![]() |
#4771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Blanka ja z rwą kulszowa borykam się już od 14 lat, a w ciazy nasililo się to okropnie. Jedyne co mi pomaga to masaż pośladka😂 oliwka, Mąż i delikatny ale długi-40 min do godziny masaż. Najlepiej robić wieczorem i po masażu już nie wstawać. Od razu po może trochę bardziej boleć ale rano jest o niebo lepiej, spróbuj jak będziesz miała Męża pod ręką. I w obecnym stanie połóż się na boku przeciwnym niż ten który boli
![]()
#4772 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co tam z teściami ? Ja mam nerwa na szwagierke, ale to taki permanentny nerw ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że uda mi się w końcu do Was wrócić. Wczoraj ok. 21 weszłam do domu, po podróżach. 4 dni na wyjeździe, dwa dni przerwy i znów weekend zalatany. A wiecie, że ja nie wiem co to są te twardnienia? Nie potrafię sobie ich wyobrazić. To możliwe, że nie mam? Nie kłuje mnie nic, nie ciągnie, a przecież nie leżę. Jutro połówkowe i będzie dokładne USG, ale się napaczam na moją malutką!! ![]() ![]() Piękna pogoda.. ![]() Poluś, bardzo współczuję sytuacji z mężem.. Jakby nie miało się to kiedy stać.. ![]() ![]() ![]() Summer, twoją ostatnią "przygodę" czytałam z zapartym tchem.. ![]() ![]() ![]() ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-09 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Wtajemniczenie
|
Ja to w szoku jestem, bo ostatnio dorwałam w lumpie za 3 zł legginsy w stanie idealnym na 9-12, coś a' la KappAhl.
![]() ![]()
#4775 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do szwagierek, szwagrow.. To ja mam też szwagra który jest młodszy ode mnie 4 lata a chce ingerować w nasze życie - przy ślubie miał najwięcej do powiedzenia bo się na wszystkim zna, teraz też myśli że będzie chrzestnym, napala się na to dziecko jakby miałobyc jego.. Już nawet zaproponował imię dla małej.. No kur## powiedziałam mu żeby sobie te propozycje dla swoich dzieci zostawił i żeby się nie wracal ale on tego nie potrafi zrozumieć :/ Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jak planujecie układać ciuszki maluchów w szafie? Rodzajem ubrań? Rozmiarami? Chociaz rozmiar rozmiarów nie równy. ..
Ja wymyśliłam ze ułożę rodzajem ubranek i największe rozmiary będą a na samym dole a najmniejsze u góry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Coś w tym stylu ![]() https://☠☠☠☠☠☠☠/images/X1XrCE Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję! ![]() ![]() Cytat:
![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-09 o 11:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najwiecej to się dzieje na Facebooku na tej grupie Lipcowe mamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny, od rana na nogach.
Teraz kawka, odpalam laptopa i biorę się za nowy wątek. Mama mi dzisiaj obiad zrobi, bo ja już padam, nie chce mi się gotować ![]() Co robimy z zaginionymi mamusiami? Te które w ogóle się nie odezwały w tej części albo napisał 1-5 postów usuwamy z zaginionych? Czy niech zostają?? No i za chwilę wrzucę nowe dziewczyny, kobiety które mają mniej niż 20 postów to zdecydujecie co z nimi ![]() Co do ubranek, ja kupuje koszyczki do komody i w nich będę miała układane rodzajami i rozmiarami. W ogóle jutro dostaje kolejne ubranka dla małej, robię napad na sklepy. W środę jedziemy do sklepów rozejrzeć się nad materacem do łożeczka i kołyski. Pooglądać wanienke i przewijak. Może kupimy. Pieluchy bambusowe muszę kupić, tetrowe mam zamówione na geminii 20szt.. Dalej myślę nad pampersmi.. Ciężki temat ![]() Camelitos... Przykra sytuacja z rodzicami męża. Moj tez miał taką akcję kilka lat temu.. Ile on im pieniędzy oddawał.. Ehh szkoda słów ![]() Ile mnie to nerwów kosztowało. Do dziś mam przez te sytuacje uraz do teścia i traktuje go dość chłodno. Norka, piękne legginsy. Ja jutro robię napad na ciucha i wpadam do Rossmana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-09 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Wtajemniczenie
|
My łóżeczko, materacyk i wanienkę kupujemy w ikei, wybieramy się tam za niedługo po U3T
![]() Pieluszki bambusowe mam 3szt, chcę dokupić jeszcze kilka w tym jedną w większym rozmiarze (120x120), a do zamówienia z Gemini siadam jutro, bo dzisiaj żal mi słońca ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-04-09 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Blanka, osoby, które się nie udzielaja, wykreśl z listy. Patrzcie jaki cwaniak ze mnie.. Sama ledwo się ostatnio udzielam i swoje 3 grosze mam.. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry po weekendzie! Pogoda u nas cudowna, jadę więc do Rossmann i pepco, jak wrócę muszę umyć któreś okno, bo słońce jest cudowne z tym że podkreśla 'blask' moich okien. Jak wrócę pochwalę się pierwszymi większymi zakupami, od koleżanki kupiłam fotelik z bazą isofix i matę, są cudne.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najbardziej lubię tam posty z brzuchami, bo można fajnie się porównać ![]() Blanka też jestem za wykreśleniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
U mnie już z piersi wyciek..
Narazie wkładek laktacyjnych nie noszę, ale to chyba kwestia dni, bo co dzień to więcej tego zauważam. Bardzo dużo zylek widocznych mam ehh.. Jak narazie nie mam ani jednego rozstępu.. Ciekawe kiedy u mnie się pojawia. Boję się tego momentu, no ale trudno. Mnie tez niektóre posty na fb na lipcówkach rozwalaja na łopatki... Szczególnie jedna mi tam dziewczyna działa na nerwy, a w sumie dwie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | ||||||||
Zadomowienie
|
Heja
![]() Ja rozumiem, spacery spacerami, wszystko pięknie, ale nie żeby mi tu wątek już przymierał, jasne? ![]() Choć wcześniejsze przodowniczki Radena i Gosia np ucichły, o norci nawet nie wspominając ![]() ![]() No nic, dziś widzę po weekendzie coś ruszyło to i ja jestem! asiaczek, kciuki za wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pisz kiedy masz ochotę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Możliwe, możliwe, tylko się cieszyć! Cytat:
![]() I mam nadzieję, że nie okażę się zbyt wredna jak poddam pod rozwagę przesunięcie zaginionych gdzieś dalej w poście, może na koniec...? Zawsze pod listą szukam wzrokiem od razu wizyt ![]() Cytat:
Ja dla przykładu cieszę się, że ciągle chodzę normalnym żwawym krokiem i ogólnie podnoszę się szybko z łóżka/fotela. Sporadycznie mnie przy tym coś zakłuje, ale wiem, że to niegroźne bóle, skurcze też mam sporadyczne i nawet mnie cieszą, bo macica ćwiczy (niech ćwiczy, bo nie chcę trzeciego wywoływania!) Dziś basen w planach i 40-50 długości jak zwykle! To mi się w żadnej ciąży wcześniej nie udało tak długo i intensywnie pływać. Ech, u mnie dziś strasznie szary dzień, na szczęście bez deszczu. Spacer już z Lidusią zaliczyłyśmy. Miłego dnia! Albo popołudnia może już powinnam napisać ![]()
![]() |
#4791 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() i również miłego dziewczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |||||
Zadomowienie
|
Chyba to już pisałam, Kropko, ale trochę więcej leż, mniej siedź, zwłaszcza siedzenie jest zgubne dla kręgosłupa :/
Camel, ja też marzę, żeby już jakąś sukienkę czy cuś założyć. Gorąco mi w legginsach ![]() Cytat:
Polu, trzymaj się, może to zabrzmi strasznie, ale obojczyk to jeszcze nie koniec świata, a przynajmniej tak masz myśleć! Dużo bólu, pewnie długa rekonwalescencja i potem rehabilitacja, ale dobrze, że nie jest gorzej. Musisz wyluzować, bo nerwy to tylko tobie teraz zaszkodzą i nie przysłużą się ani dzieciom, ani mężowi. Więc wrzuć na luz, uśmiechnij się i dodawaj otuchy mężowi! Trzymamy kciuki za was! Ovejita, fajnie ci z tą książką przed blokiem... Ja mam taki wielki skwer z ławkami, ale jakoś tak nieswojo się czuję siedząc pod okiem łażących ludzi. Ale może bym tak leżak na balkon wytargała? Cytat:
Bursztynku, jak tam? Jaki bierzesz probiotyk? Bo jeśli jakiś w formie czopka to na 100% to są jego pozostałości. Jaki kolor upławów miałaś? Położna mi mówiła, że wody są przezroczyste zazwyczaj, dość rzadkie i bezwonne. Jeśli masz mokrą wkładkę, wymieniasz i kolejna też jest mokra (w ciągu dnia, nie po nocy, kiedy zakładasz jakiś czopek), to istnieje duże prawdopodobieństwo, że to właśnie wody. Cytat:
Napisz, jak tam mąż na rozmowie i jakie efekty ![]() A z tym koszykiem to poszalałaś, wow... u mnie dużo, dużo mniej ![]() Cytat:
Zua, nooo racja, nigdy się tak nie napatrzyłam na pasożytka, zwłaszcza, że stwarzał problemy i USG trwało bardzo długo ![]() A co do Rossmanna - nie chcesz zamówić online? Cytat:
![]() A tobie życzę powodzenia jutro, nie wiem jak ty biedaczko doczekasz ![]() Folinko, sorry, miałam nie pisać wagi, ale duch rywalizacji mi się włączył ![]() ![]() O dziwo, wciąż przypominam istotę ludzką, ale trochę mam spuchniętą twarz i ten ohydny celullit wodny na całym ciele. Rozstępów nie stwierdziłam, co jest cudem w moim przypadku ![]() Camelitos, bardzo przykra sytuacja z twoimi teściami, ja trochę to rozumiem, bo też mam nie najlepsze stosunku z własnymi rodzicami. Najlepiej się tym nie przejmuj, tż jest dorosły, sam za chwilę będzie ojcem i nie powinniście sobie zaprzątać głowy takimi przykrościami. Ewentualnie możecie sobie ulżyć i wygarnąć im wszystko, to jest bardzo w moim stylu, zazwyczaj zaognia sytuację, ale jaką ulgę człowiek wewnętrznie odczuwa ![]() Dziewczyny, dziś rano zaparkowałam sobie nieopodal Rossmanna i oczy przecieram ze zdumienia.... Kilka minut przed otwarciem tabun kobiet napiera na szyby... Poszłam więc do Biedry i Leclerca, a ten przybytek próżności zostawiłam na koniec. Włażę, a tam baby w każdym wieku, niektóre z wózkami, inne z brzuchami, niektóre prawie o lasce, część chyba się urwała z lekcji, żeby zdążyć na promocję. Masakra. Kilka zaczęło mnie popychać i tłuc koszykiem o mój brzuch, bo przecież nie zdążą, jakaś wyrwała mi puder z ręki właściwie.... Wyszarpałam to, co planowałam i uciekłam. Resztę dokupiłam online z odbiorem w drogerii. Nawet nie będę się rozpisywać o zachowaniu niektórych kobiet. Strasznie to przykre... w sumie zapłaciłam 200 zł zamiast 400, ale to nie znaczy, że niska cena uprawnia nas do zachowywania się jak bydło ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zadomowienie
|
Summer właśnie miałam pisać o moim dzisiejszym złym samopoczuciu. Cały czas boli mnie ten brzuch i chyba praktycznie non stop jest twardy. Co do tej wilgoci to były to upławy bardzo wodniste, przezroczyste zdziwiło mnie to że to efekt globulek bo stosuje te same już długo i nie miałam aż takich niespodzianek. Dzisiaj na razie z tymi upławami jest w miarę ok ale cały czas myślę czy nie jechać na izbę i pewnie wkoncu się wybiorę. Mała odziwo cały czas jest aktywna przez całą noc kopała i teraz też.
Ze stresu że nic nie mam do szpitala zrobiłam zamówienie u hubiego i w dolce sonno kupiłam koszule i szlafrok. Idę się położyć jak się lepiej poczuje to was nadrobię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Wtajemniczenie
|
Blanka, ja - podobnie jak Folinka - też jestem za wykreśleniem osób, które się nie udzielają, a osoby rzadko piszące - do mamuś zaginionych pod listą naszych wizyt
![]() Summer, w końcu się nie ruszyłam z domu ![]() ![]() Camelitos, bardzo niefajna zachowanie teściów ![]() My łóżeczko zamawiamy na 99% z neta, a za godzinę będzie tż i jedziemy obejrzeć materace. Chciałabym zainwestować w porządniejszy, żeby maluchowi było wygodnie. Zdecydowaliśmy, że kupujemy łóżeczko 120x60, więc pewnie z 2,5/3 lata posłuży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zadomowienie
|
bursztynku, rzeczywiście jak bierzesz te same globulki już chwilę, to trochę dziwny ten wyciek i jeszcze ten ból... Śmigaj na izbę, jak czujesz taką potrzebę!
summer, na tego ducha liczyłam, ale miałam nadzieję, że Cię pocieszę. Ja zawsze taki uparciuch, a trza było wierzyć, jak pisałaś, że ciśniesz z wagą ![]() W każdym razie tak trzymaj z nie zamartwianiem się tym i brakiem rozstępów oczywiście! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4798 |
Raczkowanie
|
summer ale miałaś przejścia w rosie. U mnie też było trochę ludzi ale spokojnie. Wzięłam co chciałam, 2 min do kasy czekałam i wyszłam 😊
Dziewczyny, które okna myły - nic wam nie było? Też bym musiała umyć bo świata już przez nie nie widać, ale się boję, że skurcze będę miała. W sobotę zasadziłam trochę warzyw na działce a wieczorem i w niedzielę cierpiałam przez ból krzyża 😞 Najlepiej to chyba nic nie robić, siedzieć na leżaczku i popijać drinka bezalkoholowego i patrzeć jak inni pracują 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
Hej ho.
Ja już po wizycie, a na niej nudy,bo wszystko jest ok ![]() Mnie w zasadzie też nic nie boli,nic nie twardnieje i w poprzedniej ciąży do końca mi się macica nie stawiała. Camelitos, współczuję sytuacji rodzinnej. U mnie też relacje z rodzicami są średnie i po prostu kontakt mamy chłodniejszy,nie opowiadam zbyt wiele co u nas i staram się nie przejmować komentarzami. Wiem, że to trudne, ale czasami oprócz otwartej wojny nie ma lepszej metody niż zdystansowanie i wypuszczanie drugim uchem. Najważniejsze,że macie siebie. Polu,głowa do góry i zdrówka dla męża. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Założyłam nowy wątek ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1230881 Ale grzecznie kończymy ten do 5000 postów ![]() Jak coś nie tak, to śmiało pisać, będę edytować na bieżąco. Jak kolory wam się nie podobają to też mówcie ![]() Na komputerze widać wszystkie zmiany.. Niestety aplikacja Wizaz po aktualizacji to tragedia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-09 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.