|
|
#4741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Ovejita ja idę do okulisty ze względu na opinię, czy mogę rodzić sn z tą moją wadą (nie widzę na jedno oko). Przy okazji mi wzrok zbada. Widzę, że się zamartwiasz samopoczuciem, pewnie jest gorsze ze względu na te rewolucje trawienne i wszystko wróci do normy. Głowa do góry!
A tapeta nad łóżeczkiem taka: http://allegro.pl/show_item.php?item=6620536254 Sypialnię maluję na szaro, a komoda taka: http://allegro.pl/show_item.php?item...g1NjJkNzRiOQ== Cytat:
Summer najadłaś się strachu bidulko Wczoraj byłam w mieście i kupiłam komplecik kaftanik + pajacyk, płyn Lovela do prania w promocji za 14 zł 1,5 l. (wzięłam dwa) i pieluszki dada 26 szt. też w promocji 8 zł akurat do szpitala będą i koszulę do karmienia. Skompletowałam też koszyk u Hubiego, puszczam go w maju. Fotelikiem i wózkiem zajmie się mąż. Planujemy kupić w czerwcu używany wózek, za to fotelik chcemy jak najlepszy z atestami Witam się w 27 tygodniu Taki zbieg okoliczności
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas piękna pogoda, Zaraz będziemy pic kawkę na dworze,potem obiad i po 16.00 M. Jedzie ![]() Ale za to przyjeżdża babcia i ciocia do rodziców wieczorem i robimy grilla. Wczoraj oglądaliśmy stand up. Myslalam, że urodze że śmiechu.. Az w pewnym momencie poszłam się kąpać, żeby się wyciszyć, bo myślałam, że mała mi przez pępek wyskoczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4743 | ||
|
Zadomowienie
|
Och, jak cudownie macie z tą pogoda! Już zaczyna się ten czas, gdy w Pl jest cieplej niż w UK i będę Wam zazdraszczać... tak gdzieś do czerwca
Cytat:
Cytat:
Hm, makramy mówisz Jak będę chciała odpocząć od szydełka, to może zerknę jak to działa!A propos czy mój post był wyczerpujący, to mi się przypomniało, że nie napisałam słowa o Lovi! Samych butelek ze smoczkiem nie znam, nie używałam, ale firma jest u mnie w czołówce przede wszystkim dzięki butelkom treningowym, tzn z dzióbkiem, nie niekapkiem! I kojarzę, że bardzo dużo mam ją lubi i poleca tak jak Avent. Lovi jest robione przez Canpola i obie te firmy w sumie lubię, różne akcesoria z nich. Niekapków jakoś nie lubię strasznie. Najpierw trzeba dziecko uczyć z tego pić, a potem oduczać, jeszcze często mycie tych zaworków też jest ciężkie, tzn jest dużo trudno dostępnych zakamarków. Dwoje dzieci już mi pięknie wyrosło na kubkach Lovi (najpierw miękki, potem twardy ustnik), Lidusi do tego jeszcze doidy cup i teraz od miesiąca pije już swobodnie z normalnego kubka. W wieku 14 mies wszystkie dzióbki poszły w kosz Kurczę, zaczynam puchnąć trochę, bo już mi rano obrączka nie schodzi z palca Na plusie 6 kg (28 tc), więc myślę, że to nie za dużo.Zaraz kładę Lidusię i wracam do Beniowych ubranek. Wczoraj zaczęłam segregację DSC_0081-800x600-1280x960-2048x1536-4096x3072-2560x1920.JPG
|
|
#4744 |
|
Zadomowienie
|
Miłej słonecznej niedzieli wszystkim!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Witam w tą piekną słoneczną niedziele. Ja już nie mogę się doczekać kiedy Tż wróci na stałe, to już za tydzień i mam nadzieje że wtedy też wszelkie weekendowe spacery itp, a przede wszystkim zakupy i remonty będziemy ogarniać.
Ja się cieszę obecnie z każdego dnia kiedy czuje się w miare dobrze bo chyba ten trzeci trymestr to kazdego dnia będzie coraz ciężej. Mimo ze nadzywczaj dobrze znoszę tą ciąże, to czuje się ociężale, kg niby tylko 5 na plusie no ale waże juz ogromne 80 kg. Obwód brzucha już 105 cm, ale mam tak chyba od miesiąca, z tym że brzuch sie wyraźnie powiększa a chyba mi troche zeszło z boczków. I też czuje jakbym puchła troche, nie wiem czy ciążowo, czy już od wysokich temperatur bo zawsze je zle znosilam a wczoraj grzało u mnie mocno, a ja w ogródku troche popracowałam, nie musze mówić że w 2x wolniejszym tempie niż zwykle. W każdym bądz raziechyba w tym tygodniu nastąpi ta wiekopomna chwila i kupię jakieś letnie pierwsze spodnie ciążowe i może jakieś ze 2 sukienki. Reszte mam zamiar oblecieć w tym co mam. Jeszcze w tym tygodniu czeka mnie 3 dniowy wyjazd na kurs i w conajmniej jedną stronę lecę samolotem, ale mam nadzieję że wszystko zniosę dobrze. Znów nie odniosłam się do żadnych waszych postów chociaż wszystkie czytam, ale obiecuje poprawe. |
|
|
|
#4746 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Byliśmy my dziś na spektaklu dla dzieci. Młody bardzo śpiący, ale twardo oglądał całość z zainteresowaniem. Teraz odsypia, ale pewnie lada moment mi się ta laba skończy. Czytałam Wasze posty i aż z ciekawości się zmierzyłam na wysokości pępka (swoją drogą nie przeszedł na drugą stronę mocy, choć jest mocno naciągnięty Dziewczyny, jest jakaś górna granica wykonywania krzywej cukrowej? Bo mi znowu zatoki dały w kość i chcę w przyszłym tygodniu jeszcze się trochę wzmocnić, a krzywą zrobić dopiero po 16 kwietnia, to będzie 27 tydzień (26+3 i dalej). Nie za późno? |
|
|
|
#4747 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kitosa, co ciekawego zamówiłaś u Hubiego? Bo ja też skompletowałam koszyk, ale jakoś skromnie mi wyszło :P A co do wady wzroku - a wspominałaś już okuliście o swojej ciąży? Podobno z dużą wadą nie można rodzić naturalnie i jestem ciekawa, czy ty w ogóle bierzesz to pod uwagę, a raczej czy bierze to pod uwagę twój lekarz... Cytat:
![]() Też się zmierzyłam wczoraj i mi wyszło 101 cm A miałam kiedyś tak ładnie wyrzeźbiony brzuszek. A teraz taki wór na Kazika i żarcie Swoją drogą to nawet nie będę mówić ile przytyłam - nikt mi nie wierzy, nawet położne są w szoku Tak więc biję was wszystkie na głowę! ![]() Właśnie wróciłam znad jeziora... Jejuuu, ale klimat letni i gorąco wręcz!! Brakowało mi tylko piwka, motocykla i papierosa
|
|||
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Summer, napisz ile przytyłaś
![]() My byliśmy na spacerze, teraz siedzimy na ogrodzie i.Mąż rozpala ognisko na kiełbaski. Wolałabym grilla przy tym wietrze, ale nie mamy węgla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4750 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się również witam po 6 km spacerze nad wodą
bardzo przyjemnie ale ludzi masa jeszcze mam ochotę na loda ale nie wiem czy po tym dystansie chce mi się jeszcze gdziekolwiek wychodzić ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- summer współczuję przejsc szpitalnych, cudownie ze zdrowo rosnie! ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- u mnie ponad 6 kg na plusie i 112 w obwodzie jestem przerazona to dopiero 25tc |
|
|
|
|
#4752 |
|
Zadomowienie
|
monya, powodzenia z ciśnieniem!
Ale wagą to mi się tu nie przerażaj, 6 kg to bardzo dobry wynik, a obwód cóż tak jak i przed ciążą - jedne mają większy, inne mniejszy i tyle. Ja też mam ponad 100 cm Dziewczyny, gdzie Wy wszystkie jesteście?! Nie mam co czytać Na fejsie już siedzicie czy co? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Weekend, piękna pogoda to wszystkie korzystają
![]() Ja aktualnie cierpię, bo siedziałam kilka godzin na dworze z rodzinką przy grillu.. Przyjechała babcia,l z dziadkiem, ciocia z wujkiem. A mi się rwa kulszowa znów odezwała, przez to siedzenie dziś. Buszuje po necie i szukam analizy pampersow... Bo sama już nie wiem na co się decydować... Ehh.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Wszystkie korzystają z pięknej pogody! A nam sie dzisiaj pokrzyzowaly plany... ale jeżeli sie uda, to mimo wszystko bedzie to cudowny dzien.
Ja oczywiscie nie spie od 1h... a potem o 16to mi sie oczy kleja. Nie lubie tego... Cytat:
Zycze Wam dzisiaj słońca za oknem i w duszy! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4756 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Asiaczku, to chyba zostanie moją słodką tajemnicą dopóki tego nie zrzucę :P Cytat:
wybaczam, wybaczam, bo sama śmieję się co rano z mojego wora ![]() Cytat:
6 km?? Baardzo ładnie! U mnie ludzi nie było aż tak wiele, ale wcześnie pojechałam i tak jakoś kameralnie było ![]() Cytat:
Przychylam się do pytania Folinki, czy wszystkie już są na fejsie?? Tak tu pusto teraz chyba też będę musiała się przenieść w takim razie....Witam, tak w ogóle. Zapowiada się kolejny LETNI dzień od dziś w Rossmannie -55% na kosmetyki do makijażu. Ja zaraz grzeję mojego rumaka i ruszam do boju ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
Hejka,wpadam napisać,ze na c&a jest pare fajnych rzeczy ciazowych na wyprzedazy m.in. parka wiosenna,ale tez jakieś spodnie,bluzki i sukienki ;-)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4758 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po prostu ciepło się zrobiło każdy wybyl z domu i nie korzystał z telefonu ![]() No 6 km w szoku byłam że dałam radę tyle przejść przez zadyszek, sapania itd ale tak się przyjemnie szło wzięłam koleżankę i tak szlysmy bo mężowi się chciało strasznie na rolkach pojeździć a wiadomo ja z nim narazie nie pojezdze ![]() Co do promocji w Rossmannie to też się wybiorę ale po pracy ![]() Założyłam dzisiaj sukienke i od razu lepiej mimo że normalnie mieszcze się we wszytkie ubrania to jakoś tak swobodniej ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Cytat:
muszę wejść i zobaczyc dzięki za info Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moj mąż wczoraj na rowerze zlamal obojczyk,albo mu nastawia albo operacja,mi coraz bardziej się brzuch stawia nie jestem w stanie nic zrobic,w środę mam.wizytę.Jestem zalamana,jak my sobie poradzimy.Moi.rodzice byc może.zrezygnują z senatorium i ktores z nich przyjedzie do nas.Nie wiem,czy będę cos pisać,bo mi się wszystkiego odechcialo.
|
|
|
|
#4760 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak pracowałam to nie byłam w stanie nadrobić. A jak jestem na zwolnieniu to nie mam co czytać![]() Cytat:
Mam nadzieję że szybko minie. Często masz takie bóle?Skąd się w ogóle bierze rwa kulszowa? Cytat:
![]() Ja chyba wyjdę na plac zabaw za blokiem z książką, tż postara się wyjść wcześniej z pracy i chce pojechać oglądać łóżeczka i materace (chyba poczuł że najwyższa pora albo dotarło do niego że być może niedługo będę uziemiona totalnie ), a potem chciałby żebym zobaczyla nasz potencjalny nowy samochód póki co brak docelowego samochodu blokuje nas z wyborem i kupnem fotelika...Cytat:
![]() Kusisz tym Rossmanen Mam praktycznie pod domem, więc może też zajrzę ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki abyście dali radę wczoraj miałam mocne pobolewania brzucha, dopiero druga nospa dała radę ![]() Ciągle liczę, żeby ten kwiecień i maj wytrzymać, a później to już dużo bezpieczniej od czerwca mogę rodzić ![]() Żeby nie było tak pesymistycznie, to ja od rana na nogach byłam na morfologii i oddałam mocz do badania. Teraz się relaksuję z kawką ![]() Wczoraj na rodzinnym obiedzie objadłam się ciastami, później jeszcze byliśmy na dużych lodach, więc chyba nawet 7km spacer mnie nie usprawiedliwia ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() jakbym nosiła spodnie z niższym stanem to mogłabym je jeszcze nosić, ale koszulki to mi odsłaniają brzuch zostają mi przedciążowe koszule, które były luźniejsze, swetry i bluzy. Dzisiaj pomierzę krótkie spodenki w które może jeszcze pod brzuchem zapnę
|
||
|
|
|
#4762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że szybko się z tego wyliże.Co do brzucha to ja miałam straszną dzisiejszą noc. Prawie całą nieprzespana, co chwilę twardnienie brzucha, ból pleców. Brałam w nocy i magnez i nospe na chwilę przeszło ale wróciło też mam wizytę po jutrze ale nie wiem czy dotrwam tak mnie wszystko boli. Na dodatek wczoraj wieczorem zrobiło mi się mokro i od razu schiza że wody wypływają. Mam nadzieję że to po tym probiotyku dopochwowym.Na ile to możliwe to odpoczywaj, wiem że teraz będziesz miała dodatkowy obowiązek przy mężu ale nie możesz się forsować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Ty się oszczędzaj ile możesz, może rodzice przybędą z pomocą jak będzie trzeba. Ułoży się Kochana zobaczysz Radena ooo dzięki za info! Piszcie o Rossmanie, też mam duże braki w kosmetykach, a u nas Rossman zamknięty przez remont w galerii.. musiałabym jechać ok 20km muszę to policzyć czy się opłaca, czy nie lepiej na ezebrze zamówić liczyłam, że otworzą naszego, ale jak to z remontami bywa. Ech..U nas dziś w słoneczku termometr pokazuje 30 stopni toż to lato Wysprzątałam już dziś mieszkanie, umyłam moje tragiczne dachowe okna i zaraz spacer po mieście z koleżanka, a potem kawka i lody. Miłego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-04-09 o 09:22 |
|
|
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twardnienia mam jeszcze gorsze od tego stresu,jest taki poobijany... |
|
|
|
|
#4765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
Summer zarówno ja jak i mój lekarz od początku nastawieni jesteśmy na cc. Ale ciekawa jestem też opinii okulisty, więc idę. Ponoć nie tyle istotna jest wada wzroku, co zła kondycja siatkówki, tj. zagrożenie jej odklejenia.
A koszyk to wyszło mi 40 produktów za ok. 500 zł. Pieluchy tetrowe, flanelowe, bambusowe, laktator ręczny, gryzaki, smoczki, wkładki laktacyjne, prześcieradło na przewijak i ceratka, pościel i rożek minky, katarek, grzebyk, szumiś, itd. Odowska ja glukozę planuję w piątek, będę mieć wtedy 26+5, a tak jak summer, napisała granica do 28 tyg., więc damy radę. Oby! ![]() Współczuję Wam bólów. Ja mam twardnienia co rano, Mały tego nie lubi, bo się gwałtownie wtedy rusza. A tak poza tym to ok. Pierścionki już zdjęłam, bo puchną mi palce wieczorem. Pola współczuję przeżyć, zdrowia dla męża A mój ma teraz rozmowę o pracę. Ciekawe jak wrażenia. Wczoraj podjechaliśmy nad jezioro na chwilę. Było bosko
|
#4767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie o 10 rano już 22 stopnie w cieniu!
|
|
|
|
|
#4768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie w pracy okna pootwierane wieje wiatrek że aż miło Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4769 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer, co za przezycia na izbie przyjęć ! Ale z drugiej strony te cudowne zdjecia i widoki z usg
![]() Ovejita,a moze to przez te problemy biegunkowe noe przytylas za wiele ? Fioletowe, ja po luteinie mam tylko bardzo mokro, ale nic mnie nie boli czy swedzi. Slyszalam o promocji na kosmetyki w rossku, szkoda, że mam tak mega daleko Polu !!!! Co za pewch z mezem !!!! Napisz co postanowili lekarze ! Ile trwa rekonwalescencja po takim czymś ? Ja zaraz wybieram sie z książką na balkonik, zrobię kawusie i trochę odpoczne po weekendzie. Niby sie relaksowalam, ale jestem zmęczona psychicznie problemami. Rano sie budze i nie mogę spać, za duzo myśli i juz łzy w oczach. Wczoraj siedzieliśmy u teściów, pogoda cudowna, ja z książką i kawusia, i nagle jak mnie wzięło i w ryk. Mąż nie wiedział co sie dzieje, i ja w sumie dokladnie tez nie. Mam w planach w tym tygodnie konkretnie usiąść nad wyprawka. Wczoraj dowiedzialam się od sąsiadki która ma malutka córeczkę, że ona miala w zeszlym roku termin na 22 lipca, a urodziła 12 kwietnia. Z Małą wszystko dobrze, ale kurde !!!!!!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiadomo że zdarzają się takie przypadki ale nie wmawiamy sobie ze nas to może spotkać z wyprawka jasne że nie ma co czekać na ostatnią chwilę ![]() Zua hormony dają w kość nie przejmuj się z pewnością będzie dobrze ja za to od wczoraj mam nerwy na tesciow i nie chce się z nimi chyba narazie spotykać bo by się to źle skończyło Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

Taki zbieg okoliczności

U nas ma być 21 stopni!
Jak będę chciała odpocząć od szydełka, to może zerknę jak to działa!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wczoraj miałam mocne pobolewania brzucha, dopiero druga nospa dała radę