już schodzi kaszel mokry i gardło jakby mniej boli
Smutek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 12:29   #3729
Fortuna1
Zakorzenienie

Ciemnowlosa, świetny wybór my mamy właśnie barlette 2w1 i uwielbiam ją.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Smutek88 Pokaż wiadomość
Łupinka chyba coś pomaga paskudne ale obudziłam się w nocy wypiłam jeszcze pol kubka i dzisiaj jest lepiej katar już schodzi kaszel mokry i gardło jakby mniej boli
Polecam Inhalacje z solą hipertoniczna np nebudose wszystko się fajnie oczyszcza.

Stary 2018-04-08, 12:56   #3730
Polinezyjka
Zakorzenienie

Hej ja mam jakies kiepskie samopoczucie ;/ te mdlosci mnie wykoncza chyba, swieta byly straszne , darlo mnie na wymioty;/ w ogoel ten tydzien przed swietami i swieta to mialam pogorszenie
zas ten tydzien czasem lepiej czasem gorzej. W kazdym razie pomijajac juz ze czuje sie fizycznie do Upy to i psyczhicznie ;/ nie mam nastroju kompletnie
chyba pierwszy raz w zyciu mam taki spadek samopoczucia to przez ciagle czucie sie zle juz tak dluuugi czas.

I szok przezywam jak czytam wasze 20 tydzien czy 18 ja dopiero 4 msc zaczelam heh

No nic, niech czas leci, niedlugo bedzie lepiej

CIemnowlosa barletta jest cudowna <3 bosko się ją prowadzi zaluje ze mam pajero a nie barlette no ale juz nei ma sensu nic zmieniac:P

Piekne brzuszki widzialam na zdjeciach
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 13:37   #3731
izk_a
Zakorzenienie

U mnie dziś ostatni dzień 16 tygodnia

Rozmawiałam z koleżanką (też w ciąży ) i powiedziała, że już spokojnie mogę zacząć kompletować powoli wyprawkę. Myślicie, że ok ? z jednej strony do połowy ciąży coraz bliżej a z drugiej chyba nie do końca do mnie dociera, że to dzieje się na prawdę i już można zacząć takie poważne planowanie/szykowanie
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-08, 15:38   #3732
drocia
Zakorzenienie

Tez nie mam ponyslu od kiedy zaczac cos kupowac tak, zeby rozlozyc to jakos w czasie i nie oszalec... Wczoraj w ilei stwierdzilam, ze dzial dzieciecy to istne pieklo, a ja lubie na spokojnie cos ogladac nie wiem kiedy byloby najlepiej tam podjechac

W ogole co myslicie o meblach z ikei na poczatek, chodzi mi glownie o lozeczka. Warto? Czy to tandeta i lepiej nie ryzykowac?

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 16:19   #3733
Heledore
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Nie mam doświadczenia z dziecięcą seria mebli Ikea, ale mam łazienkę i korytarz Ikea. Idealne są. Zwłaszcza łazienka - obawiałam się jak zniesie wilgoć, chlapanie woda. Jest nie do zdarcia już kolejny rok.
Sypialnia - BRW
Jadalnia - Agata meble
Salon - jeszcze inna sieć nie pamiętam nazwy. Wszystkie te meble to jedno i to samo.
Obawiam się że Ikea w sumie wypada jako jedne z lepszych mebli zarówno biorąc pod uwagę łatwość montażu jak i wytrzymałość. Tylko meblom z Ikea nie mam nic do zarzucenia. Kuchnia na wymiar zaczyna się rozklejać od pary z garnków, łóżko powoli zaczyna "chodzić" w salonie szafka uszczerbala się nie wiadomo jak i kiedy. A Ikea w łazience i korytarzu jak nówki.

Ja.bym brala dziecięce z Ikei

Edytowane przez Heledore
Czas edycji: 2018-04-08 o 16:23
Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 18:52   #3734
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość

Rozmawiałam z koleżanką (też w ciąży ) i powiedziała, że już spokojnie mogę zacząć kompletować powoli wyprawkę. Myślicie, że ok ? z jednej strony do połowy ciąży coraz bliżej a z drugiej chyba nie do końca do mnie dociera, że to dzieje się na prawdę i już można zacząć takie poważne planowanie/szykowanie
Ja mając poprzednio termin na wrzesień zaczęłam kompletowanie wyprawki od czerwca /lipca. Chyba w czerwcu kupiliśmy wózek i fotelik a resztę w lipcu lub sierpniu jeszcze teraz nie mam do tego głowy, więc pewnie zajme się tym w lipcu.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Tez nie mam ponyslu od kiedy zaczac cos kupowac tak, zeby rozlozyc to jakos w czasie i nie oszalec... Wczoraj w ilei stwierdzilam, ze dzial dzieciecy to istne pieklo, a ja lubie na spokojnie cos ogladac nie wiem kiedy byloby najlepiej tam podjechac

W ogole co myslicie o meblach z ikei na poczatek, chodzi mi glownie o lozeczka. Warto? Czy to tandeta i lepiej nie ryzykowac?

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
My mamy kallax z Ikei i szafę pax dla Małej, tzn starszej sprawdzają się spoko. Mieliśmy wziąć meble z tej serii co mają takie jednokolorowe fronty z takimi wycieciami zamiast gałek do otwierania, nie pamiętam nazwy, ale to podobno wielka tandeta, więc zrezygnowalismy. Łóżeczko miałam jedno z najtańszych z allegro.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

PS w salonie mamy meble z serii hemnes, z litego drewna, są niesamowite! Szafkę rtv, witrynę i wąski regał. Polecam mamy tez stół Vangsta i krzesła Stefan, również jesteśmy mega zadowoleni a były w świetnej cenie. Do pokoju starszej planujemy jeszcze krzesełko i stoliczek, jak trochę pdrosnie.

Stary 2018-04-09, 05:55   #3735
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja na tym etapie - 4 miesiąc - zaczęłam już kupować pierwsze ciuszki w neutralnych kolorach Natomiast jak tylko poznaliśmy płeć to stwierdziliśmy, że ruszamy z całą resztą. Ja mam jakoś coraz mniej sił na długie chodzenie po sklepach, więc wolimy sobie ogarnąć najważniejsze rzeczy typu mebelki już teraz. W tym tygodniu malujemy + tapeta

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-09, 06:04   #3736
Iwona 25
Zakorzenienie

hej, jak Wasze dzieci w brzuchach?
mnie kopie nóżkami albo drapie rączką, jak źle się ułożę, albo usiądę.Masakra, czuć niesamowicie już może z miesiąc tak mam
-wczoraj moje dziecko mówi-" mamo przytulę się do brzucha, bo dziecko będzie czuło" albo "pomasuję ci brzuszek jak ci boli" i masuje mi ręką brzuch- dodam,że jeszcze nie ma 4 latek
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 06:08   #3737
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
hej, jak Wasze dzieci w brzuchach?

mnie kopie nóżkami albo drapie rączką, jak źle się ułożę, albo usiądę.Masakra, czuć niesamowicie już może z miesiąc tak mam

-wczoraj moje dziecko mówi-" mamo przytulę się do brzucha, bo dziecko będzie czuło" albo "pomasuję ci brzuszek jak ci boli" i masuje mi ręką brzuch- dodam,że jeszcze nie ma 4 latek

Moja mała też już mocno kopie, od 2 tygodni czuję już ją codziennie Ale drapania chyba jeszcze nie czułam. Raz mi się tylko wydawało, że chyba ma czkawkę.

Dziewczyny, w przyszłym tygodniu w Lidlu znowu będą ciuszki dla naszych maleństw IMG_1523250484.051700.jpg

Stary 2018-04-09, 06:38   #3738
rita_k
Zadomowienie

Ikea to ma jeszcze taki plus że używki sprzedajesz na pniu jak Ci nie potrzrbne ja za wózek wezme sie po polowkowym czyli w przyszlym tyg. Ale ja planuje uzywke i wlasnie mysle ze sporo osob teraz się przesiada w cos lżejszego a gondole do sprzedania

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Aaa wiecie jak pięknie miec 2latka. Ubealam sie wczoraj w sukienke a on do mnie że wyglądam jak pani i to nie pasuje. To pytam w co sie ubrać syneczku. - w mamusie

rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 07:45   #3739
lupinka
Zadomowienie

Smutek - poswiecilam sie i wypilam to mleko z maslem, miodem i czosnkiem, ale rano czuje tylko postep w objawach, mam nadzieje, ze to przeziebienie zmierza do nieuchronnego konca. Zal mi dzidziusia w brzuszku, ze slucha tego kaszlu i smarkania

Iwona, Rita - o jakie slodziaki Wasze maluchy pewnie macie ubaw od takich tekstow dzieciaczkow, potrafia czasem zaskoczyc

U mnie ruchy regularne juz jakos od tygodnia, nawet TZ jak czasem przylozy reke to poczuje pukniecie albo kopniaka. Tylko czasem czuje takie nieokreslone wiercenie, nie umiem jeszcze potwierdzic czy to obracanie sie. Ale czuje, ze jest juz coraz wieksze

Tez chyba niebawem wystartuje z wyprawka. Chociaz czekam na potwierdzenie plci do polowkowego to w sumie te neutralne/uniwersalne rzeczy juz moglabym kupic. Najpierw jednak planuje zrobic liste.

Gilmoregirl - dzieki za info o Lidlu, bede sledzic!

Udanego tygodnia wszystkim!

Stary 2018-04-09, 07:57   #3740
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:

A zacznij robić chociaż liste rzeczy sprawdz czy coś kupujesz używane - jeśli tak to na używane rzeczy zacznij już polować (typu wózek)

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Moja mała też już mocno kopie, od 2 tygodni czuję już ją codziennie Ale drapania chyba jeszcze nie czułam. Raz mi się tylko wydawało, że chyba ma czkawkę.

Dziewczyny, w przyszłym tygodniu w Lidlu znowu będą ciuszki dla naszych maleństw Załącznik 7501261

oooo super chetnie się do lidla wybiorę uwielbiam ich ubranka <3

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ikea to ma jeszcze taki plus że używki sprzedajesz na pniu jak Ci nie potrzrbne ja za wózek wezme sie po polowkowym czyli w przyszlym tyg. Ale ja planuje uzywke i wlasnie mysle ze sporo osob teraz się przesiada w cos lżejszego a gondole do sprzedania

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Aaa wiecie jak pięknie miec 2latka. Ubealam sie wczoraj w sukienke a on do mnie że wyglądam jak pani i to nie pasuje. To pytam w co sie ubrać syneczku. - w mamusie

słodki synek

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

A tak w ogóle ja wczoraj zaczęłam 16 tc , 15+0 , ach i ani troszkę puknięć jak opisujecie te ruchy to zazdro chociaż bym miała nagrodę za te kijowe samopoczucie
ale wygrzebałam notatki i w 1 ciąży puknięcia czułam w 18 tc 1 dz no to już 19 tdz gdy byłam totalnie pewna
sobie jeszcze poczekam
21 tc córeczka
Stary 2018-04-09, 09:36   #3741
lupinka
Zadomowienie

Polinezyjka - na pewno i samopoczucie Ci sie poprawi i ruchy poczujesz juz niebawem ja wlasnie chyba pd 15/16 tyg. poczulam zdecydowana roznice, w koncu odeszly te mdlosci i jakos wraz z pierwszymi ruchami dziecka od zeszlego tygodnia (a moze zwolnienie tez na to mialo wplyw? ) czuje sie w koncu w tej ciazy dobrze Ty jestes z koncowki miesiaca wiec srednio te 3-4 tyg. opoznienia i tez juz bedzie super zwlaszcza, ze wiosna i pogoda nam sprzyja

Stary 2018-04-09, 10:18   #3742
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Ja wlasnie 20 minut temu poczulam pierwszego kppniaka, takiego prawdziwego...myslalam ze to zdawalo mi sie, zaraz byl drugi i normalnie ciary mnie przeszły, naprawde sie wystraszylam. A za chwile 3 kopniaczek i stwierdziłam ze za bardzo mnie to stresuje:p

kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 10:19   #3743
Amelka6614
Raczkowanie

A ja dzisiaj 18+1 i nie czuje ruchów jeszcze: ( mam łożysko na scianie przedniej moze to dlatego. Zazdroszcze też chce juz poczuc
Amelka6614 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 10:52   #3744
wicherek1989
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja też na wrzesień - 27my
Stary 2018-04-09, 10:59   #3745
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja też na wrzesień - 27my
hello
u nas rozpiętość terminów porodu, ja miałam mieć na początek września a wychodzi na 27 sierpień
- moje dziecko 2 razy miało czkawkę- tak myślę
Stary 2018-04-09, 11:04   #3746
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Polinezyjka - na pewno i samopoczucie Ci sie poprawi i ruchy poczujesz juz niebawem ja wlasnie chyba pd 15/16 tyg. poczulam zdecydowana roznice, w koncu odeszly te mdlosci i jakos wraz z pierwszymi ruchami dziecka od zeszlego tygodnia (a moze zwolnienie tez na to mialo wplyw? ) czuje sie w koncu w tej ciazy dobrze Ty jestes z koncowki miesiaca wiec srednio te 3-4 tyg. opoznienia i tez juz bedzie super zwlaszcza, ze wiosna i pogoda nam sprzyja

tak mi pisz ! tak czekam na to polepszenie ze jeju

Cytat:
Napisane przez Amelka6614 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj 18+1 i nie czuje ruchów jeszcze: ( mam łożysko na scianie przedniej moze to dlatego. Zazdroszcze też chce juz poczuc
standardowo 20-21 tc z lozyskiem z przodu chyba ze jestes bardzo bardzo szczuplutka i nie masz tluszczu na brzuszku to moze szybciej, ale jak czytalam kiedys post gdzie duzo dziewczyn pisalo kiedy ruchy i gdzie lozysko to wyszlo ze wiekszosc z lozyskiem z przodu dopiero po 20 tc.

Aaaaaaaaaa uwielbiam te wasze opisy ruchow
21 tc córeczka
Stary 2018-04-09, 11:16   #3747
wicherek1989
Zakorzenienie

Widzę piszecie o ruchach, ja tam jeszcze nic nie czuję
Oprócz rzygania to przyrost cycków i koniec objawów ciążowych
No i wiadomo, zaczęło być już widać
Stary 2018-04-09, 11:33   #3748
Iwona 25
Zakorzenienie

ja dziś zrobiłam sałatkę kebab gyros: kurczak w kawałkach z patelni, kapusta pekińska,korniszony, kukurydza, majonez, keczup- tylko nie warstwowo-a wymieszałam wszystko. Do tego kopru masa.Pychota
Stary 2018-04-09, 11:36   #3749
Polinezyjka
Zakorzenienie

Może komuś się przyda, darmowy webinar na temat: "jak bezpiecznie dla mięśni dna miednicy i brzucha wrócić do formy po porodzie "
https://zadbajosiebiepociazy.gr8.com/
21 tc córeczka
Stary 2018-04-09, 12:08   #3750
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Wy też się tak teraz męczycie? Chciałam posprzątać trochę i po godzinie jestem wyczerpana :/ Będę musiała posprzątać na tury, a nie lubię w ten sposób.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości