Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-08, 11:55   #4741
kitosa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Ovejita ja idę do okulisty ze względu na opinię, czy mogę rodzić sn z tą moją wadą (nie widzę na jedno oko). Przy okazji mi wzrok zbada. Widzę, że się zamartwiasz samopoczuciem, pewnie jest gorsze ze względu na te rewolucje trawienne i wszystko wróci do normy. Głowa do góry!
A tapeta nad łóżeczkiem taka:
http://allegro.pl/show_item.php?item=6620536254
Sypialnię maluję na szaro, a komoda taka:
http://allegro.pl/show_item.php?item...g1NjJkNzRiOQ==
Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość
Kciuki za glukozę dziewczyny

Ja mam dobre wyniki krzywej tj. 82-139-95, przynajmniej jefno zmartwienie mniej
Świetne wyniki!
Summer najadłaś się strachu bidulko Też bym nie została w szpitalu, nie przejmuj się
Wczoraj byłam w mieście i kupiłam komplecik kaftanik + pajacyk, płyn Lovela do prania w promocji za 14 zł 1,5 l. (wzięłam dwa) i pieluszki dada 26 szt. też w promocji 8 zł akurat do szpitala będą i koszulę do karmienia.
Skompletowałam też koszyk u Hubiego, puszczam go w maju. Fotelikiem i wózkiem zajmie się mąż. Planujemy kupić w czerwcu używany wózek, za to fotelik chcemy jak najlepszy z atestami

Witam się w 27 tygodniu Co ciekawe, to tydzień moich narodzin, a pojutrze mam urodziny Taki zbieg okoliczności
Stary 2018-04-08, 11:59   #4742
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas piękna pogoda, Zaraz będziemy pic kawkę na dworze,potem obiad i po 16.00 M. Jedzie

Ale za to przyjeżdża babcia i ciocia do rodziców wieczorem i robimy grilla.

Wczoraj oglądaliśmy stand up.
Myslalam, że urodze że śmiechu.. Az w pewnym momencie poszłam się kąpać, żeby się wyciszyć, bo myślałam, że mała mi przez pępek wyskoczy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 12:00   #4743
folinka
Zadomowienie

Och, jak cudownie macie z tą pogoda! Już zaczyna się ten czas, gdy w Pl jest cieplej niż w UK i będę Wam zazdraszczać... tak gdzieś do czerwca

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Folinko, jaki piękny i wyczerpujący post! Jak zawsze

Fioletowe, nie sądzę, żeby to była luteina, raczej wygląda mi to na infekcję. Jeśli wizytę masz dopiero za 3 tyg., spróbuj wspomagać się probiotykiem, np. Provag w żelu + np. Trivagin albo coś innego jeszcze doustnie. Ja bym jednak jak najszybciej poszła do lekarza, bo z doświadczenia wiem, że jeśli to infekcja to może stać się mocno upierdliwa. A trudno coś radzić, jeśli nie wiadomo jakiego rodzaju infekcja to jest. Obstawiałabym grzybiczą i spróbowała jeszcze posmarować się Clotrimazolum, są też czopki bez recepty.

Witam się w tym słonecznym dniu!
Wczoraj grzałam tyłek na leżaczku aż mi się dziecior aktywował niesamowicie, a dziś niebawem jadę pospacerować nad jeziorem U nas ma być 21 stopni!
Życzę wam wszystkim miłego dnia

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Folinka dziękuję za podzielenie się informacjami i doswiadczeniem
Ja akurat nie szydelkuje, ale robię makramy i je uwielbiam!!!

Fioletowe tez mysle, ze to infekcja! Najlepiej coś doraźnie jak prowag i przyspieszyc wizyte...

Summer u nas terz slonce pełną parą! Tak.się cieszę na ten dzień!!!!

Hm, makramy mówisz Jak będę chciała odpocząć od szydełka, to może zerknę jak to działa!

A propos czy mój post był wyczerpujący, to mi się przypomniało, że nie napisałam słowa o Lovi! Samych butelek ze smoczkiem nie znam, nie używałam, ale firma jest u mnie w czołówce przede wszystkim dzięki butelkom treningowym, tzn z dzióbkiem, nie niekapkiem! I kojarzę, że bardzo dużo mam ją lubi i poleca tak jak Avent.
Lovi jest robione przez Canpola i obie te firmy w sumie lubię, różne akcesoria z nich. Niekapków jakoś nie lubię strasznie. Najpierw trzeba dziecko uczyć z tego pić, a potem oduczać, jeszcze często mycie tych zaworków też jest ciężkie, tzn jest dużo trudno dostępnych zakamarków. Dwoje dzieci już mi pięknie wyrosło na kubkach Lovi (najpierw miękki, potem twardy ustnik), Lidusi do tego jeszcze doidy cup i teraz od miesiąca pije już swobodnie z normalnego kubka. W wieku 14 mies wszystkie dzióbki poszły w kosz A dla Benia wraz z moimi zakupami z Pl już przyjechały dwie nowe butelki treningowe Lovi, mała i duża, i kilka dzióbków na wymianę

Kurczę, zaczynam puchnąć trochę, bo już mi rano obrączka nie schodzi z palca Na plusie 6 kg (28 tc), więc myślę, że to nie za dużo.

Zaraz kładę Lidusię i wracam do Beniowych ubranek. Wczoraj zaczęłam segregację

DSC_0081-800x600-1280x960-2048x1536-4096x3072-2560x1920.JPG
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 12:01   #4744
folinka
Zadomowienie

Miłej słonecznej niedzieli wszystkim!

Stary 2018-04-08, 12:51   #4745
aniama6
Zadomowienie

Witam w tą piekną słoneczną niedziele. Ja już nie mogę się doczekać kiedy Tż wróci na stałe, to już za tydzień i mam nadzieje że wtedy też wszelkie weekendowe spacery itp, a przede wszystkim zakupy i remonty będziemy ogarniać.
Ja się cieszę obecnie z każdego dnia kiedy czuje się w miare dobrze bo chyba ten trzeci trymestr to kazdego dnia będzie coraz ciężej.
Mimo ze nadzywczaj dobrze znoszę tą ciąże, to czuje się ociężale, kg niby tylko 5 na plusie no ale waże juz ogromne 80 kg. Obwód brzucha już 105 cm, ale mam tak chyba od miesiąca, z tym że brzuch sie wyraźnie powiększa a chyba mi troche zeszło z boczków. I też czuje jakbym puchła troche, nie wiem czy ciążowo, czy już od wysokich temperatur bo zawsze je zle znosilam a wczoraj grzało u mnie mocno, a ja w ogródku troche popracowałam, nie musze mówić że w 2x wolniejszym tempie niż zwykle. W każdym bądz raziechyba w tym tygodniu nastąpi ta wiekopomna chwila i kupię jakieś letnie pierwsze spodnie ciążowe i może jakieś ze 2 sukienki. Reszte mam zamiar oblecieć w tym co mam.
Jeszcze w tym tygodniu czeka mnie 3 dniowy wyjazd na kurs i w conajmniej jedną stronę lecę samolotem, ale mam nadzieję że wszystko zniosę dobrze.
Znów nie odniosłam się do żadnych waszych postów chociaż wszystkie czytam, ale obiecuje poprawe.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 15:41   #4746
odowska
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!

Byliśmy my dziś na spektaklu dla dzieci. Młody bardzo śpiący, ale twardo oglądał całość z zainteresowaniem. Teraz odsypia, ale pewnie lada moment mi się ta laba skończy.

Czytałam Wasze posty i aż z ciekawości się zmierzyłam na wysokości pępka (swoją drogą nie przeszedł na drugą stronę mocy, choć jest mocno naciągnięty ) i wyszło mi 93 cm. Wydawało mi się, że już mi strasznie ten brzuch odstaje, ale chyba jeszcze muszę się przygotować na więcej. W sumie to nawet nie mam do czego porównać, bo nie wiem z jakiej miary startowałam. Wagi w domu też nie mam, ale na ostatniej wizycie wyszło, że przytyłam znowu trochę Teraz 57,5 kg, tak liczę, że mogę dobić nawet do tych 70 na koniec ciąży.

Dziewczyny, jest jakaś górna granica wykonywania krzywej cukrowej? Bo mi znowu zatoki dały w kość i chcę w przyszłym tygodniu jeszcze się trochę wzmocnić, a krzywą zrobić dopiero po 16 kwietnia, to będzie 27 tydzień (26+3 i dalej). Nie za późno?
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 16:02   #4747
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Summer !😗 Kropka ! 😗 Bardzo dziękuję!!!! Eh jak dobrze że są takie fora w Internecie, ja nie wiem jak kiedyś kobiety sobie radziły, chyba codziennie biegały do lekarza 😀

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Ovejita ja idę do okulisty ze względu na opinię, czy mogę rodzić sn z tą moją wadą (nie widzę na jedno oko). Przy okazji mi wzrok zbada. Widzę, że się zamartwiasz samopoczuciem, pewnie jest gorsze ze względu na te rewolucje trawienne i wszystko wróci do normy. Głowa do góry!
A tapeta nad łóżeczkiem taka:
http://allegro.pl/show_item.php?item=6620536254
Sypialnię maluję na szaro, a komoda taka:
http://allegro.pl/show_item.php?item...g1NjJkNzRiOQ==

Świetne wyniki!
Summer najadłaś się strachu bidulko Też bym nie została w szpitalu, nie przejmuj się
Wczoraj byłam w mieście i kupiłam komplecik kaftanik + pajacyk, płyn Lovela do prania w promocji za 14 zł 1,5 l. (wzięłam dwa) i pieluszki dada 26 szt. też w promocji 8 zł akurat do szpitala będą i koszulę do karmienia.
Skompletowałam też koszyk u Hubiego, puszczam go w maju. Fotelikiem i wózkiem zajmie się mąż. Planujemy kupić w czerwcu używany wózek, za to fotelik chcemy jak najlepszy z atestami

Witam się w 27 tygodniu Co ciekawe, to tydzień moich narodzin, a pojutrze mam urodziny Taki zbieg okoliczności

Kitosa, co ciekawego zamówiłaś u Hubiego? Bo ja też skompletowałam koszyk, ale jakoś skromnie mi wyszło :P

A co do wady wzroku - a wspominałaś już okuliście o swojej ciąży? Podobno z dużą wadą nie można rodzić naturalnie i jestem ciekawa, czy ty w ogóle bierzesz to pod uwagę, a raczej czy bierze to pod uwagę twój lekarz...

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Byliśmy my dziś na spektaklu dla dzieci. Młody bardzo śpiący, ale twardo oglądał całość z zainteresowaniem. Teraz odsypia, ale pewnie lada moment mi się ta laba skończy.

Czytałam Wasze posty i aż z ciekawości się zmierzyłam na wysokości pępka (swoją drogą nie przeszedł na drugą stronę mocy, choć jest mocno naciągnięty ) i wyszło mi 93 cm. Wydawało mi się, że już mi strasznie ten brzuch odstaje, ale chyba jeszcze muszę się przygotować na więcej. W sumie to nawet nie mam do czego porównać, bo nie wiem z jakiej miary startowałam. Wagi w domu też nie mam, ale na ostatniej wizycie wyszło, że przytyłam znowu trochę Teraz 57,5 kg, tak liczę, że mogę dobić nawet do tych 70 na koniec ciąży.

Dziewczyny, jest jakaś górna granica wykonywania krzywej cukrowej? Bo mi znowu zatoki dały w kość i chcę w przyszłym tygodniu jeszcze się trochę wzmocnić, a krzywą zrobić dopiero po 16 kwietnia, to będzie 27 tydzień (26+3 i dalej). Nie za późno?
Odo, właśnie dziś rano aplikacja mnie poinformowała, że ostatni dzwonek na krzywą to 28 tc., więc spokojnie zdążysz
Też się zmierzyłam wczoraj i mi wyszło 101 cm A miałam kiedyś tak ładnie wyrzeźbiony brzuszek. A teraz taki wór na Kazika i żarcie Swoją drogą to nawet nie będę mówić ile przytyłam - nikt mi nie wierzy, nawet położne są w szoku Tak więc biję was wszystkie na głowę!

Właśnie wróciłam znad jeziora... Jejuuu, ale klimat letni i gorąco wręcz!! Brakowało mi tylko piwka, motocykla i papierosa

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 16:14   #4748
asiaczek
Zakorzenienie

Oj Summer, napisz ile przytyłaś

My byliśmy na spacerze, teraz siedzimy na ogrodzie i.Mąż rozpala ognisko na kiełbaski. Wolałabym grilla przy tym wietrze, ale nie mamy węgla

Stary 2018-04-08, 16:30   #4749
odowska
Zadomowienie

Cytat:

Odo, właśnie dziś rano aplikacja mnie poinformowała, że ostatni dzwonek na krzywą to 28 tc., więc spokojnie zdążysz
Też się zmierzyłam wczoraj i mi wyszło 101 cm A miałam kiedyś tak ładnie wyrzeźbiony brzuszek. A teraz taki wór na Kazika i żarcie Swoją drogą to nawet nie będę mówić ile przytyłam - nikt mi nie wierzy, nawet położne są w szoku Tak więc biję was wszystkie na głowę!

Właśnie wróciłam znad jeziora... Jejuuu, ale klimat letni i gorąco wręcz!! Brakowało mi tylko piwka, motocykla i papierosa
Dzięki Ci dobra Kobieto! Wybacz, ale śmiechłam z "woru na Kazika" Nadal uważam, że te wszystkie kg Ci równie szybko zejdą po porodzie.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 16:44   #4750
Camelitos
Wtajemniczenie

Ja się również witam po 6 km spacerze nad wodą bardzo przyjemnie ale ludzi masa jeszcze mam ochotę na loda ale nie wiem czy po tym dystansie chce mi się jeszcze gdziekolwiek wychodzić

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 23:27   #4751
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Regular, Norka kciuki za glukoze!!!!

Bursztynku też mi jest bardzo ciężko. Brzuszek mi znowu urósł i strasznie się męczę,jeszcze 10,5 tyg!

Patrycja przykro mi z powodu TŻ.

Monya jak ciśnienie?
Pola dzięki umnie tradycyjnie za wysokie, ostatnio troche za bardzo skacze i chyba jutro zadzwonie do gina,nogi i rece mi puchna juz zadnych butow nie mieszcze

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

summer współczuję przejsc szpitalnych, cudownie ze zdrowo rosnie!

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

u mnie ponad 6 kg na plusie i 112 w obwodzie jestem przerazona to dopiero 25tc
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 23:38   #4752
folinka
Zadomowienie

monya, powodzenia z ciśnieniem!
Ale wagą to mi się tu nie przerażaj, 6 kg to bardzo dobry wynik, a obwód cóż tak jak i przed ciążą - jedne mają większy, inne mniejszy i tyle. Ja też mam ponad 100 cm

Dziewczyny, gdzie Wy wszystkie jesteście?! Nie mam co czytać Na fejsie już siedzicie czy co?

Stary 2018-04-08, 23:41   #4753
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Weekend, piękna pogoda to wszystkie korzystają

Ja aktualnie cierpię, bo siedziałam kilka godzin na dworze z rodzinką przy grillu.. Przyjechała babcia,l z dziadkiem, ciocia z wujkiem.

A mi się rwa kulszowa znów odezwała, przez to siedzenie dziś.

Buszuje po necie i szukam analizy pampersow...
Bo sama już nie wiem na co się decydować...
Ehh..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 23:51   #4754
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
monya, powodzenia z ciśnieniem!
Ale wagą to mi się tu nie przerażaj, 6 kg to bardzo dobry wynik, a obwód cóż tak jak i przed ciążą - jedne mają większy, inne mniejszy i tyle. Ja też mam ponad 100 cm

Dziewczyny, gdzie Wy wszystkie jesteście?! Nie mam co czytać Na fejsie już siedzicie czy co?

folinka dzięki ) może w kg ilościowo nie jest tragedia ale startowałam z dużej nadwagi przed ciąża wiec teoretycznie powinnam tyc bardzo malo. Moze pogoda przegonila kolezanki z forum? ja mniej zagladam bo sporo leze z powodu obrzekow
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 06:36   #4755
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Hej! Wszystkie korzystają z pięknej pogody! A nam sie dzisiaj pokrzyzowaly plany... ale jeżeli sie uda, to mimo wszystko bedzie to cudowny dzien.
Ja oczywiscie nie spie od 1h... a potem o 16to mi sie oczy kleja. Nie lubie tego...
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Ja aktualnie cierpię, bo siedziałam kilka godzin na dworze z rodzinką przy grillu.. Przyjechała babcia,l z dziadkiem, ciocia z wujkiem.

Ehh..

Ja też mam bóle pleców prawdopodobnie rwa ale nie jest zdiagnozowana... Mimo wszystko super ze miałaś fajny dzień!

Zycze Wam dzisiaj słońca za oknem i w duszy!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 07:18   #4756
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Oj Summer, napisz ile przytyłaś

My byliśmy na spacerze, teraz siedzimy na ogrodzie i.Mąż rozpala ognisko na kiełbaski. Wolałabym grilla przy tym wietrze, ale nie mamy węgla

Asiaczku, to chyba zostanie moją słodką tajemnicą dopóki tego nie zrzucę :P

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dzięki Ci dobra Kobieto! Wybacz, ale śmiechłam z "woru na Kazika" Nadal uważam, że te wszystkie kg Ci równie szybko zejdą po porodzie.
wybaczam, wybaczam, bo sama śmieję się co rano z mojego wora

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja się również witam po 6 km spacerze nad wodą bardzo przyjemnie ale ludzi masa jeszcze mam ochotę na loda ale nie wiem czy po tym dystansie chce mi się jeszcze gdziekolwiek wychodzić

6 km?? Baardzo ładnie! U mnie ludzi nie było aż tak wiele, ale wcześnie pojechałam i tak jakoś kameralnie było

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Pola dzięki umnie tradycyjnie za wysokie, ostatnio troche za bardzo skacze i chyba jutro zadzwonie do gina,nogi i rece mi puchna juz zadnych butow nie mieszcze

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

summer współczuję przejsc szpitalnych, cudownie ze zdrowo rosnie!

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

u mnie ponad 6 kg na plusie i 112 w obwodzie jestem przerazona to dopiero 25tc

Przychylam się do pytania Folinki, czy wszystkie już są na fejsie?? Tak tu pusto teraz chyba też będę musiała się przenieść w takim razie....

Witam, tak w ogóle. Zapowiada się kolejny LETNI dzień od dziś w Rossmannie -55% na kosmetyki do makijażu. Ja zaraz grzeję mojego rumaka i ruszam do boju

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
Hej! Wszystkie korzystają z pięknej pogody! A nam sie dzisiaj pokrzyzowaly plany... ale jeżeli sie uda, to mimo wszystko bedzie to cudowny dzien.
Ja oczywiscie nie spie od 1h... a potem o 16to mi sie oczy kleja. Nie lubie tego...Ja też mam bóle pleców prawdopodobnie rwa ale nie jest zdiagnozowana... Mimo wszystko super ze miałaś fajny dzień!

Kropko, przy rwie kulszowej czuć nie tyle albo nie tylko ból pleców, co ciągnięcie i bóle w którejś nodze, pośladku... W każdym razie, tj. Blanka pisała, nasilają się przy siedzeniu, więc lepiej tego unikać w nadmiarze.

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 07:18   #4757
Radena
Zadomowienie

Hejka,wpadam napisać,ze na c&a jest pare fajnych rzeczy ciazowych na wyprzedazy m.in. parka wiosenna,ale tez jakieś spodnie,bluzki i sukienki ;-)

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 07:27   #4758
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Asiaczku, to chyba zostanie moją słodką tajemnicą dopóki tego nie zrzucę

wybaczam, wybaczam, bo sama śmieję się co rano z mojego wora

6 km?? Baardzo ładnie! U mnie ludzi nie było aż tak wiele, ale wcześnie pojechałam i tak jakoś kameralnie było

Przychylam się do pytania Folinki, czy wszystkie już są na fejsie?? Tak tu pusto teraz chyba też będę musiała się przenieść w takim razie....

Witam, tak w ogóle. Zapowiada się kolejny LETNI dzień od dziś w Rossmannie -55% na kosmetyki do makijażu. Ja zaraz grzeję mojego rumaka i ruszam do boju

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Kropko, przy rwie kulszowej czuć nie tyle albo nie tylko ból pleców, co ciągnięcie i bóle w którejś nodze, pośladku... W każdym razie, tj. Blanka pisała, nasilają się przy siedzeniu, więc lepiej tego unikać w nadmiarze.
E gdzie tam wszystkie na fejsie po prostu ciepło się zrobiło każdy wybyl z domu i nie korzystał z telefonu

No 6 km w szoku byłam że dałam radę tyle przejść przez zadyszek, sapania itd ale tak się przyjemnie szło wzięłam koleżankę i tak szlysmy bo mężowi się chciało strasznie na rolkach pojeździć a wiadomo ja z nim narazie nie pojezdze

Co do promocji w Rossmannie to też się wybiorę ale po pracy

Założyłam dzisiaj sukienke i od razu lepiej mimo że normalnie mieszcze się we wszytkie ubrania to jakoś tak swobodniej

---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hejka,wpadam napisać,ze na c&a jest pare fajnych rzeczy ciazowych na wyprzedazy m.in. parka wiosenna,ale tez jakieś spodnie,bluzki i sukienki ;-)

No nie muszę wejść i zobaczyc dzięki za info

Stary 2018-04-09, 08:15   #4759
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny moj mąż wczoraj na rowerze zlamal obojczyk,albo mu nastawia albo operacja,mi coraz bardziej się brzuch stawia nie jestem w stanie nic zrobic,w środę mam.wizytę.Jestem zalamana,jak my sobie poradzimy.Moi.rodzice byc może.zrezygnują z senatorium i ktores z nich przyjedzie do nas.Nie wiem,czy będę cos pisać,bo mi się wszystkiego odechcialo.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 08:18   #4760
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Też się właśnie nad tym zastanawiałam, gdzie się wszyscy podziali jak pracowałam to nie byłam w stanie nadrobić. A jak jestem na zwolnieniu to nie mam co czytać
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Ehh..

Oj współczuję Mam nadzieję że szybko minie. Często masz takie bóle?
Skąd się w ogóle bierze rwa kulszowa?

Cytat:
Ja oczywiscie nie spie od 1h... a potem o 16to mi sie oczy kleja. Nie lubie tego...Ja też mam bóle pleców prawdopodobnie rwa ale nie jest zdiagnozowana... Mimo wszystko super ze miałaś fajny dzień!

Pochwalisz sie planami na dziś?
Ja chyba wyjdę na plac zabaw za blokiem z książką, tż postara się wyjść wcześniej z pracy i chce pojechać oglądać łóżeczka i materace (chyba poczuł że najwyższa pora albo dotarło do niego że być może niedługo będę uziemiona totalnie ), a potem chciałby żebym zobaczyla nasz potencjalny nowy samochód póki co brak docelowego samochodu blokuje nas z wyborem i kupnem fotelika...

Cytat:
Asiaczku, to chyba zostanie moją słodką tajemnicą dopóki tego nie zrzucę

Witam, tak w ogóle. Zapowiada się kolejny LETNI dzień od dziś w Rossmannie -55% na kosmetyki do makijażu. Ja zaraz grzeję mojego rumaka i ruszam do boju [COLOR="Silver"]
Summer, a z jaką waga startowałaś? Jak niska to nic dziwnego źe miałaś skok

Kusisz tym Rossmanen Mam praktycznie pod domem, więc może też zajrzę
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

dziękujemy za cynk

ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 08:52   #4761
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny moj mąż wczoraj na rowerze zlamal obojczyk,albo mu nastawia albo operacja,mi coraz bardziej się brzuch stawia nie jestem w stanie nic zrobic,w środę mam.wizytę.Jestem zalamana,jak my sobie poradzimy.Moi.rodzice byc może.zrezygnują z senatorium i ktores z nich przyjedzie do nas.Nie wiem,czy będę cos pisać,bo mi się wszystkiego odechcialo.
trzymam kciuki abyście dali radę też wizytuję w środę i się doczekać nie mogę wczoraj miałam mocne pobolewania brzucha, dopiero druga nospa dała radę

Ciągle liczę, żeby ten kwiecień i maj wytrzymać, a później to już dużo bezpieczniej od czerwca mogę rodzić
Żeby nie było tak pesymistycznie, to ja od rana na nogach byłam na morfologii i oddałam mocz do badania. Teraz się relaksuję z kawką a później idę na ławkę z książką pod domem
Wczoraj na rodzinnym obiedzie objadłam się ciastami, później jeszcze byliśmy na dużych lodach, więc chyba nawet 7km spacer mnie nie usprawiedliwia

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
E gdzie tam wszystkie na fejsie po prostu ciepło się zrobiło każdy wybyl z domu i nie korzystał z telefonu

No 6 km w szoku byłam że dałam radę tyle przejść przez zadyszek, sapania itd ale tak się przyjemnie szło wzięłam koleżankę i tak szlysmy bo mężowi się chciało strasznie na rolkach pojeździć a wiadomo ja z nim narazie nie pojezdze

Co do promocji w Rossmannie to też się wybiorę ale po pracy

Założyłam dzisiaj sukienke i od razu lepiej mimo że normalnie mieszcze się we wszytkie ubrania to jakoś tak swobodniej

---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

No nie muszę wejść i zobaczyc dzięki za info

o tak, w sukienkach jest super wygodnie
jakbym nosiła spodnie z niższym stanem to mogłabym je jeszcze nosić, ale koszulki to mi odsłaniają brzuch zostają mi przedciążowe koszule, które były luźniejsze, swetry i bluzy. Dzisiaj pomierzę krótkie spodenki w które może jeszcze pod brzuchem zapnę
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 09:16   #4762
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Poluś to nie dobrze z mężem mam nadzieję że szybko się z tego wyliże.

Co do brzucha to ja miałam straszną dzisiejszą noc. Prawie całą nieprzespana, co chwilę twardnienie brzucha, ból pleców. Brałam w nocy i magnez i nospe na chwilę przeszło ale wróciło też mam wizytę po jutrze ale nie wiem czy dotrwam tak mnie wszystko boli. Na dodatek wczoraj wieczorem zrobiło mi się mokro i od razu schiza że wody wypływają. Mam nadzieję że to po tym probiotyku dopochwowym.

Na ile to możliwe to odpoczywaj, wiem że teraz będziesz miała dodatkowy obowiązek przy mężu ale nie możesz się forsować

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 09:20   #4763
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Polu trzymam kciuki żeby skończyło się na nastawieniu i szybkiej rekonwalescencji męża a Ty się oszczędzaj ile możesz, może rodzice przybędą z pomocą jak będzie trzeba. Ułoży się Kochana zobaczysz

Radena ooo dzięki za info!

Piszcie o Rossmanie, też mam duże braki w kosmetykach, a u nas Rossman zamknięty przez remont w galerii.. musiałabym jechać ok 20km muszę to policzyć czy się opłaca, czy nie lepiej na ezebrze zamówić liczyłam, że otworzą naszego, ale jak to z remontami bywa. Ech..

U nas dziś w słoneczku termometr pokazuje 30 stopni toż to lato

Wysprzątałam już dziś mieszkanie, umyłam moje tragiczne dachowe okna i zaraz spacer po mieście z koleżanka, a potem kawka i lody.

Miłego dnia!

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-04-09 o 09:22
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 09:29   #4764
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Poluś to nie dobrze z mężem mam nadzieję że szybko się z tego wyliże.

Co do brzucha to ja miałam straszną dzisiejszą noc. Prawie całą nieprzespana, co chwilę twardnienie brzucha, ból pleców. Brałam w nocy i magnez i nospe na chwilę przeszło ale wróciło też mam wizytę po jutrze ale nie wiem czy dotrwam tak mnie wszystko boli. Na dodatek wczoraj wieczorem zrobiło mi się mokro i od razu schiza że wody wypływają. Mam nadzieję że to po tym probiotyku dopochwowym.

Na ile to możliwe to odpoczywaj, wiem że teraz będziesz miała dodatkowy obowiązek przy mężu ale nie możesz się forsować

Też.mialam mokro,ale też wytłumaczylam sobie że to od lactovaginalu.
Twardnienia mam jeszcze gorsze od tego stresu,jest taki poobijany...
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 09:41   #4765
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Też.mialam mokro,ale też wytłumaczylam sobie że to od lactovaginalu.
Twardnienia mam jeszcze gorsze od tego stresu,jest taki poobijany...
Oj szkoda mi twojego mężusia, życzę dużo siły i szybkiego powrotu do zdrowia. A ty słonko staraj się dodatkowo nie stresować teraz to już nic nie zmieni a wcale nie pomaga. Mocno ściskam was, trzymajcie się jakoś.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 09:54   #4766
kitosa
Zadomowienie

Summer zarówno ja jak i mój lekarz od początku nastawieni jesteśmy na cc. Ale ciekawa jestem też opinii okulisty, więc idę. Ponoć nie tyle istotna jest wada wzroku, co zła kondycja siatkówki, tj. zagrożenie jej odklejenia.
A koszyk to wyszło mi 40 produktów za ok. 500 zł. Pieluchy tetrowe, flanelowe, bambusowe, laktator ręczny, gryzaki, smoczki, wkładki laktacyjne, prześcieradło na przewijak i ceratka, pościel i rożek minky, katarek, grzebyk, szumiś, itd.
Odowska ja glukozę planuję w piątek, będę mieć wtedy 26+5, a tak jak summer, napisała granica do 28 tyg., więc damy radę. Oby!
Współczuję Wam bólów. Ja mam twardnienia co rano, Mały tego nie lubi, bo się gwałtownie wtedy rusza. A tak poza tym to ok. Pierścionki już zdjęłam, bo puchną mi palce wieczorem.
Pola współczuję przeżyć, zdrowia dla męża
A mój ma teraz rozmowę o pracę. Ciekawe jak wrażenia.
Wczoraj podjechaliśmy nad jezioro na chwilę. Było bosko
Stary 2018-04-09, 10:07   #4767
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Polu trzymam kciuki żeby skończyło się na nastawieniu i szybkiej rekonwalescencji męża a Ty się oszczędzaj ile możesz, może rodzice przybędą z pomocą jak będzie trzeba. Ułoży się Kochana zobaczysz

Radena ooo dzięki za info!

Piszcie o Rossmanie, też mam duże braki w kosmetykach, a u nas Rossman zamknięty przez remont w galerii.. musiałabym jechać ok 20km muszę to policzyć czy się opłaca, czy nie lepiej na ezebrze zamówić liczyłam, że otworzą naszego, ale jak to z remontami bywa. Ech..

U nas dziś w słoneczku termometr pokazuje 30 stopni toż to lato

Wysprzątałam już dziś mieszkanie, umyłam moje tragiczne dachowe okna i zaraz spacer po mieście z koleżanka, a potem kawka i lody.

Miłego dnia!

Do Rossmanna się przejdę, bo mam niedaleko, ale sama nie wiem czy się na coś skusić - podkład, korektor, puder mam, na rzęsy chodzę, chyba, że znajdę coś do ust

U mnie o 10 rano już 22 stopnie w cieniu! lato pełną gębą
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 10:09   #4768
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Do Rossmanna się przejdę, bo mam niedaleko, ale sama nie wiem czy się na coś skusić - podkład, korektor, puder mam, na rzęsy chodzę, chyba, że znajdę coś do ust

U mnie o 10 rano już 22 stopnie w cieniu! lato pełną gębą
Nic tylko się poopalac u mnie w pracy okna pootwierane wieje wiatrek że aż miło

Stary 2018-04-09, 10:12   #4769
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Summer, co za przezycia na izbie przyjęć ! Ale z drugiej strony te cudowne zdjecia i widoki z usg
Ovejita,a moze to przez te problemy biegunkowe noe przytylas za wiele ?
Fioletowe, ja po luteinie mam tylko bardzo mokro, ale nic mnie nie boli czy swedzi.
Slyszalam o promocji na kosmetyki w rossku, szkoda, że mam tak mega daleko
Polu !!!! Co za pewch z mezem !!!! Napisz co postanowili lekarze ! Ile trwa rekonwalescencja po takim czymś ?
Ja zaraz wybieram sie z książką na balkonik, zrobię kawusie i trochę odpoczne po weekendzie. Niby sie relaksowalam, ale jestem zmęczona psychicznie problemami. Rano sie budze i nie mogę spać, za duzo myśli i juz łzy w oczach. Wczoraj siedzieliśmy u teściów, pogoda cudowna, ja z książką i kawusia, i nagle jak mnie wzięło i w ryk. Mąż nie wiedział co sie dzieje, i ja w sumie dokladnie tez nie.
Mam w planach w tym tygodnie konkretnie usiąść nad wyprawka. Wczoraj dowiedzialam się od sąsiadki która ma malutka córeczkę, że ona miala w zeszlym roku termin na 22 lipca, a urodziła 12 kwietnia. Z Małą wszystko dobrze, ale kurde !!!!!!!!!

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 10:29   #4770
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Summer, co za przezycia na izbie przyjęć ! Ale z drugiej strony te cudowne zdjecia i widoki z usg
Ovejita,a moze to przez te problemy biegunkowe noe przytylas za wiele ?
Fioletowe, ja po luteinie mam tylko bardzo mokro, ale nic mnie nie boli czy swedzi.
Slyszalam o promocji na kosmetyki w rossku, szkoda, że mam tak mega daleko
Polu !!!! Co za pewch z mezem !!!! Napisz co postanowili lekarze ! Ile trwa rekonwalescencja po takim czymś ?
Ja zaraz wybieram sie z książką na balkonik, zrobię kawusie i trochę odpoczne po weekendzie. Niby sie relaksowalam, ale jestem zmęczona psychicznie problemami. Rano sie budze i nie mogę spać, za duzo myśli i juz łzy w oczach. Wczoraj siedzieliśmy u teściów, pogoda cudowna, ja z książką i kawusia, i nagle jak mnie wzięło i w ryk. Mąż nie wiedział co sie dzieje, i ja w sumie dokladnie tez nie.
Mam w planach w tym tygodnie konkretnie usiąść nad wyprawka. Wczoraj dowiedzialam się od sąsiadki która ma malutka córeczkę, że ona miala w zeszlym roku termin na 22 lipca, a urodziła 12 kwietnia. Z Małą wszystko dobrze, ale kurde !!!!!!!!!

Dziewczyny nie nakręcajmy się też bo ktoś urodził wcześniej wiadomo że zdarzają się takie przypadki ale nie wmawiamy sobie ze nas to może spotkać z wyprawka jasne że nie ma co czekać na ostatnią chwilę

Zua hormony dają w kość nie przejmuj się z pewnością będzie dobrze ja za to od wczoraj mam nerwy na tesciow i nie chce się z nimi chyba narazie spotykać bo by się to źle skończyło

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości