Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-10, 06:41   #4861
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cześć Dziewczyny (chwilę mnie nie było ale nikt nie zauważył &#128521

Nie wiem czy uda mi się odnieść do wszystkich wypowiedzi ale co pamiętam to piszę 😋, więc tak:
Miałam wizytę w czwartek przed świętami i od tego czasu muszę się bardziej oszczędzać- brzuch mi się stawia, macica kurczy i szyja mięknie więc nie jest superowo 😐 jutro mam wizytę kontrolną to zobaczymy czy się coś poprawia.
Mam do Was pytanie o krzywą cukrową: bo wyszły mi niskie cukry (na czczo 80 po 1h 82 a po 2-och 94) czy któraś z was miała podobne wyniki, co na to lekarz? mój stwierdził tylko że są ok

Bardzo fajnie poczytać o Waszych wyczynach spacerowych 👍 ja na razie pozwalam sobie tylko na chwilę spaceru a i to dyszę później jak lokomotywa 😤 planuje przejść na zwolnienie za tydzień więc może wtedy sił nabiorę 😉

Summer to Ty pytałaś czy w końcu puszczę męża na metalmanię? Suma summarum byłam dobrą żoną i pojechał (nawet mi filmiki ponakręcał z koncertów &#128521 W ogóle myślałam że to ja będę największą mamuśką- bo od początku ciąży robię masę - już 14 kg więcej noszę no ale widzę, że mnie przebiłaś. Ja też nie jem mięsa a przed ciążą miałam niedowagę (i też paliłam fajki) więc może my tak po prostu mamy 😘
Co do mycia okien: myłam przed świętami ale mam odkurzacz do szyb więc u mnie to szybko leci. Teraz ze względu na skurcze nie odkurzam i nie sprzątam bo mąż się na mnie wydziera jak tylko za ścierę chwycę 😸
Chustę na pewno będziemy kupować i praktykować bo mieszkamy przy lesie i ciężko by nam było jeździć na spacery więc będziemy Młodą nosić 😸
Pola dobrze, że macie pomoc od najbliższych. Dużo sił i szybkiego powrotu do zdrowia 😘
Bursztynek - trzymaj się dzielnie, będzie dobrze o na pewno w wkrótce wyjdziesz do domu 😘
Camelitos- współczuję teściów. Moi też kiedyś chcieli się za bardzo wtrącać ale powiedziałam im dosadnie że przeginają i się uspokoiło (ale super miłości to między nami nie ma &#128568
Miłego dnia Kobitki 😻
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 06:50   #4862
asiaczek
Zakorzenienie

Oj,RudyBiałyKot oszczędzaj się w takim razie i daj znać co jutro na wizycie.

Norciu,kciuki za UP

Ja ostanie wyniki hemoglobiny miałam:12,6;11,9 i teraz znowu mi podskoczyła do 12,6 i sądzę, że to zasługa picia soku z pokrzywy i popijania go sokiem z żurawiny.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-04-10, 06:53   #4863
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Asia dzięki 😘 o widzisz przypomniałaś mi o hemoglobinie: do tej pory było spoko ale zaczęło spadać i ostatnio już poniżej normy ( chyba coś koło 10) i dostałam żelazo w tabsach
Stary 2018-04-10, 06:59   #4864
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Pola super ze masz wsparcie! Widzisz? Nie jestescie sami, w potrzebie zawsze znajdą się dobre duszyczki! A z takimi domowymi sprawami, myciem sie itp. To dojdziecie do wprawy- przecież teraz będzie tylko lepiej.

Bursztunku- Twoja siła powinna być motywacją dla wszystkich i powinna znaleźć się na głównej! Niejedna z nas w takiej sytuacji podlamalaby się! Ja wierzę, że wszystki będzie dobrze! A z tego co piszesz, to jesteś w dobrych rękach! Ściskam Cię mocno!

Sprawa chust- ciagnie mnie do tego tematu ale jestem w nim zielona totalnie i nawet nie wiem jak go ugryźć... musze poszukać jakis kursów w okolicy, zeby pójść i nauczyć się jaką chuste wybrać i jak ją wiązać, ew. przekonac sie ze to nie dla mnie.

Mój koszyk gemini tez ma ok 400-500zl... i to tez jedna setna tego co jeszcze potrzebuję...

Dziewczyny, które decydują sie na nianie elektroniczną- jakiej firmy bierzecie? Ja najprawdopodobniej angelcare ale jezeli macie doswiadczenie z innymi albo wiecie wiecej ode mnie to poslucham chetnie!

Dziękuję kropka bardzo to mile.
Nie ma co się załamywać i trzeba wierzyć że będzie dobrze.
To też po części dziewczyn które są na naszym wątku a urodziły się tak wcześnie i to też daje dużą nadzieję że musi być dobrze

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 07:00   #4865
Camelitos
Wtajemniczenie

Witam się w 27+0 czyli w 7 miesiącu

Nie wiem kiedy to tak szybko zleciało

Kocie ja już postanowiłam że przy najbliższej możliwej okazji poruszymy z nimi ten temat

Norka kciuki za wizytę Poogladaj Anielke

Co do poziomu hemoglobiny to zawsze mieści się w normie

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 07:01   #4866
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny (chwilę mnie nie było ale nikt nie zauważył )

Nie wiem czy uda mi się odnieść do wszystkich wypowiedzi ale co pamiętam to piszę , więc tak:
Miałam wizytę w czwartek przed świętami i od tego czasu muszę się bardziej oszczędzać- brzuch mi się stawia, macica kurczy i szyja mięknie więc nie jest superowo jutro mam wizytę kontrolną to zobaczymy czy się coś poprawia.
Mam do Was pytanie o krzywą cukrową: bo wyszły mi niskie cukry (na czczo 80 po 1h 82 a po 2-och 94) czy któraś z was miała podobne wyniki, co na to lekarz? mój stwierdził tylko że są ok

Bardzo fajnie poczytać o Waszych wyczynach spacerowych ja na razie pozwalam sobie tylko na chwilę spaceru a i to dyszę później jak lokomotywa planuje przejść na zwolnienie za tydzień więc może wtedy sił nabiorę

Summer to Ty pytałaś czy w końcu puszczę męża na metalmanię? Suma summarum byłam dobrą żoną i pojechał (nawet mi filmiki ponakręcał z koncertów ) W ogóle myślałam że to ja będę największą mamuśką- bo od początku ciąży robię masę - już 14 kg więcej noszę no ale widzę, że mnie przebiłaś. Ja też nie jem mięsa a przed ciążą miałam niedowagę (i też paliłam fajki) więc może my tak po prostu mamy
Co do mycia okien: myłam przed świętami ale mam odkurzacz do szyb więc u mnie to szybko leci. Teraz ze względu na skurcze nie odkurzam i nie sprzątam bo mąż się na mnie wydziera jak tylko za ścierę chwycę
Chustę na pewno będziemy kupować i praktykować bo mieszkamy przy lesie i ciężko by nam było jeździć na spacery więc będziemy Młodą nosić
Pola dobrze, że macie pomoc od najbliższych. Dużo sił i szybkiego powrotu do zdrowia
Bursztynek - trzymaj się dzielnie, będzie dobrze o na pewno w wkrótce wyjdziesz do domu
Camelitos- współczuję teściów. Moi też kiedyś chcieli się za bardzo wtrącać ale powiedziałam im dosadnie że przeginają i się uspokoiło (ale super miłości to między nami nie ma )
Miłego dnia Kobitki
Dziekuje tak trzymam się dzielnie będzie ok.

A teraz ty musisz włączyć tryb oszczędzanie i forsować się i też wszystko będzie dobrze

Stary 2018-04-10, 07:16   #4867
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Pola super ze masz wsparcie! Widzisz? Nie jestescie sami, w potrzebie zawsze znajdą się dobre duszyczki! A z takimi domowymi sprawami, myciem sie itp. To dojdziecie do wprawy- przecież teraz będzie tylko lepiej.

Bursztunku- Twoja siła powinna być motywacją dla wszystkich i powinna znaleźć się na głównej! Niejedna z nas w takiej sytuacji podlamalaby się! Ja wierzę, że wszystki będzie dobrze! A z tego co piszesz, to jesteś w dobrych rękach! Ściskam Cię mocno!

Sprawa chust- ciagnie mnie do tego tematu ale jestem w nim zielona totalnie i nawet nie wiem jak go ugryźć... musze poszukać jakis kursów w okolicy, zeby pójść i nauczyć się jaką chuste wybrać i jak ją wiązać, ew. przekonac sie ze to nie dla mnie.

Mój koszyk gemini tez ma ok 400-500zl... i to tez jedna setna tego co jeszcze potrzebuję...

Dziewczyny, które decydują sie na nianie elektroniczną- jakiej firmy bierzecie? Ja najprawdopodobniej angelcare ale jezeli macie doswiadczenie z innymi albo wiecie wiecej ode mnie to poslucham chetnie!

Ja mam kamerkę z Motoroli, nie polecam jej. Bateria w ogóle nie trzyma, częściej słyszę syna przez ścianę niż w kamerce :/ po 1,5 roku zepsuła się. Na szczęście serwis wymienił mi ja na nową. Także będę się z nią męczyć przy następnym dziecku znajoma ma kamerkę angelcare i chwali sobie bardzo

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-10, 07:18   #4868
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wszystkim za słowa wsparcia!!!Teściowie robią nam zakupy,sąsiadka odprowadza i zaprowadza syna do szkoły, szwagier wczoraj zawiózł syna na karate,teściowie dzisiaj mi zawiozą mocz ,jutro lekarza mam (chyba TŻ nie pójdzie i to będzie pierwszy raz ,jak będę sama),jakieś paczki w paczkomacie...
Moja mama przyjedzie dopiero w piątek...
Ale reszta:pranie,sprzątanie, gotowanie ...Coś się wczoraj zaczęłam lepiej czuć.oby tak było dalej...A wyobrazcie sobie:ja mam 1,5 ,mąż prawie 1,9 a ja go wczoraj z tym brzuchem myłam...I tak mi go szkoda,spać nie może ,każda pozycja zła. Nawet się do niego przytulić nie mogę. Taka szkoła życia dla nas. Zawsze niezależni.Dla syna też nauka,narazie skończył marudzić i pyskowac i naprawdę pomaga.
I chyba zaczynam mieć problemy ze snem,zasnąć nie mogłam,słyszę męża i budzę się,dzisiaj nie śpię od 5.
Bursztynku jak się czujesz? Leż,śpij w między czasie i będzie wszystko ok.

Ela u mnie koszyk w gemini często na dużo wyższą kwotę,właśnie dzisiaj muszę skompletować,bo zapasy magnezu mi się kończą i od razu coś innego wrzucę.
Polu, a widzisz zawsze znajdą się dobrzy ludzie jak jest potrzeba

hmm dobrze, że nie tylko u mnie koszyk w takiej kwocie, bo troszkę mnie przeraził, niby same drobiazgi, a tak się nazbierało

oo Polu apropo, to może podpowiesz jaki doby magnez kupić, próbowałam już suplementów i nic, teraz gdzieś od ,5msc biorę magneb6 w dawce około 8-10 tabl na dzień, a skurcze łydek nadal się pojawiają.. chyba, że to przyczyna innego niedoboru.. już sama nie wiem, ale chciałabym spróbować innego magnezu

Kocie oszczędzaj się i daj znać co na wizycie!

Camelitos gratki za 7msc ja przegapiłam studniówkę i teraz mam już 98 dni d porodu

na tą okazję dziś prawdopodobnie przyjdzie nam łóżeczko
Stary 2018-04-10, 07:24   #4869
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość

hmm dobrze, że nie tylko u mnie koszyk w takiej kwocie, bo troszkę mnie przeraził, niby same drobiazgi, a tak się nazbierało

oo Polu apropo, to może podpowiesz jaki doby magnez kupić, próbowałam już suplementów i nic, teraz gdzieś od ,5msc biorę magneb6 w dawce około 8-10 tabl na dzień, a skurcze łydek nadal się pojawiają.. chyba, że to przyczyna innego niedoboru.. już sama nie wiem, ale chciałabym spróbować innego magnezu

Camelitos gratki za 7msc ja przegapiłam studniówkę i teraz mam już 98 dni d porodu

Elaaaa ja biorę aspargin magnez + potas może też spróbuj.

Stary 2018-04-10, 07:26   #4870
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Elus z tego co się orientowalam to te skurcze łydek i stóp też mnie dotyczą to przyczyną głównie jest niedobór magnezu lub potasu może to jednak w Twoim przypadku potas? chociaż z tego co zauważyłam odkąd biorę magnez to mam od czasu do czasu skurcz w stopie niż w lydce.. Wolę ten w stopie bo bardziej da się go przeżyć...

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-04-10 o 07:27
Stary 2018-04-10, 07:28   #4871
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wszystkim za słowa wsparcia!!!Teściowie robią nam zakupy,sąsiadka odprowadza i zaprowadza syna do szkoły, szwagier wczoraj zawiózł syna na karate,teściowie dzisiaj mi zawiozą mocz ,jutro lekarza mam (chyba TŻ nie pójdzie i to będzie pierwszy raz ,jak będę sama),jakieś paczki w paczkomacie...
Moja mama przyjedzie dopiero w piątek...
Ale reszta:pranie,sprzątanie, gotowanie ...Coś się wczoraj zaczęłam lepiej czuć.oby tak było dalej...A wyobrazcie sobie:ja mam 1,5 ,mąż prawie 1,9 a ja go wczoraj z tym brzuchem myłam...I tak mi go szkoda,spać nie może ,każda pozycja zła. Nawet się do niego przytulić nie mogę. Taka szkoła życia dla nas. Zawsze niezależni.Dla syna też nauka,narazie skończył marudzić i pyskowac i naprawdę pomaga.
I chyba zaczynam mieć problemy ze snem,zasnąć nie mogłam,słyszę męża i budzę się,dzisiaj nie śpię od 5.
Bursztynku jak się czujesz? Leż,śpij w między czasie i będzie wszystko ok.

Ela u mnie koszyk w gemini często na dużo wyższą kwotę,właśnie dzisiaj muszę skompletować,bo zapasy magnezu mi się kończą i od razu coś innego wrzucę.
Poluś wszystko się poukłada, przy pomocy bliskich uda wam się przetrwać ten niefajny czas i ani się nie obejrzysz a będzie już wszystko dobrze. Ale życzę wytrwałości bo łatwe to nie będzie na początku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-10, 07:35   #4872
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Elaaaa ja biorę aspargin magnez + potas może też spróbuj.

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Elus z tego co się orientowalam to te skurcze łydek i stóp też mnie dotyczą to przyczyną głównie jest niedobór magnezu lub potasu może to jednak w Twoim przypadku potas? chociaż z tego co zauważyłam odkąd biorę magnez to mam od czasu do czasu skurcz w stopie niż w lydce.. Wolę ten w stopie bo bardziej da się go przeżyć...

oo właśnie potas, mąż mi mówił, że to może jeszcze to, a ja się z nim spierałam, że skurcze łydek to od niedoboru magnezu

lecę dziś właśnie do apteki, to muszę coś koniecznie kupić może spróbuje ten aspargin i potas do tego faktycznie

Cami ja też jak mam wybierać - jak to brzmi to ten w stopie do przeżycia, łydka to tragedia.. mnie potrafi tak dziwnie boleć do rana nie raz

dzięki dziewczyny!
Stary 2018-04-10, 07:40   #4873
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
oo właśnie potas, mąż mi mówił, że to może jeszcze to, a ja się z nim spierałam, że skurcze łydek to od niedoboru magnezu

lecę dziś właśnie do apteki, to muszę coś koniecznie kupić może spróbuje ten aspargin i potas do tego faktycznie

Cami ja też jak mam wybierać - jak to brzmi to ten w stopie do przeżycia, łydka to tragedia.. mnie potrafi tak dziwnie boleć do rana nie raz

dzięki dziewczyny!
On już jest z potasem połączenie magnezu i potasu jest w asparginie

Stary 2018-04-10, 07:41   #4874
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Poluś, super, że macie wsparcie ze strony rodziny i synek zaczyna bardziej pomagać. Na pewno nie jest łatwo, ale myślę że z takim wsparciem świetnie sobie poradzicie
Co do problemów ze snem to może to nagromadzenie emocji + troska o męża jak widzisz jak się męczy?

Norciu , za UP!

Cytat:

Jak przyjdzie łóżeczko to pochwal się nam jakimś zdjęciem
Co do skurczy łydek to chyba może to być niedobór potasu z tego co wiem magne b6 to jeden z lepszych suplementów magnezu- polecala go moja bratowa - farmaceutka
Mój koszyk na Gemini miał chyba 350 zł a nie zamawialam pieluch ani termometru etc
Cytat:
Cześć Dziewczyny (chwilę mnie nie było ale nikt nie zauważył &#128521

Nie wiem czy uda mi się odnieść do wszystkich wypowiedzi ale co pamiętam to piszę 😋, więc tak:
Miałam wizytę w czwartek przed świętami i od tego czasu muszę się bardziej oszczędzać- brzuch mi się stawia, macica kurczy i szyja mięknie więc nie jest superowo 😐 jutro mam wizytę kontrolną to zobaczymy czy się coś poprawia.

Bardzo fajnie poczytać o Waszych wyczynach spacerowych 👍 ja na razie pozwalam sobie tylko na chwilę spaceru a i to dyszę później jak lokomotywa 😤 planuje przejść na zwolnienie za tydzień więc może wtedy sił nabiorę 😉

Summer to Ty pytałaś czy w końcu puszczę męża na metalmanię? Suma summarum byłam dobrą żoną i pojechał (nawet mi filmiki ponakręcał z koncertów &#128521 W ogóle myślałam że to ja będę największą mamuśką- bo od początku ciąży robię masę - już 14 kg więcej noszę no ale widzę, że mnie przebiłaś. Ja też nie jem mięsa a przed ciążą miałam niedowagę (i też paliłam fajki) więc może my tak po prostu mamy 😘
Co do mycia okien: myłam przed świętami ale mam odkurzacz do szyb więc u mnie to szybko leci. Teraz ze względu na skurcze nie odkurzam i nie sprzątam bo mąż się na mnie wydziera jak tylko za ścierę chwycę 😸
Chustę na pewno będziemy kupować i praktykować bo mieszkamy przy lesie i ciężko by nam było jeździć na spacery więc będziemy Młodą nosić 😸
Pola dobrze, że macie pomoc od najbliższych. Dużo sił i szybkiego powrotu do zdrowia 😘
Bursztynek - trzymaj się dzielnie, będzie dobrze o na pewno w wkrótce wyjdziesz do domu 😘
Camelitos- współczuję teściów. Moi też kiedyś chcieli się za bardzo wtrącać ale powiedziałam im dosadnie że przeginają i się uspokoiło (ale super miłości to między nami nie ma &#128568
Miłego dnia Kobitki 😻
W końcu się odezwałaś myslalam wczoraj o Tobie
Niedobrze, że szyjka mięknie, ale przykład Blanki pokazuje że odpoczynek działa cuda, wiec dbaj o siebie
I daj znać po jutrzejszej wizycie
A może na L4 to warto pójść od jutra, a nie czekać do przyszlego tygodnia skoro musisz odpoczywać?

Ja witam się jeszcze z łóżka zjadłam jajecznicę i z powrotem wróciłam do sypialni zaraz wstawię pranie i uporzadkuje ubranka w szafie, bo wczoraj robiłam przegląd tego, co już mamy okazuje się ze mamy ubranek aż nadto i chyba nawet nie zdążymy wszystkich założyć
Po południu mam gości - koleżanki z czasów studenckich jeszcze nie wiedzą że będą ciociami

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-04-10 o 07:43
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 07:42   #4875
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
On już jest z potasem połączenie magnezu i potasu jest w asparginie

aaaa ok ok dzięki dobra kobieto to bym strzeliła gafę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-10, 07:46   #4876
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

dzięki dziewczyny!
No głupio to brzmi ale tamten jestem w stanie przeżyć ale jak Cie złapie to trzeba nogę wyprostować i palce wyciągać w kierunku kolana najmocniej jak się da druga opcja jeśli jesteś w stanie wstać to stanąć na pięcie i też palce wyciągać do góry i trzecia pod prysznic i podlewać gorąca woda ale ja zazwyczaj jestem w stanie tylko ta pierwsza opcje zastosować

A i jeszcze masaż ale jak mi mąż dotknął łydke to myślałam że go udusze

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Poluś, super, że macie wsparcie ze strony rodziny i synek zaczyna bardziej pomagać. Na pewno nie jest łatwo, ale myślę że z takim wsparciem świetnie sobie poradzicie
Co do problemów ze snem to może to nagromadzenie emocji + troska o męża jak widzisz jak się męczy?

Norciu , za UP!

Co do skurczy łydek to chyba może to być niedobór potasu z tego co wiem magne b6 to jeden z lepszych suplementów magnezu- polecala go moja bratowa - farmaceutka
Mój koszyk na Gemini miał chyba 350 zł a nie zamawialam pieluch ani termometru etc

Niedobrze, że szyjka mięknie, ale przykład Blanki pokazuje że odpoczynek działa cuda, wiec dbaj o siebie
A może na L4 to warto pójść od jutra, a nie czekać do przyszlego tygodnia skoro musisz odpoczywać?

Ja witam się jeszcze z łóżka zjadłam jajecznicę i z powrotem wróciłam do sypialni zaraz wstawię pranie i uporzadkuje ubranka w szafie, bo wczoraj robiłam przegląd tego, co już mamy okazuje się ze mamy ubranek aż nadto i chyba nawet nie zdążymy wszystkich założyć
Po południu mam gości - koleżanki z czasów studenckich jeszcze nie wiedzą że będą ciociami
Hej

To koleżanki z pewnością się ucieszą
Ja już siedzę w pracy ale dzisiaj muszę pojechać na wymianę opon bo jeszcze na zimowych jeżdżę

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-04-10 o 07:44
Stary 2018-04-10, 08:04   #4877
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!

Norciu , za UP!

O jak fajnie będziesz się dzielić dobrą nowiną

Tyle się cieszę, że ta moja hemoglobina nie spada i od 5 miesięcy ma 11,5, ale spróbuję sok z pokrzywy piję dość dużo wody to będę go dolewać
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 08:05   #4878
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:

ovejita wiesz ja mam taki powalony charakter , że jak sobie coś ubzduram to nie ma zmiłuj no i właśnie postanowiłam sobie że do połowy kwietnia będę pracować, tak ustaliłam dyżury i w ogóle oczywiście jak jutro lekarz zabroni mi pracować to bez gadania pójdę na l4 bo zdrowie Małej jest najważniejsze ale mam nadzieję, że jeszcze ten tydzień pozwoli mi chodzić do pracy (chyba jestem pracoholiczką ) A Twój plan dnia pracowity, podziwiam i miłego spotkania
Stary 2018-04-10, 08:06   #4879
emma90
Wtajemniczenie

Udało mi się wylicytować fajną kieckę na allegro
mam kilka imprez urodzinowych w maju i czerwcu to będzie jak znalazł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-10, 08:08   #4880
Elaaaa
Wtajemniczenie

Oveijta a widzisz, może to u mnie faktycznie ten potas robi taką robotę. Musze faktycznie spróbować

właśnie kurcze, trochę sie pospieszyliśmy z łóżeczkiem bo mieliśmy czekać około 6tyg i liczyliśmy, że dotrze dopiero po malowaniu mieszkania, a tu 3tyg i kurier jedzie nie chciałabym go potem przy malowaniu wybrudzić, więc obawiam się, że na razie będę musiała zostawić go w kartonie.. co nie wiem jak wytrwam, bo będzie kusić

hah ja jak ułożyłam ciuszki w komodzie to się przeraziłam ile mamy body nie ma szans, żeby syn to ubrał i mamy nieproporcjonalną ilość spodni do tego gdzieś mam fotę, ale pomyślicie wariatka

jak fajnie spotkanie z dawnymi koleżankami- miłego!

Cytat:
No głupio to brzmi ale tamten jestem w stanie przeżyć ale jak Cie złapie to trzeba nogę wyprostować i palce wyciągać w kierunku kolana najmocniej jak się da druga opcja jeśli jesteś w stanie wstać to stanąć na pięcie i też palce wyciągać do góry i trzecia pod prysznic i podlewać gorąca woda ale ja zazwyczaj jestem w stanie tylko ta pierwsza opcje zastosować

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Hej

Ja już siedzę w pracy ale dzisiaj muszę pojechać na wymianę opon bo jeszcze na zimowych jeżdżę

u mnie to zwykle jest noc, w dzień rzadko sie zdarza na szczęście. I ja nie jestem w stanie zrobić nic, no ewentualnie jak Ty wyprostować, ale też nie zawsze. Dotknąć bym się mężowi nie dała chyba wtedy wrr byle jak najmniej takich akcji

my też na zimówkach, ale ja jeszcze nie wierzę w tą wiosnę tak do końca
Stary 2018-04-10, 08:08   #4881
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
ovejita wiesz ja mam taki powalony charakter , że jak sobie coś ubzduram to nie ma zmiłuj no i właśnie postanowiłam sobie że do połowy kwietnia będę pracować, tak ustaliłam dyżury i w ogóle oczywiście jak jutro lekarz zabroni mi pracować to bez gadania pójdę na l4 bo zdrowie Małej jest najważniejsze ale mam nadzieję, że jeszcze ten tydzień pozwoli mi chodzić do pracy (chyba jestem pracoholiczką ) A Twój plan dnia pracowity, podziwiam i miłego spotkania
Też planowałam jeszcze pracować, chciałam do początku maja ale niestety ze względu na ciągłe plamienia zostawili mnie w szpitalu i kazali się oszczędzać idę za to do nich w czwartek w odwiedziny nie mogę się doczekać, pogadam z wszystkimi, zrobię porządek u siebie na biurku i ładnie się pożegnam
Stary 2018-04-10, 08:09   #4882
aaska92
Zadomowienie

Witam w ten piękny słoneczny dzień !
Ja miałam zwariowany weekend piękna pogoda i praktycznie w domu mnie nie było, nawet pierwszy grill zaliczony

Polu Dużo siły i szybkiego powrotu do zdrowia dla męża. Dobrze, że rodzina stanęła na wysokości zadania i pomaga Wam.

Bursztynku Pozytywne myślenie najważniejsze , trzymam za Was kciuki. Widać, że jesteś pod dobrą opieką jak taki komplet badań zalecili.

Camelitos Też jeszcze na zimówkach śmigam, a już wczoraj było pod 30 stopni . Co do łydki też mnie czasami bierze nad ranem i mąż ma zakaz masowania ,ale teraz szybko mija ten ból. Oprócz niedoboru magnezu to też chyba urok ciąży i zmiany krążenia po prostu.

Widziałam tam wymieniałyście ile kg na plusie ja już ok. 13-14 więc jestem w czołówce , będę zrzucać po. Na brzuchu rozstępów póki co nie widać tylko na boczkach moje stare rozstępy są troszkę rozciągnięte. Za to mam chyba cellulit nawet na plecach.

Blanko Wpisz mi proszę wizytę na 18 kwietnia
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 08:11   #4883
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Oveijta a widzisz, może to u mnie faktycznie ten potas robi taką robotę. Musze faktycznie spróbować

właśnie kurcze, trochę sie pospieszyliśmy z łóżeczkiem bo mieliśmy czekać około 6tyg i liczyliśmy, że dotrze dopiero po malowaniu mieszkania, a tu 3tyg i kurier jedzie nie chciałabym go potem przy malowaniu wybrudzić, więc obawiam się, że na razie będę musiała zostawić go w kartonie.. co nie wiem jak wytrwam, bo będzie kusić

hah ja jak ułożyłam ciuszki w komodzie to się przeraziłam ile mamy body nie ma szans, żeby syn to ubrał i mamy nieproporcjonalną ilość spodni do tego gdzieś mam fotę, ale pomyślicie wariatka

jak fajnie spotkanie z dawnymi koleżankami- miłego!

u mnie to zwykle jest noc, w dzień rzadko sie zdarza na szczęście. I ja nie jestem w stanie zrobić nic, no ewentualnie jak Ty wyprostować, ale też nie zawsze. Dotknąć bym się mężowi nie dała chyba wtedy wrr byle jak najmniej takich akcji

my też na zimówkach, ale ja jeszcze nie wierzę w tą wiosnę tak do końca
Mnie też w nocy a jak pierwszy raz mnie złapał skurcz łydki to mój mąż skoczył z łóżka przerażony bo myślał że rodze to nie było śmieszne ale jak sobie teraz to przypominam to mi się buzia sama śmieje

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Witam w ten piękny słoneczny dzień !
Ja miałam zwariowany weekend piękna pogoda i praktycznie w domu mnie nie było, nawet pierwszy grill zaliczony

Polu Dużo siły i szybkiego powrotu do zdrowia dla męża. Dobrze, że rodzina stanęła na wysokości zadania i pomaga Wam.

Bursztynku Pozytywne myślenie najważniejsze , trzymam za Was kciuki. Widać, że jesteś pod dobrą opieką jak taki komplet badań zalecili.

Camelitos Też jeszcze na zimówkach śmigam, a już wczoraj było pod 30 stopni . Co do łydki też mnie czasami bierze nad ranem i mąż ma zakaz masowania ,ale teraz szybko mija ten ból. Oprócz niedoboru magnezu to też chyba urok ciąży i zmiany krążenia po prostu.

Widziałam tam wymieniałyście ile kg na plusie ja już ok. 13-14 więc jestem w czołówce , będę zrzucać po. Na brzuchu rozstępów póki co nie widać tylko na boczkach moje stare rozstępy są troszkę rozciągnięte. Za to mam chyba cellulit nawet na plecach.

Blanko Wpisz mi proszę wizytę na 18 kwietnia
Aśka u mnie tymi sprawami zajmuje się mąż ale nas umówił na dzisiaj na 2 auta więc pojadę bo jego już trafia że do Krakowa jeździ na zimowych

Stary 2018-04-10, 08:13   #4884
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Udało mi się wylicytować fajną kieckę na allegro
mam kilka imprez urodzinowych w maju i czerwcu to będzie jak znalazł

Emma super sukieneczka
Stary 2018-04-10, 08:19   #4885
aaska92
Zadomowienie

Emma Piękna sukieneczka niestety nie na moja figurę.
Ja mam na weekendzie wesele ,a w maju dwie komunie.
Na wesele jeszcze wcisnę się w sukienkę oversize tyle, że brzuszek już bardziej będzie opięty i troszkę krótsza się zrobi, ale jestem niska więc i tak długość ok.
Na komunie kupiłam w H&M taką: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0562409005.html
Do tego marynarka i myślę, że będzie. W sumie druga komunia to trochę Nas zaskoczyli z zaproszeniem i nie wiem czy wypada w tej samej sukience. Z drugiej strony wolę kupić jakieś szorty na lato i długą spódnicę niż kolejną sukienkę.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 08:19   #4886
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:

Hej

Moje opony też czekają aż się nad nimi zlituję... Prawdopodobnie zrobię to w sobotę, bo muszę mieć jakiegos faceta do pomocy bo trzymam je u babci na poddaszu, sama ich stamtąd nie ściągnę.. Mam też w planach posprzątanie wnętrza odkurzanie i przetarcie kurzy..
Ja już po śniadaniu szukam motywacji do tych okien bo wczoraj zakupy mnie tak zmeczyły, że nawet firanki nie ściągłam.. Ale warto było, wczoraj otwierali Rossmanna dostałam sporo gratisów i darmowych próbek.
Marzę, żeby było już po ślubie. Codziennie mam coś do zrobienia do dnia ślubu, tu przymiarka sukni, tu fryzjer, próbny makijaż, wizyty u gina i diabetologa, w sobotę urodziny babci, w niedzielę przychodzą do nas nasi rodzice na spotkanie zapoznawcze, ślub za półtorej tygodnia a oni się nie znają.. Ale za dwa tygodnie już będzie po stresie i może w końcu weźmiemy się porządnie za wyprawkę dla brzdąca.
Niżej fotelik i mata ktore odkupiłam od kolezanki:Załącznik 7502211IMG_20180409_093619.jpg

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 08:27   #4887
pola25
Zakorzenienie

Asiaczku widzę,że masz jakiś fajny patent pokrzywa+żurawina,napisz mi szczegółowe ,jak piszesz,jakie dawki ,czy pijesz jednocześnie itd itp???

Ja miałam hemoglobine 11,1 zrobiłam kurację z buraka,teraz pije pokrzywe i czuję się lepiej.Miałam zrobić badanie wczoraj,no ale same wiecie,że nie było jak. Zrobię za 3 tyg. Jak na razie fizycznie czuję się lepiej.

Emma piękna sukienka.

Ovejta myślę,że to jest przyczyna.

Ela mi zalecił na skurcze łydek potazek 3 razy po 1.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 08:31   #4888
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Emma Piękna sukieneczka niestety nie na moja figurę.
Ja mam na weekendzie wesele ,a w maju dwie komunie.
Na wesele jeszcze wcisnę się w sukienkę oversize tyle, że brzuszek już bardziej będzie opięty i troszkę krótsza się zrobi, ale jestem niska więc i tak długość ok.
Na komunie kupiłam w H&M taką: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0562409005.html
Do tego marynarka i myślę, że będzie. W sumie druga komunia to trochę Nas zaskoczyli z zaproszeniem i nie wiem czy wypada w tej samej sukience. Z drugiej strony wolę kupić jakieś szorty na lato i długą spódnicę niż kolejną sukienkę.
śliczna jest do marynarki idealnie, ale i po ciąży pewnie też się przyda, bo ma taki materiał

Ze skurczami łydek ani stóp nie mam w ciąży problemu, ale to pewnie przez magne b6, bo biorę min 3x2.

Z jakiej firmy brałyście wkładki laktacyjne? i tak wezmę z dwóch różnych, aby porównać i zobaczyć, które najlepsze, ale obecnie w koszyku mam 3 różne

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-04-10 o 08:35
Stary 2018-04-10, 08:40   #4889
Elaaaa
Wtajemniczenie

Polu dzięki!

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
śliczna jest do marynarki idealnie, ale i po ciąży pewnie też się przyda, bo ma taki materiał

Ze skurczami łydek ani stóp nie mam w ciąży problemu, ale to pewnie przez magne b6, bo biorę min 3x2.

Z jakiej firmy brałyście wkładki laktacyjne? i tak wezmę z dwóch różnych, aby porównać i zobaczyć, które najlepsze, ale obecnie w koszyku mam 3 różne
Emma, ja mam w koszyku lansinoh

dziewczny, widzicie tu różowe balony?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komplet-poscieli-z-wypelnieniem-retro-balloons-m-90x120cm (1).jpg (171,8 KB, 47 załadowań)
Stary 2018-04-10, 08:48   #4890
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Polu dzięki!

Emma, ja mam w koszyku lansinoh

dziewczny, widzicie tu różowe balony?
Nie powiedziałam że są różowe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości